A betegek kérdései (2422)

  • Tisztelt Doktor úr! A fiamat egy hete műtötték meg vakbélre szépen gyógyul a kérdésem az lenne,hogy…

    Tisztelt Doktor úr! A fiamat egy hete műtötték meg vakbélre szépen gyógyul a kérdésem az lenne,hogy 17-éves nagyon jó testfelépítésü focista és látom,hogy kínlódik a keze és persze más testrésze is úgy mondom összeszakadt tudom,hogy idő kell a gyógyuláshoz de addig is,hogy segítsek neki mit javasol? sokat sétálunk .köszönettel.edina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hittner Gábor

    Kedves Edina !


    Mütét után kb. 4 héttel kezdhető meg a fokozatos terhelés .
    Addig sze. gyógytornász segitségét vegye igénybe.


    üdvözlettel


    Dr Hittner Gábor

  • Tisztelt Doktor Úr! 14 éves vagyok. Rendszeresen sportolok (hetente táncolok , focizni is…

    Tisztelt Doktor Úr!

    14 éves vagyok. Rendszeresen sportolok (hetente táncolok , focizni is szeretek). November közepén focizás közben megrúgták a térdem. az esetet követően furcsán éreztem a térdem, nem tudtam ráállni olyan volt mintha elkattant volna egymástól a 2 csont. Szerencsére ott helyben lejegelték ,jég zselézték 1 -másfél óra múlva már mentem is rajta, bár kicsit bicebócán, nehezen másztam meg a lépcsőfokokat ekkor már húzódást éreztem .Orvoshoz fordultunk vele. Megröntgenezték törést nem találtak, az ambuláns lapomon ez szerepel: "Distorsio miatt kezeljük.A jobb térd kissé duzzadt, a lateralis oldalán nyomás érzékeny. Az izületben kevés folyadékgyülem észlelhető, patella ballotálható. Instabilitás nincs, a szallagok tartanak. Az izület aktív és passzív mozgatása fájdalmas, de kivihető."A kontroll papíron már minimális nyomásérzékenységet írtak a folyadékgyülem felszívódott, a patella nem ballotálható.
    Pihentetést polcolást jegelést javasoltak, továbbá használtam Flector tapaszt is. 6 hétre felmentést kaptam tesiből. Januárban ismét elkezdhettem a sportolást, azonban fájdalmaim vannak még mindig. Sokszor érzem, mintha kattogna a térdem(pl: testnevelésórán ugrókötelezés közben ) talán nincs elég izületi nedv a csontok között?. Fel szokott duzzadni ilyenkor jegelem.Több gyógynövények krémet is kipróbáltam( feketenadálytő gyökér krém, árnika krém ) ezek mulasztják a fájdalmam ,de hosszútávra nemigazán . A térdemet nem tudom még mindig teljesen kinyújtani.Futás közben érzem még egy kicsit,hogy feszül a külső szallagom, erőltetőbb feladatoknál(hosszabb időn keresztüli ugrálás) is fáj.
    -Tudna valami hatásosabb krémet ajánlani az ilyen fájdalmakra? Nem tudom,hogy ez mennyiben segítene a problémámon...
    -Mit javasol mivel enyhíthetném a fájdalmaimat, hogyan kaphatnám vissza a "régi térdem"?
    -Továbbá nem tudom ,hogy miért nem tudom kinyújtani a térdem rendesen, forduljak vele orvoshoz vagy van valami gyógymód?
    Válaszait előre is Köszönöm!!

    Tisztelettel: Petra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hittner Gábor

    Kedves Petra !

    Forduljon gyermektraumatoógushoz, v. gyermek ortopéd szakorvoshoz.


    üdvözlettel

    Dr Hittner Gábor

  • Tisztelt Doktor Úr! MRI-en látszódhat-e a gerincvelőből kijövő nervus ischiadicus?(állapota,nyomása,sérülése)Merev…

    Tisztelt Doktor Úr!

    MRI-en látszódhat-e a gerincvelőből kijövő nervus ischiadicus?(állapota,nyomása,sérülése)Merev izom nyomhatja-e az alatta futó idegeket?Köszönöm szépen! Tisztelettel: Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hittner Gábor

    Kedves Kérdező !

    Kérdése első részére radiológus tud válaszolni.

    Az izommerevség csak ritkán okoz idegi panaszokat. Ezeket inkább kötőszöveti megvastagodott szalagok okzhatnak.


    üdvözlettel


    Dr Hittner Gábor

  • Dr. Hittner Gábor Főorvos Úr! Szíves segítségét kérném az alábbi röntgen eredmény értelmezésében.…

    Dr. Hittner Gábor Főorvos Úr!

    Szíves segítségét kérném az alábbi röntgen eredmény értelmezésében. Háziorvosom szabadságon van, sokat jelente már most megérteni – amennyire ez lehetséges – mit jelent a vizsgálat eredménye.

    A háziorvosomat sokszor jelentkező térd és térdkörnyéki fájdalommal kerestem fel. Rendszeresen sportolok (kocogás, de úszás is). Sport közben viszont nagyon ritkán érzem és egyáltalán nem intenzíven a fájdalmat. Inkább otthon jelentkezik statikus helyzetben, vagy felálláskor.

    Bal térd felvétel eredménye:
    "A térdízületet alkotó csontokon szerkezeti eltérés nem látható. A rések, a patella ízpereme megnyúlt. A lágyrészen belül az izomtömeg Baker cycta megitélését nem teszi lehetővé, ez UH vizsgálat biztosítja."

    Mit jelent: A rések, a patella ízpereme megnyúlt.
    Utal-e ez ízületi kopásra? De általában mit tehetek ennek az állapotnak a javítására (torna, manuál terápia bármi más)? Javasolt-e a térdvédő gumi használata?

    Előre is köszönettel,
    József

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hittner Gábor

    Kedves Kérdező !


    Az izfelszin megnyulása nem utal kóros elváltozásra. Izületi kopást az rtg. nem mutat.

    Tornával fizikotherápiával panaszai csökkenthetők.


    üdvözlettel


    Dr Hittner Gábor

  • Dr Úr,kb 8 napja hogy rá estem a bal oldalamra és meg ütöttem a bordámat a bal mellem alatt.…

    Dr Úr,kb 8 napja hogy rá estem a bal oldalamra és meg ütöttem a bordámat a bal mellem alatt. De nem látszik semmi folt,de fájdalmat érzek felülés kór,és nyomásra érzékeny. Levegő vétel kór kevésbé fáj. Mit tegyek? B.GÁBOR

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hittner Gábor

    kEDVES kÉRDEZŐ !

    Ha nincs légszomja a fájdalomcsillapitáson kivül egyéb teendője nincs.


    üdvözlettel


    Dr Hittner Gábor

  • Kedves Doktor Úr! Köszönöm szépen megnyugtató válaszát! Egyelőre rheumatológushoz tudok fordulni…

    Kedves Doktor Úr!

    Köszönöm szépen megnyugtató válaszát!
    Egyelőre rheumatológushoz tudok fordulni az ultrahang eredményemmel.

    Ön egyébként, mint sportorvos, lát esélyt arra, hogy aikidozzak valaha is, vagy felejtsem el örökre?

    Üdvözlettel,

    Szilvia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hittner Gábor

    Kedves Szilvia !

    Ha panaszmentessé válik, nyugodtan folytathatja az aikidót.



    üdvözlettel


    Dr Hittner Gábor

  • Tisztelt Főorvos Úr! Lányom 11 éves lesz, vékony testalkatú, izmos, nincs lúdtalpa és egyenes…

    Tisztelt Főorvos Úr!


    Lányom 11 éves lesz, vékony testalkatú, izmos, nincs lúdtalpa és egyenes a háta. Közel egy éve atletizálni jár, azóta vannak a hol előjövő, hol elmúló panaszai a sarkában. A cipője igazi futócipő és (szerintem) nincs túlterhelve, heti 2 edzéssel, ami főként salakon, vagy most télen teremben folyik. De tény, hogy mégis összefüggésbe hozom a futással. Ma mezei futóversenyen voltunk, de már a bemelegítésnél elkezdett fájni a talpa a sarkánál. Mire hazajöttünk, már szinte rá sem bír lépni. Ilyen már többször előfordult, de pár hét alatt magától elmúlt. Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet a probléma, és egyáltalán, lehet-e folytatnia ezt a sportot, ha már így pályafutása elején gondok vannak.
    válaszát előre is köszönöm.

    Egy aggódó anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hittner Gábor

    kedves Kérdező !


    A sarokfájdalom gyakori panasz, betegség.
    Okozója a talpi szalag feszülése, gyulladása. Ennek oka lehet tulsuly (gyermekenél ez a növekedés miatt relativ), ludtalp, kemény talaj.
    Ha komoly fájdalmai vannak gyermekének, forduljon gyermekortopéd szakorvoshoz. Tartós panaszok esetén sportágváltás szükséges.

    üdvözlettel


    Dr Hittner Gábor

  • Tisztelt Doktor Úr! 24 éves lány vagyok és 9 éve aktívan footballozok. Pár hónapja rúgás érte…

    Tisztelt Doktor Úr!

    24 éves lány vagyok és 9 éve aktívan footballozok. Pár hónapja rúgás érte a sípcsontomat és azóta, ha kicsi ütés is éri nagyon fáj és napokig kék marad.
    Mit javasol, mit tehetek ez ellen?

    Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hittner Gábor

    KEDVES Kérdező!

    Panaszait csökkentse flector tapasszal. Használjon sipcsontvédőt.

    üdvözlettel

    Dr Hittner Gábor

  • Kedves Doktor Úr! 34 éves nő vagyok. Hosszú ideje reggelente úgy ébredek, mint ha elaludtam…

    Kedves Doktor Úr!
    34 éves nő vagyok. Hosszú ideje reggelente úgy ébredek, mint ha elaludtam volna a nyakam, és mostanában gyakran fáj a fejem, ami mintha a tarkómból indulna. 1 hete elkezdett zsibbadni az egyik mutatóujjam is. A háziorvosom az elején hazaküldött azzal, hogy szedjek fájdalomcsillapítót, ha fáj a fejem. (Akkor még az ujjam nem zsibbadt.) Arra rá tudtam venni, hogy gerinc röntgenre elküldjön, melynek eredménye:
    2 irányú nyaki és lumbalis gerinc felvétel
    A cervicalis, valamint a lumbalis gerincszakasz lordosisa kiegyenesedett. Az L.V.S.I. rés közepes fokban beszűkült.
    Egyéb számottevő degeneratív elváltozás a gerincszakaszokon nem látható.
    Ez volt 2010. júliusában.
    Mivel pánikbeteg és depressziós is vagyok, pszichológusom javaslatára szerettem volna aikidozni (harcművészet), de az ujjzsibbadás megijesztett, így elmentem gerinc ultrahangra tegnap egy magánrendelőbe (3d uh)

    Leírása:
    Nyaki UH:
    Pajzsmirigylebeny jobb oldalon 13x9x30 mm nagyságú, zsugorodott, inhomogén szerkezetű, fokozott vascularizatiójú. Isthmus 1 cm.
    Bal oldali lebeny 11x11x29 mm nagyságú, vascularizátiója fokozottabb.
    ACC jobb oldalon szabályos lefutású, normális tágasságú. Doppler görbe szabályos (77⁄p). Bifurcatio rendben.
    ACC baloldalon szabélyos lefutású. Arteria vertebralis mindkét oldalon anterograd áramlású.
    Csigolyákon spondyloticus felrakódás, kisízületeknél arthroticus felrakódás, gyulladásos jelek. C.I⁄II. ízületnél fokozottabb gyulladás, baloldalon apró subluxatióval, körülötte gyulladt nyirokcsomók. Kisízületeknél baloldalon kifejezettebb athrosis, gyulladásos jelek.
    Atlas antlanto-occypitalis ízületnél baloldalon 5 mm-es, jobb oldalon 3 mm-es subluxatio gyanítható.
    Nyaki erek mentén és izmok között több gyulladt nyirokcsomó.
    Nyelőcső nyálkahártya vaskos.

    Vélemény:
    Sorvadt, heges pajzsmirigylebenyek.
    Nyaki gerinc kisízületi gyulladás, mely legkifejezettebb a C.I⁄II. csigolyánál, atlas subluxatio látható.
    Gyulladt nyaki nyirokcsomók.


    Pajzsmirigy túlműködés miatt (feltehetőleg autoimmun eredetű) 2009-ben radiojód kezelésben részesültem, jelenleg hypothireózisom van, melyet Letrox-al tartunk egyensúlyban. Emellett 2 éve Refluxom van.
    2003-ban véletlenül belefejeltem eg yalacsonyabb betonmennyezetbe, eszméletvesztés nem történt, de hányinger, fejfájás ésszédülés volt. Az akkori röntgenen nem láttak semmit.

    Először a nyirokcsomók ijesztettek meg, és a vaskos nyelőcső nyálkahártya, majd rákerestem az Atlas subluxatióra, és azóta halálfélelmem van, mert mindenhol a hirtelen halál és egyebek szerepeltek.
    Nagyon meg vagyok ijedve, nem tudom, hova forduljak, mi fog történni velem, mit csináljak, hogy ne következzen be hirtelen halál :(
    Ezek után gondolom az aikido-t is elfelejthetem.

    Kérem, Doktor Úr, segítsen, mitől lehet ez az egész, mennyire súlyos, mit tegyek?

    Előre is köszönöm segítségét!

    Üdvözlettel:

    Szilvia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hittner Gábor

    Kedves Kérdező !

    A gerinc UH-t orvosával értékelje.
    A vastagabb nyálkahártya, a subluxáció, ill. a nyirokcsomó gyulladás önmagában és együtt nem jelent közvetlen életveszélyt. A nyaki nyirokcsomók gyilladása miatt vizsgáltassa ki magát.Góckutatás ect-

    üdvölettel


    Dr Hittner Gábor

  • Tisztelt dr. úr ... 2011 márc.15.én rosszul léptem a lépcsőn és ki ficamodott a bokám szörnyen…

    Tisztelt dr. úr ...
    2011 márc.15.én rosszul léptem a lépcsőn és ki ficamodott a bokám szörnyen fájt. Be mentem a baleseti kórházba meg röntgenezték meg vizsgálták szerencsére csak boka szalag húzódásom van ...
    4 hét adaptált boka ortézis viselésére( AJ-221) re ítéltek és sok pihenésre.
    Azóta 6 nap eltelt a láb fejem el kezdett zsibbadni és kék zöld színe van és eléggé be van dagadva ...
    Az lenne a kérdésem hogy normális dolog e a láb zsibbadás és hogy nem e kellet volna kapnom vér hígító gyógyszert ???? Azt hallatom hogy ilyenkor szoktak adni injekció formájában...
    köszönettel...
    bobekboy@gmail.com

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hittner Gábor

    Kedves Kérdező!


    A zsibbadás és elszineződés a sérülés természetes velejárója. Csak teljes immobilizációhoz, ill. járógipsz felhelyezésekor szoktak rutinszerüen adni trombózis megelőző gyógyszert.


    üdvözlettel


    Dr Hittner Gábor

  • Kedves Doktor Úr! 14 éves koromban volt egy sérülésem, amely során elszakadt a bal térdemben…

    Kedves Doktor Úr!

    14 éves koromban volt egy sérülésem, amely során elszakadt a bal térdemben az elülső keresztszalag, akkor azt mondta a tükrözést végző orvosom, hogy ha szükséges a növekedés beálltával pótolhatjuk, addig is megfelelő torna és kontroll. A kontrollok alatt rendben volt minden, a térdemet teljesen tudom használni, panaszmentes vagyok. Jelenleg 28 éves vagyok, továbbra sincs panaszom, talán annyi, hogy szokott jelentkezni roppanás, ha legugolok, de mindkét térdemben. Ön szerint szükség lehet egy keresztszalag pótlásra? Az orvosom már jó pár éve elköltözött, másik orvos pedig azt mondta, amíg nincs panaszom ne foglalkozzak vele. Úszni szoktam (csak gyors és hátúszás), és eliptikus tréneren tornázom.

    Köszönöm a válaszát!
    üdvözlettel: Rita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hittner Gábor

    Kedves Ritza !

    az elülső keresztszalag hiányát a combizmok erősitésével lehet kompenzálni. A sérülés után 14 évvel felesleges a mütét-


    üdvözlettel


    Dr Hittner Gábor

  • Kedves Doktor Úr! Nem tudom Önnél jó helyen járok-e kérdésemmel. 5 hete voltam gyógytornásznál,…

    Kedves Doktor Úr!

    Nem tudom Önnél jó helyen járok-e kérdésemmel.
    5 hete voltam gyógytornásznál, aki kicsit kihúzta a nyaki csigolyákat, úgy, hogy a hanyatt feküdtem, és a tarkómnál fogva enyhe húzást gyakorolt a nyakamra. Lett azóta egy hangszalaggyulladásom. Kérdésem: összefüggésben lehet-e a kettő, illetve, hogy azóta is érzem a nyakamat, tarkómat, a nyaki nyirokcsomókat is. Betudható-e ez annak a hatásnak, vagy semmi köze hozzá, és véletlen egybeesés. Kell ezzel valamit csinálni, vagy elmúlik magától. (A hangszalaggyulladást természetesen kezelik.)

    Köszönettel!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hittner Gábor

    kedves Kérdező !


    Szerintem véletlen egybeesés-


    üdvözlettel


    Dr Hittner Gábor

  • Üdvözletem doktor Úr, Február 22.-én műtöttek álltöréssel, 2 helyen törött, állcsúcsnál, illetve…

    Üdvözletem doktor Úr,
    Február 22.-én műtöttek álltöréssel, 2 helyen törött, állcsúcsnál, illetve az állkapocs fül alatti része.
    A műtét folyamán kivették a bölcsességfogam is, ami még nem volt kinőve, tehát elég nagy lyuk maradt így a helyén az "ínyben".
    Amiért tanácsért fordulok az az lenne, hogy az utolsó fogam mellett kívül látszik a bölcsességfog után maradt üreg "nyílása" illetve ugyanígy a fog mögött is.

    Tehát a következők lennének a kérdéseim:

    - ez más esetben is így van, illetve így kell lennie? Mert így az ételmaradékok, egyebek bekerülhetnek oda. Ez jelenthet problémát?

    - Mennyi idő amíg ez az "üreg" begyógyul?

    - Ritkán dohányzom, de érdekelne, hogy nem jelent-e ilyen szempontból problémát? (aki műtött orvosom azt mondta, hogy a műtét után 1 héttel már nyugodtan lehet)

    Eddig még nem gyulladt be, nem érzékeny a környékén az íny, tehát panaszom nincs rá, de érdekelne egy szakorvos véleménye.

    Előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hittner Gábor

    kedves kérdező !


    Kérdésére szájsebész tudna kielégitő választ adni.
    A szájsebek györsan gyógyulnak. Inyzuhannyal tudja az eserleges étzelmaradékot eltávolitani.


    üdvözlettel


    Dr Hittner gábor

  • Tisztelt Doktor Úr! 22 éves férfi vagyok.03.08.-án bokatörést szenvedtem sportolás közben.…

    Tisztelt Doktor Úr!

    22 éves férfi vagyok.03.08.-án bokatörést szenvedtem sportolás közben. A diagnózis a következő volt: Fissura mall. lat. ls. Egy hét után controllra kellett mennem ahol a fekvőgipszemet járóra cserélték. Úgy érzem túl korai a csere. Felpolcolva semmi gond de függőleges helyzetben a lábam szinte beledagad a gipszbe. Emiatt rendkívűl kényelmetlen, illetve néha azt érzem mintha a gipszem jobban átmelegedne a törés helyén. A papíromon rajta áll hogy másnaptól fokozatosan terhelhetem de minimálisan sem megy. Ön szerint ez normális vagy menjek vissza a panaszaimmal, mert eredetileg csak 3 hét múlva kellene visszamennem?

    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hittner Gábor

    Kedves Kérdező !

    Ha a járógipsz panaszt okoz menjen vissza az ellátóhoz kontrollra.


    üdvözlettel


    Dr Hittner Gábor

  • Tisztelt Doktor Úr! 2010.márc.30.-án balesetet szenvedtem,melynek során a jobb lábszáram eltörött.a…

    Tisztelt Doktor Úr!
    2010.márc.30.-án balesetet szenvedtem,melynek során a jobb lábszáram eltörött.a törést műtéti úton fémanyaggal stabilizálták.WHO:8362D
    eltelt 1 év a törésem nagyon szépen meggyógyult,ezért úgy döntöttünk,hogy távolítsuk el a felesleges fémet.a műtét végülis sikeres lett, de nem vették észre, hogy a sípcsontban levő velőűrszeget 6 csavar rögzíti a csonthoz.5 csavar kivétele után elkezdték kikalapálni a lábamból a szeget,ami több mint 1 óráig tartott.nagy nehezen kijött.rá 1 hétre varratszedésről küldtek el egy ,,biztonsági"" röntgenre.akkor derült ki hogy a distalis reteszcsavarok közül a proximálisabb eltört, a törtvég a velőűrben látható.A tört csavar felső része eredeti helyzetben látható.az lenne a kérdésem,hogy a benntört csavar okozhat-e valami problémát a későbbiekben?indokolt lenne-e kivetetni?
    válaszát várom

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hittner Gábor

    Kedves Kérdező !

    Elvben nem okzhat problémát.


    üdvözlettel


    Dr Hittner Gábor

  • Tisztelt Doktor Úr! Tavaly tavasszal történt egy kisebb balesetem a futball pályán. Oldalról…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Tavaly tavasszal történt egy kisebb balesetem a futball pályán. Oldalról kaptam egy rúgást a jobb térdembe. Azóta nem tudok focizni, sem hosszabb ideig futni, térdelni...többször leszívattam már a térdem, de nem javult. Szeretném megkérdezni, hogy csak műtét után javulhat meg a térdem vagy műtét nélkül is? És ha műteni kell, akkor utána focizhatok?
    Válaszát köszönöm! Péter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hittner Gábor

    Kedves Péter !

    Ön nem irta le, hogy milyen diagnozissal kezelték. Szalagsérülés esetén jöhet szóba a mütét. Ennek eredménye, ill. a térd terhelhetősége a sérülés mértékétől, és a gondos rehabilitációtól függ.


    üdvözlettel


    Dr Hittner Gábo

  • Tisztelt Doktor úr! Szeptemberben labdarúgás közben eltörtem a jobb nagylábujjamat.Eltiltottak…

    Tisztelt Doktor úr!
    Szeptemberben labdarúgás közben eltörtem a jobb nagylábujjamat.Eltiltottak mindenféle sporttól 6 hétig.2-3 hét hét múlva ha óvatosan is de újra elkezdtem súlyzós edzést végezni.Aminek eredményeként még ma is fáj a lábujjam és jelentős mozgástartomány-kiesés is van.Tegnap mentem újabb röntgenre.A törés rendbejött az ízfelszín egyenetlennek tűnik,elmozdulás nem volt.Ezzel haza is küldött az orvos mondván hogy MÉG javulhat.Ezt kétlem.Mit tehetek ilyen esetben?Ha szakszerűen eltörnék újból és nem terhelném akkor még rendbe jöhet?

    Köszönettel:
    László

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hittner Gábor

    Kedves László !


    Sajnos a törésnek vannak következményei, ilyen az izületi felszin egyenetlensége is. Fizikótherápiával panaszai csökkenthetők.
    Ismételt törést a szakma nem vállal.

    üdvözlettel


    Dr Hittner Gábor

  • Tisztelt Doktor Úr!! András vagyok, 31 éves, és a problémám már kb 5 éve visszatérő. A végbelem…

    Tisztelt Doktor Úr!!

    András vagyok, 31 éves, és a problémám már kb 5 éve visszatérő.
    A végbelem környékén időközönként kb 3-4 havonta begyullad, bepirosodik egy helyen, ami igen szúró, fájó érzést idéz elő. Voltam vele, uológushoz, és sebészhez is. Megvizsgáltak, írtak krémeket⁄Mastu,Reparon,flucinar,⁄ de csak egy ideig használtak.
    Doktor úr mit javasolna??, azt mondták mutassam meg bőrgyógyásznak is.

    Köszönöm előre is válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hittner Gábor

    Kedves Kérdező !

    Próbálja ki az aurobin kenőcsöt. Ebben szteroid is van. Gyulladását megszüntetheti. További panaszok esetén bőrgyógyászati vizsgálat
    ajánlott.


    üdvözlettel

    Dr Hittner Gábor

  • Tisztelt Doktor Ur, Mit javasol, mivel, milyen gyakorlatokkal, edzessel novelhetem meg a fizikai…

    Tisztelt Doktor Ur,
    Mit javasol, mivel, milyen gyakorlatokkal, edzessel novelhetem meg a fizikai allokepessegem sprinteles reszet?
    Mivel futballozok, azt szeretnem elerni, hogy a hirtelenszeru, nagyon gyors futasok(sprinteles) ne farassaznak ki, minel tovabb es tobbszor tudjak sprintelni egy meccs alatt, tehat minel jobban birjam a spintlest. A lassu, hosszutavu futassal nincs gond, de par sprinteles hamar kifaraszt es utana mar sprint nelkul nehezen megy a foci. Hogyan, mivel edzhetek hogy a kello hatast elerjem?
    Koszonom.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hittner Gábor

    KEDVES Kérdező !

    Ezt a kérdést edzőjének tegye fel !



    üdvözlettel


    Dr Hittner Gábor

  • Tisztelt Dr. Úr! Már 5 napja fájdogál az egyik talpam, lábfejem. Pontosan nem emlékszem hogy…

    Tisztelt Dr. Úr!

    Már 5 napja fájdogál az egyik talpam, lábfejem. Pontosan nem emlékszem hogy rosszul léptem volna vagy ilyesmi, ami biztos hogy aznap sokat és gyorsan gyalogoltam a városba ide-oda. Azóta viszont ha kis mértékben is, de romlik. Főleg lépés közben (ahogy lépek, nyilall) és hosszabb pihenés után. És kicsit meg is dagad estére a talpam, és a sarok felett, meg néha szurkál. Igaz nem pihentettem, mert bírtam járni, de mostanra már bicegek kicsit. Én csak húzódásra tippelek, de ha komolyabb a dolog, mi az ami jel lehet? Most nem tudok nagyon dokikhoz járkálni csak ha nagyon muszály. Ferenc 30⁄F

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hittner Gábor

    Kedves Kérdező !

    Önnek feltehetően bokasülllyedése van. Próbáljon betétet hordani.


    üdvözlettel


    Dr Hittner Gábor

Szerző

Dr. Hittner Gábor

proktológus, sebész, sportorvos