A betegek kérdései (9280)

  • Tisztelz Dr.Úr A hererákot h tudom kitapintani?vagy mi a jele?

    Tisztelz Dr.Úr
    A hererákot h tudom kitapintani?vagy mi a jele?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    A heréjében. Kemény lesz a heréje, esetleg egyenetlen, s megnagyobbodott. Jobb, ha orvos is megnézi a heréjét.

  • Tisztelt Dr.Úr A bal és jobb herém mögött ereket tapintok.Ez milehet?

    Tisztelt Dr.Úr
    A bal és jobb herém mögött ereket tapintok.Ez milehet?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Az ondózsinór érképletetei.

  • Kedves Doktor Úr. Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 4hónappal ezelőtt császármetszésem…

    Kedves Doktor Úr.

    Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 4hónappal ezelőtt császármetszésem volt.
    Most pedig jobb oldali alhasi fájdalmaim vannak egésznap.Lehet ez a császármetszéstől?Vagy esetleg valami más?
    Székletemmel nincs probléma,de elég sűrűn szélgörcseim vannak.
    nagyon félek hogy mi lehet ez.
    Ezenkívül hozzátenném még hogy az elmúlt 3évbe volt egy méhszájkimetszésem a HPV vírus miatt.
    Egy cisztám amit laporoskopos úton távolítottak el.
    Leüléskor és előrehajoláskor fáj a hasam.Lehet hogy inkább nőgyógyászati baj?
    Ön szerint mitől lehet?Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Valószínű, hogy a műtéttel összefüggésben vannak a panaszai. menjen el telt hólyaggal éhgyomorral hasi UH-ra, s akkor esetéeg kiderül, hogy van-e valamilyen más oka a tüneteinek.

  • Tisztelt doktor ur. Egy jo honapja fajni kezdet a bal herem kis ido mulva a jobb is, olyan erzes…

    Tisztelt doktor ur. Egy jo honapja fajni kezdet a bal herem kis ido mulva a jobb is, olyan erzes mint ha a hereim fel akarnanak menni, de egyhelyben alnak elviselheto a fajdalom de kelemetlen.Szexualis etvagyam es tejesitmenyem nem valtozot.Orvoshoz ,urologushoz fordultam aki USG vizsgalatot vegzet a bal herezacskomban viszeret talalt VARICOTELE (talan a latin megnevezese a diagnozisnak) orvos pakisztan szarmazasu angol igy nem mindent ertetem....,beutalt laborvizsgalatra (spermiugram)-ra es azt mondta a vizsgalat utan eredmenyekbol itelve lehet muteni kell.Sot nem igen lat mas megoldast.Bevalom nem bizom az itteni orvosokban ezert szeretnem megkerdezni mi a velemenye az eredmenyeimrol..???Kovetkezo vizitem 3 het mulva lesz ,csak osszehasonlitas kepen akarnam tudni odahaza hogyan kezelik ezt a problemat. Labor eredmenyem
    ANDROLOGY
    SEMINAL FLUID Patient values Ref [WHO 1999]
    Duration of abstinence [days] : 3 days
    Time from ejaculation [mins] : 10 min
    Macroscopic Examination
    Volume [ml] : 2.6 ml : 4 +⁄- 2 ml
    Appearance : Normal : Normal
    Liquefaction : Complete⁄ 20 min : Complete
    pH : 8.0 : 7.2 - 8.5
    Derbis : Non seen : Non seen
    Agglutination : Non seen : Non seen
    Motility [% spermatozoa] : > 24%[a]; >50[a+b]
    [a] rapid progression : 30 %
    [b] slow progression : 33 %
    [c] non-progressive : 24 %
    [d] immotile : 13 %
    Vitality [% live] : 80 % > 50%
    Concentration
    Count mln⁄ ml : 82.0 mln⁄ml > 20 mln⁄ml
    Total count in ejaculate : 213.2 mln > 40 mln
    Other cells
    Polymorphonuclear leukocytes : 0.4 mln⁄ml < 1mln⁄ml
    Morphology [%]
    Normal : 36 % >50%
    Abnormal : 64 %
    Comment: Normozoospermia. All parameters are within Normal Values

    Ezen a kivizsgalason kivul csinaltak bakteriumokra is ami negativ let..Ami kicsit agaszt igaz nemvagyok hozzaerto az a morphoogy erdmeny ,-lehet tul reagalom a dolgot ,de kevesebb a normal szazalek mint az abnormal kerem vessen egy pillantast az eredmenyre es irja meg velemenyet on szerint elkerulhetetlen a mutet a fajdalmain nem ereosek ,viszont visszateroek.koszon szepen.szep napot

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    A spermatogrammja jó eredményt mutat, megtermékenyitő képes. A visszeret, ha panaszt okoz, valóban operálni kell.

  • Tisztelt Doktor Úr! 35 éves férfi vagyok, és sajnos már pár éve egyre kevésbé kívánom a szexet,…

    Tisztelt Doktor Úr!
    35 éves férfi vagyok, és sajnos már pár éve egyre kevésbé kívánom a szexet, pedig szeretem a partnerem. Nehezen jövök lázba akkor is, ha már más módon akarom felkelteni a szexuális vágyamat. Félek, hogy ez belekerülhet a házasságomba. Mivel sajnos apám is ilyen volt, felmerült bennem, hogy nem-e véletlenül örököltem valamilyen hormonzavart, vagy genetikai difit. Szeretnék valamilyen hormontesztet elvégezni erre vonatkozólag, jó lenne ha házilag meg tudnám oldani. Van erre valamilyen lehetőség Ön szerint, vagy csak orvosnál végeznek ilyet?
    Köszönöm válaszát. T.: E.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    csak szakrendeléseken végeztetheti el a kért hormonok vizsgálatát.

  • Tisztelt Doktor Úr! Hétfőn az urológiára mentem jobb herémben érzett (nem kibírhatatlan) fájdalom…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Hétfőn az urológiára mentem jobb herémben érzett (nem kibírhatatlan) fájdalom miatt. Korábban volt egy cysta a jobb herémen, amit jó pár évvel ezelőtt sikeresen megműtöttek (innen az aggodalmam).
    Az orvos azt mondta, elváltozást nem lát, de a mellékherém fején tömött gócot észlelt, amiből epidymo-orchitist diagnosztizált. Kaptam rá gyulladáscsökkentőt, és azt mondta, ha nem enyhülne, menjek vissza. Tudom, hogy még csak négy nap telt el, de a fájdalmam nem változott.
    Ön szerint menjek vissza minél hamarabb, vagy várjam meg, amíg a gyógyszer elfogy (két heti adag)?

    Előre is köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    10 napig szedje a gyógyszert legalább, s utána menjen vissza.

  • Tisztelt Doktor Úr! Korábban 3 fokú herevisszerem volt.Október elején műtöttek meg.Azóta szépen…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Korábban 3 fokú herevisszerem volt.Október elején műtöttek meg.Azóta szépen javúl minden.nem érzékeny a herém,nincs megdagdva,nincs benne folyadék.Korábban olvastam amit Ön írt valakinek válaszként,hogy a herevisszér csökkentheti a libidót a hormon termelés gátlásával.Azt szeretném kérdezni,hogy ez kb. mennyi idő lehet míg helyreáll?

    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Kb. 3 hónap.

  • Tisztelt Doktor Úr! Felfázási tüneteimre Monural port vettem be. (Sajnos évente 2-3 alkalommal…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Felfázási tüneteimre Monural port vettem be. (Sajnos évente 2-3 alkalommal előfordul.)
    Aztán másnap orvoshoz mentem megfázási tünetekkel, aki Augmentin tablettát írt fel.
    Kérdésem az lenne, hogy okozhat-e ez valami problémát, mert úgy hallottam, hogy a kettő gyógyszert együtt nem alkalmazzák?

    Köszönöm megtisztelő válaszát!

    Liza37

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Az Augmentint a Monural után 3 nappal kezdje el szedni.

  • tisztelt Dr ur! Krónikus prosztatagyulladásom van. Lehet olyan tünete, hogy végbélviszketés,…

    tisztelt Dr ur!
    Krónikus prosztatagyulladásom van. Lehet olyan tünete, hogy végbélviszketés, meg az, hogy ég a lábam?
    Mert voltam sebésznél és sebészetileg semmi bajom.
    válaszát köszönöm!!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Nem lehet ilyen panasza a prosztatájától.

  • tisztelt dr ur az lenne a kérdésem hogy mi lehet a problémám ha nehezeben van mostanába erekciom…

    tisztelt dr ur
    az lenne a kérdésem hogy mi lehet a problémám ha nehezeben van mostanába erekciom mint ezelött és tompa gáttáji fájdalmam is van néha.kevésbé kivánom a sexszet is bár lehet a félelem miat
    ez urologiai probléma?elöre is köszönöm a választ

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Sok oka lehet, melyet vizsgálattal lehet eldönteni. Menjen el andrológushoz, vagy urológushoz.

  • Tisztelt doktor úr.azt kérdezném,hogy a himvesszö végén erős fájdalmat érzek,ha a vizelést befejeztem,és…

    Tisztelt doktor úr.azt kérdezném,hogy a himvesszö végén erős fájdalmat érzek,ha a vizelést befejeztem,és utánna pár percig.vagy ha megyek és a hímvesszö vége hozzáér az alsógatyámhoz.ez is pár percig tart.valoszinüsitem hogy be van gyuladva.mivel kezelhetem?Köszönöm tanácsát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Lehet gyulladás, de kő is okozhat ilyen panaszt. menjen el urológiára telt húgyhólyaggal.

  • Tisztelt Doktor Úr! Egy elég kínos kérdésem lenne a péniszemmel kapcsolatban, ugyanis nem vagyok…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Egy elég kínos kérdésem lenne a péniszemmel kapcsolatban, ugyanis nem vagyok megelégedve a méretével, és emiatt már sokszor okozott számomra kellemetlenségeket.Hallottam már rengeteg módszerről,de mindegyiknek volt valamiféle hátránya a péniszre nézve-pl:károsítja a hajszálereket,roncsolja az idegeket stb.Éppen ezért szeretnék tanácsot kérni öntől, hogy ismer-e olyan módszert,eljárást(műtét kizárva) aminek úgymond nincs semmiféle hátránya,hosszútávú mellékhatása?A péniszem nyugalmi állapotba úgy 4-7cm között szokott lenni,merev állapotban pedig 13-15cm között van.Úgy kb 3cm szeretnék növeli rajta!
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Nem ismerek módszert. Olaszországban lehet penis-sztretcsinget venni, azt próbálja ki.

  • Tisztelt Főorvos Úr! 34 éves vagyok és 2-3 havonta a j.oldali herém nyílalgat és néha megduzzad.…

    Tisztelt Főorvos Úr!

    34 éves vagyok és 2-3 havonta a j.oldali herém nyílalgat és néha megduzzad. A fájdalom a sarkamig szokott kihatni. Valamint úgy vettem észre az ondó mennyisége is kevesebb. Voltam szakorvosnál és nem talált semmit.
    Egy picit aggódom mert szeretnék a közel jövőben gyereket vállalni és nem szeretném ha meddőség lenne belőle, hogy nem kezeltem ki az esetleges betegséget. Elég stresszes életet folytatok lehet oka esetleg!?
    Megköszönve válaszát,
    Üdvözlettel:Alexander

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    A meddőség nem ettől függ. Azt andrológiai szakvizsgálat dönti el, hogy van, vagy nincs.

  • Tisztelt Doktor Úr! Lenne egy óriási problémám. Húgycsőégés a panaszom, voltam húgycsőtükrözésen,…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Lenne egy óriási problémám.
    Húgycsőégés a panaszom, voltam húgycsőtükrözésen, amiből csak annyit állapítottak meg hogy gyulladt. Teljes nőgyógyászati kivizsgáláson voltam, p1 citológia, és minden vírus, baci is negatív lett.
    Ön szerint mi okozhatja ezt?
    Semmi vizelési problémám nincs, talán egy picit gyakoribb mint másoknak, de nincs felfázásra utaló jele.
    Van olyan szakorvos aki az interstitialis cystitissel foglalkozik itt Magyarországon? Mert már csak arra tudok gondolni.
    Kérem segítsen, mert már kb 5 orvosnál jártam, és kidobtam feleslegesen egy csomó pénzt a semmiért....
    Köszönöm válaszát:
    26éves lány

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Bármelyik urológus ért a kezeléséhez.

  • Tisztelt Doktor Úr! Küldtem már egy érdeklődő levelet Önnek (apró csomó a herezacskóban),…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Küldtem már egy érdeklődő levelet Önnek (apró csomó a herezacskóban), de abban elfelejtettem megírni, hogy elég nehéz észrevenni a csomót, ezért előfordulhat, hogy már nagyon régóta jelen van, csak én vettem észre fél évvel ezelőtt.

    Tisztelettel:

    T.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    A válaszomon nem változtat.

  • Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémám lenne,hogy a péniszem végén,a bőr alatt megjelent egy…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Olyan problémám lenne,hogy a péniszem végén,a bőr alatt megjelent egy éve egy csomó.Tapintásra puha,és nem mozdul el.A merevedésem nem megfelelő,észrevettem,hogy egy érben található.Nem tudom,mit tegyek,és hogy mi lehet ez.Orvoshoz nem fordultam még vele.Előre is köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Keressen fel urológust.

  • Kedves doktor ur voltam vérvételen ,kiváncsi voltam a pár honap alatt milyen értékeim lettek…

    Kedves doktor ur
    voltam vérvételen ,kiváncsi voltam a pár honap alatt milyen értékeim lettek ugyanis van pár ami régota magasabb.


    a kreatinin,amivel soha nemvolt bajom de elvileg sejtem mitöl lett magasbb.80ig jó nekem 97.
    mivel 2 honapja lassan alig iszok...mivel a gyomrommmal van bajom (irtam már Önnek Lilla névvel )fel vagyok fujva ,ezért a vizet sem kivánom ,ha megkéne innom egy fél litert egybe ugy érezném magam mint egy lufi...remélem azért a vesémnek nemlesz baja, majd visszaszoktatom magam az ivásra..


    még ami lényegesebb,a vas, mchc ha jol sejtem,az kevesebb egy picivel.az is régota ,kb miota vannak ezek a gyomor bajaim.
    gondolom a vérveszteség oka a felmaródás na de az is örökké??vagy meddig tart még ?mondom, amugy nem vészes, de kicsit alacsonyabb

    ja és a PLT-thr az meg 400 ig volt jó nekem 423...

    öszességében nemvolt nagy eltérés egyikben sem de sok apró volt.

    még egy érdekssség : a vérsejt süllyedés nekem 4 lett most,(3-12 ig jó) ,eddig meg mindig 10 szokott lenni..mitöl ment le ???







    Köszönettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Nem urológiai eltérése van. A gyomra beteg.

  • Tisztelt Doktor Úr!! Jó napot kívánok , 32 éves férfi vagyok és kb 1 hónapja kezdődtek a panaszaim…

    Tisztelt Doktor Úr!!

    Jó napot kívánok , 32 éves férfi vagyok és kb 1 hónapja kezdődtek a panaszaim alhasi fájdalom, herébe nyílaló fájdalom, égető vizelés. Voltam urológushoz elősször Azi Sandoz 3 szem. majd DOXYCYCLIN AL 200, most pedig Cifloxin 500 mg szedek.Doktor úr szerint jók e ezek a gyógyszerek , és meddig tarthat, szokott tartani a kezelés??

    Megkaptam válaszát, köszönöm.

    UI: A gyógyszereket prosztata gyulladásra írták fel!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Hetekig tarthat a kezelés.

  • Tisztelt Doktor Úr! Fél éve a bal herezacskómban felfedeztem egy almamag nagyságú kis csomót.…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Fél éve a bal herezacskómban felfedeztem egy almamag nagyságú kis csomót. Ez nem a heregolyóhoz tapad, hanem valami tekervényen csüng a heregolyó felett. Olyasmi, mintha egy kis mirigy lenne. A mérete azóta semmit sem változott. Jól körültapintható és könnyen "kiugrik" az ujjaim közül, ha megfogom.
    Jelenleg 42 éves vagyok. Kell-e valamit tennem?

    Tisztelettel:

    T.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Urológushoz menjen el.

  • Doktor úr! Ja,arra céloz,hogy Ön sem érti,viszont akkor nincs kit megkérdezem aki ért is hozzá…

    Doktor úr!

    Ja,arra céloz,hogy Ön sem érti,viszont akkor nincs kit megkérdezem aki ért is hozzá érdemi módon!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Igen.