A betegek kérdései (4597)

 • Jó napot! Érdeklödni szeretnék,az elmult pár napban furcsa tüneteim vannak.. tarkó zsibbadás,fejfájás,szédülés,jobbra…

  Jó napot!
  Érdeklödni szeretnék,az elmult pár napban furcsa tüneteim vannak..
  tarkó zsibbadás,fejfájás,szédülés,jobbra húzok hiába nem arra tartok ez új ez tegnap este fordult elő először,valamint van h alap dolgok neve nem jut eszembe csak pár percek később.
  Nem tudom minek a tünetei és hogy merre fele kéne indulnom,milyen orvost keressek.
  Válaszát előre is köszönöm

  Meggyes Brigitta

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Sürgősen menjen neurológushoz.

 • Kedves főorvos Úr! Sajnos sokmindent megjártam az elmúlt fél évben. Külföldön élek már 3.…

  Kedves főorvos Úr!

  Sajnos sokmindent megjártam az elmúlt fél évben. Külföldön élek már 3. éve.Az egész a sok munkával kezdődött amit itt elvállltam⁄takarítás napi 8 óra⁄ aztán az család 2 kisgyermek stb....De nem panszkodom mert boldogan dolgoztam tudva minden nappal jobb lesz az életünk, majd a gyereke jövője is.
  A fő panaszaim a karjaim éjjel, nem minden éjjel de általában zsibbadnak a kisujjam,gyűrűs és középső...felébredek rá de hamar elmúlik.90%-ban a jobb karom de néha a bal is. Azt is megfigyeltem hogy ilyenkor általában a hátamon fekszem. Tavaly nyáron kezdődött akkor csak a jobb karom zsibbadt és mind a négy végtagomban erős izomfájdalom volt, ekkor fejeztem be takarítói pályafutásom. Azóta tanulok de most 3 hete ismét zsibbadok éjjelente és ha hátradőltöm a fejem fáj a nyakam és a vállam.Ha pedig mozgatom a fejem olyan mintha homok lenne a csigolyáim között. Már az izmaim nem nagyon fájnak, de fizikai munkát nem végzek. Augustusban volt egy vérvételem ahol az ana titerem pozitiv lett. Szeptemberben és November végén voltam EMG-n minden negatív lett, szeptemberben voltam neurológusnál ahol szintén minden negatív lett, majd novemberben volam ismét egy vérvételen ahol az anti-Dna is negativ lett ahogy minden más TSH is. Reumatológus is azt mondta nem talál eltérést.
  A kérdésem önfelé az lenne, mivel a zsibbadásom nem múlik ismét felkeressek egy neurológust Ön szerint vagy esetleg valami mást próbáljak meg? Ha nyaki gerincemmel lenne gond az már kiderült volna Ön szerint? Mit javasol doktor Úr?

  Boldog, Sikerekben és Egészségben Gazdag Új Évet Kíván Önnek:
  Horváth Ildikó

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Bennem két dolog merül fel: nyaki gerinc betegség, emiatt nyaki MR kellene, ill. alagút szindróma. Ezt elektrofiziológiai vizsgálattal lehet diagnosztizálni. Neurológus az illetékes.

 • T.Főorvos úr.Fél éve a nyakam jobb oldalán hátul fáj .Reuma orvosnál voltam kezeltek 3 hétig…

  T.Főorvos úr.Fél éve a nyakam jobb oldalán hátul fáj .Reuma orvosnál voltam kezeltek 3 hétig semmi javulás,rossz közérzet és a jobb oldalon főleg lefekvés után nyelési nehézségem van torkom bereked mri csináltak de koros elváltozás nincs koponya és nyaki pajzsmirigy probléma lehet e? mert nem mentem vissza ellenőrzésre ott találtak valamit a jobb oldalon .Tisztelettel Sándor

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Ennyiből nem lehet megmondani, hogy mi a baj.

 • T. Doktorúr! Az a kérdésem, hogy Ön szerint mi okozhatja azt, ha lehajolok hogy lefelé lóg a…

  T. Doktorúr!
  Az a kérdésem, hogy Ön szerint mi okozhatja azt, ha lehajolok hogy lefelé lóg a fejem, akkor a bal oldalon a fejemben nem erős de fájó nyomást érzek. Ha felegyenesedek elmúlik. Mitöl lehet? 40 éves anyuka.
  Köszönettel: Niki

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  A vénás rendszerrel függhet össze. Ha lehajol, akkor nő a nyomás a vénákban, a vénák átmérője megnő, és nyomhatja valamelyik ideget. Neurológiai vizsgálatot javaslok.

 • Tisztelt Doktor Úr! Kedden fájlaltam a végbélnyílásom aranyér panaszokkal, mely többször is…

  Tisztelt Doktor Úr!
  Kedden fájlaltam a végbélnyílásom aranyér panaszokkal, mely többször is előfordult már nálam. Használok rá reparon kúpot, illetve kenőcsöt. Viszont csütörtökön észre vettem, hogy a végbélnyílásomnál pattanáshoz hasonlítható fájó elváltozás található. Továbbra is használom a krémet és a kúpot, de szeretném a segítségét kérni, hogy mi lehet ez? Nagyon kicsi területű ez a pattanásszerű észrevétel. Esetleg végbél tályog lehet? Doktor Úr mit javasol rá? Elmúlik magátol, ha kezelem?

  Köszönöm a segítséget.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Forduljon általános sebészet.

 • Tisztelt Doktor Úr! Bal oldali hirtelen süketség miatt különböző vizsgálatokon estem át. A legutóbbi…

  Tisztelt Doktor Úr!
  Bal oldali hirtelen süketség miatt különböző vizsgálatokon estem át. A legutóbbi egy koponya MR volt, ami teljesen normális volt az alábbi megjegyzéssel:
  Az angiográphiás scaneken a jobb oldali arteria vertebralis intracraniális szakaszán nem ábrázolódik, az arteria basilaris a bal oldali arteria vertebralis folytatása. Ez fejlődési variációnak felel meg.
  Ez vajon mit jelent, idegi, vagy vezetéses hallássérülést, vagy a nyaki erek betegségét?
  Tisztelettel várja válaszát Egy reménykedő félsüket

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Ez nem jelent betegséget. A hallásvesztés okát nem mutatja az MR.

 • Tisztelt Doktor úr! 12 éve az agykoponya MR vizsgálat 8 és 7 mm-es bal oldali…

  Tisztelt Doktor úr!

  12 éve az agykoponya MR vizsgálat 8 és 7 mm-es bal oldali ACM és comm.anterior aneurysmát
  mutatott. A legutóbbi MR szerint még egy 1,5 mm. átmérőjű apró telődési többlet ábrázolódik.
  A zárójelentésen a kezelő orvos a következőket írta "morphológiai változást nem mutatnak, így a beteg
  hosszútávú nyomkövetése alatt érdemi progresszió nem bizonyítható"
  A fentiek alapján, kérem véleményét utazhatok-e repülőgépen, kb. 10 órás lenne az út. Panaszaim
  nincsenek, vérnyomásom igyekszem 120 alatt tartani ⁄gyógyszerrel⁄. Amíg nem tudtam az
  az aneurysmáimról, sokszor utaztam Amerikába.74 éves vagyok és elég aktív.
  Válaszát, véleményét köszönettel várom.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  A leírtak alapján igen.

 • Tisztelt Főorvos Úr! Hosszú percekig tartó homályos látást,kétoldali alsó-és felső végtagzsibbadást-…

  Tisztelt Főorvos Úr!

  Hosszú percekig tartó homályos látást,kétoldali alsó-és felső végtagzsibbadást- vagy gyengeséget okozhatja-e nyaki gerincsérv(HD I C V-VI).  Válaszát előre is köszönöm! Henike

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Nem.

 • Tisztelt főorvos Úr! 40 éves férfi vagyok.Gyakori fejfájás,szédülés,(hirtelen és elég erősen…

  Tisztelt főorvos Úr!

  40 éves férfi vagyok.Gyakori fejfájás,szédülés,(hirtelen és elég erősen jelentkező kényszerbetegség OCD),Hypertonia,betegségeim miatt kontrasztanyagos koponya CT készült.
  A vizsgálati lelet alapján:Bal oldalon a frontális szarv mellett 18*12mm nagyságú hypodenzitás ábrázolódik,mely régebbi Vascularis Laesionak felel meg.Az arteria communicans anterior vetületében 8*8 mm nagyságú,elmosott szélű kontraszthalmozás figyelhető meg,mely felveti aneurysma lehetőségét.
  Angiográfia elvégzése javasolt.

  Megtörtént a CT-Angio vizsgálat is,mely eredményeként:A bal arteria vertebralis gracilis hypoplasias,jobb oldali szabályos lumenü.A willis-kör ágai követhetők.Az intracranialis arteriákon szükület vagy telődési többlet nem igazolható.Érmalformatio nem telődött.
  Aneurysma nem igazolható!
  Melléklet:13mm széles cavum septi pellucidi figyelhető meg.

  Kérdésem az volna hogy ha a vélelmezett aneurysma nem volt igazolható az Angio CT-vel,akkor az először készült CT vizsgálaton a 8*8mm-es elmosott szélü kontraszthalmozás az arteria communicans anterior vetületében,vajon milyen más betegséget takarhat,ha nem aneurysma volt?Kell e ilyenkor másféle vizsgálat?Illettve a többi megállapitott véleménnyel van e teendőm?

  Tisztelettel köszönöm válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  MR vizsgálat szóba jön, de miután nem láttam a képeket, biztosat nem mondhatok.

 • Barátnőmnek ha elkezd fáradni, a hallása is elkezd tompulni nagy mértékben. Ez a nagy mérték…

  Barátnőmnek ha elkezd fáradni, a hallása is elkezd tompulni nagy mértékben. Ez a nagy mérték azt jelenti, hogy ha telefonba beszélünk és ő már fáradtabb, akkor előfordul nem érti vagy hallja amit mondok, de ugyan ez ha mellette sétálok. Most Szilveszterkor mikor ezzel szembesültem kétszer is kijött a másik szobából, hogy nem neki szóltunk e, pedig csak egy barátommal beszélgettünk, de ő állította, hogy hallotta mintha neki szóltunk volna, hogy indulunk... Azt mesélte, hogy fül-orr- gégészeten már jártak ezzel a problémával még fiatalabb korában de ott nem találtak semmit. Most január 20.-án lesz 20 éves. A kérdésem elsősorban az lenne, hogy ezzel érdemes e neurológiai szakrendelésre menni, vagy fül-orr gégészeti lenne a probléma. Esetleg így leírás alapján mi okozhatja ezt?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Neurológiai kivizsgálást javaslok.

 • T.Doktor úr!!!Szédülèsre Betahistint kaptam kb egy hónapja szedtem de fura volt tőlle a fejem…

  T.Doktor úr!!!Szédülèsre Betahistint kaptam kb egy hónapja szedtem de fura volt tőlle a fejem néha meg is fàjdúlt most abba hagytam de még van egy minimàlis szédülésem.Ön szerint szedjem tovàbb??A másik volt koponya Ct-m amit ugye ön is làtott de néha furàt érzek még a fejemben.Ha ct-n felvételen nincs gond öm szerint egy Mr nem lenne e szükséges?Válaszàt előre is nagyon köszönöm!!Beàta.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Ne szedje tovább, ha az állapota kielégítő.

 • Jo napot kivanok. Azzal kezdenem hogy biciklis balesetem volt okt 25-en, egy hetre ra fejmutetem volt mert verogot kellet eltavolitani es torott koponyacsontot helyrerakni.Ezzel egyidejuleg baloldali arcbenulasom volt amit majdnem egy honapra ra kezdtunk el kezelni fizikoterapiaval ,maszazsal… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Kevés esély van rá, hogy visszatérjen az ízlelés.

 • Tisztelt Doktor Úr!

  Évekkel ezelőtt volt egy olyan tünetem hogy pillanatokra nagyon erősen fájt az egyik szemem,és a fejem,de ez utána oldodott percek múlva.Később jutottam el szemorvoshoz,szemüveget csináltatni,de akkorra már nem maradt nyoma a vizsgálatkor ennek a tünetnek-a… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  A glaukoma szemészeti probléma, nekem nincs sok tapasztalatom benne.

 • Kedves Doktor úr! Másfél éve folyamatosan be van dugulva a fülem, szédülök, és fél éve sokszor…

  Kedves Doktor úr!

  Másfél éve folyamatosan be van dugulva a fülem, szédülök, és fél éve sokszor nehezebben kapok levegőt. Voltam fül-orr gégéznél, neurológusnál, végeztek MR vizsgálatot, nyaki röntgent, voltam szemésznél, fogásznál, kardiológusnál stb. de senki nem talált semmi rendelleneset. Önnek van valami ötlete, hogy ez mitől lehet? Nagyon megnehezíti a mindennapjaimat, nem merek nagyon egyedül se közlekedni,mert akkor még rosszabbul vagyok, mostanában a haláltól is elkezdtem félni. 21 éves nő vagyok. Köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Lehet pánik szindróma is.

 • Üdvözlöm Doktor Úr! Tegnap meghúzodott a jobb vállam de nagyon fájt! Ennyire soha nem fájt. Azután…

  Üdvözlöm Doktor Úr! Tegnap meghúzodott a jobb vállam de nagyon fájt! Ennyire soha nem fájt. Azután pihentettem kicsit jobb lett de viszont hajnalba arra keltem hogy szinte alig tudom mozgatni a nyakam. A jobb felén nagyon fáj olyan mint ha el aludtam volna csak sokkal fájdalmasabb és most már a jobb szememre is homályosan kezdek látni! Van e összefüggés és mit tanácsol mit tegyek?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Nem látok összefüggést a látással. Szedjen fájdalom csillapítót.

 • Kedves Doktor úr! Meg tudná mondani, hogy mennyi az esélye annak, hogy egy 20 éves nőnek agyvérzése…

  Kedves Doktor úr!

  Meg tudná mondani, hogy mennyi az esélye annak, hogy egy 20 éves nőnek agyvérzése legyen?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Nagyon kevés.

 • Tisztelt Főorvos Úr! Az alábbiak okozhatnak fülzúgást és egyensúlyi bizonytalanságot? Nyaki…

  Tisztelt Főorvos Úr!

  Az alábbiak okozhatnak fülzúgást és egyensúlyi bizonytalanságot?

  Nyaki szakaszon kyphosis. C. V-VII. a porcrések nagy fokban beszűkültek, a zárólemezek egyenetlenek, scleroticusak. Az elülső peremeken nagy, a hátsókon kisebb spondylophyták vannak. Az elülső hosszanti szalagban meszesedés van. C. III-VI. kisizületi és uncovertebrális arthosius látható.

  Köszönettel.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Nem.

 • Tisztelt Doktor Úr! Édesanyám nevében szeretnék kérdezni. Nagyjából 3-4 éve állapítottak meg…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Édesanyám nevében szeretnék kérdezni. Nagyjából 3-4 éve állapítottak meg nála gerincsérvet és csigolya csúszást Szolnokon. Azóta sem küldték el műtétre azzal a címszóval, hogy próbáljunk meg mindent műtét előtt. Mára 200 méter séta is nehezére esik és lezsibbad a lába, nehezen egyenesedik ki, és folyamatos fájdalmai vannak. az állapota folyamatosan romlik. Mindenféle kezelést kipróbáltak, még mindig nem akarják megműteni, anyum pedig már nem akar visszamenni nehogy elküldjék még egy "kísérletre". A kérdésem az lenne hogy tud-e valami megoldást hogy végre eljuthasson a műtétig? Eltudjuk-e vinni édesanyámat másik kórházba, másik orvoshoz, anélkül hogy azért fizetni kelljen? Mi az az út ami a leggyorsabban elvezet a műtétig?

  Válaszát előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

 • KEdves Doktor úr! Nevelőapámnak sajnos diagnosztizáltak egy tüdő tumor majd egy kisagyi átétet…

  KEdves Doktor úr!
  Nevelőapámnak sajnos diagnosztizáltak egy tüdő tumor majd egy kisagyi átétet amit sikeresen meg is műtöttek, már kezdett javulni jól kommunikált, majd 2x éjjel leesett az ágyból majd rá 2 napra nagyon rosszul lett 200 feletti RR, magas láz, majd az intezívre került be kellett intubálni ezzel egyidejűleg alatták, meglumbálták agyhártya gyulladásra gyanakodtak majd az negatív lett az ismételt CT is negatív lett semmi idegsebészeti probléma nincs a tumor 90 %-át el tudták távolítani. Most már lekerült a gépről de még oxigént igényel, és megszólításra nyitja a szemét. Az lenne a kérdésem hogy az esés következtében lehetett-e ez az állapotromlás vagy esetleg egy hét lappangási idő után egy infectio miatt?
  Válaszát Nagyon Köszönöm!!
  Timi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Nem a leesés okozhatta az állapotromlást.

 • Tisztelt de úr, azt szeretném kérdezni hogy még szeptemberbe bevertem a homlokom voltam orvosnál…

  Tisztelt de úr, azt szeretném kérdezni hogy még szeptemberbe bevertem a homlokom voltam orvosnál ,neurológusnál ö azt monta h biztos megütöttem egy idegszálat -es azért faj a homlokom .voltam megcsináltatni a fogam mert azt monta a fül orvos h azért faj az egész arcom De viszont mostanában megint el kezdet hasogatni a homlokom -es van mikkor szédülök is szedtem mg6 ot anyit értem el vele h nem vagyok már anyira ideges -es nem reszket úgy a kezeim, és most vagy 1 hetijegy érzem h hírtelen kimegy a lábamból az erő ojan mint mikkor jön a pánik roham mert sajnos az vagyok szedem a canonit 0.5 felet mert az edig elég volt de mostmár 1 kell ön szerint valami lehet az ütéstől a homlokomnál vagy inkább idekerülés vagy pánik.mit tegyek .köszönöm válaszát .és boldog új évet kivánok

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  A leírása alapján inkább psychés problémának gondolom a panaszait.