A betegek kérdései (9280)

  • Üdvözlöm Doktor Úr!2 dolgot szeretnék kérdezni.17 éves fiú vagyok.Tehát az első hogy magömléskor…

    Üdvözlöm Doktor Úr!2 dolgot szeretnék kérdezni.17 éves fiú vagyok.Tehát az első hogy magömléskor közvetlenül a bal herém felcsúszik a hasam felé de még látható, és egy gyengébb nyomással visszamegy.Ez mennyire gyakori és mennyire veszélyes?.A másik dolog hogy körülbelül fél éve kellemetlen érzés volt a BALherémben olyan tompa nyomó érzés,és érzékenyebb is mint a jobb.Nemtudtam mire vélni, háziorvos nem látott semmit.1 hónapja újra elöjött és észrevettem hogy a bal herém teteje az eléggé érzékeny és ami okozza ezt az elviselhető, de annál inkább idegesitő érzést.Érzem kellemetlen nyomó érzés és most urológus szakemberhez fordultam, aki ugyancsak nem állapitott meg semmi rendellenességet, viszont a vizsgálat alatt erősen összehuzodott a herezacskóm(hideg miatt).Ez nem akadályozhatta az alapos vizsgálatot?(bár gondolom van annyi rutinja a szakembernek).Irt fel egy gyulladás csökkentőt. El is mult pár napig de most újra előjött és ez idegesitő. Most ott tartok hogy maszek uroológuson gondolkodok.Tehát elég érzékeny a bal herém teteje ami valószinűleg a mellék herém.Őn szerint mitévő legyek? Nagyon köszönöm hogy végig olvassa és köszönöm a válaszát is!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Menjen el orvoshoz, úgy ahogy gondolta helyesen.

  • udvozlom doktor ur!!29 eves ferfi vagyok!es mar nem tudom hogy valojaban mi is a problemem!!kb…

    udvozlom doktor ur!!29 eves ferfi vagyok!es mar nem tudom hogy valojaban mi is a problemem!!kb 1 evvel ezelott kezdodott a merevedesi zavarom nagyon ritka volt ezert nem tulajdonitottam neki jelentoseget ugyanis barataimtol es a kulonbozo ujasgokbol konyvekbol tudom hogy ez massal is elofeordult mar!!!de kesobb eszrevettem hogy sajnos a korai magomles is jelentkezett.ezutan mar orvoshoz urulogushoz fordultam ugyanis alhasi es combtoben fajdalmat ereztem!!!a vizsgalaton kiderult hogy prosztata kovem van!!!erre fortedol gyogyszert es andriol testo.gyogyszert kaptam!!!!szedtem is rendszeresen!!fajdalmam megszunt a combtoben es a hereim korul!!!de a korai magomles es a merevedes zavarom sajna nem!!!a problemam eleg osszettet vagy legalabbis en ugy erzem!!!sajnos az elso kozusules eleg rovid,es akkor sem vagyok nagyon kemeny nem azt mondom nem all fel hanem hogy erzem nem vagyok olyan kemeny mint anno!!!szoval a peniszem eleg puhanak erzem es miutan elelveztem ra egy par percre egybol vizelnem kell fogalmam sincs ez mitol lehet!!illetve onkielegites vagy szeretkezes utan van fajdalmam de maga a peniszem faj!!!!sajna 2 menetre mar esellyem nix mert ha fel is all max par percig es totalisan osszeesek majd ujra izgatas utan ismet van merevedes de akar aktus kozben is kepes osszeesni igy arra semmi esellyem nix hogy 2x is elelvezzek!!!tudom sok akerdes es eleg osszettet de mar nem tudom mit tegyek!!urulogusom rendszeresen vegez vagyis 1-2 honaponta sajna tobbre nix lehetosegem kulonbozo okok miatt prosztatamaszazst! de en javulast nem erzek!majd kaptam cialist hogy ha lesz fix parkapcsolatom akkor 1 harmadot naponta vegyek be es a korai magomles rendezodik sajna most nix parkapcsolatom igy ezt meg nem szedtem be!!de mar sexuallis aktus hoz kiprobaltam es sajna 2.menet alatt is elofordult ez a merevedesi zavar!!jelenleg ott tartok hogy p vivax potemix es gin seng kapszulak vetelen gondolkodom hatha azok segitenek!!!urulogiai vizsgalaton megneztek a hereimet azt mondtak nix gond prosztatam kicsit megnagyobodott es allapota puhabb a kelletenel illetve prosztata kovem van!!elnezest a hosszu levelert de mar teljesen ossze vagyok zavarodva hogy mi lehet a baj!!valaszt nagyon varom elore is koszonom tisztelettel!Z.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Urológusa jól látja a baj okát. Menjen el psychiáterhez is, ui. ő is tud segíteni az ön összetett problámáján.

  • Tisztelt Doktor úr! Andrológiai lelet eredményemmel kapcsolatban kérném a véleményét és természetesen…

    Tisztelt Doktor úr!

    Andrológiai lelet eredményemmel kapcsolatban kérném a véleményét és természetesen a segítségét!

    TSC:35,0 mill/ml
    Össz:spermium-szám:210,0 mill/ejak
    M:40
    Progresszív motilitás:15
    Mennyiség:6,0ml
    Szín,norm
    Szag:norm
    Ph:8,0
    Consistentia:fokozott
    Elfolyósodási idő:90’ Bact:negatív
    Asthenozoospermia Vzsg.eredmény
    Kérdésem,hogy ez az eredmény mennyire rossz?
    Van-e lehetőség gyógyszeres,illv.vitaminok szedésével ezen javítani?
    (pl,Fer14 ).Természetes úton tudok-e nemzeni gyermeket?39éves férfi
    Köszönöm válaszát!
    Sándor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Mivel nyákosabb volt az ondója, ezért ezt kell megszüntetni. Kell ondó-tenyésztést végeztetnie, s 2x1 ACC-200-at szedjen legalább egy hónapig, s után kell controll.

  • Jó napot meg szeretném kérdezni...nő vagyok..honnan tudom hogy van e a jelenlegi kapcsolatomnak…

    Jó napot meg szeretném kérdezni...nő vagyok..honnan tudom hogy van e a jelenlegi kapcsolatomnak a fiúnak pl hpv fertőzése?általában férfiak fertőzöttek? mármint van jele rajta a férfin?vagy ha elmegy egy vizsgálatra mennyibe kerül neki pl börgyogyász vagy orologusnál?Köszönöm válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    A HPV fertőzésnek nincs mindig jele., A vizsgálat férfiak részére díjköteles, az adott intézmény szabja meg az árat.

  • Tisztelt Doktor úr. A Panaszom az lenne,hogy úgy érzem mintha a húgycsövemben vizelet lenne…

    Tisztelt Doktor úr.

    A Panaszom az lenne,hogy úgy érzem mintha a húgycsövemben vizelet lenne és vizelésre ingerel.Tudom tartani és nincs is tele a hólyagom csak rossz érzés.Az érzés föleg nyugalmi helyzetben van fekve vagy ülve mikor úgymond figyelhetek rá.
    Voltam urologusnál,de minden negaív.Fel irt egy gyógyszert és szedtem 3 hónapig de nem hatott.
    Sajna közben már nincs tb-m igy vissza menni nem tudok.
    Mi lenne a tanácsa?

    Elöre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Menjen el orvoshoz, fizessen TB járulékot maga után.

  • Jó napot! Az lenne a kérdésem, hogy a jobb herém meg van nagyobbodva. Mi lehet a baj??

    Jó napot!

    Az lenne a kérdésem, hogy a jobb herém meg van nagyobbodva.
    Mi lehet a baj??

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Vizsgálat nélkül nem lehet rá válaszolni. Lehet: daganat, herevizsérv, gyulladás is.

  • Tisztelt Doktor úr !
    Barátnőmnek szeretkezés közbe fájdalmai vannak. 3 szór voltunk 1üt, de minden alkalommal nagyon fáj neki. A problémát nem a nedvesedése okozza, hanem a méreteim, nagy vagyok neki. 18cm hosszú 6,5 cm vastag. Nem a hosszával van gond hanem a vastagságával. nem szeretném… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Nem lehet a penis vastagságát csökkenteni műtéttel.

  • Az urulógusum írt fel nekem gyógyszert merevedési problémára cialis 10 mg os és azt szeretném…

    Az urulógusum írt fel nekem gyógyszert merevedési problémára cialis 10 mg os és azt szeretném kérdezni hogy ez hány db tabletta?
    És ennél olcsóbb nincs ami ezt a hatást fejti ki?
    Várom válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Rá kell legyen irva a receptre. Ha nincs rá írva, akkor 4 szemes. A gyógyszerek ennyibe kerülnek, nincs rájuk állami támogatás. A többi szer esetleg olcsóbb, de nem biztos, hogy hatásos is.

  • Tisztelt DR,úr. Olyan kérdéssel fordulok önhöz hogy férjemnél már második alaklommal,fordult…

    Tisztelt DR,úr.

    Olyan kérdéssel fordulok önhöz hogy férjemnél már második alaklommal,fordult elő hogy spermája szine rozsaszines volt,van esetleg okunk aggodalomra?Előre is meg köszönöm szépen a válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Valószinűleg gyulladás okozza. Mennyenek el urológiára. Meg kell vizsgálni, s kezelni kell gyógyszerrel.

  • Tisztelt doktor úr ! A herevisszér műtét után a hormontermelés helyre áll? üdvözlettel.

    Tisztelt doktor úr !

    A herevisszér műtét után a hormontermelés helyre áll?

    üdvözlettel.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Helyreállhat!

  • Tisztelt Doktor úr! Erekcióm közel 1 éve nem az igazi, Cialis 5mg 28 napig való szedése javulást…

    Tisztelt Doktor úr!
    Erekcióm közel 1 éve nem az igazi, Cialis 5mg 28 napig való szedése javulást hozhat nekem a szer elhagyása uán is, vagy mit tanácsol a problémám megoldására?Létezik egyéb értágító patikai szer amit javasol?

    Válaszát köszönöm szépen.
    Ferenc

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    A gyógyszer segithet, de lehet, hogy 1 doboz nem segít, esetleg tartósan kell szednie.

  • Tisztelt doktor ur! 4eve van problemam a veseimmel mert mindket vesemben van homok a jobb vesemben…

    Tisztelt doktor ur!
    4eve van problemam a veseimmel mert mindket vesemben van homok a jobb vesemben 2 kisebb ko.Probemam a kovetkezo idokozonkent nem birok rendesen vizelni max 4-5 cseppet de az viszont borzalmas fajassal jar es neha veres is.Mar tobb orvost felkerestem s allandoan antibiotikummal kezelnek,viszont az addig jo meg iszom.Kerdesem a kovetkezo hogy van e valamilyen mod hogy meggyogyuljak vagy egy eleten at ezzel kell elnem?
    Koszonom valaszat!
    Udvozlettel Krisztina!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Vizsgáltassa ki magát urológián, hiszen ez kevés információ ahhoz, hogy meggyógyuljon.

  • Rendben van! Azt meg tudja mondani, kb mire számítsak, mibe kerül egy ilyen komplett szűrővizsgálat? Köszönettel:…

    Rendben van! Azt meg tudja mondani, kb mire számítsak, mibe kerül egy ilyen komplett szűrővizsgálat?
    Köszönettel: egy aggódó diák

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Hivja fel a Coralt, ott megmondják az árakat.

  • az egyik herem felvan huzodva ugyerzem kb5eve jottem ra hogy vmi nincs rendbe a hereimmel aztnemtudom…

    az egyik herem felvan huzodva ugyerzem kb5eve jottem ra hogy vmi nincs rendbe a hereimmel aztnemtudom hogy miota van ez igy mert a szuleim kisgyerek korom ota nemelnek.s merevedeskor ha nemtortenik meg a kozosules akkor nagyon faj utana meg a hasam is. es nemmertem eddig orvoshoz fordulni vele.megtudna mondani mi az eljaras ebben az esetben.valaszat eloreis koszonom.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Urológiára kell mennie, ott megvizsgálják, ha kell UH is készül. Ezek eredményétől függően ajánlanak további kezelést, vagy vizsgálatokat.

  • Tisztelt Doktorúr! Én egy 40éves férfi vagyok, van egy nagykorú lányom, és mivel szétettem volna…

    Tisztelt Doktorúr!
    Én egy 40éves férfi vagyok, van egy nagykorú lányom, és mivel szétettem volna még gyereket és nem jött össze elvégeztem a vizsgálatot és a diagnózis oligoasthenozoospernia. Mivel a feleségem egészséges részt vettünk egy lombikprogramon, de sajnos eredménytelenül.
    Ön szerint lehet számomra valami kezelés, lehet egészséges gyerekünk, vagy forduljunk inkább spermabankhoz?
    Eredmények:
    0,5 millió/ml
    gyors mozgású -
    lassú mozgású-
    helyben mozog 30%
    70% normál
    30% deformált
    Köszönöm szépen.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Keressnek fel, megpróbálok segíteni vizsgálat után.

  • Tisztelt doktor úr! Egy olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy az olyan mitől lehet vagy természetes…

    Tisztelt doktor úr! Egy olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy az olyan mitől lehet vagy természetes hogy sokszor nedvesnek érzem az alsó neműm, olyan mintha valamilyen folyásom lenne de nem fáj nem égett.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Nem tudom mitől lehet.

  • Tisztelt Doktor úr ! Az lenne a kérdésem hogy a herevisszér hatással van e a merevedésre illetve…

    Tisztelt Doktor úr !

    Az lenne a kérdésem hogy a herevisszér hatással van e a merevedésre illetve annak minőségére?

    Üdvözlettel Laci

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Lehetséges, ui. a libidot csökkentheti a hormon termelés gátlásával. Vizsgáltassa ki magát andrológián.

  • Tisztelt Doktor úr!!Azzal a kérdésel fordulok önhöz hogy a bal herémnél csomo van ami persze…

    Tisztelt Doktor úr!!Azzal a kérdésel fordulok önhöz hogy a bal herémnél csomo van ami persze nem fáj de viszont eléggé nagy csomoról van szó,és azt szeretném tudni hogy az mitöl lehet meg hogy mi bajom lehet.Elöre is köszönöm Doktor úr

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Sok mindentől. Lehet heredagananat, mellékhere-cysta stb. Menjen el a tippelgetés helyett urológiára.

  • az lenne a kérdésem a bal oldali vesém is szokot fájni de nem görcsöl de érzem hogy fáj meg amikor…

    az lenne a kérdésem a bal oldali vesém is szokot fájni de nem görcsöl de érzem hogy fáj meg amikor ki üritem a pisimet akkor érzem hogy fáj a hugyhólyagom .de nem akkor mikor bene van hanem mikor üritek mi lehet a baj ?elöre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Valsózinű, hogy a vizelete a hólyag felől visszafolyik a vesébe. Ezt urológiai rtg. vizsgálattal lehet kimutatni.

  • Tisztelt Doktor Úr! Először is engedje meg, hogy elmondjam, hogy Ön az első olyan urológus,…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Először is engedje meg, hogy elmondjam, hogy Ön az első olyan urológus, aki a reflektálásiaban a "menjen el urológiai rendelésre" válaszon kívül legalább alapinformációkat közöl és azt hiszem egy ilyen fórumon ez már önmagában eredmény, köszönöm előre is.
    Címszavakban a tüneteimről: 36 éves férfi vagyok, külföldön élek és kb. 3 hónapja vettem észre, hogy valamiféle folyás jelentkezett a péniszemből (reggelente lepedőn, alsóneműben lévő "nyomok"), ehhez kevés folyadék fogyasztásakor társult kellemetlen érzés vizeléskor, illetve szexuális együttlétkor az előváladék színe sárga/sárgás lett, az orgazmusomba vegyült némi kissé "csípős" érzés, de nem volt vészes. Néha volt egy kis borzongás is, húgyhólyaggyuladásra gyanakodtam, pont olyan érzés volt, mint amikor felfázik az ember, kamillatea rendszeres fogyasztása után ezek a tünetek elmúltak, illetve jelentősen csökkentek. Később, kb. 2 hónapja a spermám konzisztenciája megváltozott, barnás lett, 1-2 nap múlva pedig véres (piros). Nagyon megijedtünk a párommal, de ezek a tünetek ismét nyomtalanul elmúltak 1-2 napon belül. Merevedési zavarom nem volt, vizelési problémám, gátfájdalom sem (úgy értem nincs prosztatagyulladásra utaló "klasszikus tünetem") talán a szexuális aktivitásom lanyhult valamennyire, de - szerintem legalábbis - inkább amiatt, hogy nem éreztem magam teljesen "rendben". Zömében ülőmunkát végzek, van egy bizonyos tompa derékfájásom, de ez már évek óta így van, de azért megemlítem. Jelenleg szedek pár természetes alapú szert, olyat pl. mint Magyarországon a Prostamol Uno (ha jól írom le a nevét), de semmiféle antibiotikumot, erős gyógyszert nem vettem be. A korábban említett váladékozás nem szűnt meg teljesen, de a színe "áttetszőre" váltott, miként az előváladék sem sárgás, a húgycsőnyílásnál van egy nagyon enyhe pirosság. Viszont tegnap észleltem, hogy a péniszemen a makk alatt kb. 5-8 mm-re keletkezett egy duzzanat, ami a bőr alatt van, egyáltalán nem fáj, a péniszem kerületéből kb. 1/3 részt érint, elnézést a hasonlatért, de olyan, mintha a bőr alatt lenne egy keménykés "tárgy". Ha a fityma nincs hátrahúzva egyáltalán nem látszik, ha viszont hátrahúzom, nagyon szembetűnő, kb. 3-4 mm magasan domborodik ki. Semmiféle sérülés, váladékozás nem látható és nem "karfiolszerű", olyan, mintha valami hosszúkás lenne ott a bőr alatt, ami kézzel kitapinthatóan keménykés. Tisztában vagyok vele, hogy el kell mennem orvoshoz, de legkorábban 3 hét múlva tudok visszamenni Magyarországra, addig is tudna valamilyen tanácsot adni, az esetleges teendőkkel kapcsolatban, illetve - esetleg - valamiféle szakvéleményt, egyáltalán milyen eshetőségk közül lehet "válogatni"? Jó pár órát eltöltöttem ilyesfajta honlapok előtt (orvosnak még nem írtam), de nem találtam olyan betegséget, mely a tünetegyüttesemnek megfelelne.

    Válaszát előre is köszönöm!

    Tisztelettel:

    Andor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Húgycső- és ondóhólyaggyulladása lehetett, ennek következménye a nyirokérgyulladás, mely most jelent meg. Menjen el vele orvoshoz, ui. kezelni kell. Ha nem tud elmenni, akkor nyirokkeringést javító gyógyszert vegyen vény nélkül.