A betegek kérdései (111156)

  • Kedves Doktor Ur! Ma vegre levettek a toxoplasma IgA tesztet. A masodik vervetel eredmenyem…

    Kedves Doktor Ur!

    Ma vegre levettek a toxoplasma IgA tesztet. A masodik vervetel eredmenyem IgG:104,ami emelkedik...az IgM pedig csokkent...De nem tudjak ugye hogy regi-e vagy uj a fertozes... majd a kovetkezo utan,ha meglesz az IgA
    De kozben szedem a Romavycint,jo 1 honapja.
    Bizom benne minden rendben lesz!
    Koszonom turelmet!

    Szep napot!
    Udvozlettel:Hanna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Hanna! Köszönöm a tájékoztatást. Várom a végleges eredményt. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • tisztelt dt. Úr a páromal 3éve próbálkozunk hogy legyen baba de nincs nőgyógyászati vizsgálaton…

    tisztelt dt. Úr a páromal 3éve próbálkozunk hogy legyen baba de nincs nőgyógyászati vizsgálaton ultrahangos azt mondták nincs baj kérem segítsen mit tegyek nagyon szeretnénk babát segítsen

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ha megkeres, nagyon szívesen segítek Önnek, de erre levélben sajnos nincs nincs lehetőségem.

  • Tisztelt Doktor Úr! Lehetséges,hogy volt már ilyen problémával Önnél valaki vagy kérdeztek…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Lehetséges,hogy volt már ilyen problémával Önnél valaki vagy kérdeztek ilyet,de félve-kétségek között hagyott a kezelő orvosom.
    A következő történt okt.17.-én volt utoljára menzeszem 30.-32.napos ciklusaim vannak. 30 éves vagyok 2 gyermekem van. kb.november 16.-18.-án kellett volna megjönnie.mindkét terhességemet 3 hetesen már felismertem és ennél is hasonló tüneteket produkáltam.nov.9.-én voltunk együtt a párommal megszakított közösüléssel. nov.26.-án tesztet csináltam halvány pozitív lett.majd pár nappal később is erősebb lett a csík .Dec.1-én elmentem a nőgyógyászhoz és se tapintásra,se uh alapján nem állapított meg terhességet.Kicsit elszomorodtam,de vártunk. 2nap múlva elmúlt minden tünetem,ami terhességre utalhat.kicsit féltem. csináltam tesztet és halványabb volt.visszamentem a doktorhoz és szintén nem állapított meg terhességet.azt mondta lehetett korai terhesség. Aggodom,mert igaz megszakított volt,de szerettünk volna babát.Lehetek még terhes csak nem látta a babát? Kérem segítsen mert nekem csak terhességkor maradt ki a menzeszem és nem tudom mi történik velem.
    Köszönöm válaszát előre is.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A terhességnek igen minimális a valószínűsége.

  • Tisztelt Doktor Ur! 23 eves kismama vagyok, elso baba. Minden apro dologtol meg tudok ijedni.…

    Tisztelt Doktor Ur! 23 eves kismama vagyok, elso baba. Minden apro dologtol meg tudok ijedni. kis hasfajas, gorcsoles es mindjart rosszra gondolok. Legnagyobb problemam az, hogy nincs hasam, eppen valami latszik, de csak mintha ha jol laktam volna. ez normalis a 21. heten? mocorogni ereztem mar, szinte minden nap, de az is inakbb csak az esti orakban. szerdan megyek orvoshoz, de muszaj volt ezt a kerdest fel tennem. Nemetorszagban elek, es itt ´vedo no sincs. valaszat elore is koszonom. Kellemes estet! Barbara

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Barbara! Önnek nem orvosra, hanem egy jó terapeutára lenne szüksége, hogy a félelmeitől és a szorongásától meg tudjon szabadulni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor úr! Ma voltam orvosnál aki megállapitotta hogy 5-6 hets terhes vagyok, ennek…

    Tisztelt Doktor úr!
    Ma voltam orvosnál aki megállapitotta hogy 5-6 hets terhes vagyok, ennek ellenére a labor beutalóra azt írta szekunder amenorrhoea... Kérdésem az lenne hogy ez most jót vagy rosszat jelent? válaszát köszönöm Üdvözlettel Kriszta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Kriszta! Ez kóros dolog. De nem az Ön részéről. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • kedves doktor úr Kérdésem lehet bután fog hangzani, de mégis feltenném és előre elnézést kérek…

    kedves doktor úr
    Kérdésem lehet bután fog hangzani, de mégis feltenném és előre elnézést kérek a zavarásért. Szóval lindynette 20 fogamzásgátlót szedek már egy éve de az utóbbi időben valamiért nem bízom benne. A párommal nagyon ritkán találkozom ezáltal van olyan hónap hogy nem is vagyunk együtt. legutóbbi együttlétünk után majdnem 5 héttel csináltam terhességi tesztet, mert a megvonásos vérzésem késett egy napot (sose csinált még ilyet) és nekem kevesebbnek tűnt a megszokottnál. A tesztem negatív lett. ezután szedtem tovább a gyógyszert de elkaptam valami megfázást és a hétvégén hánytam is, a gyógyszer bevétele után több mint 4 órával. Mivel elég sok rubophent és egyéb láz és fájdalomcsillapítót vettem be pár nap alatt így megijedtem hogy a gyógyszer hatása csökkenhet (pont ebben az időben voltam a párommal) ezért óvszert is használtunk, mert már jobban éreztem magam. a kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben teljesen nyugodt lehetek nem vagyok terhes? És a másik kérdésem, hogy ha a hányás előtt egy nappal voltam a párommal előtte hat hétig semmi (csak egy negatív teszt) akkor igaz a hányás betudható a betegségnek, nem terhesség?? Megbízhatok a tesztben?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Szülész-nőgyógyász vagyok és nem pszichoterapeuta. Önnek arra lenne szüksége, hogy a buta gondolataitól szabadulni tudjon.

  • Koszonom Doktor Ur! Akkor holnap azt veszek! :) Tovabbi szep estet kivanok Önnek!

    Koszonom Doktor Ur! Akkor holnap azt veszek! :)
    Tovabbi szep estet kivanok Önnek!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nagyon szívesen kedves! Örülök, hogy segíthettem. Önnek is! Szeretettel Hamvas Ferenc

  • Tiszteletem! Kedvesemmel lefeküdtünk a minap és az aktus után észrevettem, hogy az óvszer…

    Tiszteletem!

    Kedvesemmel lefeküdtünk a minap és az aktus után észrevettem, hogy az óvszer felén az oldalán egy apró lyuk van amin keresztül a víz szivárog( Vízzel ellenőriztem.) Nem élveztem el a lány hüvelyébe.(Előtte kielégítettük egymást miután megtisztálkodtunk) Az szeretném kérdezni szükség van e eseményutáni tablettára illetve van e okunk aggódásra?

    Köszönettel: Egri Szabolcs.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Szabolcs! Erre a levére ma már egyszer válaszoltam. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Nagy vonalakban a problémám az volna, hogy minden 2. hónapban menstruálok.Kaptam…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Nagy vonalakban a problémám az volna, hogy minden 2. hónapban menstruálok.Kaptam Duphaston illetve Colstilbegyt kezelést az előző hónapban,minden teljesen normálisan lezajlott,viszont ebben a hónapban nem betegedtem meg.Tesztet csináltam, ami negatív lett.Szombaton erős jobb oldali fájdalmat éreztem a petefészkemnél, ami általában az esetemben ovulációra utal.Ez ha megbetegedtem volna, akkor a pont a 12.nap lett volna...A kérdésem tehát az lenne,hogy menstruáció nélkül lehetséges peteérés?

    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Lehetséges.

  • Jaj és még valamit elfelejtettem. Fejfájásra Nurofen Fortet szoktam bevenni, igaz ez nem befolyásolja…

    Jaj és még valamit elfelejtettem.
    Fejfájásra Nurofen Fortet szoktam bevenni, igaz ez nem befolyásolja a Reziát?

    Nagyon köszönöm a válaszát! És ne haragudjon a zavarásért! G

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves G! Igaz. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Köszönöm a gyors válaszát! Illetve most vettem észre, hogy még nem is múlt el a menstruációm.…

    Köszönöm a gyors válaszát!

    Illetve most vettem észre, hogy még nem is múlt el a menstruációm. Már hét napja tart. Eddig is hét napos volt, de a 7. napon már csak barna pecsételés volt jellemző, most meg még mindig közepesen erős piros... Ez is a Rezia miatt lehet? Ez így még normális? Emlékszem, hogy legutóbb a menses 1. napján kezdtem el szedni és már a 4. szem után el is múlt. Most a 2. szem placebonál jött meg és tegnap vettem be a 4. szem aktívot.

    Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ez lehet gyógyszermellékhatás is, de hogy ez mennyire normális, azt innen a fotelomból sajnos nem tudom megmondani.

  • Tisztelt Doktor úr! 16 hetes kismama vagyok. Tegnap óta éles, sokszor tényleg fájdalmas, lefelé…

    Tisztelt Doktor úr!
    16 hetes kismama vagyok. Tegnap óta éles, sokszor tényleg fájdalmas, lefelé (hüvely felé) sugárzó nyilallást érzek az hasamban. Most társul hozzá, egy alhasi feszítő érzés (kb olyan mint amikor a hólyag tele van és feszít, de nem érzek keményedést). Orvosomhoz csak holnap tudok elmenni, ügyeletre meg nem megyek, ha nem feltétlenül szükséges. Van okom az aggodalomra vagy egy természetes velejárója a terhességnek?
    Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!
    Üdvözlettel: K. Adrienn

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves K Adrienn! Mindenképpen látnia kell Önt orvosnak. Az aggódással csak rontana a helyzeten. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Barátnőmmel tegnap feküdtünk le először. Védekeztünk gumival. Aznap este…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Barátnőmmel tegnap feküdtünk le először. Védekeztünk gumival. Aznap este illetve a mai nap szédülésre hányingerre és alhasi⁄hasi fájdalomra panaszkodott. Este a vérnyomása is magas volt. Ez természetes ’’tünetek’’ ilyenkor? Köszönöm a válaszát előre is!

    Roland.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nincs semmi gáz, a panaszok pszichések.

  • Tisztelt Doktor Ur! Mar irtam onnek a vissza-vissza tero,vizelesi problemam miatt, es h havonta…

    Tisztelt Doktor Ur! Mar irtam onnek a vissza-vissza tero,vizelesi problemam miatt, es h havonta kozep, és menstruacio elott megvaltozik a huvelyfolyasom(ragados, turos) ami 3nap alatt eltunik. A vizeletem negativ lett, a nogyogy kenetem szinten, annyit irtak h (vegyes bakterium flora) on is erre gondolt, h megvaltozott a huvelyem öko egyensulya. A doktornok betadin kupot javasolt, egy egyhetes kurat. Viszont szerernem kikerni a velemenyet, mert megmondom oszinten, ha igy latatlanban is, de bizom a szakertelmeben nagyon. Ön szerint megcsinaljam a kurat? Segiteni fog?. Koszonom:T.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves T! Használjon inkább Vitagyn-C-hüvelykrémet. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt doktorúr! Pár hete a barátom bele élvezett egy zsepkendőbe, a zsebkendő kicsit átázott…

    Tisztelt doktorúr!

    Pár hete a barátom bele élvezett egy zsepkendőbe, a zsebkendő kicsit átázott és valószínű olyan lett az ujja, áttörölte kicsit de nem mosta meg. Eztán kimentünk az udvarba,(kb. 5-8 fok volt) ettünk stb. Később kb 2 óra elteltével megujjazot ( a mosatlan kezével) de addigra már teljesen száraz volt a keze és nem is látszott hogy van rajta valami. Késik a menstruáciom. Van esély terhessége? Félek... 16⁄L

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nincs, ne féljen.

  • Szép napot kívánok a Doktor Úrnak, A történés röviden a következő; mensi két napos késését…

    Szép napot kívánok a Doktor Úrnak,

    A történés röviden a következő; mensi két napos késését követő reggelen, - bár nagyon halványan - de pozitív eredményt mutatott a terhességi tesz. Örvendeztem is, ahogy ilyenkor örvendezik az ember lánya ha tervezik a dolgot de még aznap délután elkezdtem vérezni, szokásosnál valamivel erősebb görcsök kíséretében, sűrűbb és darabosabb volt, ami tova tűnt, némi émelygéssel és estére jó kis fejfájással megspékelve. A dolog iróniája, hogy ha egy napot várok a tesztel ki sem derül, hogy pozitív volt valaha is, mert akkor betudom annak, hogy késett két napot, biztos a szomszéd vagy az időjárás. No de nincs értelme sopánkodni a természet tette a dolgát, próbálok nem elkenődni. Kérdésem annyi lenne, kell-e, szükséges e megnézetnem magam doktorral? Mindez történt egy hete. Görcsök egy nap után megszűntek, vérzés mennyisége normális volt 4 napig tartott, két napig még émelyegtem, ami még tart; enyhén szurkál jobb oldalt és tompa nem erős fájdalmat inkább érzékenységet érzek, nincs más panaszom. 37 vagyok, benne a veszélyeztetett korban, ezzel számolok. Apjukkal szeretnénk még egy Palántát de extra kezeléseket nem tervezünk igénybe venni sem tortúrákon keresztül menni vagy jön magától természetesen fél-1 éven belül vagy nem s maradunk édes hármasban a most 4 évessel. Szóval csak annyi útmutatást szeretnék kérni, hogy kell e megnézetnem magam? Mindenek előtt és legfőképp a magam egészsége érdekében, szükség van e rá? Köszönöm Doktor Úr az idejét, türelmét Önnek és a családjának, kívánom a legszebbeket, üdvözlettel, Hajnalka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Hajnalka! Ha egy kicsit olvasgatott volna a válaszaimban, akkor tudná, hogy a menzeszek egy jelentős része korai vetélés, ezért nem is javaslom a túl korai terhességi teszteket. Ráadásul a halvány pozitív eredmény nem is biztos, hogy hogy valóban pozitív volt. Jelenleg semmi teendője nincs. Vizsgáltassa ki a peteérését, és ha rendben van, próbálkozzanak nyugodtan és türelemmel. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves doktor úr! Azzal a kérdéssel fordulok magához hogy 15 éves vagyok az arcom nagyon csúnya…

    Kedves doktor úr!
    Azzal a kérdéssel fordulok magához hogy 15 éves vagyok az arcom nagyon csúnya pattanásos.Anyukám azt javasolta hogy szedjek fogamzás gátlót.De nagyon félek hogy a később nem lehet gyerekem az miatt hogy ilyen fiatalon kezdtem el szedni.Magának mi a véleménye szedjek fogamzásgátlót vagy hagyjam hogy elmúljon magától?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Több eszed van sajnos, mint az Anyukádnak. Segíteni sajnos csak személyesen tudnék Neked.

  • Tisztelt Doktor Úr! Tegnap elfelejtettem bevenni a fogamzásgátló tablettámat, ma reggel jöttem…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Tegnap elfelejtettem bevenni a fogamzásgátló tablettámat, ma reggel jöttem rá, 15 perccel léptem túl a 12 órát, a harmadik hetet szedem.

    Az útmutatóban leírtak alapján kell így is eljárnom?

    Köszönettel:

    Zsófia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Zsófia! Vegye be a ma esedékes tablettát és hagyja abba a parázást, nincs oka rá. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr!

    Azt szeretném Öntől kérdezni, hogy most kezdtem el a 2. levél Rezia tablettát, a 4. szemnél járok. És az előző levél 2. placebo tablettánál meg is jött a menzeszem és most múlt el, ilyenkor már védettnek számítok? Még a második levél mellett is szerettem volna… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves G! Ön védett. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Dr. Úr, Bocsássa meg hogy kicsit hosszúra nyúlik levelem de talán fontosak lehetnek…

    Tisztelt Dr. Úr,

    Bocsássa meg hogy kicsit hosszúra nyúlik levelem de talán fontosak lehetnek a részletek is. Január 11.-én született császárral a kislányom, eztán július végéig nem volt vérzésem ekkor a nőgyógyásznál jártam és a CYT.:3 lett HPV gyanúval, ezzel egy időben elkezdtem szedni az Azaliat ami intenzív vérzést váltott ki 2 hét vérzés után megnézett Uh-n és 7mm vastag volt a méhnyálka hártya,( ha jól olvasom a kézírást: endoni 7mm Mko PCOD-s ováriumok) ezért napi másfél szemre emelte a tablettát az intenzív vérzés csökkent de nem szűnt meg majd szeptember 9-én hagytam abba a szedését 2 nap alatt teljesen el állt a vérzés. Most lenne aktuális vissza menni kontrollra és egy javasolt HPV tesztet készíttetni de tegnap estére hüvelygombám lett közel 4 év után ismét, nem kerestem fel személyesen orvost korábban a Mikogal kúpot használtam így ezt tenném most is, beszereztem a patikából de most elkezdtem vérezni elég intenzíven. Még mindig szoptatok napi 3 alkalommal. A kérdés az lenne hogy a Mikogal 150mg ⁄ 6db kúpot lehet e szoptatás alatt használni? A vérzés ideje alatt használjam - használhatom e a kúpot? Rákszűrésre mennyi idővel a vérzés és fertőzés elmúlása után lehet illetve tanácsolt menni? Hálásan köszönöm előre is, nagyra becsült válaszát!

    Üdvözlettel: Zizike

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Zizike! Ez a történet számomra kicsit zavaros. Nem igazán hiszek szülés utáni, szoptatás alatti PCO-betegségben, és abban sem vagyok biztos, hogy Önnek gombás fertőzése lenne. Kérem ne barkácsoljon Magán, hanem keressen egy jó orvost, aki rendbehozza Önt. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc