A betegek kérdései (111156)

  • Tisztelt Főorvos Úr! 38 éves vagyok. Mindig normális volt a mensesem, kb 4 napig szokott tartani.…

    Tisztelt Főorvos Úr! 38 éves vagyok. Mindig normális volt a mensesem, kb 4 napig szokott tartani. Most fejeződött be, de megilyedtem, mert a 4 napból 1napig nagyon erős volt a vérzés, ömlött belőlem. És több diónyi nagyságú sűrű kocsonyás állagú anyag is volt benne. 1 éve méhpolipot távolítottak el nálam laparoszkópiával. Lehet, hogy a méhembe nőtt megint polip, vagy más dolog, pl. ciszta, mioma. A kérdésem: mikor menjek el nőgyógyászati vizsgálatra? A menses utáni napokban vagy két menses között félidőben vagy a menses előtti napokban? Ultrahanggal melyik napon látszódik a legjobban a méh nyálkahártyáján és a petefészekben, petevezetékben a polip, ciszta, mióma vagy más rendellenesség ami okozta ezt az erős vérzést? Biztos vagyok benne, hogy nem áll fenn nálam terhesség, vetélés. Fél éve voltam rákszűrésen, minden rendben volt uh-val is, nem látszódott semmi rossz dolog. Köszönöm válaszát. Tisztelettel: Eszter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Eszter! A kérdésére sajnos nincs jó válasz, mert ciklus különböző szakaszaiban különböző válaszokat lehet kapni. Ha polipra vagyunk kíváncsiak, az a ciklus első felében vizsgálható a legjobban. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor úr! Stodette nevű fogamzásgátlót szedek a harmadik héten miután megvacsoráztam…

    Kedves Doktor úr!
    Stodette nevű fogamzásgátlót szedek a harmadik héten miután megvacsoráztam bevettem a gyógyszert majd kb 1-1,5 óra múlva el kellett mennem wcre, nem volt hasmenésem csak sima székletem de nem tudom hogy ez gyengítheti e a felszívódást? és a hatását a gyógyszernek. A betegtájékóztató is azt irja hogy 4órán belüli súlyos hányás hasmenés csökkenti a hatást.most erősebb havi görcseim voltak mint szoktak lenni. De lehet hogy csak a stressz miatt. Lehet hogy buta a kérdésem, de a válaszát megköszönném.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ez már túlzás!

  • Tisztelt dr.Úr a kérdésem akövetkezölenne sajnos eben a honapban 3-dik alkalomal vérzek ami…

    Tisztelt dr.Úr a kérdésem akövetkezölenne sajnos eben a honapban 3-dik alkalomal vérzek ami ugy zajlott hogy multhonapban 13 án volt a menszeszem ebben ahonapban meg jöt ujra 3-án és utána 17-én és ma megint erösen vérzek sajnos az emlitete napokon is erös nagyon piros és darabos vérzéseim voltak ezenkivül amikor nem vérzek akor az együtlétek is fájdalmasak elégéami korában nem volt jellemzö holnapra van idöpontom nögyogyászomhoz de sajnos én szégyenlös vagyok és a vérzéseken kivül nem merem emliteni a fájdalams együtléteket én szretném meg tudni hogy ezteknek közük van egymáshoz és hogy nagyon muszáj -e megemliteni ezt holnap és ha nem nagy kérés akor kérném szépen ha tudja irja már le nekem hogy mi lehet aprobláma .válaszát elöre is köszöni.Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Éva! Sajnos nem tudja megúszni, hogy elmenjen orvoshoz. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt doktor úr! A menstruáció után 12 nappal van esélye annak hogy terhes lehetek?…

    Tisztelt doktor úr!

    A menstruáció után 12 nappal van esélye annak hogy terhes lehetek?

    Köszönöm válaszát!Tisztelettel:Csilla

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Miért ne lenne Kedves Csilla? Elvileg a ciklus bármelyik napján teherbe lehet esni, de az esélyek messze nem egyformák erre. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tiszteletem tisztelt Dr.úr kb 10 évvel ez elött volt egy vetélésem, azóta nem lettem várandós…

    Tiszteletem tisztelt Dr.úr kb 10 évvel ez elött volt egy vetélésem, azóta nem lettem várandós , szerencsére most újra( junius 22.-én volt az utolsó vérzés) csináltam egy tesztet és pozitív lett ma / 08.30./ voltam vizsgálaton az eredmény: a szülés várható ideje: 2011.04.23
    A terhesség aktuális kora: 6hét 2 nap CRL: 6 mm
    Az dr.úr azt mondta, hogy fejlődése le van maradva kb. egy hónappal jelen e ez valami rosszat?

    Tisztelettel: Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Anita! Úgy gondolom, hogy egy vizsgálatból még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Két hét múlva a vizsgálatot meg kell ismételni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor úr! Férjemmel nagyon szeretnénk egy gyermeket. 8 hónapja próbálkozunk, de eddig…

    Kedves Doktor úr! Férjemmel nagyon szeretnénk egy gyermeket. 8 hónapja próbálkozunk, de eddig semmi. Én 24 éves vagyok, a férjem 30. Ön szerint mikor érdemes orvoshoz forulni. Nagyon felőröl a folyamatos kudarc. Köszönettel. Kinga

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Kinga! Lehet, hogy éppen az a valódi probléma, hogy teljesítménykényszerben érzi Magát és ezzel be is vonzza a kudarcot. Nem orvoshoz, hanem egy jó kineziológushoz kellene elmennie. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Ur! 27 éves nö vagyok, van egy 4 honapos kisfiam. Terhességem elött természetes…

    Kedves Doktor Ur!
    27 éves nö vagyok, van egy 4 honapos kisfiam. Terhességem elött természetes uton védekeztünk, férjem részéröl, mert korábban nem birtam a fogamzásgátlot,( renszertelen lett a vérzésem stb.) Szülés utan a miréna spirál mellett döntöttem, amit el kellett távolitani mert lecsuszott. Gyogyszert nem merek szedni, mert volt már depresszioban részem, és nagyon sok gyogyszernek van ilyen mellékhatása, attol rettegek. Voltam a nögyogyászomnál kikérni a véleményét, és hogy világositson fel, milyen modszerek vannak amik nekem még kedvezöek lehetnének, de azt mondta, hogy várjak még kicsit és probáljam ismét a spirált. Tisztelem Doktor Úr munkáját, ezért nagyon sok levelét elolvastam, többekközött azt is, hogy a hormonspirálnak rengeteg a mellékhatása, nekem nem mondta a nögyogyszom, csak azt, hogy jobb mintha az ember gyogyszert szedne. Szoval nem világositott föl, es mindenféle vizsgálat nélkül kezembenyomott 5 db fogamzásgátlot, semmit nem kérdezve, igy tele van vele a fiokom, persze szedni nem merem, mert nem sok jot hallottam rola. Természetesen nem várok csodát, tudom, hogy minden gyogyszernek van mellékhatása, de szerettem volna valkitöl tanácsot kérni. lehet, hogy van más megoldás is? Kerem irja meg, hogy tudna-e nekem segiteni, vagy valamit javasolni, illetve ha ez csak személyesen lehet, mennyibe kerülne tb kártya nélkül, mert külföldön élek.
    Válaszát és kedvességet elöre is köszönöm.
    Tisztelettel:petra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Petra! Hívjon fel kérem holnap délután, szívesen megbeszélem Önnel a lehetőségeit. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Dr Ur,21eves vagyok,mennyi idokozonkent kell rakszurest csinaltatnom,utoljara mult juliusban…

    Dr Ur,21eves vagyok,mennyi idokozonkent kell rakszurest csinaltatnom,utoljara mult juliusban volt,negativ!!!!viszont kulfoldi tartozkodasom miatt most nem igazan tudom megoldani,itt uis nagyon draga...februar korul volt egy gombas fertozesem amivel haromszor jartam orvosnal,kaptam kremet es gyogyszert ennek ellenere kb 4-5honapig kuszkodtem vele,es szemolcsszeru kepzodmenyek is megjelentek,utana olvastam,es megijedtem,lehet hogy HPV,elmentem ismet orvoshoz,es azt mondta hogy semmi komoly,es csinalt egy tenyesztest virusokra de hala isten negativ lett mindenre,nem tudom hogy itt megneztek a HPV-t is,meg azt olvastam hogy ez csak cytologiai vizsgalattal mutathato ki?mit gondol azert megis csak muszaj lenne az a rakszures,vagy raerek vele meg haza tudok menni?kbfel ev...koszonom figyelmet Ildiko

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ha a fél év valóban fél év, akkor annyit várhat kedves Ildikó. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Hamvas Ferenc! Mióta nem írtam (endometriózissal kapcsolatban),volt egy lombik próbálkozásunk,egész…

    Tisztelt Hamvas Ferenc!

    Mióta nem írtam (endometriózissal kapcsolatban),volt egy lombik próbálkozásunk,egész pontosan long változat.

    Sikerült is,meg nem is,a HCG-m nőtt,de csak 19-ig,így a terhesség támogatásának abbahagyása után volt vérzés is.

    Októberben letelik a 3 hónapos szünet a 2 lombik között,de most az orvosom úgy döntött,hogy rövid protokollal próbálkozunk.
    (Az elsőnél elég nehéz volt a stimulálás,így meglepő eredmény volt az endometriózisom ellenére,hogy létrejött terhesség)

    Eszerint előtte egy hónappal kapok fogamzásgátló tablettát.

    Az lenne a kérdésem,hogy pontosan mihez kell előtte az egy cikluson át tartó fogamzásgátló szedés? Ez esetben "csupán" mint hormon számít,mint a hosszú protokoll elején az a kb. 10 napos Decapeptyl injekciózás?
    Valamiféle előkészítése a szervezetnek?

    Válaszát előre is köszönöm,tisztelettel: Judit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Judit! Az a helyzet, hogy nem ismerem pontosan a protokollokat, ezért a kérdésére nem tudok reális választ adni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! Orvosom diane35-öt írt fel, de nem mondta hogyan szedjem, csak annyit, hogy…

    Kedves Doktor Úr!

    Orvosom diane35-öt írt fel, de nem mondta hogyan szedjem, csak annyit, hogy a tájékoztatóban benne van. Kérdésem az lenne, hogy akkor kezdjem el szedni, mikor megjön a menzeszem, az első napon? Ez általában öt napig tart. Vagy akkor kezdjem el szedni, amikor eljön a hatodik nap és már nem vérzek, vagy bevehetem az első szemet már akkor is, amikor csak barna folyásom van!
    Köszönöm válaszát előre is!
    Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Van valamiféle betegsége kedves Anita? A Diane tudniillik nem fogamzásgátló, hanem hormongyógyszer. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • tisztelt doktor ur.en azt szeretnem megkerdezni,hogy voltam nogyogyasznal,minden rendben volt,de…

    tisztelt doktor ur.en azt szeretnem megkerdezni,hogy voltam nogyogyasznal,minden rendben volt,de most kaptam meg a cito eredmenyt es azt monta,hogy hasznaljak el 6 darab flumizin huvely kupot,ezt miert rendelte el,valami fertozesem van a huvelybe.
    koszonom a valszat
    tiszteletel erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Feltehetően van egy gombás fertőzése Kedves Erika. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor ÚR! Értékelem, hogy Ön nem akar megijeszteni előre! Nagyon kedves de azért…

    Tisztelt Doktor ÚR!
    Értékelem, hogy Ön nem akar megijeszteni előre!
    Nagyon kedves de azért a bogarat a fülembe ültette! (Biztos nem lehet jó ha még le sem írja)
    Már átestem egy magzatvíz vételen és annak teljesen jó lett az eredménye, tehát gondolom így fejlődési rendellenességről nem lehet beszélni!
    Tudom, hogy túl aggodom a kérdést, de eddig a terhességem nagyon nehezen zajlott és mindig ijesztő egy következő probléma!
    Köszömettel egy tisztelője

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Az a probléma, hogy Ön azt nem veszi észre, hogy én nem a rosszat titkolom Ön elől, hanem Kontroll-vizsgálat nélkül nem vehetem magamra annak a felelősségét, hogy azt mondjam, hogy a baba szerintem teljesen egészséges.

  • Tisztelt főorvos úr! Utoljára július 24-én volt menstruációm. Augusztus 7-én szerelmeskedtem…

    Tisztelt főorvos úr!

    Utoljára július 24-én volt menstruációm.
    Augusztus 7-én szerelmeskedtem a párommal, megszakított közösüléssel, tehát a hüvelyemen kívül volt ejakulációja.
    Ennek ellenére nem jött még meg és semmi jele sincs, nem vagyok ideges, nem fájnak a melleim, nincs farkasétvágyam, levert sem vagyok.
    Teherbe eshettem az előváladéktól is?

    Köszönettel: Olga

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Elvileg igen kedves Olga, de feltehetően nem. Nyugi, a biztonság kedvéért a reggeli első vizeletével csináljon egy tesztet. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor úr! Mercilon fogamzásgátló tablettát szedek 4.éve, és naponta maximum 3 szál…

    Kedves Doktor úr!

    Mercilon fogamzásgátló tablettát szedek 4.éve, és naponta maximum 3 szál cigarettát szívok el.
    Kérdésem, hogy befolyásolhatja-e valamilyen formában a fogamzásgátló tabletta hatását a dohányzás?

    Köszönöm szépen!

    Üdvözlettel,
    Rege

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Az egészségét befolyásolhatja kedves Rege, ami sokkal súlyosabb probléma, mintha a fogamzásgátló hatást befolyásolná. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Minden évben elmegyek egy szűrő vérvételre a biztonság kedvéért. Ehhez a…

    Tisztelt Doktor Úr! Minden évben elmegyek egy szűrő vérvételre a biztonság kedvéért. Ehhez a háziorvosomtól szoktam beutalót kapni. Ebben a hónapban megyek, éppen a 25. ciklusnapomon fogok tartani. Egyébként 26 naposak a ciklusaim. Férjemmel babát szeretnénk. Ha terhes lennék, akkor ez a vizsgálat kimutatná, illetve ha igen, akkor melyik értéket kellene néznem? Köszönettel. Veronika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ez semmi ilyet nem mutat ki kedves Veronika. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktorúr! Már irtam magának,hugyuti fertőzésem volt,erős fehéres krémes folyásom is…

    Tisztelt Doktorúr!
    Már irtam magának,hugyuti fertőzésem volt,erős fehéres krémes folyásom is volt amire azt mondta a nőgyógyászom hogy gombás fertőzés kaptam dermiy tabletátt 1 szemet és kaneszten combit.a hugyutira pedig sumetrolim 400mg tabletát.De minden azzal kezdödött hogy a hasam fájt nagyon ,nehezen wc-ztem és váladékos volt.A gyógyszereket beszedtem a canesten kúpokat felhelyeztem de a harmadikat mikor raktam volna fel véreszerű barnás folyásom volt,ez pár napon belül elmult,de még mindig fáj a hasam váladéko a székletem ,és sárgás fehéres krémes folyásom is van azóta is.Most kaptam beutalót hasi ultrahang vizsgálatra.Mi lehet a baj nem tudnak semmit mondani az orvosok csak szedem a sok gyógyszert és küldözgetnek minden hova!Kérem segítségét mert már szeretnék meggyógyulni egyi idő után(már majdnem fél éve fáj a hasam)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Látatlanban nem tudok Önnek reális választ adni, meggyógyítani meg sajnos pláne nem.

  • Tisztlet Doktor úr! Megpróbálom röviden leírni a történetet. Első babánk 2008. 06.24-én született…

    Tisztlet Doktor úr!

    Megpróbálom röviden leírni a történetet.
    Első babánk 2008. 06.24-én született császárral. Az orvosom javaslatára 23-án befeküdtem a kórházba, pedig semmi jele nem volt a szülésnek. 24-én megvizsgált, ami nagy fájt, rá kb 10 percre elfolyt a magzatvíz. 6 órás vajúdás után kaptam oxitocint, de akkor sem éreztem sem székelési ingert, sem azt hogy nyomnom kellene. Pedig azt mondta az orvos h látja már a baba haját. De én szó szerint nem éreztem semmit, főleg azt nem h nyomnom kellene. Aztán úgy döntöttek, h megcsászároznak. Műtét közben a hólyagomat is varták (amit a mai napig nem tudom, h miért kellett).
    Második babánk most született 07.20-án, természetesen császárral, ugyan annál az orvosnál. 13.30-kor keződtek az 5 perces fájások, a kórházban megvizsgált az orvos, és ahogy kihúzta a kezét elfolyt a magzatvíz ami meconiumos volt. Utána még hagytak kb 20 percet vajúdni és miután gyengült a magzat szívhangja betoltak a műtőbe. Ott kezdődött a rémálmom. Epidurális érzéstelenítéstől független éreztem mindent, sőt még valamikor fájt is. Az anesztes adott egy kis kábítot. Közben az orvosom közölte, hogy még ilyen méhrepedést nem látott, majd h nagyon vérzek, na ekkor nagy volt a sürgés forgás. Majd szúrtak még egy branült. Közben megkérdeztem tőlem, h ugye nem akarok több gyereket szülni? Kezdtem bepánikolni. Műtét után nagyon rossz volt, másnap ki sem tudtam mászni az ágyból olyan fájdalmam volt. Szó szó, az orvosomat a műtét után nem láttam, nem jött be hozzám megkérdzeni h hogy vagyok. Csak aznap amikor már jöttünk haza. Több kérdésem lett volna, de az első kérdés feltevés után megcsörrent a telefonja és ott hagyott, kiment az ajtón. Után nem láttam őt. Mivel a zárójelentésen nem szerepeltek a műtét közbeni komplikációk ezért újból kerestem az orvosomat. Na akkor tudtam vele "normálisan" beszélni. (Pedig már ott tartottam, h a felettesét keresem meg.) Igaz amikor megkérdeztem, h mi volt az a vérzés, csak annyit válaszolt , h vérzés. Teljesen kiábrándultam az orvosomból.
    Ezek után úgy döntöttem, h nem mennénk vissza hozzá a 6 hetes kontrolra.
    Kérdésem, h mennyire fontos ez a vizsgálat? Mehetek más orvoshoz is?
    Illetve ha elmarad ez a vizsgálat az nagy baj?

    Válaszát előre is köszönöm.
    Kiss Nikoletta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Nikoletta! Mindenképpen el kell mennie kontrollra. Ahhoz, hogy az új orvosa tudja, hogy mi is történt Önnel, kórlapmásolatot kellene kérni, amit kötelesek kiadni Önnek. Össze fogják csinálni magukat, hogy azért kéri, mert perelni akar valamiért. Ne is az orvostól kérje, hanem az osztályirodától, ha netán nem menne, akkor keresse meg a betegjogi képviselőt, akinek a neve elvileg minden osztályon kötelezően ki van írva, ő segíteni fog Önnek. Jogában áll tudnia, hogy mi is történt Önnel! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor úr! Férjemmel július 20.án éjjel 10 órakkor szeretkeztunk és sajnos az óvszer…

    Tisztelt Doktor úr! Férjemmel július 20.án éjjel 10 órakkor szeretkeztunk és sajnos az óvszer elszakadt. Mivel éppen a ciklus 14 napján tortént, másnap délután 6 órakkor esemény utáni tablett vettem be. A márkaneve Norlevo Uno. A probléma az, hogy a menstruációm a mai napig nem jelentkezett semilyen formában sem. Csináltam 2 terhességi tesztet is /elsot 2 hete a másodikat 1 hete/ mindketto negatív lett. A ciklusommal régebben voltak problémáim, de most már évek óta pontos. Mivel már 48 éves vagyok nem szeretnék gyereket szulni. Lehetséges, hogy az esemény utáni tabletta kavarta ossze a ciklusomat? Lehetséges, hogy mégis terhes vagyok? Válaszát elore is koszonom!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Lehet, hogy a gyógyszer felgyorsította a klimax kialakulását. Látatlanban nem tudok okosabbat.

  • Kedves Doktor ÚR! Köszönöm válaszát! Most is nagyon óvatosan válaszol, semmi rosszat nem ír,…

    Kedves Doktor ÚR!
    Köszönöm válaszát!
    Most is nagyon óvatosan válaszol, semmi rosszat nem ír, de ha a gép mégis jól mér, akkor a kicsi mellkasa kisebb az átlagosnál!
    Ez jelent problémát? Később még behozhatja a lemaradást!
    Elnézést hogy zaklatom, de nagyon érdekel a dolog!
    Köszönettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Annyi téves UH-leletet láttam az utóbbi időben, hogy addig, amíg nem bizonyos, hogy a mért érték eltérő, nem mondanék semmit.

  • Tisztelt Hamvas Doktor Úr! Azt szeretném kérdezni, hogy szabad e terhesen Daedalon tablettát…

    Tisztelt Hamvas Doktor Úr!
    Azt szeretném kérdezni, hogy szabad e terhesen Daedalon tablettát enni. Kb 6-7 hetesen két napig nagyon rosszul voltam, csak gyomorsavat hánytam és nem állt meg bennem semmi. A háziorvosom szerint valami vírus volt, és aznap 3x1 daedalont bevettem. Másnap már nem kellett és azóta sem (szerintem nem vírus volt, mert másnapra elmúlt). Ez az adag okozhat bajt a magzatnál? További kellemes napot kívánok.
    Edit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem okozhatott kedves Edit. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc