A betegek kérdései (111156)

  • Kedves Doktor Úr! Körülbelül két hete írtam önnek, én lennék az a túl precíz ember. Tudom, hogy…

    Kedves Doktor Úr!
    Körülbelül két hete írtam önnek, én lennék az a túl precíz ember. Tudom, hogy sok dologgal nem kellene törődnöm, de ha picit belecsöppenek valamibe, akkor azzal szeretek tisztában és igen tudom, hogy egy kis logikával találtam volna választ, (most is lesz egy-két ilyen kérdésem) de azért szeretek biztosra menni, mert talán nincs is rosszabb, mint mikor valaki, valamit, rosszul tud és úgy adja tovább.
    Szeretném megköszönni az eddigi válaszait és tanácsait mind a párom, mind a magam nevében és azt, hogy ennyire segítőkész mindenkivel.
    Az előző levélhez még csak annyit, hogy a ’mindketten szappannal fürdünk’, azt nem úgy értettem, de akkor ezek szerint ha nem használunk lúgos vegyszert, akkor fürdés közben is együtt lehetünk?
    A héten végre megérkezett a pesszárium, ki is próbáltuk (azért én írok mert most leginkább engem érintenek a dolgok, bár leírom párom tapasztalatait, nem lesz sok :) ). "A felhelyezés roppant egyszerű, szinte magától a helyére csúszik", már amennyiben jól van felhelyezve, de a doktor úr elmondásaiból ítélve jónak kell lennie, mert semmit nem érez, mintha nem is lenne bent semmi, és a behatolást sem akadályozza. De azért örülnék neki ha a doktor úr megerősítene ebben, hogy akkor jól van e felhelyezve?! Olyan erősen nem ragaszkodik a hüvely falához, ujjal nagyon könnyű alányúlni, ez természetes? így kell lennie? Ebből adódna az első kérdés rám vonatkozólag. Elképzelhető e, hogy behatolásnál, ahogy az ujj olyan könnyen a hüvelyfal és a pesszárium közé megy, ez a hímvesszővel is előforduljon? Azért is fordult meg a fejemben, mert ha a misszionárius pózban vagyunk együtt akkor a makkom peremével (igaz csak azzal) érzem a pesszárium elülső peremét, ami eléggé ingerli és nem olyan jó. A peremet mindig érzem, de más helyzetben nem olyan kellemetlen..ez természetes, ez mindig érezhető marad, vagy lehetséges, hogy még nincs a helyén?
    Köszönöm válaszait és elnézést a hosszú levélért.
    Gyula

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Gyula!
    1. Igen.
    2. Igen valószínű.
    3. Igen.
    4. Nem.
    5. A helyén van.
    Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! 1 éve próbálkozunk sikertelenül. Voltam nőgyógyásznál, aki nem talált semmilyen…

    Kedves Doktor Úr!
    1 éve próbálkozunk sikertelenül. Voltam nőgyógyásznál, aki nem talált semmilyen szervi problémát, hormonokat is nézett, azt is rendben találta. Fiatalok (30 évesek) és egészségesek vagyunk. Mit tehetnénk h sikerüljön teherbe esnem? Ön szerint is rendben vannak az alábbi értékek?
    3. ciklusnap: TSH 1,64; FSH 6,9; LH 6,15; PRL 319,6; E2 94,3; TTE 0,36.
    21. nap: FSH 2,32; LH 2,72; progeszteron 87,95.
    Köszönöm, Vera

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Vera! Kérem nézze el nekem, hogy én nem leleteket és tüneteket, hanem embereket gyógyítok, és a leletekből nem vonok le messzemenő következtetéseket. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Elnézést kérek a Doktor Úrtól nem akartam hisztizni. Köszönöm a segítségét! Anett

    Elnézést kérek a Doktor Úrtól nem akartam hisztizni.

    Köszönöm a segítségét! Anett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Anett! Ha abbahagyta, akkor már nem éltem hiába. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Udvozlom Doktor Ur! Voltam integralt teszten aminek az eredmenye Down korra 1:5600 Afp 0,62Mom…

    Udvozlom Doktor Ur!

    Voltam integralt teszten aminek az eredmenye Down korra 1:5600
    Afp 0,62Mom ami a hatarertek alatt van.Holnap megyek a korhazba ahol 2 nappal elobb vettek le.(16+3) Alacsony afp mire utalhat? Mary

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Mary! A tapasztalataim alapján Önnek semmi félnivalója nincs. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Egy hete megfáztam,fáj a torkom erősen köhögök és folyik az orrom. A háziorvos nem mert semmit…

    Egy hete megfáztam,fáj a torkom erősen köhögök és folyik az orrom. A háziorvos nem mert semmit sem felírni,csak homeopátiás szereket szedek,de nem sokat javult az állapotom. Félek,hogy valamilyen szövődményei lesznek a babánál. 16 hetes terhes vagyok. Segítsen,hogy mit tegyek. Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ugye kikerülte a gyakori válaszokat? Kérem olvassa el az ide vonatkozó választ! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Doktor Úr gazából eléggé aggódom, terhességi tüneteim nincsenek, viszont az aggódástól már gyomor…

    Doktor Úr gazából eléggé aggódom, terhességi tüneteim nincsenek, viszont az aggódástól már gyomor fájdalmaim vannak. A candidámtól ami jelenleg kezelés alatt van, puffadok és bélgázaim vannak illetve alhasi görcseim és hasmenésem. De tudom ez a candidától van.

    Doktor Úr esetleg a január 28-ig csináljak még terhességi tesztet vagy várjam meg a menstruációmat, hogy meg jön-e?

    Köszönöm válaszát! Anett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Anett! Amit csinál, az sajnos szimpla hiszti. Mint írtam, a terhesség igencsak valószínűtlen. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! 3 hónapig Cypromixet szedtem a nagyon pattanásos arcomra, olvastam itt a…

    Kedves Doktor Úr!

    3 hónapig Cypromixet szedtem a nagyon pattanásos arcomra, olvastam itt a Doktor Úr válaszaiban hogy ez nem fogamzásgátló. Január 1-én megjött a 7 napos szünetben a rendes menstruációm, viszont előtte nap december 31-én voltam együtt a párommal. Nem élvezett belém, viszont a kezével a szemérem domb tájékon kényeztetett elvileg nem került rá sperma. Azóta csináltam két terhességi tesztet biztonság kedvéért, eléggé aggódó típus vagyok, az egyiket január 16-án a másikat január 21-én mindkettő negatív lett. A menstruációmat január 28-ra várom.
    Doktor Úr ugye akkor a terhesség kizárható?
    Most februártól a Dienille fogamzásgátlót fogom szedni, gondolom ez már megfelelő védettséget fog adni?

    Köszönöm válaszát! Anett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Anett! Kizárni sajnos nem tudom, de valószínűnek nem tartom. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! Egy évvel ezelőtt hüvelygombám volt, kikezelték, elmúlt. A tüneteim visszatértek,…

    Kedves Doktor Úr!

    Egy évvel ezelőtt hüvelygombám volt, kikezelték, elmúlt. A tüneteim visszatértek, és kb. fél éve már 2-3 hetente (alig van néhány tünetmentes napom) kiújul. Az utóbbi félév alatt szinte mindig kezeltem magam valamilyen kúppal és kenőccsel, két nőgyógyásznál is jártam, mindig újabb és újabb adagot írtak fel ezekből. A párom végig tünetmentes volt, de ő is használta a krémeket a biztonság kedvéért. Már mániákusan betartom a szabályokat, illetve a javaslatait a honlapról, de még mindig kínlódom. Jangeet szedek 2,5 éve, még ez az első fogamzásgátlóm. A két nőgyógyász akit felkerestem váltig állítja, hogy a gyógyszer önmagában nem elég a bajomhoz, még csak nem is kérdezősködtek tovább, a gomba mégis visszatér. Elmentem egy bőrgyógyászhoz, szerinte a tablettától van. Tény, hogy csak a tablettaszedés 2. évétől van ilyen gondom. Érdemes lenne szüneteltetni a szedését, és mennyi ideig, hogy kiderüljön tényleg ez okozhatta-e? Másra már nem tudok gondolni, ami előidézi.
    Nagyon köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Sajnos a tabletták mindegyike hajlamosít a hüvelyi fertőzések kialakulására.

  • Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném kérdezni öntől, hogy 18 hetes terhes vagyok már 1-2 hete…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Azt szeretném kérdezni öntől, hogy 18 hetes terhes vagyok már 1-2 hete mozog már a picikém, mostanába olyat vettem észre pár napja, hogy hasam bizonyos területein néha kikeményedik! Létezik hogy a baba "kinyomja" magát? Ilyen kicsi kora ellenére ilyeneket csinál? Ha ő az, akkor nem gond? Normális jelenség? Ha nem ő akkor mi lehet? Köszönöm válaszát: Ibolya

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Ibolya! Létezik, hagyja kérem abba a parázást. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Dr. Hamvas Ferenc! Szülés után kezdtem fogamzásgátló tablettát szedni. Már ötödik…

    Tisztelt Dr. Hamvas Ferenc!

    Szülés után kezdtem fogamzásgátló tablettát szedni. Már ötödik hónapja szedem, és az utóbbi 3 hónapot szinte végig véreztem. Nem pecsételő, hanem rendes menstruációs a vérzésem. Már kétszer is voltam orvosnál, aki semmi eltérést nem tapasztalt az ultrahangos vizsgálat során. Most másféle tablettát írt fel, mivel lehet, hogy a tabletta nem megfelelő. A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint a nem megfelelő tabletta valóban okozhatja ezt a már szinte állandó, erős vérzést? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Andrea! Az orvosa sajnos nemcsak hogy híján van az empátiának, de szakmailag sem megfelelő. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Mindig örömmel "forgatom" válaszait. Nekem az lenne a kérdésem,hogy sinusitis…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Mindig örömmel "forgatom" válaszait.
    Nekem az lenne a kérdésem,hogy sinusitis chronica esetén ajánlott e inkább az óvszeres védekezés? Átvihető e ez a betegség nemi úton?

    A partnernőmet szeretném védeni,nekem van ez-hamarosan szanálják gégészeten,felirtak Azithromycin 500 napi 1 beszedése,de valószinű műtétre kerül a sor.

    Maradok tisztelettel:Kovács úr

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem igazán értem a kérdéseit kedves Kovács Úr. Egy melléküreggyulladás hogyan volna szexuális úton átvihető? És mi köze van ennek az óvszerhez? Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr Egy olyan kérdéssel fordulok önhöz,hogy két héttel ezelött voltam nögyógyászati…

    Tisztelt Doktor Úr
    Egy olyan kérdéssel fordulok önhöz,hogy két héttel ezelött voltam nögyógyászati vizsgálaton ahová alhasi és mellfájdalmakkal mentem csináltak egy Hüvelyi ultrahangot ,hogy kizárják a ciszta lehetöségét akkor azt mondta az orvos,hogy mintha látna valami kis pontot de aztán nem foglalkozott vele csinál még egy rákszürést aminek az eredménye negatív lett a melleimet megsem vizsgálta írt fel másik fogamzás gátlót mondván biztos nem bírja a szervezetem a másikat gondoltam hát ha a doki mondja akkor biztos így van meg is könnyebültem,hogy csak ennyi a baj egy hónap kihagyással kezdtem szedni az uj gyógyszert rendesen a menstruáció elsö napjától de viszont azóta folyamatosan menstruálok ennek már 14.napja van ma és a melleim továbbra is olyan szinten fájnak,hogy nem bírok kényelmesen aludni sem .
    Ön szerint a gyógyszer válltás lehet az oka?
    Németországban élek itt voltam orvosnál 26.-án megyek haza szabadságra otthon mindenképpen felfogok keresni egy magán rendelöt ,hogy megvizsgáljanak rendesen
    Válaszát elöre is köszönöm
    Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Anita! Egyet tudok Önnel érteni, addig is szedje tovább a gyógyszert. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktorúr! 37hetes kismama vagyok és múlt héten elhasználtam a canesten combit mert annyira…

    Kedves Doktorúr!
    37hetes kismama vagyok és múlt héten elhasználtam a canesten combit mert annyira viszkettem.Most megint előjött.akkor a méhszájam értéke 2000 volt.
    Most feltehetem ismét akkor is ha 1ujjnyira nyitva lennék?
    Holnap megyek az orvosomhoz,de most nem tudom hogy feltegyem e ,mert már tegnap este annyira viszketett,vagy birjam még ki ezt az estét és holnap mond valamit a doki?csak félek nehogy rosszabb legyen.
    Doktorúr szerint?
    Köszönöm
    Üdv:Dóri

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Dóri! Használhatja nyugodtan, bár közel sem biztos hogy gombás fertőzése van. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr, 3. várandósságom 15. hetében járok,25.életévemet betöltöttem. Ha minden igaz…

    Kedves Doktor Úr,
    3. várandósságom 15. hetében járok,25.életévemet betöltöttem. Ha minden igaz a harmadik kisfiú fejlődik a szívem alatt.
    Ingyenes kombinált szűrésen vettem részt a genetikai tanácsadó által, az eredmény :
    Papp-A 2530 MoM 0.69
    B hcg 42.1 MoM 1.95
    NT 2.0 Mom 1.22
    Kockázat a Down kórra 1: 300

    A vért 13+6 hetesen vették le.
    Integrált szürést nem kértem.
    Önt szerint aggodalomra ad okot ez az eredmény? (a két fiamnál 1:50 000 eredményt kaptam) Érdemes további vizsgálatokra menni?

    Válaszát köszönöm
    Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Éva! Kérjen kérem konzíliumot valamelyik nagy genetikai tanácsadóban. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Jövő hónap elején laporoszkópiás átjárhatósági műtétre kerül sor nálam,…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Jövő hónap elején laporoszkópiás átjárhatósági műtétre kerül sor nálam, 2 éve tartó sikertelen gyermekvállalási próbálkozások után. A műtét kitűzött időpontja a ciklusom 19. napjára esik. A kérdésem az lenne, hogy ez nem túl késői időpont a ciklusomhoz képest, hisz sok helyen azt olvasni, hogy a műtét javasolt időpontja a ciklus első 10 napja. Ön mit javasolna?
    Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! A. V.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves V! Sajnálom, de azt, hogy váltson orvost, mert a jelenlegi vagy lelkiismeretlen, vagy nem ért a szakmájához. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Azt szeretném kérdezni öntöl,hogy minden hónap 21-én szokott megjöni ma már 23 van és szokott…

    Azt szeretném kérdezni öntöl,hogy minden hónap 21-én szokott megjöni ma már 23 van és szokott lenni enyhe alhasi görcseim.és amiota nem jött meg van fehér folyásom,de nincsen szaga meg nem is viszket. estleg remélhetem,hogy terhesvagyok. elüre is köszönöm.!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Remélheti, de bizonyosságot sajnos nem tudok Önnek adni.

  • Jò estèt kìvànok!Èn egy 12 hetes terhes nő vagyok. 3 napja erősen vèreztem ès kòrhàzba is kerültem.…

    Jò estèt kìvànok!Èn egy 12 hetes terhes nő vagyok. 3 napja erősen vèreztem ès kòrhàzba is kerültem. Ott kivizsgàltak, a picivel minden rendben volt. Kèrdèsem csak annyi lenne, hogy veszèlyeztetett terhessèg alatt szabad- e pettingelni? Amúgy a vizsgàlat soràn a mèhszàj teljesen zàrt volt, de a doktor úr a hàzas életet megtiltotta, de a pàromat sem szeretnèm elhanyagolni. Válaszàt köszönjük!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Remélem nem sértődik meg rám, de a kérdése sok észről nem tanúskodik....

  • Tisztelt Föorvos!.

    Nagyon meg vagyok ijedve, mert január 8.- án menstruáltam és most 22.-én újra megjött. 50 éves vagyok Már volt olyan, amikor félévig nem menstruáltam aztán újra pár hónapig visszaállt majd megint 3 hónapig kimaradt. Az orvosom azt mondta, hogy a nyálkahártya… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Úgy érzem, hogy Önnek egy olyan orvosra lenne szüksége, aki méhkaparás nélkül is meg tudja ezt a helyzetet oldani. Ez valóban klimaxos probléma.

  • Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy szexuális együttlét után a hüvelyi…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy szexuális együttlét után a hüvelyi bemenetnél a nyálkahártya minden alkalommal bereped, ami eléggé kellemetlen érzés, és félek, hogy ez hosszabb távon árt. Eddig még mindig fájdalmas volt a behatolás, síkosító használatától függetlenül. Jelenleg Neogranormonnal kezelem, és így tettem előzőleg is, ami végül elmulasztotta, de ez csak nem megoldás.
    Gondolja, hogy lehet valami súlyosabb problémám?
    Köszönettel:
    Szandi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Szandi! Ahhoz hogy lehessen használható tanácsom, ismernem kellene Önt. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! 16 hetes terhes vagyok,az orvosom felírta a klion hüvelykúpot és a lactofeel…

    Tisztelt Doktor Úr!


    16 hetes terhes vagyok,az orvosom felírta a klion hüvelykúpot és a lactofeel hüvelygélt!Először a kliont kezdtem használni de az első kúp felhelyezése után égető érzést tapasztalok a hüvelyben+rózsaszín folyást!Az lenne a kérdésem,hogy abbahagyjam-e azonnal?Mi a teendő?Köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ez a kúp mellékhatása, szerintem semmi szüksége rá.