A betegek kérdései (111156)

  • Tisztelt Doktor Úr! Már évekkel ezelőtt volt problémám a hormonokkal, amit állítólag fogamzásgátló…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Már évekkel ezelőtt volt problémám a hormonokkal, amit állítólag fogamzásgátló okozott. Abbahagytam, és rendeződtek is. Aztán egy nagy lelki trauma után visszatért a hányinger, de akkor sem találtak semmit, magnézium szedéstől helyrejött, annyi maradt, hogy menstruáció előtt, kb. középidőben alhasi fájdalom, hányinger, folyás jelentkezett. A hányinger volt, hogy menstruáció előtt közvetlenül is, vagy alatta, esetleg utána....Gyomortükrözésem akkor is volt, rendben volt. Piros foltok jelentek meg néha rajtam, a hasamon és a mellkasomon. Volt időszak, amikor nagyon izzadtam, semmi nem segített. Az ösztrogén dominanciáról olvastam akkor, és elkezdtem kenni magam a progeszteron krémmel. Jól is voltam, aztán abbahagytam, és utána kb. fél évvel megint elkezdődött: néha hányinger, fejfájás, amit ráfogtam a frontra, voltak ételek, amik felerősítették a tüneteket. Április 10-én viszont nagyon rosszul lettem: remegés, hányinger, hasfájás. Akkor épp apranaxot szedtem állítólagos méh körüli kötőszövet gyulladásra. Azt hittem, attól, de teltek a anpok, és nem lettem jobban. kizárták a vakbélgyulladást. Reggelente a székletürítés után fájt nagyon a hasam, és az alhasamból \\\\\\"jött\\\\\\" a hányinger. Hasmenésszerű székleteim voltak, de naponta csak egyszer. Minden reggel arra ébredtem, hogy gyomoridegem van, teker a hasam, és napközben is volt, hogy ilyen pánikszerű tüneteim voltak. Elmentem először gasztroenterológushoz, aki kizárta, hogy bélprobléma lenne. Egyik reggel \\\\\\"szülési\\\\\\" fájdalmaim voltak, akkor biztos lettem benne, hogy nőgyógyászati probléma. Új nőgyógyászt kerestem, elmondtam a tüneteimet, amik: ciklushoz kötehető rosszullétek, darabos vérzés, pecsételés előtte, és utána. Egyből endometriózisra gyanakodott, megvizsgált, és a méhszalagok tájékán fájt nagyon. A méh nyálkahártyám csúnya volt, ezért felírta a norcolutot. Utána pedig a provera injekciót, azt mondta, ő nem csinálna laparoszkópiát, mert uh-on nem létszanak ciszták, minden rendben. Az injekciótól leáll az ösztrogéntermelés, és elhalnak ezek a hasüregbe kikerült nyálkahártya darabok. És hogy a progeszteron jó lesz az ösztrogén dominanciámra, aminek az összes létező tünete nekem megvolt: szédülékenység, menstruációs zavarok, hőhullámok bőrpírrel, száj, szem, orr,bőrszárazság,depressziós tünetek, alvászavar, fázás, hideg végtagok, hasi fájdalmak, felgyorsult anyagcser....ezek egy része a pajzsmirigy hormon nem termelődése miatt, amit szintén az ösztrogén dominancia okozhat. Már a norcolut szedése alatt jobban lettem, hányingerem megszünt, és az alhasi fájdalmam is csillapodott. 2 hete kaptam meg a provera injekciót, szrencsére mellékhatása nem jelentkezett, azt tudom, hogy átmenetileg felerősítheti a tüneteket. De jobban vagyok, bizonyos ételek előhozzák az émelygésem, konkrétan a kávé, ecetes dolgok, és hurka-kolbász (fűszeres ételek).A pánik szerű tüneteim is egyre ritkábbak, és egyre enyhébbek. 3 kérdésem lenne:
    1 Ön szerint is ösztrogén dominanciáról van- e szó?
    2. Az injekció miatti átmeneti tünetfelerősödés meddig tart kb.?
    3. Mennyi idő, még a pajzsmirigy hormon újra rendesen fog működni?
    37 éves vagyok.
    Tudom, elég összetett problémám van, köszönöm előre is válszát! Emese

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Emese! Elég nagyösszegű fogadásra volnék hajlandó, hogy a panaszai nem testiek, de ismeretlenül ezzel a megérzésemmel sajnos nem sokat tudok kezdeni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Nem tudom mert azt mondta hogy nagyon kicsi a mehem es teljesen le van alva a ciklusom "teljesen…

    Nem tudom mert azt mondta hogy nagyon kicsi a mehem es teljesen le van alva a ciklusom "teljesen ures". Ha ez a gyogyszer nem hasznal akkor erosebbet kell fel irjon. Koszonom szepen. Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Erika! Sajnos az az információ, amivel Önről rendelkezem igen kevés ahhoz, hogy még akár tanácsot is tudjak adni Önnek. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Szép estét Doktor úr! Önhöz fordulok igazából belgyógyászati kérdéssel,mert Ön lelkiismeretesen…

    Szép estét Doktor úr!
    Önhöz fordulok igazából belgyógyászati kérdéssel,mert Ön lelkiismeretesen megválaszolja a nehezen feltett kérdéseket.
    Jó pár hete végeztek nálam a gyomorproblémák miatt tükrözést,ahol a lisztérzékenység gyanúja nem merült fel,viszont találtak egy kezdődő gyomorfekélyt,ami picit vérezgetett és okozott a hónapok alatt vashiányt a szervezetemben.2 hónapig Maltofert szedtem,most kaptam pár hét szünetet eből,hogy megnézzék az érték változását e tekintetben.Ezzel párhuzamosan szedtem 6 hétig a Rabyprexet a gyomromra.El is múlt a sok gyomorszorító fájás,égés.Majd egyik napról a másikra gyötörnek bizonytalanság érzéssel egybekötött szédelgések,ingerlékeny vagyok ilyenkor és zúgó fejfájásom van,ami még éjjel sem hagy aludni.Ma anyukámnál jártam és ő kíváncsi volt és megmérte a reggeli utáni vércukromat.Nekem még csak vérvételből néztek ilyet,de ez gyors volt és kivártuk.3,2 lett az érték ma reggel.Kissé szédültem is és fejszorító érzésem volt.Ön szerint okozhatja ez az alacsony vércukorszint a napjában többször jelentkező kellemetlen panaszaimat (szédelgés,fejzúgás...)? Köszönöm válaszát: Bogi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Bogi! Nem vagyok a kérdésben spéci, de szerintem nem ez az ok. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Dr Ur! Egy par nappal ezelott irtam onnek hogy kesik 3 honapja a ciklusom...ma voltam…

    Tisztelt Dr Ur! Egy par nappal ezelott irtam onnek hogy kesik 3 honapja a ciklusom...ma voltam az orvosnal es felirt DUPHASTON tablettat minden nap vegyek 3 tablettat 5 napig, utanna minden honapba 10 napig. Ezt a gyogyszert 6 honapig hasznajam mert menopauzaba vagyok. Meg vissza alhat a ciklusom ? mert meg csak 39 eves vagyok. Valaszat elore is koszonom. Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Erika! Ettől biztosan nem fog visszaállni, nem is igazán értem, hogy mit akar ezzel az orvosa. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor úr ! Mar na írtam önnek , hogy hétfőre vártam nem jött meg , de lett egy enyhe…

    Tisztelt Doktor úr !
    Mar na írtam önnek , hogy hétfőre vártam nem jött meg , de lett egy enyhe pozitiv tesztem . Most furdesnel láttam piros véres csíkot a wc papíron . Ez lehet a mehen kivuli terhesseg tünete ???
    Nagyon felek , mert görcsöl a hasam mintha meg akarna jönni !
    Niki

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Niki! A méhenkívüli terhességnek a legcsekélyebb a valószínűsége. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem, hogy hüvelygombám van és a nőgyógyászom femiflo gyógyszert…

    Üdvözlöm!

    Az lenne a kérdésem, hogy hüvelygombám van és a nőgyógyászom femiflo gyógyszert írt fel, bevettem
    és rá 2 napra kellet volna megjönnie a mensesemnek de nem jött meg. Lehet valami közé hozzá?
    Szedek fogamzásgátlót 4 éve már és most nem tudom miért nem jött meg!

    rom válaszát! Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Szerintem ez inkább a fogamzásgátló mellékhatása.

  • Tisztelt Doktor Ùr! Párommal peteéréskor megszakítással védekeztünk, ùgy érzem, hogy nem pont…

    Tisztelt Doktor Ùr!
    Párommal peteéréskor megszakítással védekeztünk, ùgy érzem, hogy nem pont időben szakította meg lehet csak 1-2 mp volt csak. Terhes lehetek?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Igen.

  • Tisztelt Doktor Ur! Most fejeztem be egy condyline ecsetelest,meg egy pici maradt egy nagyobb…

    Tisztelt Doktor Ur!
    Most fejeztem be egy condyline ecsetelest,meg egy pici maradt egy nagyobb szemolcsbol.Mar irt nekem az ezust kolloidrol,hogy hogyan hasznaljan annyit szeretnek tudni h ha 5-6 alkalommal felviszem az erintett teruletre azzal a kis muanyag palcikaval ami az ecsetelo melle jart az ugy helyes? Valamint kb mennyi idon belul jelenkezik a hatasa?
    Tisztelettel Bernadett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Bernadett! Ugye kikerülte a gyakori válaszokat? Kérem olvassa el az ide vonatkozó választ! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • tisztelt doktor ur.kerem mondja meg h lehetseges h a kondiloma kiujjuljon olyan helyen a huvelyembe…

    tisztelt doktor ur.kerem mondja meg h lehetseges h a kondiloma kiujjuljon olyan helyen a huvelyembe ahol nem lathatom ha tukorrel vizsgalom.mert regen volt nekem de azota nem ujjult ki.es rendszeresen nezem.evente kontrolba megyek.most elkezdtem vizsgalni magam es a huvelyem bejul jobb es bal oldalt nem egyforma.a jobb oldalan husosabb.de remelem olyan es nem kinoves.kezdek paranojas lenno mar programaltam de csak 2het mulva er ra az orvosom.tudom h on nem szokott lathatatlan alapjan pontos valaszt adni de a szakmalyat nezve latott mar nagyon sok huvelyt.en csak a sajatom.es nem tudom eldonteni h az normalis h a vaginam belseje bal oldalt nem olyan mint jobn oldalt.elnezest ha butan hangzik a kerdesem.de mind azon filozok h vajon ki ujjult.nem valtom a partnerem.de ugy olvastam stresztol kiujjulhat.nagyon koszonom a kerdesemre szant idejet.udvozlom Edina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Edina, aki öt napja még Réka volt! Látatlanban, ismeretlenül, vizsgálat nélkül sajnos nem tudok Önnek segíteni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • kedves Doktor Úr, 26 éves vagyok, pár év múlva szeretnék babát. endometriózis gyanúja (UH…

    kedves Doktor Úr,
    26 éves vagyok, pár év múlva szeretnék babát. endometriózis gyanúja (UH nem mutatja ki, de ciszták nincsenek) van nálam, ez menses alatti erős fájdalomban jelenik meg. az orvosom laparoszkpiát akart csinálni, de nem került rá sor, helyette Visanne-t adott, fél évre. olvastam az erős mellékhatásairól, és a hatásmechanizmusáról (nem szünteti meg az endo-t, csak "elaltatja" a méhet és petefészket ezáltal szüntetve meg a fájdalmat), és félek beszedni. nem vagyok a gyógyszerek híve, és félek hogy ez a gyógyszer nagyon erős, és később vmilyen módon akadályozhatja a teherbe esést. Illetve csak késlelteti, eltolja a műtétet, mivel nem szünteti meg az elsődleges problémát. lehet hogy jobban járnék ha inkább kiszednék az endometriozis csomókat műtéttel? bár úgy olvastam hogy utána is sokszor ezt kell szedni. mit tanácsol? válaszát előre is köszönöm! Szép estét! Rita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Rita! Én az Ön helyében sürgősen orvost váltanék.... Keressen egy lelkiismeretes, hozzáértő és a szabályokat ismerő és betartó orvost, aki az embert nézi és nem a problémát akarja elkenni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Köszönöm a gyors választ! A teszttel mindenképp várok jövő hét szerda-csütörtökig legkésőbb.…

    Köszönöm a gyors választ!
    A teszttel mindenképp várok jövő hét szerda-csütörtökig legkésőbb. Valamiért úgy éreztem, megnyugszom, ha elmesélem Önnek a "fejleményeket", hisz ha látja az előzményeket, még ha nem belépett felhasználóként írok is, akkor tudja, hogy eddig mindig megnyugtatott, s ezt köszönöm! Sokszor írtam pcos témában a túlzott szőröm miatt, ami a Doktornő szerint alkati dolog, de fog.gátlóval csökkenthető. A türelmét is, elismerem, sokszor feleslegesen izgultam. Endokrinológiára 4 hónapja vártam, gondoltam megosztom Önnel, milyen vizsgálatra küldtek.
    Üdvözlettel.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Köszönöm.

  • Tisztelt Doktor Úr! 25-26-án volt peteérésem (tojásfehérjés folyásból erre következtetek)…

    Tisztelt Doktor Úr!

    25-26-án volt peteérésem (tojásfehérjés folyásból erre következtetek) A hőmet május 20 óta mérem, a peteérésig 36,2-36,5 között volt. Most júniusban minden nap 36,6-7. A vérzésemnek elvileg legkésőbb szerdáig (jún.12) kell megjönnie (30-35 napos ciklusok).
    A mellem már 2-3 napja feszül, s amolyan nehéznek érzem (az elmúlt kb 10 hónapban nem jelzett sosem menses előtt feszülést, de most újra), fel vagyok puffadva, falás rohamaim vannak. Olyan érzésem van, hogy meg fog jönni, az egyik oldalam néha szúr egyet. A teszt csinálással várok szerdáig. Nem szedek fogamzásgátlót, megszakítással védekeztünk, nem tudni sikeresen-e. Hányingerem nincs, fáradékonyság a fura időjárás ellenére sincs.
    A túlzott szőrnövekedésem (felkar, comb), keservesemen megjövő és kevés barnás menses, és nagy mértékű hajritkulás miatt voltam endokrinológusnál, elküldött vérvételre. Prolaktin, DHEA- Szolfát, THS, tesztoszteron, FSH, LH szinteket vizsgálata céljából.
    Kérdésem az lenne, hogy Ön mit javasol hajhullás ellen, illetve, hogy Ön szerint a leírtakból ezek a menzes előjelei, vagy a mellfájdalom miatt bebeszélem magamba a terhességet?
    További jó munkát Önnek!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Látatlanban, ismeretlenül, vizsgálat nélkül sajnos nem tudok Önnek segíteni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Dr. Ur!!! Elnezest a zavarasert de azt szeretnem ontol meg erdeklodni hogy, a mult…

    Kedves Dr. Ur!!!
    Elnezest a zavarasert de azt szeretnem ontol meg erdeklodni hogy, a mult honap 20 tol volt menstruaciom 25 ig.Azota egy het es 3 nap telet el es most jun 6 an megint meg jot de a menstuaciom sokal halvanyabb piros. Kedves Dr. Ur varom az on valaszat es elore is koszonom. Alexa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Alexa! Ez egy középidős vérzés és nem menzesz. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy a Rezia nevű fogamzásgátló tablettát szedem már…

    Tisztelt Doktor Úr!
    A kérdésem az lenne, hogy a Rezia nevű fogamzásgátló tablettát szedem már 2 éve eddig probléma mentesen. Egy esti szórakozás után elfelejtettem és nem vettem be a gyógyszert (a megszokott kb. este fél 9.) Pontosan 12 óra (reggel fél 9kor) elteltével a után pótoltam a tablettát. De bizonytalan vagyok! Ha az ezt megelőző este esetleg 10-15 perccel korábban vettem be a gyógyszeremet, hatásos még? (Az első héten történt) Vagy mennyire kötött a 12 órás határ? Kérem segítsen, válaszát várom!
    Tisztelettel: Luca

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Luca! Ez egy teljesen cél nélküli agyalás, egy terhesség nem múlik perceken. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • megint zavarom azt kihagytam hogy mar az nap megcsinaltatuk es levettek 3het mulva lesz kontroll…

    megint zavarom azt kihagytam hogy mar az nap megcsinaltatuk es levettek 3het mulva lesz kontroll de ez mennyire lehet veszelyes enyen echogen belarnyek!mert igy van a papiron !udv illea ildiko

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Ildikó! Igen ritkán fordul elő, hogy egy ilyen lelet mögött magzati rendellenesség van. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! Hétfőn írtam Önnek, hogy tabletta abbahagyása után nem érzem jelét annak,…

    Kedves Doktor Úr!

    Hétfőn írtam Önnek, hogy tabletta abbahagyása után nem érzem jelét annak, hogy meg fog jönni, 31 nappal az utolsó menzesz után. Azt javasolta, hogy próbálkozzak az AVIVA tornával. Csak azért írok, hogy köszönöm! Elolvastam még aznap este a könyvet, reggel tornáztam (van 3 gyakorlat, ami s.o.s. helyzetekben javasolt a menzesz meghozására) és másnap délután megjött. :) És bővebb mennyiség, mint a tablettaszedés alatti menstruációkor. Hetente két alkalommal mostantól tornázni fogok fél órát.


    Tisztelettel, szép estét: Anikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nagyon szívesen kedves Anikó! Örülök, hogy segíthettem. Szeretettel Hamvas Ferenc

  • JO napot kedves dr.ur!volt mar ezzel kapcsolatbban koraban mar kerdesem de most megint onhoz…

    JO napot kedves dr.ur!volt mar ezzel kapcsolatbban koraban mar kerdesem de most megint onhoz fordulok!kedden voltam debrecenben azzal a diagnozissal hogy 21hetes kismama vok es a kicsinel belarnyekokat lattak!ezt fent debrecenben is lattak enyhen azt mondtak!es uh utan mondtak hogy lehwt down koros lesz a babank es javasoltak ezt a magzatvizvetelt hogy ki legyen zarva hogy megis mi az igaz!nagyon megijesztetek de sok helyen utana olvastam meg parat ismerek is aki igy volt es azt mondtak2-3heten belul ez el tunt nekik!es a babajuknak semmi bajuk!igaz ez dr. ur nekunk ez az elso babank amire5,5 evet vartunk!es nagyon aggodunk!na de viszont csak ezt az egy elterest lattak a picinel mas rendelllenseget nem lattak!koszonom valaszat elore is udvozlettel:illes ildiko

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Ildikó! Én az Önök helyében nem gondolkodnék azon, hogy megcsináltassam-e a vizsgálatot. Megcsináltatnám. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Megkaptam válaszát,akkor nem próbálkozom a fogamzásgátlóval ön mit tanácsolna,egyenlöre nem akarok…

    Megkaptam válaszát,akkor nem próbálkozom a fogamzásgátlóval ön mit tanácsolna,egyenlöre nem akarok beűltettést.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Látatlanban, ismeretlenül, vizsgálat nélkül sajnos nem tudok Önnek segíteni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor úr! Hétfőn teszteltem pozitivat,ez volt a nem várt napja is.Tegnap óta sokat…

    Tisztelt Doktor úr! Hétfőn teszteltem pozitivat,ez volt a nem várt napja is.Tegnap óta sokat szúrkál és tompán fáj néha a petefészkem.Első terhességemnél nem emlékszem ilyenre,aggódjak -e miatt?Vérzés ,görcs nincs.Köszönöm megtisztelő válaszát előre is.Üdvözlettel:Dóra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Dóra! Szerintem hagyja abba az aggódást, ez lehet a melegfront hatása is. Kímélje Magát. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Jó estét kivánok az lenne a kérdésem hogy kb 1 éve nem védekezűnk és nem maradok terhes kivizsgáltattuk…

    Jó estét kivánok az lenne a kérdésem hogy kb 1 éve nem védekezűnk és nem maradok terhes kivizsgáltattuk magunkat és minden rendben kivéve nálam van egy olyan hogy renszertelen a menszeszem midig 22,23 napra jön meg azt mondta az orvos még próbálkozunk és ha nem sikerűl akkor beűltettés de én hallottam olyanról is hogy kezdjek el szedni fogamzás gátlót egy pár hónapig ami beállitja és ztána hátha sikerűl ez igaz lehet?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ez egy ritka nagy szamárság...