A betegek kérdései (10586)

  • 6 hónappal ezelőtt félreléptem(kifele ment a lábam), de csak 4 hónap után derült ki,hogy törés a…

    6 hónappal ezelőtt félreléptem(kifele ment a lábam), de csak 4 hónap után derült ki,hogy törés
    a félrelépés után ropogott a bokám ha ráereszkedtem a lábamra, de ez 2 hét alatt elmúlt, és a lábam is a törött csont körül csak nagy megerőltetésre fájt(pl. foci).Aztán vagy 2 hónap alatt mondhatni teljesen elmúlt a fájdalom, de rá vagy 1 hónapra el kezdtem keményebben és gyakrabban erőltetni, igy egyre jobban fájt és végül elmentünk az orvoshoz, ahol kiderült, hogy törés.
    Gipszbe nem rakták, de otthon kell pihentetnem 3 hónapig. A jobb lábamnál a 2. lábközépcsontom(metatarsus) van eltörve. A röntgen előtt törött lábbal sportoltam(nem tudtam,hogy törött) és a csontom szerencsére igy sem mozdult el és a lábam nem is dagadt meg. Pár nappal azután, hogy kiderült, hogy eltört egy csont, elmentünk egy másik orvoshoz, készitettek még egy röntgent és azt mondta az orvos, hogy talán van valami gyulladás ott, ezen kivül túl nagy a kivágás a lábamnál, igy adott egy szilikonos talpbetétet, amit egy hét hordása után levettem, mert fájt tőle a lábam. Most,vagy 2 hónap pihentetés után még mindig fáj a lábam egy nagyobb séta után, néha úgy érzem,mintha buborékolna ott a csont.
    6 évvel ezelőtt is félreléptem, akkor pihentettem vagy 4 hónapig a lábamat,de röntgen nem készült és azóta többször is megtörtént, hogy egy kisebb félrelépés után vagy ha rosszul rúgtam el a labdát, nagyon megfájdult,mindig ugyanott, DE kb. 4 nap pihentetés után már nem fájt. A 6 hónappal ezelőtti félrelépés is elég hamar múlt, de nagyobb megeröltetésnél még mindig fájt.
    A sós viz segit neki?Ezen kivül jobb ha keveset járok rajta vagy inkább többet kéne mosgassam és tornásztassam?Amúgy 16 éves fiú vagyok.
    A 2 hónapos röntgen képek a következő linkeken elérhetőek.
    http:⁄⁄imageshack.us⁄f⁄534⁄h7zo.png⁄
    http:⁄⁄imageshack.us⁄f⁄829⁄5eqa.png⁄
    http:⁄⁄imageshack.us⁄f⁄821⁄82dp.png⁄
    http:⁄⁄imageshack.us⁄f⁄708⁄wc9r.png⁄
    Ezek pedig a lábfejem képei(a jobb lábam a sérült):
    http:⁄⁄imageshack.us⁄f⁄90⁄o01u.jpg⁄
    http:⁄⁄imageshack.us⁄f⁄534⁄95yc.jpg⁄
    http:⁄⁄imageshack.us⁄f⁄401⁄dvmf.jpg⁄
    Köszönöm előre is a segitségét!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Nem látom biztosan, hogy ez valóban törés. De a panaszok miatt célszerű átmenetileg kímélni, és betétet viselni, majd a láb, boka izületeket tornával erősíteni. Ehhez gyógytornász segítsége lenne szüksége.

  • Tisztelt Doktornö!Az lenne a problémám,hogy 6 napja mütötték a térdem,arthroscopiás mütét volt,chondrectomiát…

    Tisztelt Doktornö!Az lenne a problémám,hogy 6 napja mütötték a térdem,arthroscopiás mütét volt,chondrectomiát végeztek,járkálok,de estére annyira megdagad a vádlim,és olyan mintha szétakarna szakadni annyira fáj és kemény,mitöl lehet ez?köszönöm válaszát ,Reni

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A kezelőorvosával kellene megbeszélnie, de sajnos ez még a műtéttel együttjárhat. Kímélet javasolt.

  • Tisztelt Doktornő! Édesanyámnak kb. 2 hete naponta többször megrogyik a térde járás közben.…

    Tisztelt Doktornő!
    Édesanyámnak kb. 2 hete naponta többször megrogyik a térde járás közben. Utána fájdalomra panaszkodik. Szedi a Proenzi tablettát kúraszerűen. Ultrahangozva volt a térde, azt mondták nincs benne kopás.
    Mi lehet akkor az oka? És milyen kezelést javasol?
    Válaszát előre is köszönöm.
    Ildikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Izomgyengeség lehet az oka, combizom erősítő gyakorlatokat kellene végeznie.

  • Tisztelt doktornő! Kb másfél hónapja a buszra léptem fel. A bal térdemben és a combomban elől…

    Tisztelt doktornő!
    Kb másfél hónapja a buszra léptem fel. A bal térdemben és a combomban elől erős fájdalmat éreztem, s ezzel együtt a fenekem bal oldalán is erős, de éles fájdalom ért. Pihentettem, mert gondoltam, hogy meghúzódott, később a nyaralásom alatt elmentem orvoshoz, Ő idegbecsípődést állapított meg, felírt Apranax és Tramadolor gyógyszert, de semmit nem használt. Amióta ez történt, a fenekem bal hátsó része rettentően fáj, állni szinte nem tudok, kb 50 méter gyaloglás után csillagokat látok a fájdalomtól, vagy le kell ülnöm, de legalább is leguggolnom. Járás közben a bal lábfejemet odavágom a járdához, nagyot csattan. Mi lehet az ok? Lehet esetleg izomszakadás?
    Üdvözlettel:
    gubanc

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Lehet gerincsérve, mielőbb szakorvosi vizsgálat javasolt.

  • Tisztelt Főorvosnő ! Férjem 44 éves. Kb. 2 éve jelentkeztek térd-, csípő-, csukló fájdalmai,…

    Tisztelt Főorvosnő !
    Férjem 44 éves. Kb. 2 éve jelentkeztek térd-, csípő-, csukló fájdalmai, amire kúraszerűen szedett MSM, glukozamin, kondroitin tartalmú étrendkiegészítőket, amik eddig segítettek is. Most kb. 1 hónapja szed ilyet és nem múlnak a panaszai, egész nap érzi a fájdalmakat. Kérem adjon tanácsot mitévők legyünk.
    Még lenne egy kérdésem, tudom hogy a stressz sok minden betegséget előhoz, erre hatással lehet ? Köszönöm válaszát: Ilona

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Meg kellene mutassa szakorvosnak, mert több minen állhat a háttérben, de csak a vizsgálat vezethet eredményre.

  • Kedves Doktornő! 24 éves nő vagyok. Az elmúlt fél évben időnként fájdalmat érzek a lábfejem belső…

    Kedves Doktornő! 24 éves nő vagyok. Az elmúlt fél évben időnként fájdalmat érzek a lábfejem belső oldalán, a boka alatt, ami a talpam felé is sugárzik. A fájdalom nyomásra, illetve lépéskor érezhető, estére felerősödik, de pihentetéssel elmúlik. Az elmúlt néhány napban azonban a fájdalmat egész nap érzem, a pihentetéssel csak tompul, teljesen nem szűnik meg. Nem sportolok, ülő munkát végzek, csak gyalogolni szoktam sokat. Csak lapos talpú cipőt hordok, amikor először jelentkezett a fájdalom, észrevettem, hogy a legtöbb cipőmben befelé dől a bokám, így vettem talpbetétet. Nyáron azonban folyamatosan lapos talpú bőrpapucsot hordok, amiben a betétet nem tudom rögzíteni. Amikor a fájdalom jelentkezik, úgy próbálom kímélni a lábam, hogy a talpam külső felén járok, ami átmenetileg segít, de hosszú távon megterhelő. A magasabb sarkú cipő, valamilyen krém, masszázs segíthet esetleg? Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Először is meg kellene vizsgáltatnia magát. Ha valóban statikai oka van a panaszainak, akkor sajnos csak a betét viselése (és lábtorna) segít. Meg kellene bróbálnia időnként olyan cipőt is viselni, amibe bele lehet tenni a betétet. A külső talpélen járás nem segít.

  • Tisztelt Doktornő! Körülbelül másfél hete, a szabadságom alatt, egy aquaparkban történ egy…

    Tisztelt Doktornő!

    Körülbelül másfél hete, a szabadságom alatt, egy aquaparkban történ egy kis baleset: barátnőmmel csúsztunk le a versenycsúszdán, Ő ért e másodikként és a vízben a fejemre, illetve nyakamra esett. Megnézettük az ottani strandorvossal, aki azt mondta, hogy valószínűleg csak rándulás, vagy húzódás és kenegessük Flector géllel
    Körülbelül 1 hétig kenegettük, de a vége felé már nem javult semmit. Leginkább a szélsőséges feji helyzetekben, oldalirányban és előre, hátra irányban fáj a csukjaizom, illetve a gerincem a csukjaizommal egyvonalban, illetve a lapockám aljánál lévő csigolyánál.
    Azt szeretném megtudni, hogy ez tényleg csak húzódás⁄rándulás és ilyen lassan jön renbe, ha nem tudom kellőképpen pihentetni, vagy egyéb probléma is lehet és mindenképpen meg kellene nézetnem szakorvossal?

    Üdvözlettel:
    Attila

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Meg kellene nézesse. Ha nem találnak komolyabb eltérést, akkor manuálterápiás kezelés segít (de előtte ki kell zárni a komolyabb sérülés lehetőségét).

  • Kismama ízületi gyulladása címmel írtam Önnek szombaton , és nagyon köszönöm a válaszát!! Mindenképpen…

    Kismama ízületi gyulladása címmel írtam Önnek szombaton , és nagyon köszönöm a válaszát!! Mindenképpen felkeresek egy gyógytornászt a hét folyamán!!
    Még annyit kérdeznék Öntől, hogy a doktornő ajánlja-e azt, ha elmennék úszni heti 2 alkalommal? Vagy inkább ezt a gyógytornásszal beszéljem meg, hogy ő mit javasol?
    Mindenek előtt az Ön szakmai véleményére vártam, mert nem akarok önfejűen nekiindulni semmilyen kezelésnek!
    Köszönöm válaszát, hogy így munka mellett is ismeretlenül foglalkozik a problémámmal!
    Hálás köszönettel:
    V.né Márti

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Szerintem elmehet úszni, de tekintettel a terhesség idejére, vigyázzon, milyen minőségű vízben úszik.
    Szívesen

  • Tisztelt Doktornő! Június közepén egy nehéz gurulós kocsit ráhúztam véletlenül ráhúztam a jobb…

    Tisztelt Doktornő!
    Június közepén egy nehéz gurulós kocsit ráhúztam véletlenül ráhúztam a jobb vádlim-bokám részére. Alig tudtam ráállni, estére bedagadt, lila lett és pipába húzni a lábamat sem tudtam. Azóta jegeltem, feketenadálytő krémmel kentem, a lila folt elmúlt, de még mindig van ott egy duzzanat (8 hetes már a sérülés) és az Achilles-ínamon van egy csomó, ami nyomásra érzékeny (óvatosan hozzá lehet érni, de zokni ha felér addig már nem tudom hordani) és néha nagyon megfájdul. Ha egyenetlen talajon megyek, vagy lépcsőzök még jobban fáj, néha hátra kell húznom a lábfejemet és pattan egyet az ín. Mennyi idő a gyógyulása egy ilyen sérülésnek? Van értelme most elmenni orvoshoz? Úgy érzem, hogy az achilles-ínam nem akar gyógyulni és az a csomó is aggaszt.

    Köszönettel,
    Petra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Úgy gondolom, hogy akkor, azonnal kellett volna orvoshoz fordulnia, mert lehet, hogy inszakadása volt. Még most sem késő megmutatni, mert, ha valóban inszakadás, akkor műtéti megoldás szükséges.

  • Kedves Doktorno ! Kerem elnezeset, hogy igy levelben kerdezek Ontol. En NJ-ben elek, USA-ban,…

    Kedves Doktorno !

    Kerem elnezeset, hogy igy levelben kerdezek Ontol.

    En NJ-ben elek, USA-ban, Cortison injekciot egy ember hanyszor kaphat? Nekem rettenetes Orthopediai problemaim vannak. A balvallamat emelni nem tudom, az ujjaim kezdenek nem ugy dolgozni ahogyan kellene, a terdeim is odavannak. Teljesen kikeszulok igy lelkileg.
    Rewttenetes fajdalmaim vannak.
    Cortizon injekciot a 3 ev alatt 3-szor kaptam, lab kez. vallba majusban de nem hasznalt. Lehet hogy nem jo helyre adta a doktorno, mivel o nem orthoped doktor.
    Kerem valaszoljon ha teheti.
    Koszonettel Maria Gal.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Mivel szteroidról van szó, évente maximum 2x (ha szükséges 3-3 injekció 1-1 hét eltéréssel). De nem kellene az inj.-ra hagytkozni, gyógytorna végzése javíthat.

  • Keresztszalagomat pótolták februárban, most a 6. hónapban vagyok de még nem tudom teljesen kinyújtani…

    Keresztszalagomat pótolták februárban, most a 6. hónapban vagyok de még nem tudom teljesen kinyújtani a lábam. Az orvos aki műtött az utolsó controllvizsgálatról úgy engedett haza hogy terhelhetem a térdem és majd kinyúlik. De nem igen akar nyúlni. Mit lehet ilyen esetben csinálni? Illetve lehet-e csinálni valamit?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Kérje gyógytornász segítségét.

  • Tisztelt doktornő! Ma reggel arra ébredtem, hogy édesanyám rosszul van. Szokás szerint folyamatos…

    Tisztelt doktornő!
    Ma reggel arra ébredtem, hogy édesanyám rosszul van. Szokás szerint folyamatos hányást, remegést, szédülést tapasztaltunk nála. Vérnyomása 128⁄70 volt, pulzusa 68. Sokszor volt már a körzeti orvosunknál, aki azt mondta, nyaki kopása van, ez miatt van a jelenség. Ön szerint mennyiben van igaza?
    A másik kérdésem az lenne, hogy édesanyám reggeli rosszulléte során erős szédülés, medencecsonti és szeméremcsonti fájdalom lépett fel nálam, melynek következtében összeestem és rángatóztam. Az eszméletemet nem vesztettem el, mindenre emlékszem, nem volt habzó folyás a számból, minden kérdésre tudtam a pontos választ (tudtam, hol vagyok, engem hogy hívnak, kik vannak körülöttem, hallottam mindenki hagját, éreztem a tárgyakat magam körül) de ez mi lehetett nálam?

    Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Szerintem valamilyen neurológisi betegséget kellene keresni Édesanyjánál, mert a nyaki gerinc kopásnak nem elsősorban tünetei a fentiek.
    Az Ön tünetei sem ortopéd eredetűek.

  • Tisztelt Doktornő! 15 éves, vékony, magas fiamnak tölcsérmellkasa van. Nagyon rossz a tartása…

    Tisztelt Doktornő!

    15 éves, vékony, magas fiamnak tölcsérmellkasa van. Nagyon rossz a tartása is. Szeretnék neki tartásjavító hevedert vásárolni, de nem tudom, hogy a tölcsérmellkasa miatt szabad-e használnia.
    Szeretném megkérdezni az Ön véleményét erről.
    Köszönettel:

    M. Lenke

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Szabadni szabad, de, ha nincs megfelelő hátizomzata, nem lesz jó efektusa a hevedernek. Sokkal többet tud segíteni egy rendszeresen végzett gerinctorna.

  • Tisztelt doktornő! Már hónapok óta nagyon gyakran előfordul hogy sétálás közben a 3.lábujjam…

    Tisztelt doktornő!
    Már hónapok óta nagyon gyakran előfordul hogy sétálás közben a 3.lábujjam olyan szinten megfájdul mintha eltört volna és alig tudok ráállni.Bedagad,bekékül pedig nem csináltam vele semmit.Mitől van ez és mit lehet elllene tenni?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Próbáljon meg átmenetileg merevebb talpú cipőben járni. Egyébként meg kellene mutassa orvosnak.

  • Barátja nekifutásból megbotlott,térdével gyermekem mellkasára esett. Fiumei úti sűrgösségin vizsgálták.…

    Barátja nekifutásból megbotlott,térdével gyermekem mellkasára esett. Fiumei úti sűrgösségin vizsgálták. Mára erősebb a fájdalma,szívtájéki szúró fájdalma van,balkar zsibbadása.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Lehet a zúzódás következtében fellépett szövetek közötti bevérzés feszíti a szegycsont körüli területet. De, ha a panaszai fokozódnak, vissza kell menniük az ügyeletre.

  • Tisztel Doktórnő! Tegnap dépulát gyermekemnek, 17 éves vízben játszás közben eltörött a szegycsontj.…

    Tisztel Doktórnő! Tegnap dépulát gyermekemnek, 17 éves vízben játszás közben eltörött a szegycsontj. Kérdésem az lenne, hogy azonnali röngen alapján,látszodhat e bevérzés vagy szív zúzódás, esetleg késöbbi szövődményként is előfórdulhat? Nem kapott rá légzőgyakorlat,jegelésen kívűl semmit ez elegendő? Válaszát köszöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A szegycsont nagyon nehezen törik, hogyan történhetett ez? Voltak traumatológián? Ha vizsgálták, akkor biztosan kizárták a szövődnményeket.

  • Tisztelet Doktornő! A segítségét, tanácsát szeretném kérni.. 28 hetes kismama vagyok, és…

    Tisztelet Doktornő!

    A segítségét, tanácsát szeretném kérni..
    28 hetes kismama vagyok, és az utóbbi 2 hétben folyamatosan jelentkezik a szeméremcsonti ízületemben a fájdalom.
    Röviden azért leírnám a helyzetemet. 26 éves vagyok, és eddig 3-szor műtöttek bal oldali csípőficammal, az utolsó műtétem 16 éves koromban volt. 2 évvel ezelőtt voltam utoljára röntgenen, és az eredményemet jónak ítélték, mert a 10 évvel korábbi röntgen alapján nem történt rosszabbodás.
    Korábban azt mondták a kezelő orvosaim, hogy ha majd gyermeket fogok várni, akkor császármetszésre számíthatok a csípőm miatt. Igyekszem kímélő életet élni, március óta nem dolgozom, mert veszélyeztetett kismama vagyok. Viszont ez az ízületi gyulladás igen kellemetlen, és aggódom is, hogy ez milyen hatással van a csípőmre. Békés megyében lakom, sajnos csak szeptember 18-ára kaptam időpontot szakvélemény ügyében, hiszen igazolnom kell majd azt a tényt a nőgyógyászomnál is illetve a kórházban is természetesen, hogy nem szülhetek természetes úton.
    A doktornő tudna valamit ajánlani, hogy a fájdalom enyhüljön, vagy esetleg el is múljon? Akár valamilyen készítményt is, ami a terhesség alatt szedhető.

    Válaszát hálásan köszönöm!

    Tisztelettel:
    V.né Márti

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Sajnos ez a szeméremcsonti fájdalom a terhesség, és a szülésre felkészülés jele. A hormonális hatásra a szalagok kezdenek lazulni (előkészülnek a szülésre), és sajnos ez okoz ilyen feszítő érzést. Gyógytornásszal kellene beszélnie, hogy tornával tudja erősíteni⁄stabilizálni a gát izomzatot.

  • Tisztelt doktor nő! Mitől fáj a felkarom? 15 éves lány vagyok. Kézilabdázok,NAPI 3 edzésem…

    Tisztelt doktor nő!
    Mitől fáj a felkarom? 15 éves lány vagyok.
    Kézilabdázok,NAPI 3 edzésem van,heti 5x. 2 hete
    kezdődtek el a labdás edzések,mert előtte csak érőnléti
    volt. Néha fájt edzés után a karom de csak ennyi. Aztán
    most 2 hét elteltével már edzés közben is majd leszakad
    a karom és be is van dagadva ési kilátszik az ér a jobb
    kezemnél,az a lövőkezem. Észlelhetően vastagabb a jobb
    kezem mint a bal,és a bal kezemen nem is látszik ki az ér.
    Nagyon fáj,kenem
    lóbalzsammal de nem segít.Tegnap már annyira fájt,hogy
    sírva mentem haza. Az a baj,hogy augusztus 12-17-ig
    Veszprémbe megyünk a Cell-kupára,és napi kettő meccset
    fogunk játszani,így nem lesz időm pihentetni. Mi lehet a
    baj? És hogyan
    tudom megoldani?
    Köszönöm előre is a válaszát,tisztelettel: Kondor Ivett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Vizsgálat nélkül nem lehet választ adni a kérdésére. De biztosan van sportorvosuk, meg kellene mutassa neki. Addig is fájdalomcsillapító, izomlazító segíthet.

  • Tiszelet Doktornő! Azzal a problémával keresem önt, hogy kismama vagyok, és veleszületett csípő…

    Tiszelet Doktornő!
    Azzal a problémával keresem önt, hogy kismama vagyok, és veleszületett csípő deformitásom van. Ezt a betegséget a reumatológián állapították meg. Mondtam a nőgyógyászomnak hogy ez a problémám és nagyon fàj, valamikor teljesen nem merek meg nem tudok menni mert volt olyan fàjdalmam a csípőmnél hogy összecsuklottam nem tudok olyankor menni mintha meg merevednék, jobb oldali csípőm szokott emnyire fájni ha fekszem nem tudok felkellni csak jajgatva. Azt mondta a nőgyógyászom hogy ez egyre rosszabb lesz terhesség alatt mondta hogy el kell menni az ortopédiara hogy mennyire deformalt, ha nagyon akkor császároznak. Azt szeretném öntől kérdezni hogy ezek alapján mennyire lehet súlyos? Meg hogy ezt a vizsgálatot hogyan végzik? A válaszát előre is köszönöm tisztelettel: Szandra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Biztosan vannak korábbról rtg. felvételei, arról lehet valamilyen véleményt mondani, hogy mennyire "súlyos" az elváltozás. De nem igazán értem, hogy a mai világban, amikor rendszeres, és teljeskörű csípőszűrés van, hogyan történhetett, hogy nem vették észre, ill. nem kezelték megfelelően a veleszületett csípő problémát. Mert, ha azt tették volna, ma nem lennének ebből kifolyólag panaszai. Ennek elenére más is okozhatja a panaszait. Jelenleg rtg.-t nem lehet készíteni a baba miatt, de ortopéd vizsgálat szükséges ahhoz, hogy meg lehessen állapítani, szülhet-e természetes úton. A szülésig viszont célszerű lenne gyógytornát végeznie.

  • Tisztelt doktornő... 34 éves kétgyermekes anyuka vagyok... Sajnos nagyon rossz a testtartásom,…

    Tisztelt doktornő...
    34 éves kétgyermekes anyuka vagyok...
    Sajnos nagyon rossz a testtartásom, ami sajnos már rőgzült nálam, sőt a röntgen, MRI is mutatja....
    A vállak előre állnak, nyakam előre,...feneem kissé hátra...és egy enyhe hátgerinc görbületem is van.... ha kihuzom magam teljhesn, ahogy csak biom és belenézek a tükörbe akkor mág mindig gőrbének látom mgama....nem szeretnék teljesen meggőrbúlni...nem szertném, ha a ygermekeim majd nagy korukban szégyeljenek...mit lehetne, ha egyáltalán lehet ilyenkor tenni? Milyen orvos tudna nekem ebben a legjobban segiteni? Esetleg van valmi olyan szerkezet, ami emlékeztet a helyes testtartásra....sajnos évek óta Ülőmunkát végzek, terhességem alatt fekődnőm kellettés aszoptatni is csak egy igen furcsa pózban tudtam a mellbimbó repedezéseim miatt...valószinúleg ez okozta a gyor ütemú romlást....sajnos már gimis koromban is kissé észrevehető volt ez a váll előreállás...
    kérem segitsen...nagyon kétségbe vagyok esve....esetleg küldhetek fotót, vagy MRI, röntgent emailre?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Manuálterápiával is foglalkozó gyógytornászhoz kellene fordulnia, mert egyrészt a kialakult, de még mobilizálható kisizületi blokkokat oldani kell, másrészt meg kell tanulnia -és rendszeresen végeznie - egy gyógytornát.

Szerző

Dr. Andrássy Ilona

ortopéd orvos, terapeuta