A betegek kérdései (4597)

 • Tisztelt Doktor Úr! Azzal kèrdèssel fordulok Önhöz, hogy kb. egy hete zsibbad az állam, hol…

  Tisztelt Doktor Úr!
  Azzal kèrdèssel fordulok Önhöz, hogy kb. egy hete zsibbad az állam, hol erősebben hol gyengèbben èrzem, de a zsibbadásèrzès folyamatos! Van hogy nèha fáj is! Más panaszom nincs! Jelenthet ez komoly problèmát? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Èva

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Nem látok aggodalomra adó okot.

 • Tisztelt Főorvos Úr! Azzal a kérdéssel fordulnék a főorvos úrhoz, mit lehetne tenni . kb.…

  Tisztelt Főorvos Úr!

  Azzal a kérdéssel fordulnék a főorvos úrhoz, mit lehetne tenni . kb. 1 éve vannak fájdalmaim a a derekamban onnan lesugárzik a fenék csontomba majd a combomba és végig a lábam ujjáig. Ami a jrásomban nagyon megltszik sántítok és 100 m alig tudok megtenni. CT. ezt mutatta ki Az ágyéki lordosis sacrum dőlése fokozódott. Számfeletti ágyéki segmentum , az S. I. lumbalizált. Valamennyi porcrés beszűlült a peremszéleken közepes fokú osteophytás felrakódások vannak A III. IV. porckorogn körkörös kiszélesedése , ligamentum flavum megvastagodása látható a canalis spinalis sagittalis átmérője 11 mm. mindkét oldali intervertebralis foramen csontos és szalagos kifejezett szűkölet figyelhető meg. L. V. mindkét oldal forminalis szűkület. Közepes fokú degeneratív eltérések. Kisizületi arthrosis jelei. Olyan fájdalmaim vannak már most éjszakai alig tudok aludni. Ja és 46 éves vagyok.

  Válaszsát előre is köszönöm!!!
  Üdvözlettel : Tünde

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen. Műtéttel valószínűleg lehet segíteni. Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

 • Tisztelt Doktor Úr! Ma kaptam meg az MR leletet, amit én nem tudok értelmezni. Kérem szíveskedjék…

  Tisztelt Doktor Úr!
  Ma kaptam meg az MR leletet, amit én nem tudok értelmezni. Kérem szíveskedjék csak annyit válaszolni, hogy mennyire súlyos, kell-e műteni, mert a küldő orvoshoz az időpontomra sokat kell várni.
  a lumbalis gerinc és a sacrum MR vízsgálatánál STIR, T1 és T2 súlyozott sagittalis, valamint T2 súlyozott coronalis és axiális
  képeket készítettünk.
  A gerincen bal convex scoliosis figyelhető meg. Á lordosis fokozott,
  diszharmónikus: A vizsgálati positioban az L.III-IV. szakasz a
  SZomszédos, csigolyákhoz viszonyítva enyhe antepozícióban helyezkedík el. Az L.I.csigolya jobb alsó quadransában kb. 13 mm 1egnagyobb
  átmérőjű haemangioma van, a csigolya magassága meqtartott, a zárólemez ép. L. II-V. szakaszon a canalis spinalis enyhén, eredendően is szűk: A kisizületek medialis helyzetűek, a durazsákot dorsolatera1 felől modellálják.
  A Th.XI-XII. csigolyák közti intervertebralis rés beszűkült, a discus dehydrációra jellemzően STIR és T2 súlyozott képeken csökkent jeladású.
  Th.XII-L. I. szintben apró, centralis porckorong előboltosulás jött létre.
  L. II-III. szintben a széles alapú, lapos protrusio meltett kis
  centralis hernia ábrázolódott, mely a szűk viszonyokkal együtt a durazsákon benyomatot okoz. A foramenek enyhén beszűkültek,
  gyökcompressio egyértelmű MR jele nem figyelhető meg. L.III-IV. szintben lapos, kétoldali, lateralis, gyökcompressiot nem okozó protrusio van.
  A 1egkifejezettebb primer és secunder canaIis spinalis szűkület L. IV- V. szintben mutatkozott, a kisízületekben deformáló jellegű arthrosis jelei látszanak, a folyadék felszaporodott. Bal oldaon kis synovialis cysta van kialakulóban, a durazsák itt jelentősebben benyomott. A széles alapú, lapos protrusio számottevő további térszűkületet nem okoz.
  A sacralís gyökkilépések szabadok. A sacroiliacalis rések megtartottak. A csontokban kóros lágyrészképlet nem ábrázolódott.
  A conus medullaris az L.I. segmentum felső harmadának magasságában véqződik, alakja, kiterjedése, jelviszonyai szabályosak.

  Véleménv: Gerincdeformitás, sacrum acutum arcuatum, degeneratív eltérések,
  spondylarthrosis, primer és secunder canalis spinalis szűkület, enyhe segmentalis instabilitás .
  Polydiscopathia jelentős méretű,gyökcompressiot okozó discus hernia nélkü].
  Nagyon várom válaszát. Tisztelettel: Erika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen. Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

 • Tisztelt Főorvos Úr! Tanácsát szeretném kérni. Lányomnak két héttel ezelőtt a szájsebészeten…

  Tisztelt Főorvos Úr!

  Tanácsát szeretném kérni.
  Lányomnak két héttel ezelőtt a szájsebészeten fogat húztak.Ettől kezdve másfél hétig lázas volt, közel 2 hétig szájzára volt.A foghúzás óta elviselhetetlen fájdalma van arcának azon az oldalán, amely a homlokáig felhatol és az utóbbi napokban a fej hátsó részére is kisugárzik. Elküldték CT vizsgálatra és ideggyulladást állapítottak meg. A fájdalom csillapítók és a nyugtatók csak nagyon rövid ideig hatnak, fájdalma szinte elviselhetetlen. Tisztelt főorvos úr tanácsát szeretném kérni milyen kezelést javasol.Illetve mikorra várható a fájdalom csökkenése, megszűnése.

  Válaszát és segítségét tisztelettel megköszönve. Egy aggódó anya.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Fájdalomcsillapítót szedjen, a gyulladás megszűntével várható a fájdalom elmúlása. Ez meg hetek.

 • Tisztelt Főorvos Úr! Önnek az évek alatt nagy klinikumi tapasztalata lehet,ezért is tisztelem…

  Tisztelt Főorvos Úr!

  Önnek az évek alatt nagy klinikumi tapasztalata lehet,ezért is tisztelem meg kérdésemmel,noha az nem ideggyógyászati jellegű.Időnként a térdeim felett hatalmas féltenyérnyi élénkpiros foltok jelennek meg,amik néhány másodpercen belül eltűnnek.Ezt én elég speciális tünetnek gondolom.
  Ennek a megjelenése teljesen kiszámithatatlan amúgy.
  Emellett fáradékonyabb is vagyok mint általában.

  Én laikusként autoimmun folyamatra vagy Lyme-kórra gondolok.

  Ön szerint érdemes e vizsgálatokra menni a tünet kapcsán,és milyenekre.

  Hivatásához jó egészséget kivánva várom véleményezését.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Köszönöm a megtisztelő szavait. Úgy gondolom, hogy bőrgyógyászhoz kellen fordulnia.

 • Tisztelt Dr úr! szeretném tanácsát kérni,mivel félek hogy hogy neme agy daganatom van,esetleg…

  Tisztelt Dr úr!
  szeretném tanácsát kérni,mivel félek hogy hogy neme agy daganatom van,esetleg valami más!
  Tüneteim évek ótta:erősfejfájás,homlok és szemkörnyékén is,hányinger,olykor hányás,végtag zsibbadás,nyelv zsibadás,2ős láttás,oldalra nagyon homályos zavaros láttás,szédülés,hideg rázzás,majd hirtelen nagyon melegem van,remegek! Dr.úr a kérdésem az lenne,hogy milyen betegség tünetei lehet ez??
  Előre köszönöm válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Szerintem jobb lenne, ha felkeresne egy neurológiai rendelést.

 • Tisztelt Doktor úr! Az lenne a kérdésem,h szemfenék vizsgálatból kiderül az agydaganat gyanúja?…

  Tisztelt Doktor úr!
  Az lenne a kérdésem,h szemfenék vizsgálatból kiderül az agydaganat gyanúja? elég régotta szédülök, nyom a fejem,sípol a fülem.Voltam minden féle vizsgálaton ,2szer neurológian gyógyszert írtak ki,füll orr gégészeten,laborba,belgyógyászaton ,Sehol nem mondanak semmit. Ma voltam szemfenék vizsgálaton és az is rendbe van. Van okom félni? Válalnom kéne egy fej ct? Köszönöm a válaszát.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  A szemének vizsgálat a konyaűri nyomás fokozódását mutathatja. Ennek oka lehet persze agydaganat, de normális a szemfenéki képe. Ha csak az egyik fülére van panasza, akkor keressen fel.

 • Üdvözletem! Gyermekem kb 10 évvel ezelőtt ,akkor 7 évesen a hintáról belefejelt a hintát tartó…

  Üdvözletem!
  Gyermekem kb 10 évvel ezelőtt ,akkor 7 évesen a hintáról belefejelt a hintát tartó fába. Óriási nagy púp nőtt azonnal a fején. (jobb szeme felett ,a homlokon) Akkor rögtön röntgen készült a sérülésről,de hál istennek nem találtak semmi komoly problémát. (agyrázkódása az volt)
  Azonban az évek alatt többször előfordult,hogy a régi púp kiújult,ismét kidudorott,majd megint eltünt. Diagnosztizálni nemigen lehet, mert mire eljutnánk röntgenre,általában el is múlik-egy két napig szokott tartani.
  A háziorvos szerint ne foglalkozzunk vele,elmúlik. No de mikor?
  A púp lágy,nincs elszineződve,csak úgy van. Fájdalom nem kiséri. Mérete talán egy nagyobb babszemnyi.

  Mi lehet ennek az oka,és kell e tartanunk valamitől a későbbiekben? Köszönöm a választ előre is.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Lehet sipolya. Ezt lehet diagnosztizálni.Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

 • JÓ NAPOT KIVÁNOK DR.ÚR EGY OJAN KÉRDÉSEM LENNE DÓKTOR ÚR 5_6 NAPJA ÉJJEL NAPPAL ZSIBBAD MIND…

  JÓ NAPOT KIVÁNOK DR.ÚR
  EGY OJAN KÉRDÉSEM LENNE DÓKTOR ÚR 5_6 NAPJA ÉJJEL NAPPAL ZSIBBAD MIND KÉT KAROM JOBB KEZEM UJJHEGYEI ÉS TENYEREM ZSIBBAD ÉRZÉKENY UJJHEGYEK 2-3-4 .UJJAIM KAROMBA SZÚRO FÁJDALMAT ÉRZEK DE FŐLEG A JOBB KAROMBA OJAN ÉRZÉS MINT A CSONT FÁJNA ÉS OJAN MINTHA AZ IZMAIM SZAKADNÁNAK SZÉT ÉS EZ CSAK ÉJJEL ÉRZEM ELŐRE IS KŐSSZŐN VÁLASZÁT

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Neurológiai vizsgálatra lenne szüksége első lépésben.

 • Tisztelt Doktor úr! Sellak MR-i vizsgálatom lesz.Voltam már ct-n MR-in is,nem ez miatt.Mivel…

  Tisztelt Doktor úr!
  Sellak MR-i vizsgálatom lesz.Voltam már ct-n MR-in is,nem ez miatt.Mivel jód allergiám van,nem kaphatok kontrasztot.Agyalapi mirigy daganat ez nélkül is kimutatható?köszönöm

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  MR vizsgálattal nem jód alapú kontraszt anyagot használnak.

 • Tisztelt Főorvos Úr! Voltak idegi, gerinc, emlékezeti, endokrinológiai, pajzsmirigy problémáim.…

  Tisztelt Főorvos Úr!
  Voltak idegi, gerinc, emlékezeti, endokrinológiai, pajzsmirigy problémáim. Amik kapcsán, a vizsgáló orvosaim elküldtek koponya és Sella kontrasztos MRI vizsgálatokra.
  1, 2012.03.22…koponya…jobb oldalon frontális fehér állományban egy apró microlacunának megfeleltethető jelfokozódás ábrázolódótt…
  2, 2012.07.09… Sella Natívan és kontrasztanyag adása után 3.5 mm microdenomára suspeckt terület látszik..bal oldalon laterálisan egy 2.5 mm-es nem halmozó terület van a carotis syphon mellett.. vélemény:Microadenoma a hypophysisben.
  3, 2014.06.20 Sella fenék jobb oldalt lehet microadenoma… azt mondta olyan nincs, hogy egyszer van egyszer nincs, mivel micró nem kell vele foglalkozni, jó szakember, illetve össze-vissza beszélt?
  4, 2015.04.13 koponya… eltérés nincs …. microlacuna Nincs?
  4⁄a, 2015.04.14 Sella kontrasztos…. eltérés nincs … micradenoma Nincs?
  Kontraszt anyag beadással (3 szori megszúrás)voltak problémák,
  Az egyik leletező neuró-radiólógust felhívtam (2, sorszám). Aki azt mondta olyan nincs, hogy egyszer van egyszer nincs, adenoma! Mivel mikró nem kell vele foglalkozni. Az előtte leletezőt a 2. leletező”lemásolta”(betüre). Aki meg a negyedik esetben leletezett arról meg azt mondta Ő jó szakember. (viszont sem a koponya sem a Sella MRI-nél eltérést nem látott. Valahogy nem konzekvens számomra az egész.
  Ami felettébb gyanús.1, általában az egy cégnél lévő leletek a meglévő adatbázisból szóról szóra megegyeznek, 2, Általában az elődjét senki nem „űbereli” felül, 3, Az utolsó (4 és 1 számú lelet) szóról- szóra koponya leletbe leírja azt, hogy most nincs semmi, amit 3 éve még ugyanaz a leletező orvos másképp látott. Nem értem. Hogy lehet így tisztázni a kérdést.
  Az MRI elrendelő orvosok nem akarnak vagy tudnak vizsgálódni „mélyebben”.Nem érzem jól magam. A bőrömben. Tanácstalan vagyok, kihez forduljak. Mit csináljak. Hol adnak egy objektív megnyugtató diagnózist. Illetve, választ, miként befolyásolhatja ez a hormonális működésemet.
  Kérem, tisztelettel segítsen, tanáccsal milyen irányba induljak el

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  A microadenoma kezelése endocrinológiai vizsgálattól függ. Csak akkor kell operálni, ha gyógyszeresen nem kezelhető. Hormon vizsgálatok szükségesek. Forduljon endocrinológushoz.

 • Tisztelt Dr. Úr. Leirnám a leletemet amit az mr vizsgálatrol kaptam. Lelet:Sagittalis…

  Tisztelt Dr. Úr.


  Leirnám a leletemet amit az mr vizsgálatrol kaptam.


  Lelet:Sagittalis síkú T1 és T2 súlyozott, coronalis síkú T1 súlyozott, sagittilis és coronalis síku MR myelographiás felvételeket készítettünk a lumbalis gerincről, majd axiális síkú T1,T2 súlyozott felvételeket az LIII-SI közötti interverbalis rések magasságában.

  A lumbalis lordosis fokozott. aA csigolyatestek magassága normális a zárólemezek épek a ventrális peremek megnyúltak.Az LIV.korongon enyhe, jobboldali túlsúlyú prostucio láthato a durazsák minimális deformitásával.LV. discetomia utáni állapot a discus lapos a szomszédos zárólemezek mentén széles sávban degenerativ jelzavarok vannak, a discus szintjében jobb oldalon paramedialis és lateralis széles lapos elsősorban postop.hegre utaló terime látható ez a durazsákon aszimmetrikusdeformitást okoz a jobb S1. gyök eredésénél comprimalt


  ha ad emailt elküldhetem az mr képeket a cd röl

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Szekely57@freemail.hu

 • Kedves Doktor Úr! Elképzelhető, hogy hülyén hangzik a kérdés, és elnézést kérek ha feltartom…

  Kedves Doktor Úr!

  Elképzelhető, hogy hülyén hangzik a kérdés, és elnézést kérek ha feltartom vele.
  Előző hét elején voltam a körzeti orvosomnál az alábbi panaszok végett: szédelgés, hányinger, néhai fejfájás.

  A doktor úr végzett rajtam alap vizsgálatokat, mint például "zárt lábakkal előre kinyújtott karokkal csukott szemmel álljak egyenesen", szemembe világított miközben az ujját kellett követnem a szememmel, illetve térdreütéses reflexvizsgálat. Az orvos szerint 99,9% hogy pszichés alapúak a panaszaim, én mégis aggódom, mert egy hete nem akarnak szűnni a problémák (igaz, az is közrejátszik, hogy rettenetesen rákoncentrálok, és a legrosszabbtól félek).

  Ön szerint ez alatt az egy hét alatt alakulhatott ki valami, amit előző héten nem fedezhetett fel a körzeti orvos?

  Előre is ksözönöm szépen válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Nem hiszem. Az orvosa helyesen járt el.

 • Tisztelt Doktor Úr! 33 hetes kismama vagyok.Az első terhességem alatt volt először ilyen hogy…

  Tisztelt Doktor Úr!
  33 hetes kismama vagyok.Az első terhességem alatt volt először ilyen hogy a bal combom olyan érzéketlen ha hozzá érek.Szülés után elmúlt így nem tulajdonítotam neki nagy jelentőséget.Most hogy újra babát várok megint előjött.Most viszont már fájdalommal is jár.A bőrömhöz ha csak a nadrág is hozzá ér iszonyatosan szúr egy tenyérnyi foltban térd felett,menet közben pedig olyan mintha szakadna a bőröm.Látszatra semmi változás nincs,nem lila,nincs badagadva stb. 
  Mi lehet az oka,illetve milyen orvost kellene felkeresnem ez ügyben?Neurológus,reumatológus?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Üdvözlettel:Zsuzsa

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Alagút szindróma lehet a panasz oka. Az alagút szindrómák a terhesség alatt romlanak az ödéma hajlam miatt. Neurológus tudja megállapítani, hogy milyen szindrómáról van szó.

 • Tisztelt főorvos Úr! Férjemnél 1 évvel ezelőtt ,60 éves,glioma miatt ⁄szövettan:low grade…

  Tisztelt főorvos Úr!

  Férjemnél 1 évvel ezelőtt ,60 éves,glioma miatt ⁄szövettan:low grade 1⁄nagy kiterjedésű műtét történt a bal oldali frontalis és temporális tájékon.
  1 éves MR kontroll:A műtéti területen változatlan állapot,ellen oldalon nagy területen alacsony osztódású sejt szaporulat...újabb gliomatosus terület!!
  Fizikai állapota kielégítő,pszichés állapota nagyon sokat romlik.Téveszméi vannak,paranoiás..nem bírja elviselni eddig szeretett ,legközelebbi családtagokat...mindig jókedvű...közönséges és agresszív néha.
  Kérdésem:Mik a kilátásai egy ilyen betegségnek?

  Köszönettel várom válaszát:Molnár Ferencné

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Sajnos sok jóval nem biztathatom. Kérdezze az operáló orvost, ő tud a legtöbbet a betegségéről.

 • 2010-ben motorbalesetet szenvedtem melynek következtében súlyos medence és gerinc sérülésem lett…

  2010-ben motorbalesetet szenvedtem melynek következtében súlyos medence és gerinc sérülésem lett többek között,melynek következtében deréktól lefelé félig lebénultam.A kereszt csontomtól kezdődően az ágyéki egyes csigolyától az ötösig fémek tartanak össze.A három hónap intenzív osztályon való tartózkodásom alatt a tüdő gyulladástól az agyvérzésig mindenen vég mentem és elő jött az övsömör is.Az övsömör elmúlott de az ideg fájdalom azóta megmaradt.A többi fájdalmat már le tudom kezelni agyilag de az idegfájdalommal nem megyek semmire,amely szinte a hasamtól a gerincemig huzódó területet érinti derék tájon.Már sok mindent meg próbáltam de semmi nem használt.Mindenhol az a rövid válasz hogy evvel nem lehet mit kezdeni el kell viselnem életem végéig és inkább menjek pszihiáterhez,Voltam már többnél is de egyszerüen vicc volt az egész.(bocsánat nem akartam meg sérteni tanult kollégáit) Jelenleg a Cynbalta nevű gyógyszert szedem.Azt szeretném kérdezni nincs-e valamilyen sebészi módszer amivel el lehetne vágni mondjuk az egyes idegeket vagy valamilyen lézeres beavatkozás mert szörnyű ez az állandó fájdalom. Próbálkoztam elektromos ,kapcinices és különböző természet gyógyászati módszerekkel is de hiába,és sajnos a fájdalom csillapítók se nagyon hatnak vagy csak rövid ideig.Előre is köszönöm válaszát,tisztelettel TUCZAI SÁNDOR

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Sajnos tényleg nem áll rendelkezésünkre megfelelő terápia a postherpeszes neurpathia csillapítására. Talán a neuromodulació jöhet szóba.

 • Tisztelt Doktor Úr! Kisfiam 3 éves és fejfejással neurológushoz mentünk , csináltatott MR felvételt…

  Tisztelt Doktor Úr! Kisfiam 3 éves és fejfejással neurológushoz mentünk , csináltatott MR felvételt és ez alapján tovább küldi idegsebészetre. Ezt műteni kell, vagy mi a teendő vele? nagyon meg vagyok ijedve.Ezt örökölte vagy fejlődési rendellenesség? És van még egy kislányom neki is lehet ilyen ha örökölhető?

  A leletre a következő van írva:

  A koponya MRI és MRA vizsgálata
  Sagittalisan T1, axialisan T2,TIR, DWI és ADC, coronalisan vékonyszeletes T", FLAIR , valamint 3D TOF mérések készültek altatásban.
  A vizsgálóberendezés tipusa:SIEMENS MAGNETOM HARMONY 1T

  A koponya szimetrikus, bifrontálisan a szokványosnál jobban elődomborodik.
  Normális tágasságú, szimetrikus, középvonalas kamrarendszer. Szabványos Tágasságú felületi liquortér.
  Az állományban kóros jel nem látható.
  A kisagyi tonsillák a foramen magnum síkját asszimetrikusan meghaladják, kb. 14 mm-re a canalis spinalisba lógnak.
  A cranio-spinais átmenet területén a liqurtér körkörösen beszükült.
  Az agyi nagyarteriákon körülirt szükület vagy tágulat , illetve egyéb malformation nem mutatható ki.

  Melléklet: A mastoidealis sejtrendszerben jobb oldalon minimális, bal oldalon kifejezettebb fedettség ábrázolodik. Az arcüregben és a sinus sphenoidalisban keskeny, körkörös nyálkahártya megvastagodás látható.


  Vélemény :
  Chiari I. malformation megfelelő, mélyen álló tonsillak.
  Gyulladás jelei a mastoidealis sejtrendszerben, bal túlsúllyal.


  Köszönettel egy aggódó anya

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Az elváltozás mindenképp jóindulatú. Ha a panaszokkal összefüggésbe hozható, akkor szoba jöhet a műtét.

 • Tisztelt Doktor Úr! Arra lennék kíváncsi, hogy a fülzúgás mögött milyen gyakran áll acusticus…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Arra lennék kíváncsi, hogy a fülzúgás mögött milyen gyakran áll acusticus neurinoma? Pár napja reggelente mintha zúgna az egyik fülem, napközben már természetesen nem hallatszik. Már több mint 1 éve (tavaly télen) voltam kontrasztanyagos MR-n, akkor negatív volt. Pajzsmirigyem, vérnyomásom rendben. Halláskárosodást nem észleltem, de műszeresen nem volt még mérve (nem tudom neurinoma fennállás esetén mennyire erőteljes a hallásvesztés). Köszönettel egy 31 éves férfi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Acusticus neurinoma nincs, ma úgy hívjuk, hogy vestibularis schwannoma. A fülzúgást hátterében ritkán van schwannoma. Schwannoma esetén lesz halláskárosodás, a mértéke nagyjából a méretétől függ.

 • Tisztelt Főorvos Úr! Voltam MR-vizsgálaton és ennek az eredményét szeretném megkérdezni,hogy…

  Tisztelt Főorvos Úr!
  Voltam MR-vizsgálaton és ennek az eredményét szeretném megkérdezni,hogy szükség van műtétre vagy konzervatív kezelés is elég.
  Nyaki gerincMR vizsgálat,saittalis síkú T1,T2,STIR,coronalis T2,axiális T2 mérések készültek.
  A nyaki lordosis C.IV-V.punctum maximummal kyphosisba hajlik,a ventralis liguortér C.III-VI.magasságában szűkebb.A nyaki gerincen caudalis dominanciával spondylosis,balra konvex scoliosis ábrázolódik.A C.VI⁄VII.magasságában a zárólemezek környezetében oedema látható.A Nyaki intervertebralis discusok jelmenete a T2 jellegű képeken csökkent ez degeneratiora jellemző.A C.IV.⁄V.discus lelapult területén lapos előboltosulás látható,melyet laterálisan csontos degeneratív eltérések kísérnek.A ventralis liquortér szűkített.A C.V.⁄VI.discus mérsékelten lelapult,területén enyhe lapos előboltosulás látható.A C.VI.⁄VII.discus területén enyhe lapos előboltosulás látható.A nyaki myelon kiterjeddése átlagos,lefutása diszharmónikus,területén egyértelmű körülírt kóros jeleltérés nem látható.A craniospinalis átmenetet ábrázoló utaló jelek nem láthatóak.
  Vélemény:kyphoticus nyaki gerinc
  Discopathia et spondylosis et scoliosis cervicalis.
  Polysegmentalis discus prorusio.
  A C.VI.⁄VII.magasságában vs.instabilitásra utaló jelek ábrázolódnak.
  Már kb.1éve nagy fájdalmaim vannak a nyakam,hátam,lapockámban és zsibadnak a karjaim,gyakran szédülök.Fizikai munkát végzek idősek otthonában.Köszönöm válaszát!!
  Tisztelettel:Ági

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen. Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

 • multkor kérdeztem öntöl..4413.. csak anyit szeretnék még hogy Ön szerint várjak még 3 hónapot…

  multkor kérdeztem öntöl..4413..
  csak anyit szeretnék még hogy Ön szerint várjak még 3 hónapot a következö MR vizsgálatig vagy keressek fel más orvost..sajnos attol félek három honap plussz még egy honap mire erdmény lesz ujra az nagyon sok idö..
  köszönöm

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Keressen fel másik orvost, a második véleményhez minden betegnek joga van.