A betegek kérdései (4587)

  • Tisztelt Főorvos Úr! Negyvenöt éves korom óta észleltem az emlékezési képességem csökkentését..25…

    Tisztelt Főorvos Úr!
    Negyvenöt éves korom óta észleltem az emlékezési képességem csökkentését..25 éve- megszakitásokkal -szedtem a Memoril tb.-át 12oo ast(ez volt a napi adag.)
    A feledékenysé fokozodott(75 éves vagyok) mondtam a házi orvosnak,hogy ynincs-e valami jobb orvosság és felirta a Sermiont.
    Kérdésem, hogy a régóta fennálló betegség deminencia vagy az alzheimer kor kezdeti állapota.
    Olvastam tesztet az alapján nem az alzheimerkórtünik a dignozisnak.
    Előreisköszönöm a válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Forduljon psychiáterhez.

  • Közepes mértékben osteoporotikus csigolyán végeznek-e stabilizacios műtétet ?

    Közepes mértékben osteoporotikus csigolyán végeznek-e stabilizacios műtétet ?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Igen.

  • Tisztelt Doktor Úr! Panaszaim több, mint 1 éve kezdődtek és azóta csak egyre súlyosabb. Jelenleg…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Panaszaim több, mint 1 éve kezdődtek és azóta csak egyre súlyosabb. Jelenleg mindennapi rosszulléttel küzdök, ami már nehezen elviselhető. Tünetek: tarkó tájéki fájdalom, nyaki (elöl) erek feszítése, fej mozgatására homloktáji nyomás, jobb karom zsibbad, az ujjaim nehezebben hajlítom, mint baloldalt. Emellett fáj a hátam is, viszonylag fenti részen. Legrosszabb, h nehezen veszem a levegőt, ilyenkor az erek is feszítenek, a mellkasnál is fáj kissé, mint amikor elzáródik valami vagy oxigénhiányos. A hasam nagyon meg van puffadva, ezért gasztroenterológussal kezdtem, aki refluxot állapított meg, a savtól felfújódhatok. Diétáztam, savlekötőt szedtem, semmit se használt. Utána elmentem reumatológushoz a nyaki dolgok miatt, hátha sérv vagy ér probléma, de elvileg fiatal vagyok (25), ezért nem foglalkoztak velem, nem vizsgáltak semmit. Mivel a mandulám állandó jelleggel begyulladt, ezért azt eltávolították, baktériumok telepedtek meg rajta. A tünetek ezután sem szűntek, pedig ez is okozhatta elvileg. Utána belgyógyászhoz mentem, aki látva a leleteimet, azt mondta teljesen egészséges vagyok, biztos a stressztől van. Frontint írt fel, az se használ. Én nem gondolnám, hogy pszichés eredetű. (Legalábbis amíg lehet ezer más dolog, amit ki se vizsgáltak...)
    Így most nem tudom kihez forduljak, sehol nem vettek komolyan, de már nem bírom. A tünetek nem egyértelműek, vérképem jó, mellkasrg negatív, ezért mindenhol csak továbbítanak! A mandula okozhat szövődményt, ami nem múlik el, ha kiszedik és nem vették észre?

    Kérem segítsen, hogy legalább elindulhassak.
    Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Leginkább pszichés eredetűnek tünnek a panaszai.

  • KEDVES DOKTOR UR KÉRDÉSEM AZ LENE PÁNIKBETEG VAGYOK ÉS XANAXOTT NÉGY 1MNÉT SZEDEK MEG SERTRALINT…

    KEDVES DOKTOR UR KÉRDÉSEM AZ LENE PÁNIKBETEG VAGYOK ÉS XANAXOTT NÉGY 1MNÉT SZEDEK MEG SERTRALINT SANDOSZOT KETÖ SZÁZAST MGNÉT ESETLEG HA ALLERGIÁS LENÉK RÁ MIKK A TÜNETEI EGY JO PÁR VIZSGÁLATOT MEGCSINÁLTAM AMI NEGATIV TELTSÉGÉRZÉS HAS FUFADÁS GÖRCS FÁJÁS MITÖL LEHET VÁROM KEDVES VÁLASZÁT

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Pánik betegséggel nem foglalkozom.

  • Tisztelt Doktor Úr! Nagy elkeseredésemben írok, tanácstalan vagyok. Édesapámról van szó, akinek…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Nagy elkeseredésemben írok, tanácstalan vagyok. Édesapámról van szó, akinek több mint 2 éve a felső testén a melltől egészen a fél oldalán nagy kiterjedésű övsömör található. 3 hétig feküdt a bőrgyógyászaton a kezdetek kezdetén. Sajnos azóta a fájdalom mindennapi. Nagyon erős, kínzó gyötrő "idegtépő" fájdalmak kísérik az életét. Morfium (50-es) tapaszt és contramall kapszulát kap a fájdalmára. Ezzel a fájdalmai csökkennek de idővel 1 nap múlva ismét visszatérnek az elviselhetetlen fájdalmak. Felkerestünk egy ideggyógyászt aki tegretol nevű gyógyszert írt fel Édesapámnak. Feltehetően a gyógyszer segíthet, igaz még egy hete szedi Édesapám a gyógyszert.
    Nagyon fontos tudni, hogy a Betegnek vagy egy alapbetegsége a CLL.
    Kérem adjon tanácsot mit tegyünk, hova induljunk el, hogy a fájdalmak csökkenjenek, mert ebbe a látványba amit Édesapámtól "érzünk" már az egész család belerokkan, mert nem tudunk rajta segíteni. Nagyon nagyon várom a válaszát.

    Üdvözlettel: Földi

    Ui: akupunktúra stb....?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Sajnos az betegnél postherpeticus neuropathia alakult ki. Gyógyszeres lehetőség van csak: carbamazepine, gabapentin, pregabalin.

  • Tisztelt Dr.Székely György Kérdésem a következő lenne: ápr.16(hétfőn) box-edzésen többször…

    Tisztelt Dr.Székely György

    Kérdésem a következő lenne: ápr.16(hétfőn) box-edzésen többször is fülön találtak,és meg-meg szédültem,de semmi komolyabb bajom nem volt(nem ájultam el..stb),hazamentem edzés után,nagyon fájt a fejem,megpróbáltam elaludni.Másnap reggel néha-néha megszédültem,és fájt a fejem,szinte egész nap,elmentem orvoshoz,azt mondta hogy nem komoly(csak külső szemmel vizsgált meg),felírt 2 gyógyszert: 2x1200mg piracetam; 2x24mg betahistine
    (semmi hányinger,vagy hasmenésem nemvolt)
    A héten már voltam edzésen,de nagyon sokat fáj a fejem,Ön szerint agyrázkódás miatt van ez,vagy ez a nagy hőmérsékletváltozás is közre játszik? Mert olvastam hogy az agyrázkódást 1-2 hónapig folyamatos fejfájás követi.

    Válaszát előre is köszönöm: Attila (17 éves vagyok)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Lehet agyrázkódás. Egyelőre sok folyadék fogyasztást és kiméletet javaslok.

  • Tisztelt DR.ÚR! Megszeretném kérdezni hogy mit jelent Jobb oldali parasagittalis discus protrusio…

    Tisztelt DR.ÚR!
    Megszeretném kérdezni hogy mit jelent Jobb oldali parasagittalis discus protrusio a Th.III.résbenÉs a C.IV.rés enyhén beszűkült a rést határoló csigolyák peremszélei megnyúltak,a résben a discus enyhe fokú széles alapú körkörös protrosiot mutat.A nyaki lordosis ive kiegyenesedett.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Enyhe fokú kopásos jelek.

  • Tisztelt Doktor Úr! Tavaly júliusban műtöttek LV. kiszakadt porckorongsérvvel. Sajnos a panaszaim…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Tavaly júliusban műtöttek LV. kiszakadt porckorongsérvvel. Sajnos a panaszaim tavaly márciusban kezdődtek, amikor is munkahelyemen egy hatalmas fájdalmat éreztem a derekamban. Korábban is voltak problémáim, de azok három négy hét alatt megszűntek. Fokozatosan rosszabbodott az állapotom, négy orvosnál voltam,mire diagnosztizálták, hogy kiszakadt sérvem van. Sajnos műtét után három héttel visszatértek a panaszaim, most már ott tartok, hogy mindkét lábam állandóan zsibbad, el kezdett vékonyodni a jobb lábam, minden lépés fáj, állandóan sántítok, ülni, állni sokáig nem bírok. A jobb lábamra nem bírok ránehezedni, mert nem bír el, összecsuklik alattam. Sőt, ami még nagyon rossz, hogy műtét után a jobb lábam valamennyivel rövidebb lett, de most már a két lábam rövidülése között egyre nagyobb a különbség. Mitől lehet ez? Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Forduljon az operáló orvoshoz, aki a legjobban ismeri a betegségét.

  • Doktor Úr!Mosonmagyaróváron lakom,és nem úgy megy,hogy egyről a kettőre eltudnék menni Pestre...én…

    Doktor Úr!Mosonmagyaróváron lakom,és nem úgy megy,hogy egyről a kettőre eltudnék menni Pestre...én csak arra szeretnék választ kapni,hogy van e bajom,vagy nincs...ezt cd nélkül nem tudná megmondani?!vagy esetleg a cd-t eltudnám juttatni postán önhöz?köszönöm türelmét!Bettina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Sajnos ebben az esetben a személyes találkozó elengedhetetlen.

  • Tisztelt Doktorúr! Mr eredmény 2005-be:A lumbalis csigolyatestek magassága megtartott.Az…

    Tisztelt Doktorúr!



    Mr eredmény 2005-be:A lumbalis csigolyatestek magassága megtartott.Az alsó háti,felső ágyéki csigolyatestek zárólemezeit schmorl herniak domborítják be.Az I., III.V. ágyéki jelintenzitása,folyadéktartalma megtartott a T2 súlyozott mérésen.Ezzel szemben a II. ágyéki porckorong jelintenzitása csökkent.A conus ép.Valamennyi ágyéki porckorong a középvonalban eléri ugyan a durazsákot,de azt még nem deformálja.A kilépő gyökök szabadok, a porckorongoknak számottevő térfoglaló hatásuk nincsen.A canalis vertebralis nyílirányú átmérője megtartott.A kisízületek peremein egy-egy osteophyta van.
    Vélemény 2005 mr:St.p. morbus Scheuermann.Discopathia disci intervert . L. II.

    Mr eredmény 2012-be:A scaru m dőlésszöge fokozódott.A lumbalis lordosis kifejezettebbé vált.A csigolyák magassága megtartott .A zárólemezeken csontos felrakódások az alsó thoracalis szakaszon és az L. I-II. csigolyákon Schmorl-herniák által okozott benyomatok látszanak.Az L. II. discus jelintenzitása a T2 súlyozott felvételeken csökkent,rajta számottevő előboltosulás nem látszik.Az L V. discus jelmenete mérsékelt fokú csökkenést mutat, a T2 súlyozott felvételeken rajta egy 2mm-0s gyöki compressiot nem okozó előboltosulás figyelhető meg.A conus medulláris az L.II. csigolya magasságáig ér,szélessége jelmenete normális.A canalis spinalis normális tágasságú.A formanekben szűkület nem látszik.A lumbalis gerincen enyhe ívű jobbra convex soliosis figyelhető meg.
    Vélemény 2012 mr:Spondylosis et spondylarthrosis min.gard.Discopathia L. II., L. V.Status post morbus Scheuermann suspect.Protrusio disci L. V., mely gyöki compressiot nem okoz.Az L. V. discus jelvesztése és előboltosulása novum.
    Panaszaim:Mostanában egyre többször érzem hogy fáj a derekamnál meg a nyakamnál a csigolyám,zsibbad a bal lábam ujjai kezd először zsibbadni utána a vádlim és az egész bal lábam alsó része ezt érzem mikor ülök is vagy állok de mikor lefekszem főleg akkor zsibbad és alig találom meg a jó fekvő helyzetet a bal kezem is szokott zsibbadni sokszor el gyengül alig tudok vele fogni!Sokszor összehúzza a bal lábamat a görcs.Óránként fél óránkét járok pisilni nehezen tudom vissza tartani a vizeltem és néha becsöppen!És mostanában lent a derekamnál egy nyomást érzek éjjelente valamikor arra ébredek hogy nagyon fáj a derekam és zsibbad a bal lábam! Meg szertném kérni a doktorurat hogy írja meg nekem pontosan hogy milyen a probléma van a gerincemmel és mi a teendő vele! Várom szíves válaszát!Üdvözletettem:B.Melinda

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Enyhe fokú degenerativ elváltozások, melyek panaszt okoznak. Fizikotherápia segíthetne.

  • Tisztelt doktor úr! 18.éves vagyok,és állandoan nyomást érzek a fejemben,van mikor csak egyetlen…

    Tisztelt doktor úr!
    18.éves vagyok,és állandoan nyomást érzek a fejemben,van mikor csak egyetlen egy pontban,van mikor többen.félek,hogy valami nincs rendben.mit ajánl?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Forduljon a háziorvosához.

  • Tisztelt Doktor Úr! 28 éves nő vagyok.Lassan 4 éve nem menstruálok,ezzel egyidejűleg hízás,enyhe…

    Tisztelt Doktor Úr!

    28 éves nő vagyok.Lassan 4 éve nem menstruálok,ezzel egyidejűleg hízás,enyhe szőrösödés lépett fel nálam,és elég sok striám lett.Nőgyógyász látott 3 is,mindig meghozták a menstruációt Norcoluttal,de utána semmi.2010 őszén kezdődött a kálvária,amikor is egy teljes hormonlabort néztek végre,inzulinterheléssel.Egy-két apró eltérést leszámítva minden jó volt,endokrinológiára küldtek,ahol dexamethason tesztet végeztek,ami szintén tökéletes volt.Ez volt 2010 decembere,de addigra állandó fejfájásaim voltak szédüléssel,és pupillakülönbséggel.2 CT készült,mindekttő negatív,majd egy koponya MR,ami negatív,ezután MRA,negatív,majd egy sella MR,ami egy apró cisztát 4 mm-est mutat a hipofízisben suprasellárisan és a pars intermedia területén,fejlődési variációnak írták,idegsebész szerint Rathke-tasak.Csakhogy most volt kontroll endokrinológia,a hormonok viszonylag jók,de akkor miért nincs menzesz..az orvos szerint fogyjak le(25-30 kg túlsúlyt cipelek),és hátha beállna a menzesz.De ami ennél is jobban aggaszt,hogy most februárban volt kontroll sella MR,nem mutat eltérést,DE:a szememmel valami történt január végén,ugyanis azóta ha sima falfelületre nézek,vagy természetes fénynél vagyok,vagy sötétben,fonákok,spirálok,pálcikák esnek le a szemem előtt,mintha úsznának,de rengeteg és sokféle formában,és sok fényes apró ugráló pöttyöt látok,a szobába meg színes foltok mennek a falon,és ha tv-zek és a falra nézek csíkok mennek a falon,és sokszor vibrálva látok.Szemészeten februárban voltam,semmi eltérést nem láttak,készült ugye az az Mr,neurológus se mond semmit,mégis mi történik velem?Mi ez az egész?
    Soha semmi gond nem volt a szememmel,csak ez a pupillakülönbség.De mindenre azt mondják ne foglalkozzak vele!Hát nem kívánom senkinek hogy 4 hónap alatt ilyen rossz legyen a szeme!Lehet ennek köze ehhez a cisztához?Ha megműtenék,lehet helyreállna minden?Mert ez az állandó feszítő fejfájás és szédülés is kellemetlen,hát még ez a látászavar!Hová fordulhatnék?volt már 4 Mr-em.

    Mostanában meg állandóan vizelésingerem van,és kiszárad a szám,de nem ürül sok vizelet,nem több mint amennyit megiszom.Félek nem -e diabetes insidipus,a látászavar miatt meg nem-e hydrocephalus!

    Kérem Doktor Úr írja le a véleményét erről az egészről,ha azt a cisztát,ami állítólag ennyire ártalmatlan,de az endokrinológus szerint ici-pici gondot lehet okoz,kiszednék,ezek a tünetek elmúlnának?Mi lehet a látászavar hátterében,esetleg ez a ciszta?Hydrocephalus is ilyen tüneteket koz?

    Már tényleg a végletekig el vagyok keseredve,nagyon várom válaszát,és köszönöm a segítséget!

    Tisztelettel:

    Annamária

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A filmek megtekintése szükséges. Keressen fel a rendelésemen.

  • Kedves Doktor Úr! Én egy 22 éves lány vagyok, 3⁄4 éve test szerte izomrángásaim vannak. Vérképem…

    Kedves Doktor Úr!
    Én egy 22 éves lány vagyok, 3⁄4 éve test szerte izomrángásaim vannak. Vérképem tökéletes, neurológus látott, aki fizikális vizsgálat alapján nem látott eltérést. Nagyon szorongó típus vagyok. Rendszeresen sportolok kondizok és aerobikozok 15 éve. A súlyom nem változott. Semmi egyéb tünetem nincsen. Ön szerint mi lehet ezeknek a rángásoknak az okai? Szorongás? Talán ALS? Nagyon megvagyok ijedve, az a baj hogy "bújom" az internetet és már hipochondriává alakultak át nálam a "dolgok".
    Válaszát nagyon szépen köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Ez tipikusan a le nem vezetett feszültség tünete.

  • Fiamnak fáj a dereka az MRI vizsgálat eredménye 4 mm kirágott belső sérvesedés.Sportol érdekelne,hogy…

    Fiamnak fáj a dereka az MRI vizsgálat eredménye 4 mm kirágott belső sérvesedés.Sportol érdekelne,hogy műteni kell vagy konzervatív gyógymód lehetséges, válaszát előre köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem kell operálni.

  • Tisztelt Doktor úr! ’ 1hete voltam a gerincemmel CT-én.A következöket mondta a doki,hogy daganat…

    Tisztelt Doktor úr! ’ 1hete voltam a gerincemmel CT-én.A következöket mondta a doki,hogy daganat van a baloldalamon a gerincvelőbe,és tályog.A jobb oldalamon pedig gerincsérv.Juliusra van idöpont MR-re.Mi a teendő a tályoggal kapcsolatban?És mik a kilátásaim?Lelet:Durva jobbra convex torsios hajlat.Csökkent ivű lumbalis lordosis.A csigolyák zárolemezein Schmorl csomók.A peremszéleken csőrkébződések láthatok.A porckorongok keskenyek.Centrumokban vákumfenomen látható.A spinális csatornát kisizületi arthrosis szűkiti.AZ L.ll.korong dorsalis protrusioja kifejezett. Az L.lll.korong elkeskenyedett.Körkörösen kifejezetten protrudált.AZ L.lll.csigolya magasságába a spinalis csatornát lágyrész densitású terime tölti ki,melyen belül a daruzsák és a liquortér sem differenciálható.Az operált L.v. korong keskeny,a bal laterális recessust valószinüleg hegszövet tölti ki.Recidiv sérv nem látható.A bal foremen szűk. Az L.V. korong jobb oldalon laterálisan a lateralis recessust kitöltő,kb.5-6 mm átméröjű sérvgyanús protrusio van.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Az MR szükséges, a sürgőssége az állapotától függ.

  • Kedves Doktor Úr! Panaszaim mintegy másfél hónapja végtagzsibbadással kezdődtek, illetve időnként…

    Kedves Doktor Úr!
    Panaszaim mintegy másfél hónapja végtagzsibbadással kezdődtek, illetve időnként a bal arcom is elzsibbadt. Időközben a zsibbadáshoz fájdalom is társult - ez már csak a végtagokban, mindkét oldalon, alsó és felső végtagokban is. Az érzet konkrét helye változó, de a lábujjaimtól a combomig és a kézujjaimtól a vállamig megjelenik, néha pontszerűen, de többnyire nagyobb területre kiterjedten. Előfordul, hogy szinte a bőr felszínén érzem, egyfajta égő érzésként, máskor mintha mélyebbről jönne. Mozgáshoz, tevékenységhez, napszakhoz nem igazán köthető. Van, hogy hajnalban-reggel jellemző a zsibbadás-érzet, de tegnap este pl. az elalvást akadályozta a lábfejeim-lábszáraim zsibbadó fájdalma. Előfordul még, hogy a szemem mögötti területen érzek nyomó jellegű fájdalmat. A tünetek kb két hétig szüneteltek közben, de most már egy ideje megint fennállnak (az arczsibbadás kivételével), nem csitulnak.
    Kontrasztos koponya MR eredménye negatív, teljes laborvizsgálaté szintén. Gerincröntgen eredménye a következő:
    "A nyaki lordosis kiegyenesedett. A C.VII.-D-I. közti rés hátrafelé kissé szűkebb. A ventralis és dorsalis csigolyaperemek kissé kihegyezettek. NYaki borda nincs.
    A háti kyphosis íve kissé csökkent. A középső-felső szakaszon a porcrések kissé szűkebbek. Ventralisan kisfokú spondylosis van. Scoliosis nem látszik.
    A lumb. lordosis íve kissé csökkent. Az L.-S. rés hátrafelé kissé szűkebb. A sacroiliacalis rések megtartottak."
    Lyme-kór teszt folyamatban, reumatológushoz május 3-ra van időpontom, immunológushoz május 22-re.
    Kérdésem, hogy a tünetek alapján Doktor Úr szükségesnek tart-e egyéb vizsgálatot, vagy elégségesnek látja a megjelölteket? Kérdés az is, hogy lehet-e jelentősége gyorsabb továbblépésnek esetleg magánúton, vagy ráérek kivárni a távolinak tűnő időpontokat? Milyen magyarázatok képzelhetők el ezekre a tünetekre?
    Válaszát előre is köszönöm! Zsuzsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A leírtak alapján újabb ötletem nincs.

  • Tisztelt Doktor úr! 2008.júliusában elkezdett zsibbadni a jobb lábfejem és kb.egy év múlva a…

    Tisztelt Doktor úr! 2008.júliusában elkezdett zsibbadni a jobb lábfejem és kb.egy év múlva a bal is.Mindkettő zokniszerűen és állandóan.Neurológushoz fordultam,polyneuropathiát diagnoztizált,de az okot eddig még nem találták.Vérképem⁄terh.cukor,pajzsmirigy is⁄,doppler negativ.Orsz.Gerincgy.
    Közp.véleménye 2008.okt.Az elektrofiz.leletben észlelhető min.eltérések prox.pathológiára⁄vs.enyhe radiculopathiára utalnak.Vastag rostokat érintő polyneuropathiának jelenleg nincs ENG-EMG jele.2011.SOTE Neu.Klinika Elekrofiz.véleménye:a klinikai vizsg.AV-i distalis sensoros polyneuropathia szindrómára utal.ENG vizsg.AV-isensom.axonalis PNP,a motoros válaszok amplitúdója jelentős mértékban csökkent,a sensoros már nem mérhető.Immunlabor RF normális laboreltérés nem igazolódott.2010.febr.Lumbális gerinc MR:megtartott lumbális lordosis,balra konvex scolisis.LI-SI seg.közepes deg.eltérések.LII-SI mag.porcrések beszükültek ThXI-es csigolyatest vent.felé keskenyebb,path.jelm.nem mutat.LI-II.mag.széles alapu cent.protruzió,mely a durazsákot komprimálja,sign.gyökkomp.nem okoz.LII-III.mag.enyhe deg.retrolysthesis és körk.protruzió,szig.gyökkomp.nem okoz.LIII-IV mag.körk.protruzió gyökkomp.nélkül.LIV-Vmag.körk.protruzió modellálja a durazsákot,gyökkopmp.nem figy.meg.LV-SI mag.centrális jobb paracentrális protruzió észlelhető,mely a jobb gyökeresedést érintiA conus medulláris LI mag.végződik,kieterj.jelviszonyai normálisak.Vélemény:közepes fok.deg.eltérések multisegmen.protruzió,szign.gyökkomp.nem láthatóKérem szives válaszáz,hogy az MRI nem igazol-e olyan megállapitást,amely a zsibbadást kiválthatja.Ez a zsibbadás a mindennapokban jelentősen visszafog a tevékenységeimben és fárasztó is.Jelenleg Neuromultivitet szedek ,de nem sok eredménnyel.Köszönettel várom válaszát:Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem tudom, hogy az MR mit mutat, mert nem láttam.Sok, jónevű helyen járt már, fogadja el, amit ott mondtak.

  • Tisztelt Doktor úr!2OO2-óta vannak gerinc problémáim.2oo2-be műtöttek :microdiscectomia L5 1.s.2oo3-ban…

    Tisztelt Doktor úr!2OO2-óta vannak gerinc problémáim.2oo2-be műtöttek :microdiscectomia L5 1.s.2oo3-ban j.o.L5-ös microdiscectomia.2oo5-ben C4-5-6 ventralis stabilizálás végeztek.1éve ismét jelentkeztek panaszaim,voltam MR vizsgálaton eredménye:nyaki MR:C.III.discuson kifejezett diffúz protrusio mellett jobb oldalon egy3,7mm-es,bal oldalon egy 4,7mm-es focalis előboltosulás látszik,az eltérés a lateralis recessusokat kissé szűkíti.CIII discuson diffúz előboltosulás látható.Lumbalis gerinc Mr:Az L.III. discuson kp .fokú diffúz protrusio mellett a jobb oldalon 4mm-es focalis előbotosulás van,mely a foramen alsó részét kitölti,de gyöki compressiot nem okoz.Az L.IV discuson jelentős mértékű dizzúz portrusisio látszik,mely centrakisan és bal oldalon domináló.Az L.V. dicus kifejezetten ellapult,rajta diffúz protrusio mellett jobb oldalon paramedialisan 5-6 mm-es legnagyobb vastagságú focalis elöboltosulás van mely a jobb oldali S.1.gyököt eléri. A L.III.és L.V.discusok magasságában kifejezett ,az L.IV.-nél minimális benyomat látszik a daruzsákon.2O12 jan.-ban műtöttek:jobb L5-ös gyöki decompressio történt. A műtét után a jobb lábam lezsibbat,járáson labilis,utó kezeléseken jártam ,gyógytornászhoz egyénileg jártam,de javulást nem eredményezet.Kérdésem az lenne,hogy okozhatja-e a meglévö sérvek,vagy a műtétem nem igazán volt sikeres.Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel Katalin

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Legjobb lenne, ha az operáló orvosához fordulna.

  • Tisztelt Doktor Úr! 6 fejsérülésem volt (nov.28,dec.4,dec.11,dec.21,febr.13.,febr.19.) Az elsővel…

    Tisztelt Doktor Úr!
    6 fejsérülésem volt (nov.28,dec.4,dec.11,dec.21,febr.13.,febr.19.) Az elsővel és az utolsó előttivel orvosnál is voltam. Novemberben a lábaim keresztezték egymást aztán megbotolhatam legurultam és a fejem véres lett a baleseti leletem szerint jobb oldalt 7mm seb keletkezett. A röntgen és a CT is negatív volt.Fejem és sérülésem helye sokáig fájt (utóbbi fájdalom többször visszatért.december 4-én hátul ütöttem be a fejem,11-én ugyanott ,mint novemberben csak a bal oldalt és 21-én a fejtetőm sérült.Epilepsziás rosszulléteim az első esések óta gyakrabban vannak (különösen dec.29 óta). Január 13-án szobámban elestem mikor ráakartam ülni a tornalabdára ,de távolabb volt,mint ahogy láttam. Febr.13-án csak röntgen volt és negatív lett. Február 19-én a jobb szemem felett a homlokom sérült.Minden hol ahol sérült a fejem (kivéve a 13-ait mert ott a jobb arcom és a homlokom sérült továbbá a jobb szemem környékén voltak hámsérülések és a 19-eit) mindenhol sebek vannak. Több helyen fáj is.Eddig (dec,,jan) nem foglalkoztam vele,mondván normális.A fejem is fáj még (nem tudom ettől-e illetve több sérülésem helye is időközönként). Végtag fájdalmaim is voltak szintén dec.29-től 2-3 hétig illetve most ápr. 7-től kb.most hétvégéig főleg. Áprilisban csak a 2 karom,tenyerem,csuklóm és a kézfejem fájt,főleg a jobb,néha a bal (de ez 17-ét amikor a villát is fájt megfogni) kevésbé,volt ,hogy mind2. Utóbbi (végtagfájdalmak) inkább a roham miatt lehet?
    Mit gondol ezekről? Összefüggésben lehetnek a sok fejsérüléssel? Ha,igen mit csináljak?
    Válaszait előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Forduljon neurológushoz az összes leletével.

  • Tisztelt Főorvos Úr! Az lenne a kérdésem Önhöz, hogy nagyon meszes a gerincem az MR.vizsgálat…

    Tisztelt Főorvos Úr!
    Az lenne a kérdésem Önhöz, hogy nagyon meszes a gerincem az MR.vizsgálat szerint. Okoz e ez olyan porblémát hogy a bal lábamat húzza valami, és 5 percnél tovább nem birok a lábamon állni annyira sugárzik a fájás bele a far csontomba hogy le kell hogy üljek. Már 2 hónapja nem tudok dolgozni e miatt.Járok kezelésekre, de nem sokat használ. Szeretném kérdezni hogy hova fordulhatnék a problémámmal.Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    MR kellene, azon lehetne látni az okot.