A betegek kérdései (4587)

  • Tisztelt Főorvos Úr! Voltak idegi, gerinc, emlékezeti, endokrinológiai, pajzsmirigy problémáim.…

    Tisztelt Főorvos Úr!
    Voltak idegi, gerinc, emlékezeti, endokrinológiai, pajzsmirigy problémáim. Amik kapcsán, a vizsgáló orvosaim elküldtek koponya és Sella kontrasztos MRI vizsgálatokra.
    1, 2012.03.22…koponya…jobb oldalon frontális fehér állományban egy apró microlacunának megfeleltethető jelfokozódás ábrázolódótt…
    2, 2012.07.09… Sella Natívan és kontrasztanyag adása után 3.5 mm microdenomára suspeckt terület látszik..bal oldalon laterálisan egy 2.5 mm-es nem halmozó terület van a carotis syphon mellett.. vélemény:Microadenoma a hypophysisben.
    3, 2014.06.20 Sella fenék jobb oldalt lehet microadenoma… azt mondta olyan nincs, hogy egyszer van egyszer nincs, mivel micró nem kell vele foglalkozni, jó szakember, illetve össze-vissza beszélt?
    4, 2015.04.13 koponya… eltérés nincs …. microlacuna Nincs?
    4⁄a, 2015.04.14 Sella kontrasztos…. eltérés nincs … micradenoma Nincs?
    Kontraszt anyag beadással (3 szori megszúrás)voltak problémák,
    Az egyik leletező neuró-radiólógust felhívtam (2, sorszám). Aki azt mondta olyan nincs, hogy egyszer van egyszer nincs, adenoma! Mivel mikró nem kell vele foglalkozni. Az előtte leletezőt a 2. leletező”lemásolta”(betüre). Aki meg a negyedik esetben leletezett arról meg azt mondta Ő jó szakember. (viszont sem a koponya sem a Sella MRI-nél eltérést nem látott. Valahogy nem konzekvens számomra az egész.
    Ami felettébb gyanús.1, általában az egy cégnél lévő leletek a meglévő adatbázisból szóról szóra megegyeznek, 2, Általában az elődjét senki nem „űbereli” felül, 3, Az utolsó (4 és 1 számú lelet) szóról- szóra koponya leletbe leírja azt, hogy most nincs semmi, amit 3 éve még ugyanaz a leletező orvos másképp látott. Nem értem. Hogy lehet így tisztázni a kérdést.
    Az MRI elrendelő orvosok nem akarnak vagy tudnak vizsgálódni „mélyebben”.Nem érzem jól magam. A bőrömben. Tanácstalan vagyok, kihez forduljak. Mit csináljak. Hol adnak egy objektív megnyugtató diagnózist. Illetve, választ, miként befolyásolhatja ez a hormonális működésemet.
    Kérem, tisztelettel segítsen, tanáccsal milyen irányba induljak el

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A microadenoma kezelése endocrinológiai vizsgálattól függ. Csak akkor kell operálni, ha gyógyszeresen nem kezelhető. Hormon vizsgálatok szükségesek. Forduljon endocrinológushoz.

  • Tisztelt Dr. Úr. Leirnám a leletemet amit az mr vizsgálatrol kaptam. Lelet:Sagittalis…

    Tisztelt Dr. Úr.


    Leirnám a leletemet amit az mr vizsgálatrol kaptam.


    Lelet:Sagittalis síkú T1 és T2 súlyozott, coronalis síkú T1 súlyozott, sagittilis és coronalis síku MR myelographiás felvételeket készítettünk a lumbalis gerincről, majd axiális síkú T1,T2 súlyozott felvételeket az LIII-SI közötti interverbalis rések magasságában.

    A lumbalis lordosis fokozott. aA csigolyatestek magassága normális a zárólemezek épek a ventrális peremek megnyúltak.Az LIV.korongon enyhe, jobboldali túlsúlyú prostucio láthato a durazsák minimális deformitásával.LV. discetomia utáni állapot a discus lapos a szomszédos zárólemezek mentén széles sávban degenerativ jelzavarok vannak, a discus szintjében jobb oldalon paramedialis és lateralis széles lapos elsősorban postop.hegre utaló terime látható ez a durazsákon aszimmetrikusdeformitást okoz a jobb S1. gyök eredésénél comprimalt


    ha ad emailt elküldhetem az mr képeket a cd röl

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Szekely57@freemail.hu

  • Kedves Doktor Úr! Elképzelhető, hogy hülyén hangzik a kérdés, és elnézést kérek ha feltartom…

    Kedves Doktor Úr!

    Elképzelhető, hogy hülyén hangzik a kérdés, és elnézést kérek ha feltartom vele.
    Előző hét elején voltam a körzeti orvosomnál az alábbi panaszok végett: szédelgés, hányinger, néhai fejfájás.

    A doktor úr végzett rajtam alap vizsgálatokat, mint például "zárt lábakkal előre kinyújtott karokkal csukott szemmel álljak egyenesen", szemembe világított miközben az ujját kellett követnem a szememmel, illetve térdreütéses reflexvizsgálat. Az orvos szerint 99,9% hogy pszichés alapúak a panaszaim, én mégis aggódom, mert egy hete nem akarnak szűnni a problémák (igaz, az is közrejátszik, hogy rettenetesen rákoncentrálok, és a legrosszabbtól félek).

    Ön szerint ez alatt az egy hét alatt alakulhatott ki valami, amit előző héten nem fedezhetett fel a körzeti orvos?

    Előre is ksözönöm szépen válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem hiszem. Az orvosa helyesen járt el.

  • Tisztelt Doktor Úr! 33 hetes kismama vagyok.Az első terhességem alatt volt először ilyen hogy…

    Tisztelt Doktor Úr!
    33 hetes kismama vagyok.Az első terhességem alatt volt először ilyen hogy a bal combom olyan érzéketlen ha hozzá érek.Szülés után elmúlt így nem tulajdonítotam neki nagy jelentőséget.Most hogy újra babát várok megint előjött.Most viszont már fájdalommal is jár.A bőrömhöz ha csak a nadrág is hozzá ér iszonyatosan szúr egy tenyérnyi foltban térd felett,menet közben pedig olyan mintha szakadna a bőröm.Látszatra semmi változás nincs,nem lila,nincs badagadva stb. 
    Mi lehet az oka,illetve milyen orvost kellene felkeresnem ez ügyben?Neurológus,reumatológus?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Üdvözlettel:Zsuzsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Alagút szindróma lehet a panasz oka. Az alagút szindrómák a terhesség alatt romlanak az ödéma hajlam miatt. Neurológus tudja megállapítani, hogy milyen szindrómáról van szó.

  • Tisztelt főorvos Úr! Férjemnél 1 évvel ezelőtt ,60 éves,glioma miatt ⁄szövettan:low grade…

    Tisztelt főorvos Úr!

    Férjemnél 1 évvel ezelőtt ,60 éves,glioma miatt ⁄szövettan:low grade 1⁄nagy kiterjedésű műtét történt a bal oldali frontalis és temporális tájékon.
    1 éves MR kontroll:A műtéti területen változatlan állapot,ellen oldalon nagy területen alacsony osztódású sejt szaporulat...újabb gliomatosus terület!!
    Fizikai állapota kielégítő,pszichés állapota nagyon sokat romlik.Téveszméi vannak,paranoiás..nem bírja elviselni eddig szeretett ,legközelebbi családtagokat...mindig jókedvű...közönséges és agresszív néha.
    Kérdésem:Mik a kilátásai egy ilyen betegségnek?

    Köszönettel várom válaszát:Molnár Ferencné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Sajnos sok jóval nem biztathatom. Kérdezze az operáló orvost, ő tud a legtöbbet a betegségéről.

  • 2010-ben motorbalesetet szenvedtem melynek következtében súlyos medence és gerinc sérülésem lett…

    2010-ben motorbalesetet szenvedtem melynek következtében súlyos medence és gerinc sérülésem lett többek között,melynek következtében deréktól lefelé félig lebénultam.A kereszt csontomtól kezdődően az ágyéki egyes csigolyától az ötösig fémek tartanak össze.A három hónap intenzív osztályon való tartózkodásom alatt a tüdő gyulladástól az agyvérzésig mindenen vég mentem és elő jött az övsömör is.Az övsömör elmúlott de az ideg fájdalom azóta megmaradt.A többi fájdalmat már le tudom kezelni agyilag de az idegfájdalommal nem megyek semmire,amely szinte a hasamtól a gerincemig huzódó területet érinti derék tájon.Már sok mindent meg próbáltam de semmi nem használt.Mindenhol az a rövid válasz hogy evvel nem lehet mit kezdeni el kell viselnem életem végéig és inkább menjek pszihiáterhez,Voltam már többnél is de egyszerüen vicc volt az egész.(bocsánat nem akartam meg sérteni tanult kollégáit) Jelenleg a Cynbalta nevű gyógyszert szedem.Azt szeretném kérdezni nincs-e valamilyen sebészi módszer amivel el lehetne vágni mondjuk az egyes idegeket vagy valamilyen lézeres beavatkozás mert szörnyű ez az állandó fájdalom. Próbálkoztam elektromos ,kapcinices és különböző természet gyógyászati módszerekkel is de hiába,és sajnos a fájdalom csillapítók se nagyon hatnak vagy csak rövid ideig.Előre is köszönöm válaszát,tisztelettel TUCZAI SÁNDOR

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Sajnos tényleg nem áll rendelkezésünkre megfelelő terápia a postherpeszes neurpathia csillapítására. Talán a neuromodulació jöhet szóba.

  • Tisztelt Doktor Úr! Kisfiam 3 éves és fejfejással neurológushoz mentünk , csináltatott MR felvételt…

    Tisztelt Doktor Úr! Kisfiam 3 éves és fejfejással neurológushoz mentünk , csináltatott MR felvételt és ez alapján tovább küldi idegsebészetre. Ezt műteni kell, vagy mi a teendő vele? nagyon meg vagyok ijedve.Ezt örökölte vagy fejlődési rendellenesség? És van még egy kislányom neki is lehet ilyen ha örökölhető?

    A leletre a következő van írva:

    A koponya MRI és MRA vizsgálata
    Sagittalisan T1, axialisan T2,TIR, DWI és ADC, coronalisan vékonyszeletes T", FLAIR , valamint 3D TOF mérések készültek altatásban.
    A vizsgálóberendezés tipusa:SIEMENS MAGNETOM HARMONY 1T

    A koponya szimetrikus, bifrontálisan a szokványosnál jobban elődomborodik.
    Normális tágasságú, szimetrikus, középvonalas kamrarendszer. Szabványos Tágasságú felületi liquortér.
    Az állományban kóros jel nem látható.
    A kisagyi tonsillák a foramen magnum síkját asszimetrikusan meghaladják, kb. 14 mm-re a canalis spinalisba lógnak.
    A cranio-spinais átmenet területén a liqurtér körkörösen beszükült.
    Az agyi nagyarteriákon körülirt szükület vagy tágulat , illetve egyéb malformation nem mutatható ki.

    Melléklet: A mastoidealis sejtrendszerben jobb oldalon minimális, bal oldalon kifejezettebb fedettség ábrázolodik. Az arcüregben és a sinus sphenoidalisban keskeny, körkörös nyálkahártya megvastagodás látható.


    Vélemény :
    Chiari I. malformation megfelelő, mélyen álló tonsillak.
    Gyulladás jelei a mastoidealis sejtrendszerben, bal túlsúllyal.


    Köszönettel egy aggódó anya

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Az elváltozás mindenképp jóindulatú. Ha a panaszokkal összefüggésbe hozható, akkor szoba jöhet a műtét.

  • Tisztelt Doktor Úr! Arra lennék kíváncsi, hogy a fülzúgás mögött milyen gyakran áll acusticus…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Arra lennék kíváncsi, hogy a fülzúgás mögött milyen gyakran áll acusticus neurinoma? Pár napja reggelente mintha zúgna az egyik fülem, napközben már természetesen nem hallatszik. Már több mint 1 éve (tavaly télen) voltam kontrasztanyagos MR-n, akkor negatív volt. Pajzsmirigyem, vérnyomásom rendben. Halláskárosodást nem észleltem, de műszeresen nem volt még mérve (nem tudom neurinoma fennállás esetén mennyire erőteljes a hallásvesztés). Köszönettel egy 31 éves férfi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Acusticus neurinoma nincs, ma úgy hívjuk, hogy vestibularis schwannoma. A fülzúgást hátterében ritkán van schwannoma. Schwannoma esetén lesz halláskárosodás, a mértéke nagyjából a méretétől függ.

  • Tisztelt Főorvos Úr! Voltam MR-vizsgálaton és ennek az eredményét szeretném megkérdezni,hogy…

    Tisztelt Főorvos Úr!
    Voltam MR-vizsgálaton és ennek az eredményét szeretném megkérdezni,hogy szükség van műtétre vagy konzervatív kezelés is elég.
    Nyaki gerincMR vizsgálat,saittalis síkú T1,T2,STIR,coronalis T2,axiális T2 mérések készültek.
    A nyaki lordosis C.IV-V.punctum maximummal kyphosisba hajlik,a ventralis liguortér C.III-VI.magasságában szűkebb.A nyaki gerincen caudalis dominanciával spondylosis,balra konvex scoliosis ábrázolódik.A C.VI⁄VII.magasságában a zárólemezek környezetében oedema látható.A Nyaki intervertebralis discusok jelmenete a T2 jellegű képeken csökkent ez degeneratiora jellemző.A C.IV.⁄V.discus lelapult területén lapos előboltosulás látható,melyet laterálisan csontos degeneratív eltérések kísérnek.A ventralis liquortér szűkített.A C.V.⁄VI.discus mérsékelten lelapult,területén enyhe lapos előboltosulás látható.A C.VI.⁄VII.discus területén enyhe lapos előboltosulás látható.A nyaki myelon kiterjeddése átlagos,lefutása diszharmónikus,területén egyértelmű körülírt kóros jeleltérés nem látható.A craniospinalis átmenetet ábrázoló utaló jelek nem láthatóak.
    Vélemény:kyphoticus nyaki gerinc
    Discopathia et spondylosis et scoliosis cervicalis.
    Polysegmentalis discus prorusio.
    A C.VI.⁄VII.magasságában vs.instabilitásra utaló jelek ábrázolódnak.
    Már kb.1éve nagy fájdalmaim vannak a nyakam,hátam,lapockámban és zsibadnak a karjaim,gyakran szédülök.Fizikai munkát végzek idősek otthonában.Köszönöm válaszát!!
    Tisztelettel:Ági

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen. Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

  • multkor kérdeztem öntöl..4413.. csak anyit szeretnék még hogy Ön szerint várjak még 3 hónapot…

    multkor kérdeztem öntöl..4413..
    csak anyit szeretnék még hogy Ön szerint várjak még 3 hónapot a következö MR vizsgálatig vagy keressek fel más orvost..sajnos attol félek három honap plussz még egy honap mire erdmény lesz ujra az nagyon sok idö..
    köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Keressen fel másik orvost, a második véleményhez minden betegnek joga van.

  • Tisztelt Főorvos Úr! Magas vérnyomásra 1 éve napi 1x 80 mg Valsacort szedek. Januárban kiderült…

    Tisztelt Főorvos Úr!

    Magas vérnyomásra 1 éve napi 1x 80 mg Valsacort szedek. Januárban kiderült hogy agyi aneurismám van. Nem veszélyes az értágító szedése ebben az esetben?
    Köszönettel!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A Valsacor nem értágító. Nem hogy nem veszélyes a szedése, hanem szükséges.

  • Jo napot kivánok dr.úr.olyan problémám van tegnap este derekam fájdult meg késsőbb a jobb lábamban…

    Jo napot kivánok dr.úr.olyan problémám van tegnap este derekam fájdult meg késsőbb a jobb lábamban a talpamon éreztem zsibbadást pontosan a sarkamon és a lábbujaimnál ez még mindig megvan.Kérdezni szeretném hogy lehet e vitaminhiány vagy gerincbetegség. Válaszát nagyon várom és köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Lehet porckorongsérv. Jelentkezzen vizsgálatra.

  • Tisztelt Főorvos Úr! Kb 15 éve zúg a fülem, mind a kettő. Nagyjából 1.5 hónapja viszont új…

    Tisztelt Főorvos Úr!

    Kb 15 éve zúg a fülem, mind a kettő. Nagyjából 1.5 hónapja viszont új tünet jelentkezett: Az alapzúgás megmaradt, de kizárólag bal fülemben a zúgás erősödött és más jellegű lett. Olyan mintha időnként bekapcsolnának egy nagyfeszültségű vezetéket és annak a búgását hallom, persze csak teljes csöndben. A zúgás nem állandó, van hogy teljesen eltűnik, van hogy szinte állandó, van hogy olyan, mintha valaki rövid, de szabályos időközönként "bekapcsolná". Reggel a legintenzívebb . A vérnyomásom magas a gyógyszeres kezelés ellenére 150⁄90 körüli, ha ez csökken, sportolás után fél órával például , akkor a vérnyomás is lemegy 125⁄80 környékére. Ilyenkor a búgást sem hallom, csak az alapzúgást, néha még azt se.
    Voltam fül-orr gégészeten, ott azt mondták, hogy hallás csökkenés nincs, sőt az érintett oldalon még jobb a hallás. Egyensúly vizsgálat is volt, nem volt kóros. A fejem nem fáj, túlsúlyos vagyok (30kg), nem dohányzom, a labor értékeim teljesen normálisak.
    Mi lehet a gond, milyen vizsgálatok kellenének?

    Köszönöm a válaszát: Attila

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Speciális MR vizsgálatra lenne szüksége. Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

  • Kedves Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék, fejfájással és szédülésel fordultam orvoshoz, ideggyógyászatra…

    Kedves Doktor Úr!

    Érdeklődni szeretnék, fejfájással és szédülésel fordultam orvoshoz, ideggyógyászatra küldtek onnan MR vizsgàlatra.
    Az eredmény: bal oldalon a putamen szélén 6×8mm-es liquorjeladású kerek góc làtható. Bal oldalon frontálisan subcorticalisan 4 mm-es a T2 jellegű képeken jeldús góc figyelhető meg. A jobb ACP variációs..
    JAVASLAT: Baloldalon frontálisan jelzett góc jeladása és lokalizàciója elsősorban ischaemiás jellegűnek tűnik, de tünetektől függően demyelinizációs korkép itányába való kivizsgálás javadolt.

    Nem küldtek sehova és nem tudok semmit hogy ez okozhatja-e a tüneteket és van- e rà gyógymód.
    Köszönettel Rita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Felmerül a sclerosis multiplex lehetősége, emiatt majd az MR vizsgálat ismétlése javasolt.

  • jonapot..1-éve volt gerincsérv mütétem bal oldalon.fél év mulva visszamentem mert sajnos jobb…

    jonapot..1-éve volt gerincsérv mütétem bal oldalon.fél év mulva visszamentem mert sajnos jobb oldalon nagyon fájt a derekam sajnos feküdni és felkelni nagyon nehezen tudok.kértek egy MR vizsgálatot .eredmény sérvem nincs de L.V.-S.I. segmentumban jobb oldalon aktiv oedemás degenerativ folymat láthato..újabb MR.-vizsgálat 3-honap mulva..kérdeztem ez magyarul mit is jelent Doktor Úr szerint még nem tudni mi lesz belöle ezért kell az MR..
    érdeklödnék ebböl mien betegség lehet?ujabb sérv vagy akár más?
    köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen.

  • Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy hamarosan MR vizsgálatra kell mennem.…

    Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy hamarosan MR vizsgálatra kell mennem. AZ agyvérzés előtt is megviselt a a vizsgálat a nagy zaj , és az erős rázkódás miatt, és ezért félek.Mit tegyek?Köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A vizsgálat önmagában nem káros. Enyhe nyugtatót esetleg lehet bevenni előtte.

  • Életemben elöször ájultam el.Ez azért volt mert ha vérzik az ujjam ,mindig rosszul leszek töle.Elájultam…

    Életemben elöször ájultam el.Ez azért volt mert ha vérzik az ujjam ,mindig rosszul leszek töle.Elájultam és párom mondta hogy fennakadt a szemem,A kérdésem az lenne hogy olvastam hogy ez lehet epilepszia meg ájulás is mert elvileg ha valaki elájul akkor nem akad fenn a szem hanem becsukodik.Én nem vok epilepsziás amugy egészséges ember vok és még olyan tüneteim sem voltak.Párom lelocsolt vizzel,nem érzékeltem csak mikor szolongatott,azt hallottam jo távolbol és mikor pislogtam egyet akkor vettem észre hogy nem volt becsukva a szemem
    Elöre is köszönöm a választ

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Ennyi még nem jelent epilepsziát. Mindenesetre keressen fel egy neurológust.

  • Tisztelt Főorvos úr, Nyaki rtg eredményem a követező: A nyaki lordosis enyhe kyphosisba hajlik.…

    Tisztelt Főorvos úr,
    Nyaki rtg eredményem a követező: A nyaki lordosis enyhe kyphosisba hajlik. A csigolyák peremei megnyúltak. Az V-VI,csigolyák közötti kisizület nem követhető. A VII. csigolya bal oldali porc.transversusa az átlagosnál 1 cm-rel hosszabb.
    A fentiek okozhatják a tarkófájdalmam és fekvő helyzetben (ha az oldalamon fekszem) szédülést? A háziorvos reumatológushoz utalt be, a reumatológus gyógytornára és fizikoterápiás kezelésre küldött - de félek, hogy ez nem fog segíteni. Mit tanácsol? Elég lehet ez a kezelés, vagy esetleg Ön a lelet alapján azt javasolja, hogy neurológust is keressek fel? Konkrétan a nyakam nem fáj, csak a tarkómban érzek fájdalmat, alkalmanként kézzsibbadást és néha a szédülést
    Válaszát előre is köszönöm!
    Bianka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A rtg lelet nem magyarázza a tüneteit.

  • T.Doktor Úr!!Két napja reggel egy nyilalàst érzetem a fejem balboldalàn nem volt bkellemes.Utànna…

    T.Doktor Úr!!Két napja reggel egy nyilalàst érzetem a fejem balboldalàn nem volt bkellemes.Utànna este fàjt a fejem is.A fejem àllandóan nyilal ott és ha megfogom a kezemmel ahol nyilal nagyon érzékeny.Ez lehet ott valami komoly mert eléggé rossz érzés.Vérnyomàsom is mértem 120-130 között van.Vâlaszàt előre is köszönöm!!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Ez alapján nem gondolok komoly bajra.

  • Tisztelt Doktor Úr⁄Nő! Tanácsát kérném, mire utalhatnak a tüneteim. Betegségeim: autoimmun…

    Tisztelt Doktor Úr⁄Nő!
    Tanácsát kérném, mire utalhatnak a tüneteim.
    Betegségeim: autoimmun pajzsmirigy alulműködés, melyre L-Thyroxin 50mg⁄nap szedek.
    Tünetem: hirtelen jobb oldali irányba történő nézéskor nystagmus, ennek következtében egyensúlyzavar⁄szédülés. Naponta jelentkezik, irodai munkát végzek számítógép előtt. Este sűrűbben tapasztalom a tüneteket. Ami még fontos lehet, hogy március 13-án kezdődött, az ágyból történő felálláskor. Februárban vírusos influenzám volt, melyre Zitrocin tablettát és ACC 200 granulátomat írt fel a háziorvosom. Hetekig köhögtem még utána is, és a köhögés elmaradásával körülbelül egy időben kezdődtek a tüneteim.
    Márc.23: vérképen szerint koleszterin (6,7 mmol⁄l), LDL koleszterin (4,27 mmol⁄l), neutrofil (39%), limfocita (46,5 %), RDW (15,8%CV), CRP (5,3 mg⁄l), a többi értékem határon belüli.
    Március vége: Neurológia: KO-ra tekintéskor horisontalis tekintésirányú nystagmus. Jo-on az accomodatio és convergentia reactio renyhébb, más normális.
    Fül-orr-gégészeten nem találtak semmit, de felírtak Betagen 24 mg, 2x1 tablettát, melyet 2 napja szedek.
    Április eleje: Koponya MR: negatív, „demyelinisatios gócok nem ábrázolódtak”.
    Április közepe: Szemészet: színes látótér, CFF, fundus vizsgálat, mindent rendben találtak. Diagnózis: myopia (szemüveges vagyok, jo:-2,5 és bo:-2,0). Vélemény: demyelizatios kórkép valószínűsége felmerül, későbbiekben kontrollvizsgálat javasolt.
    Ami még hátravan a VEP, BAEP vizsgálat május végén.
    Az lenne a kérdésem, hogy milyen probléma állhat fent nálam? Mennyire lehet komoly az ok? Esetleg van e mód a kezelések közül, melyben nem szükséges gyógyszeres kezelés, vagy olyan kezelés melyet terhesség tervezésekor is lehet alkalmazni? Ha a koponya MR nem mutatott ki semmit, elképzelhető, hogy a VEP, BAEP vizsgálaton még találnak valamit? Milyen valószínűséggel megszűntethető a nystagmus az én esetemben? Két napja elkezdtem az Epley manővert, de még nem érzek semmi változást. Tehetek még valamit azért, hogy a tüneteim enyhüljenek⁄abbamaradjanak?
    Ha elmúlna teljesen, mennyi az esély arra, hogy később újra elkezdődik?
    Tanácsait, véleményét, válaszait előre is nagyon köszönöm. 30 éves babát tervező feleség.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Kérdéseire nem lehet ennyi információból válaszolni. Egyelőre folyik a kivizsgálás.