A betegek kérdései (111156)

 • Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődnék, hogy a Mercilon tabletta hatását a Nootropil 1200 mg filmtabletta…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Érdeklődnék, hogy a Mercilon tabletta hatását a Nootropil 1200 mg filmtabletta és/vagy a Betarevin 24 mg tabletta befolyásolja-e, és ha igen, milyen formában.

  Válaszát előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Abban nem vagyok biztos, hogy a betegsége, amire ezeket a gyógyszereket szedi, megengedi-e a fogamzásgátló szedését. Ha igen, akkor a gyógyszerek nem rontják egymás hatását.

 • Kedves Doktor úr! Dienille fogamzásgátlót szedek már egy ideje, kb. fél éve, azt hiszem. 2 hete…

  Kedves Doktor úr!
  Dienille fogamzásgátlót szedek már egy ideje, kb. fél éve, azt hiszem. 2 hete kezdtem el szedni menstruáció után a következő levéllel, de az első héten 1 tablettát 12 óránál több idő elteltével vettem be, majd utána a soron következőt. A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben fenn állhat a terhesség? Elolvastam a gyakori kérdéseket is, de a gyógyszer betegtájékoztatóján viszont az volt, hogy az első héten számít, hogy betartom-e a 12 órát.
  Előre is köszönöm válaszát! Andrea

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Csak azt nem írta meg nekem kedves Andrea, hogy mikor voltak együtt? Ha nem sokkal a tévesztés után, akkor sajnos nem kizárt a peteérés beugrása. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

 • Tisztelt főorvos úr! Első babát váró 35 hetes terhes kismama vagyok, tegnap óta a baba csak…

  Tisztelt főorvos úr!

  Első babát váró 35 hetes terhes kismama vagyok, tegnap óta a baba csak reggel és este mozgolódik, de nem olyan erőteljesen mint hetekkel előtte.
  Ha megmozgatom a hasamat vagy megkocogtatom akkor néha visszarúg.
  Ez elfogadható a 35. héten.
  Köszönöm a válaszát Mónika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Holnap kérjen egy CTG-vizsgálatot kedves Mónika. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

 • Tisztelt doktor Úr! A párommal langyos vízben pettingeltünk úgy,hogy én az ölében ültem és…

  Tisztelt doktor Úr!

  A párommal langyos vízben pettingeltünk úgy,hogy én az ölében ültem és a nemi szervemmel izgattam a péniszének a tövét. Behatolás nem történt. Majd a párom hirtelen megszólalt,hogy elélvezett a vízbe. Én azonnal felugrottam és lemostam magam kívül-belül. A ciklusaim 24-25 naposak és ez pont a 12. napon történt. Kérdésem az volna,hogy ilyen esetben kell-e tartanom a terhességtől?

  Köszönettel:

  Andrea

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Nem hiszem kedves Andrea. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

 • kedves doktorúr! Válaszai között olvastam ,hogy akinél hematomát találnak a petezsáknál annak…

  kedves doktorúr!

  Válaszai között olvastam ,hogy akinél hematomát találnak a petezsáknál annak nem ajánlja a nemi életet!Nekem is láttak ilyen hematomát de engem nem tájekoztattak arrol,hogy tilos a nemi élet.Igaz nem sokszor de pár alkalommal voltam együtt a férjemmel.Nincs és nem is volt semmiféle vérzés nem fáj semmim de mégis elkezdtem aggodni ,árthattam ezzel?

  Szilvia

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Ne kockáztassanak kedves Szilvia. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

 • Csak egy rövid kérdésem lenne: Az éves szűrővizsgálati leletemen ez szerepel:3mm-re tágult…

  Csak egy rövid kérdésem lenne:
  Az éves szűrővizsgálati leletemen ez szerepel:3mm-re tágult uterusűr.
  Szeretném megtudni, hogy ez mit jelent.
  Válaszát előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Ezt a leletet sajnos nem tudom értelmezni.

 • T Dr. Úr! A válaszait látva Én önt egy nagyon korrekt és jó orvosnak tartom. Gyógyszert azért…

  T Dr. Úr!

  A válaszait látva Én önt egy nagyon korrekt és jó orvosnak tartom.
  Gyógyszert azért nem veszek be mert a nospára is allergiás vagyok. Mást még nem próbáltam. Nem tudom, hogy az hogy hatna.
  De azért köszönöm
  Jó hogy van a Dr. Úr és bármikor bárki kérdezhet

  Üdvözlettel
  Szilvi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Nagyon szívesen. Köszönöm a bókot! Szeretettel Hamvas Ferenc

 • Köszönöm a választ. Akkor már csak az lenne a kérdésem, hogy mikor csinálhatok terhességi tesztet?…

  Köszönöm a választ. Akkor már csak az lenne a kérdésem, hogy mikor csinálhatok terhességi tesztet? Még két hét mire megjön, ha egyáltalán megjön.

  Köszönöm,


  Zita

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Két hét múlva kedves Zita. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

 • Kedves Doktor Úr!Egy olyan kérdéssel ffordulnék önhöz mely nekem nagyon kellemetlen.Van egy 6 éves kislányom évekig nem szedtem fogamzás gátlot és nem lettem terhes.Kb 2 éve keztem el fogamzásgátlot szedni és 4 hónapal ezelött terhes lettem gyogyszer mellet,ezt a babát nem tartottuk meg.1hónapja… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Csináljon egy terhességi tesztet, az el fogja dönteni a kérdést, hogy terhes-e. Ha igen, akkor után lenne beszélni a többi kérdésről.

 • Tisztelt Dr. Úr! A kérdésem a következő lenne. Harmadik napja menstruálok hétfőn még görcsölt…

  Tisztelt Dr. Úr!

  A kérdésem a következő lenne.

  Harmadik napja menstruálok hétfőn még görcsölt a hasam (de előtte nem tapasztaltam semmi nem fájt a mellem sem a hasam), kedden nem. Ma viszont alig tudok járni görcsöl és szúró érzésem van. Az hozzá kell tennem, hogy borzalmasan megvan.

  Megnyugtató válaszát köszönöm

  Szilvi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Mit vár tőlem látatlanban kedves Szilvi? Miért nem vesz be valamit?

 • Kedves Doktor úr!

  1 éve szedek Mercilon fogamzásgátlót. A jelenlegi levelet 2 nappal később kezdtem el szedni, mint kellett volna. Szombaton kellett volna, de elfelejtettem, így hétfőn bevettem a hétfőit, plusz még a vasárnapit is. Vasárnap együtt voltam a párommal. Ettől még nem… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Nem vagyok elragadtatva ettől a megoldástól kedves Zita, és nem tudom Önt teljesen megnyugtatni. Félő, hogy a többi tabletta is hasonló problémát okozhat Önnek, mert a Mercilonra nem igazán jellemző… Még több

 • Elnézést kérek Doktor Úr! Nem cseverészni szeretnék, de még szeretném megkérdezni Öntől, hogy…

  Elnézést kérek Doktor Úr!

  Nem cseverészni szeretnék, de még szeretném megkérdezni Öntől, hogy esetleg az egészségügyi küret (leírni is szörnyű szó) helyett más alternatív megoldás is létezne? Írta, hogy nem tud eleget a problémámról, amit természetesen nem nagyon akartam itt részletezni. Viszont mint írtam évek óta vérzés-zavaraim vannak, ami rendszerint menszesz után pár nappal úm. "elönt" és nem kérdezi hol vagyok. Ez nagyon kellemetlen, kezelhetetlen. Amellett vérszegény is vagyok, valószínüleg emiatt. Az endometrium menszesz után is akkora, mint amilyennek előtte sem kellene lennie. Továbbá szükségesnek tartják az ebből adódó szövettani eredményt is. Mint kiderült méhszáj-sebem is van. Nem szívesen vállalom én ezt a beavatkozást, sőt! De lenne rá más, esetleg homeopátiás megoldás is?
  Az, hogy 2005-en bezárták ezt a nagyszerű intézményt, már régóta minősíti az "elkövetőket". (kár, hogy ők mindent meg tudnak oldani...saját javukra)
  Bocsánat.
  Többször nem zavarom, és már most nagyon köszönöm előre is a válaszát, hogy ne kelljen még egy üzenettel rabolnom az idejét.
  Tisztelettel: Robina

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Egyértelműen a műtét szükségességét szeretném alátámasztani kedves Robina. És ráadásul tegnap! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

 • Jo napot kivánok Dr Ur! Megprobálom röviden leirni mi is történt.Tehát áprilisban volt egy abortuszom.Ami…

  Jo napot kivánok Dr Ur!
  Megprobálom röviden leirni mi is történt.Tehát áprilisban volt egy abortuszom.Ami nem magyarországon történt. A baba már 3 honapos volt tul nagy ezért nem szokványos modon történt.Este a korházban kaptam 3db tablettát amit egymás után kellett bevennem,azt mondták ettöl meghallt bennem a magzat.Majd másnap reggel visszamentünk a korházba,akkor olyan gyogyszert kaptam vaginális uton amitöl elindult a "szülés" és akkor pontosan nem tudom mi történt(rengeteg vér távozott belölem)Majd ezután toltak be a mütöbe azt mondták erre még szükség van(kitisztitották a méhem).Tehát ez történt pontosan április 16-án.Majd pont egy honapra rá volt egyetlen egy napon egy nagyon nagyon kicsi jelentéktelen vérzésem.Még az orvosok is vitatták hogy ez lehetett e menstruáciom.Késöbb sajnálatos modon pontosan junius 12-én történt egy olyan sexuális együttlét amit nem akartam igazán :( a fiu ,hiába védekeztem a fiu nem huzott fel ovszert ezt nem is nagyon akarom taglalni rossz emlék :( ezután azthiszem másnap vagy két napra rá bevettem egy esemény utáni tablettát.késöbb visszamentem még külföldön(svájcban) a korházba ahol ultrahangon néztek és csináltak egy terhességi tesztet,negativ lett.Tehát ök is értetlenül áltak az elött hogy miért nem jött meg :( Majd az orvos beszélt a föorvossal és az idegi állapotom számlájára irták.De hozzá teszem ök nem tudtak az esemény utáni tabletta bevételéröl.az tény és valo hogy nagyon nagyon sokat idegeskedtem és egy kicsit ki is készültem,de leginkább most ez aggaszt hogy még mindig nem jött meg.Majd hazajöttem és itt is elmentem orvoshoz itt is csináltak terhességi tesztet a laborba ami szintén negativ lett.Majd az orvosom felirt egy norcolut nevezetü gyogyszert.De azt még hozzá kell tennem hogy tegnap a mellbimbom körül elég erös és hosszu fekete szörök nöttek :(És NEM kezdtem el szedni a norculotot.Mert bevallom félek.Megbizom az orvosomba , jo orvosna tarom.El is mondtam neki hogy pontosan hogy zajlott svájcban az abortusz miket kaptam,de nem tudom ö pontosan tudja e melyek ezek a készitmények hiszen nem tudtam neki megnevezni :(
  Most azért irtam önnek Dr urna már nem elöször és ezuton is szeretném megköszönni a többi válaszát is,nagyon hasznosnak itélem meg ezt az oldalt.Nem tudom mi tévö legyek az elözöleg kapott hormonoktol(mert gondolom az is volt) hiztam 3 kilot ez rajtam nem sok mert vékony vagyok,nem is ez a legnagyobb bajom.Hanem mert nagyon félek,azért is jöttem már haza magyarországra mert hiába vannak ott is jo orvosok de talán jobb itthon.Fogalmam sincs miért nem jött meg a mensim!annyira remélem hogy minden fontos infot leirtam a Dr urnak.tabletták esemény utáni, idegeskedés,szörnövekedés..meg most már akkor azt is leirom h csináltattunk egy vérképet amiböl az derült ki hogy vérszegény vagyok.És még valami egy ideig nem táplálkoztam megfelelöen mert fogyni akartam,pedig ezt nem tetetm jol.Csak azért irom le mert nem tudom mi az ami befolyásolhatja.Mindent leirtam Dr urnak ami történt vele remélem tud ebböl valamire következtetni.És azért nem kezdtem l szedni a norculotot mert félek hogy ez már nagyon sok a szervezetemnek.Érdemes várnom vagy mit tegyek DSr Ur?Arra is gondoltam hogy megprobálom gyogynövényes modszereket elöször vagy ilyesmi mit gondol erröl Dr ur?(egyébként elötte mindig pontosan megjött)
  Nagyon szépen köszönöm elöre is válaszát remélem minden tényezöt leirtam amit beszedtem amik történtek..és remélem lesz valami gondolata mitöl marad ki ilyen sokáig :( üdvözlettel :aggódó lány

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Gondolatom van, sajnos sokkal több, mint amennyi kellene, így nem tudok Önnek igazán hatékony választ adni. Szeretném, ha személyesen tudnánk találkozni, hogy valóban a segítségére tudjak lenni, mert nem szeretnék kísérletezni Önnel.

 • Tisztelt Doktor Úr! Én azzal a panasszal fordulok önhöz hogy erős folyásom van!Többször kezeltek…

  Tisztelt Doktor Úr!
  Én azzal a panasszal fordulok önhöz hogy erős folyásom van!Többször kezeltek már kúpot is használtam és rengeteg fertőzésre való gyógyszert amit a nőgyógyászom írt fel!A problémám még az is hogy van amikor fáj a szex oan mintha késsel szúrkálnák a hasamat és ienkor erős folyásom lesz!Nem tudom hogy mit csináljak már több mint 1 éve kezel a nőgyógyászom és semmmi ! Kérem segítsen! Köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Keressen kérem másik nőgyógyászt.

 • Tisztelt Doktor Úr!
  Én egy 20 éves lány vagyok.Július 29-én estem át egy abortuszon, óveszer használata mellett lettem terhes, de a tanulmányaim miatt nem tudtam megtartani a babát. Az orvosom azt mondta, hogy miután elmúlik a vérzésem ismét élhetek nemi életet. Abortusz után két héttel… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Mindenképpen forduljon orvoshoz, mert sajnos felmerül a lehetősége annak is, hogy a méhében lepénymaradék van. Amit tudnia kell, hogy az orvos nem a műtét utáni vérzés elmúlására, hanem az első… Még több

 • Tisztelt Doktor Úr! 38 éves vagyok. Van két szép fiam (6 és 3 évesek), akik komplikációmentes…

  Tisztelt Doktor Úr!

  38 éves vagyok. Van két szép fiam (6 és 3 évesek), akik komplikációmentes terhességek után születtek.

  Pontosan egy éve, 8 hetesen erős vérzés lépett fel, a terhességet a műtőben fejezték be, mondván elindult a vetélés.

  Az idén szintén terhes lettem, a 12.hétig utrogestan hüv.kúpot használtam és újra erős vérzésem lett (, szinte az utolsó kúpok használatát követően).
  Kórházba kerültem, ahol ultrahangon megnéztek, és mondták, a baba rendben és bevérzés látható a lepény szélénél. Duphastont és rutascorbint kellett ettől kezdve szednem.
  Két és fél hét múltán szívodott fel a haematóma teljesen (Ultrahanggal nézték). Már kezdtem megnyugodni, erre este újra éreztem, h. valami folyik.
  Jelentkeztem a kórházban, megvizsgáltak, Közölték, hogy a baba rendben, vizsont az ultrahang a lepény alsó pólusánál az amnion és a chorion között kb. 3 cm-es részan folyadékot ill. egy 35 mm-es friss haematómát írt le. Fölvettek, másnap is megnéztek, és mondták, hogy kevesebb a magzatvíz az átlagosnál és 2 nappal később pedig kis babám kényszertartásba került. Szinte nem volt magzatvíz.

  Mivel fiacskáim császárral születtek, Így "csak" dilapános méhszájérlelést, ballont és oxytocinos vetélésindukciót alkalmaztak.
  Négy napon keresztül. Hiába. Nem tágultam. Az egészet végül a műtőben fejezték be.

  A 12 hetes uh. rendben volt. a négyes tesztre most mentem volna, a magzati szövetből pedig többszöri kérésemre sem végeznek genetikai vizsgálatot, mondván mivel van 2 egészséges gyermekem, ez a 1. vetélés és a 2.magzatvízszivárgás dacára sem indololt.

  A MIÉRTre a VÉLETLEN volt a válasz.

  Azt szeretném Öntől kérni, hogy az elmondottak alapján értékelje a helyzetem és világosítsa meg számomra, hogy van-e lehetőségem még gyermeket a világra hozni.
  Bízom őszinte válaszában, Üdvözlettel: Katalin

  U.I.: ...az élet szép

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Kedves Katalin! A válaszom egyértelmű igen. Érdemben segíteni viszont csak akkor tudnék Önnek, ha ismerném Önt és a körülményeit. Kérem keressen meg. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

 • Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz,hogy 1.5 éve szedek fogamzásgátló tablettát!Párommal…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz,hogy 1.5 éve szedek fogamzásgátló tablettát!Párommal 18.án amikor az első tablettát bevettem a következő 20 adagból 20.00 kor és aznap hajnalban voltunk együtt a párom nem ment belém (bár tudom az előnedvtől is lehet terhesség) és most 2 napja hányingerem van! Azt hozzá szeretném tenni ,hogy ebben a két napban pont hólyaghurut gyulladást kaptam és hogy lehet e ettől a hányinger ?Válaszát előre is köszönöm szépen!

  Üdvözlettel:Enikő

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Biztos, hogy nem terhességtől vannak a panaszai kedves Enikő. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

 • Kedves Doktor Úr! Nagyon köszönöm. Aranyos, de sajnos a környékén sem lakom Bp-nek. Megnyugtatott.…

  Kedves Doktor Úr!

  Nagyon köszönöm. Aranyos, de sajnos a környékén sem lakom Bp-nek. Megnyugtatott. Akkor megpróbálom rávenni az altató orvost erre a vizsgálatra. Lényeg, hogy megoldható.

  Köszönöm kedvességét.
  További jó munkát! Úgy látom megszakítás nélkül van...

  Üdvözlettel: Robina

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Nagyon szívesen kedves Robina. Szeretettel Hamvas Ferenc

 • Doktor Úr, elnézést a figyelmetlenségem miatt... :)

  Doktor Úr, elnézést a figyelmetlenségem miatt... :)

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Megtörtént.

 • Kedves Doktor úr,

  26-28 napos a ciklusom és kb a 11. napon szoktam észlelni tojásfehérje típusú folyást.
  Ettől a hónaptól mérem az ébredési hőmet és a következőt tapasztaltam:
  a ciklus első 11 napján 36,2-36,4 a hőm.
  A 12. napon lement 36 fokra.
  13.nap:… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Kedves Erika! A hője nem mutat ovulációra, a nyák-önvizsgálatban meg nem bízom. A kérdésére nincs korrekt válaszom. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc