A betegek kérdései (111156)

  • Tisztelt dr ur ma vagyok az et utáni 13. napon. Tegnap elkezdtem pecsételni de nem jött meg és…

    Tisztelt dr ur ma vagyok az et utáni 13. napon. Tegnap elkezdtem pecsételni de nem jött meg és ma sem csak barnázok. Délután csináltam egy 25ös erősségü tesztet ami negativ lett . Ön szerint még van esély a terhességre vagy csak azért nem tud rendesen megjönni mert még nem hagytam abba az ustrogestant? A devigélt még használjam? Tisztelettel Regina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Vértesztre volna szükség kedves Regina, a vizelet-teszt ilyenkor sokkal kevésbé informatív. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem a következő lenne: PCOm van, amire Merckformint szedek. Lázas…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Kérdésem a következő lenne: PCOm van, amire Merckformint szedek. Lázas vagyok 2. napja. Milyen lázcsillapítót szabad szednem, ami nem befolyásolja ill. nem üti egymást? Rubofen?

    Szép napot és Kellemes Ünnepeket kívánok!

    Kata (23)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Bármilyet kedves Kata. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Üdvözlöm Doktor úr! Írtam Önnek nem olyan régen,de azért pár szóban: Március 17-én volt 1 napos…

    Üdvözlöm Doktor úr!
    Írtam Önnek nem olyan régen,de azért pár szóban:
    Március 17-én volt 1 napos menzeszem,rá 3 hétre 5 napos barnázásom.
    Terhességi teszt negatív,és az orvos sem látott semmit az ultrahangon.
    Ön szerint ki lehet zárni a terhességet?
    Ön szerint mikortól számoljam a következő menzeszem várható idejét?Az egynapos vérzéstől vagy a barnázástól?
    Azóta nincs semmi jele sem barnázásnak,sem vérzésnek.
    Még egy kérdés: A párom ikerterhességből fogant.Ön szerint igaz az,hogy az ikerpár egyike nem annyira nemzőképes,mint a másik?
    Segítségét előre is köszönöm!!
    Üdvözlettel,N.B.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem igaz kedves N.B. A leírtak alapján nem gondolnék terhességre, de a ciklussal kapcsolatban kevés a rendelkezésemre álló információ. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Üdvözlöm Dr.úr Tudom hogy látatlanba nehéz bármit is mondani de még is kérem világositson…

    Üdvözlöm Dr.úr

    Tudom hogy látatlanba nehéz bármit is mondani de még is kérem világositson fel.16 hetes terhes vagyok az afp-m eredménye:

    sullyal korrigált afp 19,58 IU⁄ml 16 hetes
    Afp-re vonatkozok mom 0,61 82kg
    Sullyal korrigált bhcg 6645mIU⁄ml
    Bhcg-re vonatkozo mom 0,22

    Ez a BHCG-s is alacsony..az most jo vagy nem?

    jövöhéten megyek genetikai ultrahangra,ön szerint van okom aggodalomra?
    üdv:Kinga

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Szerintem nincs, de az eredmény eltér az átlagostól kedves Kinga. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Főorvos úr! Köszönöm a korábbi kérdésemre gyors válaszát. Már keresem a kineziológust,…

    Tisztelt Főorvos úr!
    Köszönöm a korábbi kérdésemre gyors válaszát. Már keresem a kineziológust, amit javasolt.
    HA nem probléma lenne még kérdésem.
    Tegnap voltam nőgyógyászati vizsgálaton, ahol beigazolódott a terhességem.
    5hetes terhességet állapított meg a vizsgálatot végző orvos.
    A statusba a következőket írta:
    Vérzékeny gyulladt portió felszín. Egyrészt szeretném megkérdezni, hogy ez a gyulladás okozhat-e problémát a magzatra, illetve mit jelent az, hogy vérzékeny?
    Kaptam rá kúpot, amit 10 napig kell alkalmazni. 2 hét múlva kell kontrollra visszamennem.
    Az Uh-ra vonatkozóan az alábbiak lettek az ambuláns lapra írva: gravid uterusban kissé szabálytalan 11 mm-es petezsák benne szikhólyag. Mko norm. adnexumok. Másik kérdésem erre vonatkozik. Ez a "kissé szabálytalan petezsák" aggaszt, hogy ez mit jelent. Megkérdeztem az orvost is, aki a vizsgálatot végezte, de nem kaptam rá egyértelmű választ.
    Azt is mondta az orvos, illetve mutatta az uh-képernyőn, hogy a méhemben van valami vér, amit nem tudom, hogy mitől lehet? Továbbá mondta, hogy ha nagyon elkezdek vérezni menjek kórházba. Mindent egybe vetve aggódom, és a fentiek miatt nem tudok felhőtlenül örülni a terhességemnek.
    Várom válaszát
    Üdvözlettel
    Timi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Timi! Ha jó szeme van a vizsgáló orvosnak, akkor sajnos lehetséges, hogy a terhessége megszakadófélben van. A gyulladás nem okoz problémát, de a méhszáj felszínének fellazult állapotát és vérzékenységét okozhatja. Szurkolok Önnek. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt doktor ur, tegnap irtam Önnek az elhuzodo menstruaciom ügyeben, igazan en sem szeretnem…

    Tisztelt doktor ur,
    tegnap irtam Önnek az elhuzodo menstruaciom ügyeben, igazan en sem szeretnem az utrogestant beszedni. A kerdesem az volna, hogy milyen okokra lehet ebben az esetben gondolni, ha negativ a citologiai lelet es az uh-on sem latszik semmi koros? Ön milyen vizsgalatot javasolna?
    Valaszat elöre is köszönöm
    Agi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Látatlanban és ismeretlenül sajnos nem gondolhatok semmire, ennek megfelelően nem is javasolnék semmit kedves Ági. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Nemrég válaszolt a kérdésemre.Pár kérdést még szeretnék feltenni. Ha…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Nemrég válaszolt a kérdésemre.Pár kérdést még szeretnék feltenni.
    Ha érik a tüsző,vagy növekedik az nem mindíg jelent peteérést is?A tüszöből kellene kipattani a petének?
    A laborjaim alapján azt mondták van peteérésem.
    Már biztam magamban.Miyen orvos felé menjek,kit keressek?
    Ön szerint terhes nem lehetek?még mindig nem jött meg a mensesm 34.-ik napon vagyok.
    Köszönöm!
    Orsi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Terhességi teszt kedves Orsi? Amit az UH leírt, az két tüsző volt, de a nagyságuk miatt egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy abból megfelelő nagyságú tüsző alakult ki. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor úr! Bélgyulladásom van amire a kliont (és enterol kapszulát) kaptam. Nagy…

    Kedves Doktor úr!

    Bélgyulladásom van amire a kliont (és enterol kapszulát) kaptam. Nagy dózisban kell szednem a kliont és elég sokáig (2hét), azt szeretném tudni hogy a hüvelyflórámat felboríthatja-e, mert 3 napja szedem csak és máris úgy érzem viszketek lent?

    Köszönöm

    Andi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Andi! A Klionnak nem tudok ilyen hatásáról. Irrigáljon tejsavval. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Láttam hogy felsorolt pár gyógyszert mit a terhesek beszedhetnek.Kérdésem…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Láttam hogy felsorolt pár gyógyszert mit a terhesek beszedhetnek.Kérdésem az lenne hogy ezeket 9 hetesen is ne lehet venni vagy inkább tűrjek még 12ik hétig.Két napja tarto migrénem van.
    Köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Bármikor beveheti.

  • Tisztelt Doktor úr! Majdnem egy éve fogamzásgátló tablettát szedek. Kiszámoltam, hogy pont…

    Tisztelt Doktor úr!

    Majdnem egy éve fogamzásgátló tablettát szedek. Kiszámoltam, hogy pont az érettségi hetén lenne meg a vérzésem, így a gyógyszerszünet kihagyásával új levelet kezdtem meg. Semmi baj nem volt eddig, de a 41. szem gyógyszernél egy kis pecsét vérzés jelentkezett. Ennek nem tulajdonítottam nagy jelentőséget. (Este veszem be a gyógyszert).Ma reggel már komolyabb folt volt, nyálkahártyadarabokkal. Elvileg ma este veszem be az utolsó szemet, és hétfőn kellene csak a vérzésnek megjelennie. Mit csináljak? Vagy csak megviselte a szervezetemet a két levél gyógyszer, és ez teljesen normális?

    Válaszát előre is köszönöm!

    Mókuska8

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ne tegyen semmit kedves Mókuska, a természetet sajnos nem mindig lehet megerőszakolni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! A segítségét szeretném kérni. Március 20.-án menstruáltam utóljára.Április…

    Kedves Doktor Úr!
    A segítségét szeretném kérni.
    Március 20.-án menstruáltam utóljára.Április 4.-én voltam nőgyógyászati vizsgálaton: TVS: rendes nagy urteus,endometrum:11 mm.bal oldalon 17 mm-es,jobb oldalon 15 mm-es vezértüsző.
    Április 19.-én voltam hasi uh-on.(pco gyanu miatt,szerencsére nincs.)
    A bal oldali ovarium bizonytalanul ábrázódik 19x22 mm nagyság,dorsalis szélén egymás melett két 4-5 mm nagyságú tüsző látható.íjobb oldali ovarium nem hozható látótérbe.
    Doktor Úr,mikor lehetett peteérésem?Lehetek terhes?
    Kivizsgáltak endokrinologián,a hormon laborok szerint és Uh szerint van peteérésem.A TSH a luteális szakaszban 2,69 mIU⁄l.A Doktornő ezt kicsit magasnak találta,3 hónap mulva kontroll.
    A megemelkedett Tsh mit okoz?
    Köszönöm előre is segítségét!
    Áldott Ünnepet kívánok!
    Orsi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Orsi! Ez a TSH nem mondható emelkedettnek, de én az UH-leletében sajnos nem tudok felfedezni peteérésre utaló jeleket. Önnek is! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Szerdán kezdtem az újabb levelet a Milligest tablettámból. Ma este 6-kor…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Szerdán kezdtem az újabb levelet a Milligest tablettámból. Ma este 6-kor bevetten a második szemet, de rá kb. másfél órára hasmenésem volt. Valahol azt olvastam, hogy ilyenkor be kell venni egy új szemet "tartalék" csomagból , de ebben kételkedem és amúgy sincs "tartalék" levelem... Most mit csináljak? Használjunk kiegészítő védekezést és ha igen, meddig?

    Tisztelettel, köszönettel: Nóra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nincs teendője kedves Nóra. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor úr! 18 éves lány vagyok. Tavaly május óta nem jött meg a mensturációm. Ennek…

    Tisztelt Doktor úr!

    18 éves lány vagyok. Tavaly május óta nem jött meg a mensturációm. Ennek valószínűleg fogyókúrám volt az oka, azonban most már normálisan étkezem, menzeszem viszont még továbbra sincsen. Már csak gyógyszerrel lehet kezelni?

    Köszönettel,
    O.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Keressen meg kedves O., mert Önnek valóban nem gyógyszerre lenne szüksége. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Megértem. Akkor esetleg tud ajánlani valakit, kihez forduljak? Én csak egy magyarázatot szeretnék,…

    Megértem. Akkor esetleg tud ajánlani valakit, kihez forduljak? Én csak egy magyarázatot szeretnék, hogy ebből az esetleges balesetből hogy hogy és miért nem lehet baba... Bizonyára lefáraszottam magát, ezt sajnálom. Csupán nem tudom mi a teendő, kétségbe vagyok esve.

    Róbert

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Róbert! Bizonyosságot jelenleg sajnos csak a Jóisten tud Önnek adni. Meg kellene végre értenie, hogy nem történt baleset. Önnek pszichés segítségre volna szüksége. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • tisztelt doktor ur azal a kérdésel fordulok önhöz hogy mikor párkapcsolatot létesitek nagyon…

    tisztelt doktor ur azal a kérdésel fordulok önhöz hogy mikor párkapcsolatot létesitek nagyon fáj .és még 1 kérdésem lenne,6honapos babám van és szopik azota nincs egésszégügyim meg sem jelent elöre is köszönöm válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Forduljon kérem orvoshoz, mert a fájdalom okát ki kell deríteni. A vérzéshiány szoptatás alatt normális.

  • Tisztelt DoktorÚr! Tegnap este 9kor kellett volna bevennem a fogamzásgátló 1szemét a 7napos…

    Tisztelt DoktorÚr!

    Tegnap este 9kor kellett volna bevennem a fogamzásgátló 1szemét a 7napos szünet után (1éve szedem a tablettát) amit ma reggel tettem meg 7kor és most megint bevettem az esti időpontban.

    A kérdésem az lenne szükséges kiegészítő védekezés így, hogy a 9 nap reggel vettem be az első tablettát a csomagból ??

    Válaszát nagyon szépen köszönöm:
    Marcsi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    1-2 napig nem árt az óvatosság kedves Marcsi. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Ismételten Róbert vagyok.. "Kivettem a pumpát..." De kérem nyugtasson…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Ismételten Róbert vagyok.. "Kivettem a pumpát..." De kérem nyugtasson meg, indokokkal, hogy miért nem lehetséges a nemkívánt teherbeesés! Próbálok okos lenni és segíteni magamon, de semmi logikus magyarázatot nem találok, hogy miért ne aggódjak efelől! Elnézést kérek, de nem kielégítő az a válasz, hogy csk legyek nyugodt.

    Köszönöm szépen!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ugye megért kedves Róbert, de ha a válaszom nem kielégítő, akkor nem rám van szüksége. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor úr! 6 napja pozitív volt az Lh-tesztem, viszont a hőm nem emelkedett meg. 1 órája…

    Kedves Doktor úr! 6 napja pozitív volt az Lh-tesztem, viszont a hőm nem emelkedett meg. 1 órája görcsöl a bal petefészkem, lehetséges, hogy most van⁄lesz az ovulációm? Köszönöm válaszát! Csenge

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Minden lehetséges kedves Csenge, de biztosat nem tudhatok. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • a terhességi időt az utolsó menzeszből vettem, a pozitív tesztek alapján. Még egyszer köszönöm.

    a terhességi időt az utolsó menzeszből vettem, a pozitív tesztek alapján.
    Még egyszer köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nagyon szívesen.

  • szeretném tudni hogy meglehe e inditani mestruációt ülöfürdövel tea kurával mert a hormonzavarom…

    szeretném tudni hogy meglehe e inditani mestruációt ülöfürdövel tea kurával mert a hormonzavarom van a gyógyszert már nem akarok szedni köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Elvileg igen.