A betegek kérdései (4584)

  • Tisztelt Doktor Úr! Folyamatos derék és lábaimba sugárzó fájdalom miatt felkerestem egy magán…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Folyamatos derék és lábaimba sugárzó fájdalom miatt felkerestem egy magán MR-I vizsgálatot végző rendelőt. Az alábbi eredmény kaptam.
    Csak sajnos nem sokat értek belőle ezért szeretném kérni a véleményét a leletemről.

    A fiziológiás lumbalis lordosis mérséklődött. A conus medullaris az L.I.csigolya alsó harmadának magasságában végződik. A csigolyák peremei kissé megnyúltak. Az L.V. discus keskenyebb, jelenintenzitása vízvesztés következtében csökkent, dorsalis kontúrja bal oldali centrolaterialis túlsúllyal előboltosul, centralis részlete lefelé csaknem másfél centiméter hosszan követhető, a durazsákon jelentős benyomatot okoz, eléri mindkét oldali S.1. gyököt, a bal oldalit dorsal felé dislokálja. A neuroforamenek kissé szűkebbek, a kilépő gyökök lefutása azonban rendes. A többi discus normális jeladású, kontúrjaik épek. A csontos canalis spinalis normális tágasságú.

    Vélemény: Az L.V. discus bal oldali centrolaterialis túlsúlyú dorsalis prolapsusa, descendáló részlettel.

    Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Kocsis Attila

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen. Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

  • Tisztelt Doktor Úr ! Erzsébet vagyok 56 éves . 10 nappal ezelőtt Bécsben elütött egy autó. 7…

    Tisztelt Doktor Úr !
    Erzsébet vagyok 56 éves . 10 nappal ezelőtt Bécsben elütött egy autó. 7 napot töltöttem a Bécsi Baleseti sebészeti osztályon. a 7 napból 2 intenziv osztályon feküdtem. CT vizsgálat kimutatta hogy agyrázkódásom lett és egy vérömleny. most haza engedtek,
    Megszeretném kérdezni hogy normális e a szédülés ha éjszaka egyik oldalamról a másikra fordulok és mennyi ideig tarthat ez az állapot.
    Nappal elvagyok kicsit még fáj néha a fejem. de a közérzetem az kielégítőnek mondható.
    Emlékezetemből a a fél nap esett ki amikor a baleset történt. nem tudom hogy hogyan történt, az előtte lévő dolgokra is emlékszem és amikor az intenziven magamhoz tértem onnantól is mindenre emlékszem. Gyógyszert jelenleg nem szedek.
    Várom megtisztelő válaszát.
    Tisztelttel Erzsébet

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Igen, még egy hónapig is eltarthat a panasz.

  • Kedves dr.úr Értékelné nekem ezt az QEEG eredményt? nyugalmi éber állspotban készült felvételen…

    Kedves dr.úr
    Értékelné nekem ezt az QEEG eredményt?
    nyugalmi éber állspotban készült felvételen rostralisan 15’20 c⁄s 10-20 mikro V.szabályos béta aktivitás.temporo-parietó -occipitalisan 9-10 c⁄s40-50 mikróV.szabályos béta hullámokkal.HV.-re novum nincs FF desynchronisal.VÉL: ala
    csony amplitúdójú béta dominanciájú hátértevékenység old.különbség nélkül.
    Olyan külömböző eredményeket mlmdtak már erre.
    Köszönettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Különösebb bajt nem mutat.

  • TISZTELT DOKTOR UR! ELOSZOR IS KOSZONOM A VALASZAT! AZOTA HALLOTTAM ARROL HOGY…

    TISZTELT DOKTOR UR!



    ELOSZOR IS KOSZONOM A VALASZAT!

    AZOTA HALLOTTAM ARROL HOGY BE LEHET ULTETNI PUMPAT AMIVEL GYOGYSZERT LEHET ELJUTTATNI A GARINCBE.
    ONNEK MI A VELEMENYE?
    ERDEMES VALLALNI A MUTETET?

    2014 JUN. 26.

    ELOZMENY UGYANEZ A JELSZO ALATT. VAROM MEGTISZTELO VALASZAT!

    KOSZONOM

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Pumpa akkor kell, ha fájdalmak vannak vagy izommerevség. A pumpa nem hozza vissza a mozgást.

  • Tisztelt Doktor úr!

    30 éves nő vagyok, egy másfél éves kisfiú anyukája.
    Panaszaim valamikor januárban kezdődtek: lefekvés után zsibbadt a jobb combom külső része. A család orvosunk Milgamma kapszulákat adott, de nem javasolta neurológus felkeresését, mivel itt nálunk,Erdélyben… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A panasza alapján "nervus cutaneus femoris lateralis" nevű alagút szindrómája lehet. Ennek kezelése elég nehéz. Ha a Milgamma bevált, folytassa egy darabig.

  • FEBRUÁRBA ,MAGAMALÁ,CSUSZOT BOKÁM,KEMÉNY ZUZODÁS ÁRÁN,BEGIPSZELTÉK,4 HÉT UTÁN,SZOLTAM,NEM,BIROK,MOZOGNI,KÖZBE VOLTAM,BITZOTSÁG ELÖT,MONDTA DR ,GUGOLJAK,LE,MEGPROBÁLTAM,DE MINDEENEM,ROPOGOT,A ZOTA NEM TUDOK,FELÁLNI,LEGUGOLNI SEM,ISZONYATOS FÁLYDALMAIM,VANNAK,!!!!!!!!!AGYINFARTUSOS VAGYOK,FEKÉLLYES,GERINC… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Az Ön panasza traumatológiai természetű.

  • Tisztelt Doktor Úr! 28 éves nő vagyok. Segítségét szeretném kérni azzal kapcsolatban, hogy…

    Tisztelt Doktor Úr!


    28 éves nő vagyok. Segítségét szeretném kérni azzal kapcsolatban, hogy 2010-ben bal, majd jobb arcfelemen Bell paresis volt. Terhesség miatt, csak a második bénulást követően mehettem el Ct-re. A Ct eredménye negatív lett, viszont a leletre írtak egy ilyen mondatot is, hogy jobb oldalon a convexitas közelében frontoparietalisan közvetlenül a csont lamina internaja mellett egy 9*5 mm-es meszes képlet van. Akkor a neurológus azt mondta, hogy ez egy korábbi gyulladásosból eredt, és elmeszesedett.
    2 hete azonban a háziorvos elküldött egy arc és koponya röntgenre, ahol ismét látszott a meszes képlet, 11 mm-esnek írták le. Elküldtek ismét neurológiára, ahol kaptam beutalót MR-re. Elég zaklatottam jöttem el a neurológiáról, mert az ideggyógyász azt mondta, hogy ez a meszes képlet nem lehetett gyulladásból eredő, hanem egy jóindulatú daganat volt, ami elhalt. Eléggé megriadtam a daganat hallatán.
    A kérdésem az lenne, hogy melyik neurológus válasza volt valós? Valóban lehetett-e gyulladásból eredő vagy egy jóindulatú elváltozásból ered a meszes képlet? Ha jóindulatú elváltozás volt, akkor mennyire volt veszélyes? Illetve, ez a meszes képlet az agyállományon belül található?

    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Mind kettőnek igaza lehetett, az adott pillanatban jól ítélhettek. Én nem idegeskednék emiatt. Sokszor látunk hasonló.

  • Jó estét kívánok! Barátnőmnek 15. szülinapja előtt 1 nappal édesapja megcsavarta az arcát, és…

    Jó estét kívánok!
    Barátnőmnek 15. szülinapja előtt 1 nappal édesapja megcsavarta az arcát, és sokszor időváltozáskor fáj, keni lóbalzsammal, donalgint kataflant szedett rá, de egyre jobban fáj, sírással alszik. Napközben is van hogy sokszor fáj az arca. Mit lehet vele tenni, hogy ne fájjon, illetve elmúljanak a fájások?

    2 hónapja vagyok vele, és már én is alig bírom nézni, ahogy szenved! :(

    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem hiszem, hogy az arc-csavarásától lenne panasza.

  • Tisztelt Főorvos Úr! pár napja a ballábamban olyan vándorló fájdalmat érzek,hol a combom belő…

    Tisztelt Főorvos Úr!

    pár napja a ballábamban olyan vándorló fájdalmat érzek,hol a combom belő részén, hol a vádlimban,hol a térdemkörül érzek fájdalmat. elősször olyan volt mintha izomlázam lenne, de most már erősseben fáj. zsibbad is a térdemtől lefelé érzek olyan bizsergő érzést. nem mulik pihenésre sem. tudom,hogy így látatalanul nem lehet ezt megmondani, de még is Ön szerint mi okozhatja,mitől lehet?

    köszönöm válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Lehet fáradságtól is. Egyébként tényleg nem tudom megmondani látatlanban.

  • Tisztelt Doktor Úr⁄ Doktornö! 4 honapja faj a keresztcsontom bal oldala, kisugarzik a a bal…

    Tisztelt Doktor Úr⁄ Doktornö!
    4 honapja faj a keresztcsontom bal oldala, kisugarzik a a bal labamba. Reggel es este is rossz, napközben egeszen elviselhetö. Diclofenac tipusu gyulladascsokkentöt szedtem, hetekig pihentettem, de nem javult semmit, amint nem szedem, visszater a fajdalom. Voltam csontkovacsnal, nem tudott ezen a probleman segiteni, de elkuldött keresztcsonti szakorvoshoz, aki nem talalt semmit, de az MR vizsgalat a vegen kideritette, hogy nem keresztcsont, hanem porckorong problemarol van szo.
    Abban kerem segitseget, hogy a lelet alapjan vazolja nekem, mit kell tennem, milyen foku a problema, gyerekvallast szabad –e ebben a helyzetben tervezni, vagy elöször meg kell-e erösiteni az izmaimat. Milyen gyogytornakat ajanl? A gond, hogy ennek a törtenetnek a fele (orvosok) Finnorszagban zajlott, az MR pedig Magyarorszagon, es most a vizsgalat eredmenyevel nehezen kezdenek itt barmit szakszeru forditas nelkul.
    Köszönöm a segitseget,
    Íme a lelet:
    Lumbalis gerinc es Sacrum MR vizsgálata:
    A vizsgálat multisequentiával, több síkban és natívan történt.

    LS GERINC MR:
    A lordosis ive kissé elsimult.
    A csigolyatestek magassága és jelintezitása szabályos.
    A peremek lekerekítettek.
    Az L.V. discus dehydralt, kontúrján centralis protrusio látható, mely a durazsákot mérs. comprimalja.
    A kisizületek épek.
    A canalis spinalis norm. tágasságit.
    A conus az L.I. magasságáig ér, norm. jeladású.
    Vélemény:
    Discopathia et protrusio disci L.V, med.
    SI MR vizsgálat:
    Kóros folyadékgyülem nem látható.
    Az SI rések norm. tágasságúak, kontárjuk ép.
    Jobb oldalon az izületi rés mentén caudalisan-dorsalisan min. csontvelő oedema figyelhető meg.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen.
    Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

  • Tisztelt Doktor Úr! Először is köszönöm gyors válaszát.Próbálom elfogadni a helyzetet de sajnos…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Először is köszönöm gyors válaszát.Próbálom elfogadni a helyzetet de sajnos meg vagyok róla győződve,hogy valami nem stimmel.Igaz ,hogy nem emlékszem semmire gyerekkoromból ami ilyesmire utalna,vizsgálatok vagy hasonlók,de mégis nagyon bosszant a dolog.Az még egy plusz információ lehet,hogy elég beesett homlokom van,illetve meredeken megy felfelé.Ráadásul az 55cm-es fejkörméret se tetszik annyira.Lenne valami egyértelmű jele,ha valamilyen betegségben szenvednék?Vagy utána lehetne ennek járni?Ismét köszönöm válaszát!

    Tisztelettel: Gábor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Ez is betegség, csak nem testi, hanem lelki. Önértékelési zavar.

  • Tisztelt Doktor Úr! Férjem 36éves.MR-en igazolt kiszakadt porckorong sérvét 06.13-án műtötték…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Férjem 36éves.MR-en igazolt kiszakadt porckorong sérvét 06.13-án műtötték meg.A kórházból kijövet után már alig -alig kellett fájdalomcsillapító neki (bár továbbra is fájdogált neki a bal oldala-szintúgy mint műtét előtt),viszont 2napja megint sokkal jobban fáj neki,felkelni is alig bír.Csak az előírt dolgokat végezte (fekvés,kis séta).Kérdésem,hogy ez normális-e még vagy hogyan tovább?

    Válaszát előre is köszönöm

    Szilvia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem szokásos, de még lehet. Jelezzék az operáló orvosnak.

  • Tisztelt Doktor Úr! Én egy 25 éves férfi vagyok és egy érdekes problémám van.Először is szeretném…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Én egy 25 éves férfi vagyok és egy érdekes problémám van.Először is szeretném leszögezni,hogy igazából elképzelésem sincs ilyen ügyben kinek kéne írnom,illetve kihez kéne fordulnom,de remélem Ön valamennyire tud segíteni.A problémám az,hogy nem vagyok megelégedve magammal,pontosabban a fejem és a testem egymáshoz képesti arányaival.Körülbelül 4 éve vettem észre,hogy valami nem stimmel,előtte semmi problémám nem volt.Amit konkrétan látok az annyi,hogy a vállamhoz,illetve a testemhez képest túl kicsinek látom a fejem.Tudom,hogy ezek a dolgok mindenkinél eltérőek és ez nem feltétlenül probléma,sőt a hozzám közel állók állítják,hogy semmi gond nincs.Viszont én biztos vagyok benne,hogy nem normális a koponyám.Olvasgattam méretekről is(fejkörméret stb.)Az enyém 55-56cm ami biztos nem egy szélsőség de nem is normál szerintem.Igazából bizonytalan vagyok a dologban,de valamit tennem kell,hogy kiderüljön mi a helyzet,mert 4 éve ezen őrlődöm és már nagyon befolyásolja a mindennapjaimat.Szeretném megkérdezni,hogy van e valami véleménye a dologról és szeretnék tanácsot kérni,hogy hol tudnám ezt megvizsgáltatni,kihez forduljak ez ügyben mert nem nagyon tudom merre induljak.Előre is nagyon köszönöm válaszát!

    Tisztelettel: Gábor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A leírtak alapján nem gondolok szervi betegségre. Normális a fejkörfogata, sőt, talán az átlag feletti.

  • Kedves Doktor úr!Körülbelül 1 hónapja kezdőttek a panaszaim.Van egy 9 hónapos babàm sose hasznàltam…

    Kedves Doktor úr!Körülbelül 1 hónapja kezdőttek a panaszaim.Van egy 9 hónapos babàm sose hasznàltam elötte kengurut csak akkor egyszer amikor is elkezdődött a kàlvàriàm.Bele ültettem a kicsit és kb.1óràt töltött benne nekempedig iszonyatos nyaki fàjdalmam volt közben nyak tàjékon és a vàll részen ahol a pàntok àlltak.Ahogy levettem a panaszok megszüntek,de màsnapra kicsi csomók lettek a tarkómon talàn az inakon és elkezdett a nyakam fàjdogàlni.Majd kb.1 hétre rà a legalsó bordàimnàl fàjni kezdett.És szépen lassan a testem különbözö pontjain könyék vàll lapocka comb..és még sorolhatnàm,de a legerősebb fàjdalmat a nyaki tàjon érzem ahol a pànt megnyomta.Megvizsgàlt egy gyógytornàsz aki azt mondta a probléma az idegekkel van.Mostanra màr úgy érzem a csontjaim is fàjnak vagy az inak nem tudom nem vagyok orvos sajnos de a fàjdalmas területeken nagy lilàs foltok alakulnak ki.Közben begyulladt a szemfenekem is ami nem akar gyógyúlni.A véreredményem rendben van időpontjaim vannak vizsgàlatokra amikre még elég sokat kell vàrnom az àllapotom pedig egyre romlik.Mi történhetett mi tévő legyek?Két pici gyerek anyukàja vagyok és nagyon aggódom.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Ha panaszt okoz a kenguru, akkor ne használja. Szemfenék gyulladást komolyan kell venni, de a kenguru biztos nem okozhatta. Szemésznél volt már?

  • Tiszteletem! Kérdésem az lenne Ön szerint egy 30 év feletti nő, akinek még nincs gyermeke, és…

    Tiszteletem!
    Kérdésem az lenne Ön szerint egy 30 év feletti nő, akinek még nincs gyermeke, és a közeljövőben tervezi, jelenlegi isiász diagnózissal, és egy kérdéses porckorongsérv megállapítására CT-t vagy MR-t javasolna? Mivel a ct káros sugarakat bocsát ki, én az mr-t választanmám, amire viszont várni kell 1,2 hónapot. De gondolom akkor is kimutatja ha van ott valami?Nem szeretném magam feleslegesen sugaraztatni? Ön szerint? Válaszát köszönöm!
    Tünde

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Jó választás az MR, és sok sikert a babához.

  • Tisztelt Dr. Úr! Reggelente tarkófájdalmam van ami aztán ébredés után fél órával kb elmúlik.Napközben…

    Tisztelt Dr. Úr!
    Reggelente tarkófájdalmam van ami aztán ébredés után fél órával kb elmúlik.Napközben is jelentkezik többször is hirtelen és olyankor meg is szédülök de pár perc és elmúlik.
    Nagyon türelmetlen vagyok és hirtelen ideges leszek. Ezek mellé még hasfeszülés és mellkasi szorítást érzek. Plusz minden izületem fáj...nem tudom ennek van e köze a többi panaszhoz.22éves vagyok csak...Mitől lehetnek ezek a problémák?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Rossz párnát használ.

  • Köszönöm szépen a választ!

    Köszönöm szépen a választ!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Kérem.

  • Tisztelt Dr. Székely György! Körülbelül 3 és fél napja véletlen baleset során a konyhakést…

    Tisztelt Dr. Székely György!

    Körülbelül 3 és fél napja véletlen baleset során a konyhakést beleszúrtam a bal mutatóujjamba (középső ujjpercembe, nagy ujj oldal irányából). Mivel alig éreztem az ujjam és mozgatni sem bírtam, ijedségemben elmentem sürgősségire, ahol azt mondták nem lesz baj, begyógyul, tudom majd mozgatni és 3 nap múlva levehetem a betadinos kötést is.
    Lehet, hogy én vagyok türelmetlen de az ujjam be van dagadva, maga a vágás rés szinte begyógyult, nem is csúnya, viszont a környékén lilás elszíneződés látható és változatlanul nem tudom begörbíteni az ujjbegyem. Csak a mutató ujjam teljes egésze mozog úgy ahogy. Mennyi esély van arra, hogy végzetesen elvágtam néhány fő inat, aminek köszönhetően már soha nem fogom tudni rendesen mozgatni az ujjam? Vagy megnyugodhatok és mindössze várat magára a gyógyulás? Érdemes lenne ismét orvoshoz fordulni?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Traumatológus szakemberhez forduljon.

  • TISZTELT DOKTOR UR!

    GERINCMUTET KOZBEN SERULT A GERINCVELOM.SULYOSAN.
    LEBENULT A JOBB OLDALAM ES MINDKET LABAM.
    ES A MUTET OTA EGYRE EROSODO MEREVSEG ES IZOM GORCSEIM VANNAK.MOZGASRA FOKOZODIK.
    NEMCSAK A LABAMBAN HANEM A HASAM ES DEREKAMBAN ES FELJON A LAPOCKAMIG.Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Rehabilitációs kezelés irányába érdeklődjön.

  • Tisztelt Doktor Úr! 40 éves nő vagyok. A kérdésem a következő. 3 éve C5-6 nyaki sérv miatt…

    Tisztelt Doktor Úr!
    40 éves nő vagyok.
    A kérdésem a következő.
    3 éve C5-6 nyaki sérv miatt operáltak, egy un. mű porckorongot kaptam, ami sajnos nem épült be, elmozdult, így egy év múlva egy a hagyományos lemezes módon rögzítették a két csigolyát. Ez két éve történt. Azóta közel tünetmentes voltam egészen mostanáig. Új munkahelyre kerültem, ahol alulról vezérelt darut kell kezelnem ami sok felfelé nézéssel jár. A fájdalmam ekkor erősödik. Könyökömbe alkaromba sugárzik. Kezem jóval gyengébb. Ideggyógyász szerint ezek C6-7 tünetek. Mindez 3 hónap alatt. Gyengébb inreflexet is leírt. Azt szeretném megtudni hogy ha a munkáltatóm kérésemre áthelyezne felülről vezérelt daruba, ahol inkább egyenesen ill. lefelé kell nézni az segítene-e az állapotomon. Valóban lehet-e hogy a felfelé nézés okozta ezt a gyors romlást? Ha megműttetem, amire hajlok a nagy fájdalmaim miatt 3 csigolyám lesz fúzióba kötve. Utána tudom majd még annyira mozgatni a fejem hogy felfelé nézzek? Egyáltalán alkalmas leszek-e még ilyen munkára?
    Válaszát előre is nagyon köszönöm!
    Tisztelettel: Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Az operáló orvos ismeri az Ön komplex betegségét. Megalapozottabb választ tud adni kérdéseire. Az összes MR kép ismerete nélkül nem tudok tanácsot adni.