A betegek kérdései (9280)

  • A kérdésem az lenne, hogy :mi lehet az oka a túl nagy hímvesszőméretnek? 19X7.5cm Ez a nagy…

    A kérdésem az lenne, hogy :mi lehet az oka a túl nagy hímvesszőméretnek? 19X7.5cm
    Ez a nagy méret családi halmozódást mutat nála, tehát öröklődik. A házasélet elég kellemetlen. Volt már lézeres kezelésen is, de alig csökkent a mérete
    Köszönöm, előre is

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Öröklődésnek lehet szerepe benne, nem tehet róla, ugyanúgy, ahogy az ellenkezőjéről sem tehetnek sokszor.

  • Tisztelt Doktor úr! A napokban beszéltem egy andrológussal,a péniszem növelésével kapcsolatban!Annyit…

    Tisztelt Doktor úr!
    A napokban beszéltem egy andrológussal,a péniszem növelésével kapcsolatban!Annyit tudott nekem mondani hogy ezeket a reklámozott pumpákat és egyébb eszközöket el kell felejteni és hogy kérjem ki egy andrológus véleményét,mert különböző gyógyszerekkel ezt a problémát meg lehet oldani!Az lenne a kérdésem hogy önnek erröl mi a véleménye?
    Válaszát elöre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Gyógyszeres növelésről nem hallottam, de plasztikai sebészek végeznek ilyen tipusu mütéteket, urológusok, andrológusok nem.

  • Tisztet Doktor Úr Közösülés alatt,-után enyhén csíp a férjem spermája. Mi okozhatja ezt az…

    Tisztet Doktor Úr

    Közösülés alatt,-után enyhén csíp a férjem spermája. Mi okozhatja ezt az érzést? Voltam nőgyógyásznál, nincs gombám, fogamzásgátlót nem szedek.
    Létezik-e,hogy emiatt nehezebben leszek, vagy nem leszek állapotos tőle. Hallottam spermaalleriáról,létezik ilyen, milyen gyakori,okoz-e meddőséget?
    A remélem - leendő - terhességem lefolyását zavarhatja-e /pld.rossz beágyazódás?/
    Szükséges-e a férjem vizsgálata,vagy ne foglalkozzunk ezzel a problémával? Ha igen, milyen vizsgálatot kérjünk az urulógustól?
    Milyen a spermium kémhatása?
    Köszönettel:
    Panka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    A sperm kissé lugos kémhatású. Meg kell vizsgáltatnia az ondót, hogy -e- benne gyulladás.

  • Tisztelt Doktor Úr! Az andrológus sajnos beteg volt, így nem tudtam vele beszélni, és csak az…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Az andrológus sajnos beteg volt, így nem tudtam vele beszélni, és csak az eredményt küldték át. Kérdésem az lenne, hogy milyennek számít az eredmény, és van-e valami tenni valóm. Kevés lett a progresszív gyors, tudnék tenni valamit, hogy javítsak rajta?
    PH: 8.0. állomány:normál, szín: normál. Térfogat 1,7ml
    Mikroszkópos (Makler) vizsgálatok:
    Koncentráció:100 M/ml
    Összspermium szám 170M/minta
    Mozgó spermium:70%
    Kicsapódás:nincs
    Normál morfológia:35%

    Mikroszkópos (Casa) vizsgálatok:
    Koncentráció: 110,7 M/ml
    Összspermium szám:188,1 M/minta
    Mozgó spermium:(a+b+c) : 76,4 %
    Progresszív gyors(a): 2,1%
    Progresszív lassú(b): 38,9%
    Nem progresszív, helybenmozgó:(c)35,4%
    Mozdulatlan spermium:(d): 23,6%

    Válaszát előre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Kell rendelni FER 14 nevű tblát az internetről. Házi orvossal fel kell irantni Chinotal tbl-t, s azt kell 3 hónapig szednie 3x1-vel. Az előző tbl-t 2x1-vel szintén 3 hónapig.

  • Jó Napot! Candida támadta meg a nyelvemet, szedek hozzá DIDA nevű gyógyszert...Ön szerint…

    Jó Napot!

    Candida támadta meg a nyelvemet, szedek hozzá DIDA nevű gyógyszert...Ön szerint ez rendbe hozhatja a Candidás problémámat? Meg nekem gyakran jön ki a húgycsövemből valamilyen váladék ami nagyon maró hatású.Lehet hogy ez a Candida betegség miatt van?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Valószinű ige, de meg kellene tükrözni a hólyagját, s ha van gomba benne, azt kellene kezelni.

  • KEDVES DOKTOR ÚR VIZELET TARTÁSI PROBLÉMÁIM VANNAK . KÖHÖGÉS TÜSZENTÉS HA MEGFÁZOM AKKOR AZ…

    KEDVES DOKTOR ÚR
    VIZELET TARTÁSI PROBLÉMÁIM VANNAK . KÖHÖGÉS TÜSZENTÉS HA MEGFÁZOM AKKOR AZ KATASZTROFA .NEM TUDOK SEHOVÁ MENNI.NEM TUDOM HOGY A TÚLSÚLY AZ HATÁROZÓ TÉNYEZŐ E ?2 SIMA SZÜLÉSEM VOLT AZ ELSŐNÉL 3 ORVOS VART ÖSSZE OTT VOLT MINDEN. EZEK HATÁRONAK VALAMIT?MI A TEENDŐ ILYEN HELYZETBEN.


    ELŐRE IS KÖSZÖNÖM VÁLASZÁT

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    El kell mennie urológiai szakrendelésre, ahol megvyizsgálják, s ha kell további vizsgálatokat indikálnak. Ha lehet gyóygszerrel, ha nem akkor mütétileg lehet segiteni a problémán.

  • Tisztelt Doktor úr! A candida okozhat-e fityma szűkületet ? Köszönettel.

    Tisztelt Doktor úr!

    A candida okozhat-e fityma szűkületet ?

    Köszönettel.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Ha gyulladást vált ki, akkor igen.

  • Üdvözlöm! Pjzsmirigy alalmüködéem van és alacsony akoleszterin szintem. Merevedési gondom abban…

    Üdvözlöm!
    Pjzsmirigy alalmüködéem van és alacsony akoleszterin szintem.
    Merevedési gondom abban van hogy rövid ideig tart a merevedés .A pajzmirigyre szedek hormontartalmu gyogyszert.
    az orvosom mondta hogy ezek miatt lehetséges Ön milyen kezelést javasol.
    Köszönöm:Attila

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    A forgalomban levő készitmények közül kell választania, ezt urológus felirhatja.

  • mi lehet a bajom? jeligére írnék újbol.... Köszönöm segítségét doktor úr!!! Anyni lenne…

    mi lehet a bajom? jeligére írnék újbol....


    Köszönöm segítségét doktor úr!!!

    Anyni lenne még a kérdésem hogy a levelemben megemlített orvos megfelelő e számomra mivel simán csak urulógus nem urulógus andrológus....Az osztályvezető főorvosnál jártam 2éve és ő nem volt segítőkész most akkor???
    Kihez forduljak mit tanácsol....

    Válaszát előre is köszönöm...

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Valószinű megfelelő lesz. Ha nem elégedett az osztályvezetúvel., akkor ne menjen hozzá.

  • mi lehet a bajom? című kérdéshez szeretnék még hozzá fűzni amire az imént kaptam választ... Ez…

    mi lehet a bajom? című kérdéshez szeretnék még hozzá fűzni amire az imént kaptam választ...


    Ez esetben doktor úr felborult a hormonháztartásom???

    Nagy bajban vagyok legyen szives mondani valamit mert nyugtalan vagyok...
    előre is köszönöm...

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Nem kell nyugtalankodni, az nem vezet semmi jóra. Valsószinű hormonálisan sincs rendben, de a lelket is helyre kell hozni, ehhez esetleg psychiáter is kell. Olvastam, hogy megy orvoshoz, ott beszélje meg ezeket is.

  • veseműködésre utaló GFR 60m/L. milyen károsodasra utal.

    veseműködésre utaló GFR 60m/L. milyen károsodasra utal.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Nephrológiai, nem urológiai probléma, de a vese egyik alkotójának müködésére utal.

  • Tisztelt doktor Úr! 45 éves családos férfi vagyok. Az utóbbi 2-3 évben azt vettük észre a feleségemmel,…

    Tisztelt doktor Úr!
    45 éves családos férfi vagyok. Az utóbbi 2-3 évben azt vettük észre a feleségemmel, hogy az együttléteink nagy százalékában a közösülés megkezdését követő pár perc elteltével megszűnik az erekcióm. Ez mind lelkileg, mind fizikailag megterhelő a számunkra.
    Kérem adjon tanácsot, mit lehetne tenni, vagy van e megoldás a problémára!
    Üdvözlettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Igen, el kell mennie andrológushoz, vagy urológushoz, s ha nincs kontraindikáció, akkor tbl-val lehet segiteni a problémán.

  • T. Dr úr! A március 6-i "aggodalom" levelemre az volt a válasza, hogy keressem fel.... Olyan…

    T. Dr úr!
    A március 6-i "aggodalom" levelemre az volt a válasza, hogy keressem fel.... Olyan nagy a probléma az eredmények alapján? Ma megtudtam, hogy a sperma mikrobiológiai vizsgálatának az eredménye negatív lett. Nem élek Pesthez közel, fontos elmennem itt nem kaphatok választ?
    Köszönettel.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Nem olyan " nagy "a probléma, de segiteni csak vizsgálat után lehet esetleg.

  • Tiszteletem Doktor úr...!!! 24éves vagyok testépítéssel testedzéssel foglalkoztam hobbi szinten....20…

    Tiszteletem Doktor úr...!!!

    24éves vagyok testépítéssel testedzéssel foglalkoztam hobbi szinten....20 éves koromban teljesítmény fokozó szerhez nyúltam....
    használtam nandrolone deconate szteroidot ebböl 3injekciót használtam de közbe teljesen megszűnt a merevedésem...Így ezek után teljesen leálltam vele tehát ismétlem 3at használtam összesen.A merevedésem visszatért és van mais de csak ingerekkle nincs spontán merevedésem illetve ha nincs velem a barátnőm hetekig nem is kivánom illetve jóval hamarabb lelankadok 30másodperc bőven elég.Elek sexuális életet és megy a sex is de nem olyan a fütykösöm mint előtte anno sajnos...
    Ha van merevedésem hamar lelankadok és csökkent libidóm van...Olyan kérdésem lenen veszprémi vagyok kit ajánl kihez forduljak kai maximálisan tud ebben segíteni illetve megoldnai ezt a problémát....illetve urulógushoz forduljak avgy andrológushoz????
    Egy urulógusnál jártam és elmondtam a problémámat de.....nem volt olyan segítőkész elitélt a történtek miatt....
    Kérdésem maúyg nagy bajom lehet?Illetve csak most hormonokkal tudják ezt nekem helyrehozni???
    Amit nem szeretnék....


    Válaszát előre is köszönöm....doktor úr

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Az urológiai osztály vezető főorvosához fordulhet, ő ért az andrológiához is tökéletesen.

  • Tisztelt dr Úr! A 23.hétben járó kismama vagyok.Eddig már két ízben találtak vért a vizeletemben.A…

    Tisztelt dr Úr!
    A 23.hétben járó kismama vagyok.Eddig már két ízben találtak vért a vizeletemben.A két poz.vizsgálati eredmény között volt egy negatív is.Az utolsó eredményben 2-3vvt mennyiségű volt,az üledékben hámsejtek.Ultrahangos vizsgálatra küldtek tovább,mely negatív lett.Baktérium nincs a vizeletemben.Azt a választ mégsem kaptam meg h mégis mi okozhatja,így aggódom h minden rendben van-e.Remélem tud választ adni kérdésemre!Előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Valőszinű, minden rendben van, nen aggódjon.Terhesség alatt végig kell járni kontrollokra, s utána ki kell vizsgáltatnia magát, ha megmarad a vérvizelés szülés után is.

  • Tisztelt Doktor Úr! Koleszterin csökkentésre Lescol 80mg.-t, vérnyomás csökkentőnek Ednytet…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Koleszterin csökkentésre Lescol 80mg.-t, vérnyomás csökkentőnek Ednytet szedek kb. fél éve. Utóbbi időben 5 kg.-ot híztam és potencia zavaraim vannak. Hozzájárulhatnak-e ehhez az említett gyógyszerek?
    Köszönettel várom válaszát: "65 éves"

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Igen.

  • Tisztelt doktor úr! 5-napja szexuális kapcsolatom volt, utána két nappal és azota is zöldes…

    Tisztelt doktor úr!

    5-napja szexuális kapcsolatom volt, utána két nappal és azota is zöldes színű váladék jön,vizeletürítéskor nagyon csíp,nincs sűrűbben vizelet úgyhogy nem hólyaghurut lehet mert az már volt egyszer Nolicin400-at kaptam akkor.Azt szeretném megkérdezni hogy ez lehet-e komoly baj? A múltkor megmaradt Nolicint elkezdtem szedni,ameddig elmegyek orvoshoz szedhetem-e tovább? Válaszát köszönöm!

    Üdv. János.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Minél hamarabb menjen el orvoshoz, valószinű felszedett valamilyen nemi úton terjedő betegséget. Addig is szedje a Nolicint.

  • Tisztelt dr úr!Azt szeretném megkérdezni hogy a férjemnek magas volt a húgysav értéke és a spermájában…

    Tisztelt dr úr!Azt szeretném megkérdezni hogy a férjemnek magas volt a húgysav értéke és a spermájában csillám szerűségek voltak amit nem tudunk mitől van.Lehet hogy a húgysav okozta?már nagyon régóta szeretnénk babát de nem sikerül.A spermalelet menny 4 ml , 1ml/3-5 mill sperma látható neki 60% mozgó.Meddőségi központba jártunk de hiába ő vele nem is foglalkoztak csak lombikot csináltak 7 szer.Ebből 1 sikerült de elhallt.Most máshova járok és legalább már a férjemet is vizsgálják.Lehet még ezt a mennyiséget növelni hogy csak inszemináció legyen?Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Valószinüleg olyen mértékben nem lehet növelni a spermaszámot, hogy mást lehessen csinálni inszemináción kivül.

  • Tisztelt Doktor úr! A kérdésem az volna, hol lehet vasectomiát csináltatni és milyen feltételekkel?…

    Tisztelt Doktor úr!
    A kérdésem az volna, hol lehet vasectomiát csináltatni és milyen feltételekkel? (43 éves, 2 gyermekes (19 és 15 évesek) férfi vagyok). Igaz-e, hogy a házastárs beleegyező nyilatkozata is szükséges a műtét elvégzéséhez? Jelenleg válófélben vagyok, párkapcsolatban élek, ilyen esetben kitől kérnek aláírást?
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Ön is kérheti a mütét elvégzését. Kell ondó vizsgálatot végezni / 5 napos karencia után önkielégitéssel nyert ondót kell vizsgálni/. Meg kell vizsgálni Önt is. Irásban kell kérni mütétet az acott intézmény vezetőjétől, s a beadás után 3 hónappal lehet legkorábban elvlgezni a műtétet. Mindenütt fizetni kell érte. Én Telkiben dolgozom, ott is lehetséges a mütét elvégzése.

  • Tisztelt doktor úr Jó napot kivánok,az lenne a kerdesem hogy a hideg viz pl, szaunázás utáni…

    Tisztelt doktor úr
    Jó napot kivánok,az lenne a kerdesem hogy a hideg viz pl, szaunázás utáni hidegvizbemerüléskor hetekig égető érzésem van a bal herémben, máskor nem jelentkezik,ön szerint lehetséges hogy nekem is here visszerem van, de akkor miért csak a hideg viz után jelentkezik ? előre is köszöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Tisztelt István!

    Meg kell vizsgáltatnia magát, nem vagyok jós látatlanul sem.