A betegek kérdései (111156)

  • Tisztelt Doktor Úr! Nekem az lenne a kérdésem, Hogy mivel volt régebben egy vetélésem az orvos…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Nekem az lenne a kérdésem, Hogy mivel volt régebben egy vetélésem az orvos nem ajánlotta a szexuális életet a terhesség elején. Most a 16. héten járok, be is tartottuk a párommal. Viszont éjszakánként néha erotikus jellegű álmaim vannak amikkel orgazmusom is van. Nem árthat ez a babának? Hogy tudnám megakadályozni, hogy ilyeneket álmodjak?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Berni

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Berni! Ez semmit sem árt sem Önnek, sem a babájának. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr. Pár napja kértem ki véleményét a problémámmal kapcsolatban. Röviden: Két…

    Tisztelt Doktor Úr.
    Pár napja kértem ki véleményét a problémámmal kapcsolatban. Röviden: Két hete menstruáltam, aztán pár nap nyugalom után barnás váladékozás kezdődött. Nincs éás előtte sem volt más jellegű folyásom, szagtalan nem csíp nem viszketek. Tegnap természetesen elmentem nőgyógyászhoz. megvizsgált (csak manuálisan UH vizsgálat nem volt) Azt mondta méhszájseb, és rögtön a műtétet , méhszájplasztikát javasolta. Kicsit elbizonytalanodtam. Nagyon fiatalon még szülések előtt sok gondom volt a méhszájammal felfázások, gombás fertőzések miatt. Mindig figyeltem rá, kezeltek, rendszeresen jártam orvoshoz. Szülések után mintha elfújtűk volna. Tavasszal voltam rákszűrésen PII és egészen enyhe gyulladást állapítottak meg. (Panaszom nem volt, nem mentem vissza , erre persze nem vagyok büszke:-( ) Elképzelhető, hogy a semmiből egy olyan mértékű méhszájseb bukkanik elő ami rögtön műtéti beavatkozást igényel? Gyógyszert és krémet kaptam természetesen.
    Nagyon szeretném ha megírná a véleményét.
    Köszönettel.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem hiszem, hogy a leírtak alapján indokolt volna bármiféle műtét.

  • Tisztelt Doktor Úr! Nekem egy olyan intim kérdésem lenne, hogy már több mint 1éve szültem és…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Nekem egy olyan intim kérdésem lenne, hogy már több mint 1éve szültem és egyszerűen nem érzek vágyat a férjem után:( szeretem, tisztelem, de amikor nagy nehezen rá szánom magam iszonyatosan fáj az együttlét.Szülésnél szakadtam nagyon csúnyán belül amit nagy nehezen összevarrtak.Lehet ezzel összefüggésben?
    Annyira szeretném, hogy ne fájjon, nem szeretném, ha erre rámenne a házasságunk, mivel azért mégis csak férfiből van:o na jó máshogy próbáljuk megoldani, de az nem olyan.
    Valamint terhesség alatt is volt ilyenem, hogy nem kivántam, nem bírtam, ha ott lent játszadozni akar:$biztam benne, ez fog változni és csak ez egy úgymond védelmi reakció volt.
    Válaszát elöre is köszönöm.
    Tisztelettel Magyarné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Tisztelt Asszonyom! Kérje minél hamarabb egy jó kineziológus segítségét a probléma felderítésében és kezelésében. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Üdvözlöm tisztelt doktor úr.Problémám a következő:35 éves nő vagyok most csináltam tesztet./Elmaradt…

    Üdvözlöm tisztelt doktor úr.Problémám a következő:35 éves nő vagyok most csináltam tesztet./Elmaradt menzesz első napja/és pozitív lett.Aminek örülök hisz rég vártuk. igen ám de kb egy héten keresztül szedtem nyaki és hátfájdalomra ibuprofen retard 800mg tablettát.Ez múlt héten volt.kb hat szemet és most nagyon aggódom hogy nem tettem e kárt a babában.nem szoktam egyébként sűrűn gyógyszert szedni. De nem gondoltuk hogy természetes úton is terhes lehetek.kérem írjon nekem hogy ilyen korai szakaszban mit okozhat ez a gyógyszer.válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel:Annamária

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Annamária! Szerintem nem magzatkárosító, de rám hivatkozva meg kellene keresnie Czeizel professzort, aki ennek a kérdésnek is nagy tudora. Segíteni fog! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztel Dr Úr! 26 napra megjött a menstruáciom,3 napja kicsit barnáztam de a tisztasági betéten…

    Tisztel Dr Úr!
    26 napra megjött a menstruáciom,3 napja kicsit barnáztam de a tisztasági betéten 2-2 pötty volt,azóta csak enyhe rózsaszines volt néha a wc papir. Teganp este kezdtem rendesen menstruálni, ma viszont wc után egy kb 5 ft os nagyságu véres nyákszerü valami jött ki belölem,megijedtem.bajom van??
    Köszönöm:Katalin

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Katalin! Nyugodjon meg, nincs semmi baja, csak egyben ürült ki egy méhnyálkahártya-darab. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • tisztelt doktor ur! egyszer amr irtam, mikor kiderult hogy babat varok. a valaszai meg erosebb…

    tisztelt doktor ur!

    egyszer amr irtam, mikor kiderult hogy babat varok. a valaszai meg erosebb ketsegeket ebresztettek bennem az angol egeszsegugyel kapcsolatban.
    mar voltam 12 hetes vizsgalaton ahol a szemelyzet irto kedves volt velem, de aztan a szuleszno nekikeszult hogy vert vegyen tolem, borfertotlenites nekul! elegge elcsodalkozott mikor raszoltam!
    de mindegy amiert most irok, hogy hetfon hajnalban kisebb verzesem volt nem tartott sokaig, semmifele fajdalomal nem jart csak a mar megszokott hanyinger. akkor hivtam itt az ugyeletet ahol megnyugtattak hogy ha vetelnek az fajna is meg tobb lenne a ver. azota barnas szinu valadek latszik a tisztasagi beteten. nem sok de megis zavar. ugy nezi ki mint tavaly mikor huvelyi bakterialis fertozesem volt. meg a 12 hetes vizsgalatnal kertem hogy csinaljanak nekem szurest ilyen iranyu fertozesekre de azt mondtak azt nem csinalnak, csak maszekban ha fizetek erte.
    kerdes hogy vajon mitol volt a verzes es mit csinaljak ezzel a folyassal? lehet a babanak valami baja?
    16.het utan keszulnek haza hogy otthon vizsgajanak meg de gondolom ezzel a folyassal nem kellene varni annyit. ma a hazi orvos azt mondta ha egesz heten fenall akkor majd menjek vissza hozza.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ha egy ultrahangvizsgálatot tudna végeztetni és az életjelenségek jók, akkor valóban nincs semmi teendő.

  • Kedves Doktor Úr! Én kérdeztem tegnap Chlamydia-ügyben, ha tetszik emlékezni, csak meg szeretném…

    Kedves Doktor Úr!

    Én kérdeztem tegnap Chlamydia-ügyben, ha tetszik emlékezni, csak meg szeretném köszönni a gyors és kielégítő választ. Megnyugtatott! Igen, a biznisz érezhető, pl. utánanéztem egy gyógyszertári szűrő-teszt 10ezer felett van...Dokinál még majd csináltatok, de nem tulajdonítok akkora jelentőséget neki, mert a vonzás nekem tényleg mindig bejön:-), szerencsére pozitívan is.
    Üdvözlettel Nikó és további kitartó válasz-adásokat:-), tisztelem érte! Minden jót!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Köszönöm a megértését kedves Nikó! Csak így tovább! Szeretettel Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! 31.hétben járó kismama vagyok, 2-3 napja esténként lefekvés után enyhe mensiszerű…

    Kedves Doktor Úr!

    31.hétben járó kismama vagyok, 2-3 napja esténként lefekvés után enyhe mensiszerű görcsöket érzek,amik reggelre teljesen elmúlnak és nem is jönnek vissza, csak estére.
    A görcsök nem erősek és nem szabályosak. Keressem fel az orvosomat vagy ez természetes?

    Üdvözlettel:

    P.Szabina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Szabina! Amennyiben a görcsökkel együtt a méhe keményedését is észleli, akkor kérem, hogy mutassa meg magát az orvosának. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktorúr! Abortusz utáni 2 hetes kontrollra miért van szükség?Mit vizsgál az…

    Tisztelt Doktorúr!


    Abortusz utáni 2 hetes kontrollra miért van szükség?Mit vizsgál az orvos ilyenkor?Ha nem bizom meg a szakrendelő orvosaiban akkor mehetek kontrollra pl.a Jahn Ferenc Kórház ambuláns rendelésére?
    Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    kéthetes kontrollra semmi szükség, hacsak a műtét során nem volt valamiféle komplikáció. Bárhová mehet vizsgálatra, erre semmiféle szabály nincs.

  • Kedves Doktor úr, a problémám a következö,menstruáció elött állok 2 nappal,nem szokott pontosan…

    Kedves Doktor úr,


    a problémám a következö,menstruáció elött állok 2 nappal,nem szokott pontosan megjönni de általában inkább késik.csütörtökre várom (elözö 2 hónapban 3 hétre jött meg) de ma amikor jöttem hazafele éreztem hogy eléggé görcsölök,megnéztem és volt egy kis rózsaszines folyás,azóta semmi de azért érzem a görcsöt.Ön szerint miért van az amikor igy pár nappal elötte már görcsöl az illetö és van némi folyás ?barna stb?

    elözményekben annyi hogy fertözésem volt (tricho)amire szedtem gyógyszert és kúpot elég sokáig,most mentem vissza tegnap egy ujabb kenet vizsgálatra hogy ellenöriztessem és rákszürésre is.


    az orvos azt mondta méhszájsebem is van ,bár elég sok olyan hozzászólást vagyis nöt hallottam akik mondták meg azthiszem Ön is,hogy ezt sokszor eltúlozzák...
    az orvos azt mondta a rákszürést megvárja,de lehet le kell fagyasztani.mert szerinte ettöl van vagyis ez okozza a sok fertözést.
    Ön szerint ha a rákszürés jó lesz,felesleges ez az eljárás,mikor indokolt el?
    bocsánat a sok kérdésésrt ,remélem nem zavartam és hogy ilyen késön irok de dolgoztam.

    Köszönettel Lilla
    Jóéjt

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Lilla! A vérezgetés, amit tapasztalt, lehet a tegnapi rákszűrés következménye is. A méhszájsebbel kapcsolatban csak akkor tudnék nyilatkozni, ha látnám. Sajnos ezek a méhszájsebek nemcsak okozói, hanem következményei is lehetnek a fertőzéseknek, ezért csak igen kis százalékban tartom indokoltnak a műtéti megoldásukat, Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! A párom most volt UH-on (22 hetes), ahol a következő eredményt kapta: Élő…

    Tisztelt Doktor Úr!

    A párom most volt UH-on (22 hetes), ahol a következő eredményt kapta:
    Élő magzat, BPD: 57 mm
    Thorax: 53 mmx45 mm, Femur: 34 mm
    A magzat fejvégi fekvésben, a magzatvíz több.
    A lepény hátul tapad, 0 fokban érett.
    Rendellenesség nem látható.
    Norm hólyaggyomortelítődés, Mko magzati vesék 6-8 mm tágult.

    Mivel az UH-ot végző hölgy eléggé ráijesztett páromra, most nagyon aggódunk, hogy baja van a picinknek. Azt mondta, 2 hét múlva menjünk kontrollra.

    Ön mit tanácsol? Meg tud nyugtatni minket, vagy valóban probléma lehet a háttérben?

    Tisztelettel köszönöm!
    Imre

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Imre! Én egyelőre nem aggódnám túl magam, kérem várjuk meg nyugodtan a kontrollt! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! 24 hetes terhes vagyok! Most csináltattam a II. Labort és Vörösvértest…

    Tisztelt Doktor Úr!

    24 hetes terhes vagyok!
    Most csináltattam a II. Labort és Vörösvértest 1+ és a Laphámsejt 3+ lett!
    Mit Jelent ez??
    Csütörtökön megyek a nőgyógyászomhoz, de addig is szeretnék egy kis felvilágosítást öntől, megnyugvást!

    Köszönettel: Tóth Szilvia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Szilvia! Lemosott középsugaras vizeletvizsgálatot kellene ismételtetni, és annak az eredményéig nincs oka az izgalomra. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Dotor Ur! GYereket szeretnenk mar 5 eve azt szeretnem kerdezi,hogy szedjem a magzatvedot…

    Tisztelt Dotor Ur!
    GYereket szeretnenk mar 5 eve azt szeretnem kerdezi,hogy szedjem a magzatvedot ?es milyen vitaminokot szedjek?koszonettel Zsoka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Zsóka! Elevit Pronatalon kívül ne szedjen mást. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm válaszát,de ezt azért nem tettem,mert azt hallottam,a reggeli ébredési…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Köszönöm válaszát,de ezt azért nem tettem,mert azt hallottam,a reggeli ébredési testhőmérséklet csak minimum 5 óra folyamatos alvás után hiteles és annyit én két éve soha nem alszom folyamatosan.Tisztelettel:Töröcsikné Anikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Anikó! Akkor sorozat ultrahangvizsgálatra lenne szükség. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Van egy 2 éves igen eleven kislányom.Már egy éve szeretnénk kistestvért…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Van egy 2 éves igen eleven kislányom.Már egy éve szeretnénk kistestvért a férjemmel,de nem sikerül.Van egy 2,5 cm-es miómám,de méhizomzatban van,így a császáros szülésemnél nem vették ki,de azt mondta az orvosom nem akadályozhatja a teherbeesést.Voltam már kétszer hormonvizsgálaton,mindent rendben talált,petevezeték átfúvatást javasolt,de én még várni szeretnék ezzel,bár nem sokat,mert 36 éves vagyok.Azt szeretném kérdezni,hogy az együttlétek gyakorisága is számít-e?Ugyanis a kislányom nagyon rosszul alszik így kevés a lehetőségünk,de minden hónapban kiszámolom a peteérést és próbálunk akkor együtt lenni.Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel:Töröcsikné Anikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Anikó! Ne számolgasson, hanem mérjen alaphőmérsékletet. Ritka alkalmak esetén hatásosabb lehet! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Jaaaj !!! Az aláírás lemaradt aza előző levélkéről:kriszti:-)

    Jaaaj !!!

    Az aláírás lemaradt aza előző levélkéről:kriszti:-)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Köszönöm a kiegészítést kedves Kriszti! Szeretettel Hamvas Ferenc

  • És önnek lett igaza. Másfél hete írtam, hogy a terhességem"leminősítette" az uh-s orvos 9 hetesre…

    És önnek lett igaza. Másfél hete írtam, hogy a terhességem"leminősítette" az uh-s orvos 9 hetesre a 10 helyett, amit én is és a védőnő is kiszámoltunk az utolsó menstruácio első napjával számolva. És Ön akkor azt írta nekem, hogy ne ehhez igazodva menjek 12. heti uh-ra, mert az sok mindentől függ(orvos, gép) hanem amit a menstruácio első napjához igazítunk.És ma bebizonyosodott, hogy az uh-n is pont annyi idősnek mondta( most már egy másik orvos) a méret alapján mint amit én is számoltam eredetileg, azaz 12+3.
    Ez akkor már biztos??

    Még egy kérdésem lenne.Mai uh után holnapra kaptam időpontot egy kombinált teszt elvégzésére, amihez uh-t is csinálnak meg kapok DVD:-)

    Nem baj ha egymás utáni napokon is uh-t csinálnak?

    Köszönöm válaszát, elnézést ha hosszú voltam:-)))

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ebből semmi baj nem lehet, nyugodtan csináltathatja.

  • Tisztelt Doktor Úr! Még nem szült nő vagyok, közel a 30-hoz. A baba-tervezés fázisában vagyunk,…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Még nem szült nő vagyok, közel a 30-hoz. A baba-tervezés fázisában vagyunk, így nőgyógyászt váltottam (vagyis inkább állandót választottam). A vizsgálat során az orvos megjegyezte, hogy kicsi a méhem (az ő szavaival élve "olyan kislányos"). Akkor ennek nem tulajdonítottam nagyobb jelentőséget, hisz gondoltam, úgyis mondja, hogyha gond van. Most, napokkal később viszont elgondolkoztam a dolgon: érhet ez miatt valami hátrány? Vagy ez csak egy "alkati" dolog, és a továbbiakban se foglalkozzam vele?
    Válaszát köszönöm.
    K.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves K.! Erre oda kell figyelni, mert ez sajnos jelezheti a hormonrendszer fejletlenségét is. Kérje a peteérés szabályosságnak ultrahangvizsgálatát! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • 15 éves lányomnak 3 hónapja rendszertelenül jön meg a menstruációja.Ez azt jelenti,hogy 1héttel…

    15 éves lányomnak 3 hónapja rendszertelenül jön meg a menstruációja.Ez azt jelenti,hogy 1héttel hamarabb jön meg és ahogy elmúlik pár napra megint megjön neki.eddig nem volt ilyen problémája.Első vérzése 11 éves korában volt.Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Én egy évig még nem foglalkoznék intenzíven ezzel a kérdéssel.

  • Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem a következő. Tri-regol tabletta szedése esetén járható út-e,…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Kérdésem a következő. Tri-regol tabletta szedése esetén járható út-e, ha a menzest szeretném kihagyi, hogy egymás után szünet kihagyása nélkül 2 levél gyógyszert szedek be.

    Válaszát előre is köszönöm:

    Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Erika! Ha rám hallgat és nem akar rosszat Magának, akkor elfelejti ezt az ötletét. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc