A betegek kérdései (4587)

  • T.Doktor úr a frontinra lehet beszedni fejfâjàs csillapítót?Vâlaszàt előre is köszönöm!!

    T.Doktor úr a frontinra lehet beszedni fejfâjàs csillapítót?Vâlaszàt előre is köszönöm!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Lehet.

  • Üdvözlöm Főorvos Úr! 20 éves férfi vagyok és sajnos kiszakadt porckorongsérven van 8 milliméteres.…

    Üdvözlöm Főorvos Úr!
    20 éves férfi vagyok és sajnos kiszakadt porckorongsérven van 8 milliméteres. Az éles erős fájdalmon es enyhe zsibbadáson kivül nem okoz sulyos neurológiai tüneteket. Ma egy hete fekszem vele, de nem érzem, hogy javult volna, viszont nem is rosszabbodott. A fájdalmcsillapitókat folyamatosan szedem. Azt kérdezném Főorvos Úrtól, hogy kb hány hét alatt szívódik fel a sérv?Lehet ebben reménykedni egyáltalán?Egyébként kiszakadt sérv esetében szoktak konzervatív terápiát (pl torna, sulyfürdő) alkalmazni?
    Nagyon szépen köszönöm a válaszát. Üdvözlettel: Misi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A képek ismerete nélkül nem tudok válaszolni a kérdésére. Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

  • jo napot kivanok. a problemam a kov. lenne. ezzel mar 3 eve kb kuszkodok Zsibbadok foleg a fejem…

    jo napot kivanok. a problemam a kov. lenne. ezzel mar 3 eve kb kuszkodok Zsibbadok foleg a fejem es az is este mihelyt lefakszem olyan erzes mintha hangak maszkalnanak a fejembe meg az arcomba,szemeim fajnak, vmi folyik le a torkomra,be van az orrom dugulva ha fujom is akkor se jon belole semmi ha megis akkor atlatszo nyalka.tobb orvosnal is voltam minden rendben talaltak,illetve a nogyogyszom vett torletmintat es azt mondta hogy streptococusom van meg mykozak lehet ez ezektol is .voltam idegorvosnal irt ki cseppeket mert azt mondta panikbetegvagyok,beltukrozesen voltam ott sem talaltak semmit.most ott tartok hogy akezeloorvosom elkuldott alergia orvoshoz.ha itt se lesz semmi akkor mar nem tudom mi lesz. nagyon elvagyok keseredve mert mar regota kiser ez es nem tudom hogy mi ez.koszonom a valaszat elore is. udv. Ilona

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A problémája nem neurológiai betegségnek tűnik. Keressen pszichiátert.

  • renata vagyok es intervebralis discus om van esnyaki porckorong rendelenesegim is van es spongylolisthesis…

    renata vagyok es intervebralis discus om van esnyaki porckorong rendelenesegim is van es spongylolisthesis em is van es meg spondilosis es scoliosis es lumalis intervebralis discus rendell mielopathiaval es mar fekudtem vele korhazban es kaptam infoziot is relakszasat es azsem hasznalt es meg sok fajdalom csilapitokat is szedekes izomlazitokat es semi nem vesziki a fajdalmat es mar alig tudom el viselni a fajdalmat mert ojan nagy fajdalmaim van es mar voltam pesti orvosnal is es scak a sok fajdalom csilapitot irjak ki es mar a sok gyocertol szokot fajni a gyomrom ga tud legyen mar szives nekem tanascokat adni hogy mitlehetne teni vele mert mig csak 25 eves vagyok es van ket kis gyerekem es hanagyon elkezd fajni akor fekudnom kel es igy nem nagyon tudok veluk foglalkozni hatud akor segitsen mar nekem koszonom szepen

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Sajnos értelmezhetetlen, az, amit ír.

  • Kedves Doktor Úr, beszéltem a háziorvossal. Szerinte ilyen nyaki-tarkótáji fájdalmat csak vérnyomás…

    Kedves Doktor Úr,
    beszéltem a háziorvossal. Szerinte ilyen nyaki-tarkótáji fájdalmat csak vérnyomás kiugrás okozhat, SAV esetében nem én számolnék be az eseményekről és az a fájdalom gyógyszerre nem reagál (mellesleg szimpla fejfájás esetén fél órán belül csillapodik a fájdalom, de most de 11órától du 5ig tartott). Nitromint javasolt hasonló tünetek esetén értágítónak.
    Mivel rendszeresen sportolok, egy ilyen terhelésre jelentkező fejfájás nem a legjobb edzés serkentő. Egyébként a fejem még mindig fáj- de kibírható, ma már fájdalomcsillapító nélkül próbáltam dolgozni, de újra jelentkezett.
    Remélem, csak a hirtelen meleg miatt van mindez.

    A hétfői edzést kihagytam, Ön szerint a holnapi nap belevághatok?
    Válaszát előre is köszönöm.
    Kinga

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Úgy látom, hogy Ön többet tud nálam. Akkor miért engem kérdez?

  • T.Doktor úr!!Csak magánrendelésre lehet bejelentkezni önhöz vagy a kórhàzba ahol van oda is lehet…

    T.Doktor úr!!Csak magánrendelésre lehet bejelentkezni önhöz vagy a kórhàzba ahol van oda is lehet menni?köszönöm vàlaszàt Beàta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A kórházba is. Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

  • Kedves Doktor Úr! Nagyon köszönöm gyors válaszát. Nagyon megijesztett. Ennyire nagy lenne…

    Kedves Doktor Úr!

    Nagyon köszönöm gyors válaszát.
    Nagyon megijesztett. Ennyire nagy lenne a baj? Most nincsenek tüneteim, igazából hónapok óta nem érzek semmit vele kapcsolatban, nem fáj, vagy zsibbad. régebben a lábaimban éreztem ügyetlenséget.
    De ez valamikor január környékén volt.
    Merre induljak? Neurologushoz próbáljak akkor minél előbb visszamenni? A háziorvos annyit mondott, menjek a reaumatológiára

    Nagyon köszönöm:

    Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

  • Tisztelt Doktor Úr! 37 éves vagyok, 2007 óta ismert gerincsérvem van a lumbális részen az…

    Tisztelt Doktor Úr!

    37 éves vagyok, 2007 óta ismert gerincsérvem van a lumbális részen az 5 - ös csigolyánál! Kb egy éve folyamatosan fáj, zsibbad a lábam, nagyon nehezen tudok már menni. Mit javasol mit tehetnék? Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Forduljon személyesen idegsebészhez. Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

  • Kedves Doktor Úr! Nemrégiben kaptam meg a háti gerinc szakasz MR eredményet. Fiatal korom…

    Kedves Doktor Úr!

    Nemrégiben kaptam meg a háti gerinc szakasz MR eredményet. Fiatal korom ellenére ( 30 év) az a következő lett az eredmény:
    Discus Hernia Th.VII-VIII, kisfokú myelopathiaval.

    Ez mit jelent? Csak jövő hónap végére kaptam időpontot konrollra.
    Milyen kezelést javasol? Illetve, ez "gyógyítható"-e?

    Köszönettel:

    Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen.
    Ennek ellenére a myelopathia miatt komolyan kell venni a műtét lehetőségét.

  • Kedves dr.út. Férjemnek 2 hete volt agyműtétje jóindulatú elég nagy daganat miatt,ami jobb…

    Kedves dr.út.

    Férjemnek 2 hete volt agyműtétje jóindulatú elég nagy daganat miatt,ami jobb oldalról balra nyomta az idegeket.Műtét után 1 nappal még az intenziven bedagadt a jobb szeme a daganat lement viszont a szemét nem tudja kinyitni és tágak a pupillák ez mit jelent?Helyre fog még állni a szeme? köszönettel kné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Helyre fog állni. A műtét velejárója.

  • T.Doktor úr köszönöm vâlaszait kicsit megnyugodtam de megint lüktet a halântèkomnâl nèha elég…

    T.Doktor úr köszönöm vâlaszait kicsit megnyugodtam de megint lüktet a halântèkomnâl nèha elég erőteljesen belever.Mi vâlthatja ki ugye nem fog elpattanni egy erem?Mint irtam csak hétfőn jutok el neurologushoz de bízom szavaiban!A fejtetőmön keletkezett e dudor màsfèl hónapja ön szerint lehet daganat?Érzékeny ha hozzâ nyúlok néha nyom is.De màs tünetei nincsenek.Nagyon köszönöm segítségét 29 éves vagyok remèlem nem nagy gondom lehet.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Látnom kellene ahhoz, hogy többet tudjak mondani.

  • Tisztelt Doktor Úr! Az utóbbi időben minden hónapban amikor a peteérésem van, elkezd fájni…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Az utóbbi időben minden hónapban amikor a peteérésem van, elkezd fájni a fülem, egyfajta nyomást érzek benne, fáj a fültőnél is, ami kisugárzik az állkapcsomba és a fél arcomban. Minden hónapban kb. 5 napig érzem enyhén a fájdalmat, majd 1 napig nagyon elviselhetetlen (amikor megtörténik az ovuláció) és nem hat rá semmi fájdalom csillapító, még a cataflam se. A helyzet az hogy én azt hittem a hogy az alsó bölcsességfogam okozza ezt a fájdalmat, ami 3 hete kis is húzattam, de a fájdalom visszajött, ahogy kezdődött a peteérésem. Visszamentem a fogorvoshoz, de azt mondta hogy nem valószínű, hogy ezt fog okozná. Ha megtörténik a peteérés, utána már semmi bajom nincs egészen a következő hónapig amikor kezdődik megint. Holnap megyek ezzel háziorvoshoz, neki is elmondom ezt, csak félek hogy hülyének néz mert tényleg csak a termékeny időszakomban fáj. Nőgyógyászt is kérdeztem ezzel kapcsolatban és ő javasolta hogy ideggyógyászt kérdezzek erről. Köszönettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    fejfájás szakrendelésre menjen, van összefüggés a két dolog között.

  • Tisztelt Doktor Úr. 2 napja írtam önnek,és ön válaszként azt írta,hogy meg kell,hogy vizsgáljon,és…

    Tisztelt Doktor Úr. 2 napja írtam önnek,és ön válaszként azt írta,hogy meg kell,hogy vizsgáljon,és megadta az elérhetőségét. Az lenne a kérdésem,hogy ha én időpontot kérek,akkor hova fogom kapni?? Budapestre??

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Igen.

  • Üdvözlöm! Segítségét kérném abban, hogy 2 és fél éves kislányomnál másodszor vettem észre, hogy…

    Üdvözlöm!
    Segítségét kérném abban, hogy 2 és fél éves kislányomnál másodszor vettem észre, hogy mikor lehajolt hirtelen odakapott a tarkójához vagy a füle mögé és felsírt. Pár másodpercig tartott a fájdalom, de látszott rajta, hogy erősebb fájdalom volt. Ezt kétszer vettem észre kb. 4 napos eltéréssel.
    Azt szeretném tudni, hogy lehet-e ez egy komolyabb problémának a jele. Vigyem-e a gyereket ezzel orvoshoz Ön szerint?
    Köszönettel: Tne

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Ennek nem tulajdonítok nagyobb jelentőséget.

  • Kedves Doktor Úr! Vasárnap sexuális együttlét során eddig nem tapasztalt fejfájás jelentkezett.…

    Kedves Doktor Úr!
    Vasárnap sexuális együttlét során eddig nem tapasztalt fejfájás jelentkezett. Hirtelen lépett fel nyakból indult ki, tarkón át fejtetőig terjedt. Nyugalomba sem csillapodott, inkább erősödött. Nyak és hátmasszázs során sem csökkent. A lokalizációja néha változott, homlok, és bal oldalra. Vérnyomás 150⁄90re állt be, egyébként 120⁄80. 1⁄2 Concort vettem be.Émelygés, hányinger, enyhe szédülés kísérte. Fizikai aktivitásra erősödött. Algopyrinre enyhült, de nem múlt el. A mai nap folyamán is megmaradt, most Aspirinnel próbáltam kezelni, de most este még mindig fáj. Terhelésre mindig erősödik, pihenésre jobb.
    Nem tudom, forduljak-e orvoshoz , vagy csak elmúlik előbb-utóbb...
    51 éves nő.
    Köszönettel:
    Kinga

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Feltétlenül, lehet SAV (subarachnoidealis vérzés) jele.

  • Tisztelt Doktor úr! Nagymamám 2 és fél hete kapott vérhiányos strókot. A lábát tudja mozgatni…

    Tisztelt Doktor úr! Nagymamám 2 és fél hete kapott vérhiányos strókot. A lábát tudja mozgatni meg a kezét. A beszédközpontja megsérült. A korházba kinyitja a szemét. Felfogépülni? Mijen javulásokra lehet számitani? Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Ismerni kellene az összes leletet. Kérdezze a kezelőorvost.

  • Kedves Főorvosúr! Olvastam a bemutatkozásában hogy végez minimál invaziv eljárásokat is. Gerincsérv…

    Kedves Főorvosúr!
    Olvastam a bemutatkozásában hogy végez minimál invaziv eljárásokat is. Gerincsérv eseten milyen min.invaziv technikákat,alkalmaz Főorvosúr? Katéteres eljárást csinál esetleg magánúton? Ezt tudom hogy az orp nem finanszirozza, de en inkabb efelé hajlanék, ha eredményes technikának tartja.
    Üdv: Panni

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Katéteres porckorongsérv műtét nincs. Minimál invazív beavatkozás létezik endoscoppal. Először látni kellene az MR képeit!

  • T.Doktor úr!!Köszönöm az eddigi vàlaszàt.Sajnos a neurológushoz csak jövőhét hétfőre kaptam időpontot…

    T.Doktor úr!!Köszönöm az eddigi vàlaszàt.Sajnos a neurológushoz csak jövőhét hétfőre kaptam időpontot mivel egy hónapja egy dudor keletkezett a fejemen nem tudom mi lehet nem fâj.nèha nyilal a fejem de nem fàj.De a halântékomnâl ezt a lüktetèst mi vâlthatja ki nèha elèg erőteljesen bele lüktet.ugye nem lehet nagy baj hétfőig kibirható. Segítségét előre is köszönöm!!Beàta.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Úgy néz ki, hogy nem lesz baj.

  • Az alábbi CT vizsgálattal kapcsolatban szeretném a véleményét kérni. A középvonal nem dislocalt.…

    Az alábbi CT vizsgálattal kapcsolatban szeretném a véleményét kérni.
    A középvonal nem dislocalt. A külső-belső liquoarterek életkornak megfelelő tágasságúak. A IV.agykamra helyén van, tágassága szabályos. Jobb oldalon fronto-basalisan kb. 16x11 mm axialis átmérőjű, cranio-caudalisan kb. 14 mm nagyságú, széli részén kifejezetten scleroticus, az orbita medialis falához széles alappal hozzáfekvő, attól kis területen egyértelműen sel sem választható mérsékelt fokú kontrasztanyag halmozást mutató eltérés ábrázolódik, oedema nem figyelhető meg.

    Mindig is fejfájós, migrénes voltam, a kb. 20 évvel ezelőtti CT-leleten semmilyen eltérés nem volt látható, akkor is fájt a fejem.

    Ez a lelet kapcsolható a fejfájáshoz?

    Köszönettel: fajfájós

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen.

  • Tisztelt Doktor Ur! Regebben tornazas kozben egy reccsenest hallottam a nyak es derek csigolyak…

    Tisztelt Doktor Ur!
    Regebben tornazas kozben egy reccsenest hallottam a nyak es derek csigolyak talalkozasa korul. Eleinte semmi problema nem volt azonban az ido teltevel most ejjel alvas kozben arra ebredek hogy elzsibbad mindket kezem. Most marulve iserzem hogy zsiborog aket kezem. En a T1 es csigolyat gyanitom hogy ott porclevalas lehet. Mit javasol a Dr.Ur mit tegyek?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Neurológiai vizsgálatot javaslok.