A betegek kérdései (111156)

  • Kedves Doktor Úr! 39 éves vagyok,még sajnos nem voltam terhes,ezért most érdeklődni szeretnék.Március…

    Kedves Doktor Úr! 39 éves vagyok,még sajnos nem voltam terhes,ezért most érdeklődni szeretnék.Március 20án mikor megkellett jönnie a mensimnek,20-21 én barna pecsételésem volt,22-23 vérezgetés,majd24-28ig újjabb pecsételés(barna).Április15én kellet volna újra mensiznem,ehelyett 19én jött meg 3napra az 5 helyett.Májusban 11e helyett 13án jött meg,ami még tar.Ciklusom 26 napos és mindig 5napig tart,ami most csökkent3ra.Melleim érzékenyek,kék eresek,reggelre fényesek duzzadtak.Hányingerem 1hete van,különböző időpontokban,a tesztek negatívak,a hasam pedig mégis nő előre-csúcsosan.Óránként járok pisilni,még éjjel is sokszor felkelek.Sajnos nem sok jó tapasztalatom van az itteni orvosokkal szemben,ezért mielött "hülyének" tudatlannak nézetném magam,szeretném kikérni a tanácsát.Lehet e terhesség jele a tünetem,vagy amitől félek,már a változó kor jelei ezek.Mit tanácsol,mit tegyek?Nagyon rossz érzés mikor megkérdezik:mikorra vagyok kiírva? Mert olyan kerek a pocim.Válaszát várom,és előre is köszönöm,Tisztelettel Sziszka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Sziszka! Miután a panaszai több hónapra visszanyúlóak és a terhességi tesztjei negatívak, tehát látatlanban egyértelműen hormonzavar az, amit a háttérben feltételezni tudok. Hogy ez klimaxos vagy más eredetű-e, azt ismeretlenül sajnos nem tudom megmondani Önnek, mint ahogy azt sem, hogy mennyire lehet testi vagy lelki okokkal magyarázni a meglétüket. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor úr! Köszönöm tegnap esti gyors válaszát! A rákszűrés és a váladékvizsgálat két…

    Tisztelt Doktor úr!
    Köszönöm tegnap esti gyors válaszát! A rákszűrés és a váladékvizsgálat két különböző vizsgálatot jelent? Eddig azt a választ kaptam mindenhol, hogy a stressz okozza a kellemetlen folyást. Érdemes lenne más orvoshoz fordulnom és hangsúlyosan kérni a váladékvizsgálatot? Lehet komolyabb probléma is a dologból, ha nincs megfelelően kezelve? Tisztelettel: egy érettségiző

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A kettő különbözik, és a váladékvizsgálatot minden normális orvos külön kérés nélkül elvégzi, ha látja, hogy a váladék mennyisége vagy minősége eltér a normálistól. Manapság sajnos nagy divat a váladék vaktában való kezelése, ami egy ősi hun módszer: hun bejön, hun nem. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr!Egy olyan kérdésem van .hogy Ön szerint ez lehet terhesség?Fájnak a mellbimbóim…

    Tisztelt Doktor Úr!Egy olyan kérdésem van .hogy Ön szerint ez lehet terhesség?Fájnak a mellbimbóim kimaradt a mensesem néha hányingerem van és olyan nyomást érzek lent a hasamban.Köszönettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Lehet.

  • Kedves Doktorúr! A ciklusom 13-14 napján tapasztaltam a következőt:wc használat után mikor megtöröltem…

    Kedves Doktorúr!
    A ciklusom 13-14 napján tapasztaltam a következőt:wc használat után mikor megtöröltem magam bővebb nyákos váladékot tapasztaltam,ilyen máskor is van középidőben, csakhogy most rózsaszínes nyomokban véres,de nem nagyon .Délután és másnap már tiszta volt.Kérdésem,hogy normális-e ez tüszőrepedés környékén vagy kóros?Volt már korábban méhszáj polypom ...talán kiújult?

    Köszönöm válaszát:Mária

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Teljesen normális kedves Mária. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Jó reggel kívánok! Érdeklődni szeretnék Öntől, hogy conisatios műtét után,…

    Tisztelt Doktor Úr! Jó reggel kívánok!

    Érdeklődni szeretnék Öntől, hogy conisatios műtét után, mely elektroconisatio-val történt, mikor lehet lépcsőzni? Lehet e menni és mikor szoláriumba, teljes életet mikor lehet élni a műtét után, gondolok az emelgetésekre, bevásárlásra, gyermek után szaladgálásra.
    Válaszát nagyon szépen köszönöm!
    Szép napot kívánok!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ezt a műtétet végző orvostól kellene megkérdeznie, mert Ő tudja, hogy mekkora darabot metszett ki milyen mélységben, kellett-e vérzést csillapítani stb. Fizikai munkát általános szabályként 4 hét után végezhet, nemi életet a negatív kontroll-vizsgálat után élhet, vízbe ugyancsak 4 hét után mehet.

  • Tisztelt Doktor Úr! Tanácstalan vagyok. 43 éves vagyok, szeretnék babát. Május 2-án megjött…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Tanácstalan vagyok. 43 éves vagyok, szeretnék babát. Május 2-án megjött a menszeszem de csak 1 napig tartott, eleve 32. napra jött meg ami nálam nem természetes, mert mindig 26-28 között szokott megjönni, ráadásul nem olyan volt mint szokott, kevés volt nagyon. Azota is fáj a hasam, a mellbimbóin nagyon érzékenyek és hányingerem is van. 08-án csináltam egy tesztet de negativ volt,.
    Ön szerint lehet terhesség a ebből??
    Előre is köszönöm válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem tartom valószínűnek.

  • Tisztelt Hamvas Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni,hogy mi lehet az oka annak,ha a magzatvíz…

    Tisztelt Hamvas Doktor Úr!

    Azt szeretném megkérdezni,hogy mi lehet az oka annak,ha a magzatvíz több a szokásosnál és ennek lehetnek e káros hatásai a babára?
    Mit tesznek egy Gravida vizsgálaton?

    Köszönettel:
    R. Alexandra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Mi az hogy Gravida vizsgálat kedves Alexandra? Konkrét leletet kérnék, mert így általánosságban nem tudok Önnek mit válaszolni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor úr! 2 napja kezdtem el szedni az új levél Novynettet, amit már 4 éve szedek. Délelőtt…

    Kedves Doktor úr!
    2 napja kezdtem el szedni az új levél Novynettet, amit már 4 éve szedek. Délelőtt 10kor szoktam bevenni, de aznap 2 órára rá a stressztől hasmenés jött rám, ami 1xeri volt, de gyomorgörccsel és szédüléssel járt. Szerencsére a tünet elmúlt, és másnap ugyanúgy bevettem a gyógyszert. A kérdésem az lenne, hogy védett voltam-e aznap és tegnap vagy esemény utáni tabletta szükséges-e ugyanis sikerült megfeledkeznem tegnap este a hasmenéstől. Válaszát előre is nagyon köszönöm, tisztelettel, Csilla.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Védett volt kedves Csilla. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt doktor ur.Szeretnem kerni az on segitseget,ugyanis a menzeszem utoljara aprilis 1-en volt meg es majus 10-en csinaltam terhessegi tesztet ami pozitivat mutatott,megismeteltem meg egyszer es akkor is pozitiv lett.A melleim feszesedtek es majus 12-en gorcsoltem es barna folyasom volt es… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Feltehetően egy korai vetélés zajlott le, de a biztonság kedvéért néhány nap múlva ismételje meg a tesztet. Ha erősen pozitív lenne, akkor ki kell zárni a méhen kívüli terhességet!

  • Tisztelt Doktor Úr! A segítségét szeretném kérni, mivel nagyon tanácstalan vagyok! A páromnál…

    Tisztelt Doktor Úr!

    A segítségét szeretném kérni, mivel nagyon tanácstalan vagyok! A páromnál körülbelül 2 hónapja furcsa tüneteket vetünk észre, s a szakorvos azt mondta candida gomba okozza a gondokat. Mindketten kezeltettük magunkat, a nőgyógyászomtól kaptam többféle gyógyszert a gombára, azonban a párom még most sem teljesen 100%os. Én semmilyen tünetet nem vettem észre ( legfeljebb bővebb folyást) de becsületesen szedtem amit az orvos felírt. Pár napja viszont erős felfázással küzdök (fájó, véres vizelet), holnap készülök felkeresni a háziorvosomat. Ön szerint a candidának van köze ehhez a felfázáshoz? Mit gondol Doktor Úr, a párom miért nem tud a gyógyulás útjára lépni, amikor szexuálisan ezért nem is érintkeztünk?

    Köszönettel, Kornélia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ilyen problémákat a Candida nem szokott okozni. Kérem hogy minél hamarabb menjen orvoshoz. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! A nagyajkak külső és belső felszíne égő piros kívül-belül és égő, viszkető…

    Kedves Doktor Úr!

    A nagyajkak külső és belső felszíne égő piros kívül-belül és égő, viszkető érzés is fellép, valamint fehér váladék. A közösülés emiatt kellemetlen. Orvos azt mondta, hogy ez a pirosság majd elmúlik, de már 1 hete nem csillapodik...:(

    Tisztelettl, Matti

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Menjen másik orvoshoz kedves Matti, mert a jelenlegi nem tudja vagy nem akarja Önt meggyógyítani. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • tisztelt dr ur!tegnap jött meg a menstruáciom,elkezdtem szedni a provera 5 mg-os tablettát.tegnap…

    tisztelt dr ur!tegnap jött meg a menstruáciom,elkezdtem szedni a provera 5 mg-os tablettát.tegnap este bevetem az elsö szemet,ma a másodikat.szeretném megkérdezni hogy szedhetem a tabletát?és 21 napon át szedjem vagy hogy lehetne.mert én ezt a vérzésre kaptam.olvastam a sok kelemetlen mellékhatásokrol is rola,és hogy sokan csak 10 napig szedi.most ergamot már nemszedek mert az orvosom azt mondta ne szedjem.köszönettel.antonia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem folynék bele a kezelésébe ismeretlenül kedves Antónia. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • A kliont a paromnak irtak fel, a nögyogyasz javasolta neki hogy szedjek en is kliont, én nem…

    A kliont a paromnak irtak fel, a nögyogyasz javasolta neki hogy szedjek en is kliont, én nem voltam urologusnal, kellett volna? Nem értem hogy mit csinaljak... Sandor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A Klion normál adagja 10 napig 2x1 tabletta kedves Sándor. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor úr! 31 éves vagyok.A nagy szemérem ajkon egy gombos tű fejnél nagyobb csomót…

    Tisztelt Doktor úr!

    31 éves vagyok.A nagy szemérem ajkon egy gombos tű fejnél nagyobb csomót észleltem.Mitől van ez? Mi lehet ?Mi ilyenkor a teendő?Előre is köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem pánikolni és figyelni, hogy milyen változás áll be. Ha növekszik, mutassa meg orvosnak, egyébként nincs teendő.

  • Óóh... ezt nem tudtam, hogy ennyire káros... Köszönöm Doktor Úr, akkor ezt már be is fejeztem,…

    Óóh... ezt nem tudtam, hogy ennyire káros...
    Köszönöm Doktor Úr, akkor ezt már be is fejeztem, mivel a közeljövőben szeretnék babát, remélem nem rontottam el mindent...

    Köszönöm a válaszát és további szép estét kívánok!

    Zsu

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kérem ne az amerikai rendőr példáját kövesse kedves Zsu, aki előbb lő, aztán kérdez... Nagyon szívesen, Önnek is! Szeretettel Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr. Trichomonas oda - visszafertőzés elkerülése érdekében lehetséges hogy nekem…

    Kedves Doktor Úr.

    Trichomonas oda - visszafertőzés elkerülése érdekében lehetséges hogy nekem is 2 gr (8x 250mg) Klion tablettát kell bevennem? "Lökésterápia" címszóval. Nem lesz töle bajom? Sokallom a 8db tablettát, tanácsát szeretném kérni.
    Valamint férfinál a makkon okozhat panaszokat az efféle parazita (pirosodás, kiszáradás) ?
    Hatásos lehet ez a terápia? Este, reggel mikor kell bevennem? Ha én nem vagyok fertőzött, akkor ártok vele?

    Köszönöm válaszát! Jó egészséget!
    Sándor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ennek a terápiának sajnos én nem értem a jelentőségét, kérem a kérdését tegye fel urológusnak kedves Sándor. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztetlt Doktor Úr! A 26.héten voltunk 3D-s ultrahangon, ahol ezeket az adatokat mérték:BPD-64.2mm,…

    Tisztetlt Doktor Úr! A 26.héten voltunk 3D-s ultrahangon, ahol ezeket az adatokat mérték:BPD-64.2mm, HC-232.5mm, AC-196.9mm, FL-45.9mm, OFD-83.5mm, Cerebellum-25.6mm, Humerus-41.6mm, Tibia-39.5mm, Ulna-38.8mm, súly-740g. Ezek az adatok teljesen normálisak? Nem túl kicsi a baba? Válaszát köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Az UH-vizsgálat erősen gép- és személyfüggő, tehát szubjektív. A leletet nem Önnek írták, ezért nem is Önnek kell értékelni. Ön is az a típus, akinek ha nincs problémája, akkor csinál Magának? Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Bocsánat, nem teljesen értem. Ezzel arra céloz, hogy ne tegyem többé? Tehát lehetek terhes…

    Bocsánat, nem teljesen értem.
    Ezzel arra céloz, hogy ne tegyem többé?
    Tehát lehetek terhes akár emiatt?

    Köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Éppen fordítva. Lehet, hogy sohasem lesz az, ha tudatosan tönkreteszi a ciklusát.

  • jo estét azt szeretném kérdezni ,hogy norcolut tabletta hormontabletta-e és hogy csinál-e testsuly…

    jo estét azt szeretném kérdezni ,hogy norcolut tabletta hormontabletta-e és hogy csinál-e testsuly gyarapodást válaszét köszönöm Herenkovicsné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Két igen kedves Asszonyom. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor úr! Én egy 19 éves lány vagyok akinek nem volt még szexuális élménye . Pettingelést…

    Kedves Doktor úr!
    Én egy 19 éves lány vagyok akinek nem volt még szexuális élménye . Pettingelést kipróbáltam már, és évek óta tampont használok.Mivel annyi tévhitet lehet találni az interneten így gondoltam Önhöz fordulok. Tehát a kérdésem az lenne hogy akkor valószínű hogy nem vagyok szűz már??

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A szüzesség nem egy fizikai, hanem egy erkölcsi fogalom. Van aki abban az lrtelemben, amiben Ön gondolja, sohasem volt szűz, mert a szűzhártyája annyira tág, mint egy rendszeres nemi életet élő nőnek.