A betegek kérdései (111156)

  • Tisztelt Doktor úr! Úgy tudtam, hogy egyszer az jobb petefészekből, máskor a balból van peteérés.…

    Tisztelt Doktor úr!

    Úgy tudtam, hogy egyszer az jobb petefészekből, máskor a balból van peteérés. Nemrég voltam orvosnál, és ő látott mindkét oldalon. Az lenne a kérdésem, hogy ebben az esetben mekkora az esélye az ikerterhességnek? Köszönöm a válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ez nem növeli a valószínűséget.

  • Tisztelt doktor ur.meg egy kerdes hogy letezik hogy csinaltam tesztet a kaparas utan 5 nappal…

    Tisztelt doktor ur.meg egy kerdes hogy letezik hogy csinaltam tesztet a kaparas utan 5 nappal es pozitiv lett.ra 3 napra megint egyet es az negativ lett ????valaszat is elore koszonom

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Idő kell míg a hormonok kiürülnek a szervezetből.

  • Kedves Hamvas Ferenc,
    szeretném kikérni a véleményét, hogy Ön szerint mi lehet a gond. 10 hónapja hagytam abba a fogamzásgátló szedését 9 évig szedtem, az utolsó 2-3 évben minidg pecsételő vérzésem volt, ami miatt 2 alkalommal más-más gyógyszert írtak fel, de ezekkel sem rendeződött,(korábban… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Szívesen segítenék Önnek, mert kellene, de ez látatlanban, vizsgálat nélkül sajnos esélytelen.

  • Tisztelt Doktor Úr! Lehet, buta a kérdésem, de sajnos ezekről a kérdésekről a nőgyógyászom…

    Tisztelt Doktor Úr!


    Lehet, buta a kérdésem, de sajnos ezekről a kérdésekről a nőgyógyászom nem tájékoztatott, így nem tudom kitől kérdezhetném meg.

    17 napja szedek fogamzásgátlót. Előtte nem szedtem még soha. Pár napja meg vagyok fázva, de csak coldrexet szedek.

    Kérdésem az, hogyha tegnap reggel⁄délelőtt vettem be egy szem algopyrint és aznap este együtt voltam a párommal, igaz óvszert használtunk, de nem rögtön, egy kis előváladék kerülhetett át,de a kielégülés óvszerben történt, akkor aggódjak a fogamzásgátló védelme miatt, menjek sürgősségi fogamzásgátlót kiváltani, vagy nem lesz gond.

    (az első levél fogamzásgátlóból már csak 4 szem van, előző vérzésem okt. 13-14-től 16-ig tartott)

    Válaszát előre is nagyon köszönöm!

    Mariann

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nincs félnivalója kedves Mariann. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! Már 2 éve szedem a Lyndinette20 nevű fog. gátlót, eddig minden rendben…

    Kedves Doktor Úr!


    Már 2 éve szedem a Lyndinette20 nevű fog. gátlót, eddig minden rendben volt vele. Most, a 10. tabletta bevétele után reggel némi csekély mennyiségű barnás váladékozást észleltem (valószínű köztes vérzés). Normális dolog ez? Vagy esetleg alacsony lenne a gyógyszer hormontartalma, nem véd majd ezek után és váltanom kellene? Ebben a ciklusban eddig minden szemet percre pontosan vettem be, az elmúlt ciklusban volt egy szem kihagyás, de a következő szem tablettabevétellel pótolva lett az is. Nem hinném, hogy még ez lenne kihatással a mostani havi "ciklusom"-ra... Végezzek el esetleg egy terhességi gyorstesztet is?
    Ön szerint ez normális dolog, vagy esetleg mit javasolna ebben az esetben?

    Köszönöm szépen!

    Mira

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ez még belefér a normálisba kedves Mira. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt doktor ur .az lenne a kerdesem hogy a mehen kivuli terhesseg eltavozik magatol verzes…

    Tisztelt doktor ur .az lenne a kerdesem hogy a mehen kivuli terhesseg eltavozik magatol verzes formajaban??⁄van ijen eset??⁄valaszat is elore koszonom

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nincs, forduljon orvoshoz.

  • Tisztelt Doktor Úr! Ma reggel jutott eszembe, hogy a tegnapi tablettát elfelejtettem bevenni,…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Ma reggel jutott eszembe, hogy a tegnapi tablettát elfelejtettem bevenni, így rögtön pótoltam, bár kb 18 óra telt el. A baj csak az, hogy ez az első héten történt és a párommal pénteken voltunk utoljára együtt.
    Ha a következő tablettákat beszedem a kellő időben, akkor remélem csökken a terhesség esélye. Mit tegyek? keressem fel az orvosom?

    Válaszát előre is köszönöm.
    Tisztelettel,

    Anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Semmit ne tegyen kedves Anna. Visszamenőleg nem fenyegeti veszély, most néhány napig alkalmazzanak kiegészítő védekezést. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Főorvos úr, Tegnap délben engedtek ki a kórházból Endometrosis pelvia minoris, Status…

    Tisztelt Főorvos úr,
    Tegnap délben engedtek ki a kórházból Endometrosis pelvia minoris, Status post SC NoI, Adhesiones intraabdominales, Hydrosalpinx l.d diagnózisokkal, Laparoskopia - Adhesiolysis, Salpingectomia beavatkozásokkal.
    Ünnep lévén a kórházban szinte senki nem található meg (főképp az orvosom nem), Önhöz fordulok, hogy mitévő legyek.
    Este volt az első nagyobb székletem, (a kórházban csak nagyon minimálisat produkáltam) azóta viszont rettentően fáj a gyomrom,a beleim "klutyognak". Bélgáz nem távozik belőlem. Probálkoztam Normaflore-ral, vízvással, joghurt- és ropievéssel, egész éjjel fent voltam, de a fájdalom nem múlik.
    Lázam nincs, csak hányingerem.
    Nem tudom, mit tegyek? Ez valami szövődménye lehet a laparoszkópiának, vagy valami egészen más?
    Segítségét előre is köszönöm!
    B

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Mindenképpen jó volna, ha orvos látná Önt, mert ez az állapot nem normális kedves B. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Szeretném kérdezni Öntől, hogy ha egy nőnek abortusza volt, az a későbbiekben…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Szeretném kérdezni Öntől, hogy ha egy nőnek abortusza volt, az a későbbiekben kimutatható-e, van-e valamilyen fizikális nyoma, esetleg egy másik nőgyógyász ki tudja-e mutatni, hogy mi történt. Vagy létezhet-e az, hogy egy későbbi terhesség esetén, a hölgy le tudja tagadni a korábban megtörtént abortuszát anélkül, hogy bárki észrevenné.
    Köszönöm válaszát, Tibor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ilyen létezhet kedves Tibor, ennek normál körülmények között semmi jele nem marad. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék,hogy az otthon végezhető terhességi tesztek eredményét…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Érdeklődni szeretnék,hogy az otthon végezhető terhességi tesztek eredményét befolyásolja-e az,ha a reggeli első vizeletet nem azonnal használtam fel hozzá (mert nem volt rá lehetőségem),hanem csak egy 10 perc múlva.

    Előre is köszönöm a segítségét!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Semmi jelentősége.

  • Tisztelt Doktor Úr! Ha az együttlét a ciklus 7. napján volt, akkor erre számoljak rá két hetet,hogy…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Ha az együttlét a ciklus 7. napján volt, akkor erre számoljak rá két hetet,hogy tesztelhessek vagy meg kell várnom a menstruáció időpontját (ha nem jönne meg)?

    Köszönettel!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ugye kikerülte a gyakori válaszokat? Kérem olvassa el az ide vonatkozó választ! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • legalább ojat ajáljon nekem ami enyhitené a fájdalmamat kedves dr ur!!!!!. anita.

    legalább ojat ajáljon nekem ami enyhitené a fájdalmamat kedves dr ur!!!!!. anita.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Bármilyen fájdalomcsillapító jó lehet, de honnan tudjam, hogy mije van Önnek most éppen otthon kedves Anita. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt dr ur kérem ajáljon nekem valamit vizelet csipésre mert már nem birom mostis törölközön…

    Tisztelt dr ur
    kérem ajáljon nekem valamit vizelet csipésre mert már nem birom mostis törölközön ülve és sirva keresek valamit ami segitene nagyon sok mindent ki probáltam már gyogyszereket ,kupokat, porokat, hüvely öblitöket. már 3 éve küszkódök és már nem birom most utojára vetek tölem mintát tenyésztésre és ismét gyogyszert irtak de sajnos ez sem használt kérem segitsen tudom hogy látatlanul nem tud nekem segiteni de legalább tanácsot adjon nekem mert már nagyon tanácstalan vagyok és nem tudom kihez forduljak elöre is köszönöm válaszát . anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Bármennyire is szeretnék, sajnos nem tudok Önnek segíteni kedves Anita. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor úr! Azt szeretném kérdezni, hogy a ciklusaim beleférnek még a "rendszeres kategóriába"?…

    Kedves Doktor úr!
    Azt szeretném kérdezni, hogy a ciklusaim beleférnek még a "rendszeres kategóriába"?
    2010-07-09 - 2010-08-12 35 Nap
    2010-08-13 - 2010-09-21 40 Nap
    2010-09-22 - 2010-12-19 89 Nap
    2010-12-20 - 2011-02-27 70 Nap
    2011-02-28 - 2011-03-30 31 Nap
    2011-03-31 - 2011-04-28 29 Nap
    2011-04-29 - 2011-06-06 39 Nap
    2011-06-07 - 2011-07-04 28 Nap
    2011-07-05 - 2011-08-02 29 Nap
    2011-08-03 - 2011-09-09 38 Nap
    2011-09-10 - 2011-10-10 31 Nap

    A 2010-09-22-ei és a 2010-12-20-ai gyógyszerrel ért véget, de azóta elvileg minden rendben van, voltam utána vérvételen. De az az áprilisi 39 napos és augusztusi 38 napos belefér még? Most a 20. napon vagyok, a 17. napon nagyon nagy mennyiségű tojásfehérje-szerű nyákom volt, picit véres is volt, de elvileg csak ma volt meg az ovulációm. Viszont fogalmam sincs, hogy mikor fog megjönni, mert a luteális szakaszom is 11 és 16 nap között ugrál. Babát jelenleg nem szeretnék, de szeretném, ha nem 4-5 év múlva derülne ki, hogy most valamit rosszul csináltam.
    Köszönöm szépen a segítségét!
    Lilla

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ez a ciklus önmagában még elfogadható lenne kedves Lilla, de ez édeskevés információ annak bizonyítására, hogy valóban minden rendben van. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • kedves doktor úr! Kb nyár óta a mellemen ilyen pattanás jön ki,és ha finoman kinyomom ilyen…

    kedves doktor úr!
    Kb nyár óta a mellemen ilyen pattanás jön ki,és ha finoman kinyomom ilyen folyékony zöldes sárgás nem tom leirni valami jön!Most ez mitőlvan?esetleg probléma lesz?nem sok 2-3 db volt de nem szeretném ha elrákosodna mert én hüyle ki is nyomom,de ha nem nyomom akkor 1 piros pupocska látszik:(orvosnak mutatni kéne vagy babakrém helyett valami más kenöcs kéne...köszönöm,ha válaszol..dia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Mutassa meg kérem orvosnak és ne nyomkodja kedves Dia. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Főorvos Úr! 34 hetes terhes vagyok, és ittam kb. 4 korty mustot, mire olyan volt…

    Tisztelt Főorvos Úr!

    34 hetes terhes vagyok, és ittam kb. 4 korty mustot, mire olyan volt mintha forrna, ha így lenne árthatna a babának?

    Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem kedves Éva. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves doktor úr! 23vagyok 3 éve rendszeressen járok évente nögyogyászhoz! sajnos 2-3 havonta…

    Kedves doktor úr!
    23vagyok 3 éve rendszeressen járok évente nögyogyászhoz!
    sajnos 2-3 havonta van problémám de már elsem megyek vele,mert kiröhögnek! Kapom kliont mindig és viszlát!Mitőlvan hogy nem mulik el panaszom, fehér folyás vagy hol barna,alsonemümön látom,enyhén!Nagyon bánt!Tisztálkodás lactaciddal van minden este! Égő viszketö élrzés isvan néha de az nem mindig jön elö!Miért nem vizsgálják ki ezt pontossan?Olyan nagy költség az államnak?Vagy én kérjem,hogy végre vegyen mintát belöle?nem kezelik ki és én iszom levét!Milyen vizsgálat kéne erre hogy megmondják miylen baktérium vagy gomba van bennem,amit ki is irtanának és csak hasra ütve klion,klion...köszönöm,ha segit nekem,tudom ez orvos dolga de ha 3 éve nem csináltak semmit ezután se fognak ha nem kérem....gondolja el,bugyim lent van de már mondja következöööö..receptet kezembe nyomja és viiszlát,hát azthittem pofámrol le esik bör...lassan tényleg csak maszek a jó,csak hát most ezt nem engedhetem meg magamnak:( köszönöm,ha ir..elnézést hosszú levélért..mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Mit vár tőlem kedves Mónika? Megértem és átérzem a problémáját, de mit tehetek én Önért? Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Az ügyben szeretnék érdeklődni, hogy tavaly óta Bromocripint szedek, de…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Az ügyben szeretnék érdeklődni, hogy tavaly óta Bromocripint szedek, de tavasz óta a hormonszintem normalizálódott, de az endokrinológusom, még egy fél évig javasolta a szedését. (napi fél tabletta). Egy hónapja hüvelygyűrűt használok hosszabb mérlegelés után,mivel az elmúlt időszakban sajnos több óvszerbaleset is történt, és nem akartam ezt tovább kockáztatni,és idegeskedni, esemény utáni tablettával terhelni rövidebb időn belül a szervezetem, és így biztonságosabbnak gondolom,( mivel még 20as éveim elején járok, főiskolán tanulok stb.) Nőgyógyászom a tabletták és társai közül ezt javasolta. A kérdésem a következő lenne: a gyűrű általi védelmet nem-e rontja a bromocriptin? Vagy ezek függetlenek egymástól?

    Előre is köszönöm szépen a válaszát,

    Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Hüvelyi pesszárium nem felelne meg Önnek kedves Erika? Egyik oldalon ugyanis hormonkezelésben részesül, a másik oldalon meg ennek ellene dolgozik. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • kedves Doktor Úr! Köszönöm gyors válaszát, vettem be egy algopirynt és egy megeítő pránát…

    kedves Doktor Úr!

    Köszönöm gyors válaszát, vettem be egy algopirynt és egy megeítő pránát tettem a mellemre, és így sikerült egy picit fejnem, de még nem az igazi, próbálom borogatni, és ha holnap elmegyek orvoshoz, tudok még tenni valamit?

    Köszönettel:
    Krisztina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Jegelni tudja az érintett területet kedves Krisztina. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves doktor úr! 22 éves vagyok, és mostanában fájdalommal jár a közösülés. Fertőzéses oka…

    Kedves doktor úr!

    22 éves vagyok, és mostanában fájdalommal jár a közösülés. Fertőzéses oka nincs, hisz már volt nekem minden féle-fajta, így tudom, hogy ez nem olyan fájdalom. Volt gyakori vizelési ingerem, ám a vizelet lelet negatív, és minden más nőgyógyászati lelet is. Eleinte arra gondoltam, hogy azért nehéz a behatolás, mert félek. Sajnos száraz is vagyok, szintén a félelmek miatt. De nem is egészen akkor fáj, hanem bent feljebb, mintha ott egy izom görcsösen szorítana!
    Párommal régóta együtt vagyunk, semmi lelki problémánk sincs, tehát ez is kizárva. Szorongós ember vagyok, így gondoltam emiatt van, hogy már eleve félek a fájdalomtól.
    Ám feltűnt, hogy kb egy-fél éve szörnyen fáj a menzesz kezdete! Régen is előfordult hébe-hóba, de nem jellemző rám. Megijedtem, hogy esetleg szervi elváltozás okai lehetnek, pl ciszta.
    Sajnos a mellemben immár kétszer volt fibroadenoma, és aggódom hogy esetleg odalenn is ez okozza a problémát.
    Lehetséges, hogy a méhemben is alakult ki egy ilyen csomó? Ez okozhat aktus közbeni fájdalmat? Vagy esetleg ezt is csak beképzelem?

    Előre is köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Látatlanban sajnos nem tudok Önnek segíteni. Ha valóban tőlem vár megoldást, kérem keressen meg!