A betegek kérdései (10632)

 • Mindehhez 25 éves vagyok 170 cm és 55 kg tehát még az sem mondható, hogy túlsúlyos, 2 orvos ellenzi…

  Mindehhez 25 éves vagyok 170 cm és 55 kg tehát még az sem mondható, hogy túlsúlyos, 2 orvos ellenzi a manuálterápiát mert szerintük csak még nagyobb kárt tehet. Gerinctornázok otthon, fogom hordani a fűzőt ha elkészül, de ezeken kívül nem tehetek mást?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Akkor azok az orvosok nem ismerik a manuálterápiás kezelést. Ez nem csontkovácsolás, és csak olyan gyógytornász szakemberhez szabad fordulni, aki manuálterápiás vizsgával rendelkezik. Ők eleve fizikális vizsgálat után végeznek kezelést, és nem manipulálnak, csak mobilizálnak, emellett gyógytornát is tanítanak.

 • Tisztelt doktornő! Érdeklődni szeretnék, hogy mit lehet tenni? A problémám a következő lenne…

  Tisztelt doktornő!

  Érdeklődni szeretnék, hogy mit lehet tenni? A problémám a következő lenne jelenleg 25 éves vagyok, gyerekkorom óta fáj a hátam és a nyakam, soha nem foglalkoztak vele komolyabban mindig azt mondták, hogy növök és attól fáj, ez a fájdalom 3 éve elviselhetetlenné vált kaptam időpontot ortopédiára akkor az orvos azt mondta, hogy nagyon szép a hátam nincs itt semmi probléma, nem mozgatott át és nem is vizsgált meg, elpanaszoltam a háziorvosomnak aki adott beutalót a reumatológiára, ott fizikoterápiás kezelést kaptam és gyógytornára jártam, egy kicsivel jobb lett de elkezdtek zsibbadni a lábaim, fájni a térdeim és a bokáim és egy idő után ismét elviselhetetlen lett a fájdalom.

  2012 áprilisában kettős görbületű scoliosist és fokozott háti kyphosist diagnosztizáltak.

  2013 januárjában voltam először lumbális Mr vizsgálaton ahol L V S I 5-6 mm-es foramen szűkületet diagnosztizáltak, spasticus paravertebrális és nyaki vállöv mozgás beszűküléssel együtt. Az L V-ös szegmentumban gyöki tüneteket is leírtak.

  2014 januárjában újra voltam lumbális Mr vizsgálaton ami spondylolithesist és progressziót igazolt. A reumatológus azt mondta nincs probléma, nincs mit csinálni... menjek vissza ha rosszabb lesz. 2 napra rá amikor lehajoltam a csizmámért "beállt a derekam" ezt nem tudom máshogy leírni, alig tudtam járni és nagyon eldeformálódott a csípőm, kaptam izomlazítót és gyulladás csökkentőt a csípőm egy éjszakai "rossz" mozdulat után nagyon nagyot reccsent és "vissza ugrott" a régi helyére.

  Február 5-én elmentem egy gerincspecialistához aki 1 órán keresztül nézegette a hátamat és azt mondogatta, hogy lefogok bénulni, mert a nyakamnál is van egy idegbecsípődésem és a csípőmnél is (mind a 2 beszokott feszülni és olyankor pár napig nehezen megy a mozgás) és ha egyszer mind a 2 "kimozdul" akkor lebénulok, lehet, hogy 2 nap múlva vagy 2 hét múlva vagy az is lehet, hogy csak 2 év múlva.

  Ettől a doktornőtőt ezt a státuszt kaptam:

  "Jobb kezes. Bal válla 5cm-rel lejjebb van, háti kyphosis kb 70 fokos, lumbális lordosis 60 fok. Kötöttebb izomzat. Kéz-talaj távolsága 50 cm. Gerinc oldalra hajlása egyharmaddal beszűkült. Jobbra konvex háti, balra konvex dorso lumbális scoliosis. Medence balra 1cm-rel lebillen, hiperextendált térdek, végtag hosszkülönbség nincs. Jobb comb izomereje csökkent, enyhe izomatrophia. Comb körfogat -2 cm, vádliban -1 cm a körfogatkülönbség. Mindkét oldalon kifejezetten feszes achilles inak, a láb hossz- és harántboltozata csökkent, jobb oldalon kialakult bütyök, bal oldalon az öregujj mediális tartásban, mindkét oldalon II-IV kalapácsujjak. Térdflexio 0-110 fok, mozgatásra jobb o. kp, bal o. enyhe fokú crepitatio, boka df csökkent, izomerő megtartott. Nyaki lordosis fokozott, C-gerinc mozgásai szabadok. Kezek szorító ereje megtartott."

  Folyamatban van egy acélmerevítéses F-25 gerincfűző elkészítése, holnap megyek érte.

  Mit lehet ezzel a gerinc problémával csinálni? Tényleg ennyire rossz lenne a helyzet, hoggy lebénulhatok akár holnap ha rosszul mozdulok?

  A választ előre is nagyon szépen köszönöm.

  Tisztelettel Benkő Anita

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Ne haragudjon, mindehhez mennyi idős? Ha fiatal, akkor manuálterápiás kezelés javasolt, ha idős, akkor osteoporosis kivizsgálás, ill. kezelés mellett rendszeres gyógytorna végzése.

 • Tisztelt DR. NŐ! Munkám során egész nap állok-megyek és 4-5 óra után mindkét talpamban égető,…

  Tisztelt DR. NŐ!

  Munkám során egész nap állok-megyek és 4-5 óra után mindkét talpamban égető, zsibbadó kellemetlenséget érzek, ami gondolom a fáradságtól lehet. Ülés közben nem fáj, ha megpihen egy darabig jó, de már két napja a pihentetés után sem akar múlni. Munkás cipőmben van memória habos talpbetét. Mit tanácsol?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Ortopéd műszerésszel kell megfelelő talpbetétet készíttetni, és azt viselni.

 • Tisztelt Doktornő! A lányom pár hónapja küzdött erős lábfájással, izomfeszüléssel, ami az…

  Tisztelt Doktornő!

  A lányom pár hónapja küzdött erős lábfájással, izomfeszüléssel, ami az utóbbi időben, már a járásban is korlátozta és minden testhelyzetben érezte a fájó és feszülő érzést.
  A héten a gerincröntgen semmit nem mutatott ki, ám az MRI vizsgálat szerint ideggyök gyulladása van. Már aznap ⁄10.-én⁄ kórházba utalták és naponta több alkalommal is kap infúziós kezelést és gyógyszereket.

  Ez a betegség számomra fehér folt, még sohasem hallottam róla. Azt szeretném kérdezni, hogy ez a betegség gyógyítható-e véglegesen,mitől gyulladhatott be az ideg és mit lehet tudni a betegség lefolyásáról? A gyógyulás után mire kell fokozottan odafigyelni?

  Sajnos a neten semmi érdemlegeset nem olvastam erről a gyulladásról, sőt az egyik orvosi fórumon a kérdezőnek az válaszolta az orvos, hogy olyan betegség, mint ideggyök gyulladás nem létezik

  Válaszát várva, köszönettel: O.Mara

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Ezt úgy szokás nevezni, hogy isiász. Az a jellemzője, hogy nincs gerincsérv, de valamilyen irritáció miatt a gerinccsatornából kilépő ideggyök vongálódik ⁄steril gyulladás⁄ és ez okoz panaszokat. A kezelése az, amit elkezdtek, majd a fájdalom csökkenése után gerinctorna végzése javasolt.

 • Tisztelt Doktornő!

  25 éves férfiként a következő diagnózist állapították meg: fokozott háti kyphosis, fokozott ágyéki lordosis, asszinmetriás scapula és csípőtípsípőlapát bal oldalon, a sternumon típusos helyen pectus excavatum, thoracolumbálisan scoliosis.
  Dg. st. post.… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Maga felnőtt ember. Amit a serdülőkorban elmulasztottak, nem igen lehet helyrehozni, csak kis mértékben egyensúlyozni. Mindenképpen gyógytorna rendszeres végzése javasolt.

 • Tisztelt Doktor Nő! 27 éves nő vagyok. Tavaly februárban leestem a 3 méter magas padlásunkról…

  Tisztelt Doktor Nő!

  27 éves nő vagyok.
  Tavaly februárban leestem a 3 méter magas padlásunkról a betonra. Nem tompította az esést semmi. Nagyjából a derekamra érkeztem, de pontosan már akkor sem tudtam behatárolni, annyira megijedtem.

  Diagnózisok:
  A váll és a felkar zúzódása
  A mellkas zúzódása
  A térd zúzódása
  A lábszár egyéb részeinek nyílt sebe
  A láb és a boka egyéb felületes sérülése
  A medence és a törzs alsó részének zúzódása

  Akkor annyira fájt mindenem, hogy szinte meg sem tudtam mondani, hol fáj...
  Azóta többször is éreztem már, hogy egy bizonyos ponton fáj a gerincem, szex közben, illetve esetleg másnap, de aztán ahogy jött a fájdalom, úgy el is múlt. November-december tájékán viszont már nem akart múlni, a hátam is egyre sűrűbben fájt.
  Ráfogtuk a hepehupás ágyra, kicseréltük 3 hete, de a fájdalom megmaradt. Hétfőn elmentem orvoshoz.
  Tegnap voltam röntgenen: "A D. I-D.XII. csigolyatestek, nyújtványok ép kontúrral megtartottak. A D.XII - L.I csigolyák közötti rés keskenyebb, a L. I. segmentum felső zárólemeze minimálisan benyomott. A csontszerkezet megtartott. A csigolyaperemek simák. Egyebütt az i. v. rések normális magasságúak.
  D.XII - L.I segmentumok között laposabb, nagy valószínűséggel a fedőlemezt comprimáló discus elváltozás."

  A háziorvosom elmagyarázta, hogy ez mit jelent, és kérdezte, hogy volt-e balesetem. Akkor jutott eszembe a padlásról való esésem. Kaptam egy beutalót az ortopédiára, amire ráírta a beutalás indokához, hogy M4850 (1) Csigolya összeroppanás m.n.o. Ettől megijedtem egy kicsit, mert az olvasottak alapján emiatt többet kellett volna pihennem tavaly... A kérdésem az volna, hogy ez a mostani fájdalom valóban emiatt van-e? Konkrétan a doktor Úr nem mondta, de rákérdeztem, és a nővérke szerint nem nagyon kéne nehezebb dolgokat emelnem. Nekem ez kicsit nehéz, mert ősztől-tavaszig olyan munkát végzek, ahol 2-3 tonnát mozgatunk meg hetente, kézzel, egy emelés 8-20 kg között változik, általában inkább 8-12 a jellemző. Fájdalmat ilyenkor nem érzek, csak ha a földről emelek nehezebb dolgot, de lehajoláskor súly nélkül is fáj.

  Elnézést, ha túl hosszúra sikerült a kérdésem.
  Válaszát előre is köszönöm.
  Tisztelettel: Sz. Mária

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Nagy valószínűséggel az esés következménye az a kis beroppanás, akkor kímélni, rögzíteni illett volna, de már nagyon sok idő eltelt azóta. Ahhoz, hogy pontosabb dg.-hoz jusson a vizsgáló orvosnak az Ön tüneteit is ismerni kell, nemcsak a panaszait, tehát a fizikális vizsgálat mindenképp szükséges. Most már nagy valószínűséggel nem ez okoz tünetet, hanem esetleg kisízületi blokk, amit manuálterápiás kezelés tud oldani. (De csak, ha az ortopéd orvos nem talál elváltozást!!)

 • Kedves Doktornö! Az utóbbi idöben nagyon sok embertöl hallottam, hogy a térdére panaszkodott.…

  Kedves Doktornö! Az utóbbi idöben nagyon sok embertöl hallottam, hogy a térdére panaszkodott. Én még eddig nem tudtam mi is az, de sajnos a 64 év betöltése után most már hetek óta a bal térdem fáj,amit korábban megerőltettem. Sajnos azonban azt tapasztalom, hogy miután fel akarnék állni, nagyon nehezen tudok, mert mintha nem lenne elég erő benne. Az első néhány lépés elég megterhelő, de aztán megyek tovább. Azt érzem, hogy mintha az izmaim is, merevebbek lennének néha. Nem voltam vele orvosnál, mert a fájdalmat ha van jól türöm, de nem tudom ebben a korban természetes ez a tünet? Okozhatja e a túlsúly talán(85 kg vagyok)vagy esetleg lehet komoly háttere? Nem szeretnék orvoshoz menni, ebben a járványos időben, ha tornával, fogyással változna a kellemetlen nehézkes járásom, vagy ebben a korban már várható ezeknek a tüneteknek a megjelenése?
  Türelemmel várom, és megköszönöm a válaszát! Tisztelettel Kati

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Ez egyrészt az életkorral, másrészt a súllyal együtt járó tünet. A combizom erősítéssel, a térd rendszeres átmozgatásával lehet csökkenteni a panaszokat.

 • Tiszteletem Érdeklődni szeretnék tyúkmellel kapcsolatban, mivel a barátnőm nagyon aggódik a…

  Tiszteletem
  Érdeklődni szeretnék tyúkmellel kapcsolatban, mivel a barátnőm nagyon aggódik a kislányáért, aki így született. születése után azt mondták, hogy majd elnovi, ám a kislány most 7 éves kb. 2 hete előrébb esett kicsit a mellkasa, de sem kitüremkedés, sem bemélyedés nincs rajta. Néha panaszolja, hogy fáj neki. Sem fűzőt, sem semmilyen egészségügyi alkalmatosságot nem kaptak, tanácsot sem, és még az orvos sem fogadja őket, mert betegség miatt szünetel ... A kislányon személy szerint láttam, hogy a vállait előre ejti és rá kell szólni, hogy húzza ki magát.
  Kérem szépen írja meg, hogy mire számíthat a kislány egy vizsgálat során, és On szerint mit fognak javasolni. Próbálom nyugtatni a barátnőmet, de tudom, hogy akinek gyermeke van, az ilyen esetben cseppet sem nyugodt. Ugye mindig a legrosszabra számítunk, de ugye ez nem olyan nagy probléma... Vagy mégis? Ennyi idő alatt a gyerekorvos is láthatta volna , ha nagyobb baj van? Vagy ez a betegség idővel változik ? Nem lehet előre semmit mondani, mert a novekedéssel bármi alakulhat? Kérem adjon egy részletesebb választ.

  Nagyon szépen koszonom
  egy aggódó barátnő

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Látatlanban nem tudom, hogy valóban van-e tyúkmelle, vagy "csak" hanyagtartása. A fájdalom nem velejárója, az maximum a hanyagtartás miatti izomkifáradás jele. Tartásjavító torna végzése javasolt. De szükséges a szakorvosi vizsgálat, hogy kiszűrjön nagyobb elváltozásokat.

 • Tisztelt Doktornő! 3 hetes lábközépcsont törésem van V. metatarsus gipsz nélkül. Az lenne…

  Tisztelt Doktornő!

  3 hetes lábközépcsont törésem van V. metatarsus gipsz nélkül. Az lenne a kérdésen ha a csont elmozdulna azt érezném szóval fájna ? Spinális törésről van szó.

  Üdvözlettel: Dóra

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  A rtg. mutatja ki. De nem értem, hogy miért nem rögzítették, hiszen az V. metatarsus teherviselő, klasszikus ellátásban valamilyen módon rögzíteni kell.

 • Tisztelt Doktornő! Biztosan volt már sok furcsa kérdése, elnézést, ha az enyém is az. Létezik,…

  Tisztelt Doktornő!
  Biztosan volt már sok furcsa kérdése, elnézést, ha az enyém is az.
  Létezik, hogy vastagodhat a kulcscsontom nyak felőli vége? Csak az egyik. Akárhogy is nézem valami ilyesmi történt. Kell vele foglalkoznom, ha nem okoz egyébként panaszt?
  Köszönettel: Mária

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Ha semmilyen panasza nincs, és nem rohamosan nő, akkor nem kell vele foglalkozni.

 • Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy lányomnak 10 hónappal ezelőtt elszakadt…

  Tisztelt Doktornő!
  Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy lányomnak 10 hónappal ezelőtt elszakadt az elülső keresztszalagja ( műtét, rehabilitáció jól ment)
  ezek után újra elkezdett kézilabdázni de mostanában előjönnek különböző fájdalmak hol láb térdtől lefelé lezsibbad, hol vizesedik hol szúr elmentünk MR
  vizsgálatra ami azt mutatta, hogy patella kifejezetten magas állású Caton deschamps index 1,5 módosított Insall-Salvati index 2,4
  A patella gerinc alsó részén a hyalinporc kissé egyenletlen más eltérés a régióban nem ábrázolódik jó helyzetben lévő elülső keresztszalag pótlás.
  mindenki azt állítja minden rendben ezek a tünetek szalagpótlás után normális, csak mi nem értjük mitől jönnek ezek a fájdalmak.
  A lányom különböző porcvédőket szed gyógytorna minden nap stb.
  Ön szerint is normálisak ezek a tünetek? és az MR vizsgálat mutat valami komolyabb elváltozást?
  Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel Maya

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Lehet, hogy még nem erősödött meg eléggé a combizomzata, célzott gyakorlatok végzése javasolt. Terheléskor pedig célszerű valamilyen térdvédőt⁄térdrögzítőt viselni egyenlőre.

 • Kedves dr Nő Okozhat-e idegbecsípődés gerinctájékon combban izomgyengeséget? Nem nagyon tudom…

  Kedves dr Nő

  Okozhat-e idegbecsípődés gerinctájékon combban izomgyengeséget? Nem nagyon tudom használni a bal lábam térdtől lefele, nincs benne annyi erő mint a másikban. Azt mondták ismerősők hogy ugy megyek hogy "dobálom a lábam". Ha igen akkor ez hogy orvosolható?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Egész idáig térdsérülésről, ill. térdműtét utáni állapotról írt, most hogyan került elő az idegbecsípődés? Egyébként szakorvosi vizsgálat (ortopéd, vagy neurológiai) szükséges ahhoz, hogy az esetleg meglévő gyöki érintettséget kimutassa, és annak eredménye alapján tud a vizsgáló orvos további tanácsot adni.

 • Tisztelt Doktornő! 8 honapja estem át LCA a térdemmel azt szeretném kérdezni hogy most játszotam…

  Tisztelt Doktornő!

  8 honapja estem át LCA a térdemmel azt szeretném kérdezni hogy most játszotam meccsen és nagyon instabill volt és néha mind ha meg is bicsaklott és rosszul éreztem magam. Másnapra be is dagadt és nagyon sántítok rá és nemtudom ki egyenesíteni a lábam lehet hogy megin elszakadthatot?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Ennek megitéléséhez vissza kellene mennie a kezelőorvosához.

 • Tisztelt Doktorno!! 33eves vagyok,neha derekfajos de semmi komoly, most karacsony ota faj a…

  Tisztelt Doktorno!!
  33eves vagyok,neha derekfajos de semmi komoly, most karacsony ota faj a derekam ami az utolso masfel hetben rosszabodott. Reggel v piheno utan nem erzek semmit, de kb 10 perc seta, mozgas utan elviselhetetlen fajdalmat erzek barmilyen mozgasnal! Enyhitheto vmivel a fajdalom v keressek fel egy szakorvost? Koszonom

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Célszerű lenne felkeresnie szakorvost, mert szükséges a fizikális vizsgálat. De lehet, hogy statikai oka is van a panaszainak, ennek "orvoslására" betét viselése javasolt.

 • Kedves Doktornő! Tietze szindrómát állapítottak meg nálam. Két hétig szedtem az aflamint, amit…

  Kedves Doktornő!
  Tietze szindrómát állapítottak meg nálam. Két hétig szedtem az aflamint, amit felírtak. Elég jól elmúlt a duzzanat és a fájdalom is. Tegnap vettem be az utolsó szem gyógyszert, de ma már sokkal erősebb a fájdalom. Ez normális? El fog múlni magától is, mert túl sok gyógyszert sem szeretnék szedni?
  Köszönöm válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Lehet a háttérben borda, vagy kisízületi blokk. Manuálterápiás kezelés segíthet.

 • Tisztelt Doktornő! 71éves nő vagyok. Évek óta bajlódom ízületi problémákkal. Különböző kezelésekkel…

  Tisztelt Doktornő!
  71éves nő vagyok. Évek óta bajlódom ízületi problémákkal. Különböző kezelésekkel eddig ez elviselhető volt.
  Egy hónapja azonban iszonyatosan elkezdett fájni a jobb térdem, valami mardosó, hasogató fájás, mely a csípő és sípcsontomig átsugárzott. De olyan erősen, ami szinte kibírhatatlan volt éjjel-nappal. Külsőleg semmi elváltozás nem látható, nem dagadt, nem piros.
  A háziorvos Kataflam-ot, Fastum gélt, különböző fájdalomcsillapítókat és kamillás borogatást javasolt, és beutalt reumatológiára.
  Azóta valamit enyhült a fájdalom, de még mindig erősen fáj.
  A röntgen nagyon súlyos kopást mutatott ki, a reumatológus vízi tornát, súlyfürdőt írt, és Hialuron kapszulát javasolt, amit pár napja kezdtem el.
  Kb. 5 napja a combom belső része is fáj a térd fölött, főleg nyomásra. Ez kissé égető, bizsergő fájás.
  Azt nem értem, ha csak kopás, miért független a fájdalom a mozgástól?
  Köszönöm válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Lehet ér, vagy ideg eredetű fájdalom, célszerű lenne ismét megmutatnia a háziorvosának.

 • szép estét doktornő az lenne a kérdésem , hogy mitől lehet Őn szerint ,azaz 2 napja egyik…

  szép estét doktornő

  az lenne a kérdésem , hogy mitől lehet Őn szerint ,azaz 2 napja egyik pillanatról a másikra megfájdult a sarkam csontja nem a talpamon hanem hátul . 38 éves vagyok porckopásaim vannak a nyakamban gerincemben most megyek majd reumatologiara nemsokára azok miatt de a sarkam eddig sosem fájt most meg olyan ha lépek mintha fel lenne törve és minden lépésnél fájna ha hozzáér a cipő , cipő nélkül nem áj annyira a lépés .
  Tudok sarokra állni es lábujhegyre is .
  Lenne ötlete mi történhetet ? köszönöm

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Lehet, hogy megnyomta valamelyik cipő a sarkát, figyelje meg, hogy melyik, és átmenetileg ne viselje azt. Később vegyen szilikon sarokvédőt a cipőjébe.

 • Csak az érdekesség kedvéért, itt látható az a bizonyos terpeszpelus ami felől érdeklödtem. www.spreizhosen.de

  Csak az érdekesség kedvéért, itt látható az a bizonyos terpeszpelus ami felől érdeklödtem.
  www.spreizhosen.de

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Köszönöm szépen. Mint mondtam, a következő kontroll vizsgálat fogja megmutatni, hogyan tovább.

 • Tisztelt Doktornő! 27 éves vagyok. Gitárosként dolgozom, külföldön. Tegnap 6 órát kellett…

  Tisztelt Doktornő!

  27 éves vagyok. Gitárosként dolgozom, külföldön. Tegnap 6 órát kellett játszanom (ami nem ritka) és az utolsó 10 percben a kisujjam begyébe hirtelen erősen, egy helyen szúró érzés jelentkezett, ami azóta sem múlt el. A fájdalom csak akkor jelentkezik, ha finoman hozzáérek, mozgatáskor vagy erős nyomáskor egyáltalán nem. Mivel az ujjaimból élek, megijedtem. Mi lehet ez? Mitől múlhat el? Tudtommal az ínhüvelygyulladásnak más tünetei vannak.

  Válaszát előre is nagyon köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Lehet, hogy egy kis ér pattant meg a terhelés mellett. Jegelje, vagy borogassa, kenje fájdalomcsillapító kenőccsel, idővel megszűnik.

 • Tisztelt doktornő! Bokaszalag sérülés ért 6 hete. El kellett volna hagynom a rögzítést aero…

  Tisztelt doktornő!
  Bokaszalag sérülés ért 6 hete. El kellett volna hagynom a rögzítést aero valami párnás rögzítő. Mikor voltam kontrollon 2 hete mondta az orvos most mar el kell hagyni gyógytorna mellett. De a rehab. Osztalyon ahova küldtek a héten voltam csak mivel akkorra volt időpont a gyógytornara meg csak febr. Utolso heteben van időpont! Mit tegyek? Én úgy érzem nem tudom elhagyni a bokarögzítőt. Fáj a lábam és nélküle nem érzem biztonsagban magam éles fajdalmakat érzek lépéskor főleg lpcsőn. Mit javasol?
  Tisztelettel Laura

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Ha fáj, akkor még viselje a rögzítőt.

Szerző

Dr. Andrássy Ilona

ortopéd orvos, terapeuta

Kérdezz ingyen