A betegek kérdései (4604)

  • Kedves Doktor Úr! 18 éves vagyok, kb 2hete a bal mutatóujjam főleg annak utolsó 2 ujjperce…

    Kedves Doktor Úr!

    18 éves vagyok, kb 2hete a bal mutatóujjam főleg annak utolsó 2 ujjperce feltűnően hidegebb mint az összes többi. Hidegebb időben kb már olyan 20celsius fok körül a kezeim elszíntelenednek, majd elkékülnek, télen pedig ha nagyon hideg minuszok vannak képes vagyok elájulni is emiatt hogy annyira kihűl a kezem ami ilyenkor fájdalommal is jár. Voltam már vele orvosnál de csak annyit mondtak hogy valószínűleg hideg allergia, tartsam melegen, hordjak vastag kesztyűt. Viszont kb 2hete a bal mutatóujjam főleg annak utolsó 2 ujjperce feltűnően hidegebb mint az összes többi, a kezeikm nyáron is viszonylag hidegek, de ilyenkor nem színeződnek el. Ez a mutatóujjam sem, hanem csak hideg. Érdeklődni szeretnék, hogy Önnek mi a véleménye erről? Ez tényleg csak hideg allergia vagy esetleg lehet valami neurológiai háttere is?
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Neurológiai hátteret nem gondolok.

  • Üdv.A következő ct leletem van.Leletem:A vizsgált szakaszon spondylosis,kétoldali caudal fele súlyosbodó kisizületi arhrosis,a hasi aorta falában meszesedés figyelhető meg.
    L-III-IV és LIV-V magasságban számottevő discus boltosulás nem látszik.
    LV-SI magasságban kp.vonalas, meszes… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről… Még több

  • Kedves doktor úr, lenne egy kérdésem. Nemtudom hogy miert de bizonyo idöközönként zsibbad a…

    Kedves doktor úr,
    lenne egy kérdésem. Nemtudom hogy miert de bizonyo idöközönként zsibbad a fejem jobb fele. Olyen hullám szerüen, átfut rajtam. Tudne e rá valami választ adni erre a problmémámra.
    Elöre is köszönöm
    Andrea Hefner

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Leginkább psziches eredetű lehet.

  • Tisztelt Doktor Ur! Igazabol nem tudom hogy Onhoz kell-e fordulnom, sajnos nem vagyok szakember…

    Tisztelt Doktor Ur!
    Igazabol nem tudom hogy Onhoz kell-e fordulnom, sajnos nem vagyok szakember es nem tudom eldonteni ezert Ontol szeretnek informaciot kerni elsosorban. 28 eves lany vagyok, kulfoldon elek. Korulbelul 4 hónappal ezelőtt kezdődött egy kellemetlen erzes es azota mar parszor elofordult. Folyamatosan nyomast erzek a fejemben,a tarkomban ⁄masszirozasnal teljesen fent a koponya alatti "lyukban" nagyon kellemetlen fajdalmat is erzek, egy kis szakaszon⁄ es mindket fulemben. Fajdalmat - az elobb leirtan kivul - egyaltalan nem erzek, tehat sem a fejem, sem a fulem, stb. nem faj.. "csak" ez a nyomaserzesem van. Ezzel egyidoben szedulok - altalaban liftszeru - es idonkent hanyingerem is van. Az utolso alkalommal, amikor ez elofordult nyomast ereztem a mellkasomban. Idonkent voros foltos lesz az arcom, mintha lazas lennek, borzongok, de lazam nincs. A kezfejem fagyos ilyenkor,viszont a karjaimat nagyon neheznek erzem.Tudom furcsan hangzik,de neha ugy erzem mintha le akarna esni a fejem,neha pedig mintha szivacs, vagy vatta lenne a helyen. A surgossegi osztalyon megvizsgaltak de tokeletes volt a ver eredmeny, a vernyomás,⁄bar elso alkalommal magas volt, a kollegaim ugyanis mentot hivtak es akkor a mentosok megmertek⁄ sziv mukedes is rendben volt. Az elso "roham"? elott kb. ket hettel derult ki egy labor alkalmaval hogy pajzsmirigy alulmukodesem van, erre kaptam gyogyszert ⁄Eltroxin⁄es eloszor azt hittem, ez vitte fel a vernyomast, mert az enyem mindig 90⁄60 koruli volt, neha persze valamennyivel magasabb, de nalam ez volt a "normalis" legalabb is a Magyar haziorvosom szerint. ⁄mostanaban rendszeresen merem es altalaban 120-128⁄101 ⁄illetve valtozo a "per" ertek⁄ Nem tudom hova kellene mennem a problemammal,de egyre kellemetlenebb es szeretnek a vegere jarni. A haromszori surgossegi rutinvizsgalaton kivul nem kuldtek szakvizsgalatra. Az itteni GP orvos keresere egy hete mar nem szedem az Eltroxint, szedek viszont sok vitamint, Magneziumot, stb. Most mar annyira elegem lett ebbol a bizonytalansagbol, hogy kertem egy maganklinikan agyi MR vizsgalatot, amire 07.13-ig varnom kell. Tegnap a tarkomat mentholos olajjal massziroztattam - amikor a tarkomnal kozvetlen a koponya alatt belehasitott a fajdalom. Ma ujra elmentem az orvosomhoz, akinek elmondtam mindezeket es vegigtapogatta a nyakamat. Mondta, nagyon "kotott" es amikor mindket halantekomat megnyomta, par percig nem tudtam hol vagyok, annyira szedultem. Szerinte a tarko izom okozza ezeket a tuneteket. Szemfenek es fulvizsgalatot vegzett, azt mondta nem talal semmi fele elvaltozast. Cataflamot irt fel es Diazepham-t. Igazabol nem nagyon nyugodtam meg, mert nem kellemes erzes ez a szedules, es nyomaserzet a fejemben es fulemben. Tudom hogy latatlanban nehez barmit is valaszolnia, de nem tudom eldonteni valoban a nyakam miatt vannak-e ezek a tunetek, vagy esetleg neurologiai problemam lehet. Sajnos Julius 13 meg nagyon messze van..... Elore koszonom szives valaszat. Tisztelettel A.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem lehet kizárni az organikus betegséget sem, de én inkább pánik reakciónak gondolom a tüneteit. Az MR után okosabbak leszünk.

  • Kedves Doktor Úr! Több mint 3 hónapja kezelnek urológiai problémával. A tünetek: - eleinte…

    Kedves Doktor Úr!

    Több mint 3 hónapja kezelnek urológiai problémával.
    A tünetek:

    - eleinte bizsergő jobb here, majd átment fájdalomba , most már olykor a bal is fáj (nem állandó, esténként erősebb, nap közben ritka hogy fáj, vagy érzékeny)

    - gát táji fájdalmak, derék fájdalmak

    - jobb combhajlat fájdalma mozgáskor, ritkán, mostanság legalább is, eleinte napi szinten volt, mostanság ritkább

    Az urológiai problémára Levoxát,Ciploxot,Doxycyclint szedtem, Cataflam V gyulladás csökkentővel együtt bő 2 hónapon át, a tünetek nem enyhültek.

    Voltam reumatológusnál, ő kért röntgent, negatív lett arra, amikre vizsgáltak. Közben Rantudil Retartd 90 mg-os gyógyszert írt fel, mai napig szedem, mellette Indometacinum végbélkúpot 1.5 hete. A tünetek enyhültek talán, múlt hét kedd-szerda volt a kritikus pont az elmúlt időszakban mikor már alig bírtam, a hét elején pedig egész tűrhető, csak kényelmetlen érzés volt inkább, közben a héttől elkezdtem járni fizioterápiára is, heti 4 alkalommal, szintén a reumatológus javallatára.

    Viszont ma voltam az urológusnál, minden negatív (bár PSA szűrést, prosztatamasszázsból eredő vizeletminta, és mikrobiológiai tenyésztés nem történt - utóbbi 2 hónapja igen, de mindenre negatív lett , teljes laborvizsgálatra szintén minden negatív, vizeletmintára is)

    Azt ajánlotta, hogy keressek fel egy idegsebészt, neurológust, mert előfordulhat, hogy ezeket a panaszokat egy ideg becsípődése, vagy akár gerincsérv is okozhatja, ami utóbbi tudtommal van is, mert elég régóta kezeltetem magam gerinc panaszokkal (gerincferdülés, nyaki panaszok voltak középiskolás koromban, mostanság inkább deréktáji, derék alatti panaszaim, főleg a fenekem környékén)

    Prosztatám normális, nincs megnagyobbodva, UH se mutatott ki semmit se , többször lett nézve.

    Ön szerint okozhat urológiai álproblémákat egy gerinc probléma? mint írtam, a héten nem igazán panaszkodtam, tűrhető volt, viszont ma megmozgattam magam ( konzolon mozgásérzékelős játékkal játszottunk a munkahelyemen, ahol hirtelen mozdulatokat is tettem, megmozgatva az egész testem), és most megint rosszabbul érzem oda lent magam. A legrosszabb az egészben, hogy egyrészt 6 orvosnál voltam urológiai szempontból, nem igazán talált senki semmit se, reumatológus doktornő azt mondta hogy nem igazán érzi azt, hogy reumatológiára tartozna a panaszom, urológián pedig azt mondták hogy vagy reumatológia, vagy neurológus tanáscát, vizsgálatát kérjem ki. Jelen pillanatban ezért is írok Önnek tanácskérésért, mert még időpontot nem tudtam egyeztetni a lakóhelyemhez közeli neurológussal a mai nap miatt, hétfőn meg sajnos nem lesz rendelés július 1.-je miatt.

    Elméletileg góckutatáson is voltam, még ha nem is nevezhető annak ,de fogproblémáim voltak , tömni kellett egyet, meg két bölcsességfogamat kihúzták, mást nem mondtak, hogy probléma lenne. Fül-orr-gégészeten is jártam nyelvmirigykövesség jelei miatt, de az is elmúlt, és ott is kivizsgáltak teljesen, nem mondtak semmi rosszat. Igazából már nem tudok hova fordulni, max neurológushoz, esetleg természetgyógyászhoz, mert a reumatológusom ajánlotta, hogy próbáljam meg. De mindenek előtt kérném tanácsát, hogy Ön szerint a panaszaim lehetnek gerinc eredetűek, csak éppenséggel lentre érzékelem?

    Alap esetben úgy indult az egész, hogy március 23.-án este barátnőmmel együtt voltunk, lehetett egy rossz mozdulatom talán aznap este, mert másnap délelőtt ha a bal lábamra álltam,terheltem, a bal oldali lágyékrésznél beleszúró fájdalmat érzékeltem, amit állással nem bírtam tovább, le kellett ülnöm. Ez viszont 2 nap alatt elmúlt, helyette jött az, amit eddig írtam önnek, herebizsergés,herefájdalom,gáttáji,derékfájdalom, combhajlati,belső comboldali fájdalmak, ritkán térdfájdalmak.

    Esetleg ha érdekli, az eddigi leleteimet be tudom Önnek linkelni, mert minden be van scannelve, 2003 óta a gerincproblémám kialakulása óta, plusz a legutols MRI felvételem 2007-es, Raditect-es , ön szerint csináltatnom kéne már újakat? Mert a reumatológus doktornőtől kérni szerettem volna, de nem kaptam, csak gondoltam már bő 5 éves leletekről van szó, ki tudja, hogy milyen problémák jöhettek elő közben.

    Elnézést, hogy elhúztam levelem, köszönöm hogy ha elolvassa, és tud valamit reagálni rá.

    Üdvözlettel,
    S. Gábor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Komplex a betegsége, lehet egy része gerinceredetű.

  • Tisztelt Dr ur. Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy legyen szives tanácsot adni mi lehet…

    Tisztelt Dr ur.
    Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy legyen szives tanácsot adni mi lehet a problémám.
    35 éves férfi vagyok, elég jó igaz stersszes munkahelyem van.
    15 éve diagnosztizált kevert pánik depresszió szindrómám van.
    Erre szedtem már sokféle gyógyszert ,most apodepit szedeg napi eggyet.
    és béta blokkolót és vérnyomás csökkentöt. A problémám kb 6 hónapja kezdödtek,enyhe szédülés, ami mostanálban nem jellemzö,láb gyengeség és comb izom fájdalom de csak terhelésre. memória zavarok inkább rövidtávu.Közben állandó prosztata gyulladással közdöttem 1 évig ezután krónikus arc üreg gyulladásom volt.Felváltva van hasmenésem és szorulásom.Az utóbbi idöben pedig elöfordult hogy a bal szememben ojan fura érzés volt mintha nem látnék rendesen.
    ezektöl a dogoktól mindig bepánikolok folyton ezek járnak az agyamban.
    Nyaki problémáim is vannak folyton görcsösek fálynak a vállaim és a nyakam. 4 hónapja nem dohányzom alkoholt nem fogyasztok.100 kg vagyok 174 cm tulsulyos. mi okozhatja ezt? a vérnyomásom most 120-130 szokott lenni, a cukrom jó vérképet 3 hónapja néztünk akkor minden rendbe volt a vitaminok is. a pánikbetegség okozná csak már gyenge a gyógyszerem? ezt már 5 éve szedem. Kérem segitsen hova menjek?
    Köszönöm.
    Tisztelettel Ferenc

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Forduljon pszichiáterhez.

  • Tisztelt Doktor Úr!

    Rengeteg téves nem téves információ megtalálható az interneten az
    Adipex gyógyszerről...
    Kérem mondja el,mit tud erről a gyógyszerről?
    Tényleg csak M.o.-on betiltott,más országok még használják?
    Ha betartom a max 12hetes kúrát,napi… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem foglalkozom fogyasztószerekkel.

  • Tisztelt doktor úr! Röntgenen A nyaki lordosis enyhe kyposisba ment át.A corpusok jelentősen…

    Tisztelt doktor úr!
    Röntgenen A nyaki lordosis enyhe kyposisba ment át.A corpusok jelentősen nem laposabbak.A C V.alatti porcrés valamivel szűkebb.Itt a ventr.peremszélek megnyúltak. A c gerinc egyébként szabályos.Vélemény D iscopathia C V. Mit jelent ez? Ma jött meg a lelet és még nem tudtam bevinni az orvosomhoz lefordítaná nekem? Mivel kezelhető ez és emiatt is fájhat a fejem?Tisztelettel és köszönettel:Kupainé

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen.

  • Tisztelt Doktor Úr! Derékfájdalommal, jobb combi és alsó lábszári fájdalommal kerültem reumatológushoz. A…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Derékfájdalommal, jobb combi és alsó lábszári fájdalommal kerültem reumatológushoz.
    A röntgen vélemény: Spondylosis et discopathia lumbalis.
    2 napja kezdtem szedni a következő gyógyszereket:
    Mydeton, Contramal, Rheosolon.
    A derékfájdalom jelentősen csökkent, de a jobb far, comb és lábszár hátsó része zsibbadt folyamatosan, az alssó lábszár emellett fáj. Otthon pihenek, nem terhelem a lábam.

    Ez természetes most, vagy újra fel kell keresnem egy szakorvost?

    Köszönettel:
    Horváth Zsolt

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Jó úton halad. Ha romlik, akkor keressen fel szakorvost.

  • Tisztelt Doktor Úr!

    1981 óta glaukóma simplex juvenális betegségem van, jelenleg combigan és lumigan cseppet használok, amely rendbe tartja a szemnyomást. Többször volt műtve, lézerezve. Időnként 5-10 percig tartó a látótérbe kerülő arany színű koronát látok. Az lenne a kérdésem,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem gondolnám.

  • Tisztelt Doktor Úr! Elnézést kérek,hogy megint zavarom de meg volt CT ém és nem értem leírnám…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Elnézést kérek,hogy megint zavarom de meg volt CT ém és nem értem leírnám az eredményt. A L lordisis kiegyenesedett a csigolyák norm. magasak.A zárólemezek Schomori benyomatok vannak a Aperemek kissé megnyúltak. Jobbra konvex scoliosis ábr.
    L I LII LII korong eltérés nélkül.
    LIV korong laposabb benne gázgyülem van. Mérs.fokban körkörösen elődolbotosul.
    LV korongszintben b.o. műtét utáni állapot.A korong ellapult, benne vacuum jel van, b.o.
    túlsúllyal körkörösen előbotosul, mely meszes felrakódásokkal együtt bal oldalon a durazsákot deformálja, az eredő gyököt eléri.Az orvosom szerint ideg sebészeti beavatkozást nem igényel menjek a reumatológiára mivel panaszom nem hozzá tartozik. Jobb oldalt fáj a derekam 2011 -ben kiszakadt LV sérvvel műtöttek, most a bal kezem könyöknél el kezdett deformálódni és nagyon fáj és zsibbad erre azt mondta ortopédiai kezelést igényel. Ott azt mondták nem az a bajom a nyaki gerinc sérvektől van. Már nem tudom kihez menjek hogy valami gyógyszert kapjak a fájdalomra. Meg vizsgálni még egy orvos se vizsgált meg de mind azt írja, hogy LV ütögetésre érzékeny ezt honnan tudják mivel ülök csak a széken. Ezzel a fájdalommal igen nehéz 8 óra ülő munkát végezni és már tényleg nem tudom kihez forduljak. Igaz ortopédiáról elküldtek röntgenre és ultra hangra de az csak később lesz. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel:Medvéné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen.

  • Tisztelt Doktor úr 2013 jan 25 műtöttek gerinc sérvre a lumbágó 4 csigojára ez a második műtét…

    Tisztelt Doktor úr 2013 jan 25 műtöttek gerinc sérvre a lumbágó 4 csigojára ez a második műtét az első rosszabb lett, a mostani sikeresnek mondható de kb egy- másfél hónapra rá csecsemő tenyérnyi duzzanat lett amivel jelentkeztem az operáló orvosomnál, a vizsgálatok nem mutattak se gyulladást se mást meg szúrták és tiszta vizet szívtak le.szeretném tudni mi okozza hajoláskor szédülést eszmélet vesztést .2013 06 17 ismét voltam az operáló orvosnál és mikor leküldött röggönre az asztalra való lefekvéskor egyszerűen elvesztettem az eszméletem megnyomtam azt a dudort és attól volt az eszmélet vesztésem mert az ágyban is ha a hátamra fekszem érzem a tarkómban a nyomást szeretném tudni vissza tapad-e az izomzat a gerincemhez és menyi időbe teli ez a folyamat ? vagy esetleg mástól van a szédülésem eszmélet vesztésem.
    Köszönöm a válaszát Üdvözlettel Prókai József.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Sajnos ennyiből nem tudok válaszolni. Kérdezze az operáló orvost.

  • tisztelt Dr. Úr! Lehet Önnek priváton írni? Válaszát köszönöm: Edi

    tisztelt Dr. Úr! Lehet Önnek priváton írni? Válaszát köszönöm: Edi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Írni nem, de ez a fórum is anonim.

  • Tisztelt Főorvos Úr!!!! 50 éves, 2 gyermek édesanyja, aki aktív életet él (sport, kerti munkák,…

    Tisztelt Főorvos Úr!!!!
    50 éves, 2 gyermek édesanyja, aki aktív életet él (sport, kerti munkák, folyamatosan mozgásban lennék), súlyfeleslegem sosem volt.
    Derékfájdalmam kb. 25 évvel ezelőtt kezdődött, akkoriban azt mondták tanuljak meg evvel együtt élni. Ehhez tartottam magam, az időközben jelentkező fájdalmat gyógyszeresen, fizikoterápiával orvosoltuk.

    1 hónappal ezelőtt is jelentkezett a fájdalom, de most konkrétan a keresztcsont területén, és mindkét combom hátsó részén olyan izomlázszerű elviselhető, csak kellemetlen érzés volt. Neurológushoz fordultam, aki CT-re küldött.
    A Ct leletet szeretném, ha megtekintené, és abból a "lényeget" kiemelve, elmondaná Nekem, hogy valóban szükséges lenne műtéti beavatkozás?
    A Neurológus Ortopéd orvoshoz küldött, hogy utána kellene járni egyéb elváltozásoknak, mivel ilyen korban nem lehetne ilyen állapotban egy gerinc. Az ortopéd orvos elmondta, hogy mi alakulhat ki a jelenlegi állapotból, melytől, hogy őszinte legyek, ,meg is ijedtem. Jelenleg panaszmentes vagyok.
    Az ortopédiáról küldtek az ort.klinikára, egy esetleges műtét miatt. (itt még nem jártam)
    CT lelet:
    A lumbalis csigolyák ventralis és oldalsó peremén is jelentős mérétkű osteophyta felrakódás mutatható ki. A középsíkban mérve az L. IV. csigolya az L. V.-en kb. 9 mm-nyit ventral felé csúszott. Az intervertebralis rések szűkebbek, ez igen kifejezett a IV. és V. csigolya között. A kisízületekben jelentős peremfelrakodással járó, degeneratív folyamat mutatható ki. Az L. IV. csigolya íve dorsalisan mindkét oldalon hasadt. A csigolyatesteken magasságbeli megkeskenyedés nem látszik. Az L.IV. és V. csigolya között lévő porckorong dorsal felé 8 mm-nyit kiboltosul, a myelon elülső kontúrját övező liquorteret szűkíti, mindkét oldalon szűkíti a forament, a kilépő L.5. gyökök elülső kontúrján sekély benyomatot ad, a gyökök körüli zsírszövet megkevesbedése gyöki irritációra utal. Az L. V-S. I csigolya között lévő porckorong dorsal felé 3 mm-nyit kiboltosul, lényeges canalis spinalis szűkítettséget nem okoz, a kilépő S. 1. gyökök elülső kontúrját eléri, de rajtuk compressio, dislocatio nem mutatható ki. Egyéb porckorongon körülírt kórós előboltosulás, hernia nem látszik. A canalis spinalis és foramenek nem szűkítettek gyökök lefutása szimmetrikus. Az ábrázolódó sacroiliacalis izületi rés mindkét oldalon scleroticus szegélyű , peremein nagy osteophytak ülnek.
    Vélemény:
    Spondylosis et spondylarthrosis lumbalis mai. Grad.
    Polydiscopathia lumbalis.
    Spondylolisthesis L. IV._V.
    Protrusio disci intervert. L. IV. V., L. V-S. I.
    Arthrosis sacroilicalis I.u.

    Segítségét, tanácsát előre is köszönöm!
    Tisztelettel s üdvözlettel: Judit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen.

    A leírás csigolyacsúszást mutat. Ezt a betegséget gyakran operáljuk. Látni kellene a képeket, valamint MR vizsgálatra is szükség van.

  • Tisztelt doktor úr! 30 éves nő vagyok,kb 8 hónapja zsibbadt a bal kezem.elmentem háziorvoshoz,milgammat…

    Tisztelt doktor úr!

    30 éves nő vagyok,kb 8 hónapja zsibbadt a bal kezem.elmentem háziorvoshoz,milgammat ajánlott,ettől elmúlt.Makd fel evvel ezelőtt elkezdett zugni a bal fülem,voltam fuleszeten,elkuldtek rontgen vizsgálatra,nyaki kopast mutatott ki.Szedek rá betahistint,néha nem zúg,néha zúg.,,most 2 napja megint zsibbad a bal kezem,és a bal lábam nehéznek érzem...Utána olvastam tüneteknek,ön szerint lehet sclerozis multiplex? :((( köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem gondolnék SM-re.

  • Tisztelt doktor ÚR... régebben már kérdeztem Őntől a problémámmal kapcsolatban.most röviden…

    Tisztelt doktor ÚR...
    régebben már kérdeztem Őntől a problémámmal kapcsolatban.most röviden összefoglalnám mire jutottunk eddig:
    Már több, mint 2 éve fáj jobb oldalon a X és XI borda vége, de nem a gerinchez eső vége, hanem a porcos vége – főleg ha megnyomom...akkor egy 1,5 hónapig tartó köhögés után jelentkezett először...
    Majd nemsokára terhes letem. Terhesen és szoptatás alatt nem igen kezdtek velem semmit.
    NOvemberben abbahagytam a szoptatást.
    Azóta voltam:
    Novemberben:
    Hátgerinc röntgenen – elölről készitették felvételt, ha jól emlékszem - enyhe szkoliózis van a kiértékelésen más patológiai eltérés nem mutat a felvétel.
    VÉrvizsgálaton - vérkép rendben, Aslo, Alt, Alp rendben
    Hasi UH – máj, epe, hasnyálmirigy, vese, hasi nyirokcsomók - ahol mindent rendben találtak
    Az idén:
    Ortopéd – 2x szurt valami injekciót(Depo???) a bordavégekhez, 1x a hátgerinchez, ahonnan ezek a bordák kiindulnak, de nagy változás nem lett
    Neurológus, aki elküldött hátgerinc –TH – MRI:
    1. osteochondrózis Th5-6
    2. kis mediális protruzió( kiemelkedés????) Th6-7 lemezen
    3. enyhe vagy kismértékű osteoproduktiv elváltozás a TH5-6 segmensben
    4. Th7-12 kis Schomorlov csomók - - - azt ,mondta ezektől nem fájhat

    Közben elkezdtek fájni a másik oldalon is ugyanezek az alsó bordák, helyesebben a porcos végük - ugyancsak akkor érezni, ha megnyomom Őket...A jobb oldalon viszont romlott ahelyzet...gyakran napközben, néha még ülő helyemben is olyan mintha ott a bordáknál becsipődne valami és az egész jobb oladalam fáj ilyenkor-mintha a hasfalam fájna jobb oldalon...de ha megnyomom nem érzek fájdalmat csak a bordáknál...
    Ezzel ujból elmentem az ortopédhoz, aki kiirt gyógytornára...két hétig jártam...kb. 1,5-2 hétig nem éreztem ezt a bizonyos becsipődéses, féloldalas fájást...most ujból elkezdődött, de egyre jobban fáj, ha fáj...

    A kérdésem az lenne, hogy milyen kivizsgálást javasolna még? Milyen orvoshoz kéressem még magam? Nem lehet valamilyen módon megnézni ezeket a porcos bordavégeket?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Talán forduljon pszichológushoz.

  • Tisztelt doktor nő... régebben már kérdeztem Őntől a problémámmal kapcsolatban.most röviden…

    Tisztelt doktor nő...
    régebben már kérdeztem Őntől a problémámmal kapcsolatban.most röviden összefoglalnám mire jutottunk eddig:
    Már több, mint 2 éve fáj jobb oldalon a X és XI borda vége, de nem a gerinchez eső vége, hanem a porcos vége – főleg ha megnyomom...akkor egy 1,5 hónapig tartó köhögés után jelentkezett először...
    Majd nemsokára terhes letem. Terhesen és szoptatás alatt nem igen kezdtek velem semmit.
    NOvemberben abbahagytam a szoptatást.
    Azóta voltam:
    Novemberben:
    Hátgerinc röntgenen – elölről készitették felvételt, ha jól emlékszem - enyhe szkoliózis van a kiértékelésen más patológiai eltérés nem mutat a felvétel.
    VÉrvizsgálaton - vérkép rendben, Aslo, Alt, Alp rendben
    Hasi UH – máj, epe, hasnyálmirigy, vese, hasi nyirokcsomók - ahol mindent rendben találtak
    Az idén:
    Ortopéd – 2x szurt valami injekciót(Depo???) a bordavégekhez, 1x a hátgerinchez, ahonnan ezek a bordák kiindulnak, de nagy változás nem lett
    Neurológus, aki elküldött hátgerinc –TH – MRI:
    1. osteochondrózis Th5-6
    2. kis mediális protruzió( kiemelkedés????) Th6-7 lemezen
    3. enyhe vagy kismértékű osteoproduktiv elváltozás a TH5-6 segmensben
    4. Th7-12 kis Schomorlov csomók - - - azt ,mondta ezektől nem fájhat

    Közben elkezdtek fájni a másik oldalon is ugyanezek az alsó bordák, helyesebben a porcos végük - ugyancsak akkor érezni, ha megnyomom Őket...A jobb oldalon viszont romlott ahelyzet...gyakran napközben, néha még ülő helyemben is olyan mintha ott a bordáknál becsipődne valami és az egész jobb oladalam fáj ilyenkor-mintha a hasfalam fájna jobb oldalon...de ha megnyomom nem érzek fájdalmat csak a bordáknál...
    Ezzel ujból elmentem az ortopédhoz, aki kiirt gyógytornára...két hétig jártam...kb. 1,5-2 hétig nem éreztem ezt a bizonyos becsipődéses, féloldalas fájást...most ujból elkezdődött, de egyre jobban fáj, ha fáj...

    A kérdésem az lenne, hogy milyen kivizsgálást javasolna még? Milyen orvoshoz kéressem még magam? Nem lehet valamilyen módon megnézni ezeket a porcos bordavégeket?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A kérdés komolytalan, nem vagyok doktornő.

  • T. Doktor úr! 43 éves 5 gyermekes anyuka vagyok. Tüneteim kb 2 éve kezdődtek, elég hirtelen. Először…

    T. Doktor úr!

    43 éves 5 gyermekes anyuka vagyok.
    Tüneteim kb 2 éve kezdődtek, elég hirtelen.
    Először látászavar, fura álomszerű, elmosódott látás. Szerintem ebből fakadó szédülés, nem forgó, csak bizonytalan járás, borzasztó fáradékonyság, ami azóta egyre rosszabb, néha felállni alig bírok, legszívesebben egész nap aludnék. Mostanában a lábaim is nagyon fájnak, nehezek, mintha ólmot öntöttek volna belé. Az izületeim ropognak, de rettenetesen, vállam, nyakam, térdem.
    Számos vizsgálaton estem át, de egyik sem hozott megoldást.
    MRI negatív másfél éve, Nyaki rtg: csak kiegyenesedett lordosist mutat, vérkép rendben, csak a basofil érték szokott több lenni; pajzsmirigyben apró göb, orvos szerint egyenlőre nincs jelentősége; béltükrözés rendben;
    szemészetileg az orvos szerint rendben vagyok, bár állandóan váladékozik, fáj a szemem, a nézés is fáj, és a gyors mozgásokat, fényváltozásokat nem bírom elviselni, mert rögtön elszédülök. A neon fénye ilyen szempontból a legrosszabb. Mostanában apró remegéseket is érzek, a kezemben, lábamban.
    Milyen irányban kellene vizsgálódni? Esetleg lehet valamilyen kórokozó?
    Ilyen irányban senki nem vizsgált. Vagy más konkrét betegség, amire utalhatnak a tünetek?
    Az idegorvos akinél voltam azt mondta, hogy fáradt vagyok, mert 5 gyerekem van. De 5 gyerekem régóta van, tüneteim csak 2 éve, és sajnos a pihenés sem segített rajtuk.
    ( Korábban említettem férjem SM gyanús betegségét, ami 1 évvel a tüneteim jelentkezése után kezdődött, így nem gondolom, hogy pszihés kivetítésről lenne szó, bár nyilván nem javít a kedélyemen.)

    Köszönöm válaszát előre is

    Szilvia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Azt gondolom, hogy nem idegsebészeti betegsége van.

  • Tisztelt Doktor úr! Férjemet (42 éves) 2 napja lumbálták, SM gyanú miatt. Azóta nem bír függőleges…

    Tisztelt Doktor úr!

    Férjemet (42 éves) 2 napja lumbálták, SM gyanú miatt. Azóta nem bír függőleges helyzetben lenni, mert annyira fáj a nyaka és a válla, mintha satu szorítaná. Fejfájása nem jelentős, nem is volt túl nagy. Dereka fáj, de Cataflamra csillapodik. A nyakfájdalom viszont annyira letaglózza, hogy nem bír felkelni. Mennyi ideig normális ez az állapot, mikor forduljunk orvoshoz, mikor gondoljunk nagyobb bajra? A kórházban nem fektették 24 órát, inkább csak 12-t, és kb 19 óra múlva hazaküldték, ez nem baj?
    Már dolgoznia kellene, de menni sem tud. Egyáltalán mikor tanácsos fizikai munka végzése (asztalosként dolgozik)?
    Lehet tenni valamit, hogy gyorsabban javuljon? Ha mozog, erőlteti a járást, az segít, vagy inkább árt? Szedjen valami vitamint, vagy bármit ami segít?
    Ha lenne ideje kérem részletesen válaszoljon a kérdéseimre, és arra is, hogy pontosan mi okozhatja ezt a nagy fájdalmat, nyom nélkül el fog-e múlni, mert nem sokat mondtak a kórházban. Nagyon aggódom, a gyermekink is meg vannak ijedve, nem tudom mit mondjak nekik, mikor lesz Apa a régi.


    Előre is nagyon köszönöm a válaszát
    Szilvi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Fogyasszon sok folyadékot, feküdjön napi 18 órát.

  • Kedves Doktor Úr ! Ma voltam a Szent János Kórház sebészeti ambulanciáján, (egy másik kórházban…

    Kedves Doktor Úr !

    Ma voltam a Szent János Kórház sebészeti ambulanciáján, (egy másik kórházban 10 hete volt egy hegszövet műtétem, azelőtt 1 év 9 hónapja egy vakbél műtétem), azóta a hegem környékén görcsös, hasogató, égő fájdalom. Azt mondta a sebész szakorvos, hogy valószínűleg bélrendszeri vagy idegi gyulladásom van.

    Ön mit gondol erről?

    Várom Válaszlevelét !

    Üdvözlettel: Bea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem vagyok hasi sebész.