A betegek kérdései (4572)

  • Tisztelt doktor úr! Két nappal ezelött este fele a bal fülem mögötti területen a fejem teteje…

    Tisztelt doktor úr! Két nappal ezelött este fele a bal fülem mögötti területen a fejem teteje felé szoritó feszitő érzést kezdtem érezni bellüről, ez az érzés hirtelen alakult ki majd kb. 1 óra múlva kezdett enyhülni. két nap elteltével már nem érzem bellüről de a bőrőmön kivűről szinte elviselhetetlen fájdalmat érzek ami egy pillanatra sem múlik.a fájdalom helyén.válaszát előre is köszönöm.Tibor.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Ha nem múlik egy hét alatt, akkor forduljon orvoshoz személyesen.

  • Tisztelt doktorÚr.. ezt a kérdést már egyszer eltettem Önnek, de nem találom a választ...a…

    Tisztelt doktorÚr..
    ezt a kérdést már egyszer eltettem Önnek, de nem találom a választ...a problémám akkor 4hét kellemetlen érzés után elmult magától, de most egy hete ujra jelentkezett
    A bal oldalmanon -azaz fent a bal vállamon, a hónom alatt, a bal felkarom alső-belső felén, a ball mellem külső oldalán, teljesen a mellbimbóig, néha a hasamon is bal oladalt nagyon fáj a bőröm, alig tudok hozzáérni, a ruhát is alig viselem el magamon, leginkább égő érésnek mondanám...reggel gyakran ugy kelek, hogy nem fáj.... ha viszont neki ülök dolgozni - számitogéppel végzek ülőmunkát, pár órán belül jelentkezik a doloog...estére még a bal arcomon és a bal fülemen is érzem ezt a fura rézést - börfájdalmat.... náha a bal combomon is
    34 éves nő vagyok, 2 kisgyermek anyukája....mi lehet ez, mi okozhatja? Lehet ez valami nagyon komoly dolog előjele?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Ennyiből nem lehet megmondani, hogy mi lehet, de nem tűnik komolynak.

  • Kedves Doktor Úr! Ne haragudjon, hogy megint zavarom, nem magam miatt írok, hanem a nagypapám…

    Kedves Doktor Úr!

    Ne haragudjon, hogy megint zavarom, nem magam miatt írok, hanem a nagypapám miatt. Sajnos tegnap ki kellett hozzá hívni a mentőt, mert a vérnyomása 200 fölé ment, végül is annyi volt a tünete, hogy a szája alatt zsibbadt és a beszlde kicsit elkent volt, lehetett érteni, de azért nem volt tökéletes., Kijött a mentő, adtak neki tensiomint a nyelve alá és befújtak neki a szájába. De be nem vitték a kórházba, este kihívtuk az ügyeletes orvost, hogy írjon fel vérnyomás csökkentőt, ez meg is történt, a vérnyomása estére már csak 145 körül volt. Kiváltottuk neki a gyógyszert, most be is szedi remélhetőleg, de a beszédje még mindig nem az igazi, most is lehet érteni neki, amúgy sokat itatjuk vízzel, sokat jár w-re, járása olyan, mint egy jobb állapotú 84 éves férfinak, nyelve kitolásnál nem tolódik oldalra, kezeit megemeli, egyedül a beszéd, ez javulni fog pár napon belül? Csak reménykedni tudok!

    Köszönettel:
    Helga

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Ezt hívják stroke-nak. Kórházban lenne a helye.

  • Tisztetlt DoktorUr.... az éjszaka nem a saját ágamban aludtam, hanem egy nagyon-nagyon kemény…

    Tisztetlt DoktorUr....
    az éjszaka nem a saját ágamban aludtam, hanem egy nagyon-nagyon kemény ágyon, szinte mintha a földön feküdtem volna
    Reggel ugy ébredtem ahogy eleludtam, meg sem ofordulta álmomban....
    A gondom ott kezdődik, hogy ugy ébredtem, hogy szédülök és hányingerem van...ha nem mozditom a fejem nem érzem, de mihelyt egy picit ismegmozditom, rögtön szédülök és hányingerem van...fájni nem fáj sehol...ez mitől lehet? Nagyon rossz érzés, meg hát két pici gyermek mellett nem ülhetek mozdulatlanul....Ma fellép a templomban az ovis kislányom, nem tudom hogy ,megyek igy el....Lehet a rossz fekhelytől? Nagyon megijedtem, nagyon félek mi ez

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Ha nem szűnik pár óra alatt, akkor forduljon orvoshoz személyesen.

  • Jó estét doktor úr!Kérdésem az hogy felirtak sol glycerin dilutit és nem mondták és nem is kérdeztem…

    Jó estét doktor úr!Kérdésem az hogy felirtak sol glycerin dilutit és nem mondták és nem is kérdeztem meg mikor kell bevenni reggel vagy este és étkezés előtt vgy után?Köszönöm válaszát.Üdv. mÉHÉSZ eNIKŐ

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Mi okból írták fel?

  • Tisztelt Doktor Úr! 30 éves férfi vagyok. Érdeklődni szeretnék, hogy Ön szerint mitől zsibbadhat…

    Tisztelt Doktor Úr!

    30 éves férfi vagyok. Érdeklődni szeretnék, hogy Ön szerint mitől zsibbadhat (bizsereg) a bal lábfejem és a bal kézfejem? Ha csak a kezem vagy csak a lábam zsibbadna, az lehetne gerincprobléma, de így, hogy mindkettő egyidejűleg, nem értem. Enyhe lüktetés, mintha érezném a vér áramlását, nehéz pontosan leírni. A legkellemetlenebb este, amikor lefekszem. És csak a bal oldalon, jobb oldalon soha nem érzek ilyesmit. Orvoshoz már sajnos csak az Újévben tudok menni. 1 éve voltam koponya MR-en szédülés és gyengeség miatt., és nyaki ultrahangon, de semmit nem találtak. Okozhatja szívprobléma ezt a zsibbadást? Esetleg valamilyen neuropátia?

    Köszönöm szépen.
    Zoltán

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Neurológiai vizsgálat kellene a tünetek pontos tisztázához. A zsibbadás nem jelent mindig érzészavart.

  • Doktor Úr! Mióta írtam Önnek azon gondolkozom,hogy elfelejtettem-e a megszólítást!? Ha igen,elnézését…

    Doktor Úr!

    Mióta írtam Önnek azon gondolkozom,hogy elfelejtettem-e a megszólítást!? Ha igen,elnézését kérem. Sajnos közel nem vagyok olyan összeszedett mint szeretnèm!

    Nóra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem felejtette el.

  • Tisztelt Doktor Úr! Édesanyámnàl agydaganatot diagnosztizàltak,majd műtöttèk. Jelenleg tart…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Édesanyámnàl agydaganatot diagnosztizàltak,majd műtöttèk. Jelenleg tart a kombinàlt sugàr és kemóteràpia. Szövettan megèrkezett, glioblasztóma. Ön az eddigi munkàja során talàlkozott màr gyógyult glioblasztómàs beteggel? Mik a kilàtàsai egy ilyen betegnek? Mit szokás közölni ilyenkor a beteggel és a hozzátartozókkal?

    Köszönettel:
    Nóra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Véglegesen gyógyulttal nem találkoztam.

  • Tisztelt Dr Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy a bal oldali szemöldököm rendszeresen…

    Tisztelt Dr Úr!

    Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy a bal oldali szemöldököm rendszeresen felugrik, ilyenkor feszülést érzek, iletve ez időnként fejfájással párosul. Ilyenkor erős nyomást érzek a fejemben és az orromban is. Ez először akkor fordult elő amikor 2012 szeptemberében műtöttek orrmelléküreg gyulladással, a műtét előtti napon, és akkor azt mondták azért van, mert az ott nyom egy ideget. Azóta volt kontroll CT, a sinusitis nem újult ki, azonban ez a problémám továbbra is fennáll és egyre gyakrabban - sőt, egyre inkább társul más tünetekkel mint a fejfájás, nyomás érzése, szem fájdalma.
    Ezzel érdemes orvost felkeresnem? Neurológust? Lehet ez valamilyen komolyabb probléma?

    Válaszát köszönöm,
    Renáta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A jelenséget látni kellene neurológusnak.

  • Tisztelt doktor úr! 34-éves vagyok most.2010-ben fejfájást követő teljes bal testfél zsibbadás…

    Tisztelt doktor úr!
    34-éves vagyok most.2010-ben fejfájást követő teljes bal testfél zsibbadás jelentkezett(fej,arc,nyelv,száj,kéz,láb)Ami reszketés szerű rángatózàssal,afáziával,heves szívdobogás érzréssel,fázással,hányingerrel,hasmenéssel ,szédüléssel és furcsa látással(füstös de nem kettős)járt .Heteket töltöttem kórházban...szinte minden vizsgálatomnegatív volt.(MR,CT,ANGIO CT,AUDIOLOGIA,SZEMÉSZET,SM IRÁNYÚ,DSA,CARDIOLOGIA,EEG)Az MR az arteia basilaris kezdeti szakaszán ér fenesztrációt-belső fali összenövést-írt le.Norm .vezetéssel.A tüneteim azóta is fenn állnak nem állandó jelleggel.Modtanában egy-egy ilyen rosszullét napokig levesz a lábamról.Állítólag migrén(de miért kételkedem ebben)A napokban új EEG készült:8-11Hz-es,20-80uV amplitudojú spontán ébrenléti tevékenység,elülső területek felé fiziológiás ampl.redukcioval.Szemnyitáskor alpha gátlás.FS alatt változás nincs.HV során és után generalizáltan,tartósan 6-7Hz-es theta paroxizmus jelent meg Félteke asymmetria nincs.Megtartott háttértevékenység.HV provokácio alatt és után generalizáltan,átmeneti corticalis működészavar jelei jelentek meg.Mit jelent ez? Migrén?Epilepszia?Vagy valami más?????

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A leírás alapján epilepsia vagy migrén lehet. Először epileptológushoz fordulnék.

  • Tisztelt Főorvos Úr! Szeretném megkérdezni Öntől,hogy az Mri eredményem Ön szerint azt jelenti…

    Tisztelt Főorvos Úr! Szeretném megkérdezni Öntől,hogy az Mri eredményem Ön szerint azt jelenti e,hogy a mütéten behelyezett csavarok nyomják a gerincvelőt?ez orvosi hiba lehet talán?A jobb lábam érzéketlen,s a nyakam is folyton fáj.Ez év juniusában műtöttek,nyaki porckorongsérvvel,amely során a 4-5-6 os csigolyáimat csavarral és lemezzel rögzitették.3 hónapja a jobb lábam elkezdett zsibbadni,fájni,és a nyakam is nagyon nincs jól.Mi okozhatja a gerincvelő más szerkezetét is? Tanácstalan vagyok,mert a műtétet végzett orvos azt mondta,stressz okozza a tüneteimet,s hogy nem tudja mitől zsibbad a lábam,fáj nyakam. :( Íme az mri leletem.:


    A nyaki gerinc a felső szakaszon kiegyenesedett, a C 4 és 5 között
    x finom megtöretés van, a C 5 , 6 ,7 csigolyát fémanyagok rögzítik. A
    x rögzítő csavarok, főleg a C 5 magasságban a csigolya dorsalis kontúrján
    x kissé tul érnek, az elülső liquortérben végződnek és a durazsákon is
    x finom benyomatot okoznak. A C.7. csigolya az Th. 1-en 3 mm-nyire ventral
    x fele csúszott helyzetű. A myelonban a canalis centralis talán valamivel
    x kifejezettebb és a műtéti beavatkozás magasságában a myelon nem teljesen
    x homogén jelintenzitású.
    x Vélemény: Status post.op. C 5 - 7. Finom myelon compressio és bizonytalan
    x myelopathia jelei.


    Válaszát megköszönve tisztelettel:Kovácsné Tóth Tünde

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen.
    Egyébként, ha baj van a csavarokkal, akkor a műtét után azonnal jelentkezik a baj.

  • Tisztelt Főorvos Úr, Kisfiam esetében a születés után néhány hónappal a fejkörfogat rohamos…

    Tisztelt Főorvos Úr,

    Kisfiam esetében a születés után néhány hónappal a fejkörfogat rohamos növekedéséből következtetve tág agykamrákat mutatott a CT vizsgálat. 8 hónaposan V.P. shunt beültetésen esett át, amellyel 2008 február óta együtt él és eddig semmilyen problémánk nem volt vele, az éves kontrollvizsgálat alkalmával mindig-mindent rendben találtak.
    Fiam egy hete fejfájással kísért hányásos tüneteket produkál, amely általában a hajnali⁄reggeli órákban jelentkezik. Semmilyen egyéb tünete -hasmenés, láz, valamint az agyi nyomásfokozódással kapcsolatos sincs. Napközben kedve jó, az általános állapota kielégítő. A műtétet végző orvos a héten többször is megvizsgálta, a shunt szelep állását napi szinten ellenőrízte, a 3 nappal ezelőtt készült CT felvételen mindent rendben talált. Egyetlen érdekesség, hogy a naponta történő szelepállás ellenőrzés alkalmával a héten eddig minden nap állítani kellett rajta, holott korábban évente egyszer ellenőrízték és még soha nem mértek eltérő értéket a 4 éve megállapított referenciaértékhez képest.
    Kérdésem lenne, hogy a leírtak alapján főorvos úr tanácsol-e esetlegesen valamit a beültetett shunttel kapcsolatban? Mennyire gyakori, hogy egy mágnesszeleppel rendelkező shunt ilyen jellegű "hibát" produkál, annak elállítódása okozhatja-e a fentiekben leírt tünetek ilyen gyakorisággal (napi 1, max 2-szeri hányás, néhány órás fejfájás) történő megjelenését?

    Köszönettel
    M.A.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Ez nem a hiba, nincs valószínűleg a shunt-tel baj. Hallgasson az operáló orvosra.

  • Tisztelt Dr. Székely György! L5 csigolyámnál S 1 gyököt nyomó 8 mm-es kiszakadt porckorongsérvem…

    Tisztelt Dr. Székely György!

    L5 csigolyámnál S 1 gyököt nyomó 8 mm-es kiszakadt porckorongsérvem van. Műtétet még nem javasoltak, mert a zsibbadáson kívül minimális a fájdalmam.
    Az lenne a kérdésem, hogy a kiszakadt rész elmozdulhat-e olyan irányba, hogy jobban nyomja az idegszálat, ami miatt rosszabbodna az állapotom.

    Köszönöm

    Ágnes

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Igen, lehet. De a fordítottja is lehetséges.

  • Tisztelt doktorúr! Kezdem az elején!Derékfájásnak indult(fizikai munkát végzek) ez elég gyakori…

    Tisztelt doktorúr!
    Kezdem az elején!Derékfájásnak indult(fizikai munkát végzek) ez elég gyakori volt.Később becsípődött az ülőidegem,csontkovács kiszedte.A fájdal nem igazán múlt.Később a fájdalom lesugárzott a bokámig és zsibbadni kezdett a lábam és hidegérzete volt.Elmentem orvoshoz ct vizsgálatot kért (2 hétre rá idöpont).Közben kaptam fájdalomcsillapító injekciókat.A tünetek maradtak.Megkaptam a ct eredményt szeretném kikérni a véleményét.(nov.8.)
    Az L.IV.korong mediálisan,mindkét oldalon paramediálisan és főleg jobb oldalon a foramenbe terjedően 3-4mm-re protrudal,jobb oldalon a kilépő gyököt kissé comprimalja,bal oldalon megközelíti.
    Az L.V magasságában medialisan,jobb oldalon paramedialisan enyhén a foramanbe terjedően mutatkozik maximálisan 3mm-re és a kiboltosulás éppen eléri a kilépő gyököt!
    Vélemény:Protrusio disci L.IV.-L.V melyek jobb oldali túlsúlyúak.
    Jártam galván kezelésre (10 alkalom) nem volt változás.Mckenzi tornán is voltam,nem változott semmi.Dec 20.-a van ugyan úgy zsibbad a lábam,most már a lábujjaim is,nem is tudom őket behajlítani rendesen.A bokámnál is fáj!Nyilaló érzés a combomban éleg kellemetlen.Tramadol az egyetlen ami csillapitja a fájdalmat.Derékban nyomó,feszitő,szúró érzés szokott lenni,de nem olyan intenzív mint a zsibbadás.Január 13-án megyek mr-re.Táppénzen vagyok okt.21-e óta.Kérdezném hogy mennyire komoly a dolog?Rosszabbodhatott az állapotom a ct eredményhez képest?
    Várom mihamarabbi válaszát!
    Köszönettel:K. Petra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen. Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

  • Tisztelt Doktor úr! A Péterfi Sándor kórház idegsebészeti osztályán kezeltek egy hétig október…

    Tisztelt Doktor úr!
    A Péterfi Sándor kórház idegsebészeti osztályán kezeltek egy hétig október 30-tól kiszakadt lubális discussal. A kiszakadt rész hatalmas volt, 22x15x25 mm , igen erős fájdalmat és zsibbadást okozott a jobb lábamba (lábfej, első három lábujj, térd alatti rész), de mivel az 5 napos infúziós kezelés után jelentősen javult az állapotom, hazaengedtek és konzervatív kezelést javasoltak. Két hét elteltével már tudtam járni, elkezdtem a gyógytornát, és lassan a csípő izmaim is nagyjából helyrejöttek, most már szinte teljesen normálisan járok, tudok rövidebb ideig ülni, és a fekvés sem okoz gondot.

    A kontroll vizsgálaton viszont azt mondták, mivel a zsibbadás, és a csípőmbe sugárzó idegi fájdalom nem teljesen múlt el 2 hónap rehabilitáció után (még mindig nem tudok előre hajolni, a jobb lábamat 20 fokig tudják felemelni), ezért javasolnák a műtétet. 29 éves vagyok, januártól szeretnék munkába állni, egy műtét újra munkaképtelenné tenne, viszont maga a munka sok üléssel jár, ezért tanácstalan vagyok, hogy mi a helyes út. Szeretnék műtét nélkül helyre jönni, de nem tudom, hogy ilyen esetben egyáltalán van-e teljes gyógyulás?
    Tanácsát előre is köszönöm!
    Zsófi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Látnom kellene a képeket.
    Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

  • Tisztelt Doktor Úr! Kb. 2 hónapja fáj a jobb oldalt a tarkóm, de csak egy ponton, ami átsugárzik…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Kb. 2 hónapja fáj a jobb oldalt a tarkóm, de csak egy ponton, ami átsugárzik az arccsontomra és az orromra is. Mellette még a fülem is bedugul sokszor és nyomást érzek benne. A fájdalom inkább feszítő, égő jellegű, néha zsibbadást is érzek a jobb arcfelembe. Ön szerint mi okozhatja ezeket a tüneteket.
    Válaszát előre is köszönöm. Üdv! Timi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Ezek nem tipikus tünetek. Vizsgálatra kellene jelentkeznie neurológiára.

  • Tisztelt Főorvos Úr! Szeretném ha elmagyarázná az MRi leletemet. Egyúttal érdeklődnék, hogy milyen…

    Tisztelt Főorvos Úr! Szeretném ha elmagyarázná az MRi leletemet. Egyúttal érdeklődnék, hogy milyen irányban kell tovább lépni. A vizsgálatra, ideggyógyász küldött Nyaki porckorong sérv gyanújával. Eredmény: A craniospinalis átmenet szabályos. Elsimult cervicalis lordosis. A C.V.-VI. corpusok caudalis pereme kissé megnyúlt, a zárólemezek épek, a csontokban kóros jel nincs. A C.III.-IV discusokon minimális median előboltosulás van. A C.V. discus szintjében canalis spinalist enyhén szűkítő (AP átm 10 mm) körkörös protrusio van, mely a myelont nem éri el. A cervico-thoracalis átmenetben a myelon a gerincsatorna dorsalis széléhez simul. A cervicalis myelon jelmenete és vastagsága normális. Köszönöm előre is!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen.

  • Tisztelt Doktor Úr! Nyár óta köhögésre, tüsszögésre hasító fájdalmat éreztem a fejemben, amit…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Nyár óta köhögésre, tüsszögésre hasító fájdalmat éreztem a fejemben, amit rövidebb ,hosszabb ideig fejfájás követett. Soha nem fájt a fejem, viszont tíz évvel ezelőtt melldaganattal műtöttek. Az időnkénti fejfájás mellé szédülés is társult, amely vérnyomás kiugrással járt. Ezért indultam el a háziorvoshoz, aki ideggyógyászhoz küldött. Fülészet, szemészet, kardiológia stb vizsgálatokon vettem részt, majd CT és MR következett. A CT leletemben vasculáris encephalotpathia volt, de orvosaim tovább küldtek. Ma kaptam meg az MR leletemet, amiígy karácsony előtt különösen sokkolt. Az ideggyógyász az onkológusomhoz küldött és javasolja a PET Ct-t.
    Szeretném, ha lenne olyan szíves elmondani a lelet alapján, hogy agydaganatra van- e kilátásom.
    "Postkontrasztos felvételeken a durán vonalszerű intenzív kontrasztanyag halmozás figyelhető meg. Az agyállományban kóros kontrasztanyag halmozás nem látszik. A subduralis térben folyadék nem látható. A kisagy hídszöglet területén kóros kontrasztanyag halmozás nem mutatható ki. A sella tájék, a craniocervicalis átmenet kisagyhídszöglet Mr képe normális. Mindkét oldalon a centrum semiovale régiójában periventricularisan számos 5-10 mm-es egymással konfluáló T2 és FLAIR méréseken magas jelintezitást mutató területek látszanak. A középvonal nem diszlokált. Az intr,- és extracerebláris liquoterek normális tágasságuak. Az orbitában kóros nem látszik.
    Vélemény: A duralis intenzív kontrasztanyag halmozás felveti az alapbetegség duralis secunder folyamatának gyanuját. Az agyállományban secunder folyamatra utaló jel nem látszik. Vus. encephalopathia." Várom válaszát, köszönettel.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem lehet kizárni a koponyaűri, agyhártyát érintő metastasist. Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

  • Kedves Doktor Úr Kb féléve van jobb oldali hirtelen éles fájdalom az. ajkamtól állkapocs vonal…

    Kedves Doktor Úr Kb féléve van jobb oldali hirtelen éles fájdalom az. ajkamtól állkapocs vonal mentén fülemig még a jobb szemöldököm is magasabb ívű nyomásra érzékeny.Az ideg orvos Trigeminus neuralgiát diagnosztizált MR vizsgálatra küldött.Azt mondta szóba jöhet a műtét . Kérdésem: Milyen műtét szükséges és mennyire veszélyes .Nagyon várom a véleményét Előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Látnom kellene az MR képeket, a műtétről utána tudok nyilatkozni.

  • Tisztelt doktor úr!Még szeretném leírni,hogy az Tos.mellett az LV-s csig.test peremsarkai kissé…

    Tisztelt doktor úr!Még szeretném leírni,hogy az Tos.mellett az LV-s csig.test peremsarkai kissé hegyesebbek,és jobb oldali Lumbago ischiassal is diagnosztizáltak.Lehetséges,hogy a lumbago miatt néha a deréktől lefelé combig lezsibbadok és nem érzem aszt a testrészem ,ráadásul nem bírok felállni,ez a Tos.,vagy lumbago tünete.Köszönöm Tímea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Majd megnézem a felvételeket.