A betegek kérdései (111156)

  • Tisztelt Főorvos úr! 29 éves nő vagyok.Az lenne a kérdésem hogy még nem szültem de szeretnék…

    Tisztelt Főorvos úr!

    29 éves nő vagyok.Az lenne a kérdésem hogy még nem szültem de szeretnék spirált felrakatni lehetséges-e,mivel gyógyszert nem tudok szedni a laktoz érzékenységem miatt az óvszer meg anyagilag nem éri meg.Előre is köszönöm a segítségét!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Egy hüvelyi pesszáriumot ajánlanék Önnek is. A méretet az orvosától kérdezze meg.

  • Kedves Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, hogy a méhnyakrák elleni védőoltás hány éves korig…

    Kedves Doktor Úr!

    Szeretném megkérdezni, hogy a méhnyakrák elleni védőoltás hány éves korig adható???
    Én 30 éves vagyok és anyukámnak volt rákja, ezért ha lehetséges, én mindenképp szeretném magamnak beadatni.

    Köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    [faq16]
    Az oltásnak nincs korhatára, de a fenti okok miatt nem javaslom Önnek sem. A rendszeres cytológiai kontrollon kívül jobb lehetőséget nem ismerek.

  • Tisztelt Főorvos Úr! Március 16-án vettek tőlem vért tumormarker vizsgálat céljából. (CA-125) Másnap,…

    Tisztelt Főorvos Úr!
    Március 16-án vettek tőlem vért tumormarker vizsgálat céljából. (CA-125)
    Másnap, 17-én megjött a menzeszem. Sajnos magasabb lett az értékem, mint a megengedett. Azt olvastam, hogy a menzesz előtti pár napban nem tanácsos vért venni, mert hamisan emelkedett eredményt adhat. Ez igaz? Mennyivel emelheti a vérzés az értéket?
    Az orvosnak nem kellett volna erre odafigyelnie? Ha én ezt akkor tudom, amikor vért vettek, bizonyára szólok az orvosnak, hogy nem aktuális a vérvétel.
    Várom válaszát: Kató

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Kató! Sajnos én sem hallottam még ilyen szabályról. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Főorvos Úr! Tavaly augusztusban kezdődött a problémám,bár korábban is volt visszatérő…

    Tisztelt Főorvos Úr!



    Tavaly augusztusban kezdődött a problémám,bár korábban is volt visszatérő gombás fertőzésem évente kb.2-3-szor.Kaptam rá gyógyszer /Micosyt és helyileg külonböző gomba elleni kúpokat/ és mindig rendbe jöttem.Augusztusban éppen nyaraltam és nem tudtam felkeresni az orvosomat, ezért magam próbáltam kezelni Pevaryl G-vel és Betadin kúppal.A tüneteim nem multak el,hazatérve elmentem az orvosomhoz Dermyc kapszulát írt fel és Natamicin kúpot.Egy darabig jobban voltam,de újra kiújult, akkor 3x1-szer szedtem a Dermic-et és helyileg Pimafucin kúpot .Ráadásul arra allergiás panaszaim lettek, görcsös fájdalom keletkezett a hólyagom tájékán. A párom is kezelésben részesült minden esetben szájon át szedhető tablettával.Most februárban kénytelen voltam egy fertőző betegségemre antibiotikumot szedni,erre ismét visszatért a dolog. Mycositset kaptam a párommal együtt 6 napig pedig Candibene kúpot.Utánna megjött a menzeszem,de ismét problémám van,fájdalom, égő csípő érzés és fájdalom van folyás nem nagyon van. Az első két kezelés után a tenyésztés nem mutatott ki semmit, megjegyzem a kezelések előtt nem történt tenyésztés.Most már nem tudom mi tévő legyek, attól félek a tenyésztés már megint nem mutat ki semmit , a panaszaim meg nem múlnak el. Mi tévő legyek? Előre is köszönöm a válaszát:Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Andrea! Látatlanban sajnos nem tudok Önnek segíteni, mert a valós segítséghez ismernem kellene Önt és az életét. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! Köszönöm a gyors választ. Köszönöm, hogy megnyugtatott és figyelemmel kíséri…

    Kedves Doktor Úr!
    Köszönöm a gyors választ. Köszönöm, hogy megnyugtatott és figyelemmel kíséri az Önhöz forduló nők további sorsát is. Tájékoztatni fogom a továbbiakról is.
    Kellemes hétvégét, tartalmas kikapcsolódást kívánok!
    Zsuzsu

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Köszönöm kedves Zsuzsu, Önnek is! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Hogy érti a Doktor Úr, hogy fedjem fel a kilétem?

    Hogy érti a Doktor Úr, hogy fedjem fel a kilétem?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Úgy hogy feltett egy kérdést, és fogalmam sincs róla, hogy mi volt a problémája, ami miatt a kérdését feltette?

  • Tisztelt Főorvos Úr! Már sok kérdésemre választ kaptam öntöl remélem ez esetben is tud segítséget…

    Tisztelt Főorvos Úr!

    Már sok kérdésemre választ kaptam öntöl remélem ez esetben is tud segítséget adni...Előre is nagyon köszönöm!
    Azt szeretném öntöl kérdezni, hogy szoptatás alatti (7hete szültem) fogamzásgátlásnak ajánlották az azaliat. Ez mennyire hatásos fogamzásgátló??? Olvastam h nem minden esetben gátolja a peteérést. Van olyan hatásos mint más? Gyogyszer szedése mellett lehet ismét teherbe esni???vagy csak akkor ha nem a megfelelő módón szedném???Nem tudom dilemmában vagyok, hogy egyáltalán elkezdjem e szedni??
    Ön jjavasolja szoptatás alatt?

    Köszönöm válaszát!

    Tisztelettel:Edina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Edina! A szoptatás és az Azália együttesen megütik azt mértéket, ami jónak mondható. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor úr! Antibiotikumot szedek, torokgyulladásra, és a hüvelyem környékén elkezdtem…

    Kedves Doktor úr!
    Antibiotikumot szedek, torokgyulladásra, és a hüvelyem környékén elkezdtem viszketni, talán a gyógyszer mellékhatása, vegyek Canesten hüvelytablettát?

    Tisztelettel: F. Krisztina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Okosabbat most nem tud tenni kedves Krisztina. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves doktor úr! 36 éves vagyok. febr.17-én volt az utolsó menstruációm. A nőgyógyászaton…

    Kedves doktor úr!

    36 éves vagyok. febr.17-én volt az utolsó menstruációm.
    A nőgyógyászaton ( április 1.-én) megállapították, hogy:
    6 hetes terhes vagyok, az uterus üregében 8mm szabályos petezsák található, illetve az uterus fölött 3cm-es egyrekeszű, echomentes ciszta található.
    Kérdésem, hogy ez a ciszta okozhat e a terhesség alatt bármilyen problémát? Az orvos szerint felszívódhat ( a sárgatesttel kapcsolatos), de mi van olyan esetben, ha nem? Lehet bármilyen problémája a babának?

    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Bajt akkor sem csinálhat, ha nem szívódik fel.

  • Tisztelt Doktor Úr, Ma volt a 3dik inszeminációm.Sajnos megfáztam, csorog az orrom és kis hőemelkedésem…

    Tisztelt Doktor Úr,
    Ma volt a 3dik inszeminációm.Sajnos megfáztam, csorog az orrom és kis hőemelkedésem is van , max 37,2. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez befolyásolja-e az inszemináció sikerességét?Válaszát szívből köszönöm.
    Csilla

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Csilla! Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem, de jogosan reménykedhet a sikerben. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Milyen vizsgálatot lehetne ilyenkor végezni? Gondolom a vérzés miatt nem sok félét... Egyszerűen…

    Milyen vizsgálatot lehetne ilyenkor végezni? Gondolom a vérzés miatt nem sok félét... Egyszerűen nem tudom mitévő legyek, nem múlik, csak 1-2 órára enyhül, kicsit mozgok, elsétálok a boltig, és máris elönt, mindkét oldalon, a petefészkeknél szúró fájdalmakkal kísérve.... Nagyon el vagyok keseredve :(

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Gyorsan fedje fel a kilétét kérem.

  • Kedves Doktor Úr! Már többször írtam Önnek, és köszönöm a válaszait.Sokszor megnyugtatott. A…

    Kedves Doktor Úr!
    Már többször írtam Önnek, és köszönöm a válaszait.Sokszor megnyugtatott.
    A mostani kérdésem az lenne, hogy ha március 16-án volt egy petefészek cysta laparoszkópos műtétem, ami szerencsére sikerült, mikortól lehet újra sexuális kapcsolatba lépni a férjemmel:)
    Válaszát ezúton is köszönöm!
    Sné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    4 héttel a műtét után kedves Asszonyom. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! Köszönöm szépen a válaszát! De szeretném meg kérdezni hogy mi az az integrált-…

    Kedves Doktor Úr!

    Köszönöm szépen a válaszát!
    De szeretném meg kérdezni hogy mi az az integrált- teszt????Nekem ilyet nem is mondtak és nem is halottam róla!Elnézést a butaságot kérdezek!:)Sajnos nekem egyből a rosszabb verziót javasolták.
    Válaszát Várom
    Tisztelettel:Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Erika!
    Olvassa el az alábbi lapot:
    http://www.downszures.hu/integralt_index.php
    Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr!! Meg találtam a válaszát amit nem igazán értek?????Nekem még nem csinálták…

    Kedves Doktor Úr!!
    Meg találtam a válaszát amit nem igazán értek?????Nekem még nem csinálták meg az AFP vérvételt azt majd ha betöltöm a 16-hetet és rá 2-napra.
    A genetikai UH-pedig a betöltött 18-hét után csinálják amihez feltétlen vinni kell az AFP eredményeit.
    Ami jelen helyzetben gondot okoz nekünk az az a vérvétel amit a 12-hét betőlte után vesznek le amiből külön szűrik a Down kórt!
    Ennek az eredménye ami jelenleg 3-hete nincs meg,és a mai nap azt közölte velem a hölgy hogy olyan alacsonyak az értékek hogy a gép nem tudja mérni.Lehet hogy elcserélték a vért,vagy nem terhes vért vizsgáltak.A hölgy flegmán kifejezte magát hogy csináltassam meg az amniót amit én nem igazán szeretnék,és az Uh-eredményeim is jók voltak eddig az orvosom szerint is!
    Ön szerint várjak az AFP illetve a genetikai UH -ig?Kérem adjon valami tanácsot???
    Válaszát várom!
    Tisztelettel:Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Erika! Bocsánat, félrevezetett az, hogy a 16 hetes terhességéről írt nekem. Így viszont az a véleményem, hogy csináltassa meg az integrált-tesztet, és annak az eredményétől tegyük függővé a döntését. Még egyszer az elnézését kérem! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! Jelenleg 8 hetes terhes vagyok. Voltam hüvelyultrahangon és az orvos azt…

    Kedves Doktor Úr!

    Jelenleg 8 hetes terhes vagyok. Voltam hüvelyultrahangon és az orvos azt mondta, kezd eltűnni az embrió 2,4mm,de a petezsák jól fejlődik 19mm. Több kérdésem is lenne ezzel kapcsolatban.
    1. Ha szép lassan eltűnik kell-e műteni?
    2. Lehetséges, hogy csak úgy fekszik, hogy egy pont látszik?
    6 hetesen is nézte és akkor látszott a szívverése és jól fejlődött. Mitől van ez, hogy egyszer csak eltűnik? Ez lenne a harmadik vetélésem. Szerinte genetikai probléma.
    Mit gondol?

    Köszönöm válaszát.

    Üdvözlettel
    Judit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Judit!
    1. Valószínűleg igen.
    2. Nem lehetséges.
    Sajnos a terhesség megállhat a fejlődésében és elhalhat.
    Lehet genetikai probléma és sok minden egyéb is.
    Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Kérem ne nézzen ostoba libának. Fél éve szedek fog.gátlót (lyndiett30).…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Kérem ne nézzen ostoba libának. Fél éve szedek fog.gátlót (lyndiett30). de olyan hülye vagyok, nem merem magam rábízni. Olyan sok eset van a neten, hogy valaki gyógyszer mellett lett terhes.
    A párom az elején óvszerrel is próbálkozott, de valószínűleg alergiás rá. Én viszont félek, hogy mi van, ha nem véd meg. Pedig percre pontosan szedem és semmi más gyógyszert nem szedek, nem iszok alkoholt. De nagyon nem szeretnék terhes lenni. de hiába tudatosítom, hogy a tabi megvéd, pár nappal a vérzés előtt bepánikolok, hogy mi van, ha nem jön meg????
    Azt szeretném kérdezni, hogy az aktus előtti és utáni tejsavas irrigálás a spermákat megöli-e?
    Azt honnan lehet észrevenni, ha valakinek a bogyó mellett is van peteérése? Van ennek valami jele?
    Végső elkeseredésemben írtam Önnek, mert éjjel már aludni se tudtam. Az utolsó együttlétünk 17 napja volt, de reggel csináltam egy tesztet,ami negatív lett, mert másra se tudtam koncentrálni. még 4 nap van a vérzésig. ma van az utolsó gyógyszerem.

    Köszönöm, hogy válaszolt,
    Ú.Krisz

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Krisz! Nem igazán tudok mit reagálni a levelére. Önnek egy nagyon jó kineziológusra vagy pszichológusra volna sürgősen szüksége, mert ezzel a beteges félelemmel a későbbi terhességeit kockáztatja. Amellett hogy a félelme teljesen alaptalan, az egész Családja életét megkeserítheti a viselkedésével. A tejsavas irrigálás hatástalan ilyen célra alkalmazva. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni hogy a fogamzás gátlón kívül léteznek más hormontartalmú…

    Kedves Doktor Úr!

    Azt szeretném megkérdezni hogy a fogamzás gátlón kívül léteznek más hormontartalmú gyógyszerek is? Pár éve kiderült ugyanis hogy több bennem a férfi hormon mint a női. A vérvizsgálatot a nagyon ronda pattanásos bőröm miatt csinálták meg.
    Ha nem szedek fogamzásgátlót nagyon csúnya a bőröm, nemcsak az arcom, hanem a nyakam, a mellkasom, a hátam...viszont sokkal jobb a közérzetem, nem vagyok stresszes.....
    Előre is szeretném megköszönni a válaszát, és Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
    Karolina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Karolina! Önt alaposan ki kellene vizsgálni és annak az eredménye alapján kell kezelni. Önnek hasonló jókat kívánok szeretettel Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Főorvos Úr! 41 éves vagyok a panaszaim 2008-ban kezdődtek. Elhúzódó vérzéseim miatt…

    Tisztelt Főorvos Úr!
    41 éves vagyok a panaszaim 2008-ban kezdődtek. Elhúzódó vérzéseim miatt ebben az évben majd 2009- ben is eü. kaparást végeztek. Leleteim alapján secretios endometrium cervitalis polypus akut méhgyulladás mioma bal oldali petefészek ciszta és méhszájseb.Orvosom szerint terhesség kizárva. 2010 február hónapban kiderült terhes vagyok. Úgy döntöttünk szeretnénk a babát két gyermekem már felnőttek. Az orvossal tudattam csak akkor vállaljuk ha az előzmények miatt nem lehet baj. A válasz az volt ha rendesen megtapadt nekik nincs dolguk, de az életkorom miatt elvetélhetek. Minden jól indult majd a10. héten fájt a torkom és belázasodtam egy hétig hőemelkedésem volt, mire kaptam augmentin duot. A 12.hét utolsó napján / a genetikai vizsgálatra készültem/ kora reggel elöntött a vér és elvetéltem a kórházban már csak a műszeres befejezés volt hátra. Az altatás nem sikerült mert már elkezdték mikor háromszor szóltam MÉG NEM ALSZOM! Arra még emlékszem hogy az orvos utasította az altatóst csináljon már valamit. A babám elvesztése mégis nagyobb fájdalom volt. Azóta is keresem a válasz ami talán nincs?!
    Szeretnénk megpróbálni újra. Az idő sürget, van még esélyem?
    Köszönöm válaszát mert csak találgatunk senki nem mond semmit! Zsike

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Zsike! A válaszom egyértelmű igen. Mielőtt azonban újra elkezdenének próbálkozni, három hónapig szedjen Elevitet és egy jó kineziológussal oldjanak minden korábbi lehetséges olyan eseményre, ami befolyással lehet egy következő terhességre. A gyakorlati tapasztalatok szerint, az fekvőhelyek alatti földsugárzások ugyancsak hatással lehetnek a vetélésekre. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Ismét én vagyok az, korábban már írtam Önnek, hogy viszket a hüvelyem.…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Ismét én vagyok az, korábban már írtam Önnek, hogy viszket a hüvelyem. Azt tanácsolta, hogy vegyek Canesten hüvelytablettát, mert valószínűleg gombás fertőzésem lehet.
    Azt szeretném még kérdezni, hogy esetleg krém-et tudna ajánlani a hüvelytabletta helyett? Vagy a hüvelytabletta jobb?
    Esetleg ha nem gombás fertőzésem van, és bekenem az Ön által javasolt krémmel vagy hüvelytablettát helyezek be, akkor adódhat nekem e miatt valami más problémám?
    (A hét elején vágtam a szőrömből, de nem borotváltam, esetleg lehet amiatt viszket? De akkor a fehér váladék mitől lehet?)

    Előre is köszönöm válaszát!

    Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Éva! Ugye nem gondolja, hogy ha a kenőcsöt elégségesnek tartanám, akkor tablettát ajánlanék? Tegye kérem, amit mondtam és ne agyaljon tovább. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • papp a szint 3440mlu-l szabad b-hcg szint 6.40 ng-ml tarkó redő 1.8 eredmény negativ…

    papp a szint 3440mlu-l szabad b-hcg szint 6.40 ng-ml tarkó redő 1.8 eredmény negativ tisttelt DR azt szeretném kérdezni nem kevés ahcg szint köszönöm válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ha a terhesség jól fejlődik, akkor nincs jelentősége.