A betegek kérdései (111156)

  • Tisztelt Doktor Úr! Tegnap este irtam Önnek ezzel a jeligével, és reggel döbbneten olvastma…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Tegnap este irtam Önnek ezzel a jeligével, és reggel döbbneten olvastma válaszát.
    Legyen szives megindokolni hogy miért ezt a választ adta hogy más is csinálja meg a viszgálatot.
    Engem a dokim magán rendelésen fogad, 6 éve hozzá járok. Nem hallottam még olyat ha maszekhoz járok hogy még több helyre is menjek el.(amúgy sincs erre lehetősegem, már csak anyagi okok miatt sem)
    Öntöl azt szerettem volna tudni hogy amik az ultrahangos leleten vannak értékek, megfelelnek e a 8 hetes terhességnek???
    És hogy ha 2009.05.05 én volt az utolsó menstruációm első napja akkor hogyan kell számolni a terhesség heteit, valamint mekkora a lehetősége annak hogy a középidő után történt a fogantatás?
    Köszönöm, üdvözlettel: Etelka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Etelka! Ön még nagyon sok mindenről nem hallott. Ön kérdezett, én válaszoltam, Önnek joga van nem elfogadni az én véleményemet. Egyébként miért gondolja azt, hogy ha valakinek magánrendelés van, onnan már tévedhetetlen? Csak Magyarországon döbben meg valaki azon, hogy ha bizonytalanság esetén felmerül egy szakmai konzultáció, a konzílium lehetősége. Amennyiben Önben felmerült annak a lehetősége, hogy a mért értékek biztosan megfelelnek-e a valóságnak, ezt a kételyt feloldani csak akkor lehet, ha ezt egy független forrásból megerősítik vagy megcáfolják. Miután az ultrahangvizsgálat minden csak nem objektív /merthogy erősen személy- és gépfüggő/, ebből az igényből egyetlen orvos sem csinálhat presztízs-kérdést. A terhesség idejét az utolsó menzesz első napjától számoljuk, és az, hogy a fogantatás valósan mikor történik, az teljesen kiszámíthatatlan, azt az esetet leszámítva, ha a ritka közösülések ideje pontosan meghatározható. Talán így nem az éjszaka közepén 12 órai rendelés után nagyon fáradtan írtakat bővebben megindokolva már elfogadhatóbb lesz a véleményem az Ön számára is. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Ur! Talan ket napja irtam Onnek kulfoldrol, hogy 3.-ara vartam a menszeszt,…

    Kedves Doktor Ur!

    Talan ket napja irtam Onnek kulfoldrol, hogy 3.-ara vartam a menszeszt, de meg a mai napig nem erkezett meg! Raadasul egy hatalmas negativat teszteltem ma reggel, amitol azert elszomorodtam. Eddig mindig megjott minden honapban, de csak 1-2 napos elteressel. Hozza kell tennem, hogy a mult honapban elegge meg voltam terhelve fizikailag, amitol 4 kilot le is dobtam. Ez okozhatja ezt a kesest? Varjak a kovetkezoig, vagy forduljak orvoshoz?
    Koszonettel.
    Laura

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Laura! Amennyiben egyéb panasza nincs, akkor nyugodtan várakozhat a következő menzesz idejéig. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt doktor úr. A tegnap védekezés nélkül voltam együtt párommal de rögtön utána vásároltam…

    Tisztelt doktor úr. A tegnap védekezés nélkül voltam együtt párommal de rögtön utána vásároltam egy esemény utáni tablettát. Fel 11körül vettem be az első szemet,és ma délelőtt 11körül veszem be a másodikat. Éjjel 12kor hányinger gyötört,és sajnos hánynom is kellett. Lesz e valami hatása a gyógyszernek? Hathatott e azalatt a másfél óra alatt? Nem hinném hogy a gyógyszertöl voltam rosszul az éjjel,mivel a párom is ugyanúgy hányt mint én. Most nagyon gyengének érzem magam. Válaszát várom,köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Honnan tudja, hogy az Ön szervezete alkalmas az esemény után tabletta extrém hormonhatásának a gond nélküli elviselésére? Hol adnak recept nélkül, orvosi rendelés nélkül ilyen hormonkészítményt? Nem lenne egyszerűbb védekezni? Mert ez a szituáció nem azonos az óvszer kiszakadásával. Miért próbálja az egyik felelőtlenséget egy másikkal megoldani? Sajnos nem tudok Önnek okos tanácsot adni, mert fogalmam sincs a hányás okáról. Alkohol-hatás, droghatás, vírusfertőzés, ételmérgezés? Elképzelhetőnek tartom, hogy 1 óra alatt a gyógyszer felszívódott, de miután nem tudom a hányás okát, a helyzetet megítélni sem tudom.

  • Kedves Dr Úr! Igaz, még sokszor a tudatban lévőkkel is nehezen bírkózik meg az ember....talán…

    Kedves Dr Úr!
    Igaz, még sokszor a tudatban lévőkkel is nehezen bírkózik meg az ember....talán folyamatos "munka" ez, sok megértéssel , szeretettel.
    Bevallom, nekem nem egyszerű ez:-)
    Tisztelettel:C

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves C! Nem is az Ön feladata a probléma felderítése, az Ön feladata a levonható tanulságok elfogadása és a szükséges változtatások megtétele. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Dr Úr! Egy ideje "rákaptam" erre az oldalra, sajnos nem véletlenül.Sok kérdésre adott…

    Tisztelt Dr Úr!
    Egy ideje "rákaptam" erre az oldalra, sajnos nem véletlenül.Sok kérdésre adott válaszát elolvastam már, nem mondhatom, hogy felületes olvasója maradtam a soroknak...A lélek-test összefüggései számomra eddíg sem voltak kérdésesek...a "betegségem" okán ismét rájöttem, mennyire is fontos, hogy az ember összhangban, rendben legyen saját magával.Ön többször ajánl kineziológust is....be kell látnom, igaza lehet....mert hiába tudom tudatos szintre emelni a lelki problémákat, úgy tapasztalom, mégis olyan befolyással bírnak a testem fölött, amit talán más "módszerrel" kell kezeni.
    Köszönöm.
    Üdv:C

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves C! Köszönöm a sorait, melyekhez csak annyit fűznék hozzá, hogy a tudatalattijában jó mélyen elrejtett problémáit egyedül sajnos sohasem lenne képes a tudatos szintre emelni és így elengedni sem. Erre találták ki a kineziológust, mert sem egy pszichológus, sem egy pszichiáter nem képes erre semmiféle hagyományos terápiás módszerrel. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • T. Doktor Úr! 27.hetes terhes vagyok! Kb. 20 hetesen jelnetkezett először az előtej..., de…

    T. Doktor Úr!

    27.hetes terhes vagyok! Kb. 20 hetesen jelnetkezett először az előtej..., de most kb. 2 hete, szinte mindennap, így pöttyökben látom a ruhámon... Kell vele foglalkozni?? (Inkább csak az egyik mellből)
    Válaszát előre is köszönöm:Gabi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Gabi! Nem tud vele mit csinálni, ez természetes dolog. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Hamvas Ferenc doktor úr! Legyen szíves írja le nekem hogy milyen vizsgálatokat kell…

    Tisztelt Hamvas Ferenc doktor úr!

    Legyen szíves írja le nekem hogy milyen vizsgálatokat kell elvégezni mielőtt fogamzásgátlót írna fel az orvos.

    Köszönettel: Kovách B. Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Éva! Sajnos nincs semmiféle hivatalos, kötelezően betartandó protokoll erre, mindenki azt csinál, amit ő fontosnak tart. A magam részéről a nőgyógyászati alapvizsgálatokon a peteérés szabályosságának megállapítását tartom a legfontosabbnak, és minden egyéb vizsgálatot a páciens vizsgálatának során felmerült problémák vagy gyanúk alapján végeztetek. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Dr. Úr! Én egy 30 éves nő vagyok és a következő problémával fordulok Önhöz. 15 évesen…

    Kedves Dr. Úr!

    Én egy 30 éves nő vagyok és a következő problémával fordulok Önhöz. 15 évesen megoperáltak perforálódott bal petefészek cisztával, a petefészkemből egy kis darabot eltávolítottak ahol a ciszta volt. Az akkori orvosom javaslatára elkezdtem szedni fogamzás gátló gyógyszert, hogy ne okozzanak gondot a többi ciszták. Amit viszont nem kezeltek az pedig a nagyon nagy mennyiségű fehér folyás. Évente többször is előfordult, hogy a hüvelyem bedagadt kívül belül, amit hüvelykúpokkal helyrehoztak, de nem kezelték szerintem a megfelelő módon. Férjnél voltam 8 évig, szerettünk volna gyereket, de az orvosok azt mondták nem sok esélyem van, mert ha nem voltam épp felfázva, akkor cisztám volt, amire meg kellett szedjem a fogamzásgátlót. Időközbe elváltam elköltöztem és más lett a nőgyógyászom is. Hozzá is a fent említett problémáimmal fordultam. Mire egyszer azt mondta, hogy candidás vagyok, de rákszűrésen kívül más vizsgálatot nem csinált. Az interneten utána olvastam és tényleg minden további panaszaim is erre utalnak (izomgörcsök, nagyon erős hajhullás, kiütések a hasamon…). Azonnal nekifogtam diétázni és inni a grapefruit cseppeket. A háziorvosom elküldött candida vizsgálatra a gond csak az, hogy nem sokat tud erről a betegségről és az eredményemet sem tudja kielemezni. A vérvizsgálat eredménye
    Candida albicans ellenanyag IgM ELISA 23,07 VE SZEROPOZITÍV 11 VE felett pozitív
    Candida albicans ellenanyag IgG ELISA 6,63 VE szeronegatív 9 VE alatt negatív

    A széklet vizsgálat eredménye Csíraszám: kevés telep. Az orvos ezekre felírt Nystatint, de én nem váltottam ki míg nem hallok más véleményt is.
    A kérésem tehát ez, hogy segítsen az eredményem kiértékelésében, és tanácsot adni. A másik pedig, hogy van-e köze a gombának ahhoz, hogy nem esek teherbe.
    Segítségét előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kérem, hogy holnap délután hívjon fel, szívesen elmondom a véleményemet a kérdésről.

  • Tisztelt Dr. Úr! Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan tudnám a mellemből a csomókat kitapintani?…

    Tisztelt Dr. Úr!
    Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan tudnám a mellemből a csomókat kitapintani? eléggé feszül és fáj a mellem és szeretném megtapogatni, hogy nem e csomó, de nem tudom hogy hogyan kell? nagyok melleim vannak, és nem is tudom hogy mi számít csomónak, valami kemény és dudorosat kell keresni?

    Köszönöm válaszát : Nóra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Nóra! Marad a klasszikus megoldás, el kell menni orvoshoz. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • TISZTELT DR UR!PCO MIATT AZ ORVOSOM CLOSTI IRT FEL,AMIT A MENSESE5.NAPJÁTOL KELLETT ELKEZDENEM…

    TISZTELT DR UR!PCO MIATT AZ ORVOSOM CLOSTI IRT FEL,AMIT A MENSESE5.NAPJÁTOL KELLETT ELKEZDENEM 2 SZEMÉVEL!2 HETE SZEDTEM EL,A MULTHÉTEN GÖRCSÖLT A HASAM ÉS SZURT A PETEFÉSZKEM!MÁR 3 NAPJA SÜRVEN JÁROK PISILNI,ÉS KICSIT ÉRZÉKENY A MELLBIMBÓM!E HÓNAP17.ÉN KELLENE MEGJÖNNI!EZ CSAK FELFÁZÁS VAGY A GYÓGYSZER CSINÁLJA?DE NEM SZUR ÉS FÁJ MIKOR PISILEK!EZ LEHET TERHESSÉG IS?MONCSIKA

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Moncsika! Sajnos vizsgálat nélkül nincs olyan orvos, aki képes volna a kérdésére használható választ adni. Menjen el kérem orvoshoz! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! Az alábbi kérdéssel fordülök Önhöz:voltam hasi ultrahangon és ez volt a leletem…

    Kedves Doktor Úr!
    Az alábbi kérdéssel fordülök Önhöz:voltam hasi ultrahangon és ez volt a leletem eredménye:
    Az AVF-ben fekvő,nem nagyobb uterus cavumában IUD echoi.A nehezen visualisalható jobb ovariumban 20 mm-es,kerek,sonolucens képlet van, mely érett folliculusnak megfelel.A bal ováriumban nem volt azonosítható.

    Mielőbbi válaszát várom
    köszönettel:Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Erika! Ez egy lényegében negatív lelet, a spirálját lehet látni, és a jobb petefészekben pedig érett tüsző van. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Az előző levelemhez kapcsolódva szeretném megkérdezni,hogy helyesli-e,hogy…

    Tisztelt Doktor Úr! Az előző levelemhez kapcsolódva szeretném megkérdezni,hogy helyesli-e,hogy eltávolítassam a hurkot? Köszönettel:B-né

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Igen, de ezt megírtam már az előző levelemben is. Szeretettel Hamvas Ferenc

  • Tisztelt DoktorÚr? A kérdésem a következő: ma voltam ultrahangon(hüvelyi) ahol a doktorom,…

    Tisztelt DoktorÚr?

    A kérdésem a következő: ma voltam ultrahangon(hüvelyi) ahol a doktorom, megállapította hogy 8 hetes terhes vagyok.

    Lelet: CRL: 19mm, ritmusos szívműködés, YS: 3,4mm, 4 végtagkezdemény.
    Grav.s.8.

    Szeretném tudni hogy az értékek mit mutatnak, Ön szerint jók e? ( a CRL alapján, hány hetes lehet?)
    És hogy 2009.05.05 én volt az utolsó menstruációm, valóban csak 8 hetes terhes lennék? ha naptár szerint számolom a heteket akkor már több mint 9 hét jön ki.
    Mikor foganhatott a Pici? Valószínű hogy nem közép időben hanem később?
    Előre is köszönöm a válaszát.
    Üdvözlettel: Etelka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Etelka! Egy hét múlva meg kellene ismételni az ultrahangot, és az volna a jó, ha más vizsgálná, mint most. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! 44 éves vagyok,szülésem 1volt/25éve/abortuszom nem,méhszájműtétem 9éve. 3évvel…

    Tisztelt Doktor Úr! 44 éves vagyok,szülésem 1volt/25éve/abortuszom nem,méhszájműtétem 9éve. 3évvel ezelőtt tették fel a hurkot nagy fokú viszerem,és nyombélfekélyem miatt. Vérzésem ugyan rendszeres,de azóta esetenként halványrózsaszín pecsételésem van.Lehet butaság,de megkérdezném,hogy van-e köze a hirtelen hízásnak,a lábfájásnak,rendszeres dagadásának a hurok miatt? És mennyi esélyem lenne a teherbeesésnek,ha az éves rákszűréscontrollon levetetném? Várom szives válaszát Köszönettel:B.-né

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Asszonyom! Én ilyen problémák megléte mellett nem tanácsolnék Önnek egy újabb terhességet. Mindenképpen keresse meg az orvosát, hogy tisztázzák a pecsételés okát, és én átmenetileg levenném a spirálját is. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Dr. Úr! Lassan 20 éves vagyok. Tegnap voltam nőgyógyásznál. Kb. 3 éve szedtem a Yandine…

    Kedves Dr. Úr!

    Lassan 20 éves vagyok. Tegnap voltam nőgyógyásznál. Kb. 3 éve szedtem a Yandine nevű fogamzásgátlót, amelyet az elmúlt időkben 2 hónapra szüneteltettem. Miután elkezdtem újra szedni (ez az elmúlt 1 hónapban történt) teljesen kipattogott a a bőröm az állam és a fül vonalában, be van gyulladva, fáj... és látszik, h ez hormonális dolog. Pont most van meg a mesntruációm pár napja és már látszik, h kezd enyhülni a helyzet. Nőgyógyászhoz fordultam. A Yadine helyett a Stodette nevű gyógyszert kaptam, de nem találtam róla túl sok mindent. Önnek mi a véleménye a gyógyszerről, elég alacsony a hormontartalma, mik a visszajelzések a gyógyszerrel kapcsolatosan? Illetve lenne itt még egy kérdésem... A doktor úr ahol voltam azt mondta, h védekezzünk még 1 hónapig másképp is - erre tényleg szükség van, hisz az előző hónapban szedtem a Yadine-t és most a 7 napos szünet után elkezdem a Stodette-t...

    Válaszát nagyon szépen köszönöm!

    Üdvözlettel: Móni

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Móni! Jó volna ha tartana legalább 3 hónap szünetet és csak utána kezdene el szedni valamilyen más gyógyszert. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! 17 hetes kismama vagyok ,nem sűrűn heti egyszer biciklire szoktam ülni amikor…

    Tisztelt Doktor Úr! 17 hetes kismama vagyok ,nem sűrűn heti egyszer biciklire szoktam ülni amikor messze kell mennem valahova.Azt szeretném kérdezni hogy mennyi ideig lehet még bicilliznem?Ma egy kismama megijjesztett hogy felejtsem el a biciklit mert kinyilhat a méhszájam,ez igaz?,vagy csak el akart rémiszteni! válaszát előre is köszönöm .Üdvözlettel:fanni

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Fanni! Ha minden okos tanácsot meg fog hallgatni, akkor egy párnázott szobában köthet ki. Amit mondtak Önnek, az egy butaság. Addig kerékpározhat, ameddig úgy nem érzi, hogy bizonytalanná válik az egyensúlya. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Főorvos Úr! Előfordulhat kéz- és lábzsibbadás terhesség idején? 20 hetes vagyok és…

    Tisztelt Főorvos Úr!

    Előfordulhat kéz- és lábzsibbadás terhesség idején? 20 hetes vagyok és ma több-kevesebb időre időnként elkezd zsibbadni a bal karom (könyöktől lefelé) és a bal lábam (térdtől lefelé). Nem nagyon, de ahhoz eléggé, hogy zavarjon és aggódom, hogy mi ez. Minden nap 1000 mg Magnéziumot szedek.

    20 hetes kmama

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Szedjen napi 3x1 B1 vitamint.

  • Tisztelt Doktor Úr! Ma voltam orvosnál, csinált UH-ot és mondta a bal petefészkemben van egy…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Ma voltam orvosnál, csinált UH-ot és mondta a bal petefészkemben van egy túlélő tüszőm. Említette ez átalakulhat cisztává, de középidőig elkellene múlnia. Most vagyok menstruáció megjötte után 6 nappal. Megszeretném kérdezni hogy ha ez netán átalakulna tényleg cisztává milyen tünetei lennének? Hogyan venném észre? Igazából most elkeseredtem, mert rájöttem hogy az orvos nem veszi elég komolyan panaszaim, és már majdnem úgy jön ki hogy semmi bajom csak bebeszélem magamnak, de ez nem igaz :( Megszeretném még azt kérdezni hogyha nem kezelnek ki egy fertőzést rendesen akkor annak milyen következményei lehetnek? Milyen hosszú ideig kell fentállnia egy fertősének hogy valaki meddővé válljon? Előre is köszönöm válaszát!
    Tisztelettel: egy elkeseredett, csalódott lány :(

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Akár teljesen tünetmentes is lehet, persze mérettől függ. Mindenképpen orvosi ellenőrzésre volna szüksége! Manapság fertőzéstől senki sem válik meddővé. Jó volna ha megkeresne egy jó kineziológust, hogy az elkeseredettségét és a csalódottságát el tudja engedni.

  • Tisztelt Doktor Úr! Édesanyámnak (57 éves) komoly méhsüllyedése van. Tavaly azt mondta neki…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Édesanyámnak (57 éves) komoly méhsüllyedése van. Tavaly azt mondta neki a nőgyógyász, hogy majd ki kell venni a méhét, de még lehet vele várni.

    Múlt héten volt anyu a védőnőnél rákszűrésen. A védőnő, látva a helyzetet, említett neki valamilyen gyűrűs megoldást, de részleteket nem tudott mondani róla. (A védőnő ezt a lehetőséget egy nőgyógyásztól hallotta).

    Tudna esetleg röviden információval szolgálni erről a "gyűrűs" módszerről?
    Esetleg arról, hogy milyen egyéb lehetőségek vannak (amivel megmenthető a méh), és azok mennyire tartósak?

    Köszönettel,

    Bernadett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Bernadett! Valóban lehet konzervatív eszközökkel is a méhsüllyedést kezelni, de ezt általában csak nagyon idős, általános állapota miatt nem operálható asszonyoknál szoktuk alkalmazni. Látatlanban sajnos nem tudok többet mondani. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Ur! Ket ev utan sikerult teherbe esnem, most jarok a 8.hetben. Az a problemam…

    Tisztelt Doktor Ur!

    Ket ev utan sikerult teherbe esnem, most jarok a 8.hetben. Az a problemam hogy halvany barnas kicsi verzesem van, de ez mar volt egy hete is. Mi a velemenye? Erdemes elmennem orvoshoz vagy varjak meg egy kicsit? De ez nem jelent vetelest ugye?

    Udv:Hajni

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Hajni! Én az Ön helyében elmennék orvoshoz. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc