A betegek kérdései (4587)

  • T.Doktor úr!!!Szédülèsre Betahistint kaptam kb egy hónapja szedtem de fura volt tőlle a fejem…

    T.Doktor úr!!!Szédülèsre Betahistint kaptam kb egy hónapja szedtem de fura volt tőlle a fejem néha meg is fàjdúlt most abba hagytam de még van egy minimàlis szédülésem.Ön szerint szedjem tovàbb??A másik volt koponya Ct-m amit ugye ön is làtott de néha furàt érzek még a fejemben.Ha ct-n felvételen nincs gond öm szerint egy Mr nem lenne e szükséges?Válaszàt előre is nagyon köszönöm!!Beàta.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Ne szedje tovább, ha az állapota kielégítő.

  • Jo napot kivanok. Azzal kezdenem hogy biciklis balesetem volt okt 25-en, egy hetre ra fejmutetem volt mert verogot kellet eltavolitani es torott koponyacsontot helyrerakni.Ezzel egyidejuleg baloldali arcbenulasom volt amit majdnem egy honapra ra kezdtunk el kezelni fizikoterapiaval ,maszazsal… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Kevés esély van rá, hogy visszatérjen az ízlelés.

  • Tisztelt Doktor Úr!

    Évekkel ezelőtt volt egy olyan tünetem hogy pillanatokra nagyon erősen fájt az egyik szemem,és a fejem,de ez utána oldodott percek múlva.Később jutottam el szemorvoshoz,szemüveget csináltatni,de akkorra már nem maradt nyoma a vizsgálatkor ennek a tünetnek-a… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A glaukoma szemészeti probléma, nekem nincs sok tapasztalatom benne.

  • Kedves Doktor úr! Másfél éve folyamatosan be van dugulva a fülem, szédülök, és fél éve sokszor…

    Kedves Doktor úr!

    Másfél éve folyamatosan be van dugulva a fülem, szédülök, és fél éve sokszor nehezebben kapok levegőt. Voltam fül-orr gégéznél, neurológusnál, végeztek MR vizsgálatot, nyaki röntgent, voltam szemésznél, fogásznál, kardiológusnál stb. de senki nem talált semmi rendelleneset. Önnek van valami ötlete, hogy ez mitől lehet? Nagyon megnehezíti a mindennapjaimat, nem merek nagyon egyedül se közlekedni,mert akkor még rosszabbul vagyok, mostanában a haláltól is elkezdtem félni. 21 éves nő vagyok. Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Lehet pánik szindróma is.

  • Üdvözlöm Doktor Úr! Tegnap meghúzodott a jobb vállam de nagyon fájt! Ennyire soha nem fájt. Azután…

    Üdvözlöm Doktor Úr! Tegnap meghúzodott a jobb vállam de nagyon fájt! Ennyire soha nem fájt. Azután pihentettem kicsit jobb lett de viszont hajnalba arra keltem hogy szinte alig tudom mozgatni a nyakam. A jobb felén nagyon fáj olyan mint ha el aludtam volna csak sokkal fájdalmasabb és most már a jobb szememre is homályosan kezdek látni! Van e összefüggés és mit tanácsol mit tegyek?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem látok összefüggést a látással. Szedjen fájdalom csillapítót.

  • Kedves Doktor úr! Meg tudná mondani, hogy mennyi az esélye annak, hogy egy 20 éves nőnek agyvérzése…

    Kedves Doktor úr!

    Meg tudná mondani, hogy mennyi az esélye annak, hogy egy 20 éves nőnek agyvérzése legyen?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nagyon kevés.

  • Tisztelt Főorvos Úr! Az alábbiak okozhatnak fülzúgást és egyensúlyi bizonytalanságot? Nyaki…

    Tisztelt Főorvos Úr!

    Az alábbiak okozhatnak fülzúgást és egyensúlyi bizonytalanságot?

    Nyaki szakaszon kyphosis. C. V-VII. a porcrések nagy fokban beszűkültek, a zárólemezek egyenetlenek, scleroticusak. Az elülső peremeken nagy, a hátsókon kisebb spondylophyták vannak. Az elülső hosszanti szalagban meszesedés van. C. III-VI. kisizületi és uncovertebrális arthosius látható.

    Köszönettel.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem.

  • Tisztelt Doktor Úr! Édesanyám nevében szeretnék kérdezni. Nagyjából 3-4 éve állapítottak meg…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Édesanyám nevében szeretnék kérdezni. Nagyjából 3-4 éve állapítottak meg nála gerincsérvet és csigolya csúszást Szolnokon. Azóta sem küldték el műtétre azzal a címszóval, hogy próbáljunk meg mindent műtét előtt. Mára 200 méter séta is nehezére esik és lezsibbad a lába, nehezen egyenesedik ki, és folyamatos fájdalmai vannak. az állapota folyamatosan romlik. Mindenféle kezelést kipróbáltak, még mindig nem akarják megműteni, anyum pedig már nem akar visszamenni nehogy elküldjék még egy "kísérletre". A kérdésem az lenne hogy tud-e valami megoldást hogy végre eljuthasson a műtétig? Eltudjuk-e vinni édesanyámat másik kórházba, másik orvoshoz, anélkül hogy azért fizetni kelljen? Mi az az út ami a leggyorsabban elvezet a műtétig?

    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

  • KEdves Doktor úr! Nevelőapámnak sajnos diagnosztizáltak egy tüdő tumor majd egy kisagyi átétet…

    KEdves Doktor úr!
    Nevelőapámnak sajnos diagnosztizáltak egy tüdő tumor majd egy kisagyi átétet amit sikeresen meg is műtöttek, már kezdett javulni jól kommunikált, majd 2x éjjel leesett az ágyból majd rá 2 napra nagyon rosszul lett 200 feletti RR, magas láz, majd az intezívre került be kellett intubálni ezzel egyidejűleg alatták, meglumbálták agyhártya gyulladásra gyanakodtak majd az negatív lett az ismételt CT is negatív lett semmi idegsebészeti probléma nincs a tumor 90 %-át el tudták távolítani. Most már lekerült a gépről de még oxigént igényel, és megszólításra nyitja a szemét. Az lenne a kérdésem hogy az esés következtében lehetett-e ez az állapotromlás vagy esetleg egy hét lappangási idő után egy infectio miatt?
    Válaszát Nagyon Köszönöm!!
    Timi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem a leesés okozhatta az állapotromlást.

  • Tisztelt de úr, azt szeretném kérdezni hogy még szeptemberbe bevertem a homlokom voltam orvosnál…

    Tisztelt de úr, azt szeretném kérdezni hogy még szeptemberbe bevertem a homlokom voltam orvosnál ,neurológusnál ö azt monta h biztos megütöttem egy idegszálat -es azért faj a homlokom .voltam megcsináltatni a fogam mert azt monta a fül orvos h azért faj az egész arcom De viszont mostanában megint el kezdet hasogatni a homlokom -es van mikkor szédülök is szedtem mg6 ot anyit értem el vele h nem vagyok már anyira ideges -es nem reszket úgy a kezeim, és most vagy 1 hetijegy érzem h hírtelen kimegy a lábamból az erő ojan mint mikkor jön a pánik roham mert sajnos az vagyok szedem a canonit 0.5 felet mert az edig elég volt de mostmár 1 kell ön szerint valami lehet az ütéstől a homlokomnál vagy inkább idekerülés vagy pánik.mit tegyek .köszönöm válaszát .és boldog új évet kivánok

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A leírása alapján inkább psychés problémának gondolom a panaszait.

  • TISZTELT DOKTOR ÚR!KB.1 HETE LEFEKVÉSKOR EGYRE EEŐSÖDŐ FÁJDALMAT ÉREZTEM A BAL A BAL COMB KÜLSŐ…

    TISZTELT DOKTOR ÚR!KB.1 HETE LEFEKVÉSKOR EGYRE EEŐSÖDŐ FÁJDALMAT ÉREZTEM A BAL A BAL COMB KÜLSŐ OLDALÁN.MÁSNAPRA ELMÚLT,DE AZÓTA ÉJJEL ÉS SAJNOS MÁR NAPPAL IS JELENTKEZIK,ÉS MINTHA ÉGNE IS.EGYRE ERŐSEBB A FÁJDALOM,MOZGÁRA HANGYÁNYIT ENYHÜL,NEM TUDOK PIHENNI SEM TŐLE.NEM TÖRTÉNT SÉRÜLÉS,FIZIKAI ERŐBEHATÁS.HÉTFŐN TUDOM FELKERESNI A HÁZIORVOST.VÁLASZÁT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Várják meg az orvosi vizsgálatot.

  • Tisztelt doktor úr! 35 éves vagyok, 1 éve császármetszéssel született meg a kislányunk. Pár…

    Tisztelt doktor úr!

    35 éves vagyok, 1 éve császármetszéssel született meg a kislányunk.
    Pár hónapja nagyon fáj a csípőm, a keresztcsontom, ez a fájdalom kisugárzik a combba és a térdbe. Pár hete elől a szeméremcsontomnál is nagyon fáj, ez elől végig a combomba kisugárzik.
    Csigolyatesti haemangiómám van. Okozhat ez ilyen panaszokat?

    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Inkább porckorongsérv okoz ilyen panaszt.

  • Tisztelt Doktor Úr! 2013-ban többször volt auramigrénem (vagy migrénaurám). Megjelent a tipikus…

    Tisztelt Doktor Úr!

    2013-ban többször volt auramigrénem (vagy migrénaurám). Megjelent a tipikus villózó farkasfog, ami egy idő után u alakú lett, majd egyre nagyobbra nyílva eltűnt a szem széle felé. (Akkoriban sokat fájt a fejem, szédültem, azt mondták a kivizsgálások után, valószínűleg nyaki és gerinc probléma, rossz tartás.) Voltam szemészeten, ahol mondták, ez nem igazán szemészeti probléma, valószínűleg a már említett nyaki és gerinc probléma okozhatta... Annak ellenére, hogy szemüveges vagyok rövidlátás miatt.
    Az utóbbi időben ez a migrénaura eltűnt, helyette egy másfajta, szintén szikrázó jelenség vette át a helyét. Ez sokkal rövidebb ideig tart, nem is annyira viseli meg a látást, de éppen olyan ijesztő. Egy kisebb kör ami fehéren-feketén szikrázik, csukott szemmel is látom, bármelyik szemem becsukom, úgy is ott van, a látásomban pedig úgy jelentkezik, hogy kicsit furcsán kezdek látni, szikrázó illetve hullámzó a kép. Ezt a jelenséget tapasztalom rendszeresen profi masszőr tevékenysége után (hát, nyak, fejmasszázs), tapasztaltam már, amikor sokat fényképeztem és néztem a kijelzőt (lehet, hogy fura pózban, merev nyakkal?) és orgazmus után. A masszázst (és ezt a fényjelenséget követően) mindig úgy érzem, utána élesebben látok, a másik kettő után ezt nem figyeltem még meg...
    Mi lehet ennek az oka? Kell-e foglalkozni vele? Ijedjek meg? Vajon ez inkább neurológiai probléma? Ha igen, hova kell fordulnom?
    47 éves nő vagyok, lehet, hogy a korommal függ össze?

    Előre is köszönöm a válaszát! Üdvözlettel: Ágnes

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Koponya MR vizsgálatot javaslok, ha még nem volt. A nyakszirti lebenyben kellene kizárni eltérést.

  • Üdvözlöm Szakorvos Úr! CT képalkotó eljárással kiderült, hogy porckorongsérvem van a 4-5 csigolyánál,…

    Üdvözlöm Szakorvos Úr!

    CT képalkotó eljárással kiderült, hogy porckorongsérvem van a 4-5 csigolyánál, hogy konyhanyelven írjam. A kérdésem az lenne, hogy MRI vizsgálat pontosabb képet adna e, hogy esetlegesen nincs e rosszindulatú elváltozás a gerincen vagy környékén. A panaszok változatosak legtöbbször a keresztcsont tájéka a problémás kissebb és nagyobb fájdalomintenzitással. Hol még egészen húgyhólyag alatt is van diszkomfort érzés. Az egész olyan mintha ízületek húzódnának illetve kissé tán izomlázhoz hasonlítana. És hajnalban igazán kellemetlen akkor mintha keresztcsont tetejére illetve a vesetájékra húzódna a húzó fájdalom. A fő aggodalmam ezért van. Lehet, hogy tán valamilyen tumor lapul a háttérben vagy azt a 6 hónappal ezelőtti képalkotó kiadta volna? Urológiailag nincs elváltozás sem belgyógyászatilag. Tudom, hogy változatos a sérvek tárháza a fájdalom terén. Köszönettel:
    Gábor (39)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Az MR-t én mindig elvégeztetem, szerintem indokolt.

  • Tisztelt Doktor Úr! Nekem egy olyan problémám lenne, hogy autó baleset után folyik valami viz…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Nekem egy olyan problémám lenne, hogy autó baleset után folyik valami viz szerű folyadék.Ct, Mr,és Izotop vizsgálat történt negatív minden. Egyedül az orrombol vett valadek ami eltér a normális értéktől
    Natrium 206mmol⁄ l
    Kalium 40,04mmol⁄ l
    Liquor glukoz 0,81mmol⁄ l
    Liquor tojásfehérje 2,54g⁄l
    Kérdésem az lenne hogy Ön szerint liquor csorgás áll a tüneteket háttérben?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Igen, liquor lehet.

  • Tisztelt Doktor Úr! Ez év májusában voltam jobb lábba sugárzó fájdalom miatt CT-n,ahol leírják,hogy…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Ez év májusában voltam jobb lábba sugárzó fájdalom miatt CT-n,ahol leírják,hogy polydiscopathian belül L. IV. korongszintben széles alapú medialis porckorongsérv van. Akkor az idegsebészeten azt mondták,hogy amíg nem bénulok le és a széklet és vizelettartás rendben van addig nem műtenek. Rákérdeztem egy esetleges terhességre, amire azt a választ kaptam,hogy semmi akadálya,maximum majd idővel többet kell feküdnöm. Novemberben derült ki,hogy állapotos vagyok. A 8 hétben jártam amikor iszonyatosan előjött a lábba sugárzó fájdalom. Háziorvosom sürgősséggel visszaküldött az idegsebészetre,ahol ugyanazt mondták,mint először. Rákérdeztem hogy mi lesz ha rosszabbodik,de először rávágta hogy nem lesz rosszabb,majd hozzátette hogyha mégis rosszabb lenne,akkor majd elveszik a magzatot és megműt. Rá 5 napra olyan erős sugárzó fájdalmam lett,de nem a gerincemtől érzem,hanem a fenekemnél indul ki,és egészen a térdhajlatig valamikor még lejjebb is sugárzik a fájdalom. Most 10 hetes vagyok és ott tartok,hogy december 24. reggelétől nem tudok ülni,állni és járkálni csak annyit hogy kb.3 métert a wc-ig,de visszafelé már olyan fájdalmaim vannak hogy inkább kerülöm az evést és ivást hogy wc-re se kelljen kimennem.Az ünnepek alatt volt nálam az ügyelet is,de semmit nemtud senki csinálni,merthogy állapotos vagyok és nem lehet. Nagyon elvagyok keseredve,nem akarom elhinni, hogy senki nem tud rajtam segiteni,csak azért mert állapotos vagyok. Akkor ezek szerint aki állapotos azt hagyni kell szenvedni és elintézni annyival hogy feküdjek? Kérem szépen Doktor Úr mondjon valami biztatót,hogyan lehetne ezen segíteni,hiszen még ha szenvedve is,de sikerülne kihordani a terhességet,akkor is mit fogok így csinálni a babával,ha még felkelni sem tudok majd hozzá? Nagyon szépen köszönöm ha válaszol.
    Tisztelettel. Ági (33)
    Ui. Az idegsebész azt mondta semmi akadálya a természetes szülésnek,viszont az ortopédus pedig hogy nem lehet természetes úton szülni.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nehéz helyzetben van, de a baba érdekében sokat nem lehet csinálni. Még az MR vizsgálatra is csak sürgős esetben van lehetőség. Ha biztos a sérv, és muszáj operálni, akkor lehet, de csak nagyon indokolt esetben.

  • Kedves doktor úr! A problémámat illetően nem tudom pontosan, hová forduljak. Szeretnék valamilyen…

    Kedves doktor úr! A problémámat illetően nem tudom pontosan, hová forduljak. Szeretnék valamilyen támpontot kérni öntől. Egy általam ismert orvost is megkérdeztem, aki előzőleg neurológiára is szakosodott, az ő meglátása szerint tüneteim összességében nem tipikus migrénre utalnak, bár a legtöbb tünet stimmel. 26 éves vagyok. Kb. 1 hónapja jelentkezett először a rosszullétem, ami erős, hasogató, néha viszont tompa fejfájás kíséretében lép fel rohamszerűen, általában homloktájt, ritkább esetben az egész fejemre kiterjedően. Társul hozzá időnként még gyenge, homályos látás, végtagfájdalom, szédülés, zsibbadás érzés a bal karomban, levertség, indokolatlanul erős fáradtságérzés. Hányinger, hányás nem. Hirtelen mozgásra felerősödik, erős fényhatásra is. Majdnem minden nap jelentkezik, általában az esti órákban, de előfordul, hogy a reggeli ébredés után nyomban. A koncentráló képességem és szellemi teljesítményem erős mértékben hanyatlik. Fájdalomcsillapítóktól nem múlik a fájdalom, ha mégis, alig érezhetően. Nagyon ritkán szedek gyógyszert, csak nagyon indokolt esetben, de már második napja szüntelenül fáj a fejem. Ezért a tegnap bevettem két Nurofent, azonban kettő sem volt hatásos. Kérem, adjon valamilyen támpontot. Válaszát előre is köszönöm! Üdv. Melinda.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Forduljon fejfájás szakrendelésen dolgozó orvoshoz.

  • .

    .

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nincs kérdés.

  • Tisztelt Doktor Ur! 24 éves nő vagyok! Állando jelleggel van hátfájásom és nyakfajasom! Utobbi…

    Tisztelt Doktor Ur!
    24 éves nő vagyok! Állando jelleggel van hátfájásom és nyakfajasom! Utobbi idoben a nyakfajas mar elviselhetetlen egyszeruen nem tudok aludni ugy erzem.h nem talalom a fejemnek a kenyelmes helyzetet mindenhogyan faj a nyakam! Allandoan mozgatom napkozben is oldalra mer nem birom mar a lapockaimnal faj meg! Rossz a testtartasom gornyedt vagyok. Es naagyon stresszes is mindenen stresszelek mindig ideges vagyok most is van egy dolog ami elegge zavar sztem emiatt is lehet beallva a nyakam! Kenem rozmaringos kremmel voltaten kremmel de nem segit. 2 hete szedtem apranaxot akkor elmult es most megint faj a nyakam nem tudom aludni amitol megint csak ideges vagyok! Nem tudom mit tegyek februarban megyek csontkovacshoz! Es probalok tornazni hatizomerosito gyakorlatokat vegezni! El vagyok keseredve szokott fajni de ez most mar nem allapot... Az elmult 1-2 honap nagyon negviselt foleg az utobbi nem alvasok... Neha ejjel azert sem birok aludni mert arra riadok fel h nem kapok levegot.. Ilyen problemam mar volt regebben a stresszeles miatt. Neha ez is elojon mostanaban! Kerem segitsen!!! Niki

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nyaki MR vizsgálatot kellene végeztetnie.

  • Üdvözlöm Tanár Úr, Nem tudom, hogy Ön emlékszik-e rám. 2013. október elején műtött meg engem…

    Üdvözlöm Tanár Úr,

    Nem tudom, hogy Ön emlékszik-e rám.
    2013. október elején műtött meg engem piriformis syndroma miatt.

    Az én történetem elég hosszú volt addig, amíg eljutottam Önhöz.
    Engem 13 éven keresztül dobáltak az orvosok, mert nem tudták, hogy mi bajom van illetőleg azt gondolták, hogy színlelek.
    Mire eljutottam a műtétig addigra alig mozgott és egész nap zsibbadt a lábam és egész nap elviselhetetlen fájdalmaim voltak.Semmilyen gyógyszer nem segített már.
    Megműtött 2013 októberében.A zsibbadás azonnal megszűnt.Jártam a műtét után gyógytornászhoz is elég sokáig.
    Viszont sajnos a mozgás kiesés és az érzéskiesés is megmaradt. Adott testhelyzetekben nem mozdul a lábam (pl. a nőgyógyászati székbe nem tudok beülni).
    Néha előfordul erős fájdalom a lábamban és zsibbadás is, de ez csak párszor fordult eddig elő a műtét óta.

    Amiért megkerestem Önt az a követező dolog lenne:
    2014. december 8-án a nőgyógyászom örömteli hírt közölt velem.Állapotos vagyok.Nem egy gyermekkel, hanem kettővel.Ikerterhességem van.Jelenleg 10 hetes vagyok.(utolsó menzeszem: 10.13.)

    A gond viszont az, hogy 8 napja nagyon erős fájdalmaim (hasonló a műtét előttihez) vannak ismét és szinte egész nap zsibbad a lábam.Éjjel többször felébredek arra, hogy nagyon fáj a lábam.A mozgás tartományom ismét beszűkült.Nem igazán tudok lehajolni.Ha leülök,akkor jobban zsibbad a lábam és fáj a fenekemnél az a pont,ami műtét előtt is fájt. Sokkal gyengébb és ügyetlenebb lett a műtött oldalon a lábam,mint eddig volt.
    A műtött oldalamra nem tudok sokáig ráfeküdni, mert az is fájdalommal jár.

    A kérdésem erre irányulna.Ön szerint mennyire veszélyes ez a terhesség az egészségemre?Megtarthatom a babákat?

    Előre is köszönöm.

    Tisztelettel,
    L. Katalin

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Szerintem a terhességre nem veszélyes, próbálja a legkisebb fájdalommal járó életritmust felvenni. A babákhoz gratulálok.