A betegek kérdései (111156)

  • Kedves Doktor Úr! Kérdezni szeretném, hogy mitől lehet az hogy terhesség alatt is alig tudtam…

    Kedves Doktor Úr!
    Kérdezni szeretném, hogy mitől lehet az hogy terhesség alatt is alig tudtam sétálni , mert fájt a hasam alja ,olyan mint ha nyomták volna a méhemet, és azóta is néha ha leülök olyan mint ha a méhemre ülnék le, meg fura nyomó érzést érzek ha ülök , vagy felhúzom a lában? (8 évvel ezelőtt szültem)Ezek az érzések nem állandóan vannak , csak néha néha.Nem vagyok egy felfázós típus.
    Válaszát előre is köszönöm
    Üdv.Szilvia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Látatlanban, ismeretlenül, vizsgálat nélkül sajnos nem tudok Önnek segíteni kedves Szilvia. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy január 25.én jött meg a menstruációm…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy január 25.én jött meg a menstruációm utoljára, és február 23-án nem jött meg mikor kellett volna. Február 29-e óta barnás váladékom van, de semmi több. Több terhességi tesztet csináltam, március 2-án (pénteken) csináltam az utolsó terhességi tesztet, de az is negatív lett. Két és fél évig nem volt nemi életem, 1 hónapja lett újra aktív. Óvszerrel védekeztünk a barátommal. Február 29-én este elkezdtem viszont szedni a fogamzásgátló tablettát, mert azt gondoltam, hogy rendesen megfog jönni. Önnek mi a véleménye, hormonzavar? vagy túl korán végeztem el a tesztet?

    Köszönettel,
    Hanna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Szerintem ez stresszhatás és nem terhesség kedves Hanna. Egyelőre nincs teendője. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • kedves dogtor úr a mult héten csináltam 2 tesztet és halványan kijött a két csik ma pedig csináltam…

    kedves dogtor úr a mult héten csináltam 2 tesztet és halványan kijött a két csik ma pedig csináltam azon pedig negativ lett ön szerint most akkor terhesvagyok vagy nem? Köszönöm előreis a válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Szerintem nem.

  • Kedves Dr. Úr! Lenne kedves nekem néhány információt írni a hidegkéses conisatio hátrányairól…

    Kedves Dr. Úr!

    Lenne kedves nekem néhány információt írni a hidegkéses conisatio hátrányairól egy későbbi terhességre nézve?
    Történetem a következő: 3x P3, (először Cin 2) Cin1, (először Hsil) Lsil, HPV 16,18 eredmények. Nem szültem még. (27 éves vagyok) A lakóhelyemen működő kórházban a hidegkéses technológiával dolgoznak. 2-3 hét múlva esedékes a conisatio műtét. Még 2 vizsgálatra (belgyógyász, altatóorvos) kell mennem, és utánna az eredményekkel műtéti időpontot kérni. Kicsit aggódom, hogy a műtét után teherbe tudok esni? Igazából csak a lézeres technológiáról hallottam jót, és sikeres teherbe eséseket. Kell tartanom, attól, hogy a hidegkéses eljárástól bármi problémám lenne a későbbiekre nézve? Köszönöm szépen a válaszát!. Szép napot! Reni

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Fel tudna hívni holnap déltájban kedves Reni? Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Hamvas Ferenc! Az lenne a kérdésem, hogy ha teherbe esik valaki, a megvonásos vérzése…

    Tisztelt Hamvas Ferenc!

    Az lenne a kérdésem, hogy ha teherbe esik valaki, a megvonásos vérzése mindenképp elmarad, vagy van kivétel?

    Köszönöm: Alexandra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Lehet kivétel kedves Alexandra. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Főorvos Úr! Szeretném megkérdezni a véleményét a laboreredményeimről. (A ciklusaim…

    Tisztelt Főorvos Úr!

    Szeretném megkérdezni a véleményét a laboreredményeimről. (A ciklusaim 30-32 naposak és babát szeretnék.)
    3. nap:
    TSH: 2,026 (ref. 0,38-4,31)
    FSH: 5,5 (ref. foll. 2,9-12)
    LH: 3,8 (ref. foll. 0,5-16)
    ösztradiol: 171,21 (ref. foll. <587)
    23. nap:
    prolaktin: 19,1 (ref. 5,0-35,0)
    progeszteron 17,3 (ref. lut. 1,5-20)

    Válaszát előre is nagyon köszönöm!
    Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A ciklus 3. napján a progeszteron alacsonyabb szokott lenni, a 21. napon ismétlés szükséges kedves Erika. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr!Az elmúlt héten febr.29-én vérzésproblémámmal kapcsolatban fordultam Önhöz.Azt…

    Tisztelt Doktor Úr!Az elmúlt héten febr.29-én vérzésproblémámmal kapcsolatban fordultam Önhöz.Azt javasolta,hogy várjuk meg az ultrahang eredményét és beszéljünk újra.
    Előzmények:Decemberben 16-án jött meg a vérzésem. Miután elmúlt 3 naig vérezgettem,pecsételő jeellegű vilt..A nőgyógyász azt mondta,hogy biztos nem volt rendes peteérésem. Norcolutot írt fel.Utána jan.12-én jött meg a vérzésem,majd febr.3-án,majd febr. 21-én újra megjött.Ekkor ismét elmentem az orvoshoz.Norcolutot írt fel ismét,és ultrahangra küldött,hogy kell-e az eü. kaparás.A Norcolutot nem kezdtem el szedni,féltem tőle nem-e az zavarta meg a ciklusomat.Az Ön szavait is úgy értelmeztem,hogy várjuk meg az ultrahang eredményét.
    Az ultrahang eredménye:Diagnózisok:N9210-EExcesszív és gyakori havivérzés szabálytalan ciklussal

    Elvégzett vizsgálatok,beavatkozások:36140
    Az uterus hossza 83 mm.Nyh.14mm.
    J.o.ov-ban 26mm-es tüsző.
    b.o.ov. jelenleg nem hozható látótérbe.
    Mi az Ön véleménye.kellett volna szrdnem a Norcolutot?szükséges az eü. kaparás?
    Várom válaszát!Köszönettel:Olga

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Hívjon fel holnap délelőtt kedves Olga. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! 7 hete szültem nem tágultam megfelelően ezért császár lett a vége, szoptatok,…

    Kedves Doktor Úr!

    7 hete szültem nem tágultam megfelelően ezért császár lett a vége, szoptatok, egy hete voltam kontroll vizsgálaton ahol mondták, hogy minden rendben van teljesen összehúzodott a méhszáj, és már nem volt egyáltalán vérzésem, a mai nap újra jelentkezett, nem nagy mennyiség, de élénk színű, nagyon megijedtem. Mitől lehet?

    Előre is köszönöm válaszát.

    Beatrix

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nincs jelentősége kedves Beatrix, még az sincs kizárva, hogy menzesz készül. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Főorvos Úr!Feleségemnek P 4 es cytológiai lelete lett,diagnozis N8720 javaslat histológiai…

    Tisztelt Főorvos Úr!Feleségemnek P 4 es cytológiai lelete lett,diagnozis N8720
    javaslat histológiai vizsgálat.45 éves 3 felnött család.Kérem válaszát mire számíthatunk a közeljövőben.Köszönettel:Tamás

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ennyi adat nekem sajnos kevés a véleményalkotáshoz kedves Tamás. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Nagyon köszönöm véleményeit Tisztelt Doktor Úr! Jelentkezem! Szép napot! Beparázva, tisztelettel:…

    Nagyon köszönöm véleményeit Tisztelt Doktor Úr!
    Jelentkezem! Szép napot! Beparázva, tisztelettel: P.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nagyon szívesen kedves P.! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor úr! A problémám nem teljesen tartozik ide, de talán mégis. Bőrgyógyászaton voltam,…

    Tisztelt Doktor úr!
    A problémám nem teljesen tartozik ide, de talán mégis. Bőrgyógyászaton voltam, mert a szám mindkét széle egy ideje csúnyán ki van repedve, ami mindig meggyógyul és visszatár. Erre kaptam Fluconer kapszulát, 4db-ot kell bevennem, heti1x1. Ezen kívül kaptam még Travocort krémet is. Az lenne a kérdésem, hogy ez lehet orális szextől, hogy esetleg onnan terült a számra? Ebben az esetben a partneremet is gondolom kéne kezelni valahogy, ha igen, akkor erre mit javasol? És még az lenne a kérdésem, hogy ezek, amiket kaptam befolyásolhatják a fogamzásgátló tabletta hatását?
    Sajnos ezek a kérdések csak most jutottak eszembe, mikor elolvastam a betegtájékoztatót, és rájöttem, hogy gomba ellen kezelnek.
    Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát, és a segítségét!
    Kata(22)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Kata! A gyógyszerekből ítélve gombás fertőzést feltételeznek, aminek az eredete nem valószínű, hogy szexuális lenne. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! 28hetes kismama vagyok,már sokszor segített tanácsával terhességem alatt. Most…

    Kedves Doktor Úr!

    28hetes kismama vagyok,már sokszor segített tanácsával terhességem alatt.
    Most szívességet kérnék,mert nem nőgyógyászati problémával fordulok Önhöz (de azért Önhöz,mert a véleményében megbízom)
    7éves lányomnak vírusfertőzése volt (algopyrint+rupophent szedett)-a lábadozás időszakában kértek neki egy vérképet,ami eredménye után a háziorvos nagyon megrémített,hogy vagy vírus okozza az eltérést vagy a csontvelővel van gond. (Vérkép ismétlés is lesz pár hét múlva)

    Csak a fontosabb eredményeket írom,ill ahol eltérés volt:
    süllyedés: 7 (ref:1-10)
    fehérvérsejt 2,81 * (4,5-15,5)
    neutrophil 0,92 * (2-6,9)
    Neutrophil % 32,7% * (50-75)
    Lymphocyta 48% * (20-45)
    Monocyta 18,9% * (-12)
    CRP 0,9 (-5)
    Thrombocyta 210 (150-400)
    vizelet:minden negatív

    Válaszát előre is köszönöm
    Szilvia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ez annyira nem az asztalom, hogy csak annak a gyanúmnak adnék hangot, hogy ez az Algopyrin mellékhatása lehet kedves Szilvia. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr, Egy hete pozitívat teszteltem, miután a menstruáció 2 napot késett. Ennek…

    Kedves Doktor Úr,

    Egy hete pozitívat teszteltem, miután a menstruáció 2 napot késett. Ennek nagyon örülök, viszont azóta minden nap van egy pici vérzés, illetve barnázás a wc papíron. Azt szeretném kérdezni, hogy ez normális-e vagy rosszat jelent?

    Előre is köszönöm a válaszát,
    Betti

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem biztos, hogy rosszat jelent kedves Betti. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktorur! Tanácsára ma reggel is megcsináltam a tesztet ami pozitiv lett. De pisiléskor…

    Kedves Doktorur!
    Tanácsára ma reggel is megcsináltam a tesztet ami pozitiv lett. De pisiléskor most is van barnázás a wc papiron. Most mit lépjek? Ügye ez nem méhen kivüli terhességre utal? Vagy vetélésre? Mert már volt vetélésem régen és szörnyű élmény volt de akkor az volt hogy hirtelen éjszaka megindult 10 hetesen piros vér és kórház stb.
    Miért lehet a barnázás?idöpontot csak márc 22 re adtak sajnos.
    Tisztelettel Moncsi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Úgy gondolom kedves Moncsi, hogy a félelmei sokkal komolyabbak, mint a vetélés vagy a méhen kívüli terhesség veszélye. Jó volna ezeket gyorsan oldatni, mert a bajt bevonzhatja Magának, és ebben gyógyszerrel sajnos nem lehet segíteni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Ur! Abban szeretnem a segitseget kerni, h mit tehetek akkor ha 4,5 eves kislanyom…

    Kedves Doktor Ur!

    Abban szeretnem a segitseget kerni, h mit tehetek akkor ha 4,5 eves kislanyom beteg, lazas es velem van itthon, aki 24 hetes kismama vagyok. Sajnos nincs segitsegem. Maszk van rajtam es napi 2000 mg c vitamint eszem. Ha esetleg en is lazas lennek, mivel lehet csillapitani a lazam?

    Koszonom szepen! Udv, Kismama

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Megelőzésre ezüstkolloidot ajánlok, és ha vette volna a fáradságot és elolvasta volna a gyakori válaszokat, akkor tudná, hogy bármiféle lázcsillapítót szedhet. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Nagyon köszönöm válaszát! A méhet érintő diagnózis : uterus arcuatus. Sajnos…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Nagyon köszönöm válaszát! A méhet érintő diagnózis : uterus arcuatus.
    Sajnos tisztában vagyok vele, hogy a petevezetők elzáródása a nagyobb probléma, ez sajnos 3 évvel ezelőtti két középidős vetélés következménye szerintem. Azért reménykedem, nagyon nehéz volt, de ilyen közel még nem voltam a miértek okaira. Legrosszabb esetben, ha nem lehet több gyermekem, bízom benne, hogy ezzel a műtéttel választ kaphatok. Nagyon félek, sajnos tisztában vagyok vele, hogy mire is számíthatok, de a lelkem mélyén végre lezárhatom az életünknek ezt a tragédiákkal tele részét, és tudni fogom, hogy mindent megtettem. Ne haragudjon rám, köszönöm, hogy ezt leírhattam. Holnap lesz a műtét. Amint lehetőségem lesz rá, Önt mindenképpen megkeresem. Tisztelettel és köszönettel: P.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Miután Önnek volt császármetszése, így ha ez egy komolyabb elváltozás lenne, akkor már ott felhívták volna erre a figyelmét kedves P. Nem tulajdonítanék neki nagy jelentőséget. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Dr. Hamvas Ferenc! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy már négy napja késik a menzeszem. Előtte…

    Kedves Dr. Hamvas Ferenc!

    Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy már négy napja késik a menzeszem.
    Előtte sajnos használnom kellett az esemény utáni tablettát, mivel bennem maradt a gumi, és pont peteérésnél jártam! Azonban nagyon fáj a mellem, és a hasam is folyton görcsöl, ami kisebb nagyobb fájdalommal is jár. Amikor meg kellett hogy jöjjön a menstruációm, két napig barna folyás jött belőlem, amikben felfedezni véltem bizonyos darabokat (rost szerű). Sajnos három teszt is halványan pozitív lett. Létezik az hogy megtermékenyült a petesejt, azonban nem ágyazódott be, és ezért jelzi a teszt hogy terhes vagyok? Én úgy érzem, hogy ezek a jelek, a menstruációm jövetelét jelzik, és nem a terhességét. Az arcom is tele van pattanással.

    Válaszát előre is köszönöm. Gy

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A terhességi teszt csak a beágyazódás után válik pozitívvá kedves Gy. Ez a probléma nekem sokkal inkább tűnik gyógyszermellékhatásnak, mint terhességnek. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! Egy olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mit nevezhetünk haskeményedésnek?Mert…

    Kedves Doktor Úr!
    Egy olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mit nevezhetünk haskeményedésnek?Mert napközbe többször van hogy bekeményedik az egész hasam, főleg séta,és több állás után!De teljesen változó időközönként.Viszont azt olvastam,hogy akkor beszélhetünk róla ha 30-60másodpercig tart, és kb 5-10percenként ismétlődik! Normálisak az én keményedéseim?24hetes vagyok,napi 3x1 magnerotot szedek.Méhszájam 2000, múlt héten nézték!
    Segítségét köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A haskeményedésnek csak akkor van jelentősége, ha azok napi 10-nél többször, egyre erősödően és sűrűbben, halmozottan jelentkeznek. Minden egyéb élettani folyamat.

  • Kedves Dr. úr! A cn.20.napján volt egy kevés rózsaszínes folyásom , igaz előtte este voltam…

    Kedves Dr. úr!

    A cn.20.napján volt egy kevés rózsaszínes folyásom , igaz előtte este voltam együtt a párommal. Ez minek a jele lehet?
    Gyereket szeretnénk , ön szerint lehetett egy kései beágyazódás jele?

    További szépen napot kívánok önnek!
    Üdv. Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Én nem igazán agyalnék ezen, napokon belül el fog dőlni kedves Anita. Ha ismétlődne, akkor mindenképpen lássa Önt az orvosa. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! Ismét Önhöz fordulok segítségért, előre is elnézést kérem, ha kérdésem butaságnak…

    Kedves Doktor Úr!

    Ismét Önhöz fordulok segítségért, előre is elnézést kérem, ha kérdésem butaságnak tűnik.

    Harmadik gyermeket szeretnénk már egy ideje, egyelőre sikertelenek voltak a próbálkozásaink.

    Ciklusaim évek óta 28-29, ritkán 30 naposak. Peteérésem a 12-13. nap környékén szokott lenni nagyjából.
    Ebben hónapban a 10-12-14. és a 27. napon voltunk együtt a férjemmel.

    Február 29- re vártam a menstruációm, ami elmaradt, és azóta sem jött meg. A 32. napon csináltam reggeli első vizeletből tesztet, ami negatív lett, illetve még aznap délután is egyet, ami szintén egyértelműen negatív.

    A menstruációm azóta sem jelentkezett.

    A kérdésem az lenne, hogy menjek- e már a héten orvoshoz, vagy esetleg várhatok még, hátha megjön a napokban (bár ennek semmi jelét nem érzem.)

    Nem tudom számít- e, de azért leírom, hogy két hete volt rákszűrésem, ami kimutatott vegyes bakteriális florát és gyulladást.

    Válaszát előre is hálásan köszönöm!

    Kozma Judit Ildikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Én úgy gondolom kedves Judit Ildikó, hogy nyugodtan várhat a következő menzesz idejéig, semmi szükség a probléma feltúráztatására. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc