A betegek kérdései (9280)

  • Tisztelt Doktor ur! Hereviszerrel mutottek ,bal felol , mutet utan mar 5 napra szeretkeztem…

    Tisztelt Doktor ur! Hereviszerrel mutottek ,bal felol , mutet utan mar 5 napra szeretkeztem ,de nehezen tudtam ejakualni ,( elvezni), es kicsit mas erzes volt mint mutet elott.Az ondo mennyiseg eleg sok volt, szeretnem kerdeni hogy ez valami rendellenesseg? es hogy helyre fog e allni minden ugy mint mutet elott? elore is koszonom valaszat ! Tisztelettel !

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    nem kóros az állapota.

  • Kedves Doktor Úr! Már több éve uh soràn észrevettek nàlam a hasfal és a hólyag között egy…

    Kedves Doktor Úr!

    Már több éve uh soràn észrevettek nàlam a hasfal és a hólyag között egy kb tojás nagysàgú valamit. Eddig egy helyen mondták rá, hogy ez egy urachus cista.
    Tegnap óta érzek valamit a helyèn, de lehetséges azért mert tegnap jött meg.
    Találkozott ön már ilyen cisztával? El kell távolítani? Okozhat valami gondot? Esetleg terhességnél?
    köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Panasz esetén el kell távolítnai.

  • Udvozlom Doktor Ur!Lenne egy kerdesem:Aranyer es szekrekedesel milyen szakteruletu doktorhoz…

    Udvozlom Doktor Ur!Lenne egy kerdesem:Aranyer es szekrekedesel milyen szakteruletu doktorhoz fordulahatok segitsegert?Eloreis koszonom a segitseget.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Proktológushoz.

  • Tisztelt Doktor Úr! Azithromycin 500 3-szor 1 segithet e az urologiai gyógyszerbeállitásig…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Azithromycin 500 3-szor 1 segithet e az urologiai gyógyszerbeállitásig a prosztata állapotán? Idült gyulladásom van,de magát a tablettát gégész irta fel akut orrmelléküreg gyulladásra.

    Ui:Tudom hogy a prosztata kezelése elhúzódóbb lesz,de kiváncsi vagyok adhat e javulást addig is a szer.Mellesleg ez erős antibiotikumnak számit? Most kaptam életemben először ilyet.

    Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Igen.

  • Tisztelt Doktor Úr! 19 éves fiú vagyok és az a panaszom, hogy nem tudok ejakuálni. Mióta az…

    Tisztelt Doktor Úr!

    19 éves fiú vagyok és az a panaszom, hogy nem tudok ejakuálni. Mióta az eszemet tudom nem éreztemúgy hogy maszturbálnom kéne mert nem kivántam. Próbáltam de egyszerűen nem tudtam elélvezni, ráuntam. Szex közben se megy, nem tudom mi lehet a bajom de a kapcsolataim rovására megy. Csak spontán éjszakai magömléseim vannak. Merevedési zavaraim nincsenek. Menjek el andrológiára vagy mit tegyek? Budapesten hol van ingyenes andrológia?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    A területileg illetékes urológián tudják ezt megmondani Önnek, de panasza lelki eredetű, nem szervi. Psychiáterhez menjen el.

  • Tisztelt Doktor Úr! 22 éves fiatalember vagyok, már másfél éve éreztem alhasi és gyenge herefájdalmat,…

    Tisztelt Doktor Úr!

    22 éves fiatalember vagyok, már másfél éve éreztem alhasi és gyenge herefájdalmat, többször is voltam urológusnál és belgyógyásznál de semmilyen problémát nem találtak. Ma megint végigjártam ezt a kört és az urológusnál megállapították, hogy kb. 1,5-szer nagyobb a prosztatám a szokásosnál és a vizeletemben is találtak gyenge elváltozást vagy gennyet, nem tudom pontosan. Azt állapították meg, hogy krónikus prosztatagyulladásom van, Levoxa 7 db 500 mg-os filmtablettát és Rantudil Forte 20 db keménykapszulát írtak fel. A Doktor Úr szerint ezek a gyógyszerek elegendőek lesznek a megfelelő gyógyuláshoz? A Levoxa az ami igazán a gyulladás ellen hat, de csak 7 db-ot írtak fel, mi a véleménye?
    A választ előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Jó kezelést kap.

  • Üdvözlöm Dr ÚR Kérdesem lenne 11-évvel ezelőtt eltávolították a jobb vesém zsugorodás miatt…

    Üdvözlöm Dr ÚR
    Kérdesem lenne 11-évvel ezelőtt eltávolították a jobb vesém zsugorodás miatt tegnapi naptól 39-fok körüli lázam van és ugy érzem hogy a vesém fáj.De sajnos a házi orvosom nem igazán foglalkozik vele ön szerint érdemes lenne tovább lépni.
    Köszönöm válaszát.Andi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Ha van vizelete, s vizelési panasza nincs, akkor házi orvosának igaza lehet.Ő valószínűleg megvizsgálta Önt.

  • Tisztelt Dr ur! Egy kérdésem lenne önhöz! Mitől lehet az, hogy merevedés közben szúr, zsibbad…

    Tisztelt Dr ur!
    Egy kérdésem lenne önhöz! Mitől lehet az, hogy merevedés közben szúr, zsibbad a gáttájam? voltam már neurológusnál, a gerincemnek semmi baja.
    válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Nem tudom.

  • Tisztelt Doktor Úr! Péniszemen egy pattanás alakult ki,de herpesz is lehet. 10 éve jött ki…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Péniszemen egy pattanás alakult ki,de herpesz is lehet.
    10 éve jött ki legutóbb,azóta csak most.
    Ez alatt egy göb is van a mélyebb rétegekben.

    Kérdésem az,hogy sztk urologiai rendelésen az orvosirnok bent tartózkodik e a vizsgálat alatt?

    Mindenképpen diszkrét vizsgálatra volna szügségem.

    Köszönöm válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Ha Ön kéri, akkor csak az orvos lesz bent.

  • Tisztelt doktor úr! Tegnap vettem észre zuhanyzás után, hogy a makkomon és a fitymafékemnél…

    Tisztelt doktor úr!
    Tegnap vettem észre zuhanyzás után, hogy a makkomon és a fitymafékemnél a bőr kivan száradva, de nagyon. Olyan mintha ott meg lenne már keményedve a bőr és mintha hámlani akarna.
    Még soha nem volt ilyen.
    Az elmúlt időszakban nem létesítettem nemi kapcsolatot. Lehet, hogy azért mert tegnap óta új tusfürdőt használok? Szerintem ezek a dolgok kellő mértékben be vannak vizsgálva. Mikor észrevettem lezuhanyoztam a régi tusfürdőmmel is, aztán 1-2 percig azt hittem, hogy rendben van. De most megint ki van száradva. :S Ilyenkor mi a teendő?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    El kell mennie bőrgyógyászhoz.

  • Tisztelt Doktor Úr!Már évek óta vizeleti problémáim vannak,van amikor hirtelen rám tör a sűrgető…

    Tisztelt Doktor Úr!Már évek óta vizeleti problémáim vannak,van amikor hirtelen rám tör a sűrgető érzés,és rögtön mennem is kell pisilni.Van úgy hogy egy nap 10 szer is.Nem is iszok sokat,alig.Őn szerint mitől lehet ez a sűrgető vizelési inger.És mitől pisilek ennyit ha nem is iszok.A vizeletem tiszta a hólyagom rendbe.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Túlérzékenységtől, van rá gyógyszer.

  • jobb vesében extrarenalis ampullaris jelleű pyelon van. Ez jlent-e veszélyt. Vastagbél daganattal…

    jobb vesében extrarenalis ampullaris jelleű pyelon van. Ez jlent-e veszélyt. Vastagbél daganattal műtöttek. Más eltérést nem jleztek . A műtét 8 éve volt. Fáradozását és válaszát köszönöm. Tisztelője

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Nem.

  • Tisztelt doktorúr ! Páromnál ez év februárjában azoospermiát állapítottak meg .Kiskorában hereleszállási…

    Tisztelt doktorúr !
    Páromnál ez év februárjában azoospermiát állapítottak meg .Kiskorában hereleszállási zavar volt a bal oldalon de műtétileg lehozták.Voltunk hormon vizsgálaton ott minden eredményt rendben találtak viszont amiben érdemben választ nem kaptunk az az un. pyospermia . Ondó vizsgálaton az fvs szám 10 mill⁄ml volt majd elmentünk egy másik szakorvoshoz és ezt kezelték Cifran 500-al illetve voltarennel . Most 9.-én megyünk kontroll vizsgálatra . Kérdésem az lenne hogy ha minden eredménye jó és a gyulladás is megszűnt akkor várhatunk e jelentős változás vagy a műtétje miatt ez állandó marad és csak mesterséges úton lehet babánk . Illetve ugye javasolt a biopszia meg is csináltatjuk csak azt nem tudom hogy hogyan kérjünk időpontot mindenképp a meddőségiben adnak vagy urológus illetve andrológus is írhat beutalót? Üdvözlettel : Brigi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Andrológiai szakrendelés ad javaslatot TESA-ICSI programra.

  • üdvözlöm Dr úr.a páromnak régóta korai magömlése van ami a kapcsolatunkban feszültséget okoz,orvoshoz…

    üdvözlöm Dr úr.a páromnak régóta korai magömlése van ami a kapcsolatunkban feszültséget okoz,orvoshoz nem akar menni mert szégyelli.kérdésem az lenne hogy milyen gyógyszert ajánlana rá?és hogy ez lehet e prostata gyulladástól.köszönettel évi.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Priligy 30 mg-os tablettát írassanak fel orvosukkal. Ez erre lett kitalálva.

  • Tisztelt Doktor! Húgyúti fertőzésre Sumetrolimot és Nitrofurantoin Chinoint lehet együtt alkalmazni? Előre…

    Tisztelt Doktor!

    Húgyúti fertőzésre Sumetrolimot és Nitrofurantoin Chinoint lehet együtt alkalmazni?

    Előre is köszönöm szépen megtisztelő válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Lehet, de felesleges.

  • Tisztelt Főorvos Úr! Én egy 38 éves nő vagyok, Partneremmel 4 és fél éve vagyunk együtt.…

    Tisztelt Főorvos Úr!

    Én egy 38 éves nő vagyok, Partneremmel 4 és fél éve vagyunk együtt. Nagyon szeretjük egymást, és Ő életem legfantasztikusabb szeretője is. Kb Másfél hónappal ezelőtt történt az első kudarc. Nemi aktus közben egyszer csak lelohadt, és többé ne is tudtuk életre kelteni. Nem különítettem neki akkora jelentőséget, gondoltam ennyi év után egy ilyen előfordulhat. De ez azóta is így van. Az elején semmi gond nincs, megvan az erekciója, de egyszer csak lelohad. Ő azt mondja, hogy már stresszeli magát ezen, és szerinte ezért van. Nagyon félek, hogy mi lesz velünk,ha nem oldódik meg a dolog. Viszont a legjobban attól rettegek, hogy esetleg miattam van az egész. Az előző partnerem is küszködött potencia zavarral. Sajnos nekem sokszor van gombás fertőzésem, mert hihetetlen érzékeny vagyok mindenre. És HPV-m is van. LEHETSÉGES HOGY MIATTAM lett potenciazavara a Kedvesemnek illetve az előző páromnak????? Vagy tényleg stresszeli már magát,???

    Előre is nagyon köszönöm válaszát!!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Van megoldás, keressenek fel.

  • Drága Doktor Úr! Nagyon köszönöm a gyors válaszadást. Nagyon szívesen fel is utaznánk Budapestre,…

    Drága Doktor Úr!
    Nagyon köszönöm a gyors válaszadást. Nagyon szívesen fel is utaznánk Budapestre, hogy megoldódjon a problémánk, de sajnos, nagyon messze van tőlünk. Egyszeri alkalom pedig biztos nem lenne elég a gyógyuláshoz. Sajnos sokba kerül az utazás, nekünk pedig szűkösek az anyagi kereteink. A Doktor Úr nem jár errefelé valamikor? Szabolcs megyében lakunk. Ha kapok Öntől egy e-mail elérlehetőségeit, még nyíltabban irhatnék, mert vannak dolgok, amiket az előző levélből kihagytam, azért, hogy fel ne ismerjenek minket. Várom válaszát. Minden jót kívánok Önnek!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Nem adom meg a saját címemet senkinek.

  • Tisztelt doktor úr! 4 éve műtöttek először herevisszér tágulatra laporoszkópos műtét volt.…

    Tisztelt doktor úr!

    4 éve műtöttek először herevisszér tágulatra laporoszkópos műtét volt. Aztán egy fél év után újra kiújult és megint meg kellet műteni, ez már nyílt műtét volt a bal combom felett.
    Kérdésem az lenne önhöz hogy előfordulhat-e hogy ez a betegség vagy csak rosszul sikerült az első műtétem? A másik pedig az lenne hogy lehet-e súlyzós edzést végeznem konditeremben? mert olvastam hogy az emelés miatt is előfordulhat ez a betegség.
    Jelenleg nincs herevisszerem.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Előfordul a kiújulás ⁄ többször is lehetséges⁄, súlyzózhat.

  • Tisztelt Doktor Úr! A spermatogram 9 pH értéket mutat, ez nem túl magas? A papíron az szerepel,…

    Tisztelt Doktor Úr!

    A spermatogram 9 pH értéket mutat, ez nem túl magas? A papíron az szerepel, hogy 7.2 felett kell lennie, viszont több helyen olvastam, hogy 7.0-8.0 között a jó.
    Az eredményeim összesítése normozoospermina :
    -mennyiség: 3ml,
    -spermiumszám:30M⁄ml, össz 90M⁄ml;
    -folyósodás 30 percre,
    -küllem: norm.
    -viszkozitás: norm.
    -szín: kp.opál
    -mozgás: progresszív és nem progresszív : 30%+40%, mozdulatlan 30%
    -szerkezet: ép,érett spermium: 60%


    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Valószínűleg elírták a leleten.

  • Tisztelt Doktor Úr! A probléma, amivel megkeresem elég kényes jellegű. Sokat számít, hogy milyen…

    Tisztelt Doktor Úr! A probléma, amivel megkeresem elég kényes jellegű. Sokat számít, hogy milyen választ kapok, mert ahhoz mérten fogok tudni segíteni a páromnak. 3 éve vagyunk együtt. 2 éve össze is költöztünk. A szex korábban nagyon jó volt, de ahogy telt az idő egyre laposabb lett. Kb. egy éve nagyon súlyos merevedési problémái vannak. Egyszerűen nem is tudunk szeretkezni, mert nem áll fel. Van, hogy fél órát is képes vagyok orálisan kényeztetni, de akkor sem történik semmi. Még csak egy kicsit se keményedik meg. Ha nagyritkán mégis tudunk egy kicsit szexelni, az úgy történik, hogy a peniszevel simogatja a forró nedves puncimat és ily módon egy picikét vérbő lesz, majd valahogy belém szuszakolja magát, aztán bennem megkeményszik, és így valameddig tudunk együtt lenni. Abban a pillanatban azonban, amikor pózt szeretnék váltani és néhány másodpercre kint van belőlem, már nem tudjuk újra csinálni, mert azonnal vége a merevedésnek. Segítsen kérem, mert orvoshoz nem akar jönni. Az igazsághoz tartozik, hogy régebben aktív kábítószer használó volt. Kb. egy éve nem él ezekkel a dolgokkal...legalábbis én nem veszem észre. Lehetséges, hogy ez lenne a mellékhatása annak, hogy lejött a szerekről? A szex utáni vágy sincs már meg. Sohasem kívánja. Én meg belebolondulok, úgy kívánom Őt. Sajnos, mindennap maszturbalnom kell, hogy ne legyek feszült. Van egy masszírozó készülékem általában azzal segítek magamon. Gyakran végig nézi, de akkor se keményszik meg. Volt már, hogy neki is megmassziroztam a peniszet, és el tud igy menni, anélkül, hogy fennállna a merevedés. Elmenni mindíg eltud. Nem azzal van a gondunk. Mi baj lehet Doktor Úr? Segítsen kérem! Meg csak 33 éves...

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Keressenek fel, úgy tudok esetleg segíteni Önöknek a magánrendelésemen. Más nincs ott.