A betegek kérdései (111156)

  • Jó estét! mennyi a reális esélye, hogy valaki terméketlen napjaiban előváladéktól terhes lesz?

    Jó estét!

    mennyi a reális esélye, hogy valaki terméketlen napjaiban előváladéktól terhes lesz?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem tudom megmondani, de azt igen, hogy olyan, hogy terméketlen nap nem létezik.

  • Tisztelt Doktor Úr! 35 hetes terhes vagyok, ma délutántól nagyon erős alhasi és gáti fájdalmaim…

    Tisztelt Doktor Úr!
    35 hetes terhes vagyok, ma délutántól nagyon erős alhasi és gáti fájdalmaim vannak. hánytam is sajnos többször. jelenleg 38 fokos hőemelkedést mértem. mi lehet ez? bemenjünk a kórházba, vagy várjunk vele?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Mindenképpen lássa Önt orvos és derüljön ki a láz oka.

  • Kedves Doktor Úr! Ha valaki véletlenül gyógyszer mellett esik teherbe, akkor kb mennyi idő…

    Kedves Doktor Úr!

    Ha valaki véletlenül gyógyszer mellett esik teherbe, akkor kb mennyi idő után nem jön meg neki?létezik, hogy végigmenstruáljon???vagy akár több hónapot?
    Üdvözlöm:Anett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Bármit elképzelhetőnek tartok kedves Anett csak azt nem, hogy egy magéra valamennyire is figyelő ne tudja megkülönböztetni a normális vérzését a terhesség alatt esetleg jelentkező vérzéstől. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! A gyakori kérdésekben olvastam a káros földsugárzásról a véleményét, ehhez…

    Tisztelt Doktor Úr!

    A gyakori kérdésekben olvastam a káros földsugárzásról a véleményét, ehhez kapcsolódóan kérdezem, mit gondol az elektroszmog és pl. a wifi hatásairól. Az erről olvasható álláspontok sokszor ellentmondásosak. Nőgyógyász szemszögéből mennyire ártalmasak ezek? Konkrétabban arra lennék kíváncsi, árthat-e a terhességnek, főleg az 1. trimeszterben, ha sokat (napi 1-2 óra) ülök laptop előtt, vagy tartom azt akár ölben, az internet pedig wifi alapú. Okozhat-e ez vetélést, vagy ha nem terhes az ember, gyulladásokat?

    Válaszát előre is köszönöm,
    Z.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Z.! Az elektroszmog sokkal kevésbé veszélyes, mint a földsugárzások, és ezek közül sem a wifi az, ami a nagyjelentőségű. A nagyobb veszélyt a mikrohullámok és a magasfeszültségű vezetékek, trafóállomások jelentik. Ezek is árnyékolhatóak. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr. Escapelle tabletta okozhat vetélést?…

    Tisztelt Doktor Úr.
    Escapelle tabletta okozhat vetélést?
    Köszönettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem.

  • Kedves Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy a Cypromix az alacsony vagy magas hormontartalmú…

    Kedves Doktor Úr!

    Az lenne a kérdésem, hogy a Cypromix az alacsony vagy magas hormontartalmú fogamzásgátló?
    Melyikek azok az alacsony hormontartalmú fogamzásgátlók, amik megfizethető árban vannak? (mondjuk 3 havi adag max. 6000ért?)

    Köszönöm a segítségét!

    Julcsi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Magas és nem fogamzásgátló, hanem hormongyógyszer fogamzásgátló hatással kedves Julcsi. Az árakkal sajnos nem vagyok tisztában. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Most fogok először nőgyógyászhoz menni. Néha önkielégítést végzek, de még…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Most fogok először nőgyógyászhoz menni. Néha önkielégítést végzek, de még szűz vagyok.
    A nőgyógyász lát olyankor valamit, ha egy szűz lány önkielégítést végzett?
    Kriszta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem lát kedves Kriszta. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Ur! Katanak hivnak, 35 eves vagyok es angliaban elek. Fodraszkent dolgozom.…

    Tisztelt Doktor Ur!

    Katanak hivnak, 35 eves vagyok es angliaban elek. Fodraszkent dolgozom. 6 hetes terhes vagyok, elso terhesseg, 3 pozitiv terhessegi teszttel bejelentkeztem a korzeti orvoshoz, ahol regisztraltak a terhesseget, de nem vizsgaltak meg. Egy hete megkezdodott az ugynevezett "barnazas". Tegnap kora delutan atvaltozott a verzes elenkpirossa. Par oraval kesobb meg mindig a munkaba alhasi gorcseim lett, vagyis mint a menstruacios fajas - az elmult 5-6 honapban eros verzesem volt es nagyon fajdalmas 5 napig tarto menstruacio - a verzes szintje a 3 napnak felelt meg. 6 ora korul elmentem a surgossegire ahol vert vettek es vizelet vizsgalat volt. A fajdalomra adtak 2 paracetamolt majd hazakuldtek hogy masnap reggel menjek vissza UH-ra. Este 9 ora korul valami furcsa dolog jott ki belolem kb 5 cm hosszu vekony, melybordo szinu kocsonyas dolog az egyik oldalan borsoszem nagysagu buborekkal. Utana megszunt a verzesem. Reggel a hasi UH-n a holgy azt mondta hogy annyira korai a terhesseg, hogy nem mutathato meg, es 10 nap mulva menjek vissza es megismetlik a vizsgalatokat, vervetel, vizelet es hasi UH. Akkor tudjak megmondani hogy veteles tortent e vagy nem. Akerdesem az lenne, hogy On szerint ez spontan veteles volt e, vagy egy nagyobb verrog. Van e eselyem arra, hogy el meg a babam? Nagyon koszonom elore is valaszat. tisztelettel Kata angliabol

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Erre a kérdésre ma már egyszer válaszoltam kedves Kata. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! Az előzményt leírtam.(azt mondta nincs veszélybe a védettségem) Annyit szeretnék…

    Kedves Doktor Úr!
    Az előzményt leírtam.(azt mondta nincs veszélybe a védettségem) Annyit szeretnék kérdezni h ma pld. ugyanúgy többször voltam wc-n ahogyan írtam is, de most 3szor eléggé vizes volt a székletem, nem tudom igazából hasmenésnek mondható-e. A jövőhéten megyek kivizsgálásra ez ügyben. Azt szeretném kérdezni, h ezek a vizes hasmenésszerű wczések, befolyásolják e a védettségemet. Ugye a tablettám, este 10óra körül veszem be, és ez a vizes széklet pedig délután 2-5kközött történt.
    Köszönöm a válaszát, és elnézést ha hülyeséget kérdeztem. Nagy nagy tiszteletettel: Klára

    Előzmény:
    Kedves Doktorúr!
    olyan kérdésem lenne, hogy minden este veszem be a fog.gátló tablettámat, 10óra körül. ma nagyon sokszor volt székletem, normális, csak tbbször, az első, hajnal 4,15kor, majd a nap folyamán többszr legalább 5ször, ez ugye nem befolyásolja a fog.gátló hatását, csak az lenne a baj, ha hasmenésem lenne...
    Köszönöm. Klára

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Változatlan a véleményem kedves Klára. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! A méhnyakrák huszonéves korban teljesen kizárható? Kata

    Tisztelt Doktor Úr!

    A méhnyakrák huszonéves korban teljesen kizárható?

    Kata

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A biológiában a 100% fogalma ismeretlen, tehát elvileg nem zárható ki kedves Kata. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr, 1 éve szedem a Belara fogamzásgátló tablettát. Szerdán kezdtem el az újabb…

    Tisztelt Doktor Úr,

    1 éve szedem a Belara fogamzásgátló tablettát. Szerdán kezdtem el az újabb levelet este 8 körül.
    Csütörtök este 18:30 és 20:30 között kétszer hasmenésem volt, a tablettát 20:00 órakor bevettem. Ezt követően 20:15 körül Smecta port vettem be a hasmenés mérséklésére, amely hatékonynak bizonyult, onnantól nem ment a hasam.
    A Smecta port pénteken és szombaton is alkalmaztam pénteken 3 alkalommal, szombaton 1 alkalommal.

    Közben csütörtökön napközben a torkom is fájt kicsit, amelyre Septofort használtam, majd csütörtök este és hétvégén Strepfen szopogató tablettára tértem át, illetve C vitamint szedtem.

    Azt szeretném kérdezni, hogy szükséges-e ebben a hónapban kiegészítő fogamzásgátlást alkalmazni? Cs9ökkentik-e ezen készítmények a tabletta hatását?

    Válaszát előre is köszönöm!

    üdvözlettel Réka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ön védett kedves Réka, nincs semmi teendője. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor úr!

    A problémám az, hogy minden nőgyógyászati vizsgálat után( kézi, hüvelyi uh) rettenetesen viszketek és folyásom van. Lehet, hogy ez nem olyan rettenetes,de nagyon zavaró főleg mert napokig is eltart mire enyhül és néha ilyen fehér darabos valami jön ki. Már próbáltam… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Miután a kesztyű és a vizsgálathoz használt óvszer is latex-alapanyagú, ezért a latex-allergiát kellene kizárni kedves Andrea. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr!

    18 éves vagyok, már egy ideje kimarad a menstruációm, legutóbbi vérvételemen a tsh szint is emelkedett volt, valamint tesztoszteron szintem is magasabb a kelleténél. Az utóbbi időben többször volt székrekedésem vagy laza székletem. Mostanában gyakrabban kell… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Blanka! Elvileg nem kizárt a gyógyszermellékhatás sem, ezért ha abbahagyja a szedését, abba kellene maradnia, és már elegendő ideig szedte a menzesz meghozásához is. Szeretettel üdvözli… Még több

  • Tisztelt Doktor Úr!

    Majd 2-3 hete voltam nőgyógyásznál aki megállapította, hogy petefészek gyulladásom van, beszedtem a gyógyszereket amit felírt, de semmi változás, azt hittem majd a menszeszemmel elmúlik de nem.Mintha belülről égne a petefészkem és ha megnyomkodom, akkor olyan… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Mindenképpen keresse kedves Réka, mert a panaszainak már meg kellett volna szűnnie. Ha terhes lenne, nem menstruált volna. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt doktorúr! Február óta szedem a dina35 nevű fogamzásgátlót a bőrgyógyászom írta fel az…

    Tisztelt doktorúr! Február óta szedem a dina35 nevű fogamzásgátlót a bőrgyógyászom írta fel az arcomra! Azóta azonban mint fogamzásgátlóra is szükségem lenne! Mennyire számíthatok erre a gyógyszerre mert olvastam olyat hogy ez csak egy hormongyógyszer és nem igazi fogamzásgátló. Szedhetem tovább ezt nyugodtan vagy menejk el nőgyógyászhoz és írassak fel vele egy másik fogamzásgátlót? Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ez tökéletes fogamzásgátló, de fél évnél tovább nem szabad rutinszerűen szednie, csak nagyon indokolt esetben.

  • Tisztelt Dr. Úr! Egy problémával fordulnék önhöz. 2 hete nem jött meg a menstruációm de folyamatos…

    Tisztelt Dr. Úr!
    Egy problémával fordulnék önhöz. 2 hete nem jött meg a menstruációm de folyamatos barna folyásom van. (többször is előfordult már ez a barna folyás, csak sosem így, hogy kimarad a menstruációm és 2 hétig csak ez a folyás) Tesztet is csináltam, ami negatív lett. Rendszeres nemi életet élek, bár nem védekeztünk az elmúlt időben. Rengetek vizsgám volt az elmúlt időben és elég sokat stresszeltem
    Mi lehet a probléma? Összefüggésbe hozható a sok stresszel? Vagy más baj lehet?
    Köszönettel:B.O.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Összefüggésbe hozható kedves B.O., de ennek ellenére látnia kell Önt orvosnak is. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! 4 hónapos terhes vagyok,a hasam már kezd alakulni :) viszont nekem még mindig…

    Tisztelt Doktor Úr!
    4 hónapos terhes vagyok,a hasam már kezd alakulni :) viszont nekem még mindig nagyon kényelmes hason aludni.Ez baj?Aludjak inkább háton vagy oldalt,vagy ameddig jól esik,addig szabad hason aludni?Üdv.Edina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nyugodtan alhat hason kedves Edina. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! Másfél hónapja volt méhszájseb fagyasztásom, most már használhatok tampont?…

    Kedves Doktor Úr!

    Másfél hónapja volt méhszájseb fagyasztásom, most már használhatok tampont? Vagy meddig kell vele még várni? (Éppen nyaraláson vagyok, igencsak kellemetlen így, betétben)
    Köszönettel:
    Ani

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nyugodtan használhat kedves Ani. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor úr! Körülbelül 4 hónapja vesztettem el a szüzességem. Nem lépett fel fájdalom,…

    Tisztelt Doktor úr!

    Körülbelül 4 hónapja vesztettem el a szüzességem.
    Nem lépett fel fájdalom, se vérzés közben.
    Viszont azóta egyre gyakrabban előfordul, hogy petting során elkezdek vérezni.
    Volt, hogy ez a ciklusom után 1-2 nappal fordult elő, akkor általában csak arra fogtam.
    Viszont mostanában már jóval a ciklus előtt vagy után vagyunk együtt és akkor is fellép ez.
    Párom nem durva velem, fájdalmat sem szoktam soha érezni.
    Egyszerűen csak elkezdek vérezni, ami amint abbahagyja el is múlik.
    Remélem tud választ a problémámra.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Lássa Önt orvos.

  • Tisztelt doktor Úr!
    A múlt hónapban töltöttem az 50-et. Most olyan dolog történt meg velem, ami fiatal koromban sem. Együtt voltam a barátommal és elfelejtettem a Pharmatex kúpot felhelyezni. Az utolsó menzesz utolsó napjától 1 hét telt el. A menzesz első napjától a következőnek az első… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Én úgy gondolom, hogy egy nemkívánt terhesség megszakításával kevesebb veszítenivalója lehetne, mint egy esemény utáni tabletta bevételével. Szurkolok Önnek!