A betegek kérdései (9280)

  • ISZTELT DR ÚR TÖBB ÉVE OLASZORSZÁGBAN ÉLEK, KB. 2 ÉVE ÉRZEM AZ EREKCIÓM NEM A RÉGI .ORVOSHOZ…

    ISZTELT DR ÚR

    TÖBB ÉVE OLASZORSZÁGBAN ÉLEK, KB. 2 ÉVE ÉRZEM AZ EREKCIÓM NEM A RÉGI .ORVOSHOZ MENTEM , ELVÉGEZTE A STAMEY PROSZTATA VIZSGÁLATOT ,EZEK AZ EREDMÉNYEK

    1.PROBA MICTIONALA 1 SREPTTOCOCCUS AGALACTIAE 30.000 UFC⁄ML
    2.PROBA MICTIONALA 2 SREPOCOCCUS AGALACTIAE 30.000 UFC⁄ML
    3.LICHID PROSTATIC PROSZTATA VÁLADÉK STREPTOCOCCUS AGALACTIAE INTENS POZITIV
    4.MICOLOGIE CANDIDA NON ALBICANS
    5.PROBA MICTIONALA 3 SREPTOCOCCUS AGALACTIAE 30.000 UFC⁄ML
    AZ ITTENI DR SZERINT , HA NEM HALADJA MEG AZ EREDMÉNY A 3O.OOOUFC⁄ML AKKOR NEM SZÜKSÉGES ANTIBIOTIKUMOS KEZELÉS
    MEGJEGYZEM VIZELÉSI NEHÉZSÉGEM SOHA NEM VOLT ,NÉHA ENYHE GÁTTÁJI FÁJDALOM 56 ÉVES VAGYOK
    TÉNYLEG NEM KELL KEZELÉS?

    k0SZ0N0M

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Erre nem kell kezelés.

  • Kedves Doktor Úr! A problémám meglehetősen kínos...19 éves vagyok, naponta többször végzem önkielégítést(maximum…

    Kedves Doktor Úr!
    A problémám meglehetősen kínos...19 éves vagyok, naponta többször végzem önkielégítést(maximum 3) fürdeni viszont esténként szoktam.
    Ez a probléma meglepetés szerűen szokott előfordulni, van hogy három hétben egyszer, van hogy hónapokig elő se jön, van hogy egy héten kétszer.
    Miután elvégeztem a metódust, változó időintervallumon belül csípő⁄szúró⁄égető, ágyékig feljövő érzést érzek a péniszemben, elviselhetetlen fájdalmat. Ez ilyenkor lehetséges, hogy valamilyen beidegződés folytán vizelési ingerre késztet, viszont rendkívül fáj. Olyan fél óráig biztos.
    Utána ez magától el szokott múlni, még a fájdalom csillapodását követő vizelésnél csíp, utána teljesen panasz mentes vagyok a fent megnevezett bizonytalan ideig.
    Van, hogy nem végzek önkielégítést, csak a székeléshez társuló vizelés közben "csípődik⁄maródik ki"(az én laikus megfogalmazásomban). Ilyenkor legtöbb esetben PREDLISOLON J kenőcsöt szoktam belenyomni a lyukba, illetve a makk köré...ez segít.
    Nemi betegségről szó nem lehet, mert még soha nem volt szexuális viszonyom nővel.
    A kérdésem a következő lenne, mi lehet ez, illetve a vizsgálat során(mert biztos vagyok benne, hogy ez elkerülhetetlen, most csak szeretném mihez tartani magam) elkerülhető-e az ominózus radiátor megfogós rész?
    Válaszát előre is őszintén köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Nem tudom mi lehet, de urológiai vizsgálat segíthet ebben.

  • Tisztelt Főorvos Úr! Édesapámnak 56 éves rossz indulatú prosztata daganatot diagnosztizáltak!Vagy…

    Tisztelt Főorvos Úr!

    Édesapámnak 56 éves rossz indulatú prosztata daganatot diagnosztizáltak!Vagy is a szövettan eredményére ez a diagnozis van írva!Csak a kezelő orvosa külföldön van és nem értjük a lelet tartalmát hogy most mekkora a baj és milyen stádiumba van már nála a daganat ezért leírnám önek a lelet tartalmát és kérném szépen elmagyarázni!

    I.bal 6db 12-18 mm hosszú 1 mm átmérőjű sz-barna szövethenger 1-KAZ6EG
    II.jobb 6db 22-25mm 1mm átmérőjű szürkésbarna szövethenger 1-KAZ6EG 3.5 immund⁄TL

    +⁄11⁄KA I.II LASIAS mirigyeket tartalmazó prosztata biopsziás szövethengerek.Néhány mirigy LUMENDEN CORPUS Amylaceum is látható.Mind két mintába az I anyagok mint egy 20% a II.anyagok mint egy 2-5%elfoglalóan kis vagy közép nagy BACK-TO BACK elrendezésű mirigyekből álló tumoros beszürődés látható!A tumoros mirigyekbe BASALIS sejtréteg HMW-CK reakcióval nem mutatható ki.

    Szövettani diag. Greade 3+3=6

    Diag.Rossz indulatú prosztata daganat

    Nagyon szépen kérem önt magyarázza el nekem ezt a lelet eredményt!

    Kell e műteni vagy sugározni vagy mi ön szerint a teendő!!!


    Tisztelettel

    Asztalosné Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Ez nem szorul magyarázatra, ráadásul én egyéb információt nem tudok az édesapjáról. ha felkeresnek a leleteikkel a rendelésemen, akkor többet tudok segíteni.

  • Tisztelt Doktor Úr! Nekem az lenne a panaszom , hogy körülbelül fél éve ütés érte a bal herémet.…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Nekem az lenne a panaszom , hogy körülbelül fél éve ütés érte a bal herémet. A fájdalom elmúlt , de néha előjöttek kisebb fájdalmak. A minap ahogy tapogattam a bal herén a here felett egy kis gócot találtam , amit véletlenül megnyomtam és 3-4 napja furcsa hányingerhez hasonló érzésem van és a bal herém is kicsit bizsereg. A csomó az ütés következtében alakulhatott ki? Mi lehet ?

    Válaszát előre is Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Nem tudom megmondani vizsgálat nélkül. Menjen el urológiára minél hamarabb.

  • Jónappot Doktor úr! 2-3 napja a nemi szervem és a végbél nyílásom között egy borsó nagyságú…

    Jónappot Doktor úr!
    2-3 napja a nemi szervem és a végbél nyílásom között egy borsó nagyságú csomó jött ki.Ha hozzá érek nagyon fáj de egyébként nem jön ki belőle semmilyen váladék.Menjek-e ezzel orvoshoz vagy várjak hátha elmúlik ?és ha igen nem tudom hogy ezzel urulógushoz kell-e menni.Válaszát előre is köszönöm.
    Üdvözlettel: Szandra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Sebészhez menjen el.

  • Tisztelt Doktor Úr! A problémám tegnap dél környékén kezdődött, álló helyzetben a lágyékom környékén…

    Tisztelt Doktor Úr! A problémám tegnap dél környékén kezdődött, álló helyzetben a lágyékom környékén a nemiszerv mellett bal oldalt belenyilaló fájdalmat érzek (tegnap még nyomó,ma inkább szúró, bár enyhébb most), ha a bal lábamra állok, akkor a tünet gyorsabban jelentkezik, mint ha egyenletesen van terhelve a két lábamra a testem. Ülő testhelyzetben nem fáj, viszont kissé égő érzést érzek. Szerencsére ülőmunkát végzek, emiatt kevésbé veszem észre, hogy valami gond vna, de mihelyst fel kell állnom,sétálnom kell, akkor - mint írtam, a mai nap enyhülőbb,de szúrósabb - fájdalom nem állandó, hanem egy pillanatra előjön, majd elmúlik,és ez ismétlődik, mint ha lüktetne. Két dologra gondoltam, esetleg megerőltetés, esetleg felfázás, kb óránként járok az illemhelyre. Sajnos olyan helyen dolgozok, ahol jelen pillanatban nincs saját házi orvosom (másik város, és még nem sikerült elintézni, hogy itt - ahol van a munkahelyem - találjak másik házi orvost), ügyeleten voltam, ott azt mondták hogy a vérnyomásom jó, hasam puha,betapintható,kóros nyomásérzékenység,resistentia nincs,kp. élénk bélhangok. Máj,lép nem tapintható.Ott azt tanácsolták tegnap este, hogy ha marad, vagy fokozódik a fájdalom, akkor menjek az SBO-ra, szerencsére nem fokozódott, és este már kevésbé volt fájdalmas, esetleg kellemetlen (bár fekvő ⁄ alvó helyzetben inkább csak kellemetlen érzés)

    Kérdésem az lenne, hogy előfordulhat hogy lágyékizom-húzódásom lett? Előző este barátnőmmel létesítettünk nemi kapcsolatot, de semmi olyan megerőltetés nem történt , ami előzőleg nem.
    A másik gondolatom amit fentebb írtam, hogy esetleg felfáztam,ha az óránkénti vizelési inger jelentkezése erre utalhat. Vizeletemmel nincs probléma,nem véres, nem szúr.

    Előre is köszönöm válaszát, ha esetleg tud segíteni ⁄ tanácsot adni így látatlanban

    Üdvözlettel,
    S. Gábor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Lehet esetleg vesekő okozta panasz is. Menjen el urológiára.

  • Tisztelt Doktor úr! Ha a biokémiai vizsgálat során (fruktózszint, alfa-glükozidáz és citromsav)…

    Tisztelt Doktor úr!

    Ha a biokémiai vizsgálat során (fruktózszint, alfa-glükozidáz és citromsav) megállapítják spermiumból, hogy eltér a normál tartománytól, akkor lehet ezen segíteni és ha igen, hogyan?
    (3 hónap fer14 és 3 hónap chinotal kurán túl vagyok, ami nem hozott eredményt)


    Válaszát előre is köszönöm: András

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Ha nem javult ezekre a szerekre, akkor már nem igazán várható javulás mástól sem.

  • Tisztelt Doktor Úr! Tavaly bepirosodott és váladékozott a makkom, ami lassan elmúlt, de…

    Tisztelt Doktor Úr!


    Tavaly bepirosodott és váladékozott a makkom, ami lassan elmúlt, de azóta csíp a vizeletem, és valamikor viszket a makkom.
    Nem rég’ lázas voltam és újra kijött a pirosság és a váladékozás is. Azóta újra elmúlt, de ugyanúgy viszket a makkom és csíp a vizeletem.

    Voltam urológusnál, ahol a vizeletben olyan kevés baktériumot találtak, hogy szerintük nem ez a baj forrása...

    Ön szerint akkor mi okozhatja a tüneteimet?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Fitymagyulladás.

  • Tisztelt Doktor Úr! 30 éves férfi vagyok, és az utóbbi időben merevedési problémáim vannak,…

    Tisztelt Doktor Úr!

    30 éves férfi vagyok, és az utóbbi időben merevedési problémáim vannak, amivel nem nagyon foglalkoztam, mivel nincsen kapcsolatom. Magas vérnyomásra béta-blokkolót szedek, úgy gondoltam⁄gondolom, hogy ez okozza a problémát. Az elmúlt 2 hónapban azonban háromszor is előfordult, hogy éjszakai magömlés során csupán 1-2 csepp sperma távozott, melyet követően arra ébredtem, hogy szinte elviselhetetlen végbélbe sugárzó fájdalmam van, amely mintegy 25-30 perc után szűnt meg magától. Mi okozhatja a problémámat?

    Válaszát előre is nagyon köszönöm,
    üdvözlettel,
    Géza

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Urológiai vizsgálat és telt hólyag melletti UH vizsgálat szükséges. Lehet prosztata kövessége.

  • Tisztelt Doktor Úr! Fülzúgás miatt kirendelt Chinotal 400 gyógyszernek lehet e kellemes mellékhatása,hogy…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Fülzúgás miatt kirendelt Chinotal 400 gyógyszernek lehet e kellemes mellékhatása,hogy hosszabb a merevedés,és valaki tovább birja az együttlétet?

    Azóta észlelem ezt,amióta szednem kell ezt az értágitót,de a betegtájékoztatóban nem találtam erről semmit.

    Észrevételét előre is köszönöm!

    Üdvözlettel:János

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Igen.

  • Tisztelt Doktor Úr! 23 éves nő vagyok, 2 éve élek nemi életet és az elejétől kezdve a közösülés…

    Tisztelt Doktor Úr!

    23 éves nő vagyok, 2 éve élek nemi életet és az elejétől kezdve a közösülés elején fájdalmas a behatolás. Az aranyerem már sok évvel ezelőtt jött ki. Van amikor gyakrabban de volt hogy évekig nem volt vele gondom. Nőgyógyásznál voltam már, ott mindent rendben találtak és azt javasolták menjek urológushoz, mert az aranyér okozta gyulladás miatt lehet a behatoláskor fájdalmam.

    Valóban lehet?
    Ha igen mi a teendő, vagyis ha el is megyek az urológiára mire számíthatok?

    Előreköszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Nem találom az összefüggést az aranyér és a panasza között. Ne urológushoz, hanem proctológushoz menjen el.

  • Tisztelt Doktor Úr! Legutóbb ezzel a panasszal fordultam magához : Azzal a panasszal fordulok…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Legutóbb ezzel a panasszal fordultam magához :

    Azzal a panasszal fordulok magához hogy, szexuális aktusnál teljesen hátrament a bőr a péniszemen és nem jön vissza.
    És a makk alsó részén egy hólyag keletkezet...nem fáj csak nagyon félek hogy valami komoly baj lehet.

    Ma voltam urológusnál és ezt írta a leletre:

    A fityma alsó része oedemás,mély paraphimosis következménye lehet.Fitymát lehúztuk.

    Jav:Phlogosam kenőcs
    2 hét múlva controll,szükség esetén circumcisio

    latin szavakkal nem vagyok tisztába mit jelentenek!
    Maga szerint meg kell műteni ? Mit tehetnék hogy elkerüljem a műtétet ?

    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    A hátracsúszás latin neve a paraphimosis. Oedema: duzzanat. A kontroll után kell operálni,ui. bármikor újra kialakulhat.

  • Tisztelt Doktor Úr! Kb. egy hete volt herezacskó varicositas műtétem. A kérdésem az lenne,…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Kb. egy hete volt herezacskó varicositas műtétem. A kérdésem az lenne, hogy a műtét után mennyi időnek kell eltelni ahhoz, hogy ismét szexuális életet élhessek vagy esetleg önkielégítést?

    Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Varratszedést követően.

  • Tisztelt Doktor Úr! A viezeletemben rengeteg vesehamsejtet mutattak ki, de gyulladas vagy bakteriumot…

    Tisztelt Doktor Úr!
    A viezeletemben rengeteg vesehamsejtet mutattak ki, de gyulladas vagy bakteriumot nem. 2 napja jobb oldalon (kb bordak alatt) szuro fajdalmam van,neha erosebb neha tompabb,hasamba gyakran sugarzik. Mivel gyulladas nem lehet, akkor mi lehet ez? Hetfon megyek orvoshoz, de azert erdekelne, hogy ez mit jelenthet. Koszonom segitseget! Udv, Anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Kő.

  • Tisztelt Doktor Úr! Nem klasszikus urológiai kérdésem lenne, de hátha tud tanácsot adni. Három…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Nem klasszikus urológiai kérdésem lenne, de hátha tud tanácsot adni.
    Három éve, 37 évesen kezdtem komoly diétába, egészségügyi okokból is, illetve komolyan sportolok, hetente öt edzésem van.
    Közel harminc kilótól szabadultam meg, azóta több visszajött, de jórészt izomban, most 102 kiló vagyok (182 centihez, de átlag feletti izomzattal). Viszont jó ideje megálltam a fejlődésben, minden tekintetben, a derekam is kicsit vastagabb lett, a vérzsírértékeim is újra felmentek, ismét gyógyszert kell ezekre szednem.
    Jellemzően a köldök alatti részen és a mell alsó részén maradtak tekintélyesebb zsírpárnák, ráadásul, és itt lesz talán érdekesebb a történet, a libidóm is már hónapokkal ezelőtt csúnyán "leesett". Némi utánaolvasás után mentem el vérvételre, laikusként néztem ki pár hormont, amire nagyon kíváncsi voltam. Igazából gondban vagyok, hangsúlyozom, laikusként nem tűnnek problematikusnak az értékek, de éppen jobbakat is el tudnék képzelni.
    Mit gondol, van ezzel teendőm? Íme az értékek: http:⁄⁄tinyurl.com⁄c49o73c
    Válaszát előre is köszönöm!
    Péter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    A tesztoszteron szintje alacsony, ezt kell pótolni.

  • Tisztelt Doktor úr! Ha a spermiumvizsgálaton megállapították, hogy nincs gyulladás (Leukociták…

    Tisztelt Doktor úr!

    Ha a spermiumvizsgálaton megállapították, hogy nincs gyulladás (Leukociták száma < 1 millió ⁄ ml) akkor van értelme biokémiai vizsgálatot elvégezni (pl.: fruktóz szint), hogy a meddőség felderíthető és javítható legyen? (műtét, fer14, genetika, hormon, std rendben)


    Válaszár előre is köszönöm: András

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Igen.

  • Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a válaszát! A mellkasi fájdalmakkal kapcsolatba túl vagyok néhány…

    Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a válaszát! A mellkasi fájdalmakkal kapcsolatba túl vagyok néhány vizsgálaton, a vvt térfogat szórása 48,2% lett, a Thrombocyta 720 10E3 lett, ami állítólag jelentősen eltér a normál értéktől. Tud-e javasolni valamit ezen értékek javítására?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Belgyógyászati kivizsgálást.

  • Tisztelt Dr. Bógyi György Gyerekkorom óta lefelé görbület van a péniszemben. Egyszer voltam…

    Tisztelt Dr. Bógyi György

    Gyerekkorom óta lefelé görbület van a péniszemben. Egyszer voltam vele urológusnál és meg sem nézte csak látatlanban beírt egy időpontot, mert a véleménye az volt hogy a kantárt meg kell metszeni, amihez szerintem semmi köze nincs, mert nem feszül. Olvastam hogy 30 százaléknál nagyobb görbület már nem a legjobb és szerintem nekem meghaladja. Ezzel csak plasztikai sebészetre lehet menni és nagyon kemény pénzért rendbehozatni, vagy esetleg normális urulógián is foglalkoznak vele? Esetleges műtéti beavatkozásnál mennyi kockázat van? Vagy az ilyen jelleggű műtétnél nem lehet semmi komplikáció? válaszát előre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Menjen el urológiai szakrendelésre ismételten, de máshová.

  • Kedves Doktor Úr! 26 éves nő vagyok. A mai napon voltam urológiai vizsgálaton, mert vizeléskor…

    Kedves Doktor Úr!

    26 éves nő vagyok. A mai napon voltam urológiai vizsgálaton, mert vizeléskor szúró érzést érzek a hüvelyemen. Vizeletvizsgálatot csináltak (tesztcsík), amin az egyik kocka lila lett, azt mondták, hogy valami van a vizeletemben. Egy 2012 októberi tenyésztéses leletemért még csak most tudtam elmenni, új munkahelyem miatt, az aerob tenyésztés pozitiv lett, két baktérium tenyészett ki, streptococcus agalantiae és enterococcus faecalis , erre Nitrofurantoin antibiotikumot írt fel a doktor. Eddig mindig minden felfázásomon igazán a Cifran segített. Volt, hogy Monuralt kellett szednem még a tenyésztést követően is. A Monural nem pusztíthatta már el ezeket a baktériumokat? Egyáltalán ezek még mindíg a szervezetembe lehetnek? Ha olyan baktérium van bennem, amire a Cifran jó, azokra is jó a Nitrofurantoin? Endometriózis miatt is kezelnek engem, most fogamzásgátlót szedek, de előtt Visanne-t kellett szednem, ami változókori tüneteket idézett elő, ezért napi min. 3 liter folyadékot iszok és tőzegáfonyát szedek. Hogy lehet, hogy ennek ellenére is vannak panaszaim?
    Nitrofurantoin megfelel egy Cifran antibiotikumos kúrának is? Olvastam a betegtájékoztatóban, hogy "Nitrofurantoin ellentétesen hat a norfloxacin, ciprofloxacin és az enoxacin hatóanyagú gyógyszerekkel szemben (antibiotikumok)." ez mit jelent?
    Elnézést a hosszú levelemért és a sok kérdésemért, de most tanácstalannak érzem magam.


    Előre is köszönöm válaszát!

    Üdvözlettel:
    Melinda

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Meg kellene tükrözni a hólyagot, hogy ott nincs-e endometriózisa.

  • Tisztelt Dr. Bógyi György! Azzal a panasszal fordulok magához hogy, szexuális aktusnál teljesen…

    Tisztelt Dr. Bógyi György!

    Azzal a panasszal fordulok magához hogy, szexuális aktusnál teljesen hátrament a bőr a péniszemen és nem jön vissza.
    És a makk alsó részén egy hólyag keletkezet...nem fáj csak nagyon félek hogy valami komoly baj lehet!

    Válaszát előre is köszönöm !

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Menjen el mihamarabb urológushoz!