A betegek kérdései (111156)

  • Tisztelt doktorur! 2011.07.08.-an tortent egy kis baleset.Nem vedekeztunk es azt hiszem, hogy…

    Tisztelt doktorur!
    2011.07.08.-an tortent egy kis baleset.Nem vedekeztunk es azt hiszem, hogy egy kis anyag befutott:)
    A kerdesem a kovetkezo:milyen mellekhatasai vannak a postinor2 tablettanak, ha 72 oran belul beveszem?milyen hatassal lesz a menstruaciomra?
    Elore is koszonom valaszat!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Teljesen kiszámíthatatlan. A semmitől a súlyos cikluszavarig bármi lehet, ez teljesen egyéni.

  • kedves doktor úr!:) 2hete szedem a fogamzásgátlót és fehér folyásom van az mit jelent? ez…

    kedves doktor úr!:)
    2hete szedem a fogamzásgátlót
    és fehér folyásom van az mit jelent?
    ez normális dolog?
    válaszát előre is köszönöm:
    Linda

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Lehet normális is kedves Linda, vizsgálat nélkül ezt nem tudhatom. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Év elején sok stressz ért, és ezután áprilisban kimaradt a menszeszem,…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Év elején sok stressz ért, és ezután áprilisban kimaradt a menszeszem, majd májustól két menszesz között folyamatosan barna folyás⁄menszesz (?) van.Tavaly is előfordult egyszer ilyen, akkor a nőgyógyász pár hónapra fogamzásgátlót írt fel amit nem szedtem, viszont magától elmúlt pár hónap után.Szeretném megkérdezni, hogy tudna-e javasolni valamilyen nem hormonális gyógyszert amitől visszaáll a ciklusom.

    Köszönettel Niki

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Tudnék kedves Niki, de csak azután, ha már meggyőződtem, hogy valóban nincs semmi komolyabb baja. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! 27 éves nő vagyok, nem voltam terhes, és eddig nem is foglalkoztatott…

    Tisztelt Doktor Úr!

    27 éves nő vagyok, nem voltam terhes, és eddig nem is foglalkoztatott a családalapítás gondolata.Véletlenül derült ki kb két éve, hogy nincs peteérésem, de eddig mivel nem terveztem babát nem is tettem semmit ellene.Annyit szeretnék csak megkérdezni, hogy akármi is álljon a peteérés hiányának a hátterében ez akadálya e annak, hogy gyerekem legyen, vagy erre a problémára van megoldás?

    Köszönettel pöttöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A probléma nagy valószínűséggel megoldható, de a megoldás nem halogatható arra az időre, amikor majd babát szeretne.

  • Tisztelt Doktor Úr! Februárban megműtöttek, mert 12 hetesen meghalt a babám.Műtét után (napra…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Februárban megműtöttek, mert 12 hetesen meghalt a babám.Műtét után (napra pontosan) 6 hétre megjött a menstruációm, ami 6 napig tartott.Azóta minden hónapban 28 naponként menstruálok fájdalommentesen.Június 04-én volt meg utoljára és a következőnek július másodikán kellett volna megjönni.Július 05-én csináltam tesztet, de az negatív lett.Azóta eltelt megint egy pár nap, de semmi jele, hogy megjönne.Kérdésem az volna, hogy mennyi idő múlva csináljak még egy tesztet, hogy ne legyen korai?Lehetséges az, hogy negatív eredmény mutasson a teszt miközben terhes vagyok?Nagyon szeretnénk már kisbabát és most teljesen tanácstalan vagyok.
    Válaszát köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Hétfőn a reggeli első vizeletével csináljon egy újabb tesztet. Reméljük, hogy az már pozitív lesz.
    Amit itt most leírnék nemcsak Önnek szól, hanem még nagyon sok olvasómnak figyelmeztetésként. Kezdeném ott, amit már nagyon sokszor leírtam, hogy egyesek szerint a spontán menzeszek jelentős, akár 25%-a nem menzesz, hanem spontán vetélés. Folytatnám ott, hogy amint azt Ön is megfogalmazta, nagyon sokan a spontán vetélést magzatelhalásként élik meg, Ön is azt írta, hogy "meghalt a babám". Ön ezt így élte meg és a tudatalattija ezt már valós halállal azonosítja, és innentől beindulhat az a gépezet, ami arról szólhat, hogy nem akarom azt, hogy még egyszer ilyen helyzetbe kerüljek, tehát tudat alatt - a peteérésem blokkolása, a ciklusom megzavarása által - megakadályozom azt, hogy újra teherbe essek. Ezek természetesen nem tudatos történések, ezek a tudatalatti mesterkedései, de sajnos ebben a játékban a tudatos alá van rendelve a tudatalattinak, tehát az az erősebb, az illető önmagát teheti akár meddővé is. Nem kívánom senkinek sem azt az érzést, hogy valóban egy babája haljon meg, de abban a pillanatban már mindenki különbséget tudna tenni a két dolog között és megértené azt, hogy annak ellenére, hogy a 12 hetes terhességet is embernek tekintem, de akkor sem vehető egy kalap alá egy érett vagy akár egy élve megszületett kora babával sem. Nem akarok senkit sem az érzéseiben megbántani, kérem ne gyászoljanak magzatokat, mert egy önsorsrontó körfolyamatba hajszolhatják Magukat, ahonnan orvos vagy pszichoterapeuta legyen a javából, aki ki tudja kaparni Önöket. Ami még nagyon fontos és még tovább tarkítja a képet, hogy nagyon sokszor olyan nők esetében látok ilyen gyászreakciókat, akik előtte évekig rettegtek a terhességtől és minden eszközzel küzdöttek azért, hogy nehogy teherbe essenek. Tehát egyik szélsőségből esnek a másikba, és észre sem veszik, de az egész életüket valamilyen rettegésben élik le. Vigyázzanak kérem, mert a tudatalattit nagyon könnyű beprogramozni, átprogramozni időnként viszont rohadt nehéz.
    Természetesen lehet, hogy Önre ez nem mindenben vonatkoztatható, de nem árt ha tudja.

  • Kedves Dr. úr! 2 hónapja pajzsmirigy túlműködést állapitottak meg nálam.Azóta szedem a propycilt…

    Kedves Dr. úr!
    2 hónapja pajzsmirigy túlműködést állapitottak meg nálam.Azóta szedem a propycilt 3xl szemet.Akkori értékeim TSH0,002mIU⁄L Szabad T4 26.07pmol⁄L Most 2 hó utáni értékeim TSH 0,001mIU⁄L Szabad T4 13,44 pmol⁄L Szabad T3 9,34pmol⁄L. Szeretném tudni hogy próbálkozhatunk-e a babával? Azt a tájékoztatást kaptam hogy a gyermekvállaláshoz elég a Szabad T4 nek rendben lennie.Másik kérdésem hogy miért lett rosszabb az utóbbi TSH ha már 2 hó-ja szedem a gyógyszert?

    Üdvözlettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A kérdéseit belgyógyásznak vagy endokrinológusnak tegye fel kérem, és szíveskedjék tudni azt is, hogy a teherbeesési engedélyt nem a szülészorvos, hanem a kezelőorvos adja meg.

  • T. Doktor Úr! Köszönöm a Válaszát!:) Még annyi lenne a kérdésem, hogy akkor igazából minden…

    T. Doktor Úr!
    Köszönöm a Válaszát!:)
    Még annyi lenne a kérdésem, hogy akkor igazából minden esti hüvelykúp után másnap kéne tejsavval irrigálni? (A strandot kizárva) Vagy nem fontos?

    Előre is Köszönöm a Válaszát!
    Timi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A következtetése helyes kedves Timi. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves doktor Úr! ha 1 fiú és lány szeretkezik És lecsúszik az óvszer azt a lány megérzi? hogyha…

    Kedves doktor Úr!
    ha 1 fiú és lány szeretkezik
    És lecsúszik az óvszer azt a lány megérzi? hogyha a fiú nem szól neki?
    megérzi hogyha az óvszerből kifolyik a cucc?:S
    vagy nem lehet egyáltalán megérezni semit??
    Válaszát előre is köszönöm:
    Hencsu

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Többesélyes a dolog kedves Hencsu, de ezzel nem kellene foglalkoznia, mert ez azért messze nem gyakori dolog. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! A nőgyógyász felírt egy hüvelykúpot a fehér folyásomra, amit jelenleg is…

    Tisztelt Doktor Úr!
    A nőgyógyász felírt egy hüvelykúpot a fehér folyásomra, amit jelenleg is csinálok esténként. Az lenne a kérdésem, hogy strand után a génia92 kúpot hasznáhatom? (a fertőzések ellen) úgy, hogy utána este folytatom a kikevert kúpot?!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Jobbnak gondolnám, ha strand előtt és után irrigálna tejsavval, utána nyugodtan felhelyezheti a kúpot.

  • Tisztelt Doktor úr! A bátyám nemiszervén valami elváltozás jelent meg, még két hét az időpontjáig…

    Tisztelt Doktor úr!

    A bátyám nemiszervén valami elváltozás jelent meg, még két hét az időpontjáig és csak szeretnénk tudni, hogy a családtagok számára van-e olyan nemi betegség, ami a wc ülőkén mondjuk terjedhetett és elkaphattuk. Ő szemölcs szerűnek mondja az elváltozást.
    Előre is köszönöm válaszát. Elnézést, ha butaságot kérdeztem, de nem igazán vagyok otthon a témában.
    Köszönettel Csilla

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ha ez condyloma, akkor sajnos bárki sajnos elkaphatta, de nem hiszem, hogy ez pont a deszkán történne kedves Csilla. Nem kérdezett butaságot, olvassa el a gyakori válaszokat. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Dr. Úr! Kérdésem Önhöz, hogy a cercicitis chr. diagnózis hatással van-e a terhességre,…

    Tisztelt Dr. Úr!

    Kérdésem Önhöz, hogy a cercicitis chr. diagnózis hatással van-e a terhességre, vagy okozhat-e gondot a szülésnél?

    Válaszát előre is köszönöm:
    Tisztelettel: Valéria

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nincs semmi félnivalója kedves Valéria. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Dr. Hamvas Ferenc! Köszönöm szépen a válaszát és az információkat! Üdvözlettel:…

    Tisztelt Dr. Hamvas Ferenc!

    Köszönöm szépen a válaszát és az információkat!

    Üdvözlettel: Zsuzsanna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nagyon szívesen kedves Zsuzsanna. Szeretettel Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Dr. Úr! 2 napja írtam Önnek (nem találtam a kérdésemet), hogy nagyon görcsöl a hasam…

    Tisztelt Dr. Úr!

    2 napja írtam Önnek (nem találtam a kérdésemet), hogy nagyon görcsöl a hasam még menstruáció ideje alatt is, úgy hogy nem tudtam kikelni az ágyból, ezenkívül nagyon (és nagy) darabos is. Tegnap eszembe jutott, hogy mivel ez már kb. 4 hónapja tart így, olyan január végén én voltam orvosnál erős szúrós alhasi fájdalmakkal, amire a kedves Dr. Úr (mellesleg azóta börtönbe van) nem igazán értette azt, hogy cillin érzékeny vagyok és felírt nekem Doxycillint amitől (addig nem is néztem a gyógyszert) kijött az allergiám és nem szedtem be.
    Ezek a görcsök lehetnek annak a következményei, hogy nem lett kikezelve akkor?
    Most már alig-alig van meg (már nem is nevezném menstruációnak csütörtök este óta csak pecsételő, sőt pöttyöző, de a görcsök sajnos nem múlnak.
    Hétvégén hol tudnának ezen segíteni? Kezdek most már megijedni, hogy valami \\"nagy\\" baj van.......!

    Köszönöm előre is a segítségét.

    Üdvözlettel: B. Szilvi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Talán használnia kellene a keresőt kedves Szilvi, mert a válasz aznap még megszületett és már azonnal reagálhatott is volna rá. Nagy baja biztos nincs, olyan hogy cillin érzékenység ma már nem létezik, ez igaz volt 50 évvel ezelőtt, amikor még szinte minden antibiotikum Penicillin-származék volt. Sajnos hét végén ezen a hónapok óta húzódó problémán nem igazán fog tudni senki sem segíteni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem az lenne, hogy a 2 napos menstruáció normálisnak tekinthető-e…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Kérdésem az lenne, hogy a 2 napos menstruáció normálisnak tekinthető-e vagy egy esetleges terhességet jelent? Az utolsó együttlétem óta negatívat teszteltem első vizeletből (kb 8 hetes lennék, ha terhes lennék). A menstruációm általában 4 napos szokott lenni. Jelen ciklusban az első két napban normális megszokott mennyiségű volt a vérzésem, mára a 3. napra már csak minimális barnázás jelentkezik. Terhességre utaló tüneteim nincsenek. Lehetséges, hogy terhesség?

    Előre is köszönöm válaszát!
    Üdvözlettel: Eszter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Jelenthetne terhességet is kedves Eszter, de szerintem nem az, hanem remélhetőleg egy átmeneti hormonzavar. Egyelőre várakozzék türelemmel. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Három hónapja hagytam abba a fogamzásgátlót. Áprilisban, májusban rendesen…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Három hónapja hagytam abba a fogamzásgátlót. Áprilisban, májusban rendesen megjött 31 napra. Június 27-én ismét "megjött", igazából csak nagyon kevés 3 napig, aztán el is múlt.
    Tegnap óta megint vérezgetek, kevés, csak barnázgatás. Mitől lehet ez?
    Orvoshoz kellene forduljak, vagy még várjak. Lehet hogy csak próbálkozik helyreállni a szervezetem?

    Köszönöm a válaszát!!!

    Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Várjon még kedves Anita, sajnos ez manapság természetes jelenség. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Nem sokára 17 éves leszek és már nem vagyok szüz, de amikor szeretkezek a barátommal akkor másnap…

    Nem sokára 17 éves leszek és már nem vagyok szüz, de amikor szeretkezek a barátommal akkor másnap vérzek. És eddig mindegyik alkalommal előfordult. Ez mitől lehet?

    Elöre is köszönöm a válaszát,
    üdvözlettel:
    Ildikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem találgatok, fordulj kérlek minél hamarabb orvoshoz kedves Ildikó. Szeretettel üdvözöl Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Főorvos Úr.... Köszönöm a tegnapi válaszát.... még egy kérdésem lenne....megnéztem…

    Tisztelt Főorvos Úr....

    Köszönöm a tegnapi válaszát....
    még egy kérdésem lenne....megnéztem a papirom..az van benne a petefészkemen, valoban nem mioma van hanem 2cm-es ovariumba echofelrakodás....méhemen fél éve mioma ami kicsi volt azóta csak nő.. a doktor úr egy olyan férfihormonkezelést javasol ami vagy jo vagy nem..illetve műtét..szeretném ha válaszolna, mi ez és mit tegyek..köszönettel Vera

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kérem a pontos leletet kedves Vera. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Az ultrahang szerint és az orvosi vizsgálat szerint is 5 hetes terhes…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Az ultrahang szerint és az orvosi vizsgálat szerint is 5 hetes terhes vagyok. Tavaly szeptemberben hagytam abba a fogamzásgátló szedését és azóta sem volt rendszeres a menstruációm, kb. 2 havonta jött meg és akkor sem normális mennyiségben.
    Sajnos egy hete először sárgásbarna, majd pirosas barna folyásom kezdődött, majd mára már inkább vérezgetek. Voltam a héten többször is orvosnál, ultrahangon. A petezsákot látták eddig, 9 mm-es, mást még nem. Kaptam Duphastont és feküdnöm, pihennem kell. A méhszáj zárt (ez tegnapi vizsgálat), de ma reggel is úgy ébredtem, hogy vérzésem van (nem darabos), nem sok, de van sajnos. Most épp nincs, de bármikor jelentkezhet. A vizsgálaton egyébként mindent rendben találtak és nem tudni miért van a vérezgetés.
    Ön szerint megmaradhat a terhesség? Ez mennyire gyakori jelenség, amellett, hogy a terhesség rendben van? Nagyon rossz ez a bizonytalanság, hogy mi lesz. Egyszer már szültem, akkor minden rendben volt (nem volt még folyásom sem).

    előre is köszönöm megtisztelő válaszát,
    üdvözlettel:
    Léna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Léna! Kérem hagyja abba az aggódást, hasonló jelenségek manapság a fiatal terhességek legalább negyedében előfordulnak és a későbbiekben semmi probléma sem adódik sem a babával, sem az anyával. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Főorvos Úr! Kisbabát szeretnénk a párommal, az adott napon együtt is voltunk, lázgörbét…

    Tisztelt Főorvos Úr!
    Kisbabát szeretnénk a párommal, az adott napon együtt is voltunk, lázgörbét is elkezdtem vezetni, igaz csak egy hete még.A menzeszemnek ma reggel kellett volna megjönnie, de még sehol semmi, vettem ma egy terhességi tesztet, ami negatív lett. A ma reggeli hőm megegyezett a tegnapival, 36.7 volt, nem csökkent ahogy menzesz elött kellett volna.Van esély a terhességre a negatív teszt ellenére?Vagy csak korai volt még a teszt?Várom válaszát, előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Az esély a jelek szerint még megvan, ha a tüszőrepedése több mint 14napja volt.

  • Tisztelt Doktor Úr! Két hete (júni 25-én) autóbalesetet szenvedtem, majd magas lázam volt…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Két hete (júni 25-én) autóbalesetet szenvedtem, majd magas lázam volt napokig végül kimutatták, hogy gyulladás van a szervezetemben. Ezért felírt az orvos Augmentin Duo-t 2x1 adagolásban. Múlt héten csütörtökön (júni 30-án) kezdtem el szedni az antibiotikumot és júli 7-én fogyott el. Eközben Symicia fogamzásgátló tablettát szedtem, melynek szedését márciusban kezdtem el. A ciklus 17. napján megjött a menstruációm (az nap szedtem be a 13. fogamzásgátló tablettát). Elmentem a nőgyógyászomhoz, aki csinált hasi illetve hüvelyi ultrahangot, ahol látszik, hogy az endometrium vastagsága 4,1mm. Majd felírt egy Dicynone nevezetű tablettát. Azt mondta, hogy szerinte az antibiotikum zavart be. Viszont kérte, hogy vigyek be vizelet mintát, hogy terhességi tesztet készítsenek. Én úgy gondolom, hogy nem lehetek terhes mivel a ciklusom 5. napján volt utoljára testi kapcsolatom. Arra gondoltam, hogy otthon elvégzek egy terhességi tesztet. Ön szerint is az antibiotikum hatására jelentkezett a vérzés? Lehetséges az, hogy terhes vagyok? Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ilyen nyálkahártya-vastagság mellett Ön biztosan nem terhes. A vérzés a betegség következmény lehetett.