A betegek kérdései (111156)

  • Tisztelt Doktor Úr!következő kérdéssel fordúlnék Önhöz:párommal gyermeket szeretnénk de sajnos…

    Tisztelt Doktor Úr!következő kérdéssel fordúlnék Önhöz:párommal gyermeket szeretnénk de sajnos csak inszemináció álltal tudtam teherbe esni.1 alkalommal 4 hetesen elvetéltem.akkor kettő beültetésem volt egyszerre.mostani alkalommal 3 beültetésem volt.ötödik hétben megindúlt a vérzésem,1 napon erősebben.2-3 napon csak barna pecsételés van.a korházban azzal magyarázták,hogy vagy kicsi az embrió,vagy korai vetélésem van.az inszeminációt végző orvos azt tanácsolta,hogy a beavatkozásra felírt gyógyszerek szedését haggyam abba mert azok gátolnák az esetleges vetélést.a hcg szintem 3236 ezt is keveslik.ön szerint élő még a terhességem,mert a beültetést végző orvos nem reménykedik benne.vetélés nyomát nem tapasztalom.elvileg másodikán kellene a menstruációmnak megjönnie.ha elvetéltem csak nem vettem észre akkor meg fog jönni?és ha megjön akkor az azt bizonyítja,hogy elvetéltem?egyáltalán létezik olyan vetélés hogy nem veszem észre?Segítségét és válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Egyelőre semmi sem mutat vetélésre.

  • Peteérésnél hány százalék esélyem van a teherbe esésre?Meddig tart a peteérés?

    Peteérésnél hány százalék esélyem van a teherbe esésre?Meddig tart a peteérés?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem tudom. 24-48 óra.

  • nagyon szepen koszonom a gyors valaszat,igen ezeket a vizsgalatokat is elvegeztek;"szenhidrat…

    nagyon szepen koszonom a gyors valaszat,igen ezeket a vizsgalatokat is elvegeztek;"szenhidrat anyagcsere zavara nincs,inzulin szint inzulin rezisztenciat nem jelez.A hormonlaborok reszleges sargatest elegtelenseget tukroznek,peteerese nincs.Pajzsmirigy funkcio rendben,antitest negativ,autoimmun gyulladas nem igazolhato,mellekvesek reszerol koros funkcionalis vagy morfologiai elteres nincs."Volt hasi es nyaki UH vizsgalaton, ahol mindent rendben talaltak.Huvelyi UH vizsgalata meg nem volt.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ez sokkal bonyolultabb dolog annál, minthogy ilyen távolságból menedzselhető lenne.

  • Tisztelt Doktor Úr! 33 hetes kismama vagyok eddig mindne rendben volt!Tegnap egy picit megijesztett…

    Tisztelt Doktor Úr!

    33 hetes kismama vagyok eddig mindne rendben volt!Tegnap egy picit megijesztett a védőnő!Szívhangot nézet számolta a pulzust 193 számolt nekem ez egy picit furi volt végig mocorgot a baba egy pár percet várt utána 157 volt szerinte !Sokat mozog a baba amugy is de megijesztett elöször beakart küldeni a kórházba de mivel másodszora jó volt a szívhangja így azt mondta nem kell azóta azért benne van a félelem ő szerint van miért aggodnom válaszát előre is köszönöm Katalin

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Sajnos ilyen távolból - még akkor is ha szent meggyőződésem, hogy a védőnő nem állt a helyzet magaslatán - azt kell mondanom, hogy menjen be a kórházba és kérjen egy szívhangvizsgálatot. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Igaza van Doktor úr! Igyekszem megkeresni, csak messze élek Pesttől. De teljesen igaza van. Ha…

    Igaza van Doktor úr! Igyekszem megkeresni, csak messze élek Pesttől. De teljesen igaza van. Ha pontos választ akarok, jó orvoshoz kell menjek, legyen bárhol. Fél igazságokra nem támaszkodhatom. :( Addig is a betegségtől való félelmemtől kell megszabadulnom, mert azt érzem, minél jobban félek, annál betegebb vagyok. KÖszönöm, jó hétvégét!

    Sancho

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Várom kedves Sancho. Szeretettel Hamvas Ferenc

  • Nőgyógyászati vizsgálat alkalmával dermoid cisztát diagnosztizáltak nálam, ami miatt el kell távolítani a bal petefészkemet. méhszájsebem is van, amit nem tudok, hogy most attól van -e híg fehér folyásom, azt mondták, azt nem kell műteni, ha P2-es a cit. az pedig P2. Csak HPV gyanúval. Most már… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem tudna megkeresni kedves Sancho, mert a távolból sajnos nem tudom a problémáját menedzselni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr ! A segítségét szeretném kérni. 41 éves vagyok. A héten voltam ultrahangon…

    Tisztelt Doktor Úr !
    A segítségét szeretném kérni. 41 éves vagyok.
    A héten voltam ultrahangon és ezt a leletet kaptam.Norm.k.genit.kp.tág vag.karcsú portió hátul,folytatásban rendesnél valamivel nagyobb myomás jellegű uterus szabad környezetben.Kolp:plasztikázott sp TVS: kevés vizelet a hólyagban. 53*49 mm -esuterus mellső falban 18 mm -es heterogén myoma góc. 5 mm es endometrium Mko.norm. szerketű ováriumok.
    Diagnozis : D 2500 A méh submucosus leiomyomája.
    Szeretném megkérdezni,hogy menstruáció alatt lehet e ettől nagyon erős gőrcsölésem és darabos vérzésem és ilyenkor milyen kezelés ajánlott.
    Sajnos a menstruációs napokat minden hónapban csak fájdalomcsillapítoval tudom átvészelni.Régen ilyen problémám nem volt vele, szinte észre sem vettem.
    Válaszát előre is nagyon köszönöm:
    Szép napot:
    Anikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Sajnos lehet ettől kedves Anikó. Remény van arra, hogy a klimax során a myoma visszafejlődik és meg fognak szűnni a problémák. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • A nagylanyomnal(21)keson vettuk eszre, hogy a mellei megalltak a fejlodesben,ami azert nem tunt…

    A nagylanyomnal(21)keson vettuk eszre, hogy a mellei megalltak a fejlodesben,ami azert nem tunt fel mivel az elso menstruacioja is csak 16 evesen jott meg ami azota is rendszeresnek mondhato(neha par napos elteresekkel).A haja is megritkult es sok (kezelesek ellenere)pattanasa van az arcan, vallan.Egy teljes endokrinologiai kivizsgalas megallapitotta, hogy a hormontermelese rendben van, ultrahang es MR vizsgalat is rendben talalt mindent." A hormonlaborok reszleges sargatest elegtelenseget tukroznek,peteerese nincs.A vizsgalatok alapjan egyertelmuen PCO nem erositheto meg,a leletei inkabb lokalis szabalyzo folyamat zavarara; mint hormontermelo endokrin szerv betegsegere utalnak, az emlo fejlodes meglassulasa mogott is hasonlo okok allhatnak.Nogyogyaszati gondozasba vetelt , ellenjavallat hianyaban ciklusrendezest javaslok."A gondom az hogy kulfoldre utaztunk hosszabb idore igy itt kell nogyogyaszhoz vinnem.Szeretnem megtudni mire szamithatok(mellei kifejlodhetnek-e,vagy a mutet elkerulhetetlen), milyen gyogyszert kaphat?Fogamzasgatlo tablettat sosem szedett.Valaszat elore is koszonom!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Inzulinrezisztencia-vizsgálat, terheléses vércukorvizsgálat történt-e? Hüvelyi UH-vizsgálat volt-e? Úgy gondolom, hogy a jelenlegi helyzetben az emlő-kérdés a legkisebb probléma.

  • Tisztelt doktorúr! Kisbabát szeretnénk de sajnos már 3 éve nem jön össze, vizsgálatok során…

    Tisztelt doktorúr!
    Kisbabát szeretnénk de sajnos már 3 éve nem jön össze, vizsgálatok során kiderült hogy apáromnak lassú a spermái és ezért, tudod valamilyen tanácsot adni ez ügyben?

    Köszönöm hogy válaszol

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A kérdést andrológusnak kell feltennie.

  • T dr úr nemrég irtam önnek lenne egy problémám kicsit aggodom irt fel az orvosom klion d hüvelytabletátt…

    T dr úr nemrég irtam önnek lenne egy problémám kicsit aggodom irt fel az orvosom klion d hüvelytabletátt hétfön kezdtem el használni mára viszont erős fájdalmakat szurásokat éreztem a méhemnél amire hazaértem véres volt a tisztasági betétem!szertném megkérdezni a dr úrtol ezt mi okozza?hpv vagy a kúp?mert én már rosszra gondolok és félek méhnyakrák!egyébként 27 én irtam a dr úrnak.a leletemmel kapcsolatban kinga és hpv igy tudni fogja kivagyok!sajnos hiába hivtam az orvosomat annyit mondot nem tudja valószinü a kúptól!elnézést kérek hogy,a dr úrat zargatom de sajnos az orvosom nem igazán mondott semmit azt is mondtam hogy,görcsölők.szeretném kikérni a tanácsát hogy, a kúp a vérzés oka?és miért?válaszát előre is köszönöm.T kinga

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A Klion-kúpnak valóban van ilyen hüvelyi vérzéses mellékhatása kedves Kinga. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Üdvözlöm! Babát szeretnénk. Október 11én volt az utolsó mensim, okt. 25. ov. napom, és okt.…

    Üdvözlöm!

    Babát szeretnénk. Október 11én volt az utolsó mensim, okt. 25. ov. napom, és okt. 28án barna folyásom fél napig, de csekély mennyiség. Mitől lehet? Olvastam, h lehetséges beágyazódáskor? Még korai lenne tesztelni. Mit gondol? Köszönöm szépen válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A teherbeesés valószínűsége nem kizárt, de még korai volna tesztelnie.

  • Jó napot kivánok! Tegnap voltam nögyásznál és ultrahangon,az eredmény az lett hogy,:endometrium…

    Jó napot kivánok!
    Tegnap voltam nögyásznál és ultrahangon,az eredmény az lett hogy,:endometrium 9mm vastag,a jobb oldali ovariumban 19 mm folliculus ábrázolodik!Az lenne a kérdésem hogy ez mit jelent!?Terhes vagyok mert a jobb oldalam nagyon be van dagadva!A mentruáciom szeptember 27én volt meg.Azért fordulok önhöz mert a nögyogyász azt mondta hogy magán rendelésen el mond mindent!De én nem tudom ki várni!Sajnos 8 éve nem esek teherbe!Elöre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ez csak azt jelenti, hogy van peteérése, babáról jelenleg szó sincs.

  • Tisztelt Doktorúr! Tegnap írtam Önnek,27hetes ikerterhes vagyok,1cmre megrövidült méhszájjal.…

    Tisztelt Doktorúr!

    Tegnap írtam Önnek,27hetes ikerterhes vagyok,1cmre megrövidült méhszájjal. Tegnap kértem az orvosomat,hogy vegyen tőlem kenetet,mert mindkét szobatársam hüvelyi fertőzéssel küzd és nem a higiénia megtestesítői. Ma megjött az eredmény,augmentint kell szednem. Annyit mondott az orvos,hogy találtak valamit,tüdőgyulladást kaphatnak a babák meg én is. Mi lehet ez? Okozhatta-e a méhszájam rövidülését ez,illetve okozhat-e burok repedést?

    Előre is köszönöm!

    Üdv:Karola

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Semmi köze hozzá kedves Karola. Ez egy Streptococcus agalactiae nevű baktérium, ami kis számban minden nő hüvelyében jelen van. Én biztos, hogy csak a szülés esetleges megindulása esetén kezelném. Kérem eresszen le már végre, ennek a pániknak csak koraszülés lehet a vége. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kisbabát szeretnénk de hemetologiai vizsgálat alpján úgy néz ki thrombophilia gyanús vagyok.…

    Kisbabát szeretnénk de hemetologiai vizsgálat alpján úgy néz ki thrombophilia gyanús vagyok. szülheteke mennyira veszélyes

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Megfelelő előkezeléssel és védelem mellett igen.

  • Tisztelt Főorvos Úr! Nagyon köszönöm gyors válaszát, továbbítottam a barátnőmnek, remélem…

    Tisztelt Főorvos Úr!

    Nagyon köszönöm gyors válaszát, továbbítottam a barátnőmnek, remélem végre megnyugszik.

    Tisztelettel, Tina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Köszönöm kedves Tína. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Főorvos Úr! Naponta 2szer fordul elő a nyílalás gyakorinak számit?Vagy az még normális. Tisztelettel:…

    Tisztelt Főorvos Úr!
    Naponta 2szer fordul elő a nyílalás gyakorinak számit?Vagy az még normális.

    Tisztelettel: Ágnes(25)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nincs teendője vagy félnivalója kedves Ágnes. Figyelje Magát egy kicsit kevésbé. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Főorvos Úr! Kérem segítsen! A barátnőm szerdán esett át amniocentézis vizsgálaton,azóta…

    Tisztelt Főorvos Úr!

    Kérem segítsen! A barátnőm szerdán esett át amniocentézis vizsgálaton,azóta folyamatosan pihen. Tegnap óta kissé véres, nyákos folyása van, valamint enyhébb méhösszehúzódást is érzett. Mondtam neki hogy hívja fel az orvosát, de azt mondta még vár, viszont aggódom érte, ezért kérdezem Önt, hogy ez belefér még egy ilyen vizsgálat után, vagy menjen orvoshoz?

    Válaszát előre is köszönöm!

    Tina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ne gerjesszék kérem egymásban a feszültséget kedves Tina. Pihenésen kívül szedjen 3x2 MagneB6-ot és eresszen le. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Főorvos Úr! Első terhességem.Most töltöttem a 9.hetet.A panaszom,hogy hol enyhe hol…

    Tisztelt Főorvos Úr!
    Első terhességem.Most töltöttem a 9.hetet.A panaszom,hogy hol enyhe hol elég erős nyíllalást érzek bal oldali petefészkem tájékán.(nem hasonlítható menszesz szerű görcshöz).Gravida vitamint és magne b6 ot is szedek.Kérdésem ,hogy mitől lehet?Normális e vagy forduljak orvoshoz?

    Tisztelettel:Ágnes(25)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ha ez gyakran fordul elő kedves Ágnes, akkor nézesse meg Magát kérem. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Es mehen kivuli terhesseget az operalni kell ugye??vagy gyogyszeres kezelessel is lehet kezelni???elore…

    Es mehen kivuli terhesseget az operalni kell ugye??vagy gyogyszeres kezelessel is lehet kezelni???elore is koszonom valaszat.tisztelettel Renata

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Bizonyos esetekben műtét nélkül is gyógyítható kedves Renáta. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • tisztelt doktor ur.meg egy kerdesem lenne kaparas utan 5 napig nem vereztem es ma ujra kezdtem…

    tisztelt doktor ur.meg egy kerdesem lenne kaparas utan 5 napig nem vereztem es ma ujra kezdtem verezni ,ez problemat jelent??

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ha erős a vérzés, akkor igen, de ha csak vérezgetés van, akkor nem.