A betegek kérdései (10613)

  • Talp fájdalom

    Kedves Doktornő! A bal talpam közepén ( a sarkam láb közép felöli részén ) körülbelül 4-5 napja fájdalmat érzek, különösen akkor ha megpihen a lábam. Pár perc járkálás után valamelyest javul, de napról napra erősebb a fájdalom. Tanácsot szeretnék kérni, kihez forduljak ez ügyben, vagy mivel kenjem,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Viseljen puha (szilikonos, vagy szivacs) sarokmagasítót, esténként vegyen hideg-meleg vizes lábfürdőt, kenje a lábát keringésjavító kenőccsel.

  • Achilles-ín gyulladás

    Tisztelt Doktornő! Hónapok óta küszködöm a bal lábamon Achilles -ín gyulladással. Háromféle gyógyszer, kenőcsök, lézeres, víz alatti ultrahang kezelés sem segített. Sajnos víz is van benne kb. 2 cm-es területen, dagadt. Sem a dagadás, sem a fájdalom nem szűnik, nagyon érzékeny. Hová forduljak… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Reumatológia kezelte? Valószínűleg rögzíteni kellene, amíg a fájdalom nem szűnik meg. Ez lehet bokarögzítő, vagy gipsz, ortopéd szakorvos segíthet. Ne lapos, hanem 2-3 cm magas sarkú cipőt viseljen.… Még több

  • Váll különbség

    Tisztelt Dr. Nő! 23 éves fiatalember vagyok, és a problémám az lenne, hogy a jobb vállam kevésbé szeles, mint a bal. Ez eddig nem zavart semmiben, tehát ugyanúgy tud mozogni, nem fáj, csupán esztétikailag kezdett el most már mégiscsak zavarni. Bárhogyan tartom a testem, mindenhogy látszik, hogy… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Nem tudom megnyitni a képet, így nem tudom elgondolni, hogy mi lehet a tünetei hátterében, és hogy az egyáltalán kóros-e.

  • lab fajdalom

    tisztelt doktorno azt szeretnem kerdezni hogy a sarkamtol kb 5 cm fen az inon lett egy bog es nagyon fajdalmas jaras kozben is mit lehet tenni koszonom szepen

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Viseljen kicsit magasabb sarkú cipőt, vagy tegyen a cipőjébe sarokmagasítót. Kenje fájdalomcsillapító kenőccsel, borogassa. Ha nem szűnnek a tünetei, célszerű felkeresnie szakorvost

  • Sarokcsontfelfúrás

    Tisztelt Doktornő! Periostitis calc. 1.u. diagnózisra Sarokcsontfelfúrás műtétet javasolnak, mely mindkettő labamat érinti, egyszerre műtenék. Ezután kettő hét fekvést javasolnak, de a két hét eltelte után mennyire fogok tudni pl.már közlekedni ? Milyen hosszú felgyógyulási idővel számolhatok… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Nem ismerem ezt a műtétet, így nem tudok válaszolni a kérédésére

  • Talp fájdalom

    Tisztelt Doktornő! Bal lábam talpának belső ívén érzek szúró fájdalmat miután a lábam pihen.Néhány perc múlva miután mozogni kezdek elmúlik.Nagy lábam ujja behajlításával újra érzem ezt az érzést. Ez azóta kezdődött mióta új talpbetétet vettem a cipőmbe.A talpbetét emelt íves.Kb 3 hónapja használom.Mit… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Valószínűleg a betét nem megfelelő helyen emel. Vegye ki a cipőjéből, ha a lába "elfelejti", akkor próbálja rövidebb ideig viselni, és fokozatosan megszokni. Vagy menjen vissza az ortopéd… Még több

  • Csigolya fajdalom

    Tisztlet Doktorno! Mostanaban sajnos nagyon sokat faj a gerincem, a lapockam kozott egy csigolya es kozepen egy csigolya. Erintesre/Nyomasra faj. Sajnos nem mozogtam az utobbi evekben es ulo munkat vegzek. Mitol fajhat a csigolya nyomasra? Elemgyek orvoshoz es elkezdek gerinctornat is,de mivel… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Lehet csigolya, vagy kisízületi blokkja. Fel kellene keressen egy manuálterápiával foglalkozó gyógytornászt, aki a blokkok oldása mellett a megfelelő torna végzésére is megtanítja.

  • lábujj-talp

    Tisztelt dr nő! 51 éves vagyok, "számítógépes" egyedi talpbetétet hordok. Pár hónapja van egy visszatérő panaszom: a jobb lábamon a nagyujjam melletti lábujjban "szúró" érzést tapasztalok rövid ideig, elmúlik, és visszatér. Mintha tűvel szurkálnák, de ez nem zsibbadás. Mostanában… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Hát nem tudom, mennyire jó műszerész készítette a betétet,. Mikor készült? Meg kellene mutatnia a műszerésznek, mert lehet, hogy lelapult a haránt boltozatnál.

  • Laza ínszalagok esetén műtét?

    Kedves Doktornő! 37 éves vagyok, kb. 20 éve fennálló probléma nálam a térdemben lévő laza ínszalagok (mindkét térdem 3-szor ment ki az évek folyamán). Ehhez még az is társul, hogy mindkét térdem egy picit csonka, vagyis a végei nem fejlődtek ki rendesen, így nem is igazán fogják a szalagokat.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Én nem vagyok híve az elsődleges műtéti megoldásoknak, hiszen annak eredménye sem lesz megfelelő, ha nincs mellette jó izomzat, és gyakran előfordul, hogy a jó combizomzat mellett nincs is szükség… Még több

  • Rontgenkep

    Tiszlelt doktorno! Azt szeretnem kerdezni, hogy voltam hatgerincrontgenen, de meg nem voltam az ortoped orvosnal aki elkuldott, mert meg mas kivizsgalasok is varnak ram. Otthon meglestem a felvetelt kivancsisagbol, es a csigolyaknal lattam fekete foltot. Azota is idegesit, hogy az mi lehet. Nem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A rtg felvétel fekete és fehér színekből (ill. árnyalataiból) állítja össze a képet. A csontok fehérebbek, a lágyrészek sötétebbek. A kezelőorvosának megfelelő információt fognak adni, én látatlanban… Még több

  • Lúdtalp, gerincfájdalmak

    Tisztelt Doktornő! 25 éves vagyok, lúdtalpam van, és bevallom őszintén eddig sosem kezeltem(nem hordtam betétet). Tavaly ilyenkor készítettem számítógépes talpvizsgálatot. Ennek keretében készítettek számomra egy talpbetétet.Amit nem igazán viseltem, mindig más okokból.Most, ahogy viselem néha… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A panaszait okozhatja statikai ok. A betétet fokozatosan kell megszoknia. A tornát naponta kell végezni.

  • Térd dagadás

    Tisztelt Doktornő, 21 Leányomnak dagad vizesedik a térde sajnos már alig tud ráállni. Kérdésem hogy holnapi nap tudja-e fogadni?Kérem amennyiben igen egy pontos elérhetőséget szeretnék kérni. Üdvözlettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    08.17-én hétfőn délután Gödöllőn a Boróka Egészségházban (Tel:706108118), szerdán 17,00 után a XII. Levendula u.9-ben ( 308646847) tudom magánrendelésen megnézni, vagy kedd délelőtt Veresegyházon… Még több

  • Cheneau light

    Kedves Doktornő! Érdeklődni szeretnék, hogy elérhető-e Magyarországon a Cheneau LIGHT típusú fűző gerincferdülésre, és közgyógyra felírható-e úgy, mint a sima Cheneau? Válaszát előre is köszönöm, Noémi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Úgy tudom, Magyarországon nem készítenek előregyártott elemekből fűzőt, csak egyedi mintavétel alapján.

  • Bokatörés gipsz.

    Tisztelt Doktornő asszony! Én hat héttel ezelőtt elestem az utcán méghozzá úgy hogy a lábfejem befordult alám.A traumatológián megállapították hogy törés és két lehetőséget ajánlottak:1.Műtéti módon csavarokkal rögzítenék a törést de ezzel kapcsolatban figyelmeztettek a seb esetleges elfertőződésére… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A kontroll vizsgálat és rtg. alapján meglátják, hogy mennyire csontosodott a törés, és az határozza meg a további kezelés. Ha jó a csontosodás, gipszlevétel után rugalmas rögzítés, és torna, ha… Még több

  • Lelet és további teendők

    Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy mit jelent a röntgen leletem eredménye és hogy mi lehet a további teendő a lábammal. Előzménye az, hogy kb. 6-7 éve elestem és beütöttem egy betonszigetbe a lábamat. Azóta van rajta ez a dudor, nincs vele különösebb panaszom csak időnként olyan mintha… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Lehet, hogy nincs összefüggés a sérülés, és a csontkinövés között. Ez egy jóindulatú csontos képződmény. De, ha panaszt okoz, akkor műtétileg el kell távolítani.

  • Lábfájdalom

    Tisztelt doktornő! Még májusban kezdődött, hogy a jobb vádlimban rendszeresen erős fájdalmat éreztem. Elmentem a háziorvoshoz, aki több szakrendelésre is elküldött, de senki nem talált semmilyen problémát és gyakorlatilag semmilyen választ vagy tanácsot sem kaptam. A fájdalom néha alábbhagyott… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Lehet ugyan statikai oka a panaszainak (nem tudom, milyen régi a betétje, 1 évnél nem jó ha régebbi), de okozhatja keringési megbetegedés is. Ez irányban kellene vizsgálni, hogy nem volt-e trombózisa,… Még több

  • Porckorongsérv

    Kedves Doktornő! Június elején porckorongsérvet állapítottak meg. Dehidráció et hernia disci paramedialis et foraminalis L.V./S.I. l.d., jobb oldali S 1 és L 5 gyöki kompresszióval. Már a járás is nehezen ment, az infúzió hatására nagy javulás következett be, majd gyógytorna, fizioterápia és… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Várható javulás, de lassabban, és sokkal tovább kell tornáznia. Vigyáznia kellene a nagyobb megterhelésekkel.

  • terheléses térdröntgen

    Tisztelt Doktornő! 60 éves nő vagyok, és a napokban térdröntgent kellett csináltatnom. Kérem szíveskedjen véleményt mondani a térdeim állapotáról. A térdizületi rések mediálisan kifejezetten szűkebbek, főleg a bal oldalon. Varus állású tibiák. A bal mediális condylusokon meszes felrakódások vannak.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Kopásos tünetek

  • gerincferdülés

    Tiszteld Doktornő! Több problémám lenne, az egyik az hogy elég sokat érzem a nyakamnál a bal oldalt hogy feszül, régebben kicsit szédültem is, illetve zsibbad a kezem főleg az alkarom az újjak néha. Az utóbbi időbe észrevettem hogy a bal oldalon a farcsontomnál is fáj és a lábam mostmár a bokámnál… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A panaszait okozhatják kisízületi blokkok, amik ez esetleges kopásos tünetei mellett jelentkezhetnek, ennek egyik tünete lehet a "gerincferdülés", és statikai hiba is. Manuálterápiával… Még több

  • Sarok fájdalom.

    Tisztelt Doktornő! 50 éves nő vagyok,nagyon fájt a sarkam a röntgen eredményem:A calceneusok talpi és dorális kontúrján a tipusos helyeken hegyes exostoisok vannak.Azóta sarok emelőt használok amin luk van,de a fájdalom nem szűnik sőt sokszor már mindkét sarkom és a bokám és olykor a lábszáram… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A panaszait nem az "exostosis" okozza, hanem a lágyrészek irritációja. Az én tapasztalatom alapján erre nem használ a lyukasztott betét, csak a szilikonos sarokmagasító, ami teljesen… Még több

Szerző

Dr. Andrássy Ilona

ortopéd orvos, terapeuta