A betegek kérdései (10653)

  • Kedves Doktornő!Írtam már Önnek!Még lenne kérdésem!Ugye írtam hogy olyan bizsergő érzést érzek…

    Kedves Doktornő!Írtam már Önnek!Még lenne kérdésem!Ugye írtam hogy olyan bizsergő érzést érzek a karomba.Ma bekentek fastum gél kenőccsel és egy idő után az ujjaim elkeztek egy kicsit rángani,ami abba maradt egy idő után.Ez lehet attól vagy másnak a tünete?Illetve még erről a kéz bizsergésről annyit hogy az éjszaka már rosszabb volt,és ilyenkor akárhova teszem a kezem sehol nem jó.Mitől van ez?Mit csináljak vele?Ez idegi dolog?Köszönöm válaszát!Üdv:Timi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Kedves Timi! Lehet általános szalaglazasága, ami az éjszakai pihenéskor, az izmok ellazulása mellett okozhat ilyen tüneteket, gyógytorna segít.

  • Tisztelt Doktor Nő! Kisfiam 22hónapos. 13hónaposan kezdett el járni. Nemrég észrevettük hogy…

    Tisztelt Doktor Nő!
    Kisfiam 22hónapos. 13hónaposan kezdett el járni. Nemrég észrevettük hogy járás közben a lábfejét befelé fordítja, ùgy megy. Ezt kinőheti, mit lehet tenni?
    Válaszát előre is köszönöm.
    Üdvözlettel: Viktória.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Kedves Viktória! Idővel ki fogja nőni.

  • Tisztelt Dr Nő!Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz,hogy választ kapjak végre.A betegségeim a következő,elsődleges…

    Tisztelt Dr Nő!Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz,hogy választ kapjak végre.A betegségeim a következő,elsődleges térdizületi artósis,Clll-lV protusio disci polydiscopathya,intervertebrális discus rendellenesség.,ehez társul még kézzsibbadás lábfájdalom reggeli ujj merevség lassan már a séta is nehezemre esik.köszönöm válaszát.
    Nyaki gerinc mr-i vizsgálaton voltam,ennek az eredménye:A nyaki lordisos ive kiegyenesedett.A nyaki discusok jeladása mérsékelt vizveszteségre utalóan csökkent.A C lll-lV .discuson széles alapú bal oldali tulsúlyt mutató körülirt protusio látható mely a durazsákon benyomatot okoz és szűkiti a baloldali foramen eredését.
    Vélemény:polydiscopathia Clll-lV prostusio disci.Köszönöm válaszát.
    Tisztelettel:Mária

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Kedves Mária!
    (Sajnálom, de csak egyedül vagyok...)
    Azt látom, hogy diagnózisokkal már jól ellátták, de nem tudom, hogy kezelést kapott-e? Fizioterápiás kezelés, gyógytorna (nyaki, háti, valamint térdizületi) végzése szükséges lenne ahhoz, hogy ne csak a diagnózisok szaporodjanak, hanem a tünetek is megszűnjenek.

  • Kedves Doktornő!
    Hat éve leestem a buszról rá a bal térdemre, amely azóta is problémákat okoz. Több kezelést kaptam, majd egy rövid ideig szedtem a Feldene nevű gyógyszert. Két Condrosulf kúra között szedtem a Proenzit, utóbbi úgy éreztem , hogy sokkal többet használt, mint a felírt Condrosulf.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Mivel így nem lehet belelátni az izületbe, és Önnek panaszai vannak, érdemes az arthroszkopos műtétet elvégezni.

  • Üdvözlöm Doktor Nő! 33 hetes kismama vagyok!kb 20 hetesen kezdődött h nagyon fájni kezdett a…

    Üdvözlöm Doktor Nő!
    33 hetes kismama vagyok!kb 20 hetesen kezdődött h nagyon fájni kezdett a szemèremcsontom!Ez olyan szinten felerősödött mára h már aggasztó és elviselhetetlen!Hanyatt fekve,átfordulva a másik felemre,iszonyatosan fáj,ill mára már ha sètálok is nagyon fáj,lehajoláskor ugyszintèn!Lehetséges h elmozdulás történt a szeméremcsontok között?Elmennèk vizsgálatra Önhöz,csak h megtudja mondani h mi a diagnózis..Egyik ismerős kismamának is hasonló problémája volt,és sajnos szülès után járókerettel kellett menni +valami csípő övet is kapott ,mivel olyan mértékű elcsúszás volt,ès hónapokig lábadozott!ElszeretnéM ezt kerûlni,ha tènyleg nálam is erről az elmozdulàsról van szó!Várom válaszát ès az elérhetőségét ahol feltudom keresni Önt mihamarabb!Szép estét

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A panaszai oka lehet a hormonális változás alakulása, a szalagok felkészülése a szüléshez szükséges lazuláshoz. Kellene gyakorolnia a kismama tornát, ami a has, a gerinc és a medencefenék izmainak erősítését is elősegíti. Figyeljen arra, hogy a cipője megfelelő legyen, akár betét viselése is javasolt, hogy a statikai terhelés csökkenjen.

  • Tisztelt Doktornő! 3 honapja mütötek elülső keresztszalag szakadásra saját izmombol pótolták. Azt…

    Tisztelt Doktornő!

    3 honapja mütötek elülső keresztszalag szakadásra saját izmombol pótolták.
    Azt szeretném kérdezni hogy egy nap mennyit lehet tornázni hány percig lehet erőltetni és miért kattog egyet a térdem amikor hajlitom be teljesen hogy lehetne megszüntetni azt ?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Erre a kérdésére a kezelőorvosától kellene megkapnia a választ. Ő tudja, hogy amit operált, hogyan és mennyire terhelhető.

  • Tisztelt Dr-Nő! 29 éves
    egy gyermekes
    édesanya vagyok. Azzal
    a problémával fordulok
    önhöz, hogy kb. 2
    hónapja bizsergő érzést
    érzek a bal ujjaim
    végében és időnként a
    tenyeremben mely a
    csuklóig terjed, kezem
    ettől nem erőtlen,Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Inkább neurológushoz kellene fordulnia, nem ismerek erre jellemző ortopéd betegséget.

  • Kedves Doktornő!Mostanába a bal karomat nehéznek érzem,és néha a bal lábamat is.Éjszaka olyan…

    Kedves Doktornő!Mostanába a bal karomat nehéznek érzem,és néha a bal lábamat is.Éjszaka olyan fura zsiborgást érzek a lábaimba hol a balba hol a jobba meg néha a bal karomba is!Mitől lehetnek ezek a tünetek!Szoktam inni magnéziumot de mégis megvannak ezek!Több mint 1éve szültem,előtte nem voltak ilyen panaszaim.A hátam,a lapockám környéke is fájdogál,a testartásom se a pont megfelelő.Lehet ezek miatt is az hogy sokat szédülök és fáj a fejem?Köszönöm válaszát!Üdv:Timi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Kedves Timi! Valószínűleg nem ártana egy megfelelő, rendszeres gyógytorna végzése, hogy az izmait, izületeit egyensúlyba hozza ismét, ezzel a panaszai megszűnhetnek.

  • Kedves Doktor nő!
    Kérem válaszát,63 éves nő beteg vagyok.Állandó éles fájdalom van a lábaimban.Teljesen mindegy nyugalmi helyzet,vagy menés.A két térdem
    nagyon fáj,a röntgen porc kopást mutatott.A kapott fájdalom csillapitó semmit
    nem használt.Kértem egy másik ortopédiára… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Kedves Katalin! Biztos, hogy vannak kopásos tünetei, emiatt fájhat mindkét térde, de vizsgálat nélkül én nem tudom megmondani, hogy valóban van-e porcleválása, ennek megitélését a vizsgáló orvosára… Még több

  • Kedves Doktornő! 76 éves vagyok, eddig aktív háziasszony és kertészkedő életet éltem. Kb. egy…

    Kedves Doktornő!
    76 éves vagyok, eddig aktív háziasszony és kertészkedő életet éltem. Kb. egy hónapja, reggel úgy ébredtem, hogy a nyakam, a derekam merevsége miatt alig bírtam megmozdulni. Az ágyban tornáztattam a tagjaimat, és állapotom jobb lett, fel tudtam kelni. A helyzet azonban állandósult, a fájdalmak miatt, reggel nem tudok kikelni az ágyból, sőt aludni sem tudok.
    Ha nincs bennem fájdalomcsillapító, nem tudok ülni, menni, lehajolni, még a cipőmet sem tudom felhúzni, nem tudom a karjaimat emelni.
    Nyakamtól a talpig mindenem fáj, különösen a jobb kezem, ami zsibbad is, erőtlen. Esetenként, ha valamit meg akarok fogni, olyan mintha áram ütne meg. A kialvatlanságtól és az állandósult fájdalomtól folyton fáradtnak érzem magam. Fizikai állapotom erősen leromlott, 5 kilót fogytam. Mozgásom lelassult, a nap legnagyobb részében, aktivitásom a töredékére csökkent.
    Időnként a lágyékomból (kisugároz a végbéli és gát tájékára) kiinduló fájdalmat érzek, ami a combomban folytatódik, szinte egész a lábujjakig.
    Estefelé már rettegek az éjszakáktól, hogy megint nem fogok tudni aludni, és kezdődik elölről minden.
    Ha nem szedek fájdalomcsillapítót, akkor teljesen magatehetetlen vagyok, semmit nem tudok egyedül csinálni.
    Jártam ortopédusnál, aki fájdalomcsillapítót írt fel és rendelt 5 infúziós kezelést, amit a háziorvosom adott be. Amikor az infúziókat megkaptam, könnyebben éreztem magamat. Jelenleg a - kezelések ellenére - az állapotom változatlan, szinte magatehetetlen vagyok.
    Az egészségügy jelenlegi helyzetében, a vizsgálatokra való várakozási hossza miatt, a helyzetemet reménytelennek érzem.
    Azt gondolom, ha megfelelő specialistához kerülnék, talán még lenne remény a gyógyulásra, vagy az elviselhető fájdalommal járó, de aktív életre.
    Nagy segítség lenne, ha tanácsot kapnék milyen típusú betegségre specializálódott orvost keressek fel. Esetleg van- e Budapesten vagy környékén olyan magánklinika, ahol hónapokig tartó várakozási idő nélkül tudnák a betegségem okát kideríteni.
    Tisztelettel és köszönettel: Katalin

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Kedves Katalin! Nem tartom lehetetlennek, hogy csontritkulás okozta tünetei vannak. első lépésként el kellene kezdenie kálcium és D. vitamin (pl. Béres Calcivid) tartalmú táplálékkiegészítőt szedni. Éjszakára érdemes a fájdalomcsillapító, izomlazító bevétele, de minél hamarabb osteoporosis ambulanciára kellene eljutnia.

  • Tisztelt doktornő !! 52 -éves vagyok,a következő kérdéssel fordulok önhöz :Már 8 holnapja combnyaktörésem volt ,megműtöttek (csavar szeggel ) nem tudok csak 1 járó pálcával járni.,benn pedig anélkül is tudok járni ,de bicegve azt mondták az orvosaim ,hogy nincs meg rövidülve a lábam s még sem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Részesült-e gyógytorna kezelésben? Mert anélkül, csak önmagában, nehezen fog tudni szépen járni. Mindenképpen szükség van a járásgyakorlatokra, mert az izmok erősítése nélkül nincs meg az a stabilitás,… Még több

  • Tisztelt Doktornő!
    A problémám a következő!
    Az utóbbi időkben megmagyarázhatatlan égő érzést tapasztalok a bal lábfejem felső,külső részén,egészen a. bokámig!
    Külső elváltozást nem találtam,ami esetleg sérülésre vagy lábgombára utalna!
    A nyáron úgy gondoltam hogy talán… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Ez megint egy olyan kérdés, amire fizikális vizsgálat nélkül nem lehet válaszolni. A gerincsérv mellett idegi tünetek szólhatnak, a cukorbetegséget labor vizsgálattal lehet kiszűrni,....

  • Igaz hogy a termélvizet nem ftőtlenitik mert akkor elvesztene gyogyhatasat???

    Igaz hogy a termélvizet nem ftőtlenitik mert akkor elvesztene gyogyhatasat???

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Nem vagyok gyógyfürdőspecialista, nem tudom.

  • Üdvözlőm.Nekem olyan problémám van,hogy volt 1ugymond középsérvem,ez egyszer el múlott.2év után…

    Üdvözlőm.Nekem olyan problémám van,hogy volt 1ugymond középsérvem,ez egyszer el múlott.2év után megint el kezdett fájni a derekam,zsibbadt a bal lábam.Az is el múlott,most már az egész far csontom fáj,ilyenkor mi a teendő,vagy mi lehet ez?Előre is köszönöm a válaszát.Tisztelettel N.Zsolt.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Meg kellene mutassa szakorvosnak, mert vizsgálat nélkül nem fog tudni választ kapni a kérdésére.

  • Kedves Doktornő! Kb. 3 napja észrevettem, hogy zárt cipőben (olyan cipőben, ami eddig egyáltalán…

    Kedves Doktornő!
    Kb. 3 napja észrevettem, hogy zárt cipőben (olyan cipőben, ami eddig egyáltalán nem okozott panaszt) egyre jobban fáj a bal lában nagyujja.
    Az imént látom, kicsit meg is duzzadt, meleg tapintatú és néha lüktet is, s ha hozzáérek igen fájdalmas.
    A körmöm pedig úgy néz ki, mintha le akarna válni - még csak pár mm-t.
    Mi lehet a gond? Lábgomba, körömproblémám még sosem volt.
    Köszönöm válaszát: Zsuzsanna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Lehet gyulladás a háttérben, ki kell vizsgálni.

  • Tisztelt Doktornő! Deréki-keresztcsonti fájdalommal fordultam orvoshoz. A röntgen lelet az…

    Tisztelt Doktornő!

    Deréki-keresztcsonti fájdalommal fordultam orvoshoz. A röntgen lelet az alábbiakat tartalmazza, kérem, segítsen az értelmezésében:

    "Az ágyéki hajlat és a medencedőlés fokozottabb. A porcrések nem szűkebbek. Peremfelrakódások nincsenek. Az S.I. csigolyán spina bifida van."

    Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!
    Anikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Önmagában a rtg nem magyarázza a panaszait, lehet inkább izom eredetű a derékfájása. Gyógytorna, fizioterápiás kezelés javasolt.

  • Tisztelt Doktornő! Esés következtében egy sérülést szenvedtem el, ami után a következő leletet…

    Tisztelt Doktornő!
    Esés következtében egy sérülést szenvedtem el, ami után a következő leletet és véleményt kaptam: A kétirányú háti-ágyéki röntgenlelet szerint az ágyéki I. csigolya összenyomatátos törése gyakorlatilag átépült, a mellső testmagasság kb. 7 mm-rel kisebb, az ágyéki V. csigolya csuszamlása és a hasadás változatlanul ábrázolódik. Vélemény: A képalkotó vizsgálatok fejlődési rendellenességként értékelhető ágyéki V. csigolyacsuszamlást és hasadást is kimutattak. A sérülések együttes gyógytartama - tekintettel a csonttörésre - 8 napon túli, a tényleges gyógytartam kb. 3 hónap azzal, hogy az ágyéki gerinc mérsékelt fokú mozgáskorlátozottsága miatt a gerinctörés maradandó fogyatékossággal gyógyult, súlyos egészségromlás kialakulása nem igazolható.
    KÉRDÉSEM: Nem teljesen egyértelmű számomra a "gerinctörés maradandó fogyatékossággal gyógyult" megnevezés. Mit jelent, hogy maradandó? Mennyire súlyos? Ez fog engem valamiben gátolni? Az I. és V. csigolya között van összefüggés?
    Előre is köszönöm válaszát: Katalin

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Gondolom a véleményt igazságügyi orvosszakértői vizsgálat keretében adták ki, általában akkor kell ilyen meghatározást alkalmazni.
    Hogy ez mennyire súlyos, a későbbiekben az Ön terhelhetőségében milyen eltérést okoz, nem tudom megmondani.
    Annyi az összefüggés, hogy ugyanannak a gerincoszlopnak a része.

  • Tisztelt. A nyakam már régota ropog és pár napja tompa fájdalmat érzek a tarkom környékén…

    Tisztelt.

    A nyakam már régota ropog és pár napja tompa fájdalmat érzek a tarkom környékén és szédülök is. Lehet ez a ropogástól?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Látatlanban nem tudom megmondani. Kellene vizsgálat, hogy van-e meszesedés a nyakcsigolyáján, neurológiai vizsgálat, hogy mi okozza a szédülését, ill. gyógytorna végzése javasolt.

  • Kedves doktornő! Olyan problémával fordulok önhöz,hogy 172 cm magas voltam most vagyok 160 cm…

    Kedves doktornő! Olyan problémával fordulok önhöz,hogy 172 cm magas voltam most vagyok 160 cm a házi orvosomnak jeleztem ezt a problémát de nem mondott rá semmit és nem is küldött sehova.Mit tehetnék ellene mert iszonyú fájdalmaim vannak és már nem bírom elviselni!!!!! Nem szeretnék nyomorék lenni.38 éves vagyok és már több éve küszködök ezzel de már sokszor az idegeimre megy,hogy egyszerűen tehetetlen vagyok.Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Ez a 12 cm-es magasságcsökkenés nagyon nem érthető!!! Valami nagyon nagy bajnak kell lennie, ha 38 évesen ekkora eltérés alakult ki. Ortopéd, vagy reumatológiai szakvizsgálat és kivizsgálás javasolt.

  • Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy meszes boka ízületre van e valami szer. Nagyon…

    Tisztelt Doktornő!

    Szeretném megkérdezni, hogy meszes boka ízületre van e valami szer. Nagyon fáj mindkét lábam és néha úgy érzem, hogy lassan már menni sem tudok. Köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A panaszainak valószínüleg statikai oka van. Kellene csináltatnia egy megfelelő betétet, és rendszeresen tornáztatnia a lábát.

Szerző

Dr. Andrássy Ilona

ortopéd orvos, terapeuta