A betegek kérdései (111156)

  • Kedves Dr. Úr! Valamelyik nap írtam Önnek, hogy elkezdem a Canesten Kombit, és az befolyásolja-e…

    Kedves Dr. Úr!

    Valamelyik nap írtam Önnek, hogy elkezdem a Canesten Kombit, és az befolyásolja-e a fogamzásgátló tablettát. Nagyon szépen köszönöm a válaszát, de sajnos lenne még egy problémám. Még mikor nem kezdtem el a kúrát, de együtt voltam a párommal, és utána orálisan kielégítettem Őt. Sajnos most kiderült, Ő is elkapta valószínű, mert kiütése lett. Azt szeretném Öntől megkérdezni, hogy ebből nekem valami próblémám lesz? Forduljak házi orvoshoz? Bevallom picit meg vagyok ijedve. Nagyon köszönöm ismét válaszát majd! További szép estét kívánok Önnek!

    Üdvözlettel: Zsan

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ha a Párjának lettek az orális szextől kiütései, akkor miért is Ön menne a háziorvoshoz kedves Zsan? Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr, 28 éves vagyok, december 16.-án kellett volna megjönnie a menstruációmnak,…

    Kedves Doktor Úr,

    28 éves vagyok, december 16.-án kellett volna megjönnie a menstruációmnak, de sajnos azóta sem jött meg. A mai napon (17.-én) kevés barnás folyást tapasztaltam, amit életem folyamán még soha. Terhességi tesztet már csináltam (még csütörtök este) ami negatív volt, valószínű túl korai volt a tesztelés is.
    Peteérés környékén (amennyiben jól számoltuk, akkor utána) volt szex, lehetséges hogy esetleg terhes maradtam?
    Esetleg alakulhatott úgy, hogy a fogantatás létrejött, csak már későn, és ezért késik a menstruáció is?
    Várom mielőbbi válaszát!
    Üdvözlettel!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Orvos vagyok, sajnos nem látó. A terhesség lehetősége sohasem zárható ki teljesen.

  • Üdvözlöm Doktor Úr! Köszönöm válaszát.A mai délelőtti napon kérdeztem öntől. A második babánk…

    Üdvözlöm Doktor Úr!
    Köszönöm válaszát.A mai délelőtti napon kérdeztem öntől.
    A második babánk tervezését mint írtam aug.-tól próbálkozunk ezaz 5.hónapja.írtam 5és fél éves a kisfiúnk császárm.született úgy érzem h.azóta is félelem,pánikszerűen élem életem egyszerűen ilyen ember vagyok?azelőtt is voltak aggódásaim akkor még lányként szüleim féltése aggodalmak.Az azonnali császárm.tudatával totál pánik félelem ottmaradok meghalok párom egyedül neveli fel kisfiúnkat,csak erre tudtam gondolni de azért ott volt az h.igaz vigyáznak rám is,és ez már....baj.⁄1éve vérny.probléma lépett fel testvéri családi vita miatt én jó vagyok segítőkész mindenkihez engem miért bántanak,az még aggasztóbb volt h.még jobban felhúztam magamat h.nem tudom elfogadni azt h. nem vagyok jól és pihennem kell,engem egész nap le nem lehetne ütni.Orvosom nyugtatgat.(Anyagiak?több családnak nekünk is hitel problémáink vannak még bírjuk csak így dupla részlet mellett nem nagyon jut másra,még is vállaltuk így TUDATLANUL a szurit azzal a tudattal h.segít.Türelem,nyugalom fogyózás,torna ne is menjek vérvételre?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Önnek jelenleg komolyan pszichoterápiára lenne szüksége és nem nőgyógyászra. Keressen egy jó kineziológust és egyelőre ne a terhességgel foglalkozzék, mert most mindenre szüksége lenne, de egy zizi kisbabára nem. Ne haragudjék kérem az őszinteségemért.

  • Tisztelt dr! Egy bonyolult kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy az előző ciklusom utolsó napján…

    Tisztelt dr!

    Egy bonyolult kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy az előző ciklusom utolsó napján (múlt hét kedd) nem vettem be a fogamzásgátló tablettám (Gracialt szedek) ezt követően megjött a menstruációm (szombaton), és a tablettát elkezdtem szedni vasárnap, azaz két nappal korábban mert meg szerettem volna változtatni a menstruációm időpontját, de ezt követően hétfőn elfelejtettem bevenni illetve kedden is csak késve vettem be, de csak egyet nem pótoltam a hétfőit, azóta rendesen szedem, de ma együtt voltam a barátommal és használtunk óvszert, ami sajnos kiszakadt, azt szeretném kérdezni, hogy ilyenkor most mi a teendő, teherbe eshetek? Kérem segítsem, hogy mihez kezdjek vagy kihez forduljak?!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ön annyi butaságot csinált rakásra, hogy semmit sem lehet megjósolni.

  • Kedves Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mit tegyek. Most kezdtem el fogamzásgátlót…

    Kedves Doktor Úr!
    Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mit tegyek. Most kezdtem el fogamzásgátlót szedni (jangee 0,02) és már csak pár szem van belőle hátra és szinte a gyógyszerszedés elejétől nagyon sötét barna, szinte fekete folyásom van és azóta enyhe fájdalmat érzek jobb oldalt a petefészkemnél, illetve a derekam is szokott fájni, olyan érzésem van, mint menstruáció előtt pár nappal. Amit még észrevettem, lehet igaz nincs összefüggés, de mióta szedem a gyógyszert a nyakamnál, állkapcsomnál két oldalt tele vagyok nagy pattanásokkal. A betegtájékoztató csak a pecsételő vérzésről írja, hogy előfordul, a fájdalomról nem. Forduljak orvoshoz? Régebben szedtem már egy belara nevű gyógyszert, azzal is ilyen tüneteim voltak, és petefészekcisztákat találtak nálam, ott megvártuk míg végigszedtem az egy doboznyi gyógyszert, 3 adagot, de a végére már nagyon érzékeny volt minden lépésre, hajolásra ott, ahol most is fáj és abba is hagytam a szedését. Most elkezdjem a következő levelet?
    Tisztelettel: Ildikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Vizsgálat nélkül nem tudok Önnek értelmes tanácsot adni kedves Ildikó. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Jo estét.tegnap irtam önnek elöször. Arra lennék kiváncsi hogy probléma az ha a gyomor körül…

    Jo estét.tegnap irtam önnek elöször.
    Arra lennék kiváncsi hogy probléma az ha a gyomor körül fáj?pco-t álapitottak meg
    Jan10,én mütenek vele.panaszomal voltam tegnap orvosnál és azt
    Mondta hogy kisugárzik a fájdalom. Maga szerint ez lehetséges?el küldjem
    Önnek az eredményeket?várom válaszát.
    Maradok továbra is tisztelettel.
    Eszti

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Változatlanul úgy gondolom, hogy csak az Ön ismeretében tudnék hatékonyan segíteni Önnek kedves Eszti. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt doktor úr! Szerdán voltam vizsgálaton magánál, a javasolt hüvelyirrigálást azóta…

    Tisztelt doktor úr!

    Szerdán voltam vizsgálaton magánál, a javasolt hüvelyirrigálást azóta végzem a megbeszéltek alapján. Nagyon bízom benne, hogy segíteni fog. Viszont a szeméremajkak és a szeméremtest is be van szerintem gyulladva, mert különösen irrigáláskor fáj. Szeretném megkérdezni, hogy ez ügyben mit tehetek?
    Köszönöm a válaszát.

    P. A. (Zala)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kenje egyelőre Bepanthen-kenőccsel kedves P.A. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Már többször kaptam Öntől hasznos tanácsot. Most az alábbiakban szeretném…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Már többször kaptam Öntől hasznos tanácsot. Most az alábbiakban szeretném véleményét kérni:

    Olvastam a streptococcus "témában" feltett és megválaszolt kérdéseket, de szeretnék ezzel kapcsolatban még feltenni kérdést, ha megengedi.

    - Mi történik akkor, ha én programozott császármetszéssel szültem és a strep. b. pozitiv eredményem még nem volt ismert és nem kaptam antibiotikumot?
    - Ha egy adag antibiotikumot kaptam (2mg) az már a baba szervezetébe eljutott?

    A kérdéseket azért így tettem fel, mert sajnos eléggé kétértelmű válaszokat kaptam a kórházban affelől, hogy kaptam ill. mikor antibiotikumot.

    Gyermekünket a kórházban erre vonatkozóan nem vizsgálták. Elkaphatta a baba? A gyermekorvost hétfőn mindenképp megkeresem, de szerettem volna a Doktor Úr véleményét megtudni a kérdésről.

    Köszönettel és tisztelettel,

    H. Dóra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ha eddig nem volt semmi probléma, azután már biztosan nem lesz kedves Dóra. Császármetszés esetén, pláne programozott esetben nem várható gond. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Főorvos Úr! Kb 1 hónapja találtam Önre itt a neten. Kérdeztem is,amelyre gyors, korrekt…

    Tisztelt Főorvos Úr!
    Kb 1 hónapja találtam Önre itt a neten. Kérdeztem is,amelyre gyors, korrekt választ kaptam. Azóta napi szinten olvasom válaszait. Egyrészt nagyon tanulságosak, másrészt olykor jókat somolygok frappáns válaszain. Én csak köszönetet szeretnék most mondani. Munkájához sok sikert, egészséget. Kellemes Karácsonyt!
    Még biztos nekem is lesznek kérdéseim:-)
    Üdvözli: Andi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Köszönöm szépen kedves Andi, viszont kívánom! Állok elébe. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! 2 hete voltam Önnél vizsgálaton, mindent rendben talált. Panaszom akkor…

    Tisztelt Doktor Úr!

    2 hete voltam Önnél vizsgálaton, mindent rendben talált. Panaszom akkor az volt, hogy a ciklusom 8. napján újra menstruálni kezdtem, ami normál erősségű és 5 napos volt. Ön akkor azt mondta, vagy volt egy rendkívüli peteérésem, vagy preklimaxos jelenséggel állunk szemben. Az eltelt 2 hétben annyi történt, hogy az első vérzésemtől számított 29. napon megjött újra a menstruációm megerősíti-e ez a dolog Doktor Úr valamelyik elméletét, vagy ez mindkettőbe belefér,
    Válaszát előre is köszönöm!
    Gabriella (42)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A peteérés belefér a dologba kedves Gabriella. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferrenc

  • Kedves Doktor Úr! Körülbelül 12 évesen kaptam toxoplazma fertőzést, aminek következtében az…

    Kedves Doktor Úr!

    Körülbelül 12 évesen kaptam toxoplazma fertőzést, aminek következtében az egyik szemem sérült, és 15 százalékban látok rá. Már hosszú évek óta élek ezzel. Még középiskolában sok évvel ezelőtt megvizsgált egy doki és mondta, h emiatt lehet, hogy a gyerekem vakon születhet. Azóta is eszembejut ez sokszor. Ön szerint ez igaz? Mennyi az esélye annak, hogy beteg lenne a babám, Isten ne adja?

    Köszönettel a választ: B.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kérem, hogy erről genetikust kérdezzen meg, de nekem nem tűnik igaznak kedves B. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor úr! 2011.nov. 5én volt egy spontán vetélésem 13 hetes 2 naposan és a dokik…

    Tisztelt Doktor úr!

    2011.nov. 5én volt egy spontán vetélésem 13 hetes 2 naposan és a dokik a pajzsmirigyemre fogják tsh 0.24 állítólag túlműködik de nem volt kezelve mert időpontot nov.22re kaptam. Nem volt eddig ilyen jellegű problémám van két egészséges gyermekem. 14 éves és 4 éves és nagyon szeretnék egy harmadik ha lehetne már most is, tegnap voltam 6 hetes kontrollon és minden rendben van. Van egy miómám is 35mm-es ez a terhesség alatt is volt eddig erről sem tudtam de olyan helyen a méh hátsó falán helyezkedik el és nem volt akadály a terhességben genetikai uh szerint 36 éves emiatt volt szükséges.
    12 hetes uh-n minden rendben volt nyakiredő 0,8 cm, többi adat is rendben és a szövettan eredményén a méhlepény gyulladásban volt. nov 10én újraműtöttek mert szövetek maradtak bent.
    Most ha teherbe esnék mivel járna? A pajzsmirigyre csak jan. 3ra kaptam időpontot akkor tudja megnézni orvos telefonon azt mondta ha kórosan alacsony akkor okozhat vetélést. Ez év áprilisában voltam pajzsmirigyorvosnál és ugyez azt érték volt 0.24 ft3 ft4 viszont normál volt nagyon stresszes helyen dolgozom. Várom a válaszát szeretnék nagyon babát újra.

    Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Előbb a pajzsmirigyét rendbe kell hozni kedves Mónika. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! Nekem olyan kérdésem lenne, hogy mennyi az esélye a teherbeesésnek, ha a…

    Kedves Doktor Úr!

    Nekem olyan kérdésem lenne, hogy mennyi az esélye a teherbeesésnek, ha a barátom nem tette belém a péniszét, csak hozzáéért a hüvelyemhez néhányszor, félek hogy az előváladékban lévő sperma esetleg bejuthat...

    Válaszát előre is köszönöm!

    Üdvözlettel,
    Kata

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A félelme nem jogos kedves Kata. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Nem kérdés akart lenni .. Hanem a petefészek cisztám fakadt ki eggyik reggelre szerintem meert…

    Nem kérdés akart lenni .. Hanem a petefészek cisztám fakadt ki eggyik reggelre szerintem meert vizes gennyes vére váladlk jött belőlem és azóta menstruálok... Csak nem tudom mi a teendő ez után ha kifakadt elkell mennnem orvoshoz??

    Tisztelettel:jucus

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Szerintem igen kedves Jucus. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! December 14-én este sajnos együttlét során elszakadt az óvszer. Másnap escapelle…

    Kedves Doktor Úr!

    December 14-én este sajnos együttlét során elszakadt az óvszer. Másnap escapelle tablettát vettem be, kb 14 órával az eset után. A nőgyógyász megvizsgált, azt mondta 18 mm a petefészekben lévő érésben lévő pete, ami kb 2-3 nap múlva fog megérni. Utolsó menstruációm dec 9-én volt, a ciklusom kb 25 napos. Tudom hogy a sürgősségi fogamzásgátló módszerek nem 100%-osak. Így hogy ovuláció előtt vettem be a gyógyszert reménykedhetek hogy minden rendben lesz?
    Mikor érdemes legkorábban tesztet csinálnom?

    köszönöm a válaszát,
    E.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Reménykedhet és ne csináljon tesztet kedves E. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt doktor ur.25 éves két gyermekes anya vagyok.Kb.4-5 évvel ezelött volt méh gyulladásom,amivel…

    Tisztelt doktor ur.25 éves két gyermekes anya vagyok.Kb.4-5 évvel ezelött volt méh gyulladásom,amivel korházba is kerültem,azota márt többször szedtem antibiotikumot,mert gennyes volt a vizeletem.Most 2 napja alig birok mozogni,és leülni is csak oldalassan,alhasi fájdalmaim vannak.Valo szinü hogy megint méh gyulladásom lehet?Van egy 9 honapos anyatejes gyermekem,milyen antibiotikumot szethetek?Válaszát elöre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Miért nem fordult a panaszával már tegnap orvoshoz? Miért gondolja, hogy a problémája levélben megoldható?

  • Tisztelt Doktor úr! Az utolsó menstruációtól számítva 7 hetes 6 napos terhes vagyok. Hasi…

    Tisztelt Doktor úr!

    Az utolsó menstruációtól számítva 7 hetes 6 napos terhes vagyok. Hasi uh -n 17 mm es petezsákot láttak. A leleten az áll hogy : 1 magzat, alakja jó, helye uterusban.
    Megjegyzésként : A számítottnál kisebb grav. 2 hét múlva terminálás.


    Ez rosszat jelent? Ennyi idősen már szívverésnek is kellene lennie úgy tudom. Nagyon izgulok mi lesz 2 hét múlva.

    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Sajnos nem mindegy, hogy a vizsgálatot ki és milyen géppel csinálja.

  • Kedves Doktor Úr! Hormonvizsgálat alapján megállapították, hogy nincs peteérésem, ezért Clostilgytet…

    Kedves Doktor Úr!
    Hormonvizsgálat alapján megállapították, hogy nincs peteérésem, ezért Clostilgytet kaptam. Második gyógyszeres hónapom 15. napján voltam ultrahangon, ahol egy 30mm-e cisztát látott az orvosom, de ezen a napon már úgy éreztem, hogy megvolt a tüszőrepedés, amire leginkább a mellbimbók fájdalma szokott utalni. Azóta is fájnak, de mostmár inkább izomláz szerűen. Ma vagyok ciklusom 27. napján. Lehetséges hogy a több tüsző közül az egyik megreped a másik pedig nem?
    Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Normális körülmények között csak egyetlen tüsző reped meg.

  • Tisztelt Doktor úr! A terhesség létrejöttéhez mennyinek kellene lennie a progeszteron értékének?…

    Tisztelt Doktor úr!
    A terhesség létrejöttéhez mennyinek kellene lennie a progeszteron értékének? Annyiféle dolgot olvastam, s minden orvos mást mond. 28 napos ciklus 21. napján nekem 14,92 ng⁄mL. Ez Ön szerint alacsony vagy elegendő egy esetleges terhesség létrejöttéhez? Már több, mint egy éve nem sikerül teherbe esnem. (A 11. napon 20mm-es tüszőm volt.)

    Köszönettel
    Kata

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ennyi adat nekem nem elég, mert minden laborban más a normál érték kedves Kata. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Jó napot kívánok!Párommal lassan 1éve próbálkozunk a babával.Már kiszedtem 2doboz elevit az utóbbi…

    Jó napot kívánok!Párommal lassan 1éve próbálkozunk a babával.Már kiszedtem 2doboz elevit az utóbbi 2hónapban.az utolsó menstruációm nov. 17.-én kezdődött.december 3. körül éreztem szúrkálást a petefészkemnél.gondolom akkor lehetett peteérésem.elvileg ma kellett volna megjönnie,de tegnap óta barnázgatok,tegnap kevésbé,viszont ma picit erősebben,a melleim feszülnek és kb. 1hete hányingerrrel küszködök,meg fáradékonysággal.tegnap a reggeli második vizeletből csináltam tesztet,persze negatív.ön szerint van esély arra hogy sikerült a baba?és ha most meg is jön akkor 100% hogy nincs baba?vagy ezt honnan tudhatom?válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!kellemes hétvégét!
    Tisztelettel Ivett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Igen van esély, néhány nap múlva ismételje meg kérem a tesztet kedves Ivett. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc