A betegek kérdései (111156)

  • Tisztelt Doktor úr! 5 nappal ezelőtt egy baleset miatt tetanusz oltást kaptam, rá két napra…

    Tisztelt Doktor úr!
    5 nappal ezelőtt egy baleset miatt tetanusz oltást kaptam, rá két napra kiderült hogy ismét anyuka leszek. Kb. 4-5. hétnél járhatok.
    Az lenne a kérdésem, hogy lehet e valami probléma emiatt
    Előre is köszönöm válaszát
    Komárominé Márti

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Márti! Szerintem nincs semmi aggódnivalója, de a biztonság kedvéért ezt erősítse meg genetikus is. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Lenne egy olyan kérdésem hogy ,felmerülhet e valami zavar ha a fogamzásgátló…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Lenne egy olyan kérdésem hogy ,felmerülhet e valami zavar ha a fogamzásgátló tablettámból az utolsó előtti gyógyszert bevettem úgy ahogy kellett de teljesen véletlenül rá körülbelül egy órára bevettem az utolsót is!

    Válaszát előre is Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ebből semmi baja sem származhat. A szünetet ettől a tablettától kell számolnia, és így a ciklusa egy nappal előbbre csúszik.

  • Kedves doktor úr! Ne haragudjon, hogy Önt zavarom a kérdésemmel, de már egyszer segített,…

    Kedves doktor úr!

    Ne haragudjon, hogy Önt zavarom a kérdésemmel, de már egyszer segített, amiért hálást érzek Ön iránt, most pedig több hétig külföldön tartózkodom és nem egyszerű elmennem szakorvoshoz.
    20 hónapos kisfiú anyukája vagyok, már nem szoptatok legalább fél éve. A ciklusom nagyjából visszaállt, ugyanúgy 33 napos, csak a vérzés pár napja fájdalmas, ami előtte nem volt soha. Alaphőmérséklet méréssel vagyok képben a ciklusom stádiumát illetően, az ovulációt mindig érzem, most is éreztem, a hőgörbe szerint is akkor volt, csakhogy a 14 nap múltán nem jött meg a vérzésem, ahogyan szokott, bár görcsös alhasi fájdalom van pontosan attól a naptól amikor meg kellett volna jönnie illetve minimális rózsaszínes-barnás váladék. Eltelt azóta egy hét, az alhasi enyhe görcsös fájdalom megvan, ... várom, hátha megjön. Nem vagyok várandós (távolság miatt nem volt aktus, de esetleges korábbi peteérésre gondolva terhességi tesztet is végeztem, negatív). Már ovuláció után pár nappal óta mellszúrkálást érzek, ami eddig soha nem volt.
    A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint ez valami hormonzavar-e és, hogy elmenjek-e pár napon belül szakorvoshoz mert esetleg valami gyulladás okozhatja a panaszt vagy várhat az ügy még másfél-két hetet, míg hazaérek?
    A tanácsáért hálás vagyok és megfogadom!
    Zsuzsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Zsuzsa! Úgy gondolom, hogy minél inkább turbózza Magát a menzesz esetleges kimaradása miatt, annál inkább nő az esély arra, hogy probléma legyen. Ha most leereszt, akkor viszont esély van arra, hogy az esetleg utazási stressz miatt kialakult hormonzavar, ami a késést magyarázhatja, spontán rendeződjön. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! 22 éves vagyok egyébként, szívesen megkeresném, ha mondd egy időpontot amikor…

    Kedves Doktor Úr!
    22 éves vagyok egyébként, szívesen megkeresném, ha mondd egy időpontot amikor esetlegesen tudnánk beszélni (no nem azért mert összetévesztem a telefon doktorral!:) akkor nagyon hálás lennék.
    Alexa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Alexa! Holnap délelőtt várom a hívását. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Méhszájsebem van, citológiám P2, és állandó hüvelygombám van. Kérdésem…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Méhszájsebem van, citológiám P2, és állandó hüvelygombám van. Kérdésem az, hogy vállalhatok így terhességet? Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Vállalhat. Ez nem kizáró ok.

  • Kedves Doktor Úr! Hogy érti, milyen egyéb dolgokat kellene tudnia rólam, hogy válaszolni…

    Kedves Doktor Úr!

    Hogy érti, milyen egyéb dolgokat kellene tudnia rólam, hogy válaszolni tudjon?

    Alexa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Alexa! Hogy csak egyet mondjak, példának okáért a korát. Nem gondolja, hogy Ön összetéveszt engem a telefondoktorral? Én egy olyan orvos vagyok, aki szeretem ismerni azt a beteget, akinek terápiás tanácsot adok. Ráadásul Ön egy nem egészen szimpla eset, akinél már többen kudarcot vallottak. Ha megkeres, szívesen próbálkozom a kezelésével, de levélben erre nincs lehetőségem. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! 29 hetes kismama vagyok. Talpamon vírusos szemölcsök vannak már egy ideje,…

    Tisztelt Doktor Úr!

    29 hetes kismama vagyok. Talpamon vírusos szemölcsök vannak már egy ideje, a lefagyasztás eddig nem járt sikerrel Most olvastam, hogy a vérehulló fecskefüves ecsetelés hatásos lehet, de az interneten vegyes válaszokat találtam arról, hogy várandósan szabad-e használni, vagy nem, ezért forulok Önhöz.
    Előre is köszönöm!

    Hajni

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Hajni! A terhességre egy lokális szemölcs-kezelés szerintem nem lehet káros hatással. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! Menstruáció előtt körülbelül 4-5 nappal szó szerint minden bajom van. Fáj…

    Kedves Doktor Úr!

    Menstruáció előtt körülbelül 4-5 nappal szó szerint minden bajom van. Fáj az alhasam, néha a gyomrom is, hol megy a hasam, hol szorulásom van, fáj a hüvelyemnél és a végbelem is nyilallgat, szédülök, sápadt vagyok, nincs kedvem élni sem, és ez így van minden egyes hónapban.
    PreMens tablettát már próbáltam, nem vált be, a MagneB6 Femina sem..
    Nem tudom mitévő legyek, de ez így nem túl kellemes helyzet.
    Arról nem is beszélve, hogy ovulációkor is 3-4 napig folyamatosan fáj a hasam, véres-barnás folyásom van, így egy hónapban "szenvedek" 5 napot a menzesz előtt + 5 napot magától a vérzéstől illetve 4 napot a peteéréstől, ami azt jelenti hogy átlagosan 30 napból 14 napot nem csak testileg, de lelkileg is elég rosszul vagyok, arról nem is beszélve, hogy ilyenkor az aktus sem jöhet szóba sajnos, amit a párom egyre rosszabbul tolerál, tekintve hogy amúgy is keveset találkozunk.

    Mit gondol, mit tehetnék ez ellen? Gyógyszert egyébként nem szedek, sem fogamzásgátlót, sem más, napi rendszerességgel alkalmazandó gyógyszert, vérképem is rendben.

    Válaszát előre is köszönöm!
    Alexa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Alexa! Semmit sem tudok Önről, ezért sajnos nem tudok Önnek tanácsot adni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktorùr! Szeptember òta szedek fogamzàsgàtlòt.Holnap kell megjönnie de a hét folyamán…

    Tisztelt Doktorùr!
    Szeptember òta szedek fogamzàsgàtlòt.Holnap kell megjönnie de a hét folyamán volt ilyen ròzsaszines pecsételésem.Eddig ilyen nem volt.
    Azt hozzátenném hogy december òta nem voltam férfival viszont a héten igen
    lehet emiatt van?
    Köszönöm Tulipán

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ez a stressz elégséges lehet ilyenre kedves Tulipán. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat során Aerob vaginitis-t (LBG IIb) állapítottak…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat során Aerob vaginitis-t (LBG IIb) állapítottak meg, melyre antibiotikumot (Zinnat 250 mg) kaptam.
    Kezelhető-e ez a betegség erős gyógyszer helyett jódtartalmú készítménnyel vagy Vitagyn C-vel?
    Válszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Szerintem a Vitagyn-C elégséges lesz erre a célra. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a gondom, hogy csütörtök és péntek elfelejtettem bevenni a fogamzásgátló…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Az lenne a gondom, hogy csütörtök és péntek elfelejtettem bevenni a fogamzásgátló tablettát. Szombaton viszont bevettem az aznapit, viszont mára megjött a menstruációm. Szedjem tovább rendesen és a vége után újra megjön, vagy hagyjam abba most, és a következő ciklusom kezdetén kezdjem újra megint?

    Válaszát előre is köszönöm.

    Üdvözlettel:

    Timi.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Timi! Szedje tovább, mintha nem történt volna semmi, de ebben a ciklusban már védettségre ne számítson. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktorúr, abban az esetben ha már kb egy éve szedek fogamzásgátlót, viszont legutóbb…

    Tisztelt Doktorúr,

    abban az esetben ha már kb egy éve szedek fogamzásgátlót, viszont legutóbb a két levél szedése között véletlenül nem egy, hanem két hét telt el, akkor egy héttel azután, hogy újra szedni kezdtem, mekkora esélye van terhességnek?

    Válaszát előre is nagyon köszönöm!
    Tisztelettel: Sz.M.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Elég tisztességes kedves Sz.M., százalékban sajnos ezt nem tudom kifejezni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • T. Doktor úr! De igen, történt részletes laborvizsgálat és rákszűrés is.

    T. Doktor úr!
    De igen, történt részletes laborvizsgálat és rákszűrés is.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nagyon szép dolog, de a tablettaszedés szempontjáól teljesen irreleváns. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor úr! Egészségügyi küretet végeztek nálam méhtest polip miatt. Pár napig enyhe…

    Tisztelt Doktor úr!
    Egészségügyi küretet végeztek nálam méhtest polip miatt. Pár napig enyhe vérezgetés ,5nap pihenés után dolgozni mentem mert jól éreztem magam ,de sajnos görcsölgetni kezdtem és enyhe vérzést tapasztaltam.
    Szeretném kérdezni hogy normális reakció ez?
    Elöre is köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ebben én nem látok semmi abnormálisat.

  • Kedves Dr.Úr! Az lenne a kérdésem, hogy csináltathatok-e tetoválást? Elég érzékeny a bőröm,…

    Kedves Dr.Úr!
    Az lenne a kérdésem, hogy csináltathatok-e tetoválást? Elég érzékeny a bőröm, hamar leégek a napom, van jó néhány anya jegyem, (bár nem vészes) Bizsura, vagy hasonló dolgokra nem vagyok allergiás, volt már hennám is. vannak piercingeim is, ezekkel sem volt semmi gondom. Viszont 1,5 éve hagytam abba a sotret nevű gyógyszer szedését, amit pattanásra, később pedig az arcomon megjelenő csomókra kaptam, de ezek már elmúltak. a gyógyszert több mint 1 évig szedtem. Az akkori bőrgyógyász szerint, porra lehettem allergiás, mivel a gyárban ahol dolgoztam nem takarítottták túl gyakran a klímát. De sok anyaggal dolgoztunk, attól is lehetett. A másik kérdésem az lenne, hogy később ha gyermeket szeretnék lehet e a tetoválás miatt bármi probléma ebből?Tanácsát kérném! Előre is köszönöm! Reni

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Reni! A tetoválás nem lehet probléma a babavállalásban. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt dr ur!! 26éves vagyok,2kislány anyukája.3honappal ezelött cipromix tablettát keztem…

    Tisztelt dr ur!! 26éves vagyok,2kislány anyukája.3honappal ezelött cipromix tablettát keztem el szedni,(utolag már tudom,h ez nem kifejezett fogamzásgátlo,nem is értem miért ezt kaptam).a 3ik honap elején,antibiotikumot szedtem 3napig,Ezalatt a fog,gátlot kihagytam.mikor leteltr a 3nap,ujra szedtem a cipromixot,amit most hagytam abba,meert pozitiv a terhességi tesztem!! Kétségbe vagyok,esve,ha megtartanánk a babát,árthatott neki a cipromix?, Ugy tudom,hogy "" normális """ fogamzásgátlo mellett is 3honap szünetet ajánlatos tartani,ja és gondolom az antibiotikum miatt estem teherbe,vagy nem tuom,, nagyon tanácstalan vagyok, nagyon örülnék ha ttudna véleményt irni nekem. tisztelettel: marcsi
    szép délutánt kivánok,

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A megtarthatóságot illetően kérdezzen meg genetikust kérem kedves Marcsi. Szerintem megtarthatja a terhességét. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a problémám, hogy húsvétkor kellett volna hogy megjöjjön a menzeszem,…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Az lenne a problémám, hogy húsvétkor kellett volna hogy megjöjjön a menzeszem, akkor azonban nem jött meg. Egy hétig csak az előjelét éreztem (hasi fájdalom), aztán két napra megjött, de nagyon kevés. Innentől fogva napokig semmi, aztán megint megint rendszertelenül jött a vérzés. 3 terhességi teszt közben pozitív lett, így hát arra gondoltunk, hogy az lehetek. Most viszont, amikor már a következő esedékes menstruációm lett volna erősebb vérzés jelent meg a napokban. Május 22-ére kaptam csak időpontot a nőgyógyászhoz, de az lenne a kérdésem, hogy várjak e addig vagy próbáljak meg máshova menni minél hamarabb? Mennyire tűnik sürgősnek a dolog? Egyéb tünetek még: érzékeny a mellem, hányingerem van, fáradékony vagyok és a hasam is fáj erősebben.
    Köszönöm előre is válaszát!

    Üdvözlettel:

    M.Edit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Edit! Elképzelhető hogy elvetélt, de erre még nincs semmi bizonyíték. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Akkor ma már ne használjam a kúpot? Hogy érti azt, hogy nem ez a megoldás? Már nagyon el vagyok…

    Akkor ma már ne használjam a kúpot? Hogy érti azt, hogy nem ez a megoldás? Már nagyon el vagyok keseredve! :( És akkor a babával próbálkozhatunk tovább?
    Elnézést, hogy zavartam!
    Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Sajnos nem tudok többet segíteni, mert nem ismerem Önt.

  • Tisztelt Doktor Úr! 2004-ben volt egy nagy vetélésem 21 hetesen azt mondták fertőzés miatt,…

    Tisztelt Doktor Úr!
    2004-ben volt egy nagy vetélésem 21 hetesen azt mondták fertőzés miatt, és most márciusban meg egy 19 hetesen méhlepény infartcus miatt! Nincs még babánk!
    Az lenne a kérdésem h lehet valami gond, h mind a kétszer félidő környékén történt ez? Milyen vizsgálattal lehet megnézni h összeillünk-e a férjemmel, vagy lehet erről szó h nem lehet babánk?
    Előző kérdésem köszönöm a válaszát !
    Tisztelettel : T.Gyöngyi!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Gyöngyi! Ilyen jellegű összeférhetetlenségről nem tudok. Genetikust kellene megkérdeznie. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktorúr!

    Állandó hüvelygombával küzdök. Volt hosszabb kezelésem is, rövidebb is, hónapok óta minden hónapban előjön, nincs tőle nyugtom. Most a menstruációm alatt már éreztem az égető érzést, ezért utána használtam a 3 db-os gynoxin kúpot. Sajnos nem bírtuk a férjemmel,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Anikó! Nem ártott semmit. A panaszaira nem ez a kezelés a megoldás, de sajnos ismeretlenül, levélben nem tudok igazán segíteni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc