A betegek kérdései (9280)

  • Tisztelt Doktor Úr! Több "jógás könyvben" is olvastam már egy technikáról, miszerint ejakuláció…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Több "jógás könyvben" is olvastam már egy technikáról, miszerint ejakuláció nélkül is lehet orgazmus, mégpedig úgy,hogy a gáttájék egy meghatározott pontjára az orgazmus pillanatában ujjal nyomást kell gyakorolni. Így ez a technika fogamzásgátlásként is alkalmazható lenne. A kérdésem az, hogy mennyire lehet az káros, ha orgazmus igen, de ejakuláció nem történik az aktus során. Illetve hogy ha nem jön ki az ejakulátum, akkor "hová lesz"?
    köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Ott marad, ahol előtte volt. Nem káros, de előbb utóbb károsodhatnak a raktárak.

  • Tisztelt Doktor Úr! Számomra kicsit kényes a téma, de a spermám kb 2-3 hete sárgás színű,…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Számomra kicsit kényes a téma, de a spermám kb 2-3 hete sárgás színű, és kevésbé sűrű, az eddig megszokott fehéres és sűrűbb/kocsonyásabb állagúhoz képest. Fájdalmat, betegséget nem érzek, az étrendem sem változott, nem tudom, hogy, mi lehet a probléma, ha egyáltalán probléma, de zavar ez a hirtelen változás. Koromat tekintve 28 éves vagyok.

    Válaszát köszönöm!

    Tamás

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Nem kóros egyéb tünetek híján.

  • Tisztelt Doktor Úr! A férjemnek(33 éves) márciusban állították be a vércukorszintjét.A kezelő…

    Tisztelt Doktor Úr!

    A férjemnek(33 éves) márciusban állították be a vércukorszintjét.A kezelő orvosa a merevedési problémáira Aprovelt írt,ami hatásosnak bizonyult.A házi orvos 3 hete ezt lecserélte,mondván ugyanaz a hatóanyag,de olcsóbb,s Portiront írt fel.A gyógyszer szedése után egy bő héttel újra jelentkeztek a merevedési problémák.Most Pritort akarnak neki adni.
    Tudtommal ezek vérnyomáscsökkentő szerek,s a vérnyomásával semmi probléma nincs.Ön mit javasol?
    A másik kérdésem az lenne,hogy a koleszterinszintje is magas,arra Lescolt kapott.Volt kontroll vizsgálaton,ahol másik orvos azt mondta,ezt ne szedje,amíg nincs gyerekünk.Babát szeretnénk,eddig sikertelenül próbálkoztunk.Szedje vagy ne?
    Köszönettel: Ágnes

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Meg kellene vizsgálni a férjét, hogy nincs-e zavar a spermaképzésben. A vérnyomáscsökkentőket csak indokolt esetben szedje. A Lescol helyett van más gyógyszer a mags koleszterinre.

  • Kedves Doktor Úr! Egy kérdésem lenne Ön felé.Mennyire normális ez?Én meg sem tudnám számolni,milyen…

    Kedves Doktor Úr!


    Egy kérdésem lenne Ön felé.Mennyire normális ez?Én meg sem tudnám számolni,milyen sokszor pisilek egy nap,(24óra alatt)éjszaka is van,hogy 3-4 alkalommal felkellek,hogy pisilnem kell.Van olyan,hogy azt érzem szétreped a hólyagom közben meg alig pisiltem.Bár próbálok sokat is inni(1.5-2l)ez már nálam sokat jelent.Amit még érdemes tudni,hogy én terhesség alatt is sokat pisiltem,bár nem ennyit.Illetve az uréterem lejjebb van nem tudom,hogy ez ebben az esetben számít-e.Havonta járok urológiára ultrahangra,ahol figyelik nincs-e vesetágulat vagy kő a vesében.Válaszát előre is köszönöm.29hetes km.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Ha megszül, akkor vizsgáltassa ki magát urológián-urodynamián.

  • Tisztelt Doktor Úr! Én egy 20 éves lány vagyok. A problémám az lenne, hogy már több mint egy…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Én egy 20 éves lány vagyok. A problémám az lenne, hogy már több mint egy éve nagyon gyakran van vizelési ingerem, gyakran csak egészen kevés vizelet miatt is. Ha rendes mennyiségű vizelet távozik, akkor is van, hogy utána még pár csepp miatt érzek enyhe ingert.
    Ha nem megyek el közvetlenül szexuális együttlét előtt pisilni, előfordul, hogy zavaró lehet az érzés. Ha sokáig nem pisilek (pl. reggelre ) előfordul, hogy csak nagyon nehezen tudok pisilni -pedig rendes mennyiségű vizelet távozik- mégis csak "csordogál".

    Már felkerestem egy urológust a problémával. Kitenyésztették a vizeletemet, többször megultrahangoztak (nőgyógyéász is), röntgeneztek is, de nem találtak semmit.
    A tüneteim nem szűntek és aggódom, hogy egy fel nem fedezett betegség szövődményei alakulhatnak ki.

    Kíváncsi lennék véleményére, válaszát előre is nagyon köszönöm!

    Tisztelettel:

    Veronika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Nézesse meg magát ideggyógyásszal, ui. beidegzési zavar is okozhatja a panszokat. Kellene egy speciális ún. urodinamiás vízsgálat is, ui. ez is elősegiti az ok kiderítését.

  • Tisztelt Doktor Úr! MA voltam urulógusnál, met nagyon fáj a hasam alja. Vizeletemből megállapította,…

    Tisztelt Doktor Úr!

    MA voltam urulógusnál, met nagyon fáj a hasam alja. Vizeletemből megállapította, hogy genny van benne. Pislnem kellett és egy papírcsíkot belemártottk, majd azt egy gépbe helyezték.
    Írt fel az orvos norfloxavin-Helcor nevű tablettát, amit elvileg minimum 3 hónapig,maximum 6 hónapig kelle szednem. Viszont ekkor feltettem volna a kérdésemet, neki, de közölte, hogy ne kérdezgessek mert ő már menne haza...Gondoltam ezek után nem is akarok egy ilyen emebertől...
    Ön szerint tényleg kezdjem el szedni? Mi az a LEU, mert az 25 nekem, gondolom erre mondta, hogy genny.
    Nem kellene kitenyészteni, hogy mieln baktérium, vagy az ilyenkor mindegy?

    Előre is nagyon nagyon köszönöm a segítségét!

    Adrienn

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Ki kellene tenyészteni, ui. akkor tudná, hogy mi okozza a bajt. A leu fehérvérsejtet jelent, s utal a gyulladásra. Kezdje el szedni, ui. nem fog meggyógyulni.

  • Tisztelet Doktor Úr! Szeretném ha értelmezné nekem ezt az ultrahang leletemet.Vélemény:Hepatomegalia,diffuse…

    Tisztelet Doktor Úr! Szeretném ha értelmezné nekem ezt az ultrahang leletemet.Vélemény:Hepatomegalia,diffuse májlaesio,Meteorizmus - Gasztroenterológiai vizsgálat javasolt. Tisztelettel köszönöm. Marika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Nagyobb mája van károsodással, A belei gázosak. Speciális belgyógyászt _gastroneterológust kell felkeresnie.

  • JAJ ASZT ELFELEJTETTEM A PÁROM 39 VAN KÉT NAGYFIA ÉS ÉN 24!!!!!!!!!MARIANNA

    JAJ ASZT ELFELEJTETTEM A PÁROM 39 VAN KÉT NAGYFIA ÉS ÉN 24!!!!!!!!!MARIANNA

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    lsd.előző!

  • JÓ ESTÉT KEDVES DR ÚR! AZZAL A KÉRÉSSEL FORDULOK ÖNHÖZ MERT SZERETNÉNK BABÁT ÉS NEM JÖN…

    JÓ ESTÉT KEDVES DR ÚR!


    AZZAL A KÉRÉSSEL FORDULOK ÖNHÖZ MERT SZERETNÉNK BABÁT ÉS NEM JÖN SAJNOS MÁR 2 ÉVE LASSAN! NÁLAM MINDEN RENDBEN VANMÁR KI VIZSGÁLTATTAM MAGAM! DE A PÁROMNÁL VISZONT ASZT MONDTA AZ ORVOS HOGY 40MILLIÓ SPERMA HELYETT CSAK 10-15 MILLIÓ VAN A VÉRVÉTEL MINDEN JO VOLT DE VIAGRÁT IRT FEL 50ML !PEDIG A MEREVEDÉSSEL NINCS SEMMI BAJA SŐT!UGYHOGY NEEM ÉRTJÜK MIT TEGYÜNK SZEDJE BE??NEM LESZ BAJA TÖLE?? NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM VÁLASZÁT!!!!!!!!!!!!MARIANNA

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Nem lesz baj tőle, ha nem szívbeteg. De van ettől jobb kezelés is, keressenek fel andrológus orvost.

  • Tisztelt doktor úr. Olyan jellegü problémám van, hogy szeretkezés közben túl korán van magömlésem…

    Tisztelt doktor úr.
    Olyan jellegü problémám van, hogy szeretkezés közben túl korán van magömlésem nem tudom mit tegyek van rá valami megoldás?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Van, keressen fel szakrendelést.

  • TISZTELT DOKTOR UR! PROSZTATA BIOPSZIAT JAVASOLTAK A MAGAS PSA MIADT A PROSZTAT EGY KICSIT…

    TISZTELT DOKTOR UR!

    PROSZTATA BIOPSZIAT JAVASOLTAK A MAGAS PSA MIADT
    A PROSZTAT EGY KICSIT MESZESEDET DE NEM NAGY
    KEREM AZ ON VELEMENYET, MIT TEGYEK?NINCSEN MAS LEHETOSEG CSOKELTENI A PSA-T

    MENYIRE ARTALMAS A BIOPSZIA-MIJEN KEZELEST KEL A BIOPSZIA ELOTT CSINALJAK-VALAMI ANTIBIUTICUM KEL E? VAGY BEONTES-TISZTITAS-

    NEKEM VAN ARANYERPROBLEMAM IS -SZEKLET UTAN KI JO A VEGBELEM EGYKICSIT AZ

    MI TORTENIK VELEM HA NEM CSINALOM MEG A BIOPSZIAT?

    NAGYONSZEPEN KOSZONOM

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Ha nem csinálja meg, s prostatarákja van, akkor rövidesen meg fog halni, ui.nem fog kezelést kapni a betegség ellen. Antibiotikum kell a kezelés előttei napon / ciprobay tbl 2x1/,ezt felirja Önnek a biopsiát végző orvos. nem fájdalmas a bevatkozás,olyan érzés, mintha injectiokat kapna.

  • Tisztelt Doktor úr! Gyakran felfázom, s Nolicin tablettát szedek ilyenkor 2-3 napig! Érdeklődni…

    Tisztelt Doktor úr!

    Gyakran felfázom, s Nolicin tablettát szedek ilyenkor 2-3 napig! Érdeklődni szeretnék, hogy gyengíti e a fogamzásgátó tabletta(Triodena) hatását a Nolicin? És ha igen, meddig kell kiegészítő fogamzásgátló módszert alkalmaznom?a 7 napos gyógyszerszünet befolyásol valamit ilyenkor?
    Előre is köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Nem valószinű, hogy gyengiti a hatást, de kérdezze meg nőgyógyászát, ui. ők értenek jobban a fogamzásgátlókkal szedett gyógyszerek esetleges egymásrahatásához.

  • Kedves Doktor Úr, Kb. 3 havonta felfázom, 4 keresztes vizelet, fájdalom, ilyenkor mindig antibiotikum. Mitől…

    Kedves Doktor Úr,

    Kb. 3 havonta felfázom, 4 keresztes vizelet, fájdalom, ilyenkor mindig antibiotikum.
    Mitől lehet, vagy ennyire érzékeny lennék? Esetleg nem lehet tenni valamit, hogy ne ilyen gyakran fázzak fel? Félek, mert még nem szültem és nehogy visszamaradjon valami.

    Várom válaszát

    Köszönettel
    Móni

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Kellene vizelettenyésztés a panaszok kezdetén, mielőtt bevenne antibiotikumot, s célzottan kezelni,majd ha megszünne a gyulladás, akkor a hólyag védekezőképességét kellene erősiteni immunstimuláns gyógyszerrel.

  • Tisztelt Doktor Úr! Gentos cseppeket ajánlott Pollstimol tabletta helyet! Egy kérdésen lenne…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Gentos cseppeket ajánlott Pollstimol tabletta helyet!
    Egy kérdésen lenne hogy Metothyrin és Huma-Pronol tablettával lehet e együtt szedni!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Igen.

  • Tisztelt Doktor Úr! Férjemnél varikokelét állapítottak meg,hallottam egy bizonyos embolizációs…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Férjemnél varikokelét állapítottak meg,hallottam egy bizonyos embolizációs eljárásról. Mit is jelent ez?

    Tisztelettel:

    Nelly

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    radiológusok végzik, őket kérdezze, nem ajánlott kezelés.

  • Tisztelt Doktorúr! 34 éves nő vagyok. Egyik 34 éves férfi partneremnél ureaplazmát diagnosztizáltak.…

    Tisztelt Doktorúr! 34 éves nő vagyok. Egyik 34 éves férfi partneremnél ureaplazmát diagnosztizáltak. Én is szűrettem magam, negatív vagyok. A beteg elkaphatta-e a kórt rajtam keresztül egy másik férfitól úgy, hogy közben én nem fertőződtem meg? Létezhet ilyenfajta védekező mechanizmus bennem, ami csak átadja a betegséget egyik féltől a másikig, miközben én ellenállok? Vagy a beteg egyértelműen egy másik, fertőzött partnerétől kapta el? Köszönettel!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Válaszom kérdéseire: nem.

  • 60 EVES AGYOK.110 KG.1.80 MAGAS. 18.01.2008 MEGALAPITOTTAK HOGY NAGY A PSA.=18.6 KEZELES UTAN…

    60 EVES AGYOK.110 KG.1.80 MAGAS.
    18.01.2008 MEGALAPITOTTAK HOGY NAGY A PSA.=18.6
    KEZELES UTAN ;05.02.2008 A PSA=14.50
    04.03.2008 A PSA=10.56
    04.07.2008 A PSA= 7.87
    A GYOGYSZERES KEZELES UTAN VOLTAK GYAKORI VIZELETI PANASZOK,SOKSZOR MINDEN 2 ORA UTAN EJEL-MINT NAPPAL.
    VESEKOVEL IS MEG VOLTAM MUTVE
    ALLANDOAN TERMELI A SZERVEZETEM A KOVET,

    2009.05.19-EN UJBOL VOLTAM KIVIZSGALASON
    A PSA=16.84
    FPSA/TPSA =0.06
    iCa=1.12mmol/L
    kBil=5.1 ’’
    CK=204 ’’
    vvt =4.68 ’’
    MCH=32.5 ’’
    NEUT=78.6 ’’
    LYMP=14.3 ’’
    HUGYSAV =403 lmol/L
    CK=204 U/L

    UH=VESEKNEL KOROS NEM LATHATO
    A FELIG TELT HOLYAG EP KONTURU
    A PROSZTATA 34X36mm,centralisan kisebb meszesedest tartalmaz.

    A RONGENVIZSGALAT EREDMENYE;A BALVESEBEN BORSNYI KO LATHATO
    A KISMEDENCEBEN PROSTATA MESZESEDES FIGYELHETO MEG

    KIZHEMOS HEMOSZTAZIS
    PI=8.3 S
    INR=0.98 -
    APTI=26.1 S
    TI=20.8 S

    ( URZHEMA) HEMATOLOGIAI VIZSGALAT
    vizsgalat;
    sullyedes; 5 10
    A PANASZOK A KOVETKEZOK;
    EJJEL 3-4 SZER KEL VIZELNI
    NAPPAL ATTOL FUGGOEN HOGY MENYI VIZET VAGY TEAT FOGYASZTOK-
    VAN AMIKOR NEM TUDOK SZEKSZUALISTEREN ELERNI AZ ELVEZESIG-HIABA MINDEN.
    EJJEL A FEJEM IZAD A PARNAM VIZES.

    MIT TEGYEK HOGY A PSA KISEBB LEGYEN
    AZ ORVOSOM BIOPSZIAT JAVASOLT
    HA NEM CSINALOK BIOPSZIAT MI TORTENIK*NAGYON FELEK ETTOL A BEAVATKOZASTOL

    KOSZONOM HOGY MEGHALGATOTT-

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    lsd. előzőt!

  • V60 EVES AGYOK.110 KG.1.80 MAGAS. 18.01.2008 MEGALAPITOTTAK HOGY NAGY A PSA.=18.6 KEZELES…

    V60 EVES AGYOK.110 KG.1.80 MAGAS.
    18.01.2008 MEGALAPITOTTAK HOGY NAGY A PSA.=18.6
    KEZELES UTAN ;05.02.2008 A PSA=14.50
    04.03.2008 A PSA=10.56
    04.07.2008 A PSA= 7.87
    A GYOGYSZERES KEZELES UTAN VOLTAK GYAKORI VIZELETI PANASZOK,SOKSZOR MINDEN 2 ORA UTAN EJEL-MINT NAPPAL.
    VESEKOVEL IS MEG VOLTAM MUTVE
    ALLANDOAN TERMELI A SZERVEZETEM A KOVET,

    2009.05.19-EN UJBOL VOLTAM KIVIZSGALASON
    A PSA=16.84
    FPSA/TPSA =0.06
    iCa=1.12mmol/L
    kBil=5.1 ’’
    CK=204 ’’
    vvt =4.68 ’’
    MCH=32.5 ’’
    NEUT=78.6 ’’
    LYMP=14.3 ’’
    HUGYSAV =403 lmol/L
    CK=204 U/L

    UH=VESEKNEL KOROS NEM LATHATO
    A FELIG TELT HOLYAG EP KONTURU
    A PROSZTATA 34X36mm,centralisan kisebb meszesedest tartalmaz.

    A RONGENVIZSGALAT EREDMENYE;A BALVESEBEN BORSNYI KO LATHATO
    A KISMEDENCEBEN PROSTATA MESZESEDES FIGYELHETO MEG

    KIZHEMOS HEMOSZTAZIS
    PI=8.3 S
    INR=0.98 -
    APTI=26.1 S
    TI=20.8 S

    ( URZHEMA) HEMATOLOGIAI VIZSGALAT
    vizsgalat;
    sullyedes; 5 10
    A PANASZOK A KOVETKEZOK;
    EJJEL 3-4 SZER KEL VIZELNI
    NAPPAL ATTOL FUGGOEN HOGY MENYI VIZET VAGY TEAT FOGYASZTOK-
    VAN AMIKOR NEM TUDOK SZEKSZUALISTEREN ELERNI AZ ELVEZESIG-HIABA MINDEN.
    EJJEL A FEJEM IZAD A PARNAM VIZES.

    MIT TEGYEK HOGY A PSA KISEBB LEGYEN
    AZ ORVOSOM BIOPSZIAT JAVASOLT
    HA NEM CSINALOK BIOPSZIAT MI TORTENIK*NAGYON FELEK ETTOL A BEAVATKOZASTOL

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Ne féljen, nem fájdalmas beavatkozás.

  • 62 EVES VAGYOK. A KONYOKOMBOL ZSIBBADNAK A KEZEIM, AZ UJJAIM CSAK ALLANDO MOZGATAS UTAN ZSIBADNAK…

    62 EVES VAGYOK.
    A KONYOKOMBOL ZSIBBADNAK A KEZEIM, AZ UJJAIM CSAK ALLANDO MOZGATAS UTAN ZSIBADNAK KI, ERZEM HOGY A LABAIM IS A LABUJAK INKABB.
    NAPKOZBEN NEM CSAK LEFEKVES UTAN-
    SOKSZOR NEM TUDOK ELALUDNI AHOGY LEFEKSZEM MAR MEGJELENIK A ZSIBADAS.
    NAPKOZBEN A TERDEIM IS FAJNAK.
    MITT TEGYEK MIVEL TUDNAM KEZELNI.
    NAGYONSZEPEN KOSZONOM.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Nem az én szakterületem. Ideggyógyászhoz kell fordulnia.

  • Nekem a jobb herémen daganat van, a bal herémen Varicocele...azt szeretném megkérdezni hogy mitől…

    Nekem a jobb herémen daganat van, a bal herémen Varicocele...azt szeretném megkérdezni hogy mitől függ hogy egész herét eltávolítják vagy csak levágják a daganatos részt, a heréről?
    És még azt hogy mennyi lesz a rehabilitáció kb.a műtét után?

    Nagyon köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Az egész herét el kell távolitani daganat esetén. A rehabilitáció a daganat szövettani eredményétől, s a bkiterjedésétől függ. Ezekre a kérdésekre a kezelő orvosaitól fog pontosabb választ kapni.