A betegek kérdései (4572)

 • Tisztelt Doktor Úr! Én egy 25 éves férfi vagyok és egy érdekes problémám van.Először is szeretném…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Én egy 25 éves férfi vagyok és egy érdekes problémám van.Először is szeretném leszögezni,hogy igazából elképzelésem sincs ilyen ügyben kinek kéne írnom,illetve kihez kéne fordulnom,de remélem Ön valamennyire tud segíteni.A problémám az,hogy nem vagyok megelégedve magammal,pontosabban a fejem és a testem egymáshoz képesti arányaival.Körülbelül 4 éve vettem észre,hogy valami nem stimmel,előtte semmi problémám nem volt.Amit konkrétan látok az annyi,hogy a vállamhoz,illetve a testemhez képest túl kicsinek látom a fejem.Tudom,hogy ezek a dolgok mindenkinél eltérőek és ez nem feltétlenül probléma,sőt a hozzám közel állók állítják,hogy semmi gond nincs.Viszont én biztos vagyok benne,hogy nem normális a koponyám.Olvasgattam méretekről is(fejkörméret stb.)Az enyém 55-56cm ami biztos nem egy szélsőség de nem is normál szerintem.Igazából bizonytalan vagyok a dologban,de valamit tennem kell,hogy kiderüljön mi a helyzet,mert 4 éve ezen őrlődöm és már nagyon befolyásolja a mindennapjaimat.Szeretném megkérdezni,hogy van e valami véleménye a dologról és szeretnék tanácsot kérni,hogy hol tudnám ezt megvizsgáltatni,kihez forduljak ez ügyben mert nem nagyon tudom merre induljak.Előre is nagyon köszönöm válaszát!

  Tisztelettel: Gábor

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  A leírtak alapján nem gondolok szervi betegségre. Normális a fejkörfogata, sőt, talán az átlag feletti.

 • Kedves Doktor úr!Körülbelül 1 hónapja kezdőttek a panaszaim.Van egy 9 hónapos babàm sose hasznàltam…

  Kedves Doktor úr!Körülbelül 1 hónapja kezdőttek a panaszaim.Van egy 9 hónapos babàm sose hasznàltam elötte kengurut csak akkor egyszer amikor is elkezdődött a kàlvàriàm.Bele ültettem a kicsit és kb.1óràt töltött benne nekempedig iszonyatos nyaki fàjdalmam volt közben nyak tàjékon és a vàll részen ahol a pàntok àlltak.Ahogy levettem a panaszok megszüntek,de màsnapra kicsi csomók lettek a tarkómon talàn az inakon és elkezdett a nyakam fàjdogàlni.Majd kb.1 hétre rà a legalsó bordàimnàl fàjni kezdett.És szépen lassan a testem különbözö pontjain könyék vàll lapocka comb..és még sorolhatnàm,de a legerősebb fàjdalmat a nyaki tàjon érzem ahol a pànt megnyomta.Megvizsgàlt egy gyógytornàsz aki azt mondta a probléma az idegekkel van.Mostanra màr úgy érzem a csontjaim is fàjnak vagy az inak nem tudom nem vagyok orvos sajnos de a fàjdalmas területeken nagy lilàs foltok alakulnak ki.Közben begyulladt a szemfenekem is ami nem akar gyógyúlni.A véreredményem rendben van időpontjaim vannak vizsgàlatokra amikre még elég sokat kell vàrnom az àllapotom pedig egyre romlik.Mi történhetett mi tévő legyek?Két pici gyerek anyukàja vagyok és nagyon aggódom.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Ha panaszt okoz a kenguru, akkor ne használja. Szemfenék gyulladást komolyan kell venni, de a kenguru biztos nem okozhatta. Szemésznél volt már?

 • Tiszteletem! Kérdésem az lenne Ön szerint egy 30 év feletti nő, akinek még nincs gyermeke, és…

  Tiszteletem!
  Kérdésem az lenne Ön szerint egy 30 év feletti nő, akinek még nincs gyermeke, és a közeljövőben tervezi, jelenlegi isiász diagnózissal, és egy kérdéses porckorongsérv megállapítására CT-t vagy MR-t javasolna? Mivel a ct káros sugarakat bocsát ki, én az mr-t választanmám, amire viszont várni kell 1,2 hónapot. De gondolom akkor is kimutatja ha van ott valami?Nem szeretném magam feleslegesen sugaraztatni? Ön szerint? Válaszát köszönöm!
  Tünde

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Jó választás az MR, és sok sikert a babához.

 • Tisztelt Dr. Úr! Reggelente tarkófájdalmam van ami aztán ébredés után fél órával kb elmúlik.Napközben…

  Tisztelt Dr. Úr!
  Reggelente tarkófájdalmam van ami aztán ébredés után fél órával kb elmúlik.Napközben is jelentkezik többször is hirtelen és olyankor meg is szédülök de pár perc és elmúlik.
  Nagyon türelmetlen vagyok és hirtelen ideges leszek. Ezek mellé még hasfeszülés és mellkasi szorítást érzek. Plusz minden izületem fáj...nem tudom ennek van e köze a többi panaszhoz.22éves vagyok csak...Mitől lehetnek ezek a problémák?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Rossz párnát használ.

 • Köszönöm szépen a választ!

  Köszönöm szépen a választ!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Kérem.

 • Tisztelt Dr. Székely György! Körülbelül 3 és fél napja véletlen baleset során a konyhakést…

  Tisztelt Dr. Székely György!

  Körülbelül 3 és fél napja véletlen baleset során a konyhakést beleszúrtam a bal mutatóujjamba (középső ujjpercembe, nagy ujj oldal irányából). Mivel alig éreztem az ujjam és mozgatni sem bírtam, ijedségemben elmentem sürgősségire, ahol azt mondták nem lesz baj, begyógyul, tudom majd mozgatni és 3 nap múlva levehetem a betadinos kötést is.
  Lehet, hogy én vagyok türelmetlen de az ujjam be van dagadva, maga a vágás rés szinte begyógyult, nem is csúnya, viszont a környékén lilás elszíneződés látható és változatlanul nem tudom begörbíteni az ujjbegyem. Csak a mutató ujjam teljes egésze mozog úgy ahogy. Mennyi esély van arra, hogy végzetesen elvágtam néhány fő inat, aminek köszönhetően már soha nem fogom tudni rendesen mozgatni az ujjam? Vagy megnyugodhatok és mindössze várat magára a gyógyulás? Érdemes lenne ismét orvoshoz fordulni?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Traumatológus szakemberhez forduljon.

 • TISZTELT DOKTOR UR! GERINCMUTET KOZBEN SERULT A GERINCVELOM.SULYOSAN. LEBENULT A JOBB OLDALAM…

  TISZTELT DOKTOR UR!

  GERINCMUTET KOZBEN SERULT A GERINCVELOM.SULYOSAN.
  LEBENULT A JOBB OLDALAM ES MINDKET LABAM.
  ES A MUTET OTA EGYRE EROSODO MEREVSEG ES IZOM GORCSEIM VANNAK.MOZGASRA FOKOZODIK.
  NEMCSAK A LABAMBAN HANEM A HASAM ES DEREKAMBAN ES FELJON A LAPOCKAMIG.
  A GERINCEM IS MEREV.
  EZT SZERETNEM KERDEZNI VAN-E VALAMILYEN SEGITSEG SZAMOMRA?
  TUD AJANLANI VALAMIT?
  NAGYON EL VAGYOK KESEREDVE NEM AKAROK MAR ELNI MERT MAR NEM BIROM EZT A SZENVEDEST!
  NEM BIROK ULNI SEM FEKUDNI SEM PEDIG MOZOGNI.
  KEREM SEGITSEN HOVA FORDULJAK?

  2014 JUN. 20. REMENYKEDVE VAROM SEGITSEGET KOSZONOM!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Rehabilitációs kezelés irányába érdeklődjön.

 • Tisztelt Doktor Úr! 40 éves nő vagyok. A kérdésem a következő. 3 éve C5-6 nyaki sérv miatt…

  Tisztelt Doktor Úr!
  40 éves nő vagyok.
  A kérdésem a következő.
  3 éve C5-6 nyaki sérv miatt operáltak, egy un. mű porckorongot kaptam, ami sajnos nem épült be, elmozdult, így egy év múlva egy a hagyományos lemezes módon rögzítették a két csigolyát. Ez két éve történt. Azóta közel tünetmentes voltam egészen mostanáig. Új munkahelyre kerültem, ahol alulról vezérelt darut kell kezelnem ami sok felfelé nézéssel jár. A fájdalmam ekkor erősödik. Könyökömbe alkaromba sugárzik. Kezem jóval gyengébb. Ideggyógyász szerint ezek C6-7 tünetek. Mindez 3 hónap alatt. Gyengébb inreflexet is leírt. Azt szeretném megtudni hogy ha a munkáltatóm kérésemre áthelyezne felülről vezérelt daruba, ahol inkább egyenesen ill. lefelé kell nézni az segítene-e az állapotomon. Valóban lehet-e hogy a felfelé nézés okozta ezt a gyors romlást? Ha megműttetem, amire hajlok a nagy fájdalmaim miatt 3 csigolyám lesz fúzióba kötve. Utána tudom majd még annyira mozgatni a fejem hogy felfelé nézzek? Egyáltalán alkalmas leszek-e még ilyen munkára?
  Válaszát előre is nagyon köszönöm!
  Tisztelettel: Erika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Az operáló orvos ismeri az Ön komplex betegségét. Megalapozottabb választ tud adni kérdéseire. Az összes MR kép ismerete nélkül nem tudok tanácsot adni.

 • Tisztelt doktor úr 37 éves fiatalember vagyok. 3 hónapja lumbago miatt is meg stb mri után…

  Tisztelt doktor úr

  37 éves fiatalember vagyok. 3 hónapja lumbago miatt is meg stb mri után megallapitottak egy kiboltosulast az L5 s1 csigolyamnal. Mondták torna úszás és kíméletesen éljek.
  Mondták sport is mehet finoman akár foci is.
  A napokban gyerekekkel picikkel fociztam gumilabdaval de játék után fájt a csigolyamnal és azóta is fáj mindenem a derekamban. Kérdem kiszakadhatott esetleg és sérv lett menjek e vissza az idegsebeszemhez? Vagy torna torna és javulni fog ismét?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Egyelőre várjon. Ha kisugárzó panasz jelentkezik, akkor érdemes újból csináltatni egy MR-t.

 • Tisztelt dr. Székely György! Súlyos kényszerbetegeg vagyok(vallással kapcsolatos kényszerbetegség).…

  Tisztelt dr. Székely György!

  Súlyos kényszerbetegeg vagyok(vallással kapcsolatos kényszerbetegség). Azt szeretném megtudni létezik-e valamilyen idegsebészeti megoldás ennek a problémának a megszüntetésére. Például,hogy ne legyek képes félelmet érezni vagy Istenre, túlvilágra gondolni. Olvastam, hogy létezik ilyen gamma sugaras megoldás,ezt valóban szokták alkalmazni?
  Előre is köszönöm válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Én nem ismerek ilyen elfogadott megoldást.

 • Tisztelt Doktor ur. Azt szeretném kérdezni hogy, nekem van sérvem 5 éve a T-1o T-11 nivó között…

  Tisztelt Doktor ur.
  Azt szeretném kérdezni hogy, nekem van sérvem 5 éve a T-1o T-11 nivó között és akárhány orvoshoz elmentem vele nem akarják müteni pedig nagyon zsibadnak a lábaim kezeim. Tudna nekem irni valamit miért van ez? 42 éves nö vagyok.
  Tisztelettel várom válaszát. Gabi.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Látni kellene a képeket. A kezei nem ettől zsibbadnak, az biztos.

 • Tisztelt doktor úr!Szeretném ha tudna nekem választ adni az mr eredményemre.Májusban voltam a…

  Tisztelt doktor úr!Szeretném ha tudna nekem választ adni az mr eredményemre.Májusban voltam a vizsgálaton .Hajhullás miatt már mindent megvizsgáltak ami negatív volt közben sokszor fájt afejem így kivizsgálásra küldtek.Az Mr eredményem most jött meg és nem értem mert októberre újból kaptam időpontot.Attól félek hogy daganatom van és nem merik megmondani akkor miért kell 4 hónapot várni a következő vizsgálatig.2 gyermekem van mit mondok nekik és a férjemnek? lelet=A középvonal megtartott.A foramen magnum szabad.A frontális kamraszarvak között keskeny cavum septi pellucidi figyelhető meg. A külső és belső liquorterek tágassága egyebekben szabályos.Frontálisan és parietalisan mindkét oldalon a corona radiataban és subcorticalisan néhány 2-5mm-es,T2 súlyozott és FLAIR metodusú képeken magas jelintenzitásu góc figyelhető meg.Az angiogrammokon az ábrázolodott nyaki artériák és intracranilis érképletek kóros eltérést nem mutatnak.A jobb arteria cerebri posterior részben a jobb ACI felől kezdődik. A homloküreg nyálkahártyája kissé vastagabb, T2 súlyozott képeken magas jelintenzitást mutat. Vélemény:A fehérállományban két oldalt leírt néhány kis góc bizonytalan természetű,vascularis eredetű lehet, további követésük javasolt. A homloküregben mérsékelt idült gyulladásos nyálkahártya eltérés.Kérem magyarázza el hogy ez mit jelent? Köszönöm előre is a segítségét!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen.
  De a konkrét kérdésére azt tudom válaszolni, hogy a leírás szerint nincs daganata.

 • Doktor.úr!szeretném.megkérdezni.mit.jelent.a.korai.hullajelensékkel.mert.a.férjem.halt.meg.hogy.lehet.agyhargyágyulladása.májtályoga.egy.sima.lép.mütét.után

  Doktor.úr!szeretném.megkérdezni.mit.jelent.a.korai.hullajelensékkel.mert.a.férjem.halt.meg.hogy.lehet.agyhargyágyulladása.májtályoga.egy.sima.lép.mütét.után

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Sajnos nem értem a kérdést.

 • Tiszteletem!Tímea vagyok,decemberben írtam a doktor úrnak állapotomról,amit a TOS.okoz.Doktor…

  Tiszteletem!Tímea vagyok,decemberben írtam a doktor úrnak állapotomról,amit a TOS.okoz.Doktor úr írta a nyaki borda műtét nem hoz rendbe.Írta a doktor úr MR vizsgálat szükséges és egyeztessek időpontot.Szeretnék időpontot egyeztetni,és megkeresni a doktor úrat!Előre is köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  TOS szindrómát én magam nem kezelem. Ha kérnek tanácsot a kollégák, akkor állok rendelkezésükre.

 • AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Ez így van.

 • Jó napot. .1994.ben volt egy balesetem Sérült a Th:11-12.L.2-3-4.csigolya. .A 12. el csúszott…

  Jó napot. .1994.ben volt egy balesetem Sérült a Th:11-12.L.2-3-4.csigolya. .A 12. el csúszott meg operálták 95. Ben. Több alkalommal is voltam kórházban utána Már égi ideje fájnak a lábaim zsibbad görcsöl ( a műtét a Th. 11-L1 csig. subtot. valamit a Th 12. teljes Laminectomiája történt. .95. Ben volt műtét. diagnózis (Th 11-L4. íg. Stp fract vert. .Spasticus Paraparesis. .Cervicobrachia. .Bno kódok M5310. .M9690. .M5320. .G 8220. G 8240. .M5320.a gyógyszerek .Baclofen-pol Ralgen Meloxep Flector. Az utóbbi Ct a lumbális szakaszon Discus herminát ki zárt az L 4. záró lemez Imprimalt Továbbra is nehéz a

  járás fájdalom miatt Tens 2006. fizikos kész
  ülékek használok itthon +gyógy cipőt lehet javítani az

  állapotot. .Köszönöm
  .

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  A Ön problémája rehabilitációs kérdés. Idegrendszeri javulás már nem várható.

 • Tisztelt Doktor úr! Segítséget szeretnék kérni az MR leletem értelmezésében! A lumbalis…

  Tisztelt Doktor úr!

  Segítséget szeretnék kérni az MR leletem értelmezésében!

  A lumbalis lordosis íve megtartott!
  A csigolyatestek magassága, szerkezete megtartott, a peremeken kisfokú spondylosis ábrázolódik.
  Az LIII-as discus laposabb, dehidrált, körkörös előboltosulást mutat.
  Jobb oldalon foraminalisan jelenleg is látható 5mm-es folyadék jeladású képlet.
  Az LIV discus laposabb dehidrált, rajta jobb oldalon foraminalisan széles alapú 5mm-es protrusio van, mely a neuroforament mérsékelten szűkíti.
  Az LV discuson centralisan egy 5x2mm-es körülírt protrusio van.
  A conus az LI. csigolya alsó zárólemezéig ér, jelmenete szabályos.
  A canalis spinalis átlagos tágasságú
  A sacroiliacalis ízületek megtartottak.
  vélemény: kisfokú spondylosis LIII-V discus protosio. Jobb oldalon foraminalisan körülírt folyadék jeladás, ez lehet kis gyöki cysta érdemi compressio nélkül. 28 éves vagyok és ez egy kontroll MR, ami egy kicsit rosszabbul fest, mint az első! Legyen szíves lefordítani nekem!

  Segítségét előre is köszönöm! Viktória

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen.

 • Tisztelt Doktor Úr! 33 éves vagyok. Az elmúlt nehány hónapban hetente pár alkalommal fordul…

  Tisztelt Doktor Úr! 33 éves vagyok. Az elmúlt nehány hónapban hetente pár alkalommal fordul elő, hogy az ételek ízét keserűnek érzem. Van jelentősége? Kicsit kellemetlen. Nem tudom kell-e foglalkoznom vele. Köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Nem gondolom betegségnek a panaszát.

 • Tisztelt Doktor úr A problémám a nemi szervemmel van. ugyanis 2007 óta nem nagyon érzek semmit,…

  Tisztelt Doktor úr

  A problémám a nemi szervemmel van. ugyanis 2007 óta nem nagyon érzek semmit, és csak egyre jobban romlik az állapotom .most kB 2 éve megismerkedtem 1 lánnyal, aki most már az élettársam, és akárhányszor lefekszek a párommal és szexre kerül a sor, én abból nem élvezek semmit. annyira érzéketlen lett a péniszem hogy már az érintést is alig érzem.valamikor 17 évesen körülmetéltek, és azóta vannak problémáim a péniszemmel.mi lehet erre a gyógymód tudna nekem segíteni.

  segítségét előre is köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Sajnos, ha megsérült a peripherias ideg, akkor sokat nem lehet tenni.

 • Tisztelt Dr. Úr! 25 éves férfi vagyok,olyan problémám van,hogy 1hónapja voltam footballozni…

  Tisztelt Dr. Úr!

  25 éves férfi vagyok,olyan problémám van,hogy 1hónapja voltam footballozni és kapura lövéskor éreztem,hogy bal oldalt a derekam mintha "reccsent,, volna egyet és iszonyatosan fájt. Kenegettem próbáltam mozgás gyakorlatokat,kicsit jobb lett,de érzem h nem jó valami. Ez lehet idegbecsípődés vagy valami húzódás?
  Kihez kell ilyen problémával fordulni? Csontkovácsot kell keresnem vagy háziorvos küld el valahova?

  Előre is köszönöm a válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Húzódás lehet. Mindenképp orvoshoz forduljon első lépésben, majd ő dönt a csontkovács-kezelés szükségességéről.