A betegek kérdései (111156)

  • Voltam már kineziologusnál de sajnos nekem az sem igazán segített. Ideig óráig jó volt de tartós…

    Voltam már kineziologusnál de sajnos nekem az sem igazán segített.
    Ideig óráig jó volt de tartós változást nem hozott.
    Próbálok nem foglalkozni a fájdalmakkal de mégis mindig észlelem őket.:-(


    Edit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Feltehetően nem megfelelő szakembernél volt kedves Edit. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor ùr! Lassan 1 hete hànyinger èrzetem van, ami talàn màs korulmènyek kozott nem…

    Kedves Doktor ùr!

    Lassan 1 hete hànyinger èrzetem van, ami talàn màs korulmènyek kozott nem lenne furcsa de, most .. Oszinte leszek onhoz mert màs kuloben nem èrdemes kèrdeznem .
    Màjus vègèn volt egy nagyon korai ( 2 hetes ) vetèlèsem, ami utàn nem volt szuksèg egèszsègugyi kaparàsra, kitisztultam. Majd 5 hètre rà megis jott a menstruàciom, ami normàlis volt.
    Tudom , hogy 3 hònapig minimum vàrnunk kellet volna, mig ugy lehetunk ujra egyutt pàrommal hogy abbol esetleg terhessèg legyen, de sajnos vagy nem sajnos nem igy tortènt, tudom felelotlensèg, de azota 3 alkalommal volt hogy nem vèdekeztunk!
    Igazàbol kèrdèsem az lenne hogy ha màr igy alakult, akkor teherbe eshettem-e vagy ennek nagyon csekèly az esèlye? Terhessègi tesztet mèg korainak gondolok, orvoshoz sem tudok jelenleg mennek szabadàg miatt!! Tudom On sem jòs, de annyira jò hatàssal vannak ràm vàlaszai, amit màsoknak is ir!!!
    Vàlaszàt nagyon koszonom!!!!
    Lea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Teherbe eshetett kedves Lea, és el fog dőlni, hogy ezt hogyan kell értékelnünk. Ha tudja, hogy felelőtlenség, amit csináltak, akkor miért tették? Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Rendben,megpróbálok nem agyalni csak nagyon nehéz mert iszonyúan féltem a bébit. Akkor Ön szerint…

    Rendben,megpróbálok nem agyalni csak nagyon nehéz mert iszonyúan féltem a bébit. Akkor Ön szerint sem gond ez az Aug.1-jei késői doppler uh? EgyébKént még annyit csak hogy rózsaszínű folyás mitől lehet még terhesség alatt? Üdv Ildikó És köszönöm a türelmét :D

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A tünetnek számtalan oka lehet kedves Ildikó. Kérem vegye tudomásul, hogy ultrahanggal nem lehet gyógyítani, tehát ettől a vizsgálattól nem várhat semmi érdemit. A parázással csak ronthat a helyzeten! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves doktor úr! Lehet-e a baba fejét visszANYOMNI az anyukába a mentőautóban rohamos szülés…

    Kedves doktor úr!

    Lehet-e a baba fejét visszANYOMNI az anyukába a mentőautóban rohamos szülés esetén???De akkor nem kaphat súlyos oxigén hiányt a bébi?Sajnos egy ismerősöm így járt és súlyosan fogyatékos lett emiatt a gyermeke. Nem vádaskodásból csak kíváncsiságból kérdezem. Mi a teendő rohamos szülés esetén a mentőben? ⁄ tudom minden eset más de mégis.....⁄ Köszönettel:Noémi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A babát visszatartani nem szabad, de egy valóban rohamos szülés esetén szerintem nem is lehet kedves Noémi. Le kell vezetni a szülést. A szülési károsodást a rohamos szülés önmagában is okozhatja, nem kell ahhoz semmiféle visszatartás. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Fehér foltok jelentek meg a hátamon és a bőrgyógyász ezt írta fel, én meg laikusként nem mertem…

    Fehér foltok jelentek meg a hátamon és a bőrgyógyász ezt írta fel, én meg laikusként nem mertem megkérdőjelezni. :)
    Köszönöm szépen a gyors válaszát. További szép estét kívánok! :)
    Orsolya

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Én sem kedves Orsolya. Nagyon szívesen, Önnek is! Szeretettek Hamvas Ferenc

  • 39 éves vagyok, négy gyerek édesanyja. A méhemben 4 nagyobb és sok apró mióma van. Menzeszeim…

    39 éves vagyok, négy gyerek édesanyja. A méhemben 4 nagyobb és sok apró mióma van. Menzeszeim nagyon fájdalmasak, hosszúak voltak, nagyon bő vérzéssel. Cickafarfű teát kezdtem használni: üllőfürdőként és italként. Javulás jelentkezett. Nincs már fájdalmam a menzesz előtt és alatt, nincsenek érzelmi kilengéseim, a vérzés 4-5 napra redukálódott és rendszeresen, egy-két nap eltéréssel jeletkezik.
    Mit tehetek még, hogy később sem legyenek problémák?
    Egyáltalán mi várható?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Sajnos nem tudok semmit sem mondani az Ön ismerete nélkül, de mindenképpen tudni kellene, hogy mi is lehet a kiváltó ok, a pszichés és a fizikai háttér.

  • Tisztelt Doktor Úr! Pimafucin hüvelykúpot használok, és a lenne a kérdésem, hogy az normális,…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Pimafucin hüvelykúpot használok, és a lenne a kérdésem, hogy az normális, hogy az amit este feltettem este "kifolyik"? Aggódom hogy emiatt nem lesz hatásos a gyógyszer! Válaszát előre is köszönöm!
    Üdv : Klau

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nincs oka aggódnia kedves Klau. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! Elnézést, hogy zavarom de a kérdésemre sehol nem kaptam egyértelmű választ.…

    Kedves Doktor Úr!
    Elnézést, hogy zavarom de a kérdésemre sehol nem kaptam egyértelmű választ. Azt szeretném megtudni, hogy a mycosyst 150 mg nevű gyógyszer 4 napig tartó szedése (nap⁄gyógyszer) hatással van a jangee fogamzásgátló hatására? Amennyiben igen, mennyi ideig szükséges kiegészítő védekező módszert használnunk?
    Köszönettel:
    Orsolya

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nincs hatással kedves Orsolya, de mi a csudának szedetnek Önnel ennyi gyógyszert? Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Dr. Hamvas Ferenc! 22 éves vagyok, 3 hónapja szedem a Volina fogamzásgátlót. Szedhetek…

    Tisztelt Dr. Hamvas Ferenc!
    22 éves vagyok, 3 hónapja szedem a Volina fogamzásgátlót. Szedhetek a volinával egyidejűleg telfast-ot (antihisztamin) és rubopne-t illetve panadol-t?
    Befolyásolja e a hatásosságát?
    Önmagában mennyire véd a nem kívánt terhességtől a volina? Ugyan olyan megbízható, mint egy magasabb hormontartalmú fogamzásgátló?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Szedheti.

  • doktor úr!Babát szeretnénk!7napot késett a mensesem vettem teszte ami negatívat muatott ma reggel…

    doktor úr!Babát szeretnénk!7napot késett a mensesem vettem teszte ami negatívat muatott ma reggel barna vérzésem lett és bővebb szoval mintha meglenne azt szeretném tudni,hogy most mi történt velemm terhes lehetek most?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem tartom valószínűnek.

  • Épp ez az hogy nincs más tünetem. Nem fáj a pocim a bébi ficánkol jó erősen szívhangja szuper,…

    Épp ez az hogy nincs más tünetem. Nem fáj a pocim a bébi ficánkol jó erősen szívhangja szuper, nem viszketek "alul",csak a mikor pisilek vagy mondjuk "hosszabb" sétáról vissazjövök a tisztasági betéten rózsaszínű kb 1-2 csm es pecsét van. Ön szerint mi lehet? Ez a kérdés valamint hogy a bébikére ez most veszélyes vagy lehet csak nő a méhem és a kapillárisok "tágulnak"?( Ez lehet hülyeség)?A tenyésztésem mégegyszer mondom negatív.Valóban vérZÉS? Ildikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nagy veszély nincs kedves Ildikó, a legnagyobb veszély az Ön pánikolása és folyamatos agyalása, ami annak következtében alakult ki, hogy nem érzi Magát biztonságban. Jogosan, mert az ellátása sajnos nagyon sok kívánnivalót hagy maga után a kinti rendszer súlyos hiányosságai miatt. A távolból sajnos nem tudok Önnek segíteni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Dr.Úr! Nem tudom, hogy van e valami köze egymáshoz, hogy májusba volt egy abortuszom…

    Kedves Dr.Úr!

    Nem tudom, hogy van e valami köze egymáshoz, hogy májusba volt egy abortuszom és ma 1hete megjött rendesen a menzeszem és el is kezdtem szedni a fogamzásgátlót. A műtét elött úgy volt meg a menzeszem, hogy 27nap telt el és amikor megjött max 1hétig tartott és az is úgy, hogy a 7.napon már alig volt meg. Most meg 1hete folyamatosan ugyan úgy vérzem. Van valami össze függés ezek között?


    Köszönettel Alexandra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ez lehet a tabletta hatása is kedves Alexandra. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • üdvözlöm Dokror ÚR!Nekem egy olyan prolémám van,hogy együtt voltam a párommal védekezés nélkül!Babát…

    üdvözlöm Dokror ÚR!Nekem egy olyan prolémám van,hogy együtt voltam a párommal védekezés nélkül!Babát szeetnénk!Meg kellett volna jönniejúli 15én nem jött meg tezste csináltunk ami negatív lettt 7napig késett a mai napon megjött júli22én!Lehetek terhes ettől még vagy csak annyi történ,hugy késett!Nekem mindig nagyon pontos a mensesem csak akkor késett amikor terhes letttem a kilányunkkal meg most!Szeretném kérni mahamrabbi válaszát köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nagyon valószínű, hogy csak késett a vérzése.

  • Kedves Doktor Úr! Az lenne a kérdésem,hogy ha peteérés után megemelkedett a hőm, attól még…

    Kedves Doktor Úr!

    Az lenne a kérdésem,hogy ha peteérés után megemelkedett a hőm, attól még lehet,hogy terhes vagyok?
    Köszönöm:Kriszti

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Teherbe esni kedves Kriszti csak a peteéréskor, a megemelkedett hőmérséklet időpontjában lehetséges. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr!
    Elnézését kérem a zavarásért,egy rövid kérdéssel fordulnák önhöz!Babát szeretnénk párommal,februárban volt egy vetélésem és most újra próbálkozunk.’9én kellett volna megjönnie a menzeszemnek,mindig pontosan jön,de most késik.ma reggelre volt egy kis barnás folyás,de nagyon… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Igen lehet.

  • Jó napot kívánok! Afelől szeretnék érdeklődni, hogy ha egy 14 éves lánynap két hónappal ezelőtt…

    Jó napot kívánok!

    Afelől szeretnék érdeklődni, hogy ha egy 14 éves lánynap két hónappal ezelőtt megjött az első menzesze, de azóta semmi, akkor mi a teendő? Normális ez, vagy esetleg orvoshoz kéne fordulni?

    Köszönettel: Nikolett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nincs semmi teendő kedves Nikolett, legyenek kérem türelemmel, és ne ébresszenek betegségtünetet a gyerekben. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • jelenleg 9 hetes terhes vagyok van három gyermekem jelenleg gyesen vagyok.vastag visszér van…

    jelenleg 9 hetes terhes vagyok van három gyermekem jelenleg gyesen vagyok.vastag visszér van a bal lábamon bokátol combtőig.egy honapja kb kipukant a visszér alábbamban jelenleg is be van keményedve a lábamon az ér félek a trombozistol.mit javasol orvosilag indokolt lenne e inkább az abortusz gondolata.a háziorvosom szerint igen.válaszát köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem gondolom, hogy emiatt a terhességet meg kellene szakíttatnia. Mindenképpen mutassa meg orvosnak Magát.

  • Tisztelt Doktor Úr!

    Már nagyon sokat segített nekem, és most is a tanácsát szeretném kérni. Előre is köszönöm a türelmét, és a munkáját.

    Márciusban abbahagytam a fogamzásgátló szedését, ezután meg is jött a menszeszem 28 napra április 4, május 5, június 1. Június… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Az utolsó vérzés kivételével én ezt a vérzés-sorozatot normálisnak fogadnám el kedves Anna. Ismeretlenül nem tudok Önnek segíteni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • On csak Budapesten rendel? Szeretnem amd felkeresni ont Mennyibe kerulne egy vizsgalat? Renata,aki…

    On csak Budapesten rendel?
    Szeretnem amd felkeresni ont
    Mennyibe kerulne egy vizsgalat?

    Renata,aki orokke halas marad megnyugtato szavaiert.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Igen csak Budapesten. Olvassa el a honlapunkat, minden árat megtalál kedves Renáta. Hívjon fel, szívesen látom! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! Már 7 éve szedem a Mercilont és én is most szembesültem azzal, hogy hiánycikk...…

    Kedves Doktor Úr!
    Már 7 éve szedem a Mercilont és én is most szembesültem azzal, hogy hiánycikk... Az lenne a kérdésem, hogy a novynette-t elkezdhetem-e szedni helyette,amíg nincsen illetve tarthatok-e ugyanúgy 7 napos szünetet, vagy ez gyógyszerváltásnak minősül és kezdjem el rögtön szedni szünet nélkül?
    Köszönöm a válaszát! Zsu

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Csereszabatosak szedheti nyugodtan folytatólagosan kedves Zsu. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc