A betegek kérdései (4584)

  • Jònapot kivànok doktor ùr Èn azt szeretnèm kèrdezni hogy vannak olyan pillanatok mikor beszúr…

    Jònapot kivànok doktor ùr
    Èn azt szeretnèm kèrdezni hogy vannak olyan pillanatok mikor beszúr csak egyszer valamim olyan èrzès mint mikor varatlanul egy tűt belem szúrnak meg neha elkap ilyen gyengeseg ès ugy èrzem összeesem meg van olyan pilanat mikor elkap ilyen melegsèg.voltam vele orvosnal mennem kel majd egy olyan ververere hogy THC meg azt kerdezte tölem hogy nem e lelki okok miadt van e persze vannak problèmaim az eletben na de kinek nincsenek 18èves vagyok es neha zsibad a labam vagy a kezem meg ritkan a szam nem èrtem mièrt vannak velem ezek a dolgok de remèlem higy elmulnak minnèl hamarabb mert van 1èves kislanyom ès nem szeretnèm ha valami baj lenne ès a doktornö irt fel nekem ilyen homeopatrias szorogasokra szopogatos tablettat nade en nekem szerintem nem ezert vannak ezek a dolgok varom valaszat es meg azt szeretnem megkerdezni higy maganak hol van a redeloje hogy szemelyesen is akar ha baj volna felkeresem köszönöm Fanni

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Szívesen megvizsgálom, ha idegsebészeti problémája van. Rendelések adatai a honlapon vannak.

  • Tisztelt doktor úr! Mit jelent a diffúz axonális agysérülés? Milyenek lehetnek a túlélési esélyek?…

    Tisztelt doktor úr!
    Mit jelent a diffúz axonális agysérülés? Milyenek lehetnek a túlélési esélyek? Tartós károsodás valószínű?
    Köszönettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Sajnos ez egy rossz prognózisu betegség. Agysérülés következménye lehet. Tartós károsodást eredményez.

  • Két hónapja jelentkezett ez a derék fájdalom , beutaltak a stroke osztályra ahol egy hétig feküdtem…

    Két hónapja jelentkezett ez a derék fájdalom , beutaltak a stroke osztályra ahol egy hétig feküdtem , infúziós kezelés kaptam 2014 szeptember 30ikán voltam MRI vizsgálaton, Rupturált discus herniat állapítottak meg
    Műtétet javasol e ?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Látni kellene a képeket a műtéti indikációhoz.

  • Tisztelt Doktor Úr! Tisztelettel szeretném megkérdezni Öntől, mi a véleménye neurológiai szempontból…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Tisztelettel szeretném megkérdezni Öntől, mi a véleménye neurológiai szempontból arról, miszerint 2 hónapja fennálló LV csigolyáánál lévő rupturált hernia található. Szerencsére gyorsan kaptam kezelést, elég hamar megtörtént az MRI vizsgálat, majd kb. 2 és fél hete jártam idegsebésznél, aki elsőre a műtétet javasolta, mert a kocsonyás anyag sajnos nagy mértékben nyomja-elfedi az S1 gyököt. (a kezdettől fogva kb. 3 hétre megtörtént a vizsgálat)

    Viszont:

    Folyamatosan javulok, fájdalmam szinte egyáltalán nincsen, a kezdethez képest (erős lábgyengeség, sántítás, zsibbadás) mostanra kezdenek az izmok újra működni. Már a zsibbadás is alig érezhető, viszont az izmok a vádliban még fájnak, bár csak amíg "be nem járódnak". A lábammal minden mozdulatot képes vagyok végrehajtani, viszont álló helyzetben sajnos még mindig nem tudok megállni lábujjhegyen.. nyilvánvalóan érzem, hogy járáskor is még nem tökéletes az izomműködés, de már nem fárad el a lábam, inkább a nap végére kicsit, de tudok lépcsőzni, sétálni, igaz biccentek még, csak sokkal kevésbé, mint mondjuk 2 héttel ezelőtt... a javuló állapotra tekintettel az idegsebész véleménye szerint nem áll fenn paresis beleegyezett, hogy ne operáljunk, kaptam időt a javulásra.

    A kérdésem az volna, hogy neurológiai szempontból mennyi ideig szabad várni? Mármint az ülőideg mennyit bír úgymond "nyomás alatt"? Gyanítom, hogy szívódik fel a kocsonya, de kicsit tartok attól, hogy nagyon károsodhat... Illetve ha nem megy a lábujjhegyre állás az nem paresis? Bár valóban minden izom megmozdul a lábamban kizárólag álló helyzetben és idővel gyengül el, reggel még kicsit tudok állni a lábujjaimon...

    Válaszát hálásan köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Ha javulás van, akkor nyugodtan várhat. Pontos időt nem tudok mondani.

  • Combja fáj, lába zsibbad

    4 honapja eles ,szuro (gluteali) fajdalmam van ami lesugarzik a combomba es ilyenkor zsibbad a labam.Nagyon sok mozgasnal korlatoz ez a fajdalom szinte mindenben (jarasban is) hirtelen mozdulatokat egyaltalan nemtudok tenni, jarasnal neha megrogyok. Juliusban voltam a surgossegi jarobeteg ambulancian… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Leginkább alagút szindrómája gondolok. Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

  • kedves dr ur én egy35éves kétgyermekes édesanya vagyok tavaly agusztusban magas prolaktin érték…

    kedves dr ur én egy35éves kétgyermekes édesanya vagyok tavaly agusztusban magas prolaktin érték miatt elküldtek sella mr vizsgálatra akkor egy 3mm microadenomát találtak idén ujbol voltam most kb 5mm átméröjü daganatom van tavalytol szedem a norprolactot de a prolaktin értékem ugyanolyan magas a háromszorosa nem értem miért nem tesznek valamit az orvosok állando hányinger gyengeség szédelgés ez napi szinten fent áll köszönöm válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    De tesznek, gyógyszert írtak Önnek. Ilyen ezt kell tenni.

  • Tisztelt Doktor Úr! És ez az agyi károsodás a műtét után is fennmarad? Múlt héten papilla…

    Tisztelt Doktor Úr!

    És ez az agyi károsodás a műtét után is fennmarad? Múlt héten papilla ödémát állapítottak meg nálam. Ezek szerint fogyatékos lehetek???

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Ez a fórum nem alkalmas ilyen mélységű szakmai megbeszélésre. Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

  • köszönöm a vàlaszàt h negatív a koponya MR lelet. panaszt szokott e okozni az hipoplasia arteria…

    köszönöm a vàlaszàt h negatív a koponya MR lelet. panaszt szokott e okozni az hipoplasia arteria vertebralis?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem szokott.

  • Tisztelt Főorvos Úr! Talán emlékszik még rám,jártam Önnél kb. egy éve MR.leletemmel,melyben…

    Tisztelt Főorvos Úr!
    Talán emlékszik még rám,jártam Önnél kb. egy éve MR.leletemmel,melyben egyéb más probléma (spondylosis,polydiscopatia,Schmorl herniák,Protrusio disci)mellett leírtak egy 7 cm hosszú,1.8 cm átmérőjű gyöktasak cisztát is.Rehabilitációs kezelés során bal lábam átmenetileg lebénult,mozgás nagyjából már visszatért,maga a lépés technika még kimarad.
    Ennek okán ismételt MR.vizsgálaton vettem részt,amelyben az L.V.-S.I. rés környezetében zsíros degeneratív átépülés és oedema jelei láthatók.
    Szeretném kikérni a véleményét,szeretném tudni,hogy mit is jelent ez,milyen következményei lehetnek ennek a problémának és,hogy ez okozhatja-e az átmeneti bénulást,valamint az egyre gyakoribb érzészavart?Tudok-e tenni valamit ez ellen?
    Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!
    Tünde

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Sajnos nem emlékszem, de esetleg keressen fel ismét.

  • Tisztelt Doktor Úr! Elnézését kérem,még egy fontos dolgot nem emlitettem.Felmenői ági rokonok…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Elnézését kérem,még egy fontos dolgot nem emlitettem.Felmenői ági rokonok között volt epilepsziás megbetegedés.Az előző kérdésfeltevő vagyok,aki az éjszakai alkalmankénti kiabálással kapcsolatban irt.A háziorvosnak,aki az altatót felirta,ezt anno nem emlitettem.

    Mint irtam nem szedtem sokáig a gyógyszert anno,meg egy kivizsgálás nem ártana,nem ez az oki kezelése,csak tünetileg segitett.

    Ez a felmenő ági epilepszia mennyire lehet fontos a kivizsgálásom szempontjából?

    Elnézését kérem hogy nem egy levélben ment,és jó egészséget kivánok.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Úgy gondolom, hogy érdemes lenni alvás ambulanciát felkeresnie.

  • Tisztelt Doktor Úr! 17 éves koromban fordult elő először hogy a családtagok elmondása szerint…

    Tisztelt Doktor Úr!

    17 éves koromban fordult elő először hogy a családtagok elmondása szerint beszéltem,kiabáltam álmomban.Reggelre semmire nem emlékeztem,csak mesélték.

    Később,hogy ne ijesszem meg ezzel a körülöttem alvókat elkezdtem Lendormint szedni,és ugye a brotizolam lecsititotta a tüneteket,de ugye nem lehetett a végtelenségig szedni,mert hozzászokást eredményez,ezért elhagytam.

    Azóta már csak ritkábban van ez a tünet,nem tudom csak a brotizolam szedésére fogni,mert altató nélkül is ritkult.

    De félek a tünetek kiujulásától,és emiatt a párkapcsolat kialakitása is nehéz,nehogy megrémisszem a páromat.

    A kérdésem az hogy ritka fajta éjjeli epilepszia is lehet ez,érdemes e neurologust felkeresni,és mi a kivizsgálás menete?Ami még felmerült bennem az a pavor,de az álomképekre egyáltalán nem emlékszem,igen mélyen alszom.

    UI:Gyerekkoromban volt enuresisem éjjel,bevizeltem,ez csak lassan szűnt meg.

    Hálásan fogadom javaslatát,és nagyon köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Válasz a köv. kérdés után.

  • Üdvözlöm, 22 éves fiú vagyok. Évek óta tompa fejfájásom van, Mintha az agyam nyomódna a koponyámhoz,…

    Üdvözlöm, 22 éves fiú vagyok. Évek óta tompa fejfájásom van, Mintha az agyam nyomódna a koponyámhoz, és szemkörnyéki szintén hasonló érzés. Érdekes módon felébredés utáni időkben jelentkezik, napközben érzem.Fáradtnak is érzem magam és sokszor levert vagyok. Ennek lehet oka éjszakás műszak, pszihés probléma esetleg vitaminhiány vagy stressz? Válaszát várom. Köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Bármi lehet, akár D 3 vitamin hiány is. Érdemes kivizsgáltatni magát.

  • t. doktorúr!

    Ön szerint ez a lelet negatív-e? okozhat-e panaszokat? 30 éves ffi vagyok, fejfájás, szédülés a panasz

    Koponya MR + MRA

    A hátsó scalában kóros elváltozás nem látható
    A IV. kamra centrális helyzetű, közép tág
    A supratentoriális… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Ez negatív.

  • Tisztelt főorvos! Nem tudom melyik szakterülethez tartozik a problémám de talán ön is tud tanácsot…

    Tisztelt főorvos!
    Nem tudom melyik szakterülethez tartozik a problémám de talán ön is tud tanácsot adni.Több hónapja éjszakánként elzsibbadnak a kezeim szinte mindennap.Volt ,hogy egészen a vállamtól a teljes érzéketlenségig nagyon ijesztő volt,ám legtöbbször csak a kézfejem s két ujjam⁄gyűrűs és nagy⁄teljesen mozdíthatatlan,nyomkodni kell hogy ,használni tudjam.Már nagyon figyelek rá nehogy ráfeküdjek ,de ettől független ha felül van akkor is ugyan ez a helyzet.Vajon mi okozza v.mit tehetek ellene.elég kellemetlen.Nagyon köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Próbáljon úgy aludni, hogy felhúzzák a vállát. Ilyen panaszok esetén ez már bevált.

  • Tisztelt Doktor Ur! Koszonom valaszat! Kerdesem meg, hogy a shunt elzarodas milyen egeszsegugyi…

    Tisztelt Doktor Ur!

    Koszonom valaszat! Kerdesem meg, hogy a shunt elzarodas milyen egeszsegugyi kockazatokkal jar?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Agyi károsodás.

  • Üdvözlöm! Aggódom a párom miatt. Erős fejgörcsei vannak tizenéve,gyermekkorában vizsgálták…

    Üdvözlöm!

    Aggódom a párom miatt.
    Erős fejgörcsei vannak tizenéve,gyermekkorában vizsgálták CT-vel,de nem találtak semmit sem.
    A fájdalom váratlanul,véletlenszerűen jelentkezik(még nem jöttünk rá különösebb okra,ami esetleg kiváltja),nagyon erős a fájdalma,azonnal a tarkójához kap,összegörnyed és jajgat a fájdalomtól(Ő úgy jellemzi,olyan mintha kalapáccsal ütnék az agyát).A görcs egy nyilallástól hosszú percekig terjed időben.Aztán a fájdalom elmúltával szinte azonnal elalszik.
    Szerintem ez valami komoly dolog.A nagymamája agydaganatban szenvedett,fiatalon halt meg.
    Milyen vizsgálat lenne szükséges a probléma felkutatására,mi lehet a baja?
    Fejfájás ambulanciára,MRI-re esetleg fejfájás specialistához kellene fordulnunk?
    Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!
    Tisztelettel:Garami Szilvia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Kezdjék fejfájás ambulancián.

  • Jó napot kívánok! Érdeklődni szeretnék, hogy az utóbbi egy hétben bedugult érzést érzek a…

    Jó napot kívánok!

    Érdeklődni szeretnék, hogy az utóbbi egy hétben bedugult érzést érzek a baloldali fülemben, a halántékomban pedig tompa fájdalmat ami nem állandó. Ha úszok vagy szaunázok nem vettem észre hogy nagyon erősödne. Egy kis idővel ezelőtt, spondylosist állapítottak meg a nyakamban.A tarkómnál és a nyakszirt csontom szokott fájni.Néha olyan érzésem van mintha kicsit megszédülnék, de fizikailag nem szédülök meg. Ezek a fájdalmak lehetnek gerincem miatt? Kisugározhat a halántékomba a gerinc fájdalom? Lehet köze a füldugulásnak mindehhez? Kihez érdemes fordulnom a panaszaimmal?Várjak még türelmesen, hogy elmúlnak az úszás hatására a tüneteim vagy menjek egyenesen neurológushoz?
    Nem tudom, hogy fontos lehet, de sajnos vannak pánik rohamaim is. De az utóbbi időben stressz levezetéssel, aránylag kordában tudom tartani.

    Segítségét előre is köszönöm!

    Gábor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nyaki spondylosis nem okoz fejfájást, füldugulást. Fül orr gégészt keressen.

  • Tisztelt Doktor Ur! Mit ert azon, hogy van okom aggodalomra?

    Tisztelt Doktor Ur!

    Mit ert azon, hogy van okom aggodalomra?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Mindenkinek, aki shunt-re szorul, figyelnie kell a rendszer működését. Az agyvíz megfelelő elvezetését állandóan biztosítani kell. Mivel a shunt időnként el záródhat, ezért ez fokozott egészségügyi kockázatot jelent.

  • Tisztelt D.r. Székely György Tanár úr ! Szinte az egész gerincemmel problémáim vannak közel…

    Tisztelt D.r. Székely György Tanár úr !

    Szinte az egész gerincemmel problémáim vannak közel 1 éve.
    A reuma orvosok mindent megtettek gyógyulásom érdekében.
    Két alkalommal voltam három hetes nappali kórházban.
    Az első kezelés után k.b. 4 hónapig elfogadható állapotban voltam.
    Az utobbi kezelést viszont fel kelet függesztenem, mert a fájdalmaim és tüneteim még jobban felerősödtek. Hiába vártam a kezelés után hónapokat, utána sem lett jobb , sőt rosszabb. A reumás orvos azt mondta ez lehetetlen....nem hiszi el...
    Javasolta menjek idegsebészhez. Mivel a leletem majdnem egy éves így, részben saját indításból, részben neurologus orvosi javallatra készült MRI.
    Közel egy éve folyamatos fájdalmaim vannak, fáj a nyakam, hátam, derekam, vállam
    A fájdalom csillapító talán egy-két órát használ. Eleinte deréktól lefelé csak a lábaim zsibbadtak, és idővel ez kiterjedt bokáig, majd láb ujjakig.
    Talán néhány hónapja a tarkómból erős fájdalom sugárzik a lapockámig, mintha le akarnák marni a „húsom”.Ez kihat a vállamra és a felkarom alsó részére könyékbe.
    Napi 2 órát tudok folyamatosan dolgozgatni utána pihi vagy 3 óra a fájdalmak, és kisebb „járás korlátozottság” miatt.

    Kérném szíves véleményezését leleteim alapján.
    -Érdekelne, hogy műtét szükséges-e?
    -Vagy további konzervatív kezelések elegendők?
    -Amennyiben konzervatív van-e lehetőség a János kórházban bent fekvéses kezelésre?
    -Vagy megint a reumára kell mennem?

    Lumbális gerinc MRI részlet⁄ bocsánat, hogy nem írom az egészet⁄
    Az L:V:discuson jobb oldali medio-lateralis hernia figyelhető meg, mely a durazsákot és a kilépő gyököt mérs. comprimalja.
    Vélemény: Protrusio disci L.I.V. 1.s
    Hernia disci L:V1.d


    Nyaki és háti gerinc MRI részlet⁄ bocsánat, hogy nem írom az egészet⁄
    CIII-IV, CIV-V.-ben mediális discus protrusio látható.
    ThII.-III, és ThV.-VI. Körkörös discus protrusio figyelhető meg.
    Vélemény: spondylosis, polydiscopatia
    Fokozott háti kyphosis
    Protrusio disci CIII.-IV, CIV-V, ThII-III, ThV-VI:

    Előre is köszönettel és tisztelettel várom válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen. Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

  • Tisztelt Doktor Úr!Október 9-én fogják műteni nyaki 5-6-7-es porckorongsérvemet. Valószínűleg…

    Tisztelt Doktor Úr!Október 9-én fogják műteni nyaki 5-6-7-es porckorongsérvemet. Valószínűleg ekkorra esik az esedékes menstruációm.Mivel elég rendszertelen a menstruációm nem teljesen biztos,lehet hogy csak a műtét utáni napokban fog megjönni.Befolyásol-e ez bármit is egy ilyen műtét során,jelent-e ez problémát? Sajnos a műtétet végző orvosomat erről nem tudom megkérdezni,mivel vele már a műtét előtt fogok csak találkozni.Megbeszéltem már vele egyébként miden műtéttel kapcsolatos kérdést,de ezt valahogy elfelejtettem megkérdezni.Nagyon kérem szíves válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Ezt az operáló orvosnak kell mérlegelni.