A betegek kérdései (4571)

  • Életemben elöször ájultam el.Ez azért volt mert ha vérzik az ujjam ,mindig rosszul leszek töle.Elájultam…

    Életemben elöször ájultam el.Ez azért volt mert ha vérzik az ujjam ,mindig rosszul leszek töle.Elájultam és párom mondta hogy fennakadt a szemem,A kérdésem az lenne hogy olvastam hogy ez lehet epilepszia meg ájulás is mert elvileg ha valaki elájul akkor nem akad fenn a szem hanem becsukodik.Én nem vok epilepsziás amugy egészséges ember vok és még olyan tüneteim sem voltak.Párom lelocsolt vizzel,nem érzékeltem csak mikor szolongatott,azt hallottam jo távolbol és mikor pislogtam egyet akkor vettem észre hogy nem volt becsukva a szemem
    Elöre is köszönöm a választ

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Ennyi még nem jelent epilepsziát. Mindenesetre keressen fel egy neurológust.

  • Tisztelt Főorvos úr, Nyaki rtg eredményem a követező: A nyaki lordosis enyhe kyphosisba hajlik.…

    Tisztelt Főorvos úr,
    Nyaki rtg eredményem a követező: A nyaki lordosis enyhe kyphosisba hajlik. A csigolyák peremei megnyúltak. Az V-VI,csigolyák közötti kisizület nem követhető. A VII. csigolya bal oldali porc.transversusa az átlagosnál 1 cm-rel hosszabb.
    A fentiek okozhatják a tarkófájdalmam és fekvő helyzetben (ha az oldalamon fekszem) szédülést? A háziorvos reumatológushoz utalt be, a reumatológus gyógytornára és fizikoterápiás kezelésre küldött - de félek, hogy ez nem fog segíteni. Mit tanácsol? Elég lehet ez a kezelés, vagy esetleg Ön a lelet alapján azt javasolja, hogy neurológust is keressek fel? Konkrétan a nyakam nem fáj, csak a tarkómban érzek fájdalmat, alkalmanként kézzsibbadást és néha a szédülést
    Válaszát előre is köszönöm!
    Bianka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A rtg lelet nem magyarázza a tüneteit.

  • T.Doktor Úr!!Két napja reggel egy nyilalàst érzetem a fejem balboldalàn nem volt bkellemes.Utànna…

    T.Doktor Úr!!Két napja reggel egy nyilalàst érzetem a fejem balboldalàn nem volt bkellemes.Utànna este fàjt a fejem is.A fejem àllandóan nyilal ott és ha megfogom a kezemmel ahol nyilal nagyon érzékeny.Ez lehet ott valami komoly mert eléggé rossz érzés.Vérnyomàsom is mértem 120-130 között van.Vâlaszàt előre is köszönöm!!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Ez alapján nem gondolok komoly bajra.

  • Tisztelt Doktor Úr⁄Nő! Tanácsát kérném, mire utalhatnak a tüneteim. Betegségeim: autoimmun…

    Tisztelt Doktor Úr⁄Nő!
    Tanácsát kérném, mire utalhatnak a tüneteim.
    Betegségeim: autoimmun pajzsmirigy alulműködés, melyre L-Thyroxin 50mg⁄nap szedek.
    Tünetem: hirtelen jobb oldali irányba történő nézéskor nystagmus, ennek következtében egyensúlyzavar⁄szédülés. Naponta jelentkezik, irodai munkát végzek számítógép előtt. Este sűrűbben tapasztalom a tüneteket. Ami még fontos lehet, hogy március 13-án kezdődött, az ágyból történő felálláskor. Februárban vírusos influenzám volt, melyre Zitrocin tablettát és ACC 200 granulátomat írt fel a háziorvosom. Hetekig köhögtem még utána is, és a köhögés elmaradásával körülbelül egy időben kezdődtek a tüneteim.
    Márc.23: vérképen szerint koleszterin (6,7 mmol⁄l), LDL koleszterin (4,27 mmol⁄l), neutrofil (39%), limfocita (46,5 %), RDW (15,8%CV), CRP (5,3 mg⁄l), a többi értékem határon belüli.
    Március vége: Neurológia: KO-ra tekintéskor horisontalis tekintésirányú nystagmus. Jo-on az accomodatio és convergentia reactio renyhébb, más normális.
    Fül-orr-gégészeten nem találtak semmit, de felírtak Betagen 24 mg, 2x1 tablettát, melyet 2 napja szedek.
    Április eleje: Koponya MR: negatív, „demyelinisatios gócok nem ábrázolódtak”.
    Április közepe: Szemészet: színes látótér, CFF, fundus vizsgálat, mindent rendben találtak. Diagnózis: myopia (szemüveges vagyok, jo:-2,5 és bo:-2,0). Vélemény: demyelizatios kórkép valószínűsége felmerül, későbbiekben kontrollvizsgálat javasolt.
    Ami még hátravan a VEP, BAEP vizsgálat május végén.
    Az lenne a kérdésem, hogy milyen probléma állhat fent nálam? Mennyire lehet komoly az ok? Esetleg van e mód a kezelések közül, melyben nem szükséges gyógyszeres kezelés, vagy olyan kezelés melyet terhesség tervezésekor is lehet alkalmazni? Ha a koponya MR nem mutatott ki semmit, elképzelhető, hogy a VEP, BAEP vizsgálaton még találnak valamit? Milyen valószínűséggel megszűntethető a nystagmus az én esetemben? Két napja elkezdtem az Epley manővert, de még nem érzek semmi változást. Tehetek még valamit azért, hogy a tüneteim enyhüljenek⁄abbamaradjanak?
    Ha elmúlna teljesen, mennyi az esély arra, hogy később újra elkezdődik?
    Tanácsait, véleményét, válaszait előre is nagyon köszönöm. 30 éves babát tervező feleség.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Kérdéseire nem lehet ennyi információból válaszolni. Egyelőre folyik a kivizsgálás.

  • A leletem alapjá dr.úr mit gondol? Lelet: polymorph, kevert spontán ébrenléti tevékenység. Mozgás…

    A leletem alapjá dr.úr mit gondol?
    Lelet: polymorph, kevert spontán ébrenléti tevékenység.
    Mozgás mütermékek.
    FS jelentös változást nem okozott.
    MKO. occipitalisan 6-7Hz-es meredek theta hullámok láthatók, valamint diffúzan jelentek meg meredek potenciálok, HV alatt is.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem ismerem a panaszokat.

  • Tisztelt dr úr a kérdésem a következő teavaj bevertem a homlokom elég rendesen majd voltam vérvételen…

    Tisztelt dr úr a kérdésem a következő teavaj bevertem a homlokom elég rendesen majd voltam vérvételen kis vérszegénységet állapítottak meg de a szédülés maradt voltam fül orr gégész.... Minden ok voltam neurológusnál ö azt mondta hogy egy ideget ütöttem meg és azért szédülök ,pánikbeteg vagyok így mindig a legfurcsább dolgokat is elképzelem magamnak .ha beveszek egy fél xanaxot akkor a panasz mintha megszűnik, voltam egy akupunktúrás dokinál aki azt mondta hogy a hátgerincüktől van az egész és ideg alapon kaptam rá VITALIN PLUS etől csak alszom tenleg lehet ideg alapon ,vagy a hátgerinc problémák okoznák válaszát előre is köszönöm szépen

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Inkább idegi alapunak vélem.

  • Üdvözlöm doktor úr!Azt szeretném kérdezni hogy neurofibromàm van amit 8 éve vettem észre a nyakamnàl!…

    Üdvözlöm doktor úr!Azt szeretném kérdezni hogy neurofibromàm van amit 8 éve vettem észre a nyakamnàl! 6 éve derült ki egy ulthal vez.biopsziával ! Egy éve voltam mr vizsg és növ nem mutat! Néha szurkál a vàll részembe mivel egy érzőideg szálba nőtt bele! Ön szerint várjak műtêttel vagy hadjam ebben az állapotban! Ön műtött e màr ilyen jellegű és ami ilyen helyen van ,bevállalja e doktor úr az ilyen tip műtétet?Olvastam hogy öröklödhet és ha igen akkor mikor vizsgáltassam ki a 14 ill 9 éves lànyaimat?Köszönöm előre is üdv Renáta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Részletes adatok hiányában nem tudok tanácsot adni.

  • Tisztelt Dr. Úr! A páromnak kedd óta egy pontba szúr a feje a jobb fülétől a tarkó irányába.…

    Tisztelt Dr. Úr!

    A páromnak kedd óta egy pontba szúr a feje a jobb fülétől a tarkó irányába. Panaszkodott emellett émelygésre, homályos látásra valamint csak úgy a semmiből elkezdett vérezni az orra de csak kicsit
    Ez az egész akkor kezdődött mikor hétfőn edzettünk és olyan gyakorlatot csinállt ahol fejjel lefelé volt és másnapra rá elkezdett fájni a feje. Lehetséges az,hogy aneurizmája van? Vagy esetleg a legrosszabbra kell gondolni?
    Válaszát előrre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem gondolok aneurysmara. Orvoshoz kellene menni.

  • Tisztelt Doktor Ur Tanacsat szeretnem kerni.A ferjem rengeteget dolgozik, olyan van h 48 oran…

    Tisztelt Doktor Ur

    Tanacsat szeretnem kerni.A ferjem rengeteget dolgozik, olyan van h 48 oran at ebren van(szamitogepen dolgozik- szamol tervez....) es ennyi ido utan amikor lefekszik mar el sem tud aludni.
    Ingerult, kimerult. Mit adhatok neki h osszeszedjem egy kicsit?
    Szabadsagra , tobb pihenesre nincs alkalma ebben az idoszakban, vmi mas megoldast szeretnek kerni.

    Koszonom
    Melinda

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Márpedig más megoldást nem tudok.

  • Tisztelt Dr. Székely György Már egy hete fáj a fejem hátul a tarkóm fölött. Egész nap ezen gondolkozom,…

    Tisztelt Dr. Székely György
    Már egy hete fáj a fejem hátul a tarkóm fölött. Egész nap ezen gondolkozom, hogy ugyan mi lehet. Leginkább esténként tör rám. Nagyon félek a daganat betegségétől. Semmi más problémám nincs emellet. Nem szédülök, nem érzem magam gyengének... Még a növésre gyanakodtam. 14 éves vagyok és gondoltam talán ez is közrejátszik. Mit gondol mi lehet az és mit tegyek.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Inkább banális panasznak tartom azt, amit leírt.

  • Tisztelt Doktor Úr! Szeptemberben egy infekcióval kezdődött a jelenlegi problémám, azóta rekedt…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Szeptemberben egy infekcióval kezdődött a jelenlegi problémám, azóta rekedt a hangom. Októberben mondták először, hogy majdnem teljesen lebénult a jobb hangszálam, gégém. Novemberben már teljesen lebénult, közben kiderült, hogy nincs szájpadlás és lágyszájpadlás reflexem. Kivizsgáláskor nem találták meg okát, idiopátiás gégebénulást állapítottak meg. Decemberben vettem észre, hogy jobb oldalt nehezebben rágok és a nyelvem is ezen az oldalon nehezebben mozog és sokszor fáj. A folyadékot, levest, gyümölcs levét félre-félre nyeltem, de februárban akár naponta többször is előfordult. Azóta valamelyest csökkent, de nem szűnt meg. Februárban nagyon-nagyon minimálisan mozogni kezdett a hangszálam, de mindkét hangszálat mozgató izom elkezdett sorvadni, melynek hatására összezárt hangszalagok között jelentős orsó alakú záródási hiány észlelhető. Ebben a hónapban már minimálisan jobb oldalt a gégém is elkezdett mozogni. Kezelőorvosom szerint még kb. jó 2 hónap mire rendeződik a bénulás, 3-4 hónap pedig mire kiderül, hogy a sorvadás az izmokban visszafordul.
    Szeretném megtudni, hogy Ön szerint a panaszaim nem neurológiai kontrollra, kezelésre tartozik. Mivel a fül-orr-gégészeti szakorvos szerint nem hozzá tartozik esetem, szívesen vizsgál, de részéről kezelést jelenleg nem igényel.
    A hangszálakat mozgató izom sorvadásnak mennyi esélye van, hogy visszafordul?
    Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem gondolom, hogy a neurológiára tartozna az Ön betegsége.

  • Jó napot doktor Úr! Körülbelül február elején elkaptam az influenzát. De a köhögéstől, eröltetéstől,…

    Jó napot doktor Úr!

    Körülbelül február elején elkaptam az influenzát. De a köhögéstől, eröltetéstől, vagy a vírus rá húzódott nem tudom. De be gyulladtak a borda közti izmaim. Ez elég fájdalmas volt. A jobb oldalam és még a vállam is szúrt. Ahogy feszültek, rángtak az izmaim úgy nyomták ki a levegőt a tüdőmből. Szerencsére rendbe jöttem naggyából. De a mai napig megesik, hogy fáj, nyílal. Főleg mély lélegzet vételkor és ásításnál. Nem tudom, hogy mit kéne tennem, hogy ne térjen visza a fájdalom. Néha hetekig nem fáj majd két akár három napig is képes fájni. Főleg este felé. Mit tegyek, hogy teljesen megszűnjön a fájdalom?
    Fájdalom csillapítót (Advil ulta forte) írtak fel és Milgammát.
    Válaszát előre is köszönöm.
    Üdv.: Lili

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Valószínűleg mellhártya gyulladása volt, melynek tartósan megmaradhatnak ilyen tünetei.

  • Tisztelt Doktor Úr! 30 éves, 50kg-os nő vagyok. 6 éve magas vérnyomásra Aprovel RR csökkentőt…

    Tisztelt Doktor Úr!

    30 éves, 50kg-os nő vagyok. 6 éve magas vérnyomásra Aprovel RR csökkentőt szedek, amivel tökéletes a vérnyomásom. Panaszaim ősszel, október környékén kezdődtek. Minden előjel nélkül felborult a ciklusom, 2 hónapig nem volt vérzés, majd hetekig véreztem, jelenleg már 40 napja tart. :-( Ezzel nem gondolom, hogy összefügg, de szemészeti kontroll vizsgálat alkalmával mindkét oldalon a látóidegfő⁄papilla nasalisan elmosódott, előemelkedések vannak rajta, kissé megnagyobbodott vakfoltok. a látásom ez nem zavarja, bár -6 dipotriám van. Viszont a szemem nagyon sokat könnyezik, rátör valami, elkezd ömleni a könny, ez csípi, marja, tart 1-2 percig, aztán elmúlik. Ez naponta előfordul. A fejem hosszú hetek óta szinte folyamatosan fáj, már reggel sokszor arra ébredek, de nem elviselhetetlen, "csak" kellemetlen. Néhány napja észrevettem, hogy ha hanyatt fekszem, ahol a nyomáspont a fekvőfelületre helyezkedik(főként ha nem a párnára, hanem keményebb felületre fekszem) akkor nyomásérzékeny, oldalt tudok csak rajta aludni. Emelettt egy hete már mindkét combom elülső felszíne érzékeny, mintha izomlázam lenne (nem sportolok). A szemész elkülött kop. CT-re, kontrasztanyaggal, az negatív, de a papilla elmosódás továbbra is fennáll, sőt a szemész főorvos azt mondta, hogy a látóidegem képe folyamatosan változik, és ő ezt nem érti. Elküldött neurológushoz, aki a túl sok tünet miatt (nőgyógy, szemészeti) elküldött MRI-re. Ott sajnos csak natív felvétel készült, nem tartották indokoltnak a kontrasztanyag adását. Lelet teljesen negatív. Aminek örülnék, de a panaszaimmal továbbra sem tudok mit kezdeni, és a szemész sem.Nem lehet hogy Sclerosis multiplexem van? Azt a natív MR is kimutatná? Vagy ha "túl korai" még a betegség, az nem látszik a felvételeken? Édesanyám SLE autoimmun etegségben szenvedd 33 éves kora óta. Meg szeretném tudni biztosra, hogy mi a baj, mert gyermekvállalás előtt állok, és biztosra szeretnék menni, mert ha bevállalok egy terhességet ,és mégis nagy a baj, akkor mi lesz! Köszönöm válaszát! Beatrix

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem gondolom, hogy sclerosis multiplex betegsége lenne. Endocrinológiai kivizsgálás is szükséges lenne.

  • Jó napot! 19 éves vagyok. Márciusban bent feküdtem az Országos Idegtudományi Intézetben. CT…

    Jó napot!

    19 éves vagyok. Márciusban bent feküdtem az Országos Idegtudományi Intézetben. CT illetve MR vizsgálatok után kiderült, hogy érgomolyag van a bal oldali kisagy 4. kamrájába a mérete nagyobb mint 3 cm. Jelenleg időpontra várok mert endovascularis beavatkozást javasoltak az orvosok. de hiába mert időpontot nem kapok mert az orvos aki műteni szeretne külföldön van. Esetleg keressek egy másik kórházat, Ha igen akkor melyik lenne a legmegfelelőbb?

    Üdvözlettel: Tóth Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Az Idegtudományi Intézet a legmegfelelőbb.

  • Tisztelt Dr.Székely György úr! 38 éves férfi vagyok 2 éve mütöttek gerincsérvre,azóta zsíbad…

    Tisztelt Dr.Székely György úr!

    38 éves férfi vagyok 2 éve mütöttek gerincsérvre,azóta zsíbad a jobb lábam a kislábujjtól a bokámig a jobb szélen.Gyógykezelésre nem kellett járnom,az operációt végző orvos azt mondta,nem szükséges.Mit javasol,milyen alternatívák vannak számomra?Nagyon kezdek aggódni,várom megtisztelő válaszát!
    üdvözlettel!
    Zoltán!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Sajnos előfordul, hogy a zsibbadás tartósan megmarad.

  • Tisztelt Tanár Úr ! Az alább olvasható levelem, pár nappal ezelőtt elküldtem az Ön freemailjére.…

    Tisztelt Tanár Úr !

    Az alább olvasható levelem, pár nappal ezelőtt elküldtem az Ön freemailjére. A csatolmányban ott volt egy elég nagyméretű (45MB) MR lelet is. Azt szeretném megkérdezni , hogy átment-e és ha nem hová küldhetném, hogy biztosan megkapja ? Köszönöm !

    "Szikszai Gyula vagyok , 51 éves. Azért kerestem meg Önt , mert több betegtársamtól is , csupa jót hallottam Önről és azt remélem , hogy nekem is érdemi válaszokat tud adni kérdéseimre. 2014 decemberében erős lágyéktáji fájdalmaim lettek, amelynek hátterében az MR vizsgálat L.V csigolya 1 cm-es csúszását igazolta . ( A felvétel csatolmányban) . A röntgenfelvételen kismértékű coxarthrosis is ábrázolódik . A fájdalmak viszont csak nagyon ritkán sugároznak a lábszárba és lábfejbe és nem is nagyon erősek, a lágyéktáji fájdalmak viszont állandóak , lehajoláskor és a jobb láb emelésekor fokozódnak. Aztán egyik napról a másikra , recsegni ropogni kezdett minden ízületem , a nagyízületek szinte csúszkálnak de kattog az állkapcsom és a nyelőcsövem is . Februárban az ORFI-ban Medrol-os infúzíós kezelést kaptam , fájdalmaim enyhültek de terhelésre ugyanúgy fokozódnak. A laboreredmények és az immunszerológia gyulladást nem igazoltak.Néhány leletemet csatolmányként küldöm. Mindezek ismeretében két kérdésem lenne Önhöz:
    - Mi okzhatja az ízületi recsegést ropogást? Esetleg milyen irányban lenne érdemes vizsgálódni ?
    - Egyértelmű-e , hogy a lágyéktáji fájdalmaim a csigolyacsúszástól vannak , vagy látni lehet egyéb gerincproblémát is ?"

    Válaszát, tisztelettel köszönöm !
    Üdvözlettel, Gyula

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon. Az e-mail címem szekely57@freemail.hu vagy dr.gyorgy.szekely@gmail.com.

  • Tisztelt Doktor úr! Kb. 3 hónapja egy kifordult testhelyzetben tüsszentettem, és azonnal megfájdult…

    Tisztelt Doktor úr!

    Kb. 3 hónapja egy kifordult testhelyzetben tüsszentettem, és azonnal megfájdult bal oldalt lent a hasam, beleszúrt a fájdalom. Azóta időnként előjön, időnként elmúlik. Főleg középen és bal oldalt fáj lent, amikor fáj. Fekvéskor rosszabb. Van, hogy élesen fáj, főleg a hideg, a nyomás és a nagyobb súlyok emelése nem jó neki.

    Voltam ultrahangon, ahol láttak valamilyen sötét foltot a petefészek körül, és elküldtek nőgyógyászhoz, de a nőgyógyász azt mondta, hogy szerinte nem nőgyógyászati probléma, hanem valamilyen gerincprobléma. (A tüsszentésig nem volt ilyen bajom.) Ő azt mondta, hogy szerinte becsípődhetett egy ideg a gerinc mellett, és attól érzem ezt.

    Az lenne a kérdésem, hogy ezek alapján lehet, hogy gerincsérv alakult ki? Vagy ez csak idegbecsípődés? Zsibbadás nincs, csak időnként tompábban, időnként élesebben fáj, van, hogy ilyen égés, vagy csípésszerűen fáj. És ha szedek rá Milgammát, és bekenem a derekamat Fastum géllel, akkor jobb, van, hogy napokig sem jön elő a hasfájás. Pár napja sajnos csináltam néhány hasizom-gyakorlatot, lehet, hogy attól romlott most vissza. Azt szeretném megkérdezni, hogy Ön szerint mi okozhatja ezt a fájdalmat, mit csinálhatnék, hogy megszűnjön? Inkább neurológushoz vagy reumatológushoz menjek ezzel? Vagy magától is rendbe jön?

    Köszönöm a válaszát:
    Mária

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Lehet gerincsérv. MR vizsgálat tisztázhatja.

  • Tisztelt foorvos Ur! 43 eves no vagyok.Hosszantarto stresszallapot es egymas utan bekovetkezo…

    Tisztelt foorvos Ur!
    43 eves no vagyok.Hosszantarto stresszallapot es egymas utan bekovetkezo lelki sokkok hatasara februarban ateltem egy borzalmas szorongasos,ideges,almatlan periodust.Most sokkal jobban erzem magam,ami aggaszt az ,hogy idoszakosan erzek a fejemben,arcomban egy enyhe bizsergest,zsibbadast,ami nem anyira kellemetlen mint amenyire aggaszto szamomra.
    Magne B6-on kivul amit most is szedek es multivitaminokon kivul nem szedtem mast,kerdezni szeretnem mi a velemenye a Milgamma N keszitmenyrol,mennyire lenne javallott az en esetemben,vagy ha nem mit javasol az idegek erositesere,ugyanis elegge labilis vagyok lelkileg-idegileg,van amikor a szemhejam remeg.
    Nagyon koszonom elore is a valaszat
    Tisztelettel
    Katalin

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Úgy gondolom, hogy nem neurológiai a betegsége. Inkább stressz okozza.

  • Tisztelt Főorvos úr! Két napja voltam L-S gerinc rtg-n ortopédiai szkr,,mert a bal lábamba kimondhatatlan…

    Tisztelt Főorvos úr!
    Két napja voltam L-S gerinc rtg-n ortopédiai szkr,,mert a bal lábamba kimondhatatlan fájdalom sugárzik néha fel sem tudok állni, az eredménye: Kp.fokú osteoporosis,Balra convex torsios scoliosis. Az L.V. discus lapos. A csigolyák peremszélein meszes csőrök vannak. 2014.09.10. én L gerinc CT vizsgálat készült, a felvételeken bo-imedio-lat részben for.L.V. discus hernia és enyhe L.II+III+IV.discus protrusio , spondylarthrosis látható, gerinckímélet, torna, fizioth. kezelés,persistaló,progrediáló panasz esetén controll, Ön szerint mire lehet számítani,mi a teendő?A reumath, írtak keplat tapaszt.
    Megtisztelő válaszát megköszönve .
    Tisztelettel. F. Béláné B. Edit 63 év.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen. Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

  • Kedves doktor úr! Senki nem mond semmit a bajomra. Egy időben délelöttönként belső remegês…

    Kedves doktor úr!
    Senki nem mond semmit a bajomra.
    Egy időben délelöttönként belső remegês és hányinger jőtt ràm minden ok nélkül.
    Februárban influenzàs lettem akkor éreztem hogy a bal oldalam zsibbad a tarkom a fülemkezem lábam ,azt mondta az orvos ,hogy pihenjek tipikus influenza tünet.
    Na de ez azóta is fenn ál ès hányingerem is van és álltalában délelött.Magas a vérnyomásom is ,és van egy nyaki sérvem is.
    1Hete reggel arra ébredtem ,hogy oldalra fordultam éselkezdett forogni velem a szoba kb 2 percig és meg szünt.Mondtam az orvosomnak is fülészetre küldött de ott nincs gond azt mondták.Neurologián sem mondanak semmit.Szeretném tudni hogy mi lehet ez?Amikor fekszem akkor jól vagyok de állásnál járásnàl jelentkezik a baj.Néha hideg a kezem néha meg izzad!
    Kérem mondja meg milehet ez.
    Üdv:Èva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Koponya MR vizsgálatot javaslok.