A betegek kérdései (4604)

  • Kedves doktor Úr! Fél éve a bal oldali mellem alatt nyomó, húzódó jellegű fájdalom jelentkezett.…

    Kedves doktor Úr!

    Fél éve a bal oldali mellem alatt nyomó, húzódó jellegű fájdalom jelentkezett. Pár napot szinte csak feküdni tudtam. Azt mondták a baloldali lemenő idegek nyomása okozhatja, mivel a mellkas röntgen negatív lett.
    ( esetleg valami bordaközi dolog ) A panaszom azóta sem szűnt meg, reggel és napközben még nem érzem annyira, de nap végére és főként a hétvégén már jobban. Hét közben könyvelő vagyok, 30 éve ülő munkát végzek. Hétvégén már egy negyed órás háztartási munka után annyira elkezd húzódni és nyomni, hogy le kell feküdnöm. Ilyenkor már a hátam, lapockám esetleg a nyakam is hozzáfájdul, befeszül.
    Készítettek gerinc röntgent, azon csak baloldali gerincferdülés látszik.
    Most fizikoterápiára és gyógytornára járok, de MR vizsgálat nem volt.
    Milyen MR-t lenne célszerű készíttetni? Mellkas, gerinc vagy nyaki gerinc? Lehetnek gerincproblémáktól az elülső bal oldali fájdalmak? Vagy valami másra is lehet gondolni? Vesekövet is kimutattak nálam, de azzal előtte sem volt semmilyen fájdalmam, az urulógus is azt mondta nem lehetnek attól a húzódó, nyomó fájdalmaim. Köszönettel: Lagdika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Gerinc MR vizsgálat indokolt.

  • Tisztelt Doktor Úr! 18 éves lányomat migrénes fejfájás tüneteivel vittem neurológushoz. Az…

    Tisztelt Doktor Úr!

    18 éves lányomat migrénes fejfájás tüneteivel vittem neurológushoz. Az agyi MR eredménye a következő: A bal artéria cerebri media egyik elsődleges ágán apró 2,5 mm aneurysma látszik.
    Szeretném megkérdezni, hogy mennyire veszélyes ez az értágulat.

    Köszönettel
    Egy aggódó szülő

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Javaslom a tovább vizsgálatát. (CT angiographiat javaslok).

  • Tisztelt Dr.ùr! Pàrnapja a fejem bal oldalàn fàjadalmat èrzek, nem tùl erõset. Agydagantra gyanakszom.…

    Tisztelt Dr.ùr!
    Pàrnapja a fejem bal oldalàn fàjadalmat èrzek, nem tùl erõset. Agydagantra gyanakszom. Làtàs zavarom nincs, nem szèdülök nem hànytam semmi semmilyen elvàltozàst nem talàlok magamon.
    Egy ève "sztenziòs" fejfàjàsom van. Köze van esteleg ennek?!

    Tisztelettel : Jòzsef

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A fejfájás önmagában nem jelent agdaganatot. Sok ember évtizedekig él fejfájással.

  • Tisztelt Doktor Úr! MRI (agyi) leletem az alábbi,van okom aggodalomra? Különösen az utolsó…

    Tisztelt Doktor Úr!

    MRI (agyi) leletem az alábbi,van okom aggodalomra? Különösen az utolsó pár sort nem értem. Köszönöm!

    Eredmény:
    Vélemény:
    A koponya MR vizsgálata: 2014.07.22.

    A vizsgálóberendezés típusa: Philips Achieva 3 Tesla

    Axialis T2, FLAIR, DW, T2 FFE, sagittalis 3D T1 mérés történt.

    A IV. agykamra középállású.

    A supratentorialis kamrarendszer átlagos tágasságú, középállású.

    Az extracerebralis liquortér átlagos tágasságú.

    Az agyállomány területén körülírtan kóros jeleltérés, gátolt diffusio,
    vérzésre utaló eltérés nem látható.

    A craniospinalis átmenetet ábrázoló képeken destructiora utaló jelek nem
    láthatóak.

    A kisagyi tonsillák a foramen magnum síkját érdemben nem haladják meg.

    A sella-fenék átlagos mélységû. A hypophysis állomány kiterjedése átlagos.

    Az agyi nagyartériák, a nagy agyi vénás sinusok normális áramlási
    jelvesztése megtartott.

    Mindkét oldalon a mastoidealis sejtrendszer területén v.s. gyulladásos
    eredetû nyálkahártya eltérés látható.

    Az epipharynx tetején v.s. adenoid hyperplasia látható.

    Mindkét sinus maxillaris területén, helyenkét az ethmoidalis sejtek
    területén v.s. gyulladásos eredetû nyálkahártya eltérés ábrázolódik.

    Vélemény:

    Intracerebralisan egyértelmû kórjelzõ eltérés nem igazolódott.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Melléküreg gyulladása van. Forduljon fül orr gégészhez.

  • Tisztelt Doktor Úr! 2 hete vírusos torokgyulladásom és hörghurutom volt. Kaptam köptető tablettákat…

    Tisztelt Doktor Úr! 2 hete vírusos torokgyulladásom és hörghurutom volt. Kaptam köptető tablettákat ami csak részben volt jó, a mai napig le van rakódva a hörgőkben... Kb 6 napja elkezdett fájni a jobb alsó bordaív alatti terület, valamint a legalsó borda. 1-2nappal később köhögésre még fájdalmasabbá vált. A bőrömhöz sem lehet ott hozzáérni. (Nem ütöttem be, nem estem el.)Feküdni csak a fájdalmas jobb oldalamon tudtam. Háton, hason, bal oldalt nem. Ma már minden mozgásra hatalmas erős fájdalmat érzek, de már az egész jobb oldalamon, ülve kisugárzik a derekamra is. Illetve forróságot is érzek a szóban forgó területen. A nap 24 órájában fáj erősen a jobb mellkas, bordák, jobb oldalam. Gyakran bele is szúr. Bordarepedésre gyanakodtak, de mellkas röntgen teljesen negatív lett! Ön szerint 1.bordaközi ideggyulladás, 2. bordaközi izomgyulladás, 3. bordaközi idegbecsipődés, 4. vagy esetleg valami más? Melyikre milyen kezelés javasolt? Én alapvetően nem szedek semmilyen gyógyszert. Előre is köszönöm válaszát. Nagyon várom tapasztalatát ez ügyben. Köszönöm Sandra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Vizsgálat nélkül nagyon nehéz bármit mondani. Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

  • Kedves Doktor úr,

    szeretném megkérdezni a véleményét, az alábbi MR lelet figyelembe vételével ajánlja-e nekem a denevérpad használatát?

    A gerinc íve diszharmónikus, a lordosis kiegyenesedett. A csigolyák magassága megtartott, a peremszéleken kezdődő ostcophyta képződés… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről… Még több

  • Tisztelt Doktor!

    2014.07.02-án volt egy eszmélet vesztésem (epilepszia) és elég erősen be vertem a fejem hátsó részét a padlóba.3 hétig napi szinten fájt a fejem ami szerencsére el múlt.
    Viszont olyan problémám van a szaglás meg az ízlelésem is el ment.Az ízlelésem az eszmélet… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem lehet tudni, hogy milyen mértékben fog javulni. Két évig van remény.

  • Tisztelt főorvos úr.

    71 éves vagyok, most voltam először agykoponya CT vizsgálaton,melynek az eredménye

    a külső liquorterek a koponyaboltozat közelében mérsékelten tágabbak.a kamrarendszer szabályos ,nem tágabb,a… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Ez normális ebben a korban.

  • Tisztelt Dr.Úr! 30 éves lány vagyok.2013.júniusában volt hasnyálmirigy gyulladásom és ennek…

    Tisztelt Dr.Úr!
    30 éves lány vagyok.2013.júniusában volt hasnyálmirigy gyulladásom és ennek következtében lebénultam csípőtől lefelé. Most a gyógytornák hatására mozognak az lábujjaim és a térdemet le tudom nyomni.Inkontinenciában szenvedek.A székletet vissza tartani nem tudom,de már legalább érzem.A vizeletet már érzem és egy pici ideig vissza is tudom tartani. Tudom hogy találgatni nem lehet meg minden ember más de leírnám az Mr diagnózisomat(2014.04.25) és a véleményét szeretném kérni a jövőre tekintettel. Hogy egyáltalán mire lehetnék képes. Természetesen a torna remény megmarad. Már sok mindent hallottam.
    A háti kyphosis csökkent,enyhe scoliosis is látszik. A spinalis csatorna megtartott tág. A myelon th.IX-XI csogolya magasságában megtörést mutat, az alatt a conus szabályos szélességű és a ventralis kontúr mentén sávszerű keskeny halmozás látszik.Nem tűnik kórosnak. A myelonon belül egyébként szignál zavar illetve pathologiás halmozás nem mutatható ki. A myelon TH.II-TH.IX magasságában venral felé helyezett, az átlagnál keskenyebb. A foramenek és gyökök szabályosak.A discusok rendben vannak, a conus is megtartott jelintenzitású.Az alsó lumbalis szakaszon discus protrusiok vannak,sacralisan Tarlov cysta látható.
    Előre is köszönöm a válaszát.
    Kata

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Azt írja, hogy a klinikai állapot javul. Ebben az esetben ez a fontos. Az MR leletet nem tudom értelmezni, csak a filmek megtekintése után tudok véleményt mondani.

  • Tisztelt Főorvos Úr!

    Tavaly június óta 5 alkalommal volt koponya CT-m (2013. június, augusztus, november, 2014. július és október - ezek közül a tavaly augusztusi és a tegnapi kontrasztanyagos vizsgálat volt), valamint 2013. júliusban egy kontrasztanyagos MR és MR Angio vizsgálat… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    5 CT még nem okoz problémát.

  • Tisztelt Doktor Úr! Bemásolom a multkor elkuldott levelemet, mert irta hogy már nem tudja…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Bemásolom a multkor elkuldott levelemet, mert irta hogy már nem tudja beazonositani.


    Én egy 28éves nö vagyok, sajnos tavaly novembertol vagyok beteg, és mai napig nem tudom, hogy mi okozhatja furcsa panaszaim. Nagyon hosszu utat jártam be, nyilván mind ezt itt le sem tudom irni, de probálok lényegretoro lenni. Panaszaim ugy kezdodtek, hogy hatalmas fájdalmat éreztem jobb oldali keresztcsont ill far tájékán,olyannyira hogy járni sem voltam képes normálisan. Sugárzott a jobb lábamba is. Eleinte a leggyengébb gyuladáscsokkento is használt pár orára. Idegsebész CT vizsgálattal megállapitott egy L5 S1 kozotti jobb oldali korkoros protrusiot,mondván ez okozza a fájdalmaim. Eztuán konzervativ kezelések kovetkeztek,gyogytorna, denevérpad stb. Eltelt 2honap, a fájdalmaim csak fokozodtak,és már mindkét lábam oruletesen fájt, mindkét csipommel egyutt. Aztán reumatologus vizsgált, jobb oldali keresztcsontnál odémát találtak, azt mondták ez nem magyarázza a lábfájdalmaim. Vizsgált neurologus, eloszor készult egy ENG vizsgálat, also végtagokon kezdodo axonális neuropátia gyanuja merult fel. Már izomrángásaim is kialakultak kb február kornyékén, de akkor már nagyon rossz volt az idegállapotom is, a sok kivizsgálás és fájdalmak miatt. Nyáron ismét készult ENG EMG és ágyéki MR vizsgálat, MR vizsgálaton már sem a protrusio, sem az odéma nem látszott. ENG vizsgálatom hibátlan, EMG ben nagyon enyhe eltérések a sipcsonti izomban ill a vádlimban. A fájdalmaim azota hullámzoak, van hogy nyugalomban is jelentkezik, van hogy inkább terhelésre, a létezo osszes izmom a lábamban és medencémben váltakozo jelleggel fáj. Felmerult piriformis szindroma lehetosége is, On szerint lehetséges ez? Vagy más állhat a háttérben? Teljesen tanácstalan vagyok, Teperint szedek lassan fél éve, de nem sok értelmét látom. És ami még fontos informácio lehet, hogy az ulés fokozza panszaimat, foleg pl egy hosszabb auto ut melynek során leirhatatlan fájdalmat érzek deréktol lefelé mindenutt. Járok uszni, de sokszor az is kihozza a fájdalmakat a farokcsontomnál is és a lábaimban is. Tehát mondhatni mindenféle mozgás. Sokszor gyengeséget is érzek, pl lépcsozésnél, vagy csak egy séta kozben is. Valamit tudna tanácsolni Doktor Úr hogy hogyan tovább?

    Félek nagyon ALS-tol mert ismerek huszon harmincéveseket is akik ebben a betegségben szenvednek sajnos, és állitolag kezdeti stádiumban nem mindig tudják kizárni. Nekem enyhe eltérések voltak két izomban is a lábamban.

    Koszonom válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Leírása alapján nem gondolok ALS-re.

  • tisztelt doktor ur! spinalis paralizis spastika betegségben szenvedek.56 éves vagyok.kérdéseim…

    tisztelt doktor ur! spinalis paralizis spastika betegségben szenvedek.56 éves vagyok.kérdéseim a kővetkezők.őssejt beültetéssel lehet ezen segiteni?mozgáskorlátozott vagyok igy csak hashajtoval van székletem 3 4 naponta.mely hashajtónak nincs káros mellékhatása hosszutávon? a betegségemnek lehet hatása a potenciámra, mert evvel is vannak gondjaim.kérném mielőbbi válaszát tiszteletel.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Őssejteket beültetéssel nem foglalkozom, nincs tapasztalatom. A hashajtót lehet szedni tartósan. Az Ön betegsége sajnos potenciális zavarokkal jár.

  • Tisztelt Dr. Székely György! 22 éves pánikbeteg fiú vagyok. Mindenféle betegségtől aggódom…

    Tisztelt Dr. Székely György!

    22 éves pánikbeteg fiú vagyok. Mindenféle betegségtől aggódom és mostanában az agyvérzés jött elő. Mennyire előforduló "betegség" ebben a korban? Nem dohányzom, rendszeresen sportolok és tudtom szerint a vérnyomásommal sincs baj. Köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nagyon ritka.

  • Tisztelt Doktor Ur! Altalaban faj es merev a nyakam, mivel gyerek koromban ropogtattam. A…

    Tisztelt Doktor Ur!

    Altalaban faj es merev a nyakam, mivel gyerek koromban ropogtattam. A mult heten elmentem egy gimnasztika edzesre, ami utan nagyon fajt a nyakam es azota folyamatosan cseng a fulem. On szerint lehetseges, hogy becsipodott egy ideg, vagy folyamatosan nyomodik es emiatt cseng a fulem?
    Koszonom valaszat.
    Balazs

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nyaki betegség nem okoz fül csengést.

  • Tisztelt Doktor Úr!

    Pár hónapja lettem figyelmes arra, hogy ha egy bizonyos pontot megnyomok a gerincemen, inkább közvetlenül mellette és csak a jobb oldalon, akkor erős fájdalmat érzek.
    Egyébként a fájdalmat nem érzem, kicsit húzódik a hátam, amit az ülőmunkának tulajdonítottam.Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Ez lokális tünet. Antireumatikus kenőccsel kezelném.

  • Kedves Doktor Úr! Még májusban jelentkezett ütésszerű, nagyon erős fejfájásom. Megfogadtam az…

    Kedves Doktor Úr!
    Még májusban jelentkezett ütésszerű, nagyon erős fejfájásom. Megfogadtam az Ön tanácsát, neurológushoz fordultam (diag.SAH?). MR-re kaptam beutalót, a vizsgálat nemrég elkészült, eredménye negatív lett.
    Kérdésem: ennyi idő elteltével, ha volt esetleg vérzés, MR vizsgálattal kimutatható lenne?
    Üdvözlettel:
    Kinga

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A vérzés nem, de a vérzés forrása igen.

  • Kedves Doktor Úr! Június végén diagnosztizáltak nálam MR-el nyaki porckorongsérvet, amely a jobb oldali ideggyököt nyomta. A fájdalom gyógyszeres kezelésre és pihentetésre majd aktív gyógytorna után megszűnt teljesen nagyjából 4-6 hét alatt. A jobb kezem izomfájdalma is ezzel együtt megszűnt,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Egyetértek az idegsebész kollégával.

  • Jónapot kivánok Doktor Úr
    Azzal indokal fordulok önhöz,hogy mindig váratlanul beszúr valaelyik testrészem
    szédölgök egyfolytában mindig forog velem a szoba
    elmentem már a Házi orvoshoz elküldött vérvételre Thc-re de még nem tudjuk mi az eredmény
    Sokszor elkap ilyen… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Már válaszoltam.

  • Kedves Doktor Úr! Én szept. 27.én irtam panaszaimrol, amelyre On azt válaszolta nagyon komplex…

    Kedves Doktor Úr!

    Én szept. 27.én irtam panaszaimrol, amelyre On azt válaszolta nagyon komplex a problémám, és hogy szivesen megvizsgál. Jelenleg Angliában tartozkodom, 1-2 honap mulva leszek Magyarországon. Addig is azt szeretném kérdezni egyáltalán mik azok a betegségek amik Doktor Ur szerint szóba johetnek? Eléggé tartok izomsorvadástol, ALS-tol.

    Koszonettel:
    Egy 28 éves no

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    ALS-től ne féljen, az 50 éves kor körül kezdődik. A korábbi levelet nem tudom beazonosítani.

  • Tisztelt Doktor Úr!

    Én 21 éves fiú vagyok. 14 éves korom óta vagyok epilepsziás és azóta gyógyszerrel jól kezelhető a betegségem.

    Jelenleg 2 fajta gyógyszert szedek, amivel nagyon jól kontrollálható a betegség (5 év alatt 1 nagy roham).

    Fő problémám,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Ezekre a kérdésekre a háziorvosa biztos tud válaszolni.