A betegek kérdései (389)

  • Tisztelt Doktor Úr! 26 éves nő vagyok a férjemmel nagyonszeretnék gyereket! A menszeszem…

    Tisztelt Doktor Úr!

    26 éves nő vagyok a férjemmel nagyonszeretnék gyereket!
    A menszeszem 17 napja késik, csináltam már több alkalommal is tesztet de sajnos mindig negatív volt!
    Voltam nőgyógyásznál aki azt mondta, hogy a nyálkahártya szép vastag 15mm, ez akár útalhat beágyazódásra is, de nem biztos.
    A kérdésem az, hogy a terhességi teszt tévedhet?
    Lehet, hogy akár kéthetes terhes vagyok csak a teszt nem mutatja ki?
    Tévedhet a teszt?
    Előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Varga György

    Kedves Kérdező!
    Igen valószinü terhes mert a nyálkahártya max vastagsága 8mm az e feletti vastag pláne 15mm= korai terhesség jelének tekintjűk!A teszt hogyne tévedhetne.
    Tessék megismételni reggeli első vizeletből.
    Kézcsók:Varga Gratulálok

  • Tiszteletem Doktorúr! A kérdésem csak annyi lenne önhöz. A baloldali petefészkemben találtak…

    Tiszteletem Doktorúr!


    A kérdésem csak annyi lenne önhöz.
    A baloldali petefészkemben találtak egy hónappal ezelött egy 4,5 cm-es cysztát.
    Tüneteim vannak, mivel plusszban van nekem mindig gyulladásom, fehérfolyásom , és ez megy már 16 éves korom óta. Már 28 éves vagyok és elegem van abból, hogy mindig valami probléma van.Nem tudom, mikor szedik ki?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Varga György

    Kedves Kisasszony!
    Ahogy ezt leirta olyan élatuntnak tünik.Pedig nem itt kezdődnek a bajok,vegye optimistára a figurát.Egy:lehet hogy a cystája spontán megrepedt igy megszünt.UH controll kéne.A folyása miatt is vizsgálatot javasolok.Ha a cysta megvan még lehet injektiot is adni amivel szanálható,ha nem akkor jöhet szóba a mütét ami ma már 1 napos laparascopiával történik.Fel a fejjel kézcsók:Varga

  • Kedves Doktor Úr! Kösznöm gyors válaszát. Sajnos nem nyugtatott meg. Nincs még gyermekem…

    Kedves Doktor Úr!
    Kösznöm gyors válaszát.

    Sajnos nem nyugtatott meg.
    Nincs még gyermekem a férjemtől. Deremélem most lesz.
    De ugye nagyobb a valószínűsége hogy nem a 10 ik napon történt a megtermékenyítés?

    KÜdvözlettel: Zsuzsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Varga György

    Kedves Zsuzsa!
    Tényleg nem akarom bizonytalanná tenni de csak korrekt véleményt mondhatok.
    Gondolom ezzel egyetért.A menses elött és után 7 nap a legkevésbé fogékony időszak.Ez azOgino szabály.Utána bármikor teherbe eshet.
    Kézcsók:Varga

  • Tisztelt Doktor úr! Már elég régen menstruáció után 8-12 nappal jobb oldalon fájdalmat érzek,…

    Tisztelt Doktor úr!
    Már elég régen menstruáció után 8-12 nappal jobb oldalon fájdalmat érzek, viszketést átlátszó szinű folyást. Pár éve volt klamidiám, azt kezelték de azóta se változotak meg panaszaim. Éves szűréskor mindíg rendben van minden, ott is megemlítettem, de ultrahangal is rendben találtak mindent./illetve egyszer találtak valamit de az eltünt/ 37 éves vagyok 2 gyerekem van, szülni már nem akarok de, lehetséges hogy a klamidia nem múlt el a gyógyszeres kezeléstől, mert azt rákszűrésnél nem nézik?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Varga György

    Kedves Réka!
    A clamidia nem viszket.Valószinü elmondása alapján hogy gombás fertőzése van.Egyébként van clamidia-teszt ami 5 perc alatt kimutatja hogy pozitiv e.?
    Dokihoz kéne menni.
    Kézcsók:Varga

  • Tisztelt doktor ur! azzal a kédéssel fordulok önhöz hogy erős fájdalmat érzek a hüvelyembe…

    Tisztelt doktor ur!

    azzal a kédéssel fordulok önhöz hogy erős fájdalmat érzek a hüvelyembe és a nemiszervem szélén olyan mint ha pattanások lennének (de mégse azok mert nincs sárga közepük) csak ilyen piros kiütések,amelyek nagyon viszketnek! Néha kellemetlen halszagu sürű vagy híg vizes folyásom Van!
    Szeretkezés közben fájdalmat érzek olyan mintha kiszáradna a hüvelyem és nincs orgazmusom!
    félek hogy valami baj van mit tegyek?
    előzmények:26 éves vagyok,11 hónapja császármetszéssel világra hoztam gyermekem, de lepényrendellenesség miatt eltávolították a méhemet!
    Bevallom őszintén azóta nem voltam orvosi vizsgálaton mert annyira magam alatt vagyok hogy akárhányszor elindulok nem tudok elmenni orvoshoz!Nem tudok beszélni a történtekről mert szégyellem magam!
    Az orvosommal nem voltam megelégedve és ahozz hogy más orvosnak eltudjam mondani a dologkat személyesen nem megy!
    Mit tegyek???,

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Varga György

    Kedves Kérdező!
    Biztos vagyok benne hogy valami csunya hüvelygyulladása van.Ezt pedig igy e-mail-ben tem lehet meggyógyitani.Kérem feltétlen mutassa mrg magát nőgyógyásznak és hamar rendbe jön,kár lenne szövődményes esetként kezelni.
    Aranyos tisztességes korrekt emberek vagyunk,nem harapunk.Látja én is munka után szabadidőmben válaszolgatok kérdéseikre pedig ma 67 beteget néztem meg.
    Kézcsók:Varga

  • Tisztelt Dr úr ! Kérdésem az lenne hogy szeptember vége ota nem jött meg a mensim .Terhesség…

    Tisztelt Dr úr !

    Kérdésem az lenne hogy szeptember vége ota nem jött meg a mensim .Terhesség kizárt .
    elözmény augusztusba volt egy küretem vérzés zavar miatt .Nagy lehet a baj ?
    Citologiám akkor tökéletes volt .Elöre is köszönöm válaszát .:)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Varga György

    Kedves KérdezŐ!
    Ha nem jött meg és nem terhes akkor nincs baj de mivel még a korát sem tudom hogy mondjak véleményt.?
    Kézcsók:Varga

  • Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm gyors válaszát. Köszönöm, a tájékoztatást a gestagén terápiáról,…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Köszönöm gyors válaszát. Köszönöm, a tájékoztatást a gestagén terápiáról, ezt a lehetőséget a kezelőorvosom egyáltalán nem említette meg , pedig háromhavonta járok hozzá a magánrendelésére ellenőrzésre és cytológiai vizsgálatokra, melyek eredmény mindig P2-es volt.
    A vérzésem mára lecsillapodott, csak pecsételő vérzésem van, ami nem megnyugtató számomra, hogy hosszú , elhúzódó vérzés volt és nem kizárt , hogy ez ilyen vagy súlyosabb formában megismétlődik. Egy azonnal elkezdett terápiával vajon megakadályozható volna egy következő elhúzódó vérzés? Esetleg egy újabb műtéti beavatkozással is számolnom kell? Hányszor lehet ezt elvégezni, és esetleg a végleges eltávolitás lesz a megoldás?
    Válasza után felkeresem az orvosomat, mert ha a terápiával mindez megelőzhető akkor azt mielőbb szeretném elkezdeni.

    Fáradozását köszönve, üdvözlettel: Jné Magdi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Varga György

    Kedves Magdi!
    Egészségügyi curettet max 3x végzünk utána a végleges megoldás jön szóba.
    A legokosabb hogy keresse fel orvosát mielőtt megismétlődne ez a makacs vérzés.
    Kézcsók:Varga

  • Tisztelt Doktor Úr ! Leányom áprilisban lesz 16 éves. A menszesze előszőr 2008. júniusban…

    Tisztelt Doktor Úr !
    Leányom áprilisban lesz 16 éves.
    A menszesze előszőr 2008. júniusban volt. Ez után havonta jó pár ideig rendszeres volt.
    Később egy-egy hónap kihagyása után ismét havonta jelentkezett. Az idén utoljára augusztusban volt, azóta nem. Ő szeptember óta kollégista, azóta hízott kb. 6 kilót.
    De olyan furcsán, szinte felfujódott, az arca is. Tudomásom szerint fiúval ő még nem volt.
    Semmi jel nem mutat arra hogy terhes lenne. Nőgyógyászati vizsgálatról hallani sem akar.
    Székletproblémái is vannak. Kérem tanácsát. Ezúton megköszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Varga György

    Kedves Kérdező!
    16 éves kisasszonynak még előfordulhat hogy nem rendszeres a vérzése emiatt ne izguljon .Be fog állni.A hizásának több oka lehet belgyógyászhoz kéne elvinni.Másodsorban elég ha ultrahang vizsgálatra tetszik elvinni ott a kismedence áttekinthető és igy a terhesség is kizárható
    Kézcsók:Varga

  • Tisztelt Doktor úr! Mint mindenkit, de legfőképpen ugye a terheseket foglalkoztatja a H1N1…

    Tisztelt Doktor úr!

    Mint mindenkit, de legfőképpen ugye a terheseket foglalkoztatja a H1N1 oltás. Leányom utolsó vérzése október 15-én volt, tervezték a babát. Igen csak fiatal a terhessége még, de szeretné az oltást beadatni magának. Lehetséges-e már most, vagy mikortól ajánlott.
    Szíves válaszát megköszönve, egy a sok közül aggódó nagymama-jelölt.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Varga György

    Kedves kérdező!
    Jobb lett volna már elötte beadatni!De a jelenlegi álláspont szerint beadathatja.Én nem vagyok infektológus csak azt tudom mondani amit Ők ajánlanak.
    KÉzcsók:Varga

  • Dr úr kb 3 hete sürüen kellet mennem vc-re,volt ugy hogy10 percenként.kamilla teát ittam meg…

    Dr úr kb 3 hete sürüen kellet mennem vc-re,volt ugy hogy10 percenként.kamilla teát ittam meg ülőfürdöt vettem,közbejött a mensesem,és miután elmúlt visszajött,nem csíp és nem érzek csípő érzést sem,náthás vagyok fáj a fejem lehet,hogy flégutilag kihat??? Már arra ébredtem éjszaka,hogy görcsöl a vesém,többször is,most olyan aceton szagú és szintelen folytassam a kamillát,vagy kell erre antibiotikum???? Azt hallottam a cickafarok tea ülőfürdő is jó lehet.válaszát elöre is köszönöm tisztelettel.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Varga György

    Kedves Katka!
    panaszai alapján krónikus holyaghurutja van.Kérem ne cickafarkozzon,urologus szakorvoshoz forduljon.
    Kézcsók:Varga

  • Tisztelt Doktor Úr! Már többször kerestem Önt a Dienille szedése közben fennálló állandó vérzésem…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Már többször kerestem Önt a Dienille szedése közben fennálló állandó vérzésem miatt. A dolog most annyi fordulatot vett, hogy szerdán vettem be az utolsó szemet, és azóta nem jelentkezett megvonásos vérzés, sőt, a pecsételés is abbamaradt.
    Kérdésem az lenne, hogy ma kiegészítő védekezés nélkül voltam együtt a párommal, ugye nem történhetett baj? Mert elvileg a szünetben is véd, de mivel nekem nem teljesen normálisan zajlott ez a ciklusom, nem tudom hihetek a tájékoztatónak. Sürgősségi tablettát meg nem lenne túl szerencsés bevennem ebben a helyzetben, legalábbis én így gondolom.
    Ön szerint van félnivalóm, kell e máshogy védekeznem?
    Emellett, ha most csütörtökön beveszem a következő tablettát, mennyi esélyem van a vérzésre? Csak mert a megvonásos vérzés kimaradt...
    Válaszát köszönöm!
    Üdvözlettel: Betti

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Varga György

    Kedves Betti!
    Örűlök hogy rendeződnek panaszai.Ne izguljon védett!!!!!!Nehogy esemény utáni tabl-t vegyen be.Lesz egy kevés vérzése.Nyugi kézcsók:Varga

  • Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm szépen a gyors és megnyugtató válaszát ( 236-os HPV -megijedjek?…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Köszönöm szépen a gyors és megnyugtató válaszát ( 236-os HPV -megijedjek? ). Csak egy nem derült ki a számomra, hogy a gyerekvállalással most várjunk a következő vizsgálatig ( ami kb. január végén lesz ), vagy azért próbálkozhatunk addig is?

    Ezt a válaszát is előre köszönöm.

    Tisztelettel: Detti

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Varga György

    Nem kell várni!Jöhet a baba .A fontos hogy a cytologia P2!!!
    Kézcsók:Varga

  • Tisztelt Doktor Úr! 25 éves 11. hetes kismama vagyok. Kb. 5 héttel ezelőtt felkerestem háziorvosom…

    Tisztelt Doktor Úr!

    25 éves 11. hetes kismama vagyok.
    Kb. 5 héttel ezelőtt felkerestem háziorvosom megfázás miatt. A terhesség korai szakasza miatt akkor még nem javasoltak gyógyszert. 1-2 héttel később azonban arcüreg-gyulladást állapítottak meg és felírtak augmentin duo-t (a terhesség 8. hetében).

    Ezt követően állapotom nem javult, tüdőgyulladás alakult ki, melyre a 11. hét elején amoxicillint kezdtem szedni, azonban a mai napra a tüdőgyull. már kétoldalivá vált, így jelenleg meromycint kellene szednem.

    Szeretném megkérdezni, hogy a felírt gyógyszerek nem károsítják-e a magzatot? Milyen esetleges veszélyei vannak? a meromycin a 11. héten szedhető?

    Válaszát előre megköszönve,
    Tisztelettel: Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Varga György

    Kedves Andrea!
    Őszintén sajnálom hogy ennyi zűr jött össze terhessége elején.Terhesség alatt főleg az első 3 hónapban penicillin-származékot adunk ez nem káros az embriora.
    Tehát az augmentin ,amoxicillin oké.A Meromycin kőkemény antibiotikum ami a jelen állapotában /kétoldali tüdőgyulladás/ indokolt.Viszont graviditásban nem ajánlott gyógyszer.Dehát Őn a legfontosabb utána a gyerek.Ez nem azt jelenti hogy a babának feltétlen baja lesz csak azt hogy nem ajánlott terhesség alatt.
    Gyógyuljon meg mihamarább.
    Kézcsók:Varga

  • Tisztelt Doktor Úr! 33 éves nő vagyok, évente járok rákszűrésre, 4 éve élek monogám kapcsolatban…

    Tisztelt Doktor Úr!

    33 éves nő vagyok, évente járok rákszűrésre, 4 éve élek monogám kapcsolatban a jelenlegi párommal. Az utolsó rákszűrésem októberben volt és a nőgyógyászom felhívott, hogy a citológia negatív lett, de pappillóma vírus gyanú áll fenn, ne ijedjek meg, de 2-3 hónap múlva meg kell ismételni a vizsgálatot. Én azért kicsit megíjedtem. A párommal pár hónapja a gyerekvállalás próbálkozási fázisában vagyunk, most fel kellene ezt függeszteni? Ill., ha ez a betegség szexuális úton terjed, és ő valószínűleg vírushordozó az nem gond?

    Válaszát előre is köszönöm.

    Tisztelettel: Detti

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Varga György

    Kedves Detti!
    Kérem nyugodjon meg ez csak HPV gyanu.Azaz egy kis gyulladás is okozhat fals képet.Várja meg a controllt de kérhet HPV tipizálást is,ami kimutatja egyértelmüen és azt is hogy magas vagy alacsony kockázatu.Egyébbként ez egy kicsit felfujt dolog rendszeres cytologia és kész .HPV pozitiv után volt már betegem aki 1 év mulva negativ lett.Ha a férje hordozó semmit sem lehet vele csinálni ,régen adtak
    telviránt de értelmetlen.Ez olyan mint a szájherpesz majd elmulik.
    Kézcsók:Varga

  • Tisztelt Doktor Úr! Kenetvétel nélkül meglehet állapítani gombás fertőzést? Mert nekem anélkül…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Kenetvétel nélkül meglehet állapítani gombás fertőzést? Mert nekem anélkül mondta az orvos hogy gomba,és kaptam 9db Pimafucin kúpot és Flocuhexalt.
    Válaszát köszönöm!
    Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Varga György

    Kedves Éva!
    Igen nincs szükség kenetre a gomba diagnósisához.Akkor kell ha felmerül egyébb nem diagnosztizálható baci spóra stb.
    Kézcsók:Varga

  • Tisztelt Doktor Úr! Abban szeretném a segítségét kérni hogy a menstruációm kezdőnapjától a…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Abban szeretném a segítségét kérni hogy a menstruációm kezdőnapjától a 10 ik napon lefeküdtem valakivel akivel nem kellett volna, nem védekeztünk.( gyors 5 perc volt, amit Wc és zuhanyzás követett)NAGY HIBÁT KÖVETTEM EL EZT TUDOM!!!
    A párommal is lefeküdtem ezt követően a 11-13-15-17-19 IK napokon.( hosszan tartó, több féle pozició, utána pihi kb 10-20 percig fekve)
    A mensturációm 28-29 napos rendszeres és olyan 5-6 napig tart.
    Terhes maradtam, és nagyon örülünk a picinek.
    Csak megfogalmazódott bennem hogy mikor történhetett meg a fogamzás.
    Ön szerint melyik nap volt esélyes?
    Előre is köszönöm a válaszát.
    Tisztelettel: Zsuzsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Varga György

    Kedves Zsuzsa!
    Ez ciki!Nem az hogy volt egy malör hanem az hogy most jött össze a baba.Bármikor teherbe eshetett.A legvalószinübb a 13-14 nap ez a peteérés ideje,de volt már betegem aki a menses alatt esett teherbe.Férjétől van már gyermeke?Mert ha nem, mi van ha nincs fogamzóképes spermája?És még egy dolog.Tudja hogy nem az aktusok száma hossza határozza meg a fogantatást.
    KÉzcsók:Varga

  • Kedves Dr Úr! Kérdésem lenne a következő. Szeretnénk babát de nem tudom hogy mit tegyek hogy…

    Kedves Dr Úr!

    Kérdésem lenne a következő. Szeretnénk babát de nem tudom hogy mit tegyek hogy ha előtte beoltatom magam mennyi időt kellene várnom hogy próbálkozhassunk a babával? Vagy csak a három hónap teherbe esés után adassam be az oltóanyagot?

    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Varga György

    Kedevs Kérdező!
    Először oltás egy hó szünet utána jöhet a baba.
    Kézcsók:Varga

  • Tisztelt Doktor Úr! 52 éves vagyok ,a havi vérzésem rendszertelenné vált és ez év márciusában…

    Tisztelt Doktor Úr!
    52 éves vagyok ,a havi vérzésem rendszertelenné vált és ez év márciusában 3 hétig tartó , nem szűnő vérzésem volt, ezért áprilisban egynapos nőgyógyászati beavatkozáson estem át.
    A szövettani eredményem a következő volt: Bőséges vérbeágyazottan kevert fázisképú corpus endometrium részletek láthatóak pseudodecidualis átalakulás jeleivel, thrombonecrosissal, mely dyshormonális állapotra utal.
    Az egynapos beavatkozás előtt UH 4D vizsgálat eredménye: 76x47 mm-es myomás ut., mellsőfali cerxiközeli göb mérete 26x20 mm-es , 11mm-es nyh.,környezet eltérés nélkül,kóros erezettség nincs, A Douglasban szabad folyadék nem látható.
    Ezidáig nem jelentkezett újabb vérzés, de november 23-án ismét nagy mennyiségű , és azóta is tartó , bár csökkenő mennyiségű vérzésem van, enyhe alhasi fájdalmakkal.
    A kérdésem az volna, hogy ez normális jelenség-e, hogy ennyi idő elteltével ismét menstruálok, várjak- e még néhány napot , vagy azonnal keresem fel a kezelő orvosomat
    Mire kell ezután számítanom , milyen ujabb beavatkozásra lehet szükség?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Varga György

    Kedves Kérdező!
    Jó lenne ha a mensese elmaradna mert van egy myomás méhe ami még növekedhet is .A nyálkahártya vastagsága is meghaladja a megengedett értéket ami max 8mm.A szövettana jó.Meg lehet próbálni gestagén terápiát ami azt jelenti hogy a méhnyálkahártyát elvékonyitja igy nem lesz bő vérzése.De jelen esetben szakorvosi vizsgálatot javasolok.
    Kézcsók Varga

  • Kedves doktor úr! Az augmentin meddig befolyásolja a gyogyszert?Diane 35-t?még 2 szem van belöle…

    Kedves doktor úr!
    Az augmentin meddig befolyásolja a gyogyszert?Diane 35-t?még 2 szem van belöle és elfogy!Köszönöm válaszát:MÓNI

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Varga György

    Kedves Móni!
    Nyugodjon meg semennyire.
    Kézcsók:Varga

  • Tisztelt Doktor Úr Az ön segítségét szeretném kérni nagy elkeseredettségemben. Ebben az évben…

    Tisztelt Doktor Úr
    Az ön segítségét szeretném kérni nagy elkeseredettségemben.
    Ebben az évben 7 alkalommal volt menstruációm, az utolsó október 15-én.
    Baba sem jön össze. Sűrűn szokott fájni a hasam meg a méhemnél olyan szurkáló érzés.
    Voltam több orvosnál is, de mind mást mond. Legutóbb transabdominalis és transvaginális UH vizsgálatot végeztek. Annyit mondott az orvos hogy a méhem rendesnél kisebb, különösebb gond nincs. Már 2 hónapja hogy nincs vérzésem, a tesztek negatívok lettek. Félek hogy nem lehet kisbabám. Egyáltalán nem védekezünk párommal. Mi lehet az ok a fájdalomnak, és hogy nem esek teherbe? Várom válaszát előre is köszönöm.
    Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Varga György

    Kedves Erika!
    Az UH a kismedence anatomiáját mutatja és természetesen a méhnyálkahártya vastagságát is ami jelen esetben igen fontos .Hormon vizsgálat kéne FSH,LH,PROGESZTERON,PROLACTIN.Utána lehet stimulálni a petefészket.Addig nem tudok okosat mondani,utána igen a babaprojekt érdekében.
    Kézcsók:Varga