A betegek kérdései (111156)

  • Tisztelt Doktor Úr!16 éves lány vagyok, és rendszeres panaszom a "túrós" állagú, szagos, bő folyás.Emellett…

    Tisztelt Doktor Úr!16 éves lány vagyok, és rendszeres panaszom a "túrós" állagú, szagos, bő folyás.Emellett az alhasam jobb és bal oldalt görcsölni szokott.Szexuális életet élek, kizárólag egy partnerrel, és együttlét során is néha belül égő érzésem, fájdalmam is van. Mi lehet a betegségem? Kérem segítsen! Válaszát előre is köszönöm!
    Tisztelettel, Eszter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Van egy feltehetően masszív gombás fertőzésed kedves Eszter. Nem ártana orvoshoz fordulni, még mielőtt ez a fertőzés krónikussá nem válik. Szeretettel üdvözöl Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm szépen a válaszát! Azt szeretném még megkérdezni, ha utoljára…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Köszönöm szépen a válaszát!
    Azt szeretném még megkérdezni, ha utoljára december 29.-én voltam együtt a barátommal és rá egy hétre megjött a vérzésem (fogamzásgátlót szedek), akkor ha esetleg terhes lennék, azt mikortól lehet először biztosra kimutatni pl teszttel? Mert azt tudom, hogy normál menstruációnál az utolsó menzesz 1. napjától számított 5-6. héten, de fogamzásgátló szedésénél (egy esetleg) bekövetkező terhességet mikortól lehet pontosan megállapítani teszttel?
    Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! Vic

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Vic! 10 nap múlva már biztos eredményre számíthat. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr!

    Elnézést a túl aggódós kérdésért,ismét.. Tegnap volt hét napja, hogy késik a menstruációm, délután végzett terhességi teszt negatív lett. Ma reggel első vizelettel végzett terhességi teszt szintén egyértelmű negatívat mutatott. Az elmúlt hónapban két alkalommal… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves R! Egy hét múlva már biztos eredményt kaphat a reggeli első vizeletével. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Rendben van, nagyon köszönöm a lehetőséget! Csak kérem, nyugtasson…

    Tisztelt Doktor Úr!


    Rendben van, nagyon köszönöm a lehetőséget!

    Csak kérem, nyugtasson meg így, estére, hogy ez 2-3 hónap alatt akár hormonok nélkül helyrehozható.
    Tavaly annyi pattanás lett a hátamon, mellkasomon, ami gátlásossá tett, nagyon rossz volt.
    Nem szeretném újra átélni.


    Köszönettel:

    K. S.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves K. S! Biztos hogy Önön is tudok segíteni. Kérem nyugodjék meg. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Doktor Úr! Szeretném megkérdezni hogy ha tegnap este tudtam biztosra hogy terhes vagyok,és jövőhéten…

    Doktor Úr! Szeretném megkérdezni hogy ha tegnap este tudtam biztosra hogy terhes vagyok,és jövőhéten megyek nőgyógyászhoz, szedhetem e már a b6 vitamint, mert nagyon hányingerem van,és émelygés. vagy várjam meg még a nőgyógyász napi mennyi adagot javasol? köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nyugodtan szedheti, 3x1-2-t.

  • Ha este tizenegy felé orálisan kielégítettem a páromat,és lenyeltem az ondóját,akkor mennyi az…

    Ha este tizenegy felé orálisan kielégítettem a páromat,és lenyeltem az ondóját,akkor mennyi az esélye annak,hogy teherbe essek úgy,hogy ezután aludtunk 8-9 órát,többször ittam is,viszont csókolóztunk és reggel pedig ő elégített ki engem orálisan. Mennyi az esélye,hogy szájról szájra majd onnan hüvelybe jutott és megtermékenyül?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ritka nagy butaságot sikerült kérdeznie....

  • Tisztelt Doktor Úr! 3 hete császároztak és az lenne a kérdésem hogy meddig nem emelhetek és…

    Tisztelt Doktor Úr!
    3 hete császároztak és az lenne a kérdésem hogy meddig nem emelhetek és mikor fürödhetek kádba?
    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A 4. hét végéig nem végezhet komolyabb fizikai munkát és a 6. hét végéig nem fürödhet.

  • Tisztelt Doktor Úr!

    Utoljára december 29.én voltam együtt a barátommal. Rá egy hétre megjött a vérzésem.
    Fogamzásgátlót szedek, de az utóbbi időben olyan tüneteket észleltem magamon, mint aki terhes. Émelygés, hasi fájdalom...
    Mivel eléggé megijedtem végeztem tesztet… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Vic! Hüvelyi vizsgálattal még nem lehet kizárni a terhességet, de ilyen stádiumban még nem is nagyon érezhetne terhességi tüneteket. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr!
    Köszönöm a gyors választ a tegnap este. 5 hetes és 5 napos terhes vagyok, amit már a tegnap megirtam a doktor úrnak. Nem tudok nyugodt maradni, nagyon félek a jövő hét pénteki uh eredményétől.
    1. Ön szerint van e értelme hamarabb elmenjek egy újabb vizsgálatra… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Anikó! Nem szeretném megbántani, de amit csinál önmagával, az sem Önnek, sem a Babának nem tesz jót. Kérem fejezze be, és minél hamarabb kérje egy jó pszichoterápiás szakember segítségét.… Még több

  • Tisztelt Doktor Úr! K. S. vagyok. Kedden írtam Önnek, hogy a ciklusom 15. napján egy…

    Tisztelt Doktor Úr!


    K. S. vagyok.

    Kedden írtam Önnek, hogy a ciklusom 15. napján egy csepp vért vettem észre a papíron.
    Utána csak átlátszó váladék volt, amiből azt gondoltam, hogy a peteérésemet jelezte.
    Ma viszont, a 18. napon egész nap fájt a jobb petefészkem, ami a combomba sugárzott ki és átlátszó folyásom volt egész nap.

    Nem tudom, hogy köze van-e a további fejleményekhez, de ma megtudtam, hogy a barátom megcsal és ezt követően vérezni kezdtem. Olyan mennyiség, mintha a menstruációm utolsó napja lenne.

    Nagyon kétségbe vagyok esve, mert tavaly is fél évig szenvedtem ezzel és rettegtem szó szerint.

    Nem tudom, hogy ez lelki eredetű dolog vagy valami komoly bajom van.

    Nem szeretnék hormonális kezelést kapni. Tavaly több nőgyógyász csak ennyit tudott mondani, hogy fogamzásgátlót kellene szedni.

    Ön szerint gyógyítható ez a dolog más úton is?
    Meg lehet szüntetni a pecsételést?

    Felhívhatom esetleg, hogy tájékoztasson és egy időpontot megbeszéljünk?

    Köszönettel:

    K. S.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves K. S! Holnap délelőtt várom a hívását. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Először is köszönöm a segítségét a kúp receptettel kapcsolatban (is):…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Először is köszönöm a segítségét a kúp receptettel kapcsolatban (is): Gyógyszertáros az e-mailje alapján megcsinálta, nem kellett recept sem és már jól vagyok!
    Megint szeretném az Ön tanácsát kérni:
    Ma voltam 12 hetes genetikai ultrahangon. Menstruáció alapján (okt. 31) 12 hetes 2 napos vagyok, de a méretek alapján (CRL: 69 mm) 13 hetes 1 naposra mondta a szonográfus. Minden rendben volt, NT is 3 mm alatti, orrcsont látható.
    Hétfőn megyek az Istenhegyi Klinikára Hajdú doktornőhöz kombinált tesztre és UH-ra. Nem gond az eredmény hitelességére nézve, hogy akkor már 13 hetes és 4 napos leszek? (Úgy tudom 16 és 6 a határ)
    Bár én pontosan tudom, hogy mikor fogant a babó, mert novemberben 9-én és 11-én voltunk csak együtt a férjemmel, tehát a 9. ill. 11. napon fogant. Így valóban 13 hetes vagyok, ugye?
    Másik kérdésem: Tudja, hogy félek az amniotól. Mivel a lepény a mellső falon található, nem biztonságosabb a chorion biopszia...ha muszáj...még a nagyobb vetélési kockázat mellett is?
    Nagyon szépen köszönöm a rám fordított idejét és türelmét.
    Nagy tisztelettel és szeretetttel üdvözlöm: Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Mónika! Úgy gondolom, hogy itt volna az ideje abbahagyni az agyalást. Bízza kérem Magát a szakemberekre, és bízzon a Gondviselésben, mert működik. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! 11 hetes 4 napos terhes vagyok.A hatodik héten egy 6szor 5 cmes cisztát…

    Tisztelt Doktor Úr!
    11 hetes 4 napos terhes vagyok.A hatodik héten egy 6szor 5 cmes cisztát láttak a jobb petefészkemben, mely a 11. Hétre 7szer 9 cmre nőtt, mikor is a műtétet helyezte orvosom kilátásba, szúró fájdalom esetén azonnalra. Most 8szor 5 cm, tehát már nem nő, de a méhem mögé nyúlik. Jelenleg egy bioenergetikus kezeli heti 1x. ÖN szerint megúszhatom terhesség alatt a műtétet? Ha nem, akkor a baba veszélybe kerülhet? Válaszát előre is köszönöm, Mia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Szerintem igen kedves Mia. Egy esetleges műtét nem befolyásolná a magzat egészségét. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr!Kérdésem lenne ,hogy egy petefészekkel milyen esélyek vannak arra, hogy teherbe…

    Kedves Doktor Úr!Kérdésem lenne ,hogy egy petefészekkel milyen esélyek vannak arra, hogy teherbe essek akár minden ovulációnál lehetséges a foganás?Köszönöm!Orsi.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    80 % kedves Orsi. Igen. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Dr. Hamvas Ferenc! Molnár Andrea vagyok, 23 éves. Nagyon szeretnék egy kisbabát,…

    Tisztelt Dr. Hamvas Ferenc!

    Molnár Andrea vagyok, 23 éves. Nagyon szeretnék egy kisbabát, de sajnos eddigi próbálkozásaim kudarcba fulladtak, mivel már túl vagyok 3 elhalt terhességen, valamint egy méhen kívüli terhességen. Mindhárom elhalt terhességnél, a hetedik és a nyolcadik hét között missed abortus-t kellett végrehajtani. A jelenlegi orvosommal a második ilyen eset után konzultáltam és elküldött engem a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központba, azon belül az Immunológiai és Biotechnológiai Intézetébe, ahol is elvégeztek rajtam egy genetikai vizsgálatot, ami egy nagy vérvételből állt. Az immunológiai vizsgálat eredményét a jelenlegi orvosom átnézte. Véleménye szerint semmi problémát nem talált, amely gátolná a terhességemet, egyszóval nem talált problémát. Ezt követően elvégeztek egy laporoszkóppal történő vizsgálatot, amely szintén azt erősítette meg az orvosokban, hogy semmi elváltozás nincs a méhemen belül. Minden eredményem negatív lett. Mindezek ellenére sincs még gyermekem. Utólag megtudtam, hogy édesapám egyik lánytestvére, ugyanezekkel a gondokkal küszködött, de ő kapott egy úgynevezett Hormofort nevű injekciót a terhessége minden hetében és végül sikerült szerencsésen kihordania a magzatát, valamint egészséges babát szült. Kérdeztem erről a lehetőségről a jelenlegi orvosomat, de ő tiltakozott, arra hivatkozván, hogy ezt a készítményt már betiltották, valamint kifejezetten állította, hogy nem ennek az injekciónak köszönhető a nagynéném babája. ( A páromnak, előző kapcsolatából már született egy kisfia és nem tartottuk szükségesnek, hogy őt is megvizsgálják )
    A kérdéseim a következők volnának kedves Dr. Úr:

    - Mi a véleménye, tapasztalata ezzel az injekcióval kapcsolatban?

    - Meglátása szerint, elegendőek voltak-e ezek a vizsgálatok számomra?

    - Van-e mód és lehetőség arra, hogy petesejtem levételével egy átfogóbb, részletesebb vizsgálatot elvégezzenek, ha igen, akkor hol tudom ezt a vizsgálatot elvégeztetni?

    - Ön szerint a férjemet is ki kellene vizsgálni?

    - Melyek azok az módszerek az esetemben, amelyek segítségével kihordhatok egy teljesen egészséges magzatot?

    Válaszait előre is nagyon köszönöm.
    Tisztelettel: Molnár Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Úgy gondolom, hogy egy kicsit beszélgetnünk kellene kedves Andrea. Fel tudna hívni holnap délelőtt? Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Jó estét!Kérdésem az lenne ,hogy bal oldali petevezetékem hiányzik méhenkívüli terhesség miatt,…

    Jó estét!Kérdésem az lenne ,hogy bal oldali petevezetékem hiányzik méhenkívüli terhesség miatt, pár hónapra ujra terhes lettem de sajnos ujra elvetéltem, és az orvos aki vizsgált aznap, az ambulancián jobb oldalon nem látott semmit de viszont a bal oldalon ott látott valamit de nem tudta igazán megmondani.Kérdésem az hogy lehettem-e ujra a bal oldalon terhes, ugy hogy hiányzik a petevezetöm?Köszönöm válaszát.Orsi.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Biztos lehet benne, hogy nem kedves Orsi. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Főorvos úr! Ma kaptam kézhez a HPV eredményem amit P3 cytológia miatt csináltak meg. Genoid…

    Tisztelt Főorvos úr!

    Ma kaptam kézhez a HPV eredményem amit P3 cytológia miatt csináltak meg.


    Genoid HPV DNS:pozitív,azonban alacsony és magas kockázatú HPV típusokat nem tartalmaz.

    Ezüstkolloiddal irrigálok és vitagyn C hüvelykrémet használok.

    Ön szerint van még teendőm?

    Köszönöm válaszát!

    Tisztelettel:
    Réka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Réka! Félévente cytológiai kontrollt javasolnék. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor úr! A szülésem óta a hüvelyemből kb.két centis vadhús féle valami lóg ki.Kérdésem,hogy…

    Kedves Doktor úr!
    A szülésem óta a hüvelyemből kb.két centis vadhús féle valami lóg ki.Kérdésem,hogy mi lehet ez és el lehet-e távolítani?Margitka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Biztos hogy igen kedves Margitka. Szerintem ez egy leszakadt szűzhártya-maradvány lehet. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor úr! Egy éve kezdődött,hogy 2 havonta egyszer viszketést érzek a hüvely körül…

    Tisztelt Doktor úr!
    Egy éve kezdődött,hogy 2 havonta egyszer viszketést érzek a hüvely körül ami kicsit ilyenkor meg is duzzad.Vizeléskor csípő érzés van.Ez kb.7 napig tart.Rendellenes folyás nem szokott lenni.Utoljára apró fehér pattanáshoz hasonló pontot fedeztem fel a nagyajkaknál.Valami kiújuló fertőzésem lehet?Köszönöm válaszát!Krisztina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Látatlanban sajnos nem tudom ezt Önnek megmondani kedves Krisztina. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Lassan 2 hónapja,hogy szedek fogamzásgátlót és az első 7 napos szünetkor…

    Tisztelt Doktor Úr! Lassan 2 hónapja,hogy szedek fogamzásgátlót és az első 7 napos szünetkor már a 7.nap vettem be a második levél első szem fogamzásgátlóját a patikusnő tanácsára(megjegyzem,hogy a szünet előtt az utolsó szem tablettát 2012.december 31-én(hétfőn) vettem be).Kérdésem az lenne,hogy miért kellett már a 7.napon bevennem a tablettát ,ha csak a 8.napon kellett volna?! A második kérdésem az lenne,hogy a következő 7 napos szünetkor a 7. vagy a 8. napon kell bevennem a fogamzásgátló tablettát? Előre is köszönöm a választ!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Legközelebb az ilyen dolgokat nem egy gyógyszerésszel kellene megbeszélnie. Nem történ nagy hiba, de a következő szünetben a nyolcadik napon kezdje az újabb levél szedését.

  • Tisztelt Dr. Hamvas Ferenc! A mai nap folyamán már beszéltünk itt a falon is, és telefonon…

    Tisztelt Dr. Hamvas Ferenc!

    A mai nap folyamán már beszéltünk itt a falon is, és telefonon is. PCO-m van, Norcolutot szedek orvosi javaslatra.....
    Szerdán megyek önhöz vizsgálatra, a kérdésem csak annyi lenne, hogy - mivel eddig még nem történt semmilyen kivizsgálás az ultrahangon kívül - gondolom, hogy azért majd el kell mennem laborvizsgálatokra. Mindenképpen menni fogok önhöz, mert szeretném az ön szakvéleményét is meghallgatni.
    A jelenlegi orvosom - akinél szintén csak 1x jártam - az alábbi vizsgálatokat írta elő, kérdésem, hogy ön ezzel egyetért-e, mennyire és melyik vizsgálatokkal.
    Norcolut szedése 10 napon át, napi 2 tabletta. Majd, ha ettől megjön a menzeszem, a ciklus 2. napján hormonszint vizsgálat, 75 g glükóz után terheléses cukorszint mérés. A ciklus 10. napján petevezeték átjárhatósági vizsgálat, mindeközben a 7. napon ultrahang, postcoitalis teszt. Illetve valamikor közbeiktatva laborvizsgálatok - férjemnek is - HIV, HCV, HBsAg. Ezenkívül férjemnek spermatogram.

    Köszönöm a válaszát, és elnézést, hogy ennyit "zaklatom", de nagyon foglalkoztat a kérdés, pláne, miután ön azt mondta, hogy kicsit túlzásnak tartja az elmondottakat.

    Balogh-Németh Edina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Edina! Kérem nézze el nekem, hogy én nem leleteket és tüneteket, hanem beteg embereket gyógyítok, és a leletekből soha nem vonok le messzemenő következtetéseket, ezért most sem vizsgálati leleteket szeretnék gyártani, hanem először Önt szeretném megismerni és a problémát a tapasztaltakkal egybevetni. Várjuk meg a szerdát és akkor mindent részletesen átbeszélünk. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc