A betegek kérdései (111156)

  • Kedves Doktor Úr! Pecsételő vérzést tapasztaltam magamnál reggel, és picit fájdogál a hasam…

    Kedves Doktor Úr!

    Pecsételő vérzést tapasztaltam magamnál reggel, és picit fájdogál a hasam mintha meg akarna jönni. A menzeszemnek még nincs itt az ideje, fogamzásgátlót szedek közel 7 év. Nem igazán volt ilyen még, néha vettem észre kis véres nyákos folyást. Meglegelte a szerveztem a gyógyszert? ( az utóbbi időben sokat stresszeltem is ) :-(
    Mi történik a testemmel? :-S

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Valóban érdemes volna még legalább 6 hónapot .

  • Tisztelt Dr.Hamvas Ferenc! 38 éves nő vagyok,14 éve spontán vetélés és egészségügyikaparással…

    Tisztelt Dr.Hamvas Ferenc!
    38 éves nő vagyok,14 éve spontán vetélés és egészségügyikaparással az idén pedig méhenkívüli terheséggel és laparaszkopós műtét során átvágott hasizomartériával,azaz Pfannenstill metszéssel végződőtt a probálkozásunk!Most voltam 3 hónapos kontrollon,elvileg minden renben,nem találtak hasürifolyadékot sem--mert 2 héttel a műtét után 3 liter folyadékot csapoltak le vaginán keresztül!A bal oldali petefészkem nagy valószínűséggel nem aktív,a jobb oldalon pedig ki kellett venni a petevezetéket!Röviden ennyi az anamnézisem:)!
    A kérdésem:normális-e a jobb oldalon húzó-égő fájdalom,ami nem hasfájás,nem mensis görcsölés,talán a méhszalag lehet,mert idáig ilyen érzésem nem volt!A műtét után a méhem teljesen balodalra húzodott,ha ezen az oldalon alszom jelenkezik a fájdalom reggel ébredéskor és ha nagyon telet a h.hólyagomEddig a peteérést hasigörccel éltem meg,most a derekem felé kisugárzó éles fájdalom,ez lehet normális?Hogy induljak el újabb terhesség felé?Köszönettel!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A panaszai sajnos lehetnek műtéti utóhatások, de látatlanban nem tudok Önnek sem reális választ adni, sem a panaszait megszűntetni.

  • Tisztelt Doktor Úr! A volt páromnak szemölcsei voltak a kezén. Nekem szakításunk után jöttek…

    Tisztelt Doktor Úr!

    A volt páromnak szemölcsei voltak a kezén. Nekem szakításunk után jöttek ki a nemi szervemen szemölcsök. Előtte nem voltak. Nem csaltuk meg egymást sohasem. Kezeltetem magam. Most pedig észrevettem, hogy a szemem körül is van...
    A kérdésem az lenne, hogy ezt a fertőzést a volt páromtól kaphattam?
    Neki elmúltak már, amint megtudtam tőle.

    Köszönöm: Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Sajnos igen kedves Éva. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor úr! Tegnap csináltam egy terhességi tesztet,ami nagyon halványan de pozitív…

    Kedves Doktor úr!

    Tegnap csináltam egy terhességi tesztet,ami nagyon halványan de pozitív lett.Már van két kislányom,de semmit nem érzékelek,ami terhességre utalna.Védekeztünk is a párommal,óvszerrel. Utolsó menseszem április 16.-án volt.(általában rendszertelen).1 hete éjszaka nagyon begörcsölt a hasam,de aztán elmúlt,meg előtte nagyon fájtak a melleim,de az is elmúlt már. Most éjszaka elmentem pisilni,és véreztem,aztán reggelig semmi.De ma már egész nap,nem vészesen de vérzek,picit fáj a hasam,mint mikor menstruálok,és nagyon sokszor kell vécére mennem,ezért is-azért is : ).Délután fájt egy picit jobban,akkor egy nagyobb alvadt vér darab is jött belőlem.Azóta pecsételget.Orvoshoz szerdára kaptam csak időpontot. Várhatok addig,vagy mikor menjek ügyeletre? És mi lehet ez?
    Elnézést,a fogalmazásért,de másképp nem ment,hogy érthető legyen.További szép napot!Melinda

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem tudom, hogy mi ez kedves Melinda, de jelenleg úgy látom, hogy szerdáig nem történhet komolyabb problémája. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy jelenleg 10 hónapja a dienille fogamzásgátlót…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy jelenleg 10 hónapja a dienille fogamzásgátlót szedem. A tablettával semmi problémám nem volt eddig. A párommal most egy hónapig nem találkozom, és pont most járok a ciklusom végén, így úgy gondoltam, hogy a következő hónapban kihagyom a tabletta szedését,hiszen nincs szükségem rá, majd mikor hazaér, újra kezdem. Önnek mi a véleménye erről? Lehet ilyet csinálni? vagy csak zavart okozom vele?
    Köszönöm válaszát: Lilien

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Jó ötlet kedves Lilien. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Dokot Úr! egy pár perce írtam "?" jeligére.

    Akkor megpróbálok orvost váltani. Eléggé el vagyok keseredve, mert én is úgy gondolom hogy a szervezetem már lázad és kell neki egy kis regeneráció.
    Ön akkor ha jól vettem ki úgy gondolja hogy ezek a tünetek… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Úgy gondolom, hogy igen kedves Anett. Kívánom, hogy találjon egy jó szakembert. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr ! Egy pár napja vettem észre folyásnak nem nevethető valamit ha megtörlöm…

    Tisztelt Doktor Úr !

    Egy pár napja vettem észre folyásnak nem nevethető valamit ha megtörlöm magam ott lent, néha icipici rózsaszínes véres valami is jön. (nem fáj semmim, nem érzek semmit )Sajnos az utóbbi 1 éveben gyakran van valami hüvelyfertőzésem,ilyenkor kezelnek, kúppal, krémmel,gyógyszerrel, stb. kb 2-3 hete is ez volt. ez már teljesen rányomja a bélyeget a párkapcsolatomra is. Állandóan járok a nőgyógyászomhoz, aki ilyenkor mindig fel ír valamit. Fogamzásgátlót is már 6 éve szedek, de azt mondta hogy ne hagyjam abba..
    Én már nem tudom mit tegyek.. félek hogy mitől lehet az hogy pici halvány nyákos vér távozik onnan. Lehetséges hogy megint visszafertőződtem vagy már a hüvely flórám " fel mondja a szolgálatot" .. mi lehet?.. nagyon félek. 25 vagyok, rendszeresen járok orvoshoz, eddig mindig p1 volt a citológiám! (Már kivagyok emiatt, és nem utolsó sorban anyagilag is nagyon megvisel..)
    Már nem tudok mire gondolni :-((((( naj baj lehet?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A nagy baj az, hogy még mindig nem váltott orvost, mert az olyan orvos, aki "mindig ír fel valamit" és egyetlen egyszer sem végez váladékvizsgálatot, illetve nem próbálja meg legalább átmenetileg sem kihagyni az ilyen panaszokra kifejezetten hajlamosító fogamzásgátlót, az vagy felelőtlen, vagy tudatlan.

  • Tisztelt Doktor Úr! A ciklusom 25-35 nap között változik, így nem tudom pontosan, mikor kéne…

    Tisztelt Doktor Úr!

    A ciklusom 25-35 nap között változik, így nem tudom pontosan, mikor kéne megjönnie. Kérdezném, hogy az aktus utáni 17. napon a terhességi teszt megbízható eredményt adhat-e már? (Az együttlét napján tapasztaltam peteérés-szerű tüneteket.)

    Válaszát köszönöm!

    Eszter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Várja meg a 36. ciklusnapot kedves Eszter. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Főorvos Úr! elnézését kérem hogy zavarom. De minden bajom van olyan ideges vagyok. Tegnap…

    Tisztelt Főorvos Úr!
    elnézését kérem hogy zavarom.
    De minden bajom van olyan ideges vagyok.
    Tegnap orálisan kielégítettem a barátomat de ma már fájnak a melleim és érzékenyek!
    tegnap mielőtt elment előtte 2percre belémtette
    de nem élvezett el bennem.
    utána 5perc mulva hozzáértem a hüvelyemhez amellyel a spermás zsepit véletlenül megfogtam.
    terhes lettem? miért fájnak már a melleim? mit tegyek tesztet vegyek?
    válaszát előre is köszönöm!
    Tisztelettel:
    Jázmin

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem ártana némi ismeretet szerezni a teherbeesés folyamatáról kedves Jázmin. Lehet ⁄de nagyon nem valószínű!⁄ hogy ebből az aktusból terhesség lesz, de hogy most még semmit sem érezhet, az biztos. Hagyja abba kérem a habverést és olvasson utána, hogy a terhesség folyamata hogyan is kezdődik. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor úr! Első gyermekemet várom, tapasztalatlan vagyok ez ügyben! hétfőn kell mennem…

    Tisztelt Doktor úr!

    Első gyermekemet várom, tapasztalatlan vagyok ez ügyben! hétfőn kell mennem a 12. heti ultrahang vizsgálatra. nagyon szeretném tudni a baba nemét. kérdésem az lenne, hogy ezen az ultrahangon látható-e már a neme, vagy ha itt nem, legkorábban mikor látható? több kismama mondta már, hogy neki meg tudták mondani a 12. héten, remélem, tényleg látható.. köszönöm válaszát, kellemes hétvégét kívánok!

    Kitti

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Kitti! A 12. héten még nem szoktak semmi határozottat mondani, csak a 16. hét után. Miért van ennek ekkora jelentősége? Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Jó napot kívánok! Elnézést, hogy ilyen kérdéssel zavarom, de nagyon meg vagyok ijedve. Az…

    Jó napot kívánok!

    Elnézést, hogy ilyen kérdéssel zavarom, de nagyon meg vagyok ijedve. Az lenne a gondom, hogy 3 napja maszturbáció után⁄ óta ( csikló orgazmusom volt) egy furcsa érzést érzek a csiklómnál, de nem fáj, vagy mintha pisilnem kellene, de nem tudom pontosan megmondani olyan furcsa érzésem van. Olyasmi mint az orgazmus után, csak mintha nem múlt volna el teljesen.

    Előtte pár napig kicsit fájdalmas volt a vizelés, viszont ez a maszturbáció után elmúlt és helyette olyan fura érzésem maradt ott, az alhasam nem fáj. Folyást, viszketést a hüvelyben nem tapasztalok.
    Mit gondol róla orvoshoz kell, hogy forduljak? Vagy esetleg ez lehet a maszturbációtól? Még sohasem fordult elő velem ilyesmi. Elég kellemetlen.
    Válaszát előre is köszönöm!

    Egy 19 éves lány.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Valószínűleg bagatell problémáról ban szó, de ezt csak akkor tudnám biztonsággal mondani, ha látnám Önt.

  • Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, hogy a clamydia , mycoplasma, ureaplasma és hasonló…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Szeretném megkérdezni, hogy a clamydia , mycoplasma, ureaplasma és hasonló betegségek gyanúja fennállhat-e esetemben ha életem során csak egy szexuális partnerem volt a férjem, és neki is csak én voltam. Ezek a betegségek csak így terjednek vagy kialakulhat mástól is?

    Válaszát előre is köszönöm.
    Ági

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Ági! Ma már egyetlen olyan a nemi szervekhez kötődő fertőző betegséget sem ismerünk, amiről el lehetne mondani, hogy kizárólag szexuális úton terjed. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr. Én 23 éves vagyok,van egy 2,5 éves kisfiam.Olyan problémával fordulok…

    Tisztelt Doktor Úr.

    Én 23 éves vagyok,van egy 2,5 éves kisfiam.Olyan problémával fordulok önhöz,hogy 14 éves koromban jött meg a menszeszem,és azóta is rendszertelen.Van mikor 4-5 hónapig rendesen van,utána 7-8 hónapig egyáltalán nincs.Most sem volt már 5 hónapja.Mi okozhatja ezt,és mivel lehetne orvosolni a problémát?Előre is köszönöm válaszát.

    Izabella.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Sajnos erre a kérdésre csak az Ön ismeretében lehet reális választ adni kedves Izabella. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • köszönöm a válaszát, ez nagy bajt jelenthet ? köze lehet a mellrákhoz vagy esetleg belső problémákra…

    köszönöm a válaszát, ez nagy bajt jelenthet ? köze lehet a mellrákhoz vagy esetleg belső problémákra utal ?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Én egyelőre nem gondolnék nagy bajra.

  • Tisztelt Doktor Úr! Egy kismama tegnap kérdezte Önt a trichomonas vaginalis fertőzésről, nekem…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Egy kismama tegnap kérdezte Önt a trichomonas vaginalis fertőzésről, nekem is ez van, 13 hetes terhes vagyok. Az érdekelne, amire nem találtam választ, hogy ez a fertőzés árt-e a kisbabának, vagy rá nézve veszélytelen ha kikezelik az embert?

    Köszönettel
    Eszter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A kezelés veszélytelen és a fertőzés sem magzatkárosító hatású kedves Eszter. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr!A problémám a következő.Múlt hónapban késett a menstruációm,a nőgyógyászom…

    Tisztelt Doktor Úr!A problémám a következő.Múlt hónapban késett a menstruációm,a nőgyógyászom Norcolut tablettát írt fel,amitől megjött.A PAP tesztem P1 lett.Mivel fertőzésem is volt Pimafucin hüvelykúpot kaptam.A kúrát végigcsináltam.Most májusban 7-én jött meg újra,elkezdtem szedni a Diane 35 nevű fogamzásgátlót.A menstruációm első napján kezdtem a szedését.Azóta viszont barna váladék ürül belőlem ami nyálkaszerű,2 napja pedig újra menstruálok.És ez megy május 7 óta.Szedjem tovább a fogamzásgátlót?Ön mit javasol?Barbara

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Miután a Diane nem fogamzásgátló, hanem hormongyógyszer, miért ennek a szedését javasolták Önnek kedves Barbara? Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Üdvözlöm nem biztos hogy jó helyen kopogtatok de arról lenne szó hogy édesanyámnak a melléből…

    Üdvözlöm nem biztos hogy jó helyen kopogtatok de arról lenne szó hogy édesanyámnak a melléből és a nemi szervéből is kék színű váladék folyik mi lehet a baj most ugyan elküldték mammográfiára de azért érdekelne hogy ön ezt hogyan látja vagy javasol

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Részletes kivizsgálást, mert nagy a gyanúm, hogy mindkét váladék gennyes.

  • Köszönöm a lehetőséget, mikor hívhatom hétfőn délelőtt, délután? Anna

    Köszönöm a lehetőséget, mikor hívhatom hétfőn délelőtt, délután? Anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Délelőtt kedves Anna. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor úr!
    Szeretném megkérdezni a héten végeztek nálam méhszájplasztikát.
    A műtét közben erősen véreztem. A műtétet követően viszont egyeltalán nem. Fájdalmaim nincsenek az erős vérzés miatt azonban szigorú fekvésre lettem ítélve. Ami viszont aggaszt az az a tény, hogy… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Eddig szerintem minden normálisan zajlik Önnél. Úgy gondolom, hogy jelenleg semmire nem volna szüksége, csak Hitre a tökéletes gyógyulásban.

  • Tisztelt Doktor Úr! Januárban hagytam abba a Diane 35 tabletta szedését,előtte fél évig szedtem(3…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Januárban hagytam abba a Diane 35 tabletta szedését,előtte fél évig szedtem(3 hónap és egy hónap kihagyás,és megint 3 hónap)hajhullásra és enyhe szőrösödésre.A tesztoszteron szintem normális volt.Amióta abbahagytam a tablettát,próbálkozunk a párommal a kisbabával,de azóta nem sikerült még teherbe esnem.Azóta hallottam olyan véleményt,hogy jobb is,hogy nem estem még teherbe,mert a Diane után várni kell 3 hónapot,fél évet a teherbe eséssel.Azonban olyan is volt,aki azt mondta,hogy nem kell várni semennyit sem,azonnal is teherbe lehet esni a szedés után.Mi az igaz?Várni kell,hogy kiürüljön teljesen a hormon a szervezetből?Vagy kiürül azonnal teljesen?Mennyi időt?Lehet,hogy ezért nem esek teherbe mióta abbahagytam,mert még a szervezetem hormonháztartása nem állt azóta helyre?Válaszát előre köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ebben az esetben a 3 havi várakozási idő tökéletesen indokolt volt, kérem, hogy egyelőre a türelmetlenség szikrája se legyen Önökben.