A betegek kérdései (111156)

  • Tisztelt Doktor úr! Nem rég írtam Önnek antibio-fog.gátló ügyben..azóta (azt hittem?) meggyogyultam…

    Tisztelt Doktor úr!
    Nem rég írtam Önnek antibio-fog.gátló ügyben..azóta (azt hittem?) meggyogyultam a felfázásból.
    Hétfőn együtt voltam a párommal és utána másnap olyan égető,feszülő érzést éreztem a hüvelyemben ám estére elmúlt.Gondoltam csak talán kicsit kidörzsölődhettem..
    Kedden is együtt voltunk,semmi szokatlant nem tapasztaltunk.Szerda reggel a párom viszkető érzést tapasztalt.
    Nekem pedig fáj ,ég a hüvelyem és az egész nemi szervem is.
    Vizeléskor felfázáshoz hasonló érzésem van.
    Észrevettem a wc papiron h vérzek,de nem ugy mint amikor meg van,nem menstruációs vérzés hanem szervileg..mintha egy seb lenne a hüvelybementnél(?).
    Nagyon aggodok ,nem tudom mi lehet ez,és kellemetlen érzés is.
    Mindenképpen megyek orvoshoz de csak pénteken rendel.

    Elnézést ha nem vagyok elég érthető..Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.
    Tisztelettel: Szabó Annamária

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Forduljon kérem minél hamarabb orvoshoz kedves Annamária Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Most június 26.-án jött meg utoljára a vérzésem,persze fogamzásgátló által.Ezzel…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Most június 26.-án jött meg utoljára a vérzésem,persze fogamzásgátló által.Ezzel abbahagytam a gyógyszert,mert gyermeket szeretnénk.Most kellett volna meg jönnie múlt héten,de nem volt semmi.Hozzá kell tennem,hogy voltunk együtt egész hónapban a férjemmel és nem is védekeztünk,mivel babát szeretnénk.Már az elevitet is egy hónapja szedem.Ma reggel kíváncsiságból előttem egy tesztet,de negatív lett.Még azt is hozzá kell tennem,hogy teljesen kivizsgáltattam magam,minden rendben van azt mondta az orvos,hogy minden eredmény jó.Azt szeretném megkérdezni,hogy mikor teszteljek legközelebb?(persze ha nem jön meg).Illetve egyáltalán meg fog jönni?
    Előre is köszönöm válaszát.Zita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Jelen pillanatban úgy gondolom kedves Zita, hogy a menzesz kimaradását nem terhességnek kellene tulajdonítanunk, hanem a fogamzásgátló utóhatásának. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémában szeretném a segítségét kérni, hogy tavaly nyáron 3 hónapig…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Olyan problémában szeretném a segítségét kérni, hogy tavaly nyáron 3 hónapig nem volt mentsruációm. Elmentem orvoshoz, azt mondta hormonális problémák vannak, és egy gyógyszerrel - Duphaston - visszahozta a rendszeres mentstruációmat. Azóta elég erős a vérzésem. De a legnagyobb problémám az, hogy utolsó 2-3 alkalommal tapasztaltam, hogy a menstruáció után 1-2 héttel is barna vagy olykor véres váladékom van. Nem sok, de pár napig van. Olyan nyálkás, mintha a fehér folyás helyett jönne ez.
    Szexuális kapcsolatom régóta nem volt, úgyhogy nem kaphattam el mástól valamit.
    Mit tanácsol, mi lehet az oka a fentebb írtaknak?
    Nagyon köszönöm!

    Üdvözlettel:
    Szilvia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Váladékvizsgálatot javasolnék kedves Szilvia. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Múltkor írtam a rákszűrés eredményével kapcsolatban (P2-es, normális,…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Múltkor írtam a rákszűrés eredményével kapcsolatban (P2-es, normális, de mivel két szemölcs található a méhszájamban, szövetminta vétel is történt). A rákszűrés eredményét ugye megkaptam. A kérdésem az lenne, hogy a szövettani vizsgálat eredményét is meg fogom kapni ugyanúgy, vagy azt majd személyesen Öntől tudom meg, mikor megyek legközelebb?

    Előre is köszönöm, és elnézést, ha fárasztó kérdést tettem fel.

    Köszönettel: Zsóka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A legjobb tudomásom szerint Önnél semmiféle szövettani vizsgálat nem történt kedves Zsóka, hanem azt mondtam, hogy ha a kezelés ellenére legközelebb még mindig ott lesznek a szemölcsök, akkor azokat el kell távolítani és szövettani vizsgálatra kell küldeni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Ur! Kerdesem a Terhességi mérgezéssel kapcsolatos. Tavaly szeptemberben, 36…

    Tisztelt Doktor Ur!

    Kerdesem a Terhességi mérgezéssel kapcsolatos. Tavaly szeptemberben, 36 terhessegi hetre szultem csaszarral a fiam, akinek veszelyben volt az elete a terhessegi mergezes miatt, hala az Istennek minden jol van. A kerdesem az lenne hogy ha a vernyomasom most is magas maradt azaz 125, 130 a nagy de a kicsi 90 95 ala nem nagyon megy meg nyugodt pihent allapotban sem, mennyi az eselye annak hogy a masodik kisbabanal ugyanezek a problemak lepjenek fel? Megjegyzem hogy elso terhessegem alatt a szulest megelozo par hetben mar hat dopegytet szedtem napjara de a kivant hatast nem nagyon hozta meg.

    Valaszat elore is nagyon szepen koszonom.

    Udv. Sebestyen Judith

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A jelenlegi vérnyomásában semmi aggasztó nincs kedves Judith. A következő terhességben a toxaemia esélye a tankönyv szerint kicsi. Teherbeesés előtt mindenképpen korrekt belgyógyászati kivizsgálásra lesz szüksége. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Főorvos úr! Kérdésem arra vonatkozna, hogy császármetszés után, mikor mehetek vissza…

    Tisztelt Főorvos úr!

    Kérdésem arra vonatkozna, hogy császármetszés után, mikor mehetek vissza dolgozni? Fizikai munkát végzek a munkahelyemen, több száz kilót megmozgatok egy nap összesen. Szülés után minél hamarabb szeretnék visszamenni dolgozni.
    Mit javasol?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Tisztelettel: Honey

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ha létszükség, akkor 2 hónap után megteheti kedves Honey. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves doktorur! 48 éves vagyok. A havi vérzésem ebben az évben 2 havonta jelentkezett. Az…

    Kedves doktorur!

    48 éves vagyok. A havi vérzésem ebben az évben 2 havonta jelentkezett. Az utolso július 21-én kezdodott, 5-6 napig volt, azota maszsatolok minden nap. Junius kozepen voltam rakszuresen, az eredmenyeim jok, nincs a mehemen semmilyen elvaltozas. Mi lehet a baj, mit tegyek?
    Koszonettel
    Mária

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A klimax mint lehetőség az eszébe sem jut kedves Mária? Kérem forduljon orvoshoz. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! 32 éves nő vagyok, 1 éve próbálkozunk babával. Sajnos eddig még nem jött…

    Kedves Doktor Úr!

    32 éves nő vagyok, 1 éve próbálkozunk babával.
    Sajnos eddig még nem jött össze, a menstruációim átlagban 25-26 naposak, ritkán 17-18, és kb évente egyszer akár 45 napos is előfordul.

    Most a 38. napnál tartok, még nem jött meg, de sajnos nem vagyok terhes. A problémám a következő:
    ugyanúgy érzem magam , mint amikor megvan a vérzés, rossz közérzet és borzasztó derékfájás, ez kb akkor kezdődött, amikor időszerű volt, hogy megjöjjön és azóta is tart.
    Nem tudom mitévő legyek. Várjak, amíg megjön, és utána menjek el nőgyógyászati vizsgálatra vagy menjek el most, nem tudom van-e ilyenkor értelme. A derékfájásom nagyon megkeseríti a napjaimat.

    Köszönettel,
    Zsófi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Amit leírt a ciklusairól, az nem tartozik a normális kategóriába kedves Zsófi, mindenképpen kivizsgálásra volna szüksége. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Elnézést hogy ismét kérdezek. Ezek szerint mivel 12 órán belül vettem be ez nem számít késésnek?Csak…

    Elnézést hogy ismét kérdezek. Ezek szerint mivel 12 órán belül vettem be ez nem számít késésnek?Csak mert a tájékoztatóban az van hogyha az első héten kimarad akkor kell kiegészítő védekezés. De persze az első napra nem tér ki.
    Akkor most mi szerint cselekedjek?
    Tímea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ha megnyugtatja, akkor néhány napig használhatnak kiegészítést, de ez még nem jelentős csúszás kedves Tímea. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor úr! A menstruációm negyedik napján kiszakadt az óvszer, már későn vettük észre.…

    Kedves Doktor úr!

    A menstruációm negyedik napján kiszakadt az óvszer, már későn vettük észre. Azon tanakodom, hogy érdemes-e esemény utáni tablettát bevennem. És azon is, hogy hol lehet a leszakadt latexdarabka... távozik a hüvelyi folyadékkal?

    Segítségét előre is köszönöm,

    tisztelettel -

    Kata

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem igazán érdemes kedves Kata. Ugye még sohasem hallott arról, hogy a menzesz alatti szex akár életveszélyes, vagy meddőséghez vezető gyulladást okozhat? A latex kiürül. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Jó napot Doktor Úr! Néhány napja írtam Önnek. Azóta elmentem orvoshoz, aki ránézésre megállapította,…

    Jó napot Doktor Úr!

    Néhány napja írtam Önnek. Azóta elmentem orvoshoz, aki ránézésre megállapította, hogy nincs gombás fertőzésem. A panaszaim szombat óta már enyhültek. Elmúlt a szúrkálódás és enyhült az égető érzés is. Csinált ultrahangot és azt mondta gyulladásom van. Kaptam rá Nolocitet és elővigyázatosságból írt fel Klion-D kúpot hogy ne legyen a gyógyszer miatt fertőzésnek esélye. A kérdésem az lenne hogy az ultrahanggal meg lehet állapítani a gyulladás helyét? A kézi vizsgálat alatt volt egy pont ahol nagyon fájt és ultrahanggal azon a helyen látott valami véráramlásos részt, amire mondta hogy az ott a gyulladás. Ez lehetséges? Időközben megjött megint 3 nappal korábban a menstruációm. Ilyenkor mit lehet tovább tenni?

    Köszönettel:

    SZ.I.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Gyulladás vonatkozásában az UH csak akkor igazán informatív, ha komoly. Én még ma is sokkal inkább hagyatkozom a kezemre ebben a kérdésben kedves Sz.I. Látatlanban sajnos nem tudok Önnek többet mondani. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves doktor úr! Az történt hogy a tablettamentes időszak utáni első tablettát tegnap este…

    Kedves doktor úr!
    Az történt hogy a tablettamentes időszak utáni első tablettát tegnap este fél 10kor elfelejtettem bevenni és csak ma reggel fél hatkor történt meg.Tudom hogy folytatni kell a tabletta szedését a szokásos módon, de azt nem tudom pontosan hogy most kell e kiegészítő védekezés mivel a 12 órán belül volt. Ha igen akkor meddig javasolja?
    Válaszát előre is köszönöm!Tímea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nincs szükség különösebb óvóintézkedésekre kedves Tímea. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! A problémám az, hogy nincs a hüvelyemben Lactobacillus, azaz nem tenyészik…

    Tisztelt Doktor Úr!

    A problémám az, hogy nincs a hüvelyemben Lactobacillus, azaz nem tenyészik ki még elvétve sem. Naponta szedek jelenleg YB Pearls lactobacillus-t tartalmazó gyöngyöt, előtte használtam Protexin Gynophilus-t, Gynoflort, valamint irrigáltam hetente 2x-3x gyógyszertári tejsavval. Nem egyszerre alkalmaztam persze mindezt, inkább havonta, másfél havonta váltottam kúrát. Tenyésztést kb. havonta végeztek, de a szöveg mindig ugyanaz, Lactobacillus nem tenyészett. Ennek ellenére a vizsgálat alatt mért hüvely ph-m mindig a normál tartományba esik, fertőzésem évente kb. kétszer van átlagosan, viszont állandóan van fehér folyásom. Nem sok, de bőven elég ahhoz, hogy a tisztasági betét elengedhetetlen legyen a mindennapjaimban, különben "átázok".
    Aggódom, hogy így kevésbé tudom kivédeni az esetleges fertőzéseket ott, vagy tovább tart kezelni. Mennyire normális ez és hogy tudnék javítani ezen?

    Köszönettel, Brigitta.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Irrigáljon kérem naponta tejsavoldattal kedves Brigitta, és ha így megfelelő a hüvelyállapota, akkor nyugodtan akadjon le a kérdésről és ne foglalkozzék a lactobacillussal, mert szerintem túl van dimenzionálva a kérdés. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! 49 éves nő vagyok. Három gyermeket szültem, akik közül már a legfiatalabb…

    Tisztelt Doktor Úr!

    49 éves nő vagyok. Három gyermeket szültem, akik közül már a legfiatalabb is 20 éves. Körülbelül 5 éve kezdődtek klimaxos tünetek,azóta kínlódok vele. Február óta nem volt menstruációm és a tünetek is elmúltak.Nagyon boldog voltam. De sajnos egy hete újra kezdődött. És nemhogy elmúlna, hanem egyre erősebben vérzek, mintha bepótolni akarná az 5 hónapot.Nőgyógyásznál időpontot kell kérni, nekem meg jövő héten gyermeknyaraltatásom lesz, ahol csoportvezető vagyok.Viszont kezdek elfáradni... Van itthon Ergam cseppem , Ön szerint bevehetem-e? Mi lehet az oka az újbóli vérzésnek?⁄megjegyzem nem stresszes a munkám⁄Várom válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Látatlanban, ismeretlenül, vizsgálat nélkül sajnos nem tudok Önnek segíteni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Dr. Hamvas Ferenc! Egy gyermekes, 33 éves anyuka vagyok. 2 évvel ezelőtt volt egy konizációs…

    Kedves Dr. Hamvas Ferenc!

    Egy gyermekes, 33 éves anyuka vagyok. 2 évvel ezelőtt volt egy konizációs kisműtétem ( többszöri P3-as lelet és kolposzkóppal látható elváltozás miatt, de a szövettan negatív lett ).
    Most rákszűrés alkalmával a következőket mondta az orvos: szarusodás látható,nincs festődés illetve a méhszájam egy ujjnyira nyitva van. Most a rákszűrés eredményét várjuk.
    Ön szerint lehetséges, hogy egy konizációs műtét után ennyi idővel ismét ez vár rám?

    Előre is köszönöm szépen válaszát!!!
    V.Judit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem gondolt még orvosváltásra kedves Judit? Egyszer már megoperálták a semmiért, most újra besétálna a csőbe? Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • T..Doktor ur. Bär nem tudom ki a Kapitäny.De välaszät nagyon köszönöm.

    T..Doktor ur. Bär nem tudom ki a Kapitäny.De välaszät nagyon köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Sajnálom, hogy még a viccet sem érti....

  • Tisztelt DoktorUr. Kerdesem a következö...5 honapja szedem a Cerazette 75mg-tablettät ,minden…

    Tisztelt DoktorUr.
    Kerdesem a következö...5 honapja szedem a Cerazette 75mg-tablettät ,minden este 11-kor veszem be a gyogyszerem,viszont az egyik este elfelejtettem,mäsnap delutän 2-kor bevettem,az elözö napit es este az az napi tablettät.ez nap este miutän beszedtem mindket tablettät együtt voltam a ferjemmel.Mennyi a valoszinüsege hogy teherbe eshetek???
    Välaszät elöre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Erre csak akkor tudok válaszolni, ha Ön meg tudja nekem mondani, hogy hány éves a kapitány.

  • Kedves doktor ur! 8 hetes terhes vagyok es nagyon faj a fogam azt szeretnem kerdezni hogy a…

    Kedves doktor ur!
    8 hetes terhes vagyok es nagyon faj a fogam azt szeretnem kerdezni hogy a benurunt be veheten e es le kenhetem e a fogam lidokain ecsetelovel mert felek hogy a kicsikemnek baja lesz ha beveszem koszonom valaszat szandra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem kell félnie kedves Szandra. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! Még nem szült nő vagyok (és a hormontartalmú védekezés esetemben több okból…

    Kedves Doktor Úr!

    Még nem szült nő vagyok (és a hormontartalmú védekezés esetemben több okból kizárt.) Kérem, legyen szíves megírni, hogy amennyiben méreteim miatt Gold Lily mini spirált adna a nőgyógyász, de én Multiload spirált szeretnék, ez utóbbiból Ön szerint pontosan melyiket kellene rendelnem?

    Köszönöm szépen.

    Tisztelettel:

    Bíborka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem szült nőnek szigorúan tilos spirált felhelyezni kedves Bíborka. Miért nem használ hüvelyi pesszáriumot? Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! Pár napja el kezdtem a yasminelle szedését. Mivel esti időpontban veszem be…

    Kedves Doktor Úr!
    Pár napja el kezdtem a yasminelle szedését. Mivel esti időpontban veszem be azt szeretném kérdezni, hogy gond-e, ha a tabletta bevétele után ejtem meg a fogmosást? Ugye nem csokkenti a hatást? Bocsánat, de még kezdő vagyok. Válaszát köszönöm! Jó éjszakát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Mindig úgy gondolom, hogy már nem tudnak meglepni ilyen tárgyú kérdéssel, de álladóan tévedek. Nem csökkenti. Ha nem hagyja abba ezeket a hülye kérdéseket, ki fogom zárni a kérdezési lehetőségét. Utolsó figyelmeztetés, mert Ön sem a gyógyszer szedésében, sem a kérdezésben nem kezdő...