A betegek kérdései (111156)

  • T.Főorvosúr! Májusi konizáció szövettani eredménye méhnyak in situ carcinomája mirigybe terjedéssel…

    T.Főorvosúr!
    Májusi konizáció szövettani eredménye méhnyak in situ carcinomája mirigybe terjedéssel CINIII.A metszés nem az épben történt.5 évvel ezelött már volt egy konizáció aminek aszövettani eredménye jó volt azóta PI volt a citológiám.Januárban újraP3 lett+ HPV 16 mely hüvelyi kezelés után sem változott.Köszönettel Eri

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Eri! Hála Istennek a korábbi szövettani eredménynek nyoma sem volt. Nincs félnivalója, ezt úgy tűnik sikerült megúszni! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr!

    Pár hete abbahagytam végleg a fogamzásgátló tablettát. Az óvszer nagyon nem tetszik egyikőnknek sem. A megrendelt pesszáriumom még nem érkezett meg. Önmagában próbáltuk a pharmatex krémet, de férjem panaszkodott, hogy csípi belül. Ez normáli mellékhatás ami… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Asszonyom! A pesszárium belső felszínén a krém majdnem hatástalan. A pesszáriumra sokkal kevesebb krémet kell kenni, mint amikor önmagában alkalmazza, feltehetően ez nem fog a férjének problémát… Még több

  • Kedves Doktor Úr!! Ne haragudjon hogy ilyen dologgal zaklatom, csak annyi kérdésem lenne hogy…

    Kedves Doktor Úr!!

    Ne haragudjon hogy ilyen dologgal zaklatom, csak annyi kérdésem lenne hogy mennyire normális ha a menstruáció alatt nagyon folyik ( önlik) belőlem a vér..

    Van hónap amikor semmi van hogy ömlik..

    Ön szerint ez normális..

    28 éves vagyok van 1 miómám és 2 éve volt egy méhen belüli polip műtétem..

    Válaszát köszönöm

    Niki

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ez nem normális kedves Niki, de nem biztos, hogy kóros. Segíteni lehet rajta, de nem látatlanban. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Drága Doktor Úr! Nagyon köszönöm a válaszát,megnyugtatott!:) Üdvözlettel:Zsuzsi

    Drága Doktor Úr!
    Nagyon köszönöm a válaszát,megnyugtatott!:)
    Üdvözlettel:Zsuzsi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nagyon szívesen, örülök! Szeretettel Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktorúr! 30 éves kismama vagyok, 40 + 2 hetes. A méhszájam 2 cm-re van kinyílva. A…

    Tisztelt Doktorúr!
    30 éves kismama vagyok, 40 + 2 hetes. A méhszájam 2 cm-re van kinyílva. A szülésznő javasolta a homeopátiás szereket a tágulás gyorsítására, de csak a megemlítés szintjén. Vettem egy doboz Caulophyllum thalictroides 5ch nevű tablettát. Az lenne a kérdésem, hogy a tablettákat csak a vajúdás alatt kell szedni, vagy akár most is elkezdhetem? Esetleg közelebb hozhatja a szülést?
    Válaszát előre is köszönöm: Krisztina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Krisztina! Vajúdás alatt kell szednie. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Üdvözlöm Ma mennék fodrászhoz a 22 hétben. És a neten mindent olvasok hogy káros hogy nem…

    Üdvözlöm

    Ma mennék fodrászhoz a 22 hétben. És a neten mindent olvasok hogy káros hogy nem káros hogy nem szabad minimálisan sem belélegezni.
    Szóval Ön szerint szőke melír csíkokat szeretnék tenni a hajamba mert már durván le van nőve...eddig nem akartam de ebben az időben már lehet? A melír nem nagyon érintkezik a fejbőrrel inkább csak a hajjal.

    mit tanácsol

    Kösöznöm

    Zsófi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A tanácsom a következő kedves Zsófi: menjen el nyugodtan a fodrászhoz, és olvasson minél kevesebb baromságot a neten. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék szedni fogamzásgátlót, mert elvileg az a legbiztosabb fogamzásgátló…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Szeretnék szedni fogamzásgátlót, mert elvileg az a legbiztosabb fogamzásgátló módszer, de előtte lenne pár kérdésem Önhöz.

    1. Olvastam több válasza között, hogy a tabletta szedési szünetben nem teljes a védelem. Ebben az esetben miért írják rá a betegtájékoztatóra, hogy "ha így szedi akkor azon a 7 napon is védett amikor nem szedi a tablettát" ? (ezt a Yadine nevű fogamzásgátlónál olvastam).

    2. Tabletta szedése mellett honnan lehetünk biztosak benne, hogy a vérzésünk nem csak a megvonás miatt jelentkezik, szóval az nem fordulhat elő, hogy teherbe esem, de mégis megjön, mert a megvonás miatt megkell?

    Sajnálom ha már sokan tették fel ezeket a kérdéseket :(, próbáltam több féle kulcsszóval rákeresni,de nem találtam ilyen formában választ.
    Tisztelettel: Sugi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Sugi!
    1. Ezt a kérdést annak tegye fel kérem, aki az ismertetőt írta.
    2. Előfordulhat, de ennek tízezrelékes a valószínűsége.
    Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktorúr! Közben észrevettem, hogy homeopátiával is foglalkozik, így lenne még egy kérdésem…

    Kedves Doktorúr!
    Közben észrevettem, hogy homeopátiával is foglalkozik, így lenne még egy kérdésem az előző ’magzat elhelyezkedése’ című után.
    A legutóbbi vérvételen vashiányos vérszegénységet állapítottak meg nálam - vérképem: RBC: 3.8 T/l, HGB: 113 g/l, HCT: 0.33 l/l - ha még más értékekre is szükség van, legyen kedves jelezni, most ezeket gondoltam fontosnak idemásolni. Kaptam rá először Neo-Ferro-Folgammát, amit 2x1-esével egy héten át bírtam is, de utána elkezdett menni a hasam, és egy hétig nem is javult, majd magától elmúlt - utána pár nappal kipróbáltatták velem a Maltofer Fol rágótablettát, amiből 1 db tabletta elég volt, hogy három napig menjen a hasam, majd ismét magától elmúlt - miután elmúlt, mindig volt 2-3 nap, amikor az ellenkezőjére fordult a dolog, és székrekedésem volt, amire egyébként a vaspótlás megkezdése előtt a terhesség alatt ugyancsak hajlamos voltam.
    Emiatt érdekelne, hogy milyen természetes, gyógynövényi vagy homeopátiás vaspótlás lenne lehetséges az esetemben, mert további gyógyszerekkel nem szeretnék kísérletezni.
    Ezeket a szereket használom/tam a terhességem alatt eddig - csak azért írom, hogy tudjon rá figyelni a Doktorúr, hogy amit esetleg ajánl, megfér-e ezek mellett, vagy esetleg ki is lehetne a fentiek közül valamit váltani homeopátiával:
    - az első 12 hétben Utrogestan kúp 3x2, ami már nem kell
    - Magne B6 - pár héttel ezelőttig 3x2, azóta 3x1
    - Femibion 800 az első 12 hétben, azóta Femibion 400
    - ezen kívül szedek napi 5-600 mg C vitamint és a Cran-C kapszulát, hogy ne újuljon ki a felfázásom - ezeket régen is szedtem már jó ideje
    - az utóbbi héten csak a 8 mg vasat tartalmazó Vas+C pezsgőtablettával pótlom a vasat, ennyit még bírok
    Köszönöm ismét a választ a már megint hosszúra sikerült levélre!
    Üdvözlettel: Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Igyon nyers céklalevet kedves Éva. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Elnézését kérem , biztos igaza van , tényleg nem elképzelhetetlen , rám…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Elnézését kérem , biztos igaza van , tényleg nem elképzelhetetlen , rám férne valamiféle lelki segítség , nagyon súlyos gondjaim plusz teherként nehezednek rám , de elsősorban mégis fizikailag kellene helyre jönnöm. Úgy érzem nem kapok segítséget a megállapított betegségeimhez sem. Tulajdonképp abban kérnék segítséget : szükséges-e kezeltetni a Clamydiát magamon ill. a páromon , vagy az tényleg csak egy dolog hogy pár hónapja ezt kimutatta a labor-eredményem és valóban ez azóta el is múlhatott??
    Én komoly betegségek , szövődmények okozójának olvastam és hosszú lehetséges lappangási idővel , azonfelül fertőzőnek , átadhatónak is.
    A gombásodással kapcsolatban is kértem kezelést , az orvosom szerint ezt magamtól le kellene küzdenem és amikor kérdeztem a "pin-pong" effektusról , mely szerint a férjemet is kezelni kellene , mert más különben csak idő kérdése és visszafertőz , arra azt a válasz kaptam , hogy ne keltsünk a férfiakban betegség érzetet. Ezt feleslegesen nem is tenném , de komoly gondjaim vannak, egy olyan napot sem kívánok senkinek.
    Tisztelettel Varga Tiborné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Asszonyom! Sürgősen keresnie kellene egy olyan orvost, aki nemcsak ugatja, hanem tudja is a szakmáját. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt doktor Úr! Tavaly májusban volt egy elhalt terhességem a 11.héten. Nagyon megviselt,…

    Tisztelt doktor Úr!

    Tavaly májusban volt egy elhalt terhességem a 11.héten. Nagyon megviselt, műteni is kellett. Most megint teherbe estem, 7 hetes 5 napos vagyok.
    De nem érzem úgy, semmilyen szempontból, hogy most ideális lenne a gyermekvállalás, ugyanis nincs munkám, és a barátommal most vagyunk szakítófélben, és igazából nem is tudnék hova menni egy gyerekkel, bár az Édesanyám támogatna, és valahol én is nagyon meg szeretném tartani, csak muszáj ésszel gondolkodnom.
    Az lenne a kérdésem, hogy kockázatos lenne-e még egy abortusz a jövőbeni gyermekvállalás szempontjából, vagy ez a 2 még nem veszélyes? Ha most úgy döntök, elvetetem akkor nagy esélyem lesz még a teherbeesésre? Szeretném megtartani, csak félek a jövőtől.

    Tehát a fő kérdésem, lehet 2 abortusz után még könnyen gyermekem?

    Tisztelettel, Inez

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Inez! Erre a kérdésére ember nem tud Önnek biztos választ adni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktorúr! Aggódó kismama vagyok a 19-20. terhességi héten. IVF kezeléssel estem teherbe,…

    Kedves Doktorúr!
    Aggódó kismama vagyok a 19-20. terhességi héten. IVF kezeléssel estem teherbe, így még az átlagnál is jobban szeretnék vigyázni babámra. Az orvosom szerint egyébként nagyjából minden rendben is van, szépen fejlődik a baba, viszont van két dolog, ami kicsit a legutóbbi ultrahangos vizsgálat óta aggaszt, és nem szeretnék túl fontoskodó illetve túlaggódó lenni az orvosom szemében, így inkább kívülállótól, Öntől kérdezném meg:
    - A múlt heti, 19. heti genetikai UH-on az orvosom megjegyezte, hogy nagyon lent helyezkedik el a baba a medencémben. Ezt én is érzem, mert sokszor ott lent keményedik a hasam, és érzékeny nyomásra, illetve fájdogál. Normális ez ilyen korú terhességnél, hogy annyira lent van a baba? Az orvosom is visszahívott 3 hét múlvára, hogy újra megnézze. Mit jelenthet ez? A héten indulunk a Balatonra, járok jógára, kismamatornára is, nem tudom, mindent úgy csinálhatok-e mint eddig, tornázhatok-e rendesen, fürödhetek-e a Balatonban. Ugye nem a koraszülés veszélye áll fent? A méhszáj rendben van, zárt az orvosom szerint, és a baba mozgásait is egyre jobban érezzük már.
    - Ugyancsak a legutóbbi UH-on, az előbbi alkalmakkal ellentétben férjemmel szinte semmit nem ismertünk fel a babából - az orvos megállapította, hogy kisfiú, de nem találtunk egy olyan képet sem róla, amin laikusok számára is felismerhető lett volna a baba - azt sem tudtuk férjemmel megállapítani, hol a feje a nyomtatott UH-képen - ez normális jelenség lesz mostantól? Az orvosom szerint az az egyik oka, hogy egyre nagyobb a baba, és nem fér el a képen jól. Továbbá a hosszát és súlyát sem tudta megmondani az orvos, pedig szívesen összehasonlítottam volna a szakkönyvek átlagával - állítólag ilyen korban ezeket már nehéz mérni, mert nem látszik egyben a baba.
    Elnézést, hogy hosszan írtam, de szeretnék megnyugodni kicsit a további mozgás és a nyaralásunk előtt.
    Köszönöm előre is válaszát!
    Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Éva! Én nem látom olyan sötétnek a dolgot, hogy nagyon aggódni kellene. Miután én nem vizsgáltam Önt, látatlanban a kérdéseire korrekt választ adni nem tudok. Már csak azért sem, mert a második kérdésében leírtakat abszolúte nem értem. Vagy Ön értett félre valamit, vagy a Kolléga dilettáns. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Üdvözlöm! Azt szeretném öntöl kérdezni hogy lehettem-e kismama? 2 kisfiam van. Tavaly szeptemberben…

    Üdvözlöm! Azt szeretném öntöl kérdezni hogy lehettem-e kismama?
    2 kisfiam van. Tavaly szeptemberben volt egy abortuszom most pedig jun.8.-án volt meg utoljára! 4 napja késett a mensesem és éreztem is a jeleket hányinger mellfesz.stb.Aztán elkezdett barnás váladék folyni 2 napig aztán már vér alvadt vér darabokkal! El kell mennem orvoshoz lehettem terhes vagy nem ? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:Böbi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Böbi! Kizárni nem tudom a terhességét, de úgy gondolom, hogy más se, ezért szerintem nem kell orvoshoz fordulnia. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Nem vedekeztunk a baratommal , azota mar 3X voltam beteg , es csinaltam 2 tesztet ami negativ…

    Nem vedekeztunk a baratommal , azota mar 3X voltam beteg , es csinaltam 2 tesztet ami negativ lett . megis felek. lehetek terhes?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem.

  • Tisztelt Doktor ur,

    Andrea vagyok Belgiumbol. Nemreg irtam Onnek mehen kivuli terhessegem miatt.

    A ferjemmel adtunk magamnak par honap pihenot, elsosorban lelkileg szeretnek helyrerazodni, hogy aztan ujra belevessuk magunkat a babaprojectbe.

    Ket kerdes… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Andrea!
    1. Egy és ugyanaz.
    2. Valóban lehetséges, mert a pete a hasüregben átvándorolhat a másik oldalra.
    Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Tegnap este írtam Önnek,h véreztem egy kicsit szex után. Utána nem volt…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Tegnap este írtam Önnek,h véreztem egy kicsit szex után. Utána nem volt semmi egészen mostanáig,mert az előző WC-re menetelnél megint volt egy kevés barnás nyák.Most ez micsoda Ön szerint??Lehet közti vérzés,a ciklus 11. napján??A tegnapi válasza megnyugtatott,de most aggódom,h vmi gáz van!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ne aggódjon, ez még a tegnapi vérzés maradéka.

  • Kedves doktor úr! Magas TSH érték (43,98) mellett teherbe lehet esni? Ha igen, mit jelent…

    Kedves doktor úr!

    Magas TSH érték (43,98) mellett teherbe lehet esni? Ha igen, mit jelent ez a baba számára?Megtarthatnám?
    Járok rendszeresen endokrinológushoz, szedek gyógyszert is. Van már egy egészséges gyermekem, szeretnénk neki testvért akár többet is.


    Válaszát köszönöm.
    32 éves anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Én semmire sem mondom azt, hogy lehetetlen, de a valószínűség ilyen értéke mellett minimális.

  • Kedves Doktor Úr! 3 hónapja szedek Dienille fogamzásgátlót. Szombaton kellett volta elkezdeni…

    Kedves Doktor Úr!
    3 hónapja szedek Dienille fogamzásgátlót. Szombaton kellett volta elkezdeni az új levelet szedni, de én elfelejtettem. Ma reggel jutott eszembe .Egy tablettát bevettem. Az lenne a kérdésem, hogy a kimaradt kettőt mikor pótoljam? Valamint, vasárnap együtt voltam a barátommal. Ezért szükséges-e 72 órás tablettát felíratnom?

    Válaszát előre is köszönöm.
    G.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves G.! Hagyjon ki egy teljes hónapot, mert így, ilyen késéssel semmit sem ér a gyógyszerszedés. A 72 órás tabletta beszedése vérzéses mellékhatások kockázatával jár. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • tisztelt doktorúr! már 3.napja késik gyógyszer mellett,így csináltam egy ClearBlue nevű tesztet(állítólag…

    tisztelt doktorúr!
    már 3.napja késik gyógyszer mellett,így csináltam egy ClearBlue nevű tesztet(állítólag nagyon megbízható) és negatív lett!akkor ugye nem vagyok terhes?mitől lehet mégis h nem jön meg?
    2. kezdjem el szedni a kövekező levéllel így is h nem jött meg,hátha közbe megjön?nem lehet baj belőle?
    válaszát köszönöm
    Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Éva! Kezdje el szedni az újabb adagot, és ha a következő sem jönne meg, akkor menjen orvoshoz. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor úr! Két éve menopauzás szakaszban vagyok,hol elmaradta vérzésem ,hol 3 hetente…

    Tisztelt Doktor úr!
    Két éve menopauzás szakaszban vagyok,hol elmaradta vérzésem ,hol 3 hetente jelentkezett..másfél éve 2008 decemberében viszont anynira meg volt 3 hétig és alvadt vérdarabok távoztak belőlem ,hogy a nőgyógyász abrasiot javasolt(de előtte adott Norcolutot-amitől 2 hét után ujra elöntött a vér)akkor voltam elöször egészségügyi kaparáson,fél évig megnit hol meg volt hol nem de semmi gond 2009 juniusában már akkor is több hetes vérezegtés után megint csak nagy darab nyálkás alvadékok jöttek ki belőlem,megint nőgyógyász ahol megállapitották meg van vastagodva a méhnyálkahártyám(kaptam gyógyszert( Duphrastont) de előjegyeztek megint abrasiora-ami meg is történt.Utánna egy évig alig laig volt meg vagy ha meg is volt erősebben akkor 3 napig tartott aztán mintha elvágták volna.Most 3 honapja semmi vérzésem nem volt,már örültem neki ,hogy vége...erre egy jó hete megjött,de akkor sem vészesen,viszont a mult hét keddtől megint lökett szerűen jönnek ki a nyálkás vérdarabok ami 2-3 óráig eltart 10 percenként szaladgálok a wc-re aztán fél napig semmi.Ez még most is tart ,attól félek ha elmegyek nőgyógyászhoz megint elküld kaparásra..és nem igazán szeretnék mégegyen keresztül esni.
    A kérdésem:ezek a nyálkás vérdarabok a méhnyálkahártyám?és miért csak időközönként löködnek kifele?és meddig tarthat ez elL amiga teljesen le nem válik a nyálka??vagy sokkal tovább?
    köszönöm válaszát:B.Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Éva! A következtetései helyesek. Sajnos látnia kellene Önt nőgyógyásznak. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • T.Főorvosúr! Ma kaptam kézhez a méheltávolitás szövettani eredményét amit eddig csak szoban…

    T.Főorvosúr!
    Ma kaptam kézhez a méheltávolitás szövettani eredményét amit eddig csak szoban tudtam.ha nem zavarom levelemmel leírnám.Cervicitis chronika reservsejtes hyperpláziával és laphámmetaplásiával.Status post conisationem.Leiomyoma corporis uteri.Secretoós fázisu méhnyálkahártya.Ha lenne egy pici ideje ebben a nagy melegben leírná nekem hogy mit jelent?Nagyon vigyázzon magára a höségben!Tisztelettel Eri

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Eri! Miért végezték a műtétet? A méhtest jóindulatú izomdaganatán kívül ugyanis ebben a leletben minden normális. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc