A betegek kérdései (111156)

  • Jó napot, lenne egy igen érdekes kérdésem!Lett végezve 2 terhességi teszt az esemény után kb…

    Jó napot, lenne egy igen érdekes kérdésem!Lett végezve 2 terhességi teszt az esemény után kb 6-7 héttel, Elsőnél volt egy kis gond, a pipetta leesett a hypos vizes padlora, ezután le lett öblitve, letörölve, és ugy lett elvégezve ami negativ, a hypo-s kérdés miatt másnap reggeli vizelettel lett végezve egy másik amit bele kelett mártani a vizeletbe, itt nem tudom hogyan de valami növénynek a magja is beleesett a vizeletgyüjtő pohárba, gondolom a ruháról,de ez a teszt is negativ lett, egy ilyen kis dolog h pl egy mag belezavarhat az eredménybe? vagy ez nem változtat a HCG hormon kimutatásában?valamint 6-7 hét után a negatív eredmény 100 % biztonságú? Előre is köszönöm válaszát elég buta levelemre!Az a biztos ha erre egy olyan szakértő válaszol mint Ön! Kellemes hétvégét!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A 100% a biológiában ismeretlen fogalom, de az Ön esetében a hypochondria és a beteges félelem sajnos több mint 100%. Vajon akkor is feltenné ezeket a buta kérdéseket, ha ez egy fizetős oldal lenne?

  • Tisztelt Doktor Úr!

    Sajnos ebben a hónapban nagyon elrontottam a fogamzásgátló szedését. Szerdán kellett volna az utolsó szemet bevennem. Előtte pénteken elfelejtettem bevenni és utána sajnos vasárnap is. (Nem értem mi lett velem évek óta nem hagyok ki egyet sem) Nem tudom jól… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Szandra! Sajnos ki kellene hagynia egy teljes hónapot. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Drága DoktorÚr, Előre szégyenlem a kérdést, de muszáj megkérdeznem. Nyáron szültem és azóta még…

    Drága DoktorÚr, Előre szégyenlem a kérdést, de muszáj megkérdeznem. Nyáron szültem és azóta még nem próbáltuk a házaséletet a férjemmel, de hamarosan szeretnénk. Kérdésünk az lenne, hogy mivel szoptatok, így a szexuális élet során a férjem hagyja figyelmen kívül a mellbimbót? Mivel az ő szájában lévő baktériumok fürdés után!!! okozhatnak gondot a babának, aki ugye most uralja a mellbimbót :D Vagyis ha megmosom együttlét után a mellemet, mellbimbómat akkor arról minden baktérium ami a férjem szájából kerülhetett rá, az el fog tűnni?
    Elnézést, lehet másnak ez nevetséges kérdés, de mi tényleg elbizonytalanodtunk, hisz egy nagyon pici babáról vn szó és tudjuk, hogy a cumit sem szabad nekünk felnőtteknek lenyalni ha leesett a földre, azért hogy ne kapjon a mi bacinkból a baba!!!
    Köszönjünk a férjemmel a válaszát!
    Nagyon szép napot, jó pihenést a hétvégére!
    Üdv
    Gyöngyi, Zoli

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Gyöngyi, Zoli! Ha a szoptatás előtt a bimbót-bimbóudvart patikában kapható bórvízzel tudják fertőtleníteni. Ezt én egyébként is ajánlom minden szoptatás előtt alkalmazni minden gyermekágyas betegemnek. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Ur! Azt szetetnem megkerdezni hogy a hasi vagy a huvelyi uh ad e megfelelobb…

    Tisztelt Doktor Ur!
    Azt szetetnem megkerdezni hogy a hasi vagy a huvelyi uh ad e megfelelobb kepet?
    Melyik jobb?
    Koszonom
    Kata

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Kata! Mindegyiknek megvan a maga javallata, hogy mikor kell alkalmazni. Mindegyik jó megfelelő alkalmazás mellett. Kis terhességet pl. sokkal jobb hüvelyi úton vizsgálni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt doktorUr! Korulbelul 2 hete irtam mar Onnek egy loop konizacios levelet,viszont most…

    Tisztelt doktorUr!
    Korulbelul 2 hete irtam mar Onnek egy loop konizacios levelet,viszont most meg is csinaltak mar a mutetet.Arra lennek kivancsi hogy a "diagnozisok" alatti 1-3 atypias dolog mit jelenthet? Illetve ep hammal elofordulhat egy CinIII-as szovettan? (2 p3as citologia utani mutetem volt) Elnezest hogy megint irok de tukon ulve varom mar a csutortoki szovettanom eredmenyet....

    http:⁄⁄kepfeltoltes.hu⁄141018⁄IMG_20141018_100529_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Koszonom Szepen Elore!
    Szep napot!
    Petra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Petra! Jó volna ha Ön is tudomásul venné, hogy a zárójelentést nem Önnek, csak Önről írják. Az "a" betű egy szó elején fosztóképző, ami jelen esetben csak annyit jelent, hogy a helyzet a típusossal ellentétben nem típusos. Ép hám mellett akkor lehet kóros szövettani lelet, ha a hámnyugtalanság nem látható helyen, a nyakcsatornában van. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves DoktorÚr, 3 hónapos kisbabámat szoptatom, ám 1 hete torokfájásom, náthám volt, amiből…

    Kedves DoktorÚr,

    3 hónapos kisbabámat szoptatom, ám 1 hete torokfájásom, náthám volt, amiből még a füldugulás megmaradt. Régebben míg nem volt gyermekem, ilyenkor a fül-orr-gégész Notropilt írt fel nekem, mert van a fülemben van egy kis érszűkület így amikor náthás vagyok mindig fennáll a veszély, hogy az ér tovább szűkül és vesztek a hallásomból. Nem tudom mi tévő legyek? Várjak még? És majd elmúlik a náthának ez az utolsó tünete is, a füldugulás? Vagy szedjek bilobilt? Notropil helyett? Bilobilt szabad szoptatás alatt?
    Köszönöm válaszát,
    Bea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Bea! Sajnos nem vagyok a kérdésben járatos, de úgy tudom, hogy a hatóanyag átmegy a tejbe. Hogy okoz-e a babánál bármit is, azzal kapcsolatban sajnos semmi tapasztalatom nincs. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Az első problémám az lenne, amin mostanra már igazából túljutottam, de…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Az első problémám az lenne, amin mostanra már igazából túljutottam, de mivel első babámat várom, ezért nem tudom hihetek-e a vizsgáló orvosoknak azzal kapcsolatban, hogy terhesség közben (28-29.hét) mennyire természetes egy kis rózsaszínes, barnás váladék. Írtam már Önnek múltkor, hogy nemrégen együttlét után történt ilyen. Mostanában újból megismétlődött, de Wc-nél kicsi erőlködés után. Nem folyt mint egy rendes vérzés, csak a papíron volt színes (rózsaszínes) nyálka ami később és másnap már enyhe barnásra váltott át, majd meg is szűnt, és teljesen biztos hogy a hüvelyből jött.
    Ezután beszaladtam a legközelebbi intézménybe, ahol szó szerint ki kellett harcolnom hogy rendesen megvizsgáljanak, majd azután hogy a vizsgáló orvos kesztyűjén is megtalálható volt az a véres nyálka, azzal megnyugtatva küldtek haza, hogy nincs semmi baj, ez minden terhesnél van így. Teljesen zárt méhszájat is találtak, a babával is minden rendben az UH-n.
    Nem tudom, hogy ezután kellene-e még ilyenek miatt aggódni, vagy valóban minden úgy van ahogy állítják?

    A másik az influenza védőoltással kapcsolatos kérdésem pedig, hogy nyugodtan beadathatom magamnak mint kismama?

    Valamint érdekelne még az Ön véleménye arról, hogy a terhesvitamint meddig ajánlott szedni napi szinten, mivel olvastam sok helyen hogy ilyenkor (28-29.hét) már nem is kell, vagy csak 2-3 alkalommal egy héten?

    A magnéziumról is hallottam hogy csak a 36-37. hétig szabad, utána már nem?

    És sajnos kell szednem még vasat is külön vérszegénység miatt, de miután erős székrekedést okoz nálam, ezért nem tudom, hogy mennyire ártok magamnak meg a babának azzal ha csak minden másnap szednék be egyet? (egyébként napi kettőt kellene, én eddig csak napi egyet szedtem). Úgy tudom, hogy a vasat a terhesség után is szedni kell?

    A málnalevél teát is ki szeretném próbálni a terhesség vége felé, nem tudom árthatok-e vele a babának, vagy nem?

    Válaszait nagyon szépen köszönöm előre is! Gabriella

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Gabriella! Önnek feltehetően valóban semmi baja nincs, nem kellene aggódnia. Én oltáspárti vagyok, és a terhesvitamint a szoptatás befejezéséig naponta szedetem a betegeimmel. A magnéziummal kapcsolatos hírek igazak. Málnalevél teát a 38. héttől ajánlok mindenkinek. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves doktorur, fura kerdesem van, lett 2 kis potty a kezfejemen , es mindig raparazok ilyesmikre…

    Kedves doktorur, fura kerdesem van, lett 2 kis potty a kezfejemen , es mindig raparazok ilyesmikre :SSzeretnem kerdezni, a hiv okozta papoulusos kiütések hogyan néznek ki? Apro vagy nagyobb? Viszket? Ezt talaltam a neten az ilyen lenne? Elso 2 kep https:⁄⁄www.google.hu⁄search?q=hiv+okozta+papulosus+ki%C3%BCt%C3%A9s&client=ms-android-lge&hl=hu-HU&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=jk86VNqtKenKygPRnoGwBQ&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=320&bih=495&dpr=1.5#facrc=_&imgrc=jxMB9NLZD5tSpM%253A%3BhQcDMzWJJYiXNM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.tankonyvtar.hu%252Fen%252Ftartalom%252Ftkt%252Ftenyeken-alapulo%252Fimages%252Fime00176.png%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.tankonyvtar.hu%252Fen%252Ftartalom%252Ftkt%252Ftenyeken-alapulo%252Fch05s35.html%3B460%3B526 elnezest a buta kerdesert de szeretnek megnyugodni, es inkabb egy orvost kerdezek meg minthogy magamat analizaljam.elore is koszonom valaszat!!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ismét a régi nóta. A HIV nem okoz ilyen kiütéseket, ezeket az AIDS-betegség okozza, és azt sem az első stádiumban, hanem sokkal később. Ön nem beteg, ezt már tisztáztuk, illetve az, csak nem testileg...

  • Kedves Doktor Úr! Röviden leírom a helyzetem. 2012 október elején volt egy missed ab-om. Utána…

    Kedves Doktor Úr!

    Röviden leírom a helyzetem. 2012 október elején volt egy missed ab-om. Utána rendre megjött a menzeszem novemberben, majd a másodikat követően decemberben sikerült egy újabb terhesség, melyből 2013 szeptemberében egészséges gyermeknek adhattam életet. Ezután még szoptatás alatt megérkezett a rendszeres menzesz, majd ez év májusában teherbe estem, ami sajnos megint rosszul végződött, ugyanis július 1-jén elvetéltem. Ezután 36 napra megjött a vérzésem, utána szintén 36 napra a következő, de most, a harmadikat várva már a 39. napon járok, és még mindig semmi. Kettő terhességi tesztet csináltam, negatív eredménnyel. Ilyenkor mi lehet a háttérben? Elképzelhető hogy mégis terhes vagyok? Fontosnak tartom még leírni, hogy sosem voltak szabályos 28 naposak a ciklusaim, általában 28-33 nap volt. Valamint, hogy már lassan 3 hónapja nem szoptatok, és még mindig jön egy pár csepp tej a melleimből ha megnyomom őket. Úgy tartják, hogy ha magas a prolaktin szint, ami a tejtermelésért felelős, akkor előfordulhat hogy nem menstruál egy nő, illetve nem esik teherbe, de akkor hogyan lehetséges az, hogy én szoptatás alatt estem teherbe? Ilyen formában akkor ez a probléma nem állhat a mostani késés hátterében? Régebben, még valamikor 2011 körül volt magas prolaktin szint miatt sokáig kimaradó menzeszem,de ez egy egyszerű gyógynövényes tablettával lett orvosolva.

    Segítségét előre is köszönöm.

    Üdvözlettel

    Krisztina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Krisztina! A magasabb prolactin-szint csak nehezíti a teherbeesést, nem gátolja azt meg bizonyossággal. Ha valóban magasabb a prolactinja, akkor érdemes lenne Premens-tablettát szednie naponta egyet. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! Rendben, kedden elmegyek újabb vizsgálatra. A vizsgálatig használjam a Vitagynt,…

    Kedves Doktor Úr!

    Rendben, kedden elmegyek újabb vizsgálatra. A vizsgálatig használjam a Vitagynt, vagy inkább már ne?

    Köszönöm a választ!

    Kinga

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Kinga! Használja. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! Nemrég voltam nőgyógyásznál,gombára gyanakodott az orvos,így kaptam kúpot és…

    Kedves Doktor Úr! Nemrég voltam nőgyógyásznál,gombára gyanakodott az orvos,így kaptam kúpot és gyógyszert is. Vett kenetet,mondta hogy 2nap múlva hívjam fel az eredmény miatt. Fel is hívtam,azt mondta az eredmény negatív,de tovább nem tudtunk beszélni. Még sosem vettek tőlem kenetet,így nem tudom ilyen esetben mit jelent a negatív. Tudna ebben segiteni Doktor Úr?

    köszönöm a választ!
    Gréta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Gréta! Az jelenti,. hogy se gomba, se baktérium nincs benne. Ettől persze még lehetnek panaszai, mert a folyást okozhatja a hüvelyi ökoegyensúly felbomlása is. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Ha valaki elmegy nőgyógyászati rutinvizsgálatra, észre lehet venni valamiből ha az illető terhes?

    Ha valaki elmegy nőgyógyászati rutinvizsgálatra, észre lehet venni valamiből ha az illető terhes?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ez volt a nap kérdése. Persze hogy észre lehet venni, mert terhes méh nagyobb és puhább. Nem tenne már lépéseket végre inkább a pszichoterapeuta irányába?

  • Tisztelt Dr Hamvas Ferenc úr! Akkor oda vissza fertőzésről lehet szó, mert ez mindvégig fennállt…

    Tisztelt Dr Hamvas Ferenc úr!

    Akkor oda vissza fertőzésről lehet szó, mert ez mindvégig fennállt nálunk. Pár nap míg jobb volt, utána megint vörösödött és repedt a bőr a fitymán. Sőt mint megtudtam az előző kapcsolatában is volt ilyen probléma. Én akkor mennyek el az orvoshoz újabb vizsgálatra? Előre is köszönöm! Tisztelettel Szabó Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Éva! Úgy érzem, hogy nem követne el hibát egy újabb vizsgálattal. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! Először is elnézést, hogy megint ezzel a témával zavarom Önt. Tegnap Doktor…

    Kedves Doktor Úr!

    Először is elnézést, hogy megint ezzel a témával zavarom Önt. Tegnap Doktor Úr azt válaszolta a leírt tüneteimre, hogy előfordulhat, hogy nem a fertőzés kiújulásáról van szó, hanem a hüvelyflóra még mindig felborult állapotáról. Azóta hogy ide írtam, este fehér túrós folyást vettem észre a fehérneműmön.

    Ez még mindig utalhat a hüvelyflóra felborult állapotára, vagy ez már egyértelmű tünete a gomba kiújulásának? (Még akkor is, ha a kezelést még csak múlt héten fejeztem be..)

    Válaszát ismét nagyon köszönöm!

    Tisztelettel: Kinga

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Kinga! Olyat kérdez, amire lehetetlenség vizsgálat nélkül válaszolni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Ur! Csak azt szerettem volna megtudni, hogy mindig menszesz elott fajni szokott…

    Tisztelt Doktor Ur!
    Csak azt szerettem volna megtudni, hogy mindig menszesz elott fajni szokott a mellem. Most is erzekeny de nem annyira faj mint szokott. Ez lehet a hormonoktol?
    Koszonom
    Kata

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Kata! Lehet, de változatlanul butaságnak érzem az aggodalmát. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • jonapot tanácsot kérek aban hogy nekem szeptember 9 töl 11ig volt menszezesm utána egy hétel roszul voltam hánytam minden szagra meg stb émejegtem 30 elemntem nögyogyászhoz mert teszt nem mutatot semitse nögyogyász azt irta papira hogy endometrium 8 mm meg nagyobb puhább uterus meg garv? erer… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Látatlanban, ismeretlenül, vizsgálat nélkül sajnos nem tudok Önnek segíteni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Dr. Hamvas Ferenc! Szeretném kikérni a vélemenyét ön szerint létezik álpozitív teszt…

    Tisztelt Dr. Hamvas Ferenc!
    Szeretném kikérni a vélemenyét ön szerint létezik álpozitív teszt ?
    Sokan mondják ,hogy a nyugtató befolyásolja a teszt eredményét .
    Szeptember 4.-től 9.-ig volt menszeszem, ciklusaim 31-32 naposak szoktak lenni.
    Tegnap csinátam 4 tesztet mind egyertelműen erős pozitív, de megis olyan megfog jönni erzesem van , kicsit görcsölgetek.
    Mikor erdemes orvoshoz menni ?
    Válaszát előre is köszönöm !
    További szép vasárnapot (Nikolett )

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Nikolett! A mai tesztek nem szoktak álpozitív reakciót adni. Ha a görcsölgetés folytatódik, akkor a méhen kívüli terhességet kizárandó, orvoshoz kellene fordulnia. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Jó Napot kívánok érdeklődni szeretnék hogy terhesség ideje alatt mikortól lehetséges a párommal…

    Jó Napot kívánok érdeklődni szeretnék hogy terhesség ideje alatt mikortól lehetséges a párommal az együttlét vagy lehet e vagy sem! Válaszát előre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ugye kikerülte a gyakori válaszokat? Kérem olvassa el az ide vonatkozó választ! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Fáj a mandulagyulladás?

    Tisztelt doktor úr!Kb egy hónapja fáj a hasam alja,meg meg is voltam fázva,mandulagyulladásom volt,.Felkerestem a háziorvosomat emiatt a megfázás miatt,aki gyógyszerrel el is látott,illetve gyomornedv ellenálló kapszulát adott,de nem a gyomrom fájt.Ezután felkerestem a nőgyógyászom,aki vizsgálat… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Sajnos nem, a gyulladás tapintással sokkal jobban diagnosztizálható.

  • Tisztelt Doktor Úr! Szeptemberben írtam Önnek, hogy esemény utánit vettem be (Ön szerint feleslegesen),…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Szeptemberben írtam Önnek, hogy esemény utánit vettem be (Ön szerint feleslegesen), rá egy hétre 2 héttel az esedékes mensi előtt véreztem, azóta nem. Minden tesztem negatív lett reggeli vizeletből, az utolsót aktust követően 24 nappal csináltam. Ma reggel nagyon elkezdett görcsölni a hasam. Ez mitől lehet? Mensi előtt nem mindig szoktam görcsölni, csak néha.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nagy valószínűséggel most a néha az aktuális....