A betegek kérdései (4572)

  • Tisztelt Doktor Úr! Azzal a panasszal fordulok Önhöz, hogy március közepe óta rendszertelenül…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Azzal a panasszal fordulok Önhöz, hogy március közepe óta rendszertelenül erős fejfájással küzdöm. Hol gyakrabban, hol ritkábban fordul elő. Sokszor éjszakánkét felébredek a lüktető fájdalomra. A fájdalmat mindig a tarkóm fölött érzem. Előfordult, hogy akár napokig is folyamatosan fájt, és előfordult, hogy több napig nem fájt. Néha a szememre is kihatott. Csak gyógyszerrel múlt el a fájdalom, muszáj mindig vennem be. Először migrénre gondoltam, de ma hirtelen rosszul lét jött rám, fájt a fejem, és azután véreset is hánytam.
    Kíváncsi lennék a véleményére, illetve, hogy háziorvoshoz, sürgősségire, vagy kihez is tudnék fordulni ezzel a problémával.
    Válaszát előre is köszönöm!
    Gabriella

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Fejfájás szakrendelésre.

  • Tisztelt Doktor Ur! Tuneteim egyre erosodnek:a szedelges(nem forgo tipus,inkabb kabultsagerzes),ingadozas…

    Tisztelt Doktor Ur!
    Tuneteim egyre erosodnek:a szedelges(nem forgo tipus,inkabb kabultsagerzes),ingadozas mar 2-3 eve zavarnak,de az utobbi hetekben mar alig tudok labon allni,egy nagy foku bizonytalansagot erzek a combjaimban(gyalogolas utan a jobb combom faj is, de nem izomlaz szeru fajas).Eddig az egyhelyben valo allas volt kellemetlen (sorban allas,templomban,fozes kozben allandoan tamaszkodtam),a jarkalas kozben megszunt,de most mar nagyon gyengenek erzem magam.Felallaskor indulas kozbem az az erzesem mintha valami visszatartana,de menes kozben megszunik,sokszor megkell feszitsem a labizmokat hogy tudjak allni.A csaladi orvos nem tudja hogy mi a bajom, nem kuld sehova ,nem tudom mi tevo legyek ,nehezen tudom elfogadni a jelenlegi helyzetet.On szerint milyen szakemberhez forduljak persze a magany klinikan.63 eves no vagyok.Az altalanos analizisek jok,etvagyam van ,alvassal nincs gond.Kerem szepen mondja meg velemenyet amit elore is koszonok.Tisztelettel KJ.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Gerincbetegsége lehet. Ágyéki gerinc MR vizsgálatra lenne szükség.
    Fül-orr-gégésznél járt már, ahogy a múltkor javasoltam?

  • Tisztelt DoktorÚr, Nem tudom hova forduljak a panaszommal… Ma délelőtt egyik pillanatról…

    Tisztelt DoktorÚr,
    Nem tudom hova forduljak a panaszommal…
    Ma délelőtt egyik pillanatról a másikra elkezdett fájni - helyesebben érzékennyé vált - bal combom belső fele, de nagyon furán-olyan mintha a bőr fájna egy jó tenyérnyi helyen - ha a nadrág hozzáér is fáj.
    Mi lehet ez? Volt már ilyen máskor is a másik combomon...egyszer a hasamon...egyszer meg a felkaromon...
    Kiki

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Először a háziorvoshoz. Alapvizsgálatok után dől el, hogy hova tovább.

  • Tisztelt Doktor Úr! Lapis Andrea vagyok, 38 éves. Kb. 1 hónapja jelentkezett nálam szédüléses,…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Lapis Andrea vagyok, 38 éves. Kb. 1 hónapja jelentkezett nálam szédüléses, rosszullétes tünet, ujjzsibbadással, nyakfájással, tarkótáji fejfájással. Készült röntgen a nyaki gerincemről, ahol kiegyenesedést állapítottak meg, illetve a deréktájon 1 cm-es lépcsőképződést.
    Jártam reumatológián, ahol azt mondták nem igazán lehet a nyakamról, az ortopéd orvos szerint semmiképp nem a nyakamról, mert nincs olyan mértékú elváltozás , ők ketten a felvétel alapján hozták ezt a diagnózist. A neurológus csak a kiértékelés alapján illetve a reflexvizsgálat alapján azt mondja, hogy a nyakamról van ez a szédülés, fejfájás, zsibbadás. Az ujjam azóta szinte tökéletes, most a lábaim, térdtől lefelé zsibbadnak, illetve a bal lábam 4.ujja de az csak reggelente.
    A szédülés , egyensülyzavar aggaszt jobban , forgásszerűen nem érzem, csak inkább imbolygás és tarkótáji lökésszerűen. Napi rendszerességgel feszítő fejfájás a tarkó fölötti részen a fülek irányában., haléntéktáji nyomás.Ilyenkor fájdalomcsillapítót kell bevennem.
    Fülészeten nem találtak semmit, nyaki carotis uh -on sem, kardiológián is rendben vagyok.

    Januárban volt egy elhalt terhességem, műtéti befejezéssel. Csak így utólag jutott eszembe, hogy akkor is éreztem hasonló imbolygásokat, gyengeséget, de közel sem ilyen mértékűt és az el is múlt. Bár akkor a hormonoknak és a beavatkozásokank tudtam be.

    Tanácstalan vagyok, hogy merre tovább? Még 1 MR vizygálat van hátra...
    Eléggé ijesztő ez az állapot és aggódom, hogy esetleg komolyabb (agydaganat)...

    Tud-e esetleg abban segíteni , merre , hová induljak , hogy a végére érjek.

    Köszönettel és tisztelettel: Lapis Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A nyaktól nem lehet szédülés. Inkább fül, vagy agyi eredet lehet.

  • Tisztelt Doktor Úr! EEG vizsgálaton voltam, amire alvászavarok miatt utaltak be (éjszaka hosszabb…

    Tisztelt Doktor Úr!

    EEG vizsgálaton voltam, amire alvászavarok miatt utaltak be (éjszaka hosszabb ideje felébredek és nem tudok visszaaludni órákig). Harmincas, egyébként egészséges nő vagyok.

    Az EEG eredménye: irritatív jeleket tartalmazó funkciózavar, kétoldali paroxismalis. A diagnózis értelmezésében kérnék segítséget, ez mit jelenthet, milyen betegséget takarhat? Mi lenne a további teendő, esetleg kell-e még vizsgálat, vagy ez alapján már tudható, mi a megoldása? Kell ezt mindenképpen kezelni, vagy esetleg nem is igényel feltétlenül kezelést⁄gyógyszert?

    A rossz alváson kívül más tünetem nincs, ez sem áll fenn már hetek óta, nem tudom, mi változott.

    Köszönöm előre is,
    Laura

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Alvás-laboratóriumi vizsgálat szükséges.

  • Tisztelt Doktor Úr!!! Ct vizsgálaton voltam újonnan ,következő a lelet . Postoperativ állapot…

    Tisztelt Doktor Úr!!!

    Ct vizsgálaton voltam újonnan ,következő a lelet .

    Postoperativ állapot az L4L5porckorong magasságában, a bal oldali túlsúlyú

    korong és kisizületi artrosis együttesen bal oldali L5 gyök irritációt
    okoznak.


    spodylosis et spodylartrosis lumbális, multisegmentális discus

    degenerácioval.

    Panaszom állandó baloldali láb zsibbadás, gerincfájdalom még éjszaka is,

    üléskor bal ülőgümőm is fáj .

    A lapockámtól lefelé és élőre a bordám irányában is északára mind -

    sűrűbben jelentkező fájdalom és nehéz légzés társul,

    Kérdésem hogy ezek a leírt eredmények mit jelentenek és okozhatják

    panaszaimat.

    Válaszát előre is köszönöm .Tisztelettel.László

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen.

  • Tisztelt Doktor Úr! Édesapámon lassan 3 hónappal ezelőtt gerincműtétet hajtottak végre, mert…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Édesapámon lassan 3 hónappal ezelőtt gerincműtétet hajtottak végre, mert sérvet kapott. A műtét után tüdőgyulladása lett, melynek hatására a porckoronggyulladás is bekövetkezett. Erre különféle antibiotikumokat szed. Viszont 2 hete egy ún. sipoly alakult ki a begyógyult sebnél, ami azóta is levedzik és még mindig kipúposodik. Mi ezzel a teendő? Erre is gyógyszert kellene szednie? Nem kellene sebészhez fordulni és kitisztíttatni? Meggyógyul ez magától?
    Válaszát nagyon szépen köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Meg kellene mutatni az operáló orvosnak.

  • Tisztelt Dr Úr ! Kérném szíves segítségét.2009 óta blepharospasmusa miatt kapom a botoxot. Sajnos…

    Tisztelt Dr Úr !
    Kérném szíves segítségét.2009 óta blepharospasmusa miatt kapom a botoxot. Sajnos a kezelés csak kis mértékben enyhíti a panaszaimat. Az utóbbi másfél évben az arcomon is jelentkeznek összehúzódások és görcsös fájdalmak,ami már a száj és a nyak területére is kihat ,amit időnként fejrángás kísér.Mindennapjaim során nehezen tudom elvégezni a házimunkát
    és a közlekedésben is már kíséretre szorulok.66 éves vagyok.
    Dr Bihari Katalin utasítására citaloprám szedését javasolta amit 4 hónapja szedek nem sok eredménnyel.
    Tisztelt Dr Úr kérem segítségét és tanácsát
    köszönettel: K Péterné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Sajnos nekem nincs tapasztalatom a blepharospasmus kezelésében.

  • Tisztelt doktor ur! Férjem aki 53 éves két napja lefekvés elött , tévénézés közben kettös látásra…

    Tisztelt doktor ur!
    Férjem aki 53 éves két napja lefekvés elött , tévénézés közben kettös látásra panaszkodott. Másnap reggelre a jobb szemének pupillája teljessen kitágult, a szemhéját nem tudta mozgatni. Bekerült a neurologiai osztályra, ahol a mai napon az orvosa elmondása szerint különös eltérést nem találtak. a neurologus orvos agyvízvételt javasolt, amit a férjem vállalt, de nem tudták neki levenni, még ötszöri szurásra sem. A szeme azota sem változott. Ugyan ugy van mint ahogy bekerült a korházba. A doktor ur szerint mit lehetne tenni, mi lehet a probléma? A férjem nagyon fél hogy el fogja veszíteni a munkahelyét, ha ezek a tünetek fentmaradnak, mivel olajiparban dolgozik kemény 12 órában, ezt nem tudja így végigcsinálni.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Oculomotorius paresise van a férjének. Ez sok mindentől lehet. Koponya CT + CT angio és MR is szükséges.

  • T. Főorvos Úr! 3 évvel ezelőtt volt egy gerinc műtétem ⁄kiszakadt gerincsérv miatt⁄.eléggé…

    T.
    Főorvos Úr!
    3 évvel ezelőtt volt egy gerinc műtétem ⁄kiszakadt gerincsérv miatt⁄.eléggé megszenvedtem utána a gyógyulást.Most rendbe jöttem,de egy ortopédiai műtét előtt állok,amit általában gerinc érzéstelenitéssel szoktak végezni.Az a problémám,hogy beleegyezzek-e ebbe az érzéstelenitésbe,nem okozhat valamilyen problémát az előzmények miatt?
    Válaszát előre is megköszönöm
    Üdvözlettel
    Kati

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem ismerem az előzményeket. A gerinc érzéstelenítés jobb, mint a narcosis.

  • Tisztelt Doktor Úr! 38 éves nő vagyok. Kb. 1 hónappal ezelőtt kezdődtek problémáim, azóta torkomban…

    Tisztelt Doktor Úr!
    38 éves nő vagyok. Kb. 1 hónappal ezelőtt kezdődtek problémáim, azóta torkomban bal oldalon"idegentest érzet", mintha feltapadna az étel. Gyakran torokfájás, fülfájás, mozgásra fokozódó nyaki fájdalom is társul ehhez az érzéshez. Két alkalommal jártam fül-orr-gégészeten, ilyen jellegű dg.-t kizártak. Gyomortükrözés történt, mely refluxot ugyan ismételten igazolt, de gyógyszerek hatására sem történt ezen panaszaim irányába változás. Pajzsmirigy UH is történt, negatív eredménnyel. Okozhat-e ilyen tüneteket a nyaki gerinc rendellenessége?
    Évek óta idegsebészeti gondozás alatt állok. 2010-ben Szegeden igazolódott nyaki syringomyelia, melyet eddig idegsebész javaslatára félévente kontrolláltak MR vizsgálattal. Mivel változás nincs, panaszaim nincsenek, tavaly azt javasolta idegsebészem, hogy csak panasz esetén kell az újabb MR vizsgálat.
    2010. novemberi lelet: (2011. szeptemberi lelet mindenben megegyző statust ír le).
    A lordosis íve enyhe kyphosisba hajlik.
    A ventralis peremek megnyúltak, a kisizületekben induló degeneratív eltérések vannak.
    A discusok kissé laposabbak, T2 súlyozásnál jelszegényebbek, különösen a C5-6, 6-7 discusok.
    A C5-6 discus szintjén keskeny, körkörös, max. 2 mm-es vastagságú hernia ábrázolódik mely szűkíti a ventralis liquorteret, bal oldalon eléri, de nem comprimálja a myelont, érdemi gyöki compressiot nem okoz.
    A C4-5 magasságban közvetlen egymás alatt 1-1 cm-es hosszúságú, max. 2 mm-es vastagságú, canalis centralis tágulat figyelhető meg.
    A gerincvelő nyaki szakaszán egyéb kóros jel nem látható.
    A cerebellaris tonsillák a foramen magnum szintje fölött ábrázolódtak.
    A canalis spinalis szabadl
    Vél: Mérsékelt fokú idnuló degeneratív eltérések.
    Discopathia et protrusio disci C5-6
    Discopathia és kis méretű bal túlsúlyú hernia C6-7 szintben
    A C4-5 magasságban enyhén tágabb canalis centralis
    Ezek ismeretében lehetséges-e, hogy ezen eltérések ilyen panaszokat okozzanak, melyeket korábban leírtam? Esetleg szükséges lenne-e újabb kontroll vizsgálat?
    Általános állapotom jó. Egyéb gerincpanaszok (enyhe fájdalom) csak reggelente jelentkeznek, ébredéskor. Napközben nem jellemző. Aktívan dolgozom fodrászként.
    Válaszát előre is megköszönve maradok tisztelettel!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Panaszai hátterében nem látok idegsebészeti betegséget. Kontroll ráér, ha lesznek más panaszai.

  • Tisztelt Főorvos Úr! Szeretnék választkapni arra, hogy mit jelent az alábbi nyaki gerinc és…

    Tisztelt Főorvos Úr!
    Szeretnék választkapni arra, hogy mit jelent az alábbi nyaki gerinc és Lumbalis gerinc MR vizsgálata:
    T1 és T2 tse sagittalis,T2 haste coronalis és sagittalis myelographia,valamint T2 me transversalis síkú szekvenciák készültek.
    T2és T1 tse sagittalis,T2 myelographia coronalis és sagittalis, majd T2 tse transversalis síkú szekvenciák készültek.

    A T2 sagittalis síkú szeletek kifejezetten mozgási műtermékesek. A nyaki lordosis íve kiegyenesedett. A csigolyatestek magassága megtartott, a peremek megnyúltak. A csigolyatestekben lényeges szerkezeti eltérés nem látható. A csontos gerinccsatorna megfelelő tágasságú.A C.IV. discuson közepes mértékű körkörös protrusio van.A C.V.discuson baloldalon parasagittalisan apró, 2 mm-es a myelont elérő hernia látható.

    VÉLEMÉNY:protrusio disci C.IV., hernia disci C.V.

    A lumbalis lordosis íve fokozott.A csigolyatestek magassága megfelelő. Állományukban helyenkéntdegeneratív jellegű elváltozások vannak.
    Szerkezetük egyéb eltérést nem mutat. A csontos gerinccsatorna tágassága megfelelő.A kisizületekben degeneratív jelek vannak.
    Az L.IV. discuson közepes mértékű protrusio látható. Az L.V. discuson jobb oldali túlsúlyú protrusio van, mely a foramenben a gyököt enyhén comprimálja.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen.

  • Tisztelt Doktor úr, 42 éves nő vagyok és pár hónapja, napközben, zsibbadni kezdett a jobb…

    Tisztelt Doktor úr,

    42 éves nő vagyok és pár hónapja, napközben, zsibbadni kezdett a jobb combom. Akkor a szűk nadrágra fogtam, amit azóta sem hordtam. Most 3napja, éjszakánként ismét zsibbad és bizsereg ugyanaz a combom. Mi okozhatja?
    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Lehet femoralis alagút szindroma.

  • Tisztelt Doktor ur. 41 éves nö vagyok. Szeretném a tanácsát kérni, tudom hogy ez nem jo hogy…

    Tisztelt Doktor ur.

    41 éves nö vagyok. Szeretném a tanácsát kérni, tudom hogy ez nem jo hogy nem tud megvizsgálni. 14 éve rendszeressen gerinc problémáim vannak, készült 5 éve MRI felvétel is a nyakamnál, szükület amitöl szédelgek, és a derekamrol, mert zsibbadt mind két lábam, de nem volt csak degenerativ elváltozás. A derekam ami probléma, 9 honapja és azota az orvosokhoz járok. Készült MRI 3 hétel ezelöt a derékrészröl, a 4-5 ös nivo között jobb és bal oldalon porckorongsérvet irnak a jobb oldali csak kitüremkedés, a bal oldalon nagyobb lett mint volt és ki van boltosulva, amiért készült az MRI, zsibbad mind két láb mikor fekszek is és annyira fáj hogy nem birtam rá álni és nem tudtam menni hosszan le kellet ülnöm.A jobb oldali derekam fáj egyfolytába még ha állo hejzetben vagyok és ha megyek, akkor minden mozdulatra beleszur. Voltam a sürgösségin is 2 szer kaptam inyekciot a gerincbe, 2 szer összerogytam a fájdalomtol. Alvedont 665 mg szedek, és xanor 0,5 mg gyogyszert. Meg van a hátamon is egy sérv az is ki van boltosulva és szeretném kérdezni hogy van melkasfálydalmam az ettöl a sérvtöl van, vagy a háti sérvnek mien tünetei vannak legyen szives leirni és mit lehet vele csinálni? visszatérve a derekamra.Ezután kaptam A derekamba röngenen keresztül blokk inyekciot jobb és bal oldalra egy sorozatot 2 ora hossza mulva már kezdett a jobb derékrésznél ujra fájni. Már minden lehetséges terápián végigmentem most igy 9 honapja tart ez az álapot.Szeretném kérdezni ön szerint medig lehet igy fálydalommal élni mert az orvos nem beszél mütétröl csak anyit mond ez ez utolso lehetséges terápia mintha kikelene huzni belöle a szavakat. Legyen szives nekem irni hogy talán menjek el másik orvoshoz vagy mit lehet tenni? Nagyon szépen köszönöm. Továbi szép napot önnek. Judit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Próbáljon keresni idegsebészt személyesen. A képeket látni kell.

  • Tisztelt Doktor Ur! 77 eves edesanyam 3 hete elesett,mivel a fejet utotte meg, mentovel korhazba…

    Tisztelt Doktor Ur!
    77 eves edesanyam 3 hete elesett,mivel a fejet utotte meg, mentovel korhazba kerult. CT nem mutatott ki semmi komolyabb fejserulest, viszont a fulebol azota is folyadek szivarog. Ujabb CT vizsgalat fog tortenni, orvosok szerint lehetseges , hogy kis repedes tortent a koponyan, ezert az agyviz szivargas. (gerincebe kanult ultettek) Kerdesem, milyen oka lehet, hogy 3 het mulva is szivarog az agyviz, milyen kezelesek, beavatkozasok johetnek szamitasba egy idos, lerobbant betegnel? Koszonom valaszat! Liza

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Agyalapi törés miatt lehet szivárgás. Akár műtét is szóba jöhet.

  • Tisztelt dr ur! 26éves nö vagyok,van 2kislányom.Egy évvel ezelött (ez a dolog nem az ön területe,de…

    Tisztelt dr ur! 26éves nö vagyok,van 2kislányom.Egy évvel ezelött (ez a dolog nem az ön területe,de ugy gondolom,szükséges informácio a kérdésemhez) a férjemmel,análisan voltunk együtt.ezután 2nappal elkezdett fájni,a végbélnyilásomnál,egyre erösebben,minden nap jobban,aztán fájtak a lábaim,gyenge voltam, orvoshoz szégyelltem menni.Aztán egy délután iszonyú fejfájás kezdödött,hidegrázás.egész éjszaka tartott.hánytam,és lázas is voltam,Másnap délután ügyeletre mentünk,mert a fejfájásom,nem mult.csak erösödött.kiderült hogy agyhártyagyulladásom volt,mely herpes simplex okozta virus volt.Én ezt a dolgot,nem emlitetem (a végbél fájdalmat) mert szégyelltem,2és fél hét után,jöttem haza.Ami nagyon bánt,és aggaszt most,az az hogy most megint ugy voltunk együtt a férjemmel,és másnapra iszonyu fefájásra ébredtem,és a hátam is nagyon fájt.Mostanra elmult a fejfájás.a hátam,és a tarkom viszont fáj.Amire kiváncsi lennék,hogy ez a dolog8az anális együttlét) állhat e ezek a dolgok miatt? ez lehetett az oka az agyhártya gyulladásnak? Mert én azt gondolom,hogy akkor alakult ki a herpesz.és a gyulladás.herpesz virus miatt alakult ki.Fennálhat hogy ismét megkaphatom a gyulladást?? Nagyon-nagyon hálás volnék ha tudna nekem valami véleményt mondani.mert ez egy éve történt de azota is csak ezen agyalok,, hogy az az együttlét volt a kiindulopontja enek a szörnyü betegségnek?? és hogy most megint történt egy ilyan együttlét.és megint fájt a fejem és a gerincem,Van ennek köze egymáshoz? Nagyon szépen köszöönöm,ha tud valami választ adni Üdvözlettel? Marianna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem gondolok szervi összefüggést a két dolog között.

  • Tisztelt Doktor Úr! Ez év elején halláscsökkenéssel bekövetkező fülzúgásom jelentkezett.Túl…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Ez év elején halláscsökkenéssel bekövetkező fülzúgásom jelentkezett.Túl vagyok kb 15 féle vizsgálaton (MRI,SISI,Flowler,Neurologia,Audiometriák,teljes vérkép) tömkelelege stb.A Klinikán kezeltek vele a fülészetin,ahol Nootropil infuziokat kaptam 10 napig,illetve szteroidot a belső fülbe.Fülzúgásom jelentősen mérséklődött.
    De bevallom őszintén ideggyógyászhoz többször látogattam a problémámmal a fülészek hozzállása kicsit olyan volt hogy "nem az ő fülük zúg" tisztelet a kivételnek.Ideggyógyász Chinotal 400-at,Tegretol CR-t rendelt ki.A fülész pedig Nootropil 1200-t ezek mentek,mennek párhuzamba.

    Jelenlegi státuszom:Tinnitus,(immár-megj)perceptiv halláscsökkenés nélkül,vestibularis tünet nélkül,a fistula tünet negativ

    Neurologiai státuszom:Romberg negativ,vakjárásnál nem derival,Rinné mko pos,Weber nem lat,mening tünet nincs,Törzsataxias próbák negativ,tudat ép,mening tünet nincs,kissé élénkebb FV-i,kissé renyhébb AV-i reflexek,Törzsataxias próbák negativak,Bal oldalra tekintéskor I.fokú rotatoros komp. nystagmus bal szemnél,Jobb bulbus kijjebb áll időnként.

    Egy olyan kérdésem lenne,hogy fülészem vérkép eredmény alapján (TSH magas) el kiván küldeni a Belkilnikára pajzsmirigy izotopos vizsgálatra.
    Ideggyógyásszal konzultálva azt mondta,hogy biztos hogy baj van a pajzsmirigyemmel,de az objektiv zúgást tartana fenn,az enyém szubjektiv,csak én hallom,kérdésem mivel Ön nagy tapasztalatú orvosnak tűnik:Érdemes e nekem erre az endokrinologiai kivizsgálásra elmennem,illetve melyik orvosom járhat közelebb az igazsághoz,számithat-e ez a zúgás szempontjából?

    Tisztelettel várom válaszát:Egy kérdező

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem tudom, kinek van igaza. Ngyon nehéz a fülzúgást kezelni. Sok féle oka lehet.

  • Tisztelt Dr. Székely György! Nekem a 7. nyak csigolyám tört le.. és ami a furcsa hogy nem…

    Tisztelt Dr. Székely György!

    Nekem a 7. nyak csigolyám tört le.. és ami a furcsa hogy nem történt semmilyen balesetem. Napok óta fájt már a nyakam, de nem gondoltam h nagyobb baj lehet.. elindultam futni és a 3. lépésnél éreztem h valami nagyon nagy baj van a nyakammal. Akkor még elképzelésem sem volt h mi lehetett, mint utólag kiderült akkor tört le az a bizonyos darab a csigolyámból. Műteni nem kell, az orvosok azt mondják nincs nagy baj, nyakmerevítőt kell viselnem és elvileg majd magától helyre jön.
    Jelenleg van egy púp a nyakamon.. az csak a törés miatt van? Ugye nem fog úgy maradni?
    A gyógyulás után, a nyakam ugyanolyan lesz mint a törés előtt volt?
    Illetve mi okozhatta h ilyen könnyen eltört a csontom? (21 éves vagyok, nincsen semmilyen betegségem..)
    Előre is köszönöm a válaszát.

    Üdv: Elek Bettina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Látni kellene a képeket.

  • Jó napot! kb. 1 hónapja kezdődött a ball szemem ball oldalan a sarkaban a bőr aladt, rángatózik…

    Jó napot!
    kb. 1 hónapja kezdődött a ball szemem ball oldalan a sarkaban a bőr aladt, rángatózik egy ideg. Elég gyakori, naponta szinte állando jelleggel. Semmi fajdalom vagy mas tunet nincs, de ez önmagaban is elég zavaró. Van okom aggodalomra? Mi a teendő? 24éves fiú

    Köszönöm előre is válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Ezt a fokozott stressz okozza.

  • Tisztelt Dr. Úr! 28 éves férfi vagyok. Először is azzal szeretném kezdeni, hogy nem akarok…

    Tisztelt Dr. Úr!

    28 éves férfi vagyok. Először is azzal szeretném kezdeni, hogy nem akarok okoskodni csak szeretnék helyrejönni és pár dolognak már utána néztem, mivel a tüneteim nagyon minimálisan csökkentek kezdetük óta és az MRI, vérvétel, hallásvizsgálat negatív lett. Vagyis a C4, C5, C6 csigolyáim között találtak minimális dischopatiat, jelentős gyöki érintettség nélkül.

    A véleményben az szerepelt, hogy gyöki érintettség nincs. (A jelentős gyöki érintettség része kicsit zavar, mert mintha ellentmondás lenne a véleménnyel szemben. )

    Két és fél éve kezdődtek tüneteim, először izomfeszülésként a fejemen.
    A subboccipitalis idegrendszert nézegettem interneten és ezzel kapcsolatosan találtam pár érdekes dolgot. Először a tarkómnál éreztem nyomásszerű érzést. Akkor még nem érdekelt, mert elmúlt egy bizonyos idő múlva. De egy idő után már nem akart elmúlni és átterjedt a fejemre. Először a beszédem lehet nehézkes, utána a fejem tetején éreztem ezt a nyomásérzést. A koponya csúcsáig találtam két felnyúló ideget az interneten (greater occipital nerve dorsal ramus of C2 spinal nerve) . Ahol ez a két ideg véget ér ott folytatódtak tüneteim. Utána megfáztam. Alig tudtam az orromon levegőt venni. Gőzöltem és infralámpáztam. De egy hét múlva azt kezdtem érezni, hogy az orrom mellett lévő arcizmok is befeszületek. A szüleim úgy gondolták, hogy jót tenne nekem egy kis pihenés, mert előtte elég megterhelő munkát végeztem egy évig. Mielőtt elmentünk nyaralni az egyik fogam fájt. Gyökérkezelték azt a fogamat. Amikor beadta a doktornő az érzéstelenítőt a feszülésem megszűnt. De csak fél órán keresztül tartott az örömöm. A jobb alsó első örlőfogam kezelte. Viszont elkezdett fájni, repülőre sem volt jó ötlet felülni. Külföldön addig jutottam, hogy kihuzattam, mert a feszülés annyira felerősödött, hogy azt hittem összeroppan a fejem ( nem túlzok ). Rettenetesen megijedtem. Alig vártam, hogy hazajöjjünk és elmehessek orvoshoz. Ekkor elkezdődött a fülcsengésem, a feszülésre rá egy hónapra körülbelül. Egy hétig alig tudtam aludni. Somnolt írt fel a háziorvos, előtte pedig papaverint. A gyógyszertől másnap nagyon levert voltam. A feszüléssel kezdődött minden napom és krónikussá vált egész nap érzem.
    Végül pszichiaternél kötöttem ki. Felírt pár gyógyszert azt modnta depresszió. 6 hónapnyi gyógyszerszedés után letettem mindet. Semmit sem javított. Azóta lelkileg talán kicsivel jobban vagyok, hogy ezeket letettem. Egy gnatológus hölgy kezdett el közben kezelni. Az állkapcsom, mielőtt kezdődött volna a komplex betanításom elég nagyot roppant bal oldalon, ahogy megmozgatta az állkapocstornával foglalkozó hölgy. Azóta tornáztatom az állkapcsom, falnál végzek gerinc gyakorlatokat, nyaktornát körülbelül két óránként és légzésgyakorlatokat 6 hónapja. A torna közben, ha jobbra fordítom a fejem a csengés felerősödik a bal fülemben és a feszülés is sokkal intenzívebb lesz. Pár hónapja a nyaktorna közben azt éreztem jobbra fordítás közben, mintha két csigolya porcos része hirtelen átcsúszna egymáson. Ha nagyot ásítok ugyanúgy felerősödik a csengés a bal fülemben. Ha nyelek a bal fülem recseg. Ha hátra erőltetem a fejem ( nem biccentek, hanem vízszintesen hátra tolom) és miközben a falnál végzett genrincgyakorlat közben előre biccentek nagyon erős fájdalmat érezek a bal fülemben. Egyszer amikor a bal oldalamon feküdtem és apu a fejemet maszírozta egy több drótból álló maszírozóval, amikor a drótok végén található résszel a tarkóm alatti részhez ért nagyon erős fájdalmat éreztem. Szinte az a része a fejemnek elkezdett sajogni. Amit ezzel kapcsolatban találtam az a subboccipital nerve, dorsal ganglion. És ha ez az atlasz csigolyánál közvetlenül érintett, nem tudom, hogy bezavarhat e a bolygóideg működésébe, mert amit találtam képen, az összes izomfeszülésem helye (tarkó izmok, szem mozgató izmok, rágoizmok.. stb. ) és a belső fül is rajta van. Az állkapcsom bal oldalával is lehetnek gondok. Nemrég jutott eszembe, hogy rossz szokásom volt, hogy néha kattogtattam és csak bal oldalon. És ahogy tudom az állkapocs a tarkóizmokra is kihathat és az atlasz csigolyára is így. És persze a csengésre a nervus vagus is közel van és egyéb idegek az állkapocs csücskéhez.

    Most találtam még egy érdekes dolgot, ami már extrémnek tűnik, de nem zárom ki. Ezt csak a Dr. Úr teheti meg!

    Processus styloideus elongatus syndroma

    Ezzel kapcsolatban, a fülbe sugárzó fájdalom és a nyelési nehézség fogott meg. Néha begörcsöl bal oldalon a torkomnál valami. Gondolom izom. És írtam, hogy ha a fejem hátra tolom is a bal fülem nagyon fáj belül. Ezzel kapcsolatosan és a bal fülem recsegésével kapcsolatban a fülkürt is eszembe jutott.

    Még azt hagytam ki, hogy a bölcsességfogaim is kiszedettem több mint fél éve, mert rosszul nőttek. Nem tudom, hogy a bal oldali, ami rosszabbul nőtt, okozhatott e hibás oklúziót a többi fog eltolásával.

    A jobb oldali combom is szokott zsibbadni és égető érzést érzek, amikor a hátamon fekszem.

    Tudom hosszúra sikeredett az írásom, de remélem Dr. Úr, hogy tud segíteni nekem és ha van rá lehetőség felvenném önnel a kapcsolatot, további vizsgálatok miatt.

    Köszönettel Attila!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A leírtakból nem látok idegsebészeti betegséget.