A betegek kérdései (4597)

 • Tisztelt doktor úr! 20 éves lány vagyok és kislány korom óta küzdök migrénnel.Emiatt el is mentem…

  Tisztelt doktor úr!
  20 éves lány vagyok és kislány korom óta küzdök migrénnel.Emiatt el is mentem egy neurológia rendelésre ahol béta blokkolót írtak fel amit 6 hétig kellett szednem.A fejfájások előfordulása lecsökkent.És lekorlátozódott a menstruáció idejére.Azt mondták elmulasztani nem tudják csak csökkenteni.Viszont így is nagyon kínoz, ha előjön nem tudom elmulasztani semmivel.Hányinger gyötör, alig látok, minden hangtól,külső hatástól szörnyen nyilallik a fejem.Teljesen megbénít a fájdalom.Egyszer ráz a hideg aztán meg szörnyen melegem van.Gyógyszer nem használ, amúgy quarelinenem van, de hiába veszem be.Próbáltam gyógynövénykészítményeket is.Ha be is váltak akkor csak az első pár alkalomig.Egyébként volina fogamzásgátlót szedek,(tudom ez is okozhatja a migrént de szednem kell mert hormonzavaros vagyok és különben nem jön meg) ami bevált sose volt gondom vele, ezért se akarom lecserélni semmiképp se.Ha egyszer megfájdul akkor nem hagyja abba min 1-2 napig.Létezik ilyen hogy egy ilyen fájdalmat semmivel se lehet kezelni??Kérem mondjon valami tanácsot.Most is éppen 2 napja ez gyötör.Mit tehetnék?Van gyógyszer ami tényleg elmulasztaná?Így nem lehet élni, rengeteg napom kiesik.Kérem segítsen!
  Előre köszönöm válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  A migrén gyógyszeres kezelése nehezebb esetekben nem könnyű. Keressen fel egy fejfájás szakrendelést, ahol beállítják a legmegfelelőbb terápiára.

 • Tisztelt Doktor úr! Lehet, hogy kissé butuska kérdéssel fordulok Önhöz. A jobb oldalon…

  Tisztelt Doktor úr!

  Lehet, hogy kissé butuska kérdéssel fordulok Önhöz. A jobb oldalon a halántékom környékén ha megnyomom, akkor a fülcimpám, valamint az állkapcsom - fültövében furcsa nyomás érzek. Ez sajnos akkor is előjön, ha bizonyos pózban fekszem az oldalamon. Gyakran beáll a nyakam amitől szédülni is szoktam. Lehet, hogy ez is vmi ideg, vagy ér? Esetleg fogtól nem lehetséges? Azért kérdezem, mert félek nehogy vmi komolyan baj legyen....

  Válaszát előre is köszönöm,

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Nem tulajdonítok nagyobb jelentőséget a leírt jelenségnek.

 • Tisztelt Doktor Úr Három hónappal ezelőtt beütöttem a homlokomat a bal oldali felső részen…

  Tisztelt Doktor Úr

  Három hónappal ezelőtt beütöttem a homlokomat a bal oldali felső részen a szekrény sarkába. Van ott egy bemélyedés, mintha árok lenne.
  Lehetett ez benyomatos koponyatörés? Folyamatosan heti rendszerességgel fáj a a fejem ami abból a pontból indul ki és a bal szemembe sugárzik.
  Okozhatja ez a fejfájást? Lehettett esetleg agysérülésem vagy azóta el lehet törve ott a csont? Miért van ott még a bemélyedés?

  Köszönettel
  Gyula

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Meg kellene vizsgálni.

 • Tisztelt Főorvos Úr!
  Nagyon gyakori fejfájás miatt koponya MR készült 2012-ben.
  Mk.o fronto-pa rietális túlsúllyal számos subcorticalisan elhelyezkedő 4-7 mm nagyságú T2 és FLAIR sequentiákon magas jelintenzitású terület látható.Minden egyéb negatív.
  Vélemény:Elhelyezkedés… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Sok hasonló képet látunk. Különösebb tennivaló nincs, én a tartós aszpirin terápiát szoktam javasoli (napi 1 tbl Aspirin protect).

 • Tisztelt Doktor Úr! Egy elég érdekes és zavaró problémám van. Évek óta küzdök ezzel a gonddal…

  Tisztelt Doktor Úr!
  Egy elég érdekes és zavaró problémám van. Évek óta küzdök ezzel a gonddal és az életem nagyon megnehezíti. Társas helyzetben vagy ha csak hozzám szólnak elvörösödik az arcom. Nagyon intenzív és gyakori. Hallottam egy műtétről amivel ezt csökkenteni lehetne. E felől érdeklődnék h hol lehetne ezt elvégezni és mivel is járna. Kipróbáltam már mindent de úgy úrzém ez jelentheti számomra a megoldást. A Választ előre is köszönöm
  M.Nóra

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Tudtommal Mo-n nem végeznek ilyen műtétet.

 • Tisztelt Doktor Úr ! CT leletem kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy mennyire súlyosak…

  Tisztelt Doktor Úr !

  CT leletem kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy mennyire súlyosak ⁄vagy nem ⁄
  az alábbi értékek, mi lehet a kezelés leggyorsabb módja a fájdalom megszüntetésére ?
  (Kb. 20 éve küzdök ezzel, az utóbbi három hónapban állandósult fájdalommal.)
  A ventralis és lateralis peremszéleken kis spondylophyták vannak.A kisizületekben arthrosis látszik, mely legkifejezettebben az L.IV-V. csigolyák közti kisizületekben.Itt vacuum fenomén is megfigyelhető. A canalis spinalis ebben a szintben szűkebb, elsősorban a kisizületi arthrosis miatt, a ligmentum flavumok is vaskosabbak, a legnagyobb harántátmérője 12 mm.Az L.IV-V. discus dorsal felé kissé előreboltosul,a foramenbemenetet szúkiti, de gyöki kompressziót nem okoz. A L.V.-S.I-dorsal felé minimálisan boltosul elő.
  Válaszát köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen.

 • szép napot főorvos úr!! azt szeretném meg kérdezni hogy tavaly el küldött az ideg gyógyász fej…

  szép napot főorvos úr!! azt szeretném meg kérdezni hogy tavaly el küldött az ideg gyógyász fej CT. amiben az áll hogy,A falx cerebri elmeszesedett. hogy ez mit jelent és hogy gondot okoz e mert sajnos nem vittem vissza az orvosomnak az eredményt nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát további szép napot!!
  tisztelettel sütőné szász mónika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Ez nem probléma.

 • Tisztelt Doktor Úr! Ha valakinek a fülcsengése pentoxifillinre szignifikáns javulást mutat,de…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Ha valakinek a fülcsengése pentoxifillinre szignifikáns javulást mutat,de piracetamra rosszabodott,akkor elképzelhető hogy ér eredetű a panasz? Koponyán belüli ér okozhat ilyet?

  Voltam hallásvizsgálatokon szubjektiv⁄objektiv,az ország egyik legnagyobb fülész tanáránál,a hallásomat koromnak megfelelőnek itélték.Otoneurologiai vizsgálat szintén negativ.Agyi MRI negativ lett.Vérkép is volt,meg endokrinologiai,ideggyógyászati vizsgálatok.

  Kétszer is kaptam infuziós kezelést,először 12 mg piracetam,utána pedig Solu Medrolt szedtem tablettában meg Pentoxyl-EP tablettát.

  A látványos javulás egyértelműen a tablettás szak óta van,már alig érzékelhető,nagyon remélem hogy elmúlhat-az orvos szerint komoly esély van rá.

  Köszönettel:Zoli

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Igen, valószínű. Bár a legtöbbször egyértelműen nem lehet megállapítani.

 • Jó Napot! Segìtséget szeretnék kérni. 20 éves vagyok és két gyermek anyukàja. Több mint négy…

  Jó Napot!
  Segìtséget szeretnék kérni.
  20 éves vagyok és két gyermek anyukàja. Több mint négy hónapja  kerestem fel a hàziorvosomat fűlzugàssal kapcsolatban. Rengeteg orvosnál jártam fül-orr-gégészeten, hallásvizsgálaton, koponya ct-n, neurológiai rendelésen, ultrahangon, vérvételen. De a leleteim alapjàn nem talàlják a fülzúgás okát . Folyamatosan zûg a fülem 1000 hrz, 30 hrz-n, hol hangosan hol halkan. Ha hangosan zúg tarkótàji erős szinte kibirhatatlan fàjdalmat érzek és szédülök. Naponta 10 szer is előfordul vagy folyamatosan. Két honapja jobb oldalon észrevettem egy csomót a nyakamban 1cm körüli volt , egy hònapja a sürgősségi osztàlyon voltam ahol 2 cm írtàk le, egy hete 2,7cm làtták az ultrahangon de a vérvétel nem mutatott gyulladást se semmi màst azóta a bal oldalon hátûl is lett egy csomó ami folyamatosan nő és fájdalmas ha forgatom a nyakam. Folyamatosan jàrok fül-orr-gégészetre, de nem mondanak semmit hol az arcom hol a fülem szúrjàk fel. Kaptam beutalót Otoneurologiàra de sajnos budapesten a SEOTK Fül-orr-gégészeten nem fogadnak mert területen kívüli vagyok és sajnos nem àll módómban fizetni mert két gyermek mellet sajnos nincs mindig lehetőség. Jelenleg Nootropil 2400mg port szedek és csak 1 óràra csökkenti a fülzûgas hangerejét. Segítséget szeretnék kérni hogy hova fordulhatnék, és mit tehetnék a tünetek enyhítésére

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  A kivizsgálás elindult. szerintem is otoneurológiai a következő szükséges vizsgálat.

 • Tisztelt Főorvos Úr! Egy hete leestem a lépcsőn. Beütöttem a homlokom közvetlenül a szemem…

  Tisztelt Főorvos Úr!

  Egy hete leestem a lépcsőn. Beütöttem a homlokom közvetlenül a szemem felett. Nem jelentkezett semmi panaszom utána. Feltudtam állni, nem volt hányingerem, nem szédültem, nem vesztettem el az eszméletemet. Másnapra viszont a szemem körül bevérzett (utána olvastam, talán pápaszem hematóma alakult ki) és azóta is homlokom be van dagadva, de nincs belilulva.Valószínűsíthető e ilyenkor koponyatörés vagy repedés? Ilyen esetben érdemes e kivizsgáltatnom magam és ha igen milyen szakorvoshoz kell hogy forduljak?
  Válaszát előre is köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Elképzelhető, a biztosat CT mutatja. Traumatológushoz forduljon.

 • Tisztelt Doktor Úr! Kérem segítsen. Megpróbálom megfogalmazni a tüneteket ami jó ideje…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Kérem segítsen.

  Megpróbálom megfogalmazni a tüneteket ami jó ideje jelentkezik nálam. Közel egy éve kemény szájszárazsággal küzdök, tehát mondhatni minimális a nyáltermelés. Korházban megvizsgáltak, rakás vérvizsgálat, minden normális érték között mozgott, kiszáradás gyanu miatt kaptam rakás perfuziot, ezek utánviszont a doktorok Sjogren Sindromat sejtettek e mogott. Most novemberben viszont olyan tuneteket észlelek rendszerességgel, hogy utcán közlekedve szédülök neha úgy érzem magam mintha el lennék kábulva, üzletekben viszont szó szerint rosszul érzem magam, és ki kell hogy jöjjek egy kis idő után. Elmentem egy pszichiáterhez aki november végén egy kezelést irt fel Mirtazapinra, amit 3 hónapig szednem kell, azzal az indokkal hogy valószínű agora fóbiám van Nos eltelt mostmar 4 hét hogy szedem de effektiv semmi hatást nem érzek,sőt mintha rosszabbul érezném magam, tehát ugyanugz rosszul érzem magam mikor közlekedem, és üzletbe nem szivesen terek be, ha pedig beterek megveszem ami kell és jövök is ki. Nem tudom hogy a gyogyszertol érzem e magam rosszabbul ugyanis irja mellekhataskent a nyugtalansagot, idegesseget, szorongast gyakori mellekhataskent. Neha a lakasba hazatérve is érzem hogy valami nem ok, ha valamire erősen koncentrálok akkor érzem hogy remeg a fejem. Napok óta nem is vezetek mert koncentrálni sem tudok ugy ahogy kéne .Amikor itthon vagyok akkor is érzem ezt a furcsa érzést a fejemben, ébredés után szinte rögtön. Nyugtalannak érzem magam nagyon. Ha nagyon koncentrálok valamire akkor remegést érzek a fejben. Várom válaszát, Köszönöm! Tisztelettel.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  A leírás alaján legvalószínűbb a pánik szindroma.

 • Tisztelt doktor úr! Körülbelől, 6 éve le esetem egy lépcsőn és az élébe ütöttem be a derekam. Néha…

  Tisztelt doktor úr!
  Körülbelől, 6 éve le esetem egy lépcsőn és az élébe ütöttem be a derekam.
  Néha fájdogált a derekam, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget.
  Most 1 hónapja ismételten sikerült beütnöm majdhogynem ugyan azt a pontot, és azután alig éreztem a bal lábam. Voltam orvosnál vele csináltak röntgent ami negatív lett. De a lábzsibbadás és a fájdalom maradt. Csak a bal lábam fáj és a derekam. Elég ilyesztő hogy szinte egész nap rángatózik és zsibog.Ismételten felkerestem a házi orvost de a következő választ kaptam: "Örülne ha neki csak ennyi baja lenne.."Szedem fogamzás gátló tablettát is, erre is gyanakodtam hisz mellékhatásként ott áll a lábzsibbadás. Doktor úr szerint mi lehet a probléma?
  üdvözlettel: egy fiatal lány

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Neurológiai vizsgálat tisztázhatja.

 • Tisztelt dr.úr
  3 éves a fiam és nem beszél nem halgat a nevére nem eszik egyedül nem szobatiszta.
  Először a dr.nőnk mps-re gyanakodott de mind a 7 fajtára negatív lett a lelet.a röntgen szerint a koponya csontok vaskosak mindkét oldalon teljes pneumatizációs gátlás látható.az uh.… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Biztos, hogy nem normális. Gyermekneurológust keressenek fel.

 • Tisztelt Doktor úr! Reggelente (közvetlen felkelés után szinte mindig) zsibbadás,szédülés,kézremegés(ez…

  Tisztelt Doktor úr!

  Reggelente (közvetlen felkelés után szinte mindig) zsibbadás,szédülés,kézremegés(ez általában egész délelőtt tart),nyomottságérzés,néha szemfájás és ájulásérzésem van.Voltam orvosnál gyomorfájdalommal felírtak rá gyógyszert fekély ellen,de a napközben jelentkező lábujjgörcsöt meg sem hallották.A vérképem rendben van,deréktájéki porckorongsérvet diagnosztizáltak,de a nyakcsigolyát nem nézték meg pedig az is fáj.Nyáron HPV fertőzésem volt,ami ugyan elmúlt egy kis műtét után,de egy most már 4cm-es myoma kísér 4 hónapja.Nem tudom van e összefüggés ezek közt. Az ájulásérzés,ami hirtelen izzadással,szédüléssel és testremegéssel jár az utóbbi 3 hét alatt kétszer volt ilyenkor gyorsan lefekszek a hideg kőre és felhúzom a lábam majd megvárom míg feltudok kelni.Aztán már csak olyan érzésem van mintha alkoholos befolyásoltság alatt állnék,pedig nem iszok.Hová tudok fordulni ezekkel a problémákkal vagy mi lehet az oka. Még csak 30 éves vagyok,kerékpárral járok dolgozni,álló munkát végzek,tehát az sem lehet,hogy mozgásszegény az életmódom.
  Válaszát előre is köszönöm: Beus

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Leginkább pánik betegségre gpndolok.

 • Tisztelt Fő Orvos Úr!! BOLDOG ÚJ ÉVET SZERETNÉK KÍVÁNNI!!!

  Tisztelt Fő Orvos Úr!!



  BOLDOG ÚJ ÉVET SZERETNÉK KÍVÁNNI!!!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Köszönöm!

 • Tisztelt Doktor Úr! Férjemet két hónapja műtötték agyi ér malformációval(cerebral cavernoma…

  Tisztelt Doktor Úr!
  Férjemet két hónapja műtötték agyi ér malformációval(cerebral cavernoma 11.8mm-ez volt a diagnózis MRI után),bal homloklebenyen. Ezt egy epilepsziás roham által fedezték fel. A műtét sikerült,de még nem ismételtek mágneses rezonanciát,néhány napja pedig kezdte fájtatni a műtét helyét. Nem is annyira fájdalomnak,inkább feszítő érzésnek nevezi. Ez normális dolog,a gyógyulás folyamata,vagy rohanjunk vissza a műtőorvoshoz? Férjem minimalizálja a dolgokat,de én rettenetesen aggódom.
  Válaszát előre is köszönöm,Boldog Új Évet kívánok!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Kérem, kérdezze az opráló orvosát. Ő ismer mindent.

 • Tisztelt Főorvos Úr! Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz: Nagyjából 3 éve kezdődött, hogy…

  Tisztelt Főorvos Úr!

  Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz:

  Nagyjából 3 éve kezdődött, hogy zsibbadást éreztem állás közben a bal lábamban, térdtől felfele a csípőig terjedően a láb külső oldalán.
  Amint leültem, a zsibbadás azonnal megszünt. Utána a jelenség nagyon sokáig nem jelentkezett, azonban kb 3 hónapja szinte folyamatosan jelen van, de mindig csak szigorúan állás közben jelentkezik.
  Ülés közben, ha a térdem be van hajlítva még sosem fordult elő, fekvés közben már igen, de akkor a térdem nyújtva volt.

  Ha behajlítom a térdem és felemelem a lábam, vagy leülök a zsibbadás azonnal megszűnik.

  Kérem segítsen, mitől lehet ez? Nagyon sokat fáj a hátam, lehet porckorongsérv? Vagy a nagy túlsúlytól van? ( 50 kg plussz ) Vagy netán szklerózis? ( A családban előfordult ) 38 éves ffi vagyok.

  Válaszát előre is köszönöm:

  Attila

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

 • Tisztelt főorvos úr! Augusztusban állapították meg L V. ágyéki csigolyánál lévő fél centis kiszakadt…

  Tisztelt főorvos úr!
  Augusztusban állapították meg L V. ágyéki csigolyánál lévő fél centis kiszakadt porckorongsérvemet. Két idegsebész is látott , mindkettő határozottan nem javasolta a műtétet . Kezelésként kaptam diprofos injekciókat melyek pár napig sokat használtak , majd 5 napig neodol passe infúziót ami sajnos nem használt . Októberben 3 hetes tens , bémer , masszázs, kezelést kaptam az első héten még kiegészítve medrol -seduxen infúzióval enyhe javulást kiváltva. Novemberben felső légúti fertőzésen estem át melynek hatására újra nagyon rossz állapotba került a derekam. Novemberben készült
  új ct melyen már nem látszik kiszakadt sérv helyette L4-LV. csigolyáknál körkörös kiboltosulás mely ideggyököt nem érint . Novemberben csípő MR készült , sacroileitis nem igazolódott. Jelenleg is fáj a derekam , a fájdalom általában lesugárzik a bal lábamba comb belsejében térdig illetve a belső bokámig. Most a sétálás egyre tűrhetőbb , feküdni azonban még mindig csak hason tudok hosszútávon. A fájdalmak délutánra fokozódnak illetve izomlazítókra a derekam nagyon rosszul reagál :fokozódó fájdalom . Háton
  fekve folyamatosan nyomás érzékeny a bal oldalon a derekam és sugárzik
  le a talpamig a bal lábamban. Denevérpadot idegsebész javaslatára szeptember óta használom. Szeretnék tanácsot kérni további gyógyulási lehetőségek terén . Ennyire elgyengült a derekam? Erőltessem a mozgást gyógytornát? Fájdalmat mivel csökkentsem gyógyszerek nélkül? Melegítéssel szabad fájdalmat csökkenteni ? Szedtem már nidolt ,appranaxot, cataflamot contramal cseppet... Köszönöm válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen. Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

 • Tisztelt Doktor Ur!Elnezest az ekezetek hianyaert kulfoldrol irok.32 eves no vagyok. Egy hete az orrom alatt a szam felett egy kis reszen⁄foltban ( jobbra inkabb) folyamatosan bizsereg.Nem zsibbad csak bizsereg.Rettento idegesito es aggaszto.Ami viszont furcsa,hogy este mikor lefekszem abbamarad… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Ennyiből nem gondolok komoly bajt.

 • Kedves Dr. Úr!Már lassan egy éve fáj a jobb karom!Van rajta egy kissebb duzzanat,onnan indul a fájdalom.Sokkal nehezebbnek érzem mint a másikat,és kissebb fizikai terhelése is fájdalommal jár.Voltam vele érsebésznél,mert kb. 2 éve felületes vénás trombózisom volt ebben a kezemben,könyékhajlattól-hónaljig… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Én MR vizsgálatot végeztetnék a kérdéses területről.