A betegek kérdései (9280)

  • Tisztelt Főorvos Úr! Barátnőm párján néhány éve, még az előző házassága alatt vasectomiát…

    Tisztelt Főorvos Úr!

    Barátnőm párján néhány éve, még az előző házassága alatt vasectomiát hajtottak végre. Azt szeretném megkérdezni, mivel szeretnének közös gyereket, ez a folyamat visszafordítható-e?
    Ha nem akkor van-e orvosilag valami más megoldás, vagy végleg le kell mondaniuk a közös gyerkőcökről?

    Köszönettel:
    Mara

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Elvileg visszafordítható mikrosebészeti módszerrel.Gyakorlatilag kevés az esély a sikerességre. Heréből kivont spermiummal lehetséges a megtermékenyítés meddőségi központban.

  • Tisztelt Doktor Úr! 5 éve nőgyógyászati műtétem volt.Azóta sajnos azt vettem észre,hogy egyre…

    Tisztelt Doktor Úr!
    5 éve nőgyógyászati műtétem volt.Azóta sajnos azt vettem észre,hogy egyre nehezebb visszatartani a vizeletem bizonyos helyzetekben.És még a problémát tetézi,hogy elvágták az ideget és nem érzem,ha menni kellene.Így elég sűrűn elmegyek,kiüríteni a hólyagomat.És mégis megtörténik néha a \\"baleset\\".
    Köhögés,futás,emelés stb közben.
    A nagy gondom az,hogy már pár alkalommal szexuális együttlét közben is elfolyt a vizeletem.Mit tanácsol,mit tegyek?Az intim tornán már túl vagyok.
    Köszönettel!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Keressen fel urológiai-urodinámiás szakrendelést.

  • Tisztelt Doktor úr! Lenne egy kérdésem a dohányzással kapcsolatban. 15 éves srác vagyok és…

    Tisztelt Doktor úr!

    Lenne egy kérdésem a dohányzással kapcsolatban.
    15 éves srác vagyok és azt szeretném kérdezni hogy,a dohányzás miatt lehetséges hogy nem nő meg a péniszem?
    Válaszát előre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Nem valószínű.

  • Tisztelt Doktor Ur Azzal a kerdessel fordulnek onhoz hogy a paromnak szexualis egyuttletunk…

    Tisztelt Doktor Ur
    Azzal a kerdessel fordulnek onhoz hogy a paromnak szexualis egyuttletunk alatt az aktus vegefele mikor kezd ejakulalni vagyis mikor az ondo elindul a herezacskoktol a peniszfele mar a herektol erzi ahogyan halad az ondo a vezetekben .Ennek mi lehet az oka mert eddig csak mar akkor erezte ha mar a penisznel jart most meg vegig a vezetekben .Ez valamilyen betegseg oka is lehet kell vele szakorvoshoz fordulnia?
    Elore is koszonom valaszat!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Nem kóros. Egységes rendszerről van szó.

  • Szépestét Dr-úr Kérdésem az lenne . hogy ma elvitte a párom a körzetihez a 2 éves fiamat Mert…

    Szépestét Dr-úr
    Kérdésem az lenne . hogy ma elvitte a párom a körzetihez a 2 éves fiamat Mert fájt neki mikor pisilt.
    Azt mondta a Dr-nö Fitymagyulladása van kamilázni kell neki és Tetrán kenöcsöt irt ki de mikor székletel azis nehezen megy neki mert azt mondja fáj a kukija:( Kérdésem az lenne a Tetrán kenöcsöt hogyan használjam ? A makkot neérje?? És a kamillát??
    És ez elég? Ellégé csunya neki és mikor pisil az erek nagyobbodnak. Elöreis köszönöm válaszát
    Tünde

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Vigyék el urológushoz a kisfiút.

  • kedves doktor úr! 16 hetes terhes vagyok. a férjem egy ideje napi 3x1 seduxent szed. lehet-e…

    kedves doktor úr!

    16 hetes terhes vagyok. a férjem egy ideje napi 3x1 seduxent szed. lehet-e ez valamilyen hatással a spermákra? úgy értem, hogy ha az én szervezetembe kerül a sperma (orálisan vagy a hüvelyen keresztül), az veszélyes lehet-e a kisbabánkra?

    válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Nem.

  • Tisztelt Doktor! ön szerint mit lehet tenni a varicocele kiújulása ellen?

    Tisztelt Doktor!
    ön szerint mit lehet tenni a varicocele kiújulása ellen?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Semmit.

  • Tisztelt Doktor Úr! Több mint egy éve próbálkozunk a babával. A laboreredményeim a következők:…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Több mint egy éve próbálkozunk a babával. A laboreredményeim a következők: LH:4,25 mU⁄ml, FSH: 13,30 mU⁄ml, Prolaktin: 105 mU⁄l, Progeszteron:1,11 nmol⁄L, Testosteron: 12,1 nmol⁄L, szexhormont kötő fehérje: 24,00 nmol⁄l. Eltérés az FSH-nál van, 11, 1 volt a felső referenciaérték. A spermiumszámom 1 millió⁄ml. Azt szeretném megtudni, hogy az alacsony spermaszámnak vajon hormonális okai vannak-e és hogy lehet-e ezen javítani valamiképp. A hormonpanel alapján szükség lehet-e valamilyen hormonkészítmény alkalmazására, vagy a probléma megoldását máshol kell keresni? Milyenek a kilátásaink a fenti eredményekkel a gyerekvállalást illetően? Tapasztalatai alapján a Fer14 nevű készítmény hozhat-e jelentős változást? Válaszát előre is köszönöm!

    Tisztelettel és köszönettel:
    István

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Lombik bébi jön szóba. A FER 14 nem segít.

  • Tisztelt Doktorúr!
    a mai napon a háziorvosom egy általános vérvételre küldött ugyanis fogamzásgátló gyógyszert szedek!Egy két eredmény nem stimmel utánna néztem és általában a húgyuti fertőzésre utaltak, ha nem gond leírom ezeket az értékeket!
    GPT: 40U⁄L (⁄4-38 normálérték)
    Neutrophil:… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Enyhe húgyuti gyulladásra utalnak leletei.

  • Tiszteletem, Doktor úr! 20éves vagyok. A problémám eléggé szerteágazó lesz. Már nem is tudom…

    Tiszteletem, Doktor úr!

    20éves vagyok.
    A problémám eléggé szerteágazó lesz.
    Már nem is tudom mióta, van a herémben, a jobb oldalon, a herétől külön álló kis "rög".
    Nem volt érzékeny, nem fájt, ezért nem is tudom, hogy mióta van ott. Most érzem, és 2hónapja minden nap vizsgálgatom, de utána néztem az interneten, olvastam jót is, s rosszat is. Ez az egyik probléma. A másik: volt, vagyis van, egy farpofák közötti tályogom, amivel orvosnál is voltam. Ez december magasságában volt, tavaly. Egy ideig voltak tünetei, de már elmúlt, nem műtettem meg. Lágyéki nyirokcsomóm előbújt, először jobb oldalt, aztán bal oldalt, azóta is ott vannak, én többet is érzek. Hónaljam is fáj, ritkán, gondolom ott is jelen vannak. Máshol nem. De nincsenek bedagadva, mint amikor a tályoggal voltak a problémák, csak jelen vannak. Nem fájnak, csak érzem őket. Ezzel, a tályog "felbukkanásával" egyszerre kezdtem el érezni a heréimet. Nem fáj, csak érzem őket. A tályog kb. 3 hónapja tünetmentes, nem fáj, nem gyűlik fel benne a "trutyi". A nyirokcsomókra az orvosom azt mondta, hogy a tályog miatt van. Jeleztem neki az érzékeny heréket is, azt mondta, az is amiatt van. Azóta nem voltam nála. A kis golyócskát el is felejtettem említeni ...
    Azóta elkezdtem érzékelni, hogy (netről kiolvasva, egyértelműen) herevisszerem van. Először bal oldalt volt érzékeny, most a jobb oldalt. Soha nem fájnak a heréim "csak úgy", hanem amikor vizsgálom magam, akkor érzékenyek. Érzem a megvastagodott ereket. De nem fájnak. Derekam, lábaim mindig fájnak, főleg sok állás után (munka, sok séta). Kiskoromban voltak gerincproblémáim, a derekam sok hajolgatás után, illetve emelés után fáj. Bokáim nagyon rossz állapotúak, sport-múltam miatt. Még egy dolog lenne, az pedig a mostanában előbukkanó sűrű vizelési inger illetve végbél tájékán néha "fura" érzés.
    Véres vizelet, széklet soha sem volt.
    Volt aranyerem is, de azt "Reparonnal" kezeltem, háziorvosom utasítására. Ez amúgy a tályoggal egy időben volt, de elmúlt, nincs jelen.

    Azt hiszem mindent, leírtam, ami eszembe jutott.
    26án megyek az urológiára, 3hétre rá kaptam időpontot, ahogy telefonáltam.
    A doktor úr véleménye szerint, mi lehet ez?
    20 évesen nem szeretnék esetlegesen rákos lenni ( sok csúnya dolgot lehet olvasni, nyirokcsomóáttét, stb.)
    Egy megnyugtató, lehetséges választ kérek.

    Köszönöm szépen!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Várja meg a vizsgálatot.

  • Tisztelt Doktor Úr! Nemrég azt vettem észre,hogy a péniszemen jobban kirajzolódnak az erek,mondhatnám…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Nemrég azt vettem észre,hogy a péniszemen jobban kirajzolódnak az erek,mondhatnám úgy is,hogy eléggé látszanak,ez alap állapotban figyelhető meg(makk alatti részén az erek).urulógián azt mondták normális,de régen nem volt ilyen.ön szerint normális?
    köszönet a válaszért

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Igen.

  • tisztelt Doktor úr! 23 éves férfi vagyok körülbelül 1 hónapja voltam urulógusomnál és ezt…

    tisztelt Doktor úr!

    23 éves férfi vagyok körülbelül 1 hónapja voltam urulógusomnál és ezt diagnosztizálta \\"vese kiszélesedés harmadában\\"ultrahangra küldött de elutaztam közben, várhatóan csak jövőhónapban fogok haza jönni.Nyugtalanít hogy mért van kiszélesedve a vesém.nemrég voltam vér vizelet vizsgálaton ha a leletem rossz lett volna vagy találtak volna valamit biztos szólt volna a háziorvos.Esetleg valamilyen más bajom lehet amit ezek a vizsgálatok nemtudnak kimutatni?mi állhat a betegségem hátterében?

    Előre is köszönöm válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Ne aggódjon, semmi kórosat nem írtak.

  • Tisztelt Doktor Úr! Az erős szakáll és a jó tesztoszteron működés között van e egyenes arányú…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Az erős szakáll és a jó tesztoszteron működés között van e egyenes arányú összefüggés,vagy inkább a helyén kell kezelni ezt a dolgot?

    Válaszát köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Az utóbbi a helyes.

  • Tisztelt Doktor Úr! 36 éves vagyok.16 éve vannak krónikus prosztatitiszes panaszaim. Mára…

    Tisztelt Doktor Úr!

    36 éves vagyok.16 éve vannak krónikus prosztatitiszes panaszaim.
    Mára az eredeti panaszok kissé átalakultak ,a fájdalom az égő szúró érzés ,gyakori vizelés már nem olyan domináns. Helyette viszont megjelent a gáttájék és a pénisz fokozott érzékenysége ,bizsergése,ami korai magömlést okoz. Sokszor már a szexuális aktus gondolatára is merevedésem van.
    Próbálkoztam citapram 20 mg 2 hónapon keresztül de nem tökéletesen vált bevált be,kérésemre a pszihiáter szakorvos Zoloft 50 mg-ra tért át. A gyógyszert nem tablettában hanem oldatban írta fel,mivel így olcsóbb. Az oldatot 11 napja szedem,naponta 2,5ml de még változást nem igazán érzek.
    Doktor úr szerint változhat még a dolog, vagy esetleg emelni kellene az adagot?

    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Nem én indikáltam a kezelést.

  • Tisztelt Doktor Úr…

    Tisztelt Doktor Úr Sajnos a férjemmel két éve szeretnénk babát de nem jött össze sajnos kevés a sperma szám 9M⁄ml három hónappal előtte pedig 13M⁄ml volt Most azt mondta az orvos a férjemnek hogy ingadozó. Sajnos igy nem lehet Babánk pedig nagyon szeretnénk segítsen mi tévők legyünk.Hova és kihez tudnánk fordulni. köszönöm a segítségét: Zsuzsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Hol laknak?

  • Tisztelt Doktor Úr! Az urológusom 10 napos (2*1) Klion 250mg "kúrára" fogott Trichomonas…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Az urológusom 10 napos (2*1) Klion 250mg "kúrára" fogott Trichomonas vaginalis fertőzés miatt.

    A gyógyszerhez tartozó leírás alapján tilos alkoholt fogyasztani. Érdeklődni szeretnék, hogy a gyógyszeres kezelés után kb. hány nap után szabad alkoholt fogyasztani?

    Sajnos jelenleg az orvosom szabadságon van, ezért nem tudom felkeresni ezzel a kérdéssel.

    Köszönettel,
    31 éves féri

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Kb. 5 nap után.

  • Tisztelt Doktor Úr! Szorongásra Rivotrilt kaptam,de merevedési zavaraim keletkeztek,meg egyébként…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Szorongásra Rivotrilt kaptam,de merevedési zavaraim keletkeztek,meg egyébként is sok méllékhatása volt.Orvosom lecserélte Seduxenre,és most már nincs ilyen problémám.

    Kérdésem tisztelettel Doktor Úrhoz,hogy tapasztalt e ilyet a praxisában,vagy csak nekem hatott rosszul a Rivotril ilyen téren.

    Válaszát köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Másnál is előfordult.

  • Tisztelt Doktor Úr! Kicsivel több mint két hete volt herevisszsérv műtétem,a seb szépen gyógyul,de…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Kicsivel több mint két hete volt herevisszsérv műtétem,a seb szépen gyógyul,de még érzem a duzzanatot.Az lenne a kérdésem,hogy mikor szívódik fel teljesen,és a másik ,hogy a péniszem alján néha(korábban az egész péniszen)kisebb duzzanat keletkezik,ez normális a műtét után(,de egyre ritkábban fordul elő)?
    és még azt szeretném megkérdezni ,hogy mikortól sportolthatok(bicikli,uszás,futás stb.)és,hogy kell e még jegelni,borogatni?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    A duzzanat kb. 3 hónap alatt szűnik meg.6 hét után sportolhat.

  • Doktor Úr!Összefüggésben van az alacsony tesztoszteron szint a korai magömléssel???

    Doktor Úr!Összefüggésben van az alacsony tesztoszteron szint a korai magömléssel???

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Nincs.

  • tisztelt Doktor úr! 23 éves férfi vagyok és korai magömlésben szenvedem.Elmentem urulogushoz…

    tisztelt Doktor úr!

    23 éves férfi vagyok és korai magömlésben szenvedem.Elmentem urulogushoz és ö melipramint irt fel de sajnos nem használ.doktor úr mint javasol valami jó erős gyógyszert ami hatni is fog.
    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Vissza kell mennie urológushoz, írjon fel más gyógyszert, pl. Zoloft.