A betegek kérdései (4584)

  • A #2552-es kérdéshez:
    Leírnám az MRI véleményemet:
    A külső liquorterek átlagos tágasságúak. A supratentorialis kamrarendszer mérsékelten tágabb, asszimetrikus. A jobb oldali oldalkamra pars centralisa 17 mm-es, a bal oldali oldalkamra ugyanebben a magasságban 8mm. A harmadik és… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Bejelentkezés a 06-1-350-0631 telefonon.

  • Kedves Főorvos Úr! Családomban halmozottan fordult elő Alzheimer-kóros megbetegedés, édesanyám…

    Kedves Főorvos Úr!

    Családomban halmozottan fordult elő Alzheimer-kóros megbetegedés, édesanyám 60 éves kora óta szenved ebben. Én 52 éves vagyok, és koponya MR vizsgálaton vettem részt. A lelet eredménye:
    T1 súlyozott sagittalis, T2 súlyozott és FLAIR metóduú transversalis, T2 súlyozott coronalis síkú felveteleket készítettek.

    Középállású szimmetrikus kamerarendszer. Az extracerebralis liquorterek nem tágabbak.
    Mindkét oldalon frontálisan a subcorticalis fehérállományban látható egy-egy apró hyperintenz góc a T2 súlyozott és FLAIR méréseken egyaránt nagy valószínűséggel vascularis eredettel. Az agyállományban egyéb jellegű képlet nem mutatható ki, vérzés, térfoglalás, oedema nem igazolható.
    A középvonali struktúrák épek, a sella nem nagyobb.
    A cranio-cervicalis átmenet szabályos.
    A foramen magnum szabad.
    Vélemény: Egy-egy apró vascularis typusú góc - klinikai significantiájuk kérdéses.

    Az lenne a kérdésem, hogy mit jelent ez, és lehet-e összefüggésben azzal, hogy problémáim vannak a koncentrációval, és nehezen jegyzek meg dolgokat, és sokszor nehezen idézem is fel, szótévesztés is előfordul nálam. eléggé le vagyok lassulva, ami sajnos az állásomba is került.

    Köszönettel várom válaszát, minden jót kívánok!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Sajnos személyes vizsgálat szükséges a megalapozott véleményhez.

  • Tisztelt Doktor Úr ! Hat hónapja elferdültem balra és előre rettenetese fáj a derekam és a…

    Tisztelt Doktor Úr !
    Hat hónapja elferdültem balra és előre rettenetese fáj a derekam és a hátam. D gerinc kétirányú felvételen S alakú torsios scoliosis.Csigolyák peremszélei megnyultak A porcrések scoliosisnak megfelelően kissé szűkebbek. A DVIII.,Xcsigolyák magassága csökkent.Az alsó szakszon zárólemez egyenetlenségek láthatók. Lumbalis.gerinc kétirányú felvételen .Csigolyák peremszélei megnyultak. Zárólemezeken schmorl herniiák vannak Csontsürüség vizsgálat megállapította,hogy kezdődő ostheoporsisom van.Most jöttem ki az INTENZÍV MOZGÁSSZERVI ÉS REHABILITÁCIÓS OSZTÁLYRÓL.
    Diagnózis: (1) M4190 Scoliosis,k.m.n.
    (3) M5110 Lumbalis és más intervertebrális discus rendell.radiculopat
    (5) M7910 Izomfájdalom
    (0) M4190 Scoliosis,k.m.n. Ön szerint mitől alakult ez ki ,lehet-e, kell-e műteni a gerincemet? Esetleg gyógytorna tartósan segítene?

    Köszönöm a mielőbbi válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A filmek ismerete nélkül nem tudok a kérdéseire válaszolni.

  • Tisztelt Dr Ur!!SZeretnék öntöl 1 tanácsot kérni .Mivel nekem van deréktaji gerinc sérvem arol görcsölhet e a vesém és vanak még alhasi fajdalmaim igaz süven járok pisilni is .de érzem is hogy faj a derekam és a bal labam neha
    De a fajdalom joban a bal oldalamat nyomja iletve vese és… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Véres vizeletnek nincs köze a gerincsérvhez.

  • Jo napot! Szeretnem megtudni, hogy a nyaki bordat mikor celszeru muteni! Ugyanis 5cm-es nyaki…

    Jo napot! Szeretnem megtudni, hogy a nyaki bordat mikor celszeru muteni! Ugyanis 5cm-es nyaki bordat mutatott ki a leletem.Szedulok, zsibbad a jobb kezem és faj a fejem. Lehet emiatt? Nem mondtak, h barmit csinalnom kéne. Ön mit javasol? Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem kellene.

  • Tisztelt Doktor Úr! Elnézést ha kissé hipochondernek tűnik a kérdésem,de jobb félni mint megijedni. Két…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Elnézést ha kissé hipochondernek tűnik a kérdésem,de jobb félni mint megijedni.

    Két héttel ezelőtt elkezdett zúgni a fülem,csak a bal.Azóta fülészem adott rá Betasercet hat rá,van egy két zúgás mentes napom,folyamatosan halkult.Szédülés,bizonytalanságérzetem nincs.

    Egy olyan kérdésem lenne,hogy jóindulatú hallóideg-daganat esetén hatna e rá a gyógyszer,amit kaptam?

    A fülészem a létező összes vizsgálatot megcsinálta,vérkép,belgyógyászat,nyaki rtg,Strevens,semmi olyan okot nem láttunk egy enyhe magas vérnyomáson kivül ami kiválthatta volna,és szeretnénk okát megtalálni.

    Neurologiai beutaló indokolt lenne? Milyen ideggyógyászati betegségek esetén lehet egyoldali fülzúgás a tankönyvek szerint?

    Elnézését kérem a rengeteg kérdés miatt,meg valószinű daganatról nincs szó,de aggódom.

    Üdvözlettel és jó egészséget kivánva:egy kérdező

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A hallóideg daganat egyoldali fülzúgást okozhat. Tovább kellene vizsgáltatni magát.

  • Kedves Doktor Úr Megmondaná hogy mi áll az MRI leleten, mert szeretném én is tudni. Tavaly…

    Kedves Doktor Úr

    Megmondaná hogy mi áll az MRI leleten, mert szeretném én is tudni. Tavaly VHL szindrómával operáltak. Ez az éves kontroll vizsgálatra kell.

    Köszönettel: Pali

    Coronalis siku T1 sulyozott axialis siku T2 sulyozott és protondensitásu, valamint kontrasztanyag adása után axialis és coronalis siku felvételeket végeztünk a koponyárol


    A hátsó scala középvonalában a két cerebellumfél dorso-caudalis része között ábrázolodik egy T2 sulyozásnál kifejezetten jelszegény, T1 sulyozásnál isointenz jelnü kontrasztanyagot intenzíven halmozó kb 2,6x1,9x1,7cm nagyságu terime, amelynek cranialis részében egy sávszerü nem halmozó részlet is kimutatható. Az elváltozás térszűkületet vagy liqourpassage zavart nem okoz, oedeme nem kiséri. A szomszédos nyultvelő enyhén deformált, dorssal felé kihuzott. A cerebellaris sulcusok mérsékelten tágabbak. A paravetricularis és subcorticalis fehérállomáynban mindkét oldalon néhány apró jelgazdag góc látható, valamint tágult Virchow-Robin terek ábrázolódna. Jobb oldalon elülső magas frontalisan egy apró, kb 4 mm nagyságu vegyes jeladásu képlet helyezkedik el subcorticalisan, mely cavernomára tipusos.

    Vélemény Korülírt halmozó tu. Residuum a hátső scala kozépvonalában dorso-caudalisan, valamint apró cavernoma jobb oldalon magas frontálisan.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Agydaganatot írt le a radiológus.

  • Tisztelt Dr ur! En egy 31éves férfi vagyok.Problémám a következő lenne:Már 2 hónapja fáj a gerincem…

    Tisztelt Dr ur! En egy 31éves férfi vagyok.Problémám a következő lenne:Már 2 hónapja fáj a gerincem alsó szakasza.De csak akkor ha sokat állok,vagy sétálok.Ha leülök,lefekszem majdnem hogy azonnal megszunik a fájdalom.Ha ülök és előrehajolok érzem hogy feszül,de pár pillanat mulva elmulik.Eddig még nem éreztem hogy kisugározna valamely végtagjaimban.Viszont ha olyan test tartásban vagyok,akkor ha fáj ha mély levegőt veszek.Szokszor a bal oldalon a gerincem mellet alul egy pontban szurkál.Voltam reumatológusnál ő elküldött ultrahangos kezelésre,de semmi javulás.Most ilyen folyadékos elektromos kezelést kapok,gerincre.Nem igazán hiszem hogy használna.Álló munkát végzek és elég kellemetlen hogy sokszor le kell ülnöm,hogy ne fájjon.Ön szerint mi lehet a probléma,es mi lehet a megoldás a javulásra. Kőszőnőm szépen.Dániel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Neeurológiai vizsgálat indokolt lenne. Lehet degenerativ gerincbetegsége.

  • Tisztelt Főorvos Úr ! 36 éves férfi vagyok, jobb fülemben fülzúgást tapasztalok idei nyár…

    Tisztelt Főorvos Úr !

    36 éves férfi vagyok, jobb fülemben fülzúgást tapasztalok idei nyár óta. Számos kivizsgálásra elküldtek, melyből az egyik koponya ct volt, ahol egy nagy cisztát találtak a fejemben. Továbbküldtek MR vizsgálatra, majd ezt követően egy idegsebész kollégája az alábbit irta a kezelőlapomra:

    "...A tegnapi napon elvégzett koponya MR vizsgálat bal oldalon temporo-polarisan 44x33x29 mm-es arachnoideális cystát mutatott ki, ami térszűkületet nem okoz. Javaslat: Panaszok esetén azonnal, egyébként 1 év múlva kontroll vizsgálaton jelentkezzen ekkor kontroll koponya MR vizsgálatra tervezzük beutalni...."

    A kérdésem az alábbiak lennének:
    - a fenti ciszta okozhatja a másik oldalon a fülzúgást?
    (neurologus orvos szerint nem)
    - ez a ciszta számomra elég nagynak tűnik, mennyire nagy és azonnali a veszély? (a fülzúgáson kivül más panaszon nincs, aktiv életet élek, dolgozom és rendszeresen sportolok)
    - a doktor úr eddigi praxisa mit mutat, ezek a ciszták nőnek vagy stabilak, mennyire gyakoriak az ebből fakadó műtétek?


    Az idegsebész kolléga azt mondta, hogy kis esély van a műtétre és csak akkor ha panaszaim vannak ill a műtét általi kockázatokat bőven meghaladják az által elérhető eredmények


    Számomra nagyon fontos a válasza, mert nemrég született meg kisfiúnk aki most 7 hónapos és teljesen elbizonytalanodtam a jövőbeni életkilátásaimmal kapcsolatosan, mióta a cisztáról tudok.... Aggódjak vagy éljem tovább életemet, ahogy eddig?

    Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.

    Tisztelettel:

    Szabolcs

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem okoz problémát. A cysták nem szoktak nőni, ritkán operáljuk.

  • Prosztata próblémával kezeltek ill antibiutikummal,és sajnos visszatérőproblémám ha sokat ülök…

    Prosztata próblémával kezeltek ill antibiutikummal,és sajnos visszatérőproblémám ha sokat ülök nagyon fáj a lábam ill a derekam ami kisugárzik egész combomba,ill zsibbad is .Az urólógus doktor űr masszirozással , és kezeléssel sem tudja megszüntetni a fájdalmamat .Azt kérem öntől hova forduljak evvel a problémámmal ? Lehetséges ,hogy ez egy porc izület gyulladás ,vagy egy ide a sok üléstől nyomhatja aprosztatámat amitől állandóan begyuladhat???? Kérem Tisztelettel válaszát.Reszler Károly

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Reumatológus kezeli az ischiast.

  • Tisztelt Doktor Ur Megpróbálom leírni a fontosabb dolgokat. A problémám múlt év márciusában…

    Tisztelt Doktor Ur
    Megpróbálom leírni a fontosabb dolgokat.
    A problémám múlt év márciusában kezdődött…az egész februárt átköhögtem egy makacs légcső és hörgő gyulladás miatt – készült közben tüdőröntgen- rendben volt…már kifelé voltam a betegségből amikor egyik napról a másikra elkezdett fájni a jobb oldalon az alsó bordák környékén…gondolkodtam mitől lehet----előtte való nap sietségemben felakadt a táskám a kilincsben és visszarántott, akkor meg is ütöttem picit magam és nagyon megrántottam magam. Gondoltam ettől van. Amikor nem mult 2 héten belül megemlitettem a tüdőgondozóban, ahol alaposan meghallgattak és azt mondta a doktornő, hogy a sok köhögéstől lehet a fájás, meg van erőltetve a bordaközti izom vagy egy ideg pecsipődött – legyek türelemmel el fog múlni max. 3 hónapon belül…valóban enyhült is a fájdalom de teljesen nem mult el…
    Ekkor kezdtünk bele a lombikprogramunkba – igazán nem volt időm ezzel a dologgal foglalkozni… …a terhességem első 2 hónapját végighánytam, még kórházban is voltam. Ekkor a sok erőlködéstől ujra elkezdett az oldalam erőteljesen fájni…mivel nem nagyon enyhült a dolog elmentem a kezelőorvoshoz, aki elküldött máj-epe-hasnyálmirigy ultrahangra, ahol nem találtak semmit. Majd decemberben bekerültem a kórházba koraszülés-vetélés kockázatával és innentől végigfeküdtem a terhességem hátralevő 3 hónapját---ezalatt fekvés ujra enyhült a fájás…Közvetlenűl szülés előtt elkapott egy virusos megbetegedés, ami 1 hét köhögéssel járt- minek a hatására megint elkezdett az oldalam erősebben fájni
    Szülés után eldőntőttem mindenképp utána járok a dolognak…
    Először idegorvosnál jártam, aki ugyan megnézte a hárgerincemet, de a bordám körül nem nyomogta meg, igy még mindig nem tudtam hol is fáj valójában, abordám, a bordák között vagy nem is bordám, hanem alatta…röntgenre nem küldött a szoptatás miatt…elküldött rehabilitásióra, ami után vol talán 1-2 nap, hogy egyáltalán nem éreztem a fájást, de pár nap mulva ujra fájt, talán még jobban mint előtte…
    A rehabilitáció 10 napig tartott, mert közben észrevettem a nyakamon, hogy megduzzadt a pajzsmirigyem és addig nem folytaták a kezelést, míg ezt nem hozzák rendbe…elmentem endokrinológushoz, TSH olyan maga volt hogy már nem is mérték az értékét, csak annyi volt irva hogy az érték nagyobb, mint 77…a doktornő nem akart hinni a szemének, hisz előtte 3 hónappal még szuper eredményem volt – 2,3…megemelte az Eutirox adagomat….
    Voltam tüdőröntgenen is -ami negativ volt.
    Majd nemrég voltam ortopéd orvosnál, aki kutyafudtában megnyomta a bordám alatt és azt mondta nem a bordám fáj nekem, kéressem magam hasi ultrahangra…itt már kértem a röntgen, de ugyancsak nem küldött el a szoptatás miatt, bár mondtam, ha kell abba is hagyom…Mivel szerinte nem a bordáimmal van a gond igy a röntgen nyugodtan várhat..kiirt a hátgerincem miatt rehabilitációra…
    Ekkor telt be nálam a pohár…egy ismerősöm férje sebész, protekcióval eljutottam hozzá…Megnyomogta az oldalamat a bordák alatt, hogy megtapintsaa májat és az ott levő szerveket, de közben nem éreztem semmilyen fájdalmat…amikor a bordáimat kezde el sorba nyomogni akkor már annál inkább…elfelejtetem megkérdezni tőle, hogy hanyadik bordát nyomkodta amikor a fájdalmat éreztem, de megpróbálom leirni…ha a hátamra fekszem és behuzom a hasa, akkor ugye látom az utoló hosszu bordát ami még a mellcsonthoz kapcsolódik, az alatt levő borda már nem ér végig…ha ezt a rövidebb bordát megnyomom akkor ez fáj, de csak a vége felé, az oldalamnál már nem…ha megyek lejebb az egyre rövidebb bordákhoz akkor azoknak is a végei fájnak-már amennyire én értek hozzá
    A fájdalom inkább tompa, mint nyilalló…Nyugalmi állapotban, ha ülök, ha a hátamon fekszem, ha levegőt veszek, nem érzem a fájdalmat egyáltalán…ha köhögök, oldalra fordulkok,, főleg ha az oldalamon fekszem, azaz huzodika borda tájék, akkor fáj a legjobban…
    DOktor ur szerint mi lehet ez? Én már a legrosszabra is gondolok...Hova, milyen orvoshoz menjek még...a szoptatást már abbahagytam, hogy ne tudjanak e miatt még 1x lerázni...
    Nagyon félek...

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Csináltatnék egy MR vizsgálatot a kérdéses gerincszakaszról (ahonnan a borda indul).

  • Tisztelt Doktor Ur 33 éves nő vagyok. Az egyik combom közép részén(kissé a külső széle felé)…

    Tisztelt Doktor Ur
    33 éves nő vagyok. Az egyik combom közép részén(kissé a külső széle felé) van egy csomó, helyesebben egy púp-dudor, kb. egy teniszlabda nagyságú területen. Olyan mintha az izom össze lenne ugorva. Ha a lábam fel van rakva, vagy fekszem akkor nem látszik, nem nagyon érezni kézzel sem, csak ha állok. Mindez tavaly márciustól, azaza több mint másfél éve.
    Azóta voltam comcsontröntgenen, ami negativ lett és UHon, de ott sem láttak semmilyen elváltozást.
    Most, hogy bejöttek a hidegek, ha kimegyek azonnal érzem , hogy fáj a dudor, mintha a hideg hatására összehuzodana és ez a féjdalom végig fut azegész combomban, a csipőcsontig…
    Tudom látatlanban nehéz, de mégis mitől lehet? Menjek orvoshoz? Ha igen, akkor milyen orvost érdemes felkeresni?
    Egy nagyon aggódó kérdező

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem gondolom, hogy komoly betegség lenne. Az UH mutatná.

  • Tisztelt Doktor Úr! Erős nyilaló fejfájásom miatt kaptam beutalót MRI vizsgálatra, mely alapján…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Erős nyilaló fejfájásom miatt kaptam beutalót MRI vizsgálatra, mely alapján kiderült, hogy asszimetrikus agykamra tágulatom van (bal 8mm-jobb 17mm).
    Szeretném megkérdezni, hogy ettől lehet-e a fejfájás, illetve, hogy ez az agykamra tágulat ad-e okot aggódásra a jövőre nézve? Jelent-e bármiféle bajt, vagy ez egy egyszerű rendellenesség, mellyel együtt lehet élni?
    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A képeket kellene látnom. Lehet problémamentes asszimetria is.

  • Tisztelt doktorúr.segítségét szeretném kérni az ügyben,hogy szombat reggel ota tart ,hogy a fejem…

    Tisztelt doktorúr.segítségét szeretném kérni az ügyben,hogy szombat reggel ota tart ,hogy a fejem tetején egyetlen egy pontban fájdalmam van,de csak akkor ha hozzáerek,fesulkodok,es meg a sapka nyomásátol is fáj a fejem bubján,de nagyon..mitől lehet ez.most mandulagyulladasom is van,lehet összefüggése?nagyon megijedtem de nem merek vele orvoshoz menni.a fejem búbján lévő egy pontban való fájdalom,bocsáson meg nem talalgatni akarok,csak megnyugtatás céljából kérdezem,lehet daganat?vagy mitől lehet ez?köszönettel.niki

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Ez nem agydaganatra jellemző tünet. Inkább megfázással függhet össze.

  • Tisztelt Dr. Ur! A kerdesem az lenne, hogy az agyban toreno daganatok nagyon hamar kialakulnak?…

    Tisztelt Dr. Ur!

    A kerdesem az lenne, hogy az agyban toreno daganatok nagyon hamar kialakulnak?
    Most meg leirom, hogy miert kerdezem ezt.Harom evvel ezelott fajt a szemgolyom, akkor egy koponya CT kimutatta, hogy van egy mucocele az arcuregemben, amit kivetettem.Ra egy evre ujabb CT csinaltattam,( az orvos azt mondta, hogy tobb CT-t ne csinaltassak, mert nem jo) mert amelyik szemem fajt, azzal lataszavaraim voltak, kb kethetente ot percre mozaikszeru lesz a latasom a bal szememre,(amelyik felet mutottek az arcuregemnek) ami magatol rendezodik.A CT ekkor is negativ volt. Neurologus ,endokrinologus, szemesz, doppler negativ volt.Ra egy evre elmentem egy koponya MRI- re es azon a szemideg gyulladason kivul minden negativ volt.Azt kezeltek, de azota is ugyan ugy vannak ezek a latsazavarok.Egy regi MRI-n, amit magyarorszagon keszitettek azt mondtak, hogy az agyi ereim lumene a bal oldalon szukebbek,es hogy ergotopot kell szedjek.Amig magyarorszagon laktam szedtem is, de mikor hazakoltoztunk romaniaba, a neurologus azt mondta, hogy nem kell szedjem.Mindig is fejfajos voltam, ilyen volt nagymamam, ilyen anyukam, de pl ha elmegyek biciklizni es atlag 25km⁄h sebesseggel biciklizek 30 km-t, egy masfajta fejfajasom lesz, mintha begyulladna a homlokuregem.Ez mar a tavaly is megtortent es az iden most harmadszorra.Ilyenkor faj az orrgyokomnel(bizsereg) es a halantekom kornyeken is luktet.Nem az a kibirhatatlan fajdalom, de zavaro.Elmentem Ful orr gegere, ahol azt mondtak film es vizsgalat utan, hogy nincs begyulladva a homolokuregem, de nagyon gorbe az orrsovenyem.En eddig abban remenykedtem, hogy be van gyulladva es azert mulik olyan nehezen, mert van hogy ket harom ketig is eltart ez a fajdalom,aztan amig meg nem fazik a fejem (mondjuk egy hajmosas utan), addig elmulik a fejfajas.Ket honappal ezelott biciklizes utan rokton kezdodott,utanna egy hajmosas utan es most egy hete ujra fajdogal a kovetkezo keppen: reggel a halantekom korul picit feszult, aztan mind arra gondolok, hogy hogy elozhetnem meg, hogy megfajduljon, probalok relaxalni,vegul nem mondhatom, hogy olyan kibirhatatlanul, de mintha luktet a halantekom.DElutanra mar a homlokomban az arc csontjaimban es a halantekomban nyomast ezrek es ketsegbe vagyok esve, hogy biztos valami nagy baj van az egessz mogott.Kozben kimegyek setalok, vegzem a dolgomat.Azt is megfigyeltem, hogy ha mondjuk szamomra fontos emberek tarsasagaban vagyok nem veszem eszre hogy baj lenne egy ideig, de aztan folytatodik.Estere van hogy jol elkezd fajni, beveszek egy fajdalomcsillapitot es akkor elmulik.Lehet hogy ez egy ordogi kor amit magam generalok, vagy jobb lenne egy ujabb MRi-re elmenni?Tisztelettel egy romaniai no!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Úgy tűnik, hogy nincs agydaganata. A panaszok sem jellegzetesek rá.

  • 2529-es kérdéshez Kedves Doktor Úr! Ezek alapján érdemes lennem legalább egy kontrollra elmenni?…

    2529-es kérdéshez
    Kedves Doktor Úr!
    Ezek alapján érdemes lennem legalább egy kontrollra elmenni? Jelenleg Svédországban dolgozom, ezért csak akkor keresnék megy svéd idegsebészt, ha tényleg fontosnak látja.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Szerintem ráér a vizsgálatra, ha hazajön.

  • Tisztelt Főorvos úr! István vagyok 39-éves.Kérdésem.Pár hete a bal kezem kis ujja és gyürüs…

    Tisztelt Főorvos úr!
    István vagyok 39-éves.Kérdésem.Pár hete a bal kezem kis ujja és gyürüs ujja zsibbad. Ami még most nem jár fogás gyengeséggel és nem akadályoz a munkámban sem. De nagyon zavar.Tud-e nekem ebben valami tanácsot adni,mit tegyek a kezelésére?
    Üdvözlettel :István

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Valószínűleg ulnaris alagút szindrómája van. Neurológiai vizsgálatot javaslok.

  • köszönöm válaszát

    köszönöm válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Kérem.

  • Tisztelt Doktor úr! 28 éves nő vagyok, 10 évvel ezelőtt foltokban elkezdett hullni a hajam.…

    Tisztelt Doktor úr!
    28 éves nő vagyok, 10 évvel ezelőtt foltokban elkezdett hullni a hajam. Ekkor derült fény a hyperprolaktinémiámra is, microadenómám is van, amit utoljára 2005-ben ellenőriztek MRI vizsgálattal. A leletet értékelő idegsebész orvos azt mondta, nem kell vele foglalkozni, míg nem okoz látászavart.
    A magas prolaktinszintet gyógyszerrel kezelték. A héten voltam vérvizsgálaton, határon belüli az értéke. A jobb fülem körül tenyérnyi helyen, a tarkómon 2 ujjnyi helyen, a bal fülem fölött pedig 3 ujjbenyi helyen nincs hajam. Mindenféle vizsgálaton részt vettem a 10 év alatt, többször is, minden eredmény negatív. A mandulámat 10 éve kivették, fogászati problémám sincs. Semmilyen hajhullás elleni szer, sampon, bedörzsölők, kapszulák, gyógynövények, homeopátia nem segítenek. Egyedül a Kenalog injekciótól nőtt ki a hajam, de fél év után ugyanazokon a területeken ismét kihullt. Endokrinológus orvos azt mondja, nem hormonális ok miatt hullik így a hajam. Többször voltam a Bőrklinikán is, ott sem tudták megmondani, mi lehet az oka. 2 éve várandós voltam, akkor egyetlenegy, kb. 1 Ft-os nagyságú foltom volt és soha olyan dús hajam nem volt, mint akkor. Nem tudom, mitévő legyek, hova forduljak segítségért, mert már tényleg mindenhol voltam és mindent kipróbáltam. Ön szerint a microadenoma jelenléte okozhatja-e a problémámat?Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem gondolom, hogy a microadenomatól lenne tünete.

  • szép jó napot doktor úr 36 éves féri vagyok aki teljesen tanácstalan mert most voltam külömbözö…

    szép jó napot doktor úr 36 éves féri vagyok aki teljesen tanácstalan mert most voltam külömbözö vizsgálatokon és orvosoknál a tüneteim a bal olodalamon az arcom néha zsibad és a karomat se érzem néha ugy elzsibad hogy nem érzem a fejem ilyenkor majd szét robban melegem lesz a szivem hevesen dobog és ugy érzem mindjárt elfogok ájulni és csak atol leszek jobban ha a friss levegöre megyek elöször a körzeti orvosnál volta aki elküdöt vizelet és vér vizsgálatra és minden rendben volt elküldöt az idegosztályra ahol azagyi müködést nézték utána onnon ctn voltam itt se találtak semmit innen elmentem egy kariologushoz ahol ekgt néztek vérnyomást és holter vizsgálaton is voltam még terhelésre is elmentem ott is minden renben volt innen pajzsmirigyvizsgálatra mentem izotoposra és itt sem találtak semmit atüneteim nem szüntek meg de teljesen tanácstalan vagyok merre induljak az hozátartozik eddig azt se tudtam hogy léteznek orvosok segitségét elöre is nagyon szépen köszönöm tiszeletel mihály

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Leginkább lelki eredetűnek gondolom a panaszait a leírtak alapján.