A betegek kérdései (111156)

  • Tisztelt Doktor Úr! A menstruációmnak kb. vasárnap lett vége. Nekem menstruáció után pár…

    Tisztelt Doktor Úr!

    A menstruációmnak kb. vasárnap lett vége. Nekem menstruáció után pár napig sötét barnás folyásom van, majd ez egyre jobban halványodik, a legvégén sárgás, majd teljesen normális színű folyásom van.
    Hétfőn, kedden még sötét barnás volt, tegnap már világos-sárgás, ma is csak halvány sárgás, viszont egyetlen egy sötét barna cseppet vettem észre most estére a tisztasági betéten a halványsárgás folyás mellett. Egy kis csepp volt.

    Ilyet eddig még nem tapasztaltam, ezért fordulnék Önhöz, hogy Ön szerint ez mi lehet, illetve, hogy kell-e ennek nagyobb jelentőséget tulajdonítani, vagy lehet valami magyarázata? Mikor forduljak vele orvoshoz?

    Előre is köszönöm a választ!

    Tisztelettel: Kinga

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Kinga! Nem hinném hogy a leírt jelenségnek bármiféle kórjelző jelentősége lenne. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt doktor úr!! Terhesség alatt szedhetem-e a Naturland propolisz cseppjét? Orvosnál még…

    Tisztelt doktor úr!!
    Terhesség alatt szedhetem-e a Naturland propolisz cseppjét? Orvosnál még nem voltam,6-7 hetes terhes lehetek,2 tesztet is csináltam 2 hét eltéréssel! Válaszát előre is köszönöm,tisztelettel: Andrea
    Köszönöm válaszát,rájöttem,nem fejeztem ki magam eléggé! Condylomám van,kétszer is átestem égetéses műtéten az elmúlt 4 hónapban. Most ismét előjött 2-3 darab,de nem szeretnék még egyszer átesni egy ilyen beavatkozáson...immunerősítésre és a fertőzések elhárítására szeretném használni!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Erre a célra utcahosszakkal jobb az ezüstkolloid szájon át és helyileg egyszerre alkalmazva.

  • Kedves Doktor Ur! Clostival sikerult teherben esnem,aminek nagyon orulok. Lenne egy kerdesem:…

    Kedves Doktor Ur!
    Clostival sikerult teherben esnem,aminek nagyon orulok.
    Lenne egy kerdesem: jelenleg 6 hetes vagyok,mennyire veszelyes⁄tanacsos ilyenkor hajat festetni?
    Valaszat elore is koszonom

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nincs veszélye.

  • Tisztelt doktor úr!! Terhesség alatt szedhetem-e a Naturland propolisz cseppjét? Orvosnál még…

    Tisztelt doktor úr!!
    Terhesség alatt szedhetem-e a Naturland propolisz cseppjét? Orvosnál még nem voltam,6-7 hetes terhes lehetek,2 tesztet is csináltam 2 hét eltéréssel! Válaszát előre is köszönöm,tisztelettel: Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Andrea! Nem árthat vele, de miért is használná? Vagy mi helyett? Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Most fogok először intimkelyhet használni. Holnap fog megjönni, általában…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Most fogok először intimkelyhet használni. Holnap fog megjönni, általában nap közben szokott, de volt már, hogy éjszaka, vagy mielőtt felkeltem, ezért már előző este fel szoktam tenni egy tampont, hogy reggel véletlenül se legyen "baleset". Meg tudom csinálni ugyanezt az intimkehellyel is? Vagyis: ha még nincs vér, akkor is fel tudom helyezni?
    És még egy kérdés: a kehely felső részén körben van 4 db lyuk. Ennek mi a funkciója? Ha a vér eléri azt a szintet, akkor kifolyik rajta? Tehát a lyukak magasságáig, vagy a kehely magasságáig mehet bele biztonságosan?
    Válaszát köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Miért ne tudná? Ezek nem erre szolgálnak, hanem arra, hogy amikor felhelyezi összenyomva, akkor amikor kirúgja magát, legyen hol bemennie a kiegyenlítő levegőnek.

  • Tisztelt Doktor úr! 1 és fél hónapja szedem a cypromixet fogamzásgátlás céljából írta fel a…

    Tisztelt Doktor úr!
    1 és fél hónapja szedem a cypromixet fogamzásgátlás céljából írta fel a nőgyógyászom. Minden tablettát beszedtem és az első levél elfogyásáig+1.menszesz végéig vártunk a barátommal viszont utána kiszakadt az óvszer(alig több mint 2hete) és most hányingerem van és 2 napja sűrűbben járok wc-re. Nem szedtem semmilyen más gyógyszert csak kicsit voltam megfázva. Voltam ezen a héten kedden nőgyógyásznál csak nem tudom Ő mennyi idő elteltével veheti észre ha esetleg terhes vagyok. Szóval Ön szerint van félni valóm hogy esetleg terhes lehetek? Vagy lehet a gyógyszer mellékhatása is?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Én az Ön helyében terhességtől nem tartanék. Mi indokolja ennek a gyógyszernek a szedését, amiről tudnia kell, hogy nem fogamzásgátló, hanem egy erős hormongyógyszer?

  • Kedves Doktor Úr! A hüvelynyílásomnál, mikor felhelyezem a tampont, gyakran égő, csípő érzést…

    Kedves Doktor Úr!
    A hüvelynyílásomnál, mikor felhelyezem a tampont, gyakran égő, csípő érzést tapasztalok. Tényleg csak a nyílásnál, pár milivel beljebb már semmi probléma. Illetve gyakran van, hogy ez az égető érzés, csak úgy spontán az egész nemiszervemen jelentkezik, gyakran még a végbelemnél is.
    Ez valami gyulladás lenne?
    Próbáltam utánakeresni a neten, de olyanokat adott ki, mint vaginizmus meg vulvodynia és egyéb nem túl biztató betegségek, hát ezektől én csak bepánikoltattam magam elég rendesen (amúgy is ilyen típus vagyok..), de találtam olyat is, hogy szimpla felfázás.. Úgyhogy gondoltam inkább megkérdezek egy szakembert, így találtam az oldalára.
    Remélem tud egy kis útmutatást adni, azzal kapcsolatban, hogy mi lehet ez, mit használjak ellene illetve szükséges-e orvoshoz menni?
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Bár nagy valószínűséggel egészen szimpla dologról van szó, erre látatlanban sajnos nem tudok garanciát vállalni.

  • Tisztelt doktor ur... Gombás fertőzésemre Diflucan 150mg kapszulát kaptam...ma reggel vettem…

    Tisztelt doktor ur...
    Gombás fertőzésemre Diflucan 150mg kapszulát kaptam...ma reggel vettem be a többi gyógyszerememmel...Eutyrox, Zodac, Imunoglukán, C vitamin, 2szem fokhagymakapszula...ezekkel együtt vettem be....Nem is gondolkodtam rajta, vajon bevehetők-e együtt...most ez aggaszt egy picit...Nem lesz baj, hogy együtt vettem be a felsorolt gyógyszerekkel és vitaminokkal?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Semmi baj nem lesz.

  • Kedves Doktor úr! Endometriózis, pcos és osszenovések miatt fognak operálni nyáron, már harmadszor. Elotte…

    Kedves Doktor úr!

    Endometriózis, pcos és osszenovések miatt fognak operálni nyáron, már
    harmadszor.
    Elotte kismedencei MRI vizsgálatra kell mennem.
    Azt szeretném megkérdezni, hogy miért van az, hogy az egyik MRI kozpontban
    kérik, hogy vegyek be hashajtót a vizsgálat elott, egy másikban pedig nem?
    Mitol fugg ez? Más gépek vannak mindenhol?
    Menstruáció ideje alatt el lehet végezni ezt a vizsgálatot?

    Koszonom a választ.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A kérdését röntgenorvosnak kellene feltennie.

  • Ez szomorú Doktor Úr! De Ön előtt fejet hajtok! Nagyon szépen köszönöm a segítségét! :)

    Ez szomorú Doktor Úr! De Ön előtt fejet hajtok! Nagyon szépen köszönöm a segítségét! :)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Sajnálom, hogy nem tudok Önnek valódi segítséget nyújtani ilyen távolról...

  • Mindenképpen visszamegyek,és rákérdezek.Valamilyen tanácsot kérhetek Doktor Úrtól,hogy milyen…

    Mindenképpen visszamegyek,és rákérdezek.Valamilyen tanácsot kérhetek Doktor Úrtól,hogy milyen jogaim vannak?Betegjogi képviselő,vagy hasonló?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ebben az országban jog?

  • Sajóládon élek Doktor Úr! Miskolcra járok a Megyei kórházba.Tudja a nőgyógyászom is,hogy jó lenne…

    Sajóládon élek Doktor Úr! Miskolcra járok a Megyei kórházba.Tudja a nőgyógyászom is,hogy jó lenne most,de nem tud csak időpontot kérni...Nagyon megvagyok ijedve,de nem tudom mit kezdetnék.Magán úton,nagyon sokba kerül.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem tudom elképzelni, hogy az orvosa ha akarná nem tudná megsürgetni a vizsgálatot....

  • Kedves Doktor úr! A tanácsát szeretném kérni. 30 éves nő vagyok, évekig fogamzásgátló tablettát…

    Kedves Doktor úr!

    A tanácsát szeretném kérni. 30 éves nő vagyok, évekig fogamzásgátló tablettát szedtem, majd váltottam hüvelygyűrűre kb. 2 éve. Januárban véget ért a kapcsolatom, ezért abbahagytam a használatát. Mióta abbahagytam, azóta kb. 35-40 napra jön meg a vérzésem. Teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor, és a a 28. naptól már fáj a hasam, érzékeny vagyok, mégis mindig rengeteget késik. Ha megjön, akkor viszonylag erős görcseim vannak. Emellett a bőröm teljesen tönkrement, gyulladt, pattanásos, már a kozmetikai kezelések sem segítenek, viszont nem szeretné a bőrgyógyászok által felírt erős gyógyszereket szedni. Stabil kapcsolatom nincs, viszont rendszeres szexuális életet élek. Mit javasol, mit tegyek, kezdjem el megint valamelyik hormonális készítmény használatát? Jelenleg úgy érzem, az oldaná meg az összes problémámat, viszont szerettem volna elkerülni a hormonokat. A fent említett problémák egyébként akkor is fennálltak, amikor még nem szedtem gyógyszert.
    Válaszát előre is köszönöm, üdvözlettel: Lili

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Lili! Én semmiképpen se javasolnám semmilyen hormon szedését, annál inkább a korrekt kivizsgálását. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Dokot Úr! Írtam Önnek 2 napja a panaszaimmal, tegnap este voltam is az orvosnál. Leletem…

    Kedves Dokot Úr!
    Írtam Önnek 2 napja a panaszaimmal, tegnap este voltam is az orvosnál.
    Leletem : Jobb oldalon típusos PCO morfológiát mutató ovarium látható a bal ovariumban 30X27 mm-es homogén folyadékot tartalmazó folyadék látható.
    Azt monta ezért van hónap óta a vérezgetés is és a fájdalom.Mindenképpen gyógyszeres kezelést kellene elkezdeni az IR ( kérdéses) de a pcos miatt.
    A félelmem az hogy januárban volt mindkét petefészkembe sok kis ciszta de ez a 3 sm ez januártól mostanáig nőhetett meg ez normális ütem ekkorát nő egy ciszta, és gyógyszertől elfog felfog szívódni?Csak mert engem 2010ben egy sokkal kisebbel is megműtőttek....
    Elküldött egy olyan központba ahová biztos nem fogok visszamenni ez a Mens Mentis, sajnos se időm,se energiám előről kezdeni mindent az inzulinrezisztencua kérdéssel,náluk főleg nem így saját kezembe veszem az irányítást ha már fizetnem kell csináltatok egy 3 pontos terheléses vizsgálatot a Centrum Lab Kft nél, és egy teljesen független orvosra gondoltam többek között dr Koppány Viktóriára, ismeri esetleg?

    Válaszát előre is köszönöm, üdvözlettel : Niki ( 25 )

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Niki! Hívjon fel kérem holnap délután. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! Az alábbi kérdésekben szeretnek néhány helyreigazítást kapni. Tavaly augusztusban…

    Kedves Doktor Úr!

    Az alábbi kérdésekben szeretnek néhány helyreigazítást kapni.
    Tavaly augusztusban hagytam abba a tabletta szedést. Tudom hogy 3 hónapot írnak, hogy kell várni, de mi úgy döntöttünk nem kockáztatunk és egy évet várunk. Most az a gondom, hogy nagyon öszevissza jon meg van h 70nap eltelik most mar megint a 40. Napon jarok de semmi. Volt hogy kellett szednem antibiotikumot ezert betudtam annak.
    MilEn okok okozhatjak lehet meg a gyógszer miatt vagy a stressz ennyire befolyasolná. Tesztet már csináltam, negatív lett. Ha nem jon meg akkor peteeres sincs?

    A másik kérdesem hogy a Janos korhaz tenyleg olyan rossz hírű, nem erdemes ott szulni?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Én mindenképpen kivizsgálnám Önt, mert a panaszai ezt indokolttá teszik. Hogy ki és mi meg miért jó vagy rosszhírű, azt meglehetősen nehéz a neten eldönteni. Néha magamról is olvasok olyanokat, aminek alapján még azon is elgondolkodom, hogy nincs-e kettő belőlem, mert én nem is emlékszem olyan dolgokra, amiket rólam leírtak. Javaslom, hogy orvost és majdan szülésznőt válasszon, ne kórházat, mert nem az a lényeg.

  • Tisztelt Doktor Úr! Én egy 42 éves nő vagyok.2010-ben,volt egy 4 kg-os bordreline tumorom,amikor…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Én egy 42 éves nő vagyok.2010-ben,volt egy 4 kg-os bordreline tumorom,amikor eltávolították a bal petefészkemet.Azóta is kínlódok nőgyógyászati problémákkal.Nagyon rendszertelenül menstruálok,van,hogy 2 hónapig semmi,aztán egy hónapban 3x.Többször voltam nőgyógyászhoz a panaszommal,és többször volt petefészek cisztám is,ami magától eltűnt.Kb egy hónapja csináltak nálam egy egészségügyi küretet,aminek az eredménye negatív lett. Ca-125 13,ooU⁄ml.Akkor csináltak egy hüvelyi uh-t ahol bo-n 46x43mm-es cystikus resistentiát ír le az adnextájon.A műtét után ismét visszahívtak hüvelyi uh-ra.Lelet: Uterus:r.nagy nyálkahártya:6.3mm
    Ovariumok:jo-i ov 50x30mm-es,benne 24x18mm és 21x12mm-es echomentes képlet.Bo-n adnextomia történt! Douglas:folyadék nincs Kóros erezettség nem látható.Szabad hasűri folyadék nem látható.A kezelőorvosom,kért egy ct vizsgálatot,a megnagyobodott petefészek miatt.Sajnos csak Augusztus12-re kaptam időpontot.A kérdésem,annyi lenne,hogy Doktor Úr véleménye szerint,nem kellen megsürgetni,ilyan kórelőzménnyel?És a leleteim alapján mégis mire számíthatok,mert a nőgyógyászom,azt mondta ne tartsak semmi rossztól.Doktor Úr véleménye? Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel:Tímea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Tímea! Én biztos megsürgetném, mert augusztus iszonyatosan messze van. Ön merre lakik? Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! 4o éves vagyok.Négy inszeminación vettem részt eddig és egy IVF-n , sajnos…

    Tisztelt Doktor Úr!

    4o éves vagyok.Négy inszeminación vettem részt eddig és egy IVF-n , sajnos eredmenytelenül, csak egy rövid,bio-kémiai terhességet sikerült produkálni. Megfigyeltem , hogy a progeszteronnal támogatott inszeminációs ciklus után kb.4 napot késik a menstruáció, de ugyanennyivel hamarabb van az ovuláció a továbbiakban.
    Egyébként a mostani ciklusomban is progeszteront szedek és.....ha nem sikerül most teherbe esnem....következne egy újabb lombik.
    A múltkori lombikozás alkalmával a ciklus első napján jelentkeztem,a második nap már stimuláltak......és most is első nap kell vizsgálatra menni.

    A kérdésem az, hogy nem lenne korrektebb egy teljesen természetes ciklus után lombikot kezdeni?
    Továbbá, progeszteronos ciklus utáni vérzés első napján a tüszők ugyanolyan stádiumban vannak, mint termeszetes ciklus után ?

    Tisztelettel, Ani

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Ani! Ha valóban a véleményemre kíváncsi és segítséget szeretne kapni tőlem, akkor azt sajnos csak személyesen tudom Önnek megadni, mert ismernem kellene Önt is és a pontos szituációt is egy korrekt, nem a légből előhalászott véleményhez. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor úr! Babát szeretnénk. 28 éves vagyok, ciklusom szabályos 26-28 napos, fogamzásgátlót…

    Tisztelt Doktor úr!

    Babát szeretnénk. 28 éves vagyok, ciklusom szabályos 26-28 napos, fogamzásgátlót kb 5 éve nem szedek. Januárban mentem el nőgyógyászomhoz kivizsgálásra: Inzulin-rezisztencia, magas TSH, magas Prolaktin szint. És nem mellékesen pozitív PCT. Petevezékek átjárhatóak. Párom spermatogramja normális, de nekem szemet szúrt hogy mennyiségileg kevesebb az átlagosnál (0,7 ml volt a minta), de ez a dr szerint nem jelent semmit. Ön szerint sem csökkenti ez az esélyeket? Orvosom elmondta, hogy nincs más út, a hormonok beállítása után jöhet az inszem. Endokrinológussal beállítottuk az IR-t diétával-cardio edzéssel, a TSH-t L-Thyroxinnal 1x1 és a Prolaktint Bromocriptinnel 1x0,5, április végén jók lettek a laboreredményeim. Kiegészítésnek szedek Calcitriot 1x2, Selenorgot 1x1, MagneB6-ot 1x1 és Inofolicot 1x1.
    Háziorvos beutalójára a héten teljes vérképet csináltak,ahol egy eltérés mutatkozott: Vas 8,8 umol⁄L Referencia érték:10,7-32,2
    Erre a háziorvos Sorbifer Durules 2x1 tablettát írt fel. Ezt még el sem kezdtem szedni, már kicsit elbizonytalanodtam, hogy jó-e ez a sokféle kiegészítő..Olvastam a gyógyszer tájékoztatójában, hogy pajzsmirigyhormon tartalmú gyógyszerrel nem szedhető együtt, és calcium és magnezium tartalmú gyógyszerekkel együtt a felszívódásuk csökken... Mi a véleménye? Szedjem vagy más vastablettát javasol esetleg?
    Visszatérve az inszeminációra, elkezdtük a programot, ami eddig annyit jelentett, hogy a 4. és 6. ciklusnapon voltam UH-n, holnap megyek újra. 6. napon 1 db j.o. 12,5 mm. Érlelőt, gyógyszert nem kaptam eddig, orvosom azt mondja mivel eddig is volt peteérésem, nem feltétlenül kell rásegíteni. Persze én örülök ha anélkül is működik a dolog, de szeretném kérdezni, hogy valóban nem szükséges? Nem kellene,lehetne növelni az esélyt? Mennyi az esély a sikerre, így, elsőre, ha lehet ilyet jósolni? Tudom, hogy türelem..és nem kívánságműsor, már elfogadtam a helyzetet, mégis, ha lehet nem évekig szeretnék kísérletezni, hiszen 3 gyereket tervezünk, ha lehet adjunk neki minél előbb minél nagyobb esélyt, persze úgy hogy az egészség a legelső.
    Köszönöm előre is véleményét, tanácsát.
    Üdvözlettel:BB

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves BB! Ha meg tudnának látogatni, szívesen átbeszélném Önökkel a dolgot, mert sajnos én látok lukakat a kezelésében, amik az eredményt bizonytalanná tehetik. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor úr! Kenettenyésztes eredménye enterococcus és enterobakter tenyészet ki. Hiányzó…

    Tisztelt Doktor úr! Kenettenyésztes eredménye enterococcus és enterobakter tenyészet ki. Hiányzó lactobacilus flóra.Több antibiotikum(amoxicillin summamed tarivid zinat) és flóra helyreállitó(tjsavas kúppók) ellenére sem mulnak a tünetek,alhasi fájdalom,bövebb hüvelyfolyás, hüvelyégés, csipő szúró érzés. Nem szeretnék már több antibiotikumot beszedni,mivel probálkozhatnék még? Kérem segitsen!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Önnek semmi más baja nincs, minthogy teljesen felborult a hüvelyi ökoegyensúlya. A teendőt megtalálja a gyakori válaszok között.

  • Kedves Doktor Ur! 28hetes kismama vagyok.Egeszterhesseg alatt a gombaval kuszkodom.Itt Angliaban,csak…

    Kedves Doktor Ur!

    28hetes kismama vagyok.Egeszterhesseg alatt a gombaval kuszkodom.Itt Angliaban,csak a canestent adjak,ami nem hasznal.Megvizsgalni nem vizsgalnak es nem is adnak ezen kivul semmit sem.23Hetes terhesen voltam otthon,ahol csinaltattam streptocoocus vizsgalatot(tudom korai volt,de itt azt sem vegeznek,hisz egesz terhesseg alatt nincs huvely vizsgalat)ez negativ lett es a rakszuresem is p2-es.Gombat mutatott ki a vizsgalat.Az orvos adott,meg az eredmeny megjovetele elott pimafucint,ami nem hasznalt,majd mikogal 150mg-os kupot ami szinten csak reszben hasznalt,megszuntette a viszketest,egest es csokkentette a huvelyfoyast.A huvelyfolyast azt csak reszben szuntette meg.Most megint nagyon elojott.On mit javasol csinaljak meg egy mikogal kupos kurat,vagy tegyek fel egy canesten kupot?
    Remelem ez a gombasodas nem art a babanak es nem indit be koraszulest.Azt sem tudom 5het alatt miota megvizsgaltak otthon nem-e vagyok nyitva,hasznalhatok-e egyaltalan kupot:S On mit tanacsol?A fehernemuket,orolkozoket 60fokon mosom,nemi eletet most nem is elunk es nem is akarunk mar az utolso trimeszterben.Kerem segtsen mert elvagyok kenodve:S

    Udvozlettel:Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Anita! Én Vitagyn-C-hüvelykrém használatát javasolnám Önnek, mert az semmilyen formában nem árthat sem Önnek, sem a Babájának. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc