A betegek kérdései (4604)

  • Tisztelt Doktor Úr! Tartós fejfájás miatt MRI vizsgálat készült, ami vasc. encephalopathia min.…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Tartós fejfájás miatt MRI vizsgálat készült, ami vasc. encephalopathia min. grad. betegséget állapított meg.
    "Az oldalkamrák szarvai körül leucoaraiosis van. Mindkét oldalon a frontalis szarv mellett és parietalisan a fehérállományban subcorticalisan néhány apró 3-5 mm-es jelfokozott vascularis góc látható."
    Nootropilt+aspirin protectet szedek, voltam 1 hetes infúziós kezelésen. A fejfájásom megszűnt, viszont a fejemben az enyhe bizonytalanságérzésem megmaradt és a bal fülem is állandóan zúg + a fejem mozgatásakor súrlódó hangot hallok (nyakcsigolya meszesedéstől?). Nem volt magas vérnyomásom, nem dohányoztam, egy kicsit magasabb volt a triglicerid szintem (2,3). Mitől alakult ki, vagy genetikai hajlamom van rá? Hogyan lehetne kideríteni? Mivel csak 47 éves vagyok, nagyon el vagyok keseredve. El kezdtem diétázni, fogytam is 8 kg-t fél év alatt. legutóbbi vérvizsgálat eredménye jó értékek, koleszterin:3,78, triglicerid: 1,3, glukoz: 5,03). Halolaj kapszulát és fokhagymát eszem. Mit tehetek még, hogy megállítsam, vagy visszafordítsam a folyamatot? Milyen vizsgálatokkal lehetne kideríteni az okokat, pld. transcaniális doppler, vagy esetleg genetikai okokat, vagy az esetleges magas homociszteinszintet vérvizsgálattal, genetikai vizsgálattal? A Nootropilon és Cavintonon kívül egyéb gyógyszerek (a neurológus a Gingko Bilobát javasolta, mivel a Nootropiltól fáj a fejem), vitaminkészítmények (Dr. Rath-féle, vagy Lenkei vitaminok, stb.), vagy Bemer mágneses kezelés jó hatású lenne-e (a mikrocirkulációt javítja)? Vagy ez az enyhe szédülésszerű érzésem mindig megmarad? Mit és kit ajánl, ami⁄aki segíteni tudna nekem? Nem akarok lerobbanni. Köszönettel: Z. Zsombor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Szerintem többet nem tehet az egészségéért, dicséretes az erőfeszítése.

  • Tisztelt Főorvos Úr! 38 éves,3 gyermekes anyuka vagyok,1 évvel ezelőtt szültem. Már fiatalon…

    Tisztelt Főorvos Úr!

    38 éves,3 gyermekes anyuka vagyok,1 évvel ezelőtt szültem. Már fiatalon 18 éves korom óta migrénes fejfájásom van-volt.15 évvel ezelőtt egy kamion hátulról belénk ütközött,a nyakam megrándult.kaptam puha gallért rögzítésnek,de akkor úgy éreztem,hogy nincs nagy szükségem rá,ezért nem is pihentem. az elmúlt kb.2 évben megváltozott a fejfájásom,a nyakamból indul,úgy ébredek,hogy nagyon fáj a nyakam,vállaim,majd 1-2 óra elteltével jobb oldalon halántéknál fáj,illetve a nyaki fájdalom illetve a koponya hátsó-alsó részéig felmegy ez a fájdalom s ez végig megmarad. elkezdtem figyelni,hogy milyen rendszeres ez,kb.8-10 naponként fordul elő és kb.12 órán keresztül tart. Lehet agydaganat? Neurólogushoz vagy reumatológushoz forduljak? Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem valószinű az agydaganat, inkább nyaki meszesedés. Nyaki MR kellene.

  • Tisztelt Dr.Ur!A multkor mar irtam onnek gerincfajdalom vegett.Ma kiderult hogy az L.V csigolyam el van torve.Ket oldalt es kozepen,es ezert szokott fajni a gerincemnel.A baj csak az hogy a reumatologus nagyon elkeseritett.Azt mondta ezt gyogyitani nem lehet,a csont sosem fog osszeforni.Es ha… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Keressen fel.

  • Tisztelt Főorvos úr! 2004-ben bo-i L. V szintben discectomia, majd 2008-ban hegesedés miatt…

    Tisztelt Főorvos úr!

    2004-ben bo-i L. V szintben discectomia, majd 2008-ban hegesedés miatt reoperatio műtéti beavatkozás történt.
    2010-2011-ben a fájdalomtól már alig bírtam menni, felkerestem a szakorvost, hogy nem értem mi történik hiszen azt gondoltam a műtét után minden rendben lesz, ennek ellenére a derék tájon, mindkét lábamba olyan égető fájdalom volt, hogy már egy egyszerű házi munkát is alig tudtam elvégezni! A szakorvos MR vizsgálatot kért, melynek eredménye újabb kialakult hegesedés. Tehát az orvos javaslata, műtéti beavatkozás újból. Nem akartam elhinni, talán van valami más lehetőség is, újabb műtét hiszen az előző beavatkozások után is sokkal gyengébb lett az izomzatom, na meg a fájdalom!
    A Debreceni Egyetem Orvos és Egészségtudományi Klinika, Idegsebészeti rendelésére kértem időpontot 2011-ben.
    A vizsgálat során a dr. megnézte a MR felvételt mely értékelése a következő: az operált lumbosacralis szintben látszik apró herina, ill hegesedés, amely esetleg a bal S. 1 gyököt elérheti. Azomban a panaszok jellege nem recidívára utal, ezért hátterükben leginkább szegmentális instabilitás merülhet fel. A panaszok hátterében felmerülhet még neuropathiás jelleg is. Neurologiai gondozásba vétel, illetve alacsony dózisban, majd felépítve Tegretor szedése, ha mellékh. okoz Gordius, Lyrica adható.
    A Tegretor enyhitett a fájdalmamon, oktoberben elhagytam mert féltem károsodik a májam,hiszen hat hónaponta kontroll. szerencsére minden rendben volt. A véleményem, enyhitett de nem szüntette meg a fájdalmat, kicsit jobban megtornáztatom magam, vagy intezívebb munkát csinálok, este már csak ülök és várom, hogy szünjön a fájdalom.
    A neurológus utamra engedett vélemény: Postlaminectomias syndróma
    Terápia: analgeticum
    Tisztelettel kérem az ön véleményezését is főorvos úr, nem szeretném az újabb műtétet, nagyon kell vigyáznom minden mozdulatomra.
    Ezek után őn mit javasol számíthatok rá, hogy rosszabodik az állapotom, kihez forduljak!


    Várom válaszát!
    Tisztelettel: Mária

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A debreceni idegsebész dr. úgy látszik, érti a szakmáját.

  • Tisztelt doktor ur. Szeretnèm ontol kèrdezni lehet e agy tàlyogot kapni mert egy traumàs sèrulès…

    Tisztelt doktor ur.
    Szeretnèm ontol kèrdezni lehet e agy tàlyogot kapni mert egy traumàs sèrulès èrte a fejet?
    Mivel a fèrjemnek az agytàlyog elott volt egy auto balesete amikor nagyon beutotte a fejèt ès az orra eltort. A baleset utàn Korubelul 7 honappal kèsobb talàltak nàla egy agytàlyogot .Persze eltàvolitottàk. (1.5cm àtmèroju sima felszinu, a metszès alapokon szurkès fehèren foltos,kissè transparens puha szurkès fehèr szovetdarab.
    Abscessus lobi fronto parietalis hemisphaerii sinistri cerebri.)
    Nekunk az orvosok azt mondtàk hogy ha valakinek agytàlyogja van akkor valamilyen baktèriumnak kellett volna lennie a vèrben ès ez nem volt.
    tisztelettel.szilvia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Lehet, de nem biztos. Nem kell baktérium a vérben agytályog esetén.

  • Tisztelt Doktor Ur! Kerdesem a kovetkezo lenne: agyeki (L5- S1)porckoronserv mutet utan mennyi…

    Tisztelt Doktor Ur!

    Kerdesem a kovetkezo lenne: agyeki (L5- S1)porckoronserv mutet utan mennyi idovel lehet ujabb MRI
    vizsgalatot kesziteni, ha meg eros fajdalmak vannak?Masodik muteten estem tul, rovid ido leforgasa alatt (ket es fel honap telt el a ketto kozott, elso mutet utan kiujult). Ha a fajdalmak nem enyhultek es tovabbbterjedt a zsibbadas ajanlott-e masodik mutet utan 7 hettel ujabb MRI-t kesziteni vagy meg tul korai? Sokat kell utaznunk a kontroll miatt, ezert is dontenenk igy, hogy meglegyen.

    Tisztelettel, Ava

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Már válaszoltam.

  • Tisztelt Doktor Ur! Kerdesem a kovetkezo lenne: porckoronserv mutet utan mennyi idovel lehet…

    Tisztelt Doktor Ur!

    Kerdesem a kovetkezo lenne: porckoronserv mutet utan mennyi idovel lehet ujabb MRI
    vizsgalatot kesziteni, ha meg eros fajdalmak vannak?Masodik muteten estem tul, rovid ido leforgasa alatt (ket es fel honap telt el a ketto kozott, elso mutet utan kiujult). Ha a fajdalmak nem enyhultek es tovabbbterjedt a zsibbadas ajanlott-e masodik mutet utan 7 hettel ujabb MRI-t kesziteni vagy meg tul korai? Sokat kell utaznunk a kontroll miatt, ezert is dontenenk igy, hogy meglegyen.

    Tisztelettel, Ava

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Bármikor lehet MR vizssgálatot készíteni, ha indokolt. Ismerni kellene a részletes kórtörténetet.

  • Kedves Doktor úr! Már másfél éve leugrottam olyan másfél méterről és beleálltam. Az alsó gerinc…

    Kedves Doktor úr!

    Már másfél éve leugrottam olyan másfél méterről és beleálltam. Az alsó gerinc porckorongom csúnyán össze nyomódott. Voltam mr-en enyhe benyomódásokat állapítottak meg és hogy elmozdult a helyéról. De most is be van dagadva és fáj. Kérdésem az lenne menyi idő alatt múlik az ilyen jellegű sérülés 5 vagy 10 év vagy soha?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem értem a problémát. Esetleg a képekkel keressen fel idegsebészt.

  • Tisztelt Doktor Úr! Hat héttel ezelőtt lebénult a jobb arcfelem, Bell féle arcidegbénulást diagnosztizált…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Hat héttel ezelőtt lebénult a jobb arcfelem, Bell féle arcidegbénulást diagnosztizált a neurológus. A bénulás oka ismeretlen. A szteroidos kezelésen túl vagyok, illetve 23 ingeráram kezelésen is.
    A kezdeti státuszom: a jobb szemem egyáltalán nem tudtam lehunyni, a szám jobb széle elcsúszott, kb. fél cm-rel lejjebb volt mint a másik szájszélem, illetve a szájzug sem rögzült, elcsúszott balra. Az orrom, homlokom nem tudtam ráncolni, szemöldököm nem tudtam felhúzni.
    A jelenlegi státusz: a jobb szemem nem tudom teljesen lecsukni, kb. 2 mm még hiányzik. A jobb szájzug nagyjából már a helyére került, nincs lecsúszva, de még mindig nem tudom megmozdítani, nem tudok mosolyogni. A szemöldököm nem tudom még látványosan felhúzni, de fölötte már a felhúzási próba során megjelenik egy kis gödör, ráncok viszont még most sem. A homlokom még nem tudom ráncolni, de tapintás során érzem, hogy a ráncolási kísérletek során belül már megmozdult valami.
    A fájdalom már csak időnként - elsősorban estefele - jön elő, és nem olyan erős, mint a betegség elején
    CT alapján nem találtak eltérést, január végén lesz egy MRI vizsgálatom.
    Hallásvizsgálat eredménye jó. Egyéb műszeres vizsgálatra (pl. EMG) nem került sor.
    Kérdésem: normális-e ez a gyógyulási tempó? Milyen egyéb vizsgálatokat lenne érdemes vagy esetleg szükséges elvégezni?
    Akupunktúrával felgyorsítható-e a gyógyulás?
    Kb. 3-4 évvel ezelőtt volt bennem kettő db kullancs. Ennyi idő eltelte után az esetleg okozhatja-e a bénulást? Krónikus arc vagy homloküreg gyulladás lehet-e a bénulás kiváltó oka?
    Mielőbbi válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Gyógyuló Bell paresise van. A tempó és az eredmény nem jósolható előre. Egyelőre elégedett lennék.

  • Tisztelt Dr Úr! Én a kponya MR-em miatt írok önnek,amit intraductalis paplillomatozis miatt…

    Tisztelt Dr Úr!

    Én a kponya MR-em miatt írok önnek,amit intraductalis paplillomatozis miatt kértek.Gondolom a microadenoma kizárása miatt!Én azt szeretném megkérdezni a lelet elolvasása után,h ön szerint a kapott lelet és az intraduc.pap.is összefüggyésben áll e,azaz ok okozatban van?Tudom,h véleményt a felvételekkel együtt tudna alkotni,⁄eü dolgozó vagyok.⁄
    A kapott mr eredmény:
    ""Szabályos chiasma ábrázolódik,A hypophysisnyél nem dislocalt,A hypophysis állomány bal oldalán elmosódott konturú kiszélesedett terület ábrázolódik.Az elváltozás tipusos adenomára utló halmozást nem mutat.Legintenzívebben a kései képeken a halmozás alapján nem egyértelmű körülírt baloldali hypophyzis folyamat felmerült.Az elváltozás a v.s.virtuális az iköböl űr felé bedomborodik.A carotis syphonok és a sinus cavernosusok szabályos képet adnak.Jelentős destructio a sella területén nem található.Jobb oldalob a capsula externa kezdeti szakaszán T2 hatású képeken hyperintens 5 mm-es gós is megjelenik!

    A vélemény:A hypophysis elváláltozás ,főleg az elmosott kontur miatt nem tipusos adenomára,de az észlelt elváltozás miatt idegsebészeti vizsgálat javasolt⁄egyéb eredetű folyamat kizárása miatt is.⁄A capsula externa területén észlelt gócos elváltozás lehet jelentőség nélküli melléklelet,de követése mindenképpen javasolt.

    Ez lett az eredmény!!
    Még előttem áll egy emlő mr is,és kapott eredményekkel az onkoteam dönt,h mi lesz velem!!
    Köszönöm előre is a válaszát.
    Tisztelettel.Katalin⁄Műtősnő⁄

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A koponya MR bizonytalan patológiát mutat még annak is, aki látta. Sajnos sokat nem tudok hozzátenni.

  • Tisztelt Doktor Úr.

    37 éve nő vagyok fizikai munkát végzek .Régóta kb.15 éve vannak deréktáji panaszaim,amik tavaly októberig gyógyszerrel kezeléssel helyre jöttek.De október óta jobb lábam zsibbadt hasogatott,derekam is nagyon fájt.decemberben készült MR:L.IV-S.I.csigolyák közötti… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Megmutatnám a képeket idegsebésznek.

  • Tisztelt Főorvos Úr! A napokban kaptam meg az koponya MR vizsgálatom eredményét! Melyben:…

    Tisztelt Főorvos Úr!

    A napokban kaptam meg az koponya MR vizsgálatom eredményét! Melyben: Jobb oldalon a fronto-parietalis határon subcorticalisan 5mm-es jeldús góc látható a T2 hatású felvételen.
    Ez mit jelent?
    Előzmények: Erős fejfájás, rossz közérzet és a jobb szemre homályos látás a fejfás ideje alatt.

    Előre is köszönöm!! Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Látni kellene a képeket.

  • Dr.szekely gyorgy! 23 eves vagyok.es van egy ket eves kisfiam. 1 eve kb. az orvosok azt allapitotak…

    Dr.szekely gyorgy!

    23 eves vagyok.es van egy ket eves kisfiam.
    1 eve kb. az orvosok azt allapitotak meg hogy panik beteg vagyok.Az ingereim zavarosan mukodnek:
    amiket altalaban erzek:
    olyan mintha:
    -egne a verem.testem
    -folyton kiszarad a szam
    -nehezen nyelek
    -faj a fejem hatul a tarkomnal,olyankor szedulok,es bizsereg az egesz fejem kozben,mintha egy nagy suly lenne a fejembe amikor lehajolok elore huz,es a szemem is nyomodik kozben.es roppogast hallok a fejemben.
    -tornazni nem nagyon merek mert olyankor szedulok
    -elvesztem az egyensulyom
    -nem tudok gondolkodni mert zavrat erzek minhta szet hullana minden korulottem
    es ugy erzem mintha egy-ket testreszem le lenne vargna
    -kozossegben sem erzem jol magam ,viszont egyedul sem.
    mostanabba kozben elege faj a hatam is es a gerincem is.
    On szerint mi lehet a problema??
    1 nap 3* etkezem
    folyadek bevitel kb.1 liter de kevesebb is szokott lenni
    tobb mint 8 orat szoktam pihenni
    az orvos irt nekem altatot mert feltem aludni remalmamim is voltak..
    de mar nem szedem .
    szedtem nyugtatot is de nagyon fajt a fejem tole ,de mar nem szedek kb.8 honapja es a fejem mindig faj.

    ELORE IS KOSZONOM A VALASZAT
    VIRGINIA

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Valószínűleg pánik betegsége van. Ez nem idegsebészeti probléma.

  • Kedves Doktor úr! 4 éve szenvedek nyakferdülés miatt. Neurologusom Botox injekciot ad a nyakamba…

    Kedves Doktor úr! 4 éve szenvedek nyakferdülés miatt. Neurologusom Botox injekciot ad a nyakamba 3 havonta de semmi javulás. 45 éves nő vagyok. 2 éve nem tudok dolgozni semmi jövedelmem nincs a betegségem miatt. Tudna esetleg valami más módszert vagy olyan gyogyito centrumot ahol meg tudnának gyógyitani? Köszönettel Kiss Ildikó.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Sajnos ez egy nehezen kezelhető betegség. A sebészeti módszerek nem hozták meg a kívánt hatást. Igazán hatékony kezelésről nem tudok.

  • Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy pénteken voltam a háziorvosomnál…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy pénteken voltam a háziorvosomnál ahol középfül gyulladást állapított meg a jobb fülemnél, kaptam rá Dalacint meg fülcseppet , úgy éreztem, hogy javul DE jelenleg annyira fáj jobb oldalon végig a fejem, hogy megőrülök, főleg a fülem felett. Ez a fülgyulladás miatt lehet vagy valami más okozhatja? Nagyon megvagyok ijedve, hogy nagy bajom van :( .....
    Válaszát Előre is köszönöm!
    Tisztelettel: Anett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Ez nem idegsebészeti probléma. Forduljon fülészhez.

  • Ő férfi!azt elfelejtettem odaírni!Köszönöm a választ!

    Ő férfi!azt elfelejtettem odaírni!Köszönöm a választ!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Legyenek nyugodtak, ezek a gyógyszerek a hím ivarsejtekben nem okoznak elváltozást.

  • Jó napot kívánok! Érdeklődni szeretnék,hogy a párom epilepsziás és trileptalt szed rá,reggel…

    Jó napot kívánok!
    Érdeklődni szeretnék,hogy a párom epilepsziás és trileptalt szed rá,reggel egyet és este egyet!Jövőre szeretnénk babát!És olyan kérdésem lenne,hogy ez mennyire befolyásolja a teherbeesést vagy a magzatot?Abba kell e hagynia a gyógyszer szedését,hogy kimenjen a szervezetéből,vagy egyáltalán nem befolyásolja ezt a dolgot?Abbahagyni szerintem semmiképp nem tudná,mert akkor lehet hogy lenne remegése vagy rohama!És sajnos van egy másik betegsége is a vastagbélgyulladás amire szintén gyógyszert szed!Ezért érdeklődöm,hogy a trileptal az mennyire van hatással erre a dologra,vagy lehet e a babának valami problémája ebből?Öröklődésre azt mondták hogy nem,mivel neki szerzett betegség mindkettő!
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Ha a gyógyszerszedő fél a férfi, akkor nem kell abbahagynia a kezelést, Ha a nő, akkor konzultáljon a nőgyógyászával.

  • Tisztelt Főorvos úr! Sajnos június óta kínlódok nyaki,váll és állandó fejfájással ,feszüléssel. az…

    Tisztelt Főorvos úr!

    Sajnos június óta kínlódok nyaki,váll és állandó fejfájással ,feszüléssel.
    az MR kimutatta:gerinc íve diszharmónikus,nyaki lordosis kiegyenesedett,C. V-VI. magasságában enyhe kyphosis látható.
    A csigolyatestek magassága megtartott,a peremszélek megnyúltak.
    a discusok jelintenzitása a T2 szekvencián csökkent.
    A C.V. ÉS C.VI.discusokonmediális protrusio figyelhető meg.
    Vélemény:
    -protrusio disci: C.V et C.VI.
    -mÉRS. SPONDYOLISIS,polydiscopathia.

    A fő problémám az állandó fájdalom,túl vagyok gyógyszeres kezeléseken,fizikoterápián.gyógymasszázson,gyógytornán. 2 hetes kórházi infúziós kezelésen,ottani vízsugaras és egyéb kezeléseken. fájdalomcsillapítókon élek és izomlazítókon,szinte éjjel 1-2 órát alszom ,mert nyomódik a fejem a koponya alsó része állandóan fáj,nem tudom mit tehetnék még ,hogy rendbe jöjjek.
    Már úgy érzem lassan felőröl ez az egész.
    Eddig még idegsebész nem látott,de szerintem nem ártana,mert nem bírom ezt a fájdalmat már tovább.
    Nem tudom lehet-e,kell-e műteni?
    Kérném tanácsát....szeretném ha megvizsgálna,akár a magánrendelőben is,
    várom válaszát,amit előre is köszönök!
    Gy. Enikő

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    jelentkezzen be a 30-349-9208 telefonon, munkaidőben.

  • Tisztelt Doktorúr! 30-as nő vagyok. Decemberben voltam a fül-orr-gégészeten feszülő arcfájdalom…

    Tisztelt Doktorúr!

    30-as nő vagyok. Decemberben voltam a fül-orr-gégészeten feszülő arcfájdalom panaszokkal, amelyhez rossz közérzet, szédülés, fáradékonyság is társult. A röntgen leleten ez szerepelt:

    Mk. sin.max. nyálkahártyája körkörösen oedemás.
    A septum nasi kissé jobbra devial.

    Kaptam Fromilid Uno-t, Rhinochort sprayt. Közben refluxra Refluxont is szedek, mert régebben okozott a sav arcfeszülő problémát, akkor a lelet negatív volt.

    Az antibiotikum beszedése után a problémám nem szűnt meg, sőt tovább fokozódott, nagyon rosszul éreztem magam, a szemem is bevörösödött és fájt. A következő röntgen ezt mutatta:

    Az előző felvételhez képest a sin. max. nyálkahártyája továbbra is oedemas, sőt az oedema nagysága - főleg a bal oldalon - növekedett.
    Egyebekben status idem.

    Most az Aktil Duót szedem. 875 mg6125 mg-os adagot, de nem igazán érzem a javulást. A homlokom még mindig majd kiszakad a tompa fájdalomtól, a két szem körül összpontosul a fájdalom, illetve a bal szemem feletti részen. A két arccsontom is fáj időnként tompán. Leginkább a fejem teteje fáj, feszül állandóan, mint akit fejbevágtak és kóvályog. A közérzetem talán picivel jobb, de nem sokkal. A két szemem minden éjszaka begyullad, vörös és váladékozik enyhén.

    Olvastam, hogy az arcüreggyulladás egyik szövődménye lehet a látóideggyulladás, vagy az agyhártyagyulladás. Kérdésem az lenne, hogyha ez bekövetkezik miből lehet felismerni, illetve érdemes-e MRI-t kérni? Hisz már a 2. antibiotikum kúrát szedem, s úgy érzem semmi eredménye. Vagy ez a fájdalom lehet mástól is?

    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Persze lehet szövődmény, de ritkán. Egyelőre kövesse a fülorvos javaslatát.

  • Jó napot kívánok!

    Tísztelt Doktor Úr!

    26 éves vagyok, hégy hónapja kezdődtek a panaszaim.
    Nyaki gerinc alsó részén fájdalom, mely lesugárzik hát közepére, mindkét vállba, karba, ujjakba.
    Kisujj illetve középső ujj zsibbadása,
    bal kézfejjen… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Izom és idegbetegségek. Reméljük, megtalálják az okot.