A betegek kérdései (4604)

  • Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm az előző válaszát! Ha nem javasolja a pont galván elektromos…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Köszönöm az előző válaszát!

    Ha nem javasolja a pont galván elektromos kezelést,akkor esetleg tud e valamit helyette javasolni?
    Milyen szakemberhez érdemes ez ügyben fordulni a továbbiakban?(Állandó fül -és szemorvosi kontroll alatt van,illetve volt neurológián is,de ott a pont galván kezelés mondták mint lehetséges gyógymódot).

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Egyelőre várakozást javaslok.

  • Tisztelt Főorvos úr!

    MR vizsgálaton voltam nyaki panaszokkal. 54 éves vagyok.
    Az eredmény:

    A gerinc íve diszharmonikus.
    A csigolyatestek magassága megtartott, a peremszélek megnyúltak, helyenként osteophytosissal.
    A discusok jelintenzitása a… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről… Még több

  • Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a válaszát. Akkor ez azt jelenti, hogy a betegség utótünete ellen…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Köszönöm a válaszát. Akkor ez azt jelenti, hogy a betegség utótünete ellen nem lehet semmit tenni? Ezt a fájdalomérzést nem lehet csökkenteni valamilyen gyógyszerrel, esetleg valamilyen kezeléssel? Ez most már mindig így lesz?

    Zsuzsanna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Ha egyéb okok okozták a panaszt, akkor azokat is kell kezelni.

  • Tisztelt Doktor Úr! olyan kérdésel fordulok önhöz,hogy kb 1 honapja a bal oldalon tomportáji fájdalmam van voltam kezelőorvosnál is irt fel analgesin tabletát,pihenést.A fájdalom csökkent viszont a gyógyszer kezelés abbahagyása után ujra jelentkezett a fájdalom.Nehezemre esik lehajolni,zokni,alsónadrágot… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    1-1 ampulla Diprophos nem árt. Ha a panaszait csökkenti, ne féljen.

  • Tisztelt Doktor Úr! ENG⁄EMG laborlelet szerint: "Jobb oldalt hiányzó peroneális F-hullám válaszok" Mit…

    Tisztelt Doktor Úr!

    ENG⁄EMG laborlelet szerint: "Jobb oldalt hiányzó peroneális F-hullám válaszok"

    Mit jelent ez, és a gyakorlatban milyen tünetek jelzik?

    Köszönettel.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Önmagában semmit nem jelent. A körülményeket is ismerni kellene.

  • Tisztelt Főorvos Úr! Édesapámat 2013. nyarán műtötték porckorongsérvvel az Ön által vezetett…

    Tisztelt Főorvos Úr!

    Édesapámat 2013. nyarán műtötték porckorongsérvvel az Ön által vezetett idegsebészeten. A műtétet sürgősséggel kellett elvégezni, mert apukám a bal lábfejét nem tudta mozgatni. Sajnos nem tudtunk arról, hogy porckorongsérve van, röntgent többször is csináltak neki, de azokon a felvételeken a sérv nem látszott.
    A műtét után a lábfejével lefelé irányuló (toló) mozgást tud végezni, de a lábfejét visszafelé (felfelé) nem tudja mozgatni (húzni). A műtét után gyógytornát is kapott, de folyamatosan használjuk a TENS készüléket is.
    Szinte a műtét óta folyamatosan zsibbadó-bizsergő érzést érez a lábában, de van hogy a teste többi részében is (pl. mellkasában). A műtét után - valószínűleg a megváltozott testtartástól - elkezdett fájni a térde (amibe 2011-ben térdprotézist építettek be) és a csípője. Felkereste az ortopéd orvosát, de a röntgenfelvételek nem igazolják a fájdalmait. Az ortopéd sebész ennek ellenére infúziós kúrát javasolt neki, de ezt nem kaphatta meg, mert megemelkedett a vérnyomása is. Emiatt már a kardiológián is kivizsgálták apukámat, ott a magas vérnyomásra Norvasc és Coverex gyógyszereket kapott, egyéb problémát nem találtak.
    Az idegsebész orvost, aki a műtétet végezte, már többször megkerestük, de minden esetben a fizikai vizsgálat után elküldte aput, hogy minden rendben van.
    Ne haragudjon, hogy ilyen hosszan írtam le a történetet, de szeretnék segítséget kérni Öntől, hogy kihez fordulhatnánk ezzel a fájdalommal kapcsolatban? Összefüggésben lehetnek-e ezek a fájdalmak a műtéttel?

    Válaszát előre is köszönöm,

    Zsuzsanna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A leírt panaszok sajnos lehetnek a porckorongsérv utótünetei. Nem a műtété, hanem a betegségé.

  • Tisztelt Doktor Úr! A következő kérdéssel fordulnék Önhöz: Párom édesanyjának november…

    Tisztelt Doktor Úr!

    A következő kérdéssel fordulnék Önhöz:

    Párom édesanyjának november végén távolítottak el egy 4x3,5x 3cm-es fültőmirigy daganatot.
    A szövettan szerint a daganat úgynevezett vegyes daganat,ezenkívül a " nyirokcsomó szerkezete megtartott benne nem specifikus reaktív elváltozások mutatkoznak.A tumorban létrejött elhalás valamit az a körülmény,hogy az eltávolításról nem bizonyos,hogy mindenütt épben megtörtént,további szoros után követést indokol. Diagnózis: parosis (atypusos) pleomorph adenomája."

    Az ideget nem kellett a műtét közben elvágni,azonban sérülés érte,mivel a daganat körülfonta azt.Ennek következtében fél oldali arcidegbénulás lépett fel.A fül-orr-gégész szakorvos pont galván kezelést javasolt,véleménye szerint ez az egyetlen mód,amely a bénuláson segíthet.Azonban a kezelést végző terapeuták elutasították a kezelést a szövettan alapján,mivel az a szervezetben szétszórhatja a tumor sejteket(ha esetlegesen maradtak).

    Önnek mi erről a véleménye?A fenti lelet alapján tanácsos vagy sem megkezdeni a pont galván kezelést?
    Esetleg tud e javasolni ehelyett⁄emellett más terápiás lehetőséget?

    Köszönöm válaszát és Boldog Új Esztendőt kívánok!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Én sem Ez egyébként sem oki kezelés lenne, hanem az ideg spontán regenerációja (ami esetleges) alatt fenntartja az izom életképességét. Tehát a kilátások nem jók, már ami az arcideg bénulást illeti.

  • Tisztelt doktor úr! 20 éves lány vagyok és kislány korom óta küzdök migrénnel.Emiatt el is mentem…

    Tisztelt doktor úr!
    20 éves lány vagyok és kislány korom óta küzdök migrénnel.Emiatt el is mentem egy neurológia rendelésre ahol béta blokkolót írtak fel amit 6 hétig kellett szednem.A fejfájások előfordulása lecsökkent.És lekorlátozódott a menstruáció idejére.Azt mondták elmulasztani nem tudják csak csökkenteni.Viszont így is nagyon kínoz, ha előjön nem tudom elmulasztani semmivel.Hányinger gyötör, alig látok, minden hangtól,külső hatástól szörnyen nyilallik a fejem.Teljesen megbénít a fájdalom.Egyszer ráz a hideg aztán meg szörnyen melegem van.Gyógyszer nem használ, amúgy quarelinenem van, de hiába veszem be.Próbáltam gyógynövénykészítményeket is.Ha be is váltak akkor csak az első pár alkalomig.Egyébként volina fogamzásgátlót szedek,(tudom ez is okozhatja a migrént de szednem kell mert hormonzavaros vagyok és különben nem jön meg) ami bevált sose volt gondom vele, ezért se akarom lecserélni semmiképp se.Ha egyszer megfájdul akkor nem hagyja abba min 1-2 napig.Létezik ilyen hogy egy ilyen fájdalmat semmivel se lehet kezelni??Kérem mondjon valami tanácsot.Most is éppen 2 napja ez gyötör.Mit tehetnék?Van gyógyszer ami tényleg elmulasztaná?Így nem lehet élni, rengeteg napom kiesik.Kérem segítsen!
    Előre köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A migrén gyógyszeres kezelése nehezebb esetekben nem könnyű. Keressen fel egy fejfájás szakrendelést, ahol beállítják a legmegfelelőbb terápiára.

  • Tisztelt Doktor úr! Lehet, hogy kissé butuska kérdéssel fordulok Önhöz. A jobb oldalon…

    Tisztelt Doktor úr!

    Lehet, hogy kissé butuska kérdéssel fordulok Önhöz. A jobb oldalon a halántékom környékén ha megnyomom, akkor a fülcimpám, valamint az állkapcsom - fültövében furcsa nyomás érzek. Ez sajnos akkor is előjön, ha bizonyos pózban fekszem az oldalamon. Gyakran beáll a nyakam amitől szédülni is szoktam. Lehet, hogy ez is vmi ideg, vagy ér? Esetleg fogtól nem lehetséges? Azért kérdezem, mert félek nehogy vmi komolyan baj legyen....

    Válaszát előre is köszönöm,

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem tulajdonítok nagyobb jelentőséget a leírt jelenségnek.

  • Tisztelt Doktor Úr Három hónappal ezelőtt beütöttem a homlokomat a bal oldali felső részen…

    Tisztelt Doktor Úr

    Három hónappal ezelőtt beütöttem a homlokomat a bal oldali felső részen a szekrény sarkába. Van ott egy bemélyedés, mintha árok lenne.
    Lehetett ez benyomatos koponyatörés? Folyamatosan heti rendszerességgel fáj a a fejem ami abból a pontból indul ki és a bal szemembe sugárzik.
    Okozhatja ez a fejfájást? Lehettett esetleg agysérülésem vagy azóta el lehet törve ott a csont? Miért van ott még a bemélyedés?

    Köszönettel
    Gyula

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Meg kellene vizsgálni.

  • Tisztelt Főorvos Úr!
    Nagyon gyakori fejfájás miatt koponya MR készült 2012-ben.
    Mk.o fronto-pa rietális túlsúllyal számos subcorticalisan elhelyezkedő 4-7 mm nagyságú T2 és FLAIR sequentiákon magas jelintenzitású terület látható.Minden egyéb negatív.
    Vélemény:Elhelyezkedés… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Sok hasonló képet látunk. Különösebb tennivaló nincs, én a tartós aszpirin terápiát szoktam javasoli (napi 1 tbl Aspirin protect).

  • Tisztelt Doktor Úr! Egy elég érdekes és zavaró problémám van. Évek óta küzdök ezzel a gonddal…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Egy elég érdekes és zavaró problémám van. Évek óta küzdök ezzel a gonddal és az életem nagyon megnehezíti. Társas helyzetben vagy ha csak hozzám szólnak elvörösödik az arcom. Nagyon intenzív és gyakori. Hallottam egy műtétről amivel ezt csökkenteni lehetne. E felől érdeklődnék h hol lehetne ezt elvégezni és mivel is járna. Kipróbáltam már mindent de úgy úrzém ez jelentheti számomra a megoldást. A Választ előre is köszönöm
    M.Nóra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Tudtommal Mo-n nem végeznek ilyen műtétet.

  • Tisztelt Doktor Úr ! CT leletem kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy mennyire súlyosak…

    Tisztelt Doktor Úr !

    CT leletem kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy mennyire súlyosak ⁄vagy nem ⁄
    az alábbi értékek, mi lehet a kezelés leggyorsabb módja a fájdalom megszüntetésére ?
    (Kb. 20 éve küzdök ezzel, az utóbbi három hónapban állandósult fájdalommal.)
    A ventralis és lateralis peremszéleken kis spondylophyták vannak.A kisizületekben arthrosis látszik, mely legkifejezettebben az L.IV-V. csigolyák közti kisizületekben.Itt vacuum fenomén is megfigyelhető. A canalis spinalis ebben a szintben szűkebb, elsősorban a kisizületi arthrosis miatt, a ligmentum flavumok is vaskosabbak, a legnagyobb harántátmérője 12 mm.Az L.IV-V. discus dorsal felé kissé előreboltosul,a foramenbemenetet szúkiti, de gyöki kompressziót nem okoz. A L.V.-S.I-dorsal felé minimálisan boltosul elő.
    Válaszát köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen.

  • szép napot főorvos úr!! azt szeretném meg kérdezni hogy tavaly el küldött az ideg gyógyász fej…

    szép napot főorvos úr!! azt szeretném meg kérdezni hogy tavaly el küldött az ideg gyógyász fej CT. amiben az áll hogy,A falx cerebri elmeszesedett. hogy ez mit jelent és hogy gondot okoz e mert sajnos nem vittem vissza az orvosomnak az eredményt nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát további szép napot!!
    tisztelettel sütőné szász mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Ez nem probléma.

  • Tisztelt Doktor Úr! Ha valakinek a fülcsengése pentoxifillinre szignifikáns javulást mutat,de…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Ha valakinek a fülcsengése pentoxifillinre szignifikáns javulást mutat,de piracetamra rosszabodott,akkor elképzelhető hogy ér eredetű a panasz? Koponyán belüli ér okozhat ilyet?

    Voltam hallásvizsgálatokon szubjektiv⁄objektiv,az ország egyik legnagyobb fülész tanáránál,a hallásomat koromnak megfelelőnek itélték.Otoneurologiai vizsgálat szintén negativ.Agyi MRI negativ lett.Vérkép is volt,meg endokrinologiai,ideggyógyászati vizsgálatok.

    Kétszer is kaptam infuziós kezelést,először 12 mg piracetam,utána pedig Solu Medrolt szedtem tablettában meg Pentoxyl-EP tablettát.

    A látványos javulás egyértelműen a tablettás szak óta van,már alig érzékelhető,nagyon remélem hogy elmúlhat-az orvos szerint komoly esély van rá.

    Köszönettel:Zoli

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Igen, valószínű. Bár a legtöbbször egyértelműen nem lehet megállapítani.

  • Jó Napot! Segìtséget szeretnék kérni. 20 éves vagyok és két gyermek anyukàja. Több mint négy…

    Jó Napot!
    Segìtséget szeretnék kérni.
    20 éves vagyok és két gyermek anyukàja. Több mint négy hónapja  kerestem fel a hàziorvosomat fűlzugàssal kapcsolatban. Rengeteg orvosnál jártam fül-orr-gégészeten, hallásvizsgálaton, koponya ct-n, neurológiai rendelésen, ultrahangon, vérvételen. De a leleteim alapjàn nem talàlják a fülzúgás okát . Folyamatosan zûg a fülem 1000 hrz, 30 hrz-n, hol hangosan hol halkan. Ha hangosan zúg tarkótàji erős szinte kibirhatatlan fàjdalmat érzek és szédülök. Naponta 10 szer is előfordul vagy folyamatosan. Két honapja jobb oldalon észrevettem egy csomót a nyakamban 1cm körüli volt , egy hònapja a sürgősségi osztàlyon voltam ahol 2 cm írtàk le, egy hete 2,7cm làtták az ultrahangon de a vérvétel nem mutatott gyulladást se semmi màst azóta a bal oldalon hátûl is lett egy csomó ami folyamatosan nő és fájdalmas ha forgatom a nyakam. Folyamatosan jàrok fül-orr-gégészetre, de nem mondanak semmit hol az arcom hol a fülem szúrjàk fel. Kaptam beutalót Otoneurologiàra de sajnos budapesten a SEOTK Fül-orr-gégészeten nem fogadnak mert területen kívüli vagyok és sajnos nem àll módómban fizetni mert két gyermek mellet sajnos nincs mindig lehetőség. Jelenleg Nootropil 2400mg port szedek és csak 1 óràra csökkenti a fülzûgas hangerejét. Segítséget szeretnék kérni hogy hova fordulhatnék, és mit tehetnék a tünetek enyhítésére

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A kivizsgálás elindult. szerintem is otoneurológiai a következő szükséges vizsgálat.

  • Tisztelt Főorvos Úr!

    Egy hete leestem a lépcsőn. Beütöttem a homlokom közvetlenül a szemem felett. Nem jelentkezett semmi panaszom utána. Feltudtam állni, nem volt hányingerem, nem szédültem, nem vesztettem el az eszméletemet. Másnapra viszont a szemem körül bevérzett (utána olvastam,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Elképzelhető, a biztosat CT mutatja. Traumatológushoz forduljon.

  • Tisztelt Doktor Úr! Kérem segítsen. Megpróbálom megfogalmazni a tüneteket ami jó ideje…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Kérem segítsen.

    Megpróbálom megfogalmazni a tüneteket ami jó ideje jelentkezik nálam. Közel egy éve kemény szájszárazsággal küzdök, tehát mondhatni minimális a nyáltermelés. Korházban megvizsgáltak, rakás vérvizsgálat, minden normális érték között mozgott, kiszáradás gyanu miatt kaptam rakás perfuziot, ezek utánviszont a doktorok Sjogren Sindromat sejtettek e mogott. Most novemberben viszont olyan tuneteket észlelek rendszerességgel, hogy utcán közlekedve szédülök neha úgy érzem magam mintha el lennék kábulva, üzletekben viszont szó szerint rosszul érzem magam, és ki kell hogy jöjjek egy kis idő után. Elmentem egy pszichiáterhez aki november végén egy kezelést irt fel Mirtazapinra, amit 3 hónapig szednem kell, azzal az indokkal hogy valószínű agora fóbiám van Nos eltelt mostmar 4 hét hogy szedem de effektiv semmi hatást nem érzek,sőt mintha rosszabbul érezném magam, tehát ugyanugz rosszul érzem magam mikor közlekedem, és üzletbe nem szivesen terek be, ha pedig beterek megveszem ami kell és jövök is ki. Nem tudom hogy a gyogyszertol érzem e magam rosszabbul ugyanis irja mellekhataskent a nyugtalansagot, idegesseget, szorongast gyakori mellekhataskent. Neha a lakasba hazatérve is érzem hogy valami nem ok, ha valamire erősen koncentrálok akkor érzem hogy remeg a fejem. Napok óta nem is vezetek mert koncentrálni sem tudok ugy ahogy kéne .Amikor itthon vagyok akkor is érzem ezt a furcsa érzést a fejemben, ébredés után szinte rögtön. Nyugtalannak érzem magam nagyon. Ha nagyon koncentrálok valamire akkor remegést érzek a fejben. Várom válaszát, Köszönöm! Tisztelettel.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A leírás alaján legvalószínűbb a pánik szindroma.

  • Tisztelt doktor úr! Körülbelől, 6 éve le esetem egy lépcsőn és az élébe ütöttem be a derekam. Néha…

    Tisztelt doktor úr!
    Körülbelől, 6 éve le esetem egy lépcsőn és az élébe ütöttem be a derekam.
    Néha fájdogált a derekam, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget.
    Most 1 hónapja ismételten sikerült beütnöm majdhogynem ugyan azt a pontot, és azután alig éreztem a bal lábam. Voltam orvosnál vele csináltak röntgent ami negatív lett. De a lábzsibbadás és a fájdalom maradt. Csak a bal lábam fáj és a derekam. Elég ilyesztő hogy szinte egész nap rángatózik és zsibog.Ismételten felkerestem a házi orvost de a következő választ kaptam: "Örülne ha neki csak ennyi baja lenne.."Szedem fogamzás gátló tablettát is, erre is gyanakodtam hisz mellékhatásként ott áll a lábzsibbadás. Doktor úr szerint mi lehet a probléma?
    üdvözlettel: egy fiatal lány

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Neurológiai vizsgálat tisztázhatja.

  • Tisztelt dr.úr
    3 éves a fiam és nem beszél nem halgat a nevére nem eszik egyedül nem szobatiszta.
    Először a dr.nőnk mps-re gyanakodott de mind a 7 fajtára negatív lett a lelet.a röntgen szerint a koponya csontok vaskosak mindkét oldalon teljes pneumatizációs gátlás látható.az uh.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Biztos, hogy nem normális. Gyermekneurológust keressenek fel.