A betegek kérdései (111156)

  • Azzal fordulnék önhöz, nagyon aggodom. 33 éves vagyok elsö babámat várom most pénteken leszek 6 hetes terhes. (Angliában élek) tegnap reggel óta barnás folyásom van, ma reggel egy kicsit intenzivebb volt reggel mikor wc-re mentem szóval bementünk a sürgöségire. Vér vizsgáltak csak és utána haza… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem tudok Önnek érdemben válaszolni, mert nem tudom, hogy mi volt a kóros érték.

  • Tisztelt Doktor Ur! Szeretnem megkerdezni, hogy On szerint melyik a legjobb nem hormonalis…

    Tisztelt Doktor Ur!

    Szeretnem megkerdezni, hogy On szerint melyik a legjobb nem hormonalis vedekezo eszkoz az ovszeren kivul. Nekem itt Angliaban a spiralt ajanlottak, de tudomasom szerint ezt szules elott nem ajalnlak Magyarorszagon.

    Koszonettel:

    Szilvia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Szilvia! Ha nem szült, akkor egy 60-as hüvelyi pesszáriumot ajánlanék Önnek is. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr.Félek nagyon.
    2014.03.12. volt az utolsó menstruációm. A Párommal éppen nem voltunk együtt mert szakítottunk.2014.03.19.volt egy szexuális kapcsolatom ahol nem védekeztünk sajnos a partneremmel,de nem történt meg maga az aktus.Utána pár napra kibékültem a volt partneremmel.(tudom… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A logika azt diktálja, hogy nem az egyéjszakás kapcsolat "terméke" a magzata.

  • Tisztelt Doktor Úr! Igen, két nő - egy gép, anya és lánya. Ani és Anikó, bocsánat, hogy nem…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Igen, két nő - egy gép, anya és lánya.
    Ani és Anikó, bocsánat, hogy nem írtuk alá.
    Szóval a küreten kívül még mi lehet a megoldás, mert én sem szeretném,
    de a nőgyógyász azt javasolta, hogy az kell, akkor nem lesz annyi vérzés és megszűnne a vashiány is.Köszönöm a választ.
    Üdvözlettel: Ani

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Ani! Ismeretlenül sajnos nem tudok Önnek kezelési tanácsot adni. Keressen meg, remélem, hogy tudok Önnek hatékonyan segíteni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor úr. Köszönöm,hogy vàlaszolt. Elméletileg amúgy lehetséges, hogy a terhesség,…

    Kedves Doktor úr.

    Köszönöm,hogy vàlaszolt.
    Elméletileg amúgy lehetséges, hogy a terhesség, a toxemia és a rà szedett vérnyomàscsökkentők okoznak vérzészavart és tüszőket?
    A ciklusom közben helyreàllt, minden hónapban jelentkezik.
    Csak a kilók nem mennek le. :(
    Elmehetek Önhöz a leletekkel?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem hiszek benne. Igen eljöhet, szívesen megbeszélem Önnel a dolgokat.

  • Kedves Doktor úr! Október óta Symicia fogamzásgátlót szedek, és 2 hete penicillin antibiotikumot…

    Kedves Doktor úr!

    Október óta Symicia fogamzásgátlót szedek, és 2 hete penicillin antibiotikumot kaptam. A fogamzásgátló utolsó 7 szemével párhuzamosan kellett szednem az antibiotikumot. Ezután megtartottam a 7 napos szünetet, és tegnap este vettem be az első szemet az új levélből... Most védett vagyok?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Igen.

  • Tisztelt Doktor Úr! Kb, januárban hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését, aztóa nem…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Kb, januárban hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését, aztóa nem menstruálok, de nem vagyok terhes, ez normális?25 éves nő vagyok.

    Köszönöm.
    Üdvözlettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Két különböző nő ír nekem egy gépről, vagy egy szórakozik velem? Nem normális, most már mindenképpen orvoshoz kellene mennie.

  • Tisztelt Doktor Úr! Körzeti orvosom vashiányt állapított meg 2 volt a vas, kaptam 5 ampulla…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Körzeti orvosom vashiányt állapított meg 2 volt a vas, kaptam 5 ampulla vasat vénába., utána 3*1 vastabletta.
    Nőgyógyászatra irányított, mert van egy kb. 5-6 cm miómám és nagyon erős a váérzésem.
    A nőgyógyász eü.kaparást javasolt, majd ha az nem segít mióma vagy méheltávolítást.46 éves vagyok kb. 2 éve hagytam abba a fogamzásgátlót, azóta ilyen erős a vérzés. Ön szerint is a küret az első lépés?
    Köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Én egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy feltétlenül műtétre volna szükség, de így hogy még a nevét sem ismerem, minek alapján vár tőlem bármiféle megoldást?

  • Kedves Doktor Úr! 62 éves vagyok. 8 terhességemből 3 gyermekem született, a többit sajnos elvetéltem.…

    Kedves Doktor Úr! 62 éves vagyok. 8 terhességemből 3 gyermekem született, a többit sajnos elvetéltem. 53 éves voltam, amikor plasztikai műtétem volt, mert már a hüvely nagyon leereszkedett és vizeletcsöpögésem is volt. 58 éves voltam, amikor a rákszűrés eredménye P4-es lett, ezért először conizációt végzett az orvosom, majd 5 hét múlva úgy döntött, hogy inkább méheltávolítást végez. 6 héttel a műtét után mentem kontrollra, de sajnos már ismét ereszkedett a hüvelyem, az orvosom csóválgatta a fejét és azt mondta, hogy ismét kell egy plasztikai műtét. 4 éve kínlódok ezzel a problémával, mert szinte teljesen kijött a hüvely egy része. Kérdésem, hogy milyen műtétet javasol Ön, mivel hallottam a hasi műtéttel végzett háló beültetéséről. Most nincs vizeletcsepegésem, de ha ülök nagyon fáj a hasam. Válaszát köszönöm.
    Tisztelettel:Joló

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Joló! Vizsgálat nélkül sajnos nem tudom Önnek a megoldást prezentálni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Rettenetesen el vagyok keseredve. Júniusban lesz egy éve, hogy folyamatosan…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Rettenetesen el vagyok keseredve. Júniusban lesz egy éve, hogy folyamatosan valamiféle (a nőgyógyászom szerint hüvelygomba) fertőzésem van. A párommal gyakorlatilag azóta egyáltalán nincs szexuális életünk, mivel akárhányszor megpróbáltunk együtt lenni, már az első pár pillanatban fájdalmaim voltak. Számtalanszor voltam már orvosnál, de mind hiába. A tünetem mindössze annyi, hogy a külső nemi szerven és a hüvelybemenetnél égő, csípő fájdalmat tapasztalok, illetve pirosságot (mint amikor az ember bőre csúnyán kidörzsölődik) és mintha lenne egy kis hólyag, ami érintés hatására fáj. A kérdésem az lenne, hogy van-e ebből kiút egyáltalán? És hogy Ön szerint mi okozhatja ezt?

    Előre is köszönöm szépen a válaszát!
    Ancsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Ancsa! Sajnos nem vagyok távgyógyító. Biztosan van megoldás, de levélben sajnos nem tudom megtalálni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor úr. Ultrahangon sok apró tüszőt làttak a petefészkeimben. Az orvosom elküldött…

    Kedves Doktor úr.

    Ultrahangon sok apró tüszőt làttak a petefészkeimben.
    Az orvosom elküldött vérvételre,cukor terhelésre, ir vizsgàlatra.
    A vérvétel teljesen negatìv lett.
    Mozgàst, életmódvàltàst javasolt.
    A kérdésem az lenne, hogy a tüszők elmulnak a mozgàs hatàsàra vagy ott maradnak màr?
    Félek attól is, hogy mi van ha ez nem pcos szerűség, hanem petefészekràk?
    Vagy azt làttàk volna az uh-n?
    Ne haragudjon,ha buta kérdés ez a ràk dolog, de van egy kisfiam és nem szeretnék betegséget.

    Era

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Era! Sajnos elég sok a téves diagnózis, nagyon sok Kolléga minden sok tüszőt tartalmazó petefészek esetén ráfogja a betegre a PCOS-t. Csak vizsgálat után tudnék Önnek segíteni. PCOS-e még esetleg lehet, de rákja szerintem biztosan nincs. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Több mint két éve vagyok együtt párommal. Az együttlétek kezdetétől vannak…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Több mint két éve vagyok együtt párommal. Az együttlétek kezdetétől vannak panaszaim: folyás, viszketés. Számtalan orvosnál jártam és sok módszert próbáltam. Új doktort felkeresve tenyésztés után Semicillin 250 mg kapszulát és Mycost-Gyno 150 mg kapszulát írt fel. Az utóbbiból 1 db, míg az előbbiből 40 db-ot kellett szednem. Így a Semicillint összesen 10 napig szedtem. A 9. napon jobban éreztem magam, nem törődve a kezeléssel lefeküdtem a párommal. Anális közösülést választottunk, amit nagyon megbántam. Szégyellem magam emiatt, hiszen tudom a kezelés alatt nem lett volna szabad. A kapcsolatunk azonban penge élen táncol. El vagyunk keseredve mindketten. Az együttlét után viszketést éreztem a végbélnyílásnál, majd később a hüvelynél (ezek a panaszok kisebb erősségben de eddig is fennálltak, attól függetlenül, hogy az együttlét ezen formáját nem csináltuk). A gyógyszeres kezelés után pár nappal felfázásra gyanakodtam és beszedtem 2 db tőzegáfonya kapszulát, úgymond megelőzésként, hogy ne kelljen antibiotikumhoz nyúlnom, ha rosszabbodna a helyzet. Jelenleg menstruáció előjeleit tapasztalom magamon. Pedig egy hete ért véget az addig pontos menstrációm. Kérdésem az lenne, előfordulhat hogy tőzegáfonya idézi elő a vérzést? Szeretnék fogamzásgátlót szedni, azonban nem vagyok tisztában azzal, hogy a fennálló problémám mellett ez lehetséges-e, esetleg ront a helyzeten? Válaszát köszönöm. Nóra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Nóra! A panaszai összetettek és szerintem nagyrészt nem elsősorban testiek. A tabletta szedésével csak rontana a helyzeten. Nem tudna megkeresni? Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! 48 éves vagyok, és nagyjából egy időben szokott a mensesem megjönni, ami…

    Tisztelt Doktor Úr!

    48 éves vagyok, és nagyjából egy időben szokott a mensesem megjönni, ami a 3-4. napon nagyon erős, aztán szinte hirtelen el múlik. Utána van azonban mindig még néhány napig barnás pecsételés, ami elmúlik. Gondolom, ez természetes olyankor még.
    Az utolsó mensesem előtt volt egy kis hüvelyviszketésem ( évek óta nincs ), ami canesten krémmel történő kenegetésre elmúlt .Pár napra rá megjött az esedékes mensesem, a viszketés elmúlt és rögtön a menses utolsó napja után voltunk együtt a párommal. Most egy héttel a menses után azt tapasztaltam, hogy sárgás-enyhén barnás folyásom van, de csak Wc után, erőlködés hatására. A fehérneműmön nincs folt, nem viszketek.
    Kérdésem az lenne, hogy ez lehet-e még ilyenkor a hirtelen végződő mensesnek az utóhatása vagy ( mivel volt előtte hüvelyviszketésem ) valami fertőzés állhat-e a háttérben? Ajánl-e valamilyen hüvely öblítést, hüvelykúpot?
    Köszönöm előre a válaszát, tisztelettel: Gabi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Gabi! Szerintem Önnek nincs semmi baja. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Foorvos Ur! Korabban is agyalapi mirigy jeligevel tettem fel kerdesemet tavaly, kontraszt…

    Tisztelt Foorvos Ur!
    Korabban is agyalapi mirigy jeligevel tettem fel kerdesemet tavaly, kontraszt anyaggal kivizsgaltak es azt allapitottak meg, hogy nincs adenoma, viszont az agyalapi mirgy fiziologiai hypertrophy-t mutat. Hormon vizsgalatra kuldtek, akkor nem allapitottak meg semmit.

    Ebben a honapban nogyogyaszom elkuldott ismet hormon vizsgalatra es ultrahangra. A 3.napi eredmenyeim: A ciklusom 3.napjan volt vervetelem, es eredmenyeim a kovetkezok:

    TSH 3.130 uIU⁄mL , T4 1.13 ng⁄dL , LH 5.1 mIU⁄mL follic.: 2.4-12.6, ovul: 14.0-95.6, lut: 1.0-11.4, postmenst: 7.7-58.5 mIU⁄mL, FSH 5.4 mIU⁄mL follic: 3.5-12.5, ovul:4.7-21.5, lut. 1.7-7.7, postmenst: 25.8-134.8, prolaktin: 10.9 ng⁄mL.

    A 21. napon a kovetkezok: LH: 3.8 mIU⁄mL follic.: 2.4-12.6, ovul: 14.0-95.6, lut: 1.0-11.4, postmenst: 7.7-58.5 mIU⁄mL, FSH: 2.7 mIU⁄mL follic: 3.5-12.5, ovul:4.7-21.5, lut. 1.7-7.7, postmenst: 25.8-134.8, prolaktin 16.6 ng⁄mL. Sajnos a nogyogyaszom nem kert progeszteron ertekeket sem.
    Az ultrahang eredmenyem: jobb oldali petefeszek merete: 3.1x2.1x2.4 cm, a bal oldali 2.0x1.1x1.3 cm. Uterus merete: 6.8x3.9x5.4 cm. Uterus arcuatus⁄septum allapithato meg, corpus luteal cyst a jobb oldalon 14mm.
    Tisztelt Foorvos Ur, On szerint milyenek az eredmenyeim? 5 eve nincs gyermekunk parommal, menstruaciom fajdalmas, gorcsos, viszont mindig idoben, 24 napra jon meg.

    Koszonettel,
    KSz

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves KSz! Az eredményei nem kórosak, de látatlanban, ismeretlenül, vizsgálat nélkül sajnos nem tudok Önnek semmit segíteni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! A menstruációm előző hónapban rendellenesen 18 napra jött meg, a megszokott…

    Tisztelt Doktor Úr!
    A menstruációm előző hónapban rendellenesen 18 napra jött meg, a megszokott 24-26 nap helyett. Világospiros, hol gyengébb, hol kicsit erősebb volt. Voltam nőgyógyásznál aki ultrahangot csináltatott. TVS: 8cm uterus, 9mm-es endometrium, j.o. 42mm-es egyrekeszű echomentes cysta. Doppler vizsgálattal a cystafalban kórós áramlás nem mutatható ki. Szabad folyadék nincs. Az igen tisztelt nőgyógyászom azt mondta, hogy nem kell semmit tenni, magától meg fog repedni, 3 hónap múlva kontroll. Hiszek neki, mégis aggódom, hogy honnan fogom tudni, hogy megrepedt a ciszta, fájni fog e nagyon? Ha esetleg nem múlna el mi a teendő? A következő menstruáció alkalmával fog megrepedni vagy bármikor bekövetkezhet? Az ilyen jellegű cysta válhat-e rosszindulatúvá?
    Elnézését kérem ha buta kérdéseket tettem fel, de válaszát előre is köszönöm.
    Tisztelettel: Zsazsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Zsazsa! Rosszindulatúvá nem válhat, de ha a következő vérzése nem a megszokott módon jönne meg, akkor én biztosan kikaparnám. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • TISZTELT ARANYOS DOKTOR ÚR! ÚGY DÖNTÖTTEM, HOGY VÉRZÉSKOR NEM KENEM BE A KIS BETEGET. TEGNAP…

    TISZTELT ARANYOS DOKTOR ÚR! ÚGY DÖNTÖTTEM, HOGY VÉRZÉSKOR NEM KENEM BE A KIS BETEGET. TEGNAP JÖTT MEG A VÉRZÉS. SAJNOS, NAGYON GÖRCSÖL A HASAM. LEGYENSZÍVES MONDJA MEG, HOGY JÓL DÖNTÖTTEM-E, HOGY ILYENKOR NEM KENEM BE? A KENŐCSRE A GYÓGYSZERTÁR 1 HÓNAP SZAVATOSSÁGOT ADOTT. KENHETEM VELE, 1 HÓNAP UTÁN IS, VAGY CSAK 1 HÓNAPIG, ÉS UTÁNA MEGINT FEL KELL ÍRATNI? NEM TUDOM.
    KÖSZÖNÖM SZÉPEN! TISZTELETTEL: EDITKE!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Editke! Kenje be nyugodtan vérzés alatt is és ne foglalkozzék a szavatossági idővel. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktorúr! Véleményét kérném szépen. 37 hetes terhes vagyok. Az Nst vizsgálatok alkalmával a baba szíve mindig tachycard. (200-ig is felugrik, de 180 körül mozog). Múlt héten történt áramlásvizsgálat, laborok, de akkor kóros nem igazolódott. Méhlepény III. fokban érett. 2010-ben történt… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Én naponta csinálnék NST- és kétnaponta áramlásvizsgálatot...

  • Most megijedtem. Lehet, hogy ràk? Mire gondol kedves Doktor úr? Merre induljak?

    Most megijedtem.
    Lehet, hogy ràk?
    Mire gondol kedves Doktor úr?
    Merre induljak?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Vizsgálat nélkül semmire sem gondolnék, legfőképpen nem rákra. Dráma biztosan nincs.

  • Tisztelt Doktor úr! Az elmúlt három hónapban a menstruációm után több napig szúró fájdalmat…

    Tisztelt Doktor úr!

    Az elmúlt három hónapban a menstruációm után több napig szúró fájdalmat érzek a lágyékomnál. Emiatt múlt hónapban kórházban voltam, mert azt hitték, hogy vakbélgyulladás. Sikerült pár nap múlva ez teljesen kizárni. A laboratóriumi leletem szerint kis mértékben gyulladás van valahol a szervezetemben . Én arra gondoltam ez valami nőgyógyászati probléma lehet, hiszen mindig a menstruációm után közvetlenül jelentkezik. Ön mit gondol mi lehet ez?

    Szíves visszajelzését várva,

    Zita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Zita! Látatlanban, ismeretlenül, vizsgálat nélkül sajnos nem tudok Önnek segíteni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor úr! A mai napon voltam ultrahang vizsgálaton mert pár hete fájdalmat éreztem…

    Tisztelt Doktor úr!

    A mai napon voltam ultrahang vizsgálaton mert pár hete fájdalmat éreztem a mellemben, szerencsére nincs sem csomó sem más elváltozás a mellemben. A doktornő Mastodynon cseppeket írt fel nekem a fájdalomra, viszont abban nem vagyok biztos, hogy a Novynette fogamzásgátlómmal együtt szedhetem-e. Nem befolyásolja-e vagy szünteti meg a hatását, nem szeretnék még teherbe esni.
    Köszönöm a válaszát,
    egy fiatal nő

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Én először abbahagyatnám a tabletta szedését és csak akkor szedetnék Önnel Mastodynont, ha ettől nem múlik el a panasza. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc