A betegek kérdései (4597)

 • Tisztelt főorvos úr. 71 éves vagyok,…

  Tisztelt főorvos úr.

  71 éves vagyok, most voltam először agykoponya CT vizsgálaton,melynek az eredménye

  a külső liquorterek a koponyaboltozat közelében mérsékelten tágabbak.a kamrarendszer szabályos ,nem tágabb,a középvonali képletek nem dislocaltak,agyi vascularis laesiora,ill.intracranialis térszükitő folyamatra utaló densitas eltérés nem észlelhető.

  Vélemény : enyhe foku atrophia (ez a diagnózis aggaszt nagyon)

  cerebri,intracranialisan egyéb kóros eltérés nem látható.

  Köszönettel váron válaszát Mária

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Ez normális ebben a korban.

 • Tisztelt Dr.Úr! 30 éves lány vagyok.2013.júniusában volt hasnyálmirigy gyulladásom és ennek…

  Tisztelt Dr.Úr!
  30 éves lány vagyok.2013.júniusában volt hasnyálmirigy gyulladásom és ennek következtében lebénultam csípőtől lefelé. Most a gyógytornák hatására mozognak az lábujjaim és a térdemet le tudom nyomni.Inkontinenciában szenvedek.A székletet vissza tartani nem tudom,de már legalább érzem.A vizeletet már érzem és egy pici ideig vissza is tudom tartani. Tudom hogy találgatni nem lehet meg minden ember más de leírnám az Mr diagnózisomat(2014.04.25) és a véleményét szeretném kérni a jövőre tekintettel. Hogy egyáltalán mire lehetnék képes. Természetesen a torna remény megmarad. Már sok mindent hallottam.
  A háti kyphosis csökkent,enyhe scoliosis is látszik. A spinalis csatorna megtartott tág. A myelon th.IX-XI csogolya magasságában megtörést mutat, az alatt a conus szabályos szélességű és a ventralis kontúr mentén sávszerű keskeny halmozás látszik.Nem tűnik kórosnak. A myelonon belül egyébként szignál zavar illetve pathologiás halmozás nem mutatható ki. A myelon TH.II-TH.IX magasságában venral felé helyezett, az átlagnál keskenyebb. A foramenek és gyökök szabályosak.A discusok rendben vannak, a conus is megtartott jelintenzitású.Az alsó lumbalis szakaszon discus protrusiok vannak,sacralisan Tarlov cysta látható.
  Előre is köszönöm a válaszát.
  Kata

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Azt írja, hogy a klinikai állapot javul. Ebben az esetben ez a fontos. Az MR leletet nem tudom értelmezni, csak a filmek megtekintése után tudok véleményt mondani.

 • Tisztelt Főorvos Úr!

  Tavaly június óta 5 alkalommal volt koponya CT-m (2013. június, augusztus, november, 2014. július és október - ezek közül a tavaly augusztusi és a tegnapi kontrasztanyagos vizsgálat volt), valamint 2013. júliusban egy kontrasztanyagos MR és MR Angio vizsgálat… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  5 CT még nem okoz problémát.

 • Tisztelt Doktor Úr! Bemásolom a multkor elkuldott levelemet, mert irta hogy már nem tudja…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Bemásolom a multkor elkuldott levelemet, mert irta hogy már nem tudja beazonositani.


  Én egy 28éves nö vagyok, sajnos tavaly novembertol vagyok beteg, és mai napig nem tudom, hogy mi okozhatja furcsa panaszaim. Nagyon hosszu utat jártam be, nyilván mind ezt itt le sem tudom irni, de probálok lényegretoro lenni. Panaszaim ugy kezdodtek, hogy hatalmas fájdalmat éreztem jobb oldali keresztcsont ill far tájékán,olyannyira hogy járni sem voltam képes normálisan. Sugárzott a jobb lábamba is. Eleinte a leggyengébb gyuladáscsokkento is használt pár orára. Idegsebész CT vizsgálattal megállapitott egy L5 S1 kozotti jobb oldali korkoros protrusiot,mondván ez okozza a fájdalmaim. Eztuán konzervativ kezelések kovetkeztek,gyogytorna, denevérpad stb. Eltelt 2honap, a fájdalmaim csak fokozodtak,és már mindkét lábam oruletesen fájt, mindkét csipommel egyutt. Aztán reumatologus vizsgált, jobb oldali keresztcsontnál odémát találtak, azt mondták ez nem magyarázza a lábfájdalmaim. Vizsgált neurologus, eloszor készult egy ENG vizsgálat, also végtagokon kezdodo axonális neuropátia gyanuja merult fel. Már izomrángásaim is kialakultak kb február kornyékén, de akkor már nagyon rossz volt az idegállapotom is, a sok kivizsgálás és fájdalmak miatt. Nyáron ismét készult ENG EMG és ágyéki MR vizsgálat, MR vizsgálaton már sem a protrusio, sem az odéma nem látszott. ENG vizsgálatom hibátlan, EMG ben nagyon enyhe eltérések a sipcsonti izomban ill a vádlimban. A fájdalmaim azota hullámzoak, van hogy nyugalomban is jelentkezik, van hogy inkább terhelésre, a létezo osszes izmom a lábamban és medencémben váltakozo jelleggel fáj. Felmerult piriformis szindroma lehetosége is, On szerint lehetséges ez? Vagy más állhat a háttérben? Teljesen tanácstalan vagyok, Teperint szedek lassan fél éve, de nem sok értelmét látom. És ami még fontos informácio lehet, hogy az ulés fokozza panszaimat, foleg pl egy hosszabb auto ut melynek során leirhatatlan fájdalmat érzek deréktol lefelé mindenutt. Járok uszni, de sokszor az is kihozza a fájdalmakat a farokcsontomnál is és a lábaimban is. Tehát mondhatni mindenféle mozgás. Sokszor gyengeséget is érzek, pl lépcsozésnél, vagy csak egy séta kozben is. Valamit tudna tanácsolni Doktor Úr hogy hogyan tovább?

  Félek nagyon ALS-tol mert ismerek huszon harmincéveseket is akik ebben a betegségben szenvednek sajnos, és állitolag kezdeti stádiumban nem mindig tudják kizárni. Nekem enyhe eltérések voltak két izomban is a lábamban.

  Koszonom válaszát.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Leírása alapján nem gondolok ALS-re.

 • tisztelt doktor ur! spinalis paralizis spastika betegségben szenvedek.56 éves vagyok.kérdéseim…

  tisztelt doktor ur! spinalis paralizis spastika betegségben szenvedek.56 éves vagyok.kérdéseim a kővetkezők.őssejt beültetéssel lehet ezen segiteni?mozgáskorlátozott vagyok igy csak hashajtoval van székletem 3 4 naponta.mely hashajtónak nincs káros mellékhatása hosszutávon? a betegségemnek lehet hatása a potenciámra, mert evvel is vannak gondjaim.kérném mielőbbi válaszát tiszteletel.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Őssejteket beültetéssel nem foglalkozom, nincs tapasztalatom. A hashajtót lehet szedni tartósan. Az Ön betegsége sajnos potenciális zavarokkal jár.

 • Tisztelt Dr. Székely György! 22 éves pánikbeteg fiú vagyok. Mindenféle betegségtől aggódom…

  Tisztelt Dr. Székely György!

  22 éves pánikbeteg fiú vagyok. Mindenféle betegségtől aggódom és mostanában az agyvérzés jött elő. Mennyire előforduló "betegség" ebben a korban? Nem dohányzom, rendszeresen sportolok és tudtom szerint a vérnyomásommal sincs baj. Köszönöm a válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Nagyon ritka.

 • Tisztelt Doktor Ur! Altalaban faj es merev a nyakam, mivel gyerek koromban ropogtattam. A…

  Tisztelt Doktor Ur!

  Altalaban faj es merev a nyakam, mivel gyerek koromban ropogtattam. A mult heten elmentem egy gimnasztika edzesre, ami utan nagyon fajt a nyakam es azota folyamatosan cseng a fulem. On szerint lehetseges, hogy becsipodott egy ideg, vagy folyamatosan nyomodik es emiatt cseng a fulem?
  Koszonom valaszat.
  Balazs

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Nyaki betegség nem okoz fül csengést.

 • Tisztelt Doktor Úr! Pár hónapja lettem figyelmes arra, hogy ha egy bizonyos pontot megnyomok…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Pár hónapja lettem figyelmes arra, hogy ha egy bizonyos pontot megnyomok a gerincemen, inkább közvetlenül mellette és csak a jobb oldalon, akkor erős fájdalmat érzek.
  Egyébként a fájdalmat nem érzem, kicsit húzódik a hátam, amit az ülőmunkának tulajdonítottam.
  Amit még észrevettem, hogy ha lassan húzom végig az ujjam azon a szakaszon, akkor nem erős a fájdalom, csak olyan érzés, mintha húzódna a hátam.
  Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet az oka ennek a tünetnek, tudom, hogy látatlanba nehéz válaszolni, de milyen lehetőségek vannak Ön szerint?

  Köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Ez lokális tünet. Antireumatikus kenőccsel kezelném.

 • Kedves Doktor Úr! Még májusban jelentkezett ütésszerű, nagyon erős fejfájásom. Megfogadtam az…

  Kedves Doktor Úr!
  Még májusban jelentkezett ütésszerű, nagyon erős fejfájásom. Megfogadtam az Ön tanácsát, neurológushoz fordultam (diag.SAH?). MR-re kaptam beutalót, a vizsgálat nemrég elkészült, eredménye negatív lett.
  Kérdésem: ennyi idő elteltével, ha volt esetleg vérzés, MR vizsgálattal kimutatható lenne?
  Üdvözlettel:
  Kinga

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  A vérzés nem, de a vérzés forrása igen.

 • Kedves Doktor Úr! Június végén diagnosztizáltak nálam MR-el nyaki porckorongsérvet, amely a jobb…

  Kedves Doktor Úr! Június végén diagnosztizáltak nálam MR-el nyaki porckorongsérvet, amely a jobb oldali ideggyököt nyomta. A fájdalom gyógyszeres kezelésre és pihentetésre majd aktív gyógytorna után megszűnt teljesen nagyjából 4-6 hét alatt. A jobb kezem izomfájdalma is ezzel együtt megszűnt, a jobb kezem mutatóujja zsibbadt folyamatosan nagyjából 2-2.5 hónapig, azonban ez fokozatosan megszűnt, de még mindig érzem (csak érintésre már csak) egy tompaságot az ujj végén egy minimális, kb 1 cm2-es területen. A mai napig gyógytornázok, más tünet már nincs, de mivel eltelt már 3 hónap, ezért az lenne a kérdésem Öntől, hogy az ideg ennyire nehezen felejt és ez teljesen elmúlik, tehát ez természetes folyamat vagy megmarad tartósan vagy örökre? Az idegsebész akinél voltam szerint elmúlik idővel, mivel az ideg ennyire nehezen felejt, de nem nyugtatott meg teljesen. Köszönöm válaszát. Minden jót kívánok.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Egyetértek az idegsebész kollégával.

 • Jónapot kivánok Doktor Úr
  Azzal indokal fordulok önhöz,hogy mindig váratlanul beszúr valaelyik testrészem
  szédölgök egyfolytában mindig forog velem a szoba
  elmentem már a Házi orvoshoz elküldött vérvételre Thc-re de még nem tudjuk mi az eredmény
  Sokszor elkap ilyen… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Már válaszoltam.

 • Kedves Doktor Úr! Én szept. 27.én irtam panaszaimrol, amelyre On azt válaszolta nagyon komplex…

  Kedves Doktor Úr!

  Én szept. 27.én irtam panaszaimrol, amelyre On azt válaszolta nagyon komplex a problémám, és hogy szivesen megvizsgál. Jelenleg Angliában tartozkodom, 1-2 honap mulva leszek Magyarországon. Addig is azt szeretném kérdezni egyáltalán mik azok a betegségek amik Doktor Ur szerint szóba johetnek? Eléggé tartok izomsorvadástol, ALS-tol.

  Koszonettel:
  Egy 28 éves no

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  ALS-től ne féljen, az 50 éves kor körül kezdődik. A korábbi levelet nem tudom beazonosítani.

 • Tisztelt Doktor Úr!

  Én 21 éves fiú vagyok. 14 éves korom óta vagyok epilepsziás és azóta gyógyszerrel jól kezelhető a betegségem.

  Jelenleg 2 fajta gyógyszert szedek, amivel nagyon jól kontrollálható a betegség (5 év alatt 1 nagy roham).

  Fő problémám,… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Ezekre a kérdésekre a háziorvosa biztos tud válaszolni.

 • Jònapot kivànok doktor ùr Èn azt szeretnèm kèrdezni hogy vannak olyan pillanatok mikor beszúr…

  Jònapot kivànok doktor ùr
  Èn azt szeretnèm kèrdezni hogy vannak olyan pillanatok mikor beszúr csak egyszer valamim olyan èrzès mint mikor varatlanul egy tűt belem szúrnak meg neha elkap ilyen gyengeseg ès ugy èrzem összeesem meg van olyan pilanat mikor elkap ilyen melegsèg.voltam vele orvosnal mennem kel majd egy olyan ververere hogy THC meg azt kerdezte tölem hogy nem e lelki okok miadt van e persze vannak problèmaim az eletben na de kinek nincsenek 18èves vagyok es neha zsibad a labam vagy a kezem meg ritkan a szam nem èrtem mièrt vannak velem ezek a dolgok de remèlem higy elmulnak minnèl hamarabb mert van 1èves kislanyom ès nem szeretnèm ha valami baj lenne ès a doktornö irt fel nekem ilyen homeopatrias szorogasokra szopogatos tablettat nade en nekem szerintem nem ezert vannak ezek a dolgok varom valaszat es meg azt szeretnem megkerdezni higy maganak hol van a redeloje hogy szemelyesen is akar ha baj volna felkeresem köszönöm Fanni

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Szívesen megvizsgálom, ha idegsebészeti problémája van. Rendelések adatai a honlapon vannak.

 • Tisztelt doktor úr! Mit jelent a diffúz axonális agysérülés? Milyenek lehetnek a túlélési esélyek?…

  Tisztelt doktor úr!
  Mit jelent a diffúz axonális agysérülés? Milyenek lehetnek a túlélési esélyek? Tartós károsodás valószínű?
  Köszönettel

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Sajnos ez egy rossz prognózisu betegség. Agysérülés következménye lehet. Tartós károsodást eredményez.

 • Két hónapja jelentkezett ez a derék fájdalom , beutaltak a stroke osztályra ahol egy hétig feküdtem…

  Két hónapja jelentkezett ez a derék fájdalom , beutaltak a stroke osztályra ahol egy hétig feküdtem , infúziós kezelés kaptam 2014 szeptember 30ikán voltam MRI vizsgálaton, Rupturált discus herniat állapítottak meg
  Műtétet javasol e ?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Látni kellene a képeket a műtéti indikációhoz.

 • Tisztelt Doktor Úr! Tisztelettel szeretném megkérdezni Öntől, mi a véleménye neurológiai szempontból…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Tisztelettel szeretném megkérdezni Öntől, mi a véleménye neurológiai szempontból arról, miszerint 2 hónapja fennálló LV csigolyáánál lévő rupturált hernia található. Szerencsére gyorsan kaptam kezelést, elég hamar megtörtént az MRI vizsgálat, majd kb. 2 és fél hete jártam idegsebésznél, aki elsőre a műtétet javasolta, mert a kocsonyás anyag sajnos nagy mértékben nyomja-elfedi az S1 gyököt. (a kezdettől fogva kb. 3 hétre megtörtént a vizsgálat)

  Viszont:

  Folyamatosan javulok, fájdalmam szinte egyáltalán nincsen, a kezdethez képest (erős lábgyengeség, sántítás, zsibbadás) mostanra kezdenek az izmok újra működni. Már a zsibbadás is alig érezhető, viszont az izmok a vádliban még fájnak, bár csak amíg "be nem járódnak". A lábammal minden mozdulatot képes vagyok végrehajtani, viszont álló helyzetben sajnos még mindig nem tudok megállni lábujjhegyen.. nyilvánvalóan érzem, hogy járáskor is még nem tökéletes az izomműködés, de már nem fárad el a lábam, inkább a nap végére kicsit, de tudok lépcsőzni, sétálni, igaz biccentek még, csak sokkal kevésbé, mint mondjuk 2 héttel ezelőtt... a javuló állapotra tekintettel az idegsebész véleménye szerint nem áll fenn paresis beleegyezett, hogy ne operáljunk, kaptam időt a javulásra.

  A kérdésem az volna, hogy neurológiai szempontból mennyi ideig szabad várni? Mármint az ülőideg mennyit bír úgymond "nyomás alatt"? Gyanítom, hogy szívódik fel a kocsonya, de kicsit tartok attól, hogy nagyon károsodhat... Illetve ha nem megy a lábujjhegyre állás az nem paresis? Bár valóban minden izom megmozdul a lábamban kizárólag álló helyzetben és idővel gyengül el, reggel még kicsit tudok állni a lábujjaimon...

  Válaszát hálásan köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Ha javulás van, akkor nyugodtan várhat. Pontos időt nem tudok mondani.

 • Combja fáj, lába zsibbad

  4 honapja eles ,szuro (gluteali) fajdalmam van ami lesugarzik a combomba es ilyenkor zsibbad a labam.Nagyon sok mozgasnal korlatoz ez a fajdalom szinte mindenben (jarasban is) hirtelen mozdulatokat egyaltalan nemtudok tenni, jarasnal neha megrogyok. Juliusban voltam a surgossegi jarobeteg ambulancian… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Leginkább alagút szindrómája gondolok. Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

 • kedves dr ur én egy35éves kétgyermekes édesanya vagyok tavaly agusztusban magas prolaktin érték…

  kedves dr ur én egy35éves kétgyermekes édesanya vagyok tavaly agusztusban magas prolaktin érték miatt elküldtek sella mr vizsgálatra akkor egy 3mm microadenomát találtak idén ujbol voltam most kb 5mm átméröjü daganatom van tavalytol szedem a norprolactot de a prolaktin értékem ugyanolyan magas a háromszorosa nem értem miért nem tesznek valamit az orvosok állando hányinger gyengeség szédelgés ez napi szinten fent áll köszönöm válaszát

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  De tesznek, gyógyszert írtak Önnek. Ilyen ezt kell tenni.

 • Tisztelt Doktor Úr! És ez az agyi károsodás a műtét után is fennmarad? Múlt héten papilla…

  Tisztelt Doktor Úr!

  És ez az agyi károsodás a műtét után is fennmarad? Múlt héten papilla ödémát állapítottak meg nálam. Ezek szerint fogyatékos lehetek???

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Ez a fórum nem alkalmas ilyen mélységű szakmai megbeszélésre. Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.