A betegek kérdései (4571)

  • Kedves doktor úr! A problémámat illetően nem tudom pontosan, hová forduljak. Szeretnék valamilyen…

    Kedves doktor úr! A problémámat illetően nem tudom pontosan, hová forduljak. Szeretnék valamilyen támpontot kérni öntől. Egy általam ismert orvost is megkérdeztem, aki előzőleg neurológiára is szakosodott, az ő meglátása szerint tüneteim összességében nem tipikus migrénre utalnak, bár a legtöbb tünet stimmel. 26 éves vagyok. Kb. 1 hónapja jelentkezett először a rosszullétem, ami erős, hasogató, néha viszont tompa fejfájás kíséretében lép fel rohamszerűen, általában homloktájt, ritkább esetben az egész fejemre kiterjedően. Társul hozzá időnként még gyenge, homályos látás, végtagfájdalom, szédülés, zsibbadás érzés a bal karomban, levertség, indokolatlanul erős fáradtságérzés. Hányinger, hányás nem. Hirtelen mozgásra felerősödik, erős fényhatásra is. Majdnem minden nap jelentkezik, általában az esti órákban, de előfordul, hogy a reggeli ébredés után nyomban. A koncentráló képességem és szellemi teljesítményem erős mértékben hanyatlik. Fájdalomcsillapítóktól nem múlik a fájdalom, ha mégis, alig érezhetően. Nagyon ritkán szedek gyógyszert, csak nagyon indokolt esetben, de már második napja szüntelenül fáj a fejem. Ezért a tegnap bevettem két Nurofent, azonban kettő sem volt hatásos. Kérem, adjon valamilyen támpontot. Válaszát előre is köszönöm! Üdv. Melinda.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Forduljon fejfájás szakrendelésen dolgozó orvoshoz.

  • .

    .

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nincs kérdés.

  • Tisztelt Doktor Ur! 24 éves nő vagyok! Állando jelleggel van hátfájásom és nyakfajasom! Utobbi…

    Tisztelt Doktor Ur!
    24 éves nő vagyok! Állando jelleggel van hátfájásom és nyakfajasom! Utobbi idoben a nyakfajas mar elviselhetetlen egyszeruen nem tudok aludni ugy erzem.h nem talalom a fejemnek a kenyelmes helyzetet mindenhogyan faj a nyakam! Allandoan mozgatom napkozben is oldalra mer nem birom mar a lapockaimnal faj meg! Rossz a testtartasom gornyedt vagyok. Es naagyon stresszes is mindenen stresszelek mindig ideges vagyok most is van egy dolog ami elegge zavar sztem emiatt is lehet beallva a nyakam! Kenem rozmaringos kremmel voltaten kremmel de nem segit. 2 hete szedtem apranaxot akkor elmult es most megint faj a nyakam nem tudom aludni amitol megint csak ideges vagyok! Nem tudom mit tegyek februarban megyek csontkovacshoz! Es probalok tornazni hatizomerosito gyakorlatokat vegezni! El vagyok keseredve szokott fajni de ez most mar nem allapot... Az elmult 1-2 honap nagyon negviselt foleg az utobbi nem alvasok... Neha ejjel azert sem birok aludni mert arra riadok fel h nem kapok levegot.. Ilyen problemam mar volt regebben a stresszeles miatt. Neha ez is elojon mostanaban! Kerem segitsen!!! Niki

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nyaki MR vizsgálatot kellene végeztetnie.

  • Üdvözlöm Tanár Úr, Nem tudom, hogy Ön emlékszik-e rám. 2013. október elején műtött meg engem…

    Üdvözlöm Tanár Úr,

    Nem tudom, hogy Ön emlékszik-e rám.
    2013. október elején műtött meg engem piriformis syndroma miatt.

    Az én történetem elég hosszú volt addig, amíg eljutottam Önhöz.
    Engem 13 éven keresztül dobáltak az orvosok, mert nem tudták, hogy mi bajom van illetőleg azt gondolták, hogy színlelek.
    Mire eljutottam a műtétig addigra alig mozgott és egész nap zsibbadt a lábam és egész nap elviselhetetlen fájdalmaim voltak.Semmilyen gyógyszer nem segített már.
    Megműtött 2013 októberében.A zsibbadás azonnal megszűnt.Jártam a műtét után gyógytornászhoz is elég sokáig.
    Viszont sajnos a mozgás kiesés és az érzéskiesés is megmaradt. Adott testhelyzetekben nem mozdul a lábam (pl. a nőgyógyászati székbe nem tudok beülni).
    Néha előfordul erős fájdalom a lábamban és zsibbadás is, de ez csak párszor fordult eddig elő a műtét óta.

    Amiért megkerestem Önt az a követező dolog lenne:
    2014. december 8-án a nőgyógyászom örömteli hírt közölt velem.Állapotos vagyok.Nem egy gyermekkel, hanem kettővel.Ikerterhességem van.Jelenleg 10 hetes vagyok.(utolsó menzeszem: 10.13.)

    A gond viszont az, hogy 8 napja nagyon erős fájdalmaim (hasonló a műtét előttihez) vannak ismét és szinte egész nap zsibbad a lábam.Éjjel többször felébredek arra, hogy nagyon fáj a lábam.A mozgás tartományom ismét beszűkült.Nem igazán tudok lehajolni.Ha leülök,akkor jobban zsibbad a lábam és fáj a fenekemnél az a pont,ami műtét előtt is fájt. Sokkal gyengébb és ügyetlenebb lett a műtött oldalon a lábam,mint eddig volt.
    A műtött oldalamra nem tudok sokáig ráfeküdni, mert az is fájdalommal jár.

    A kérdésem erre irányulna.Ön szerint mennyire veszélyes ez a terhesség az egészségemre?Megtarthatom a babákat?

    Előre is köszönöm.

    Tisztelettel,
    L. Katalin

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Szerintem a terhességre nem veszélyes, próbálja a legkisebb fájdalommal járó életritmust felvenni. A babákhoz gratulálok.

  • Tisztelt Doktor Úr ! 37 éves vagyok . pár hete reggelente zsibbadnak az ujjaim . körzeti orvosom…

    Tisztelt Doktor Úr !
    37 éves vagyok . pár hete reggelente zsibbadnak az ujjaim .
    körzeti orvosom milgamma gyógyszert írt fel, mely sajnos nem hozott változást .
    majd nyaki röntgenre küldött .
    melynek eredménye
    a nyaki lordosis kiegyenesedett
    bal oldalon 5 mm -es nyaki borda
    discusok , csontszerkezet egyébként megtartottak.
    háziorvosom mydetont írt fel és nyaki gyógytornát javasolt.
    szeretném az Ön véleményét is megkérdezni .
    annyi mindent olvasni az interneten sajnos ,lehet ez sérv előjele , esetleg bénulást okozhat ?
    válaszát előre köszönöm .
    üdv . Bodnár Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Neurológiai vizsgálat sokat lendíteni a diagnosztikai problémában.

  • Tisztelt Doktor ÚR! 40 éves, 2 gyereket szült nő vagyok. 1 éve küzdök állandó vizelési ingertől.…

    Tisztelt Doktor ÚR!

    40 éves, 2 gyereket szült nő vagyok. 1 éve küzdök állandó vizelési ingertől. Urológus, nőgyógyász kivizsgált, mindent rendben találtak. Hasi ct-től kezdve bakt.tenyésztésig minden volt....Intimtorna tanfolyamot is elvégeztem, de nem szűnő. A stresszt és a szorongást látják kiváltó oknak. A kérdésem, hogy nem lehet neurológiai eredetű? Gerinctől? stb. Válaszát megköszönve: F. Anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Izolált inkontinenciát gerinc betegség nem szokott okozni.

  • Tisztelt Doktor úr! A vállam vonalától kissé feljebb, kifejetetten a gerincem jobb oldalán…

    Tisztelt Doktor úr!


    A vállam vonalától kissé feljebb, kifejetetten a gerincem jobb oldalán szúró, nyílaló érzés jelentkezett 3 napja. Mydeton napi 2*1 szedése ellenére sem javult. Jobb kezem mozgatása közben a fájdalom élénkül. Hasonló fájdalmam már korábban is volt, amire mydetont kaptam. Mi lehet az oka, hogy most nem segít?
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A vállöv izmai az a túlterhelése. Forduljon ortopédushoz.

  • férjemnél 2011-ben, és 2013-ben éjszakai rosszullét lépett fel .Kivizsgálták és epilepsziát nem…

    férjemnél 2011-ben, és 2013-ben éjszakai rosszullét lépett fel .Kivizsgálták és epilepsziát nem állapítottak meg.Azóta tünetmentes ! Jogosítványát 1 évre bevonták .Kérdésem mikor kaphatja vissza a jogosítványát ! 3

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem világos, hogy miért vonták be.

  • Tisztelt Dr. Úr! Azt szeretném megkérdezni, hogy az Abilify 15mg-os gyógyszer 1 hetes szedésének…

    Tisztelt Dr. Úr!

    Azt szeretném megkérdezni, hogy az Abilify 15mg-os gyógyszer 1 hetes szedésének befejezése után mennyi időbe telik míg teljesen kiürül az egész szervezetből és nem gátolja tovább a dopamin termelést - vagyis visszaáll utána az eredeti, természetes állapotba?

    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Kb egy hét.

  • Tisztelt doktor úr! Több hónapja fáj a fejem de csak bal oldalon. Koponya ct-n mr-en voltam…

    Tisztelt doktor úr! Több hónapja fáj a fejem de csak bal oldalon. Koponya ct-n mr-en voltam ami negatív. Szinte naponta fáj,a fűlemnél is fáj néha az arcsontom. Milyen vizsgálatra menjek még hogy kiderűljön miröl fáj. Pszichológushoz is járok. Köszönöm. Bánfi Szi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Szájsebészhez, hogy a rágóizületet vizsgálja meg.

  • T.Doktor Úr!!Két hete szédülök de nem körkörösen hanem mintha huzna előre a fejem.Nagyon meg…

    T.Doktor Úr!!Két hete szédülök de nem körkörösen hanem mintha huzna előre a fejem.Nagyon meg vagyok ijedve mitől lehet.Ès néha ugy èrzem mintha a fejtetőmről indulna.Van egy duzzanat a fejtetőmön vizsgàltàk voltam ctn de nem talâltak semmit.Lehet a szédülès összeköttetèsben ezzel a duzzanattal.Vagy ezt kivâlthatja pànik is?Nagyon meg vagyok ilyedve mitől szédülök.Vàlaszàt előre is köszönöm!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A duzzanattól nem lehet. Pániktól inkább. Orvosi vizsgálatra kellene jelentkeznie.

  • Tisztelt dr-úr.Tisztelettel szeretném kérni a véleményét.A vérnyomásom van hogy ingadozik de…

    Tisztelt dr-úr.Tisztelettel szeretném kérni a véleményét.A vérnyomásom van hogy ingadozik de általában jó.Ideges,stresszes természetű vagyok főleg amióta a férjem elhunyt.Gyógyszereim,protonexa,nootropil,cavinton,covercard,astrix éseste fél szem rivotril.Most voltam CT-vizsgálaton mert szédültem és fájt a fejem.Ez enyhült.ACT-eredménye,Az intra-és extracerebralis liquorterek kissé tágabbak.Periventricularisan szabálytalan hypodenz területek,a törzsdúcok régiójában apró lacunaris infarctusok láthatók.Mindkét ACI FALA MESZES.Vélemény,Mérsékelt multiplex vascularis laesio,ACI ARTERIOSCLEROSIS.Januárba kel mennem nyaki ultrahangra.Kérem a dr-urat válaszoljon erre az eredményre.Előre is nagyon szépen köszönöm.Tisztelettel,ERZSÉBET.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen.

  • Tisztelt Doktor Úr! Egyik kedves ismerősömet gerincvelő daganattal műtötték külföldön. A műtétben…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Egyik kedves ismerősömet gerincvelő daganattal műtötték külföldön. A műtétben sajna benne volt a teljes bénulás lehetősége. Szerencsére a műtét után szépen mozgatta a lábait, kezeit is pár centire meg tudta emelni, ujjait azonban egész jól mozgatta. Vállait emelte. Kb egy hét után romlott az állapota, kezeit szinte egyáltalán nem tudja emelni. Lábait is csak gyengén, elmondása szerint nincs benne erő. Azt mondják ez a műtét helyén keletkezett ödéma miatt van. Tényleg így van? Ha egyszer már benne volt a mozgás, lehetséges, hogy az eltűnik? Meg lehet mondani, hogy kb. mennyi idő a gyógyulás?
    Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Erre a kérdésre már válaszoltam.

  • Kedves Doktor Úr! Egy hete haránt orrcsonttörést és orbitafenék törést szenvedtem, az egész…

    Kedves Doktor Úr!
    Egy hete haránt orrcsonttörést és orbitafenék törést szenvedtem, az egész jobb oldali arcon-szemtől szájig-zsibbadt.Elmozdulás nincs.Szeretném a véleményét kérni, mennyi a regenerációs idő, ha egyáltalán rendbe jövök valaha.Mikorra várható a a zsibbadás enyhülése, van-e reményem a gyógyulásra.Borzasztóan érzem magam.
    Köszönöm megtisztelő válaszát.
    T.Hajnalka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A javulás mértéke és ideje kiszámíthatatlan. CT vizsgálattal lehet látni az idegek csontos alagútjainak az esetleges sérülését.

  • Tisztelt Doktor! Nyáron voltam a tengernél, és már hideg volt a víz. Utána nyaralás után egy…

    Tisztelt Doktor!
    Nyáron voltam a tengernél, és már hideg volt a víz. Utána nyaralás után egy nappal végbélégés, fájdalom jelentkezett. Proktológus látott, Reparonkúptól, végül is rendeződött a gond. Anapapillitiszt állapítottak meg, s azt mondták további teendő nincs. Magától megtud nyugodni. Így is lett. Viszont az eset után 3 hónappal vagyok, és egyébként normális időben jelentkező székletem volt eddig rendszeresen, napi 1-2 alkalommal. De nem tudom mi történt, kb egy hete széklet után, ahogy éppen távozni készülök a fürdőszobából, még visszakell mennem s ..ujra van kevesebb széklet. Viszont, most mareggel, nagyon enyhe hasmenésem is volt,az egyébként normális időben lévő normális állagú , székelés után. Kis mennyiség távozott, úgy hogy már a toaletten ültem, és őszintén szólva van egy olyan érzésem, hogy magától távozott, és nem is tudtam hogy ez hasmenés. Az a kérdésem hogy hígabb kismennyiségű széklet, toaletten ülve, kontrolálatlanul távozhat? Egyébként, nem volt ma napközben sem és soha széklet tartási problémám.Picit félek. Egyébként olyan émelygés van a hasamban mikor hasmenése van egy embernek. Picit az elmúlt két napban rossz volt az emésztésem.Vega vagyok és egyébként nem eszem sokat. 36 éves nő vagyok... és szerintem több kávét ittam a kelleténél. Köszönöm a válaszát. Elnézést hogy hosszúra sikerült az írás. Üdv: B.Katalin

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Ezek a panaszok nem neurológiai jellegűek.

  • Tisztelt doktor úr 37 éves férfi vagyok. Egy nagyon bagatel dolog történt de nem javul, mégpedig…

    Tisztelt doktor úr
    37 éves férfi vagyok. Egy nagyon bagatel dolog történt de nem javul, mégpedig két napja begomboltam egy gombot de nagyon nagyon szorult a hüvelykujjammal valahogy benyomtam de úgy megfajdult hogy azóta is sajog majdnem mondhatom hogy a nap 24 órájában. Vicces sajnos de nagyon zavaró.
    Mit tanácsol?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Pihentesse, borogassa.

  • Tisztelt Dr Úr! A panaszom az lenne, hogy olykor ha erőteljesebben nevetek, akkor megszédülök…

    Tisztelt Dr Úr!

    A panaszom az lenne, hogy olykor ha erőteljesebben nevetek, akkor megszédülök és abba kell hagynom a nevetést, mert attól félek hogy összeesek. Ez normálisnak tekinthető?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Igen, előfordulhat.

  • Tisztelt Doktor Úr, 48 éves nő vagyok.Mostanában többször előfordult,hogy a jobb felső szemhéjam…

    Tisztelt Doktor Úr,
    48 éves nő vagyok.Mostanában többször előfordult,hogy a jobb felső szemhéjam néhány percig rángatózott és úgy éreztem,mintha valami húzná be a szemzug felé.A szemem máskor is szokott ugrálni,de ez más érzés volt.
    Valahol olvastam,hogy ez agydaganat tünete is lehet.Azóta nagyon aggódom emiatt.Egyébként is szorongó,hypochonder alkat vagyok sajnos.
    Ön szerint mennyire kell félnem emiatt?
    Előre is köszönöm válaszát:K.Judit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Ez a tünet tankönyvi, és mindig stressz okozza.

  • Kedves Doktor Úr! 36 éves nő vagyok. Egy éve, hogy izomrángásos tüneteim alakultak ki:…

    Kedves Doktor Úr!

    36 éves nő vagyok.

    Egy éve, hogy izomrángásos tüneteim alakultak ki: apró, fájdalommentes rángások test-szerte, napi több száz alakalommal, amelyek végtagokat nem mozgatnak, de a rángás jól látható.

    A reumatológia most kért MRI vizsgálatot, amelynek eredménye:
    "Az intracranialis nagy artériákban többszörös áramlási zavarok láthatóak a syphon előtti szakaszon is és a syphonban is." (Középvonali képletek, liqurterek, laesiok, kontrasztanyag halmozódás negatív.)

    Emiatt szeretném megkérdezni, hogy egy ilyen elváltozás hogyan orvosolható, ill. hogy van-e sürgős teendő?

    Köszönettel!
    H.N.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem látok sürgős teendőt, sőt a panaszok okát sem ismerem ennyi információból.

  • Kedves Doktor Úr! Kereskedelemben dolgozom 4. hete sokat cipekedünk emelünk 1 hete a jobb…

    Kedves Doktor Úr!

    Kereskedelemben dolgozom 4. hete sokat cipekedünk emelünk 1 hete a jobb kezem elkezdett zsibadni elente kis időre de most egész éjjel zsibad és már a vállamig fáj az egész karom.Voltam háziorvosnál javasolta Ca ,Mg vitaminokat és milgamma tablettát .Egy napja szedem napi 4 szemesével tudom hogymég max 3 nap kell mire hatson de semmi hatása nincs eddig Szeretném azt megkérdezni hogy infraszaunába mehetek e ? jót tesz e a gyullad idegnek ? csak jótékonyság hatásairól olvastam .Doktor Úr javasolja ezt a infraszauna terápiát? Előre is köszönöm a válaszát .
    Tisztelettel: Enikő

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A szaunával egyelőre várnék.