A betegek kérdései (10610)

  • Tisztelt Főorvosnő! 27 éves nő vagyok, röviden mondom az előzményeket. Bal oldali csípőficammal…

    Tisztelt Főorvosnő!

    27 éves nő vagyok, röviden mondom az előzményeket. Bal oldali csípőficammal születtem, amelyből eredményesen kikezeltek szíj segítségével. Gyerekkorom óta kímélve volt a csípőm, nem sokat futottam és gyalogoltam, hogy ne legyen baj, bár már semmi sem látszott rajta akkor sem, és most sem.
    Tegnap kb 10 km-t kellett erőltetetten, időre gyalogolnom, időnként futnom (olyan településről, ahol nem volt busz, és el kellett érni a következőt), és azóta rosszul érzem magam. A végén már úgy fájtak a csontjaim, hogy hányingerem volt, de mára sem múlt el, pedig pihentem, feküdtem. A panaszaim (még soha életemben nem éreztem ilyeneket): végig fáj a gerincem, teljes hosszában, de kifejezetten egy pontban, égő fájdalmat érzek, továbbá a combcsontom fáj, és ami a legrosszabb: a csípőm mindkét oldalon, és a derekam övszerűen. Nehezen bírok lábra állni, mert alig mozog a derekam. Feküdni se jó, mert ott meg a gerincem fáj. Flektort vettem be, és reménykedem, hogy elmúlik. Van erre esély? Mi lett velem hirtelen? Mit tegyek? Remélem, nem lett vmi gond a régi csípőprobléma miatt.

    Előre is köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Szerintem csak arról van szó, hpgy hirtelen terhelte túl magát.

  • Tisztelt Doktornő! Kérdésem az lenne, 6 éves korban hány cm-nyi végtaghosszkülönbségnél kell…

    Tisztelt Doktornő! Kérdésem az lenne, 6 éves korban hány cm-nyi végtaghosszkülönbségnél kell már huzatni a lábat?

    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Nem kell húzatni.

  • Tisztelt Dr Andrássy Ilona Főorvos Asszony! Tavaly dec. 16.-án műtöttek térd arthroscopos…

    Tisztelt Dr Andrássy Ilona Főorvos Asszony!

    Tavaly dec. 16.-án műtöttek térd arthroscopos meniscectomia-val. Mostanáig
    tökéletesen működött, nem volt semmi probléma a térdemmel. Két napja furcsát éreztem, mintha függőlegesen rugózna a térdkalács és a bal oldalon éles fájdalom is belenyilalt. ( e két probléma nem együtt jelentkezett )
    Visszamentem a műtő- és kezelőorvoshoz, aki a következőt állapította meg:
    Jobb térd sebe pp. gyógyult, láztalan. Mozgástartománya: 1-120 fok flexio, Patallofemoralisan crepitatio. Patella nem ballotálható, térde stabil. A med. oldalszalag tibialis tapadásánál nyom. érzékenység, fájdalom. Térde nem valgizálható.
    Rtg: jobb térd AP terhelt+oldal: friss traumás eltérés nem látható.
    Diagnosis: St. post. op. LMMG l.d., Rupt. part. LCM l.d.
    Javaslat: Flector gél, jegelés, felpolcolás, kímélet
    Kérem segítségét a fentiek értelmezéséhez, mert ott nem volt idő ennek megbeszélésére. A Doktor Úr a túrázástól 4 hétre eltiltott, de a szokásos lábtornát és szobabiciklizést nem volt idő megbeszélni és azt sem, hogy az ajánlott jegelés mennyi ideig legyen a térdemen. Ezeket én még nem csináltam. Nagyon várom válaszát.
    Tisztelettel
    Melicher Sándorné
    melizsu@freemail.hu

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Ez "csak" túlterheléses tünet, azért gondolom, a kontroll időpontját egyeztették. A szobabicikli, combizom erősítő torna, óvatos terheléssel, megengedett. Jegelni, kenni, amíg fájdalma van.

  • Tisztelt Andrássy Doktornő! A kérdésem annyi lenne, hogy mit jelentenek az alábbiak, milyen…

    Tisztelt Andrássy Doktornő!

    A kérdésem annyi lenne, hogy mit jelentenek az alábbiak, milyen kezelést ajánl részemre a diagnózis alapján:

    A háti kyphosis megtartott. Enyhe balra convex hajlat van. Szabályos corpus és discus magasságok. A Th VIII-IX szembenéző bal oldali peremén meszes kapocsképződmény látható. A lumbalis lord. csökkent. Szabályos corpus és discus magasságok. A csontszerkezet ép.

    Előre is hálásan köszönöm Tisztelettel:

    K. Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Mivel a panaszait, tüneteit nem ismerem, ez csak annyit jelent, hogy már nem serdülőkorú

  • Kedves Doktorno, a helyzet a kovetkezo: szept. 18.-an kufoldre koltoztem dolgozni. Elotte,…

    Kedves Doktorno,

    a helyzet a kovetkezo: szept. 18.-an kufoldre koltoztem dolgozni. Elotte, szept 16.-an ugy keltem, hogy a jobb labamon a masodik labujj iszonyatosan fajt es be volt dagadva. Nem emlekeztem semmilyen, a labamat ert traumara. Masnapra a helyzet fokozodott, mar jarni se tudtam a fajdalomtol. Elmentem delelott a helyi rendelointezetbe, mert mar attol tartottam hogy eltortem almomban stb.
    A rontgen megallapitotta, hogy nincs tores. Izuleti gyulladast diagnosztizaltak, kezeles, gyogyszert nincs, fajdalomcsillapito van. A labam nem nagyon fert bele a cipobe.
    Masnapra a helyzet egy hangyanyival jobb lett, elutaztam hat, amikor el kellett. A fajdalom megszunt, de ugy latom hogy a kerdeses ujjon a kozepso porc meg van vastagodva, es a bor is hamlik (tobb, mint egy honap eltelt azota...).
    Kerem segitsen, hogy mi lehet a baja, nem szeretnem, ha megint bedagadna, es jarokeptelen lennek.
    koszonettel: zsofi
    (32 eves)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Lehet, hogy valamilyen ízületi gyulladása volt⁄van (esetleg köszvény?), tovább kellene vizsgálni.

  • Tisztelt Doktornő! közel 8 év kihagyás után, idén március óta sportolok újra rendszeresen.…

    Tisztelt Doktornő!

    közel 8 év kihagyás után, idén március óta sportolok újra rendszeresen. Egy hónappal ezelőttig nem is volt ezzel gond, szépen mentek le a kilók (126-ból 110 Kg, hozzátenném 200 cm magas vagyok)

    Egy hónappal ezelőtt, hogy fejlesszem futó mennyiségemet, elmentem futni nagyjából 5 km-t betonon. Futás után nagyjából 3-4 órával éreztem, hogy a bal térdem külső részén valamilyen nyomást érzek a térdemen, nem fájt csak zavaró volt. Három nappal később edzés, és a térdem játék közben kívülről elkezdett fájni (a kiálló csont környékén nyomást éreztem)

    Másnap lépcsőzés elképzelhetetlen volt, csak fájdalom mellett. Dagadás, egyéb tünet nincs. Napokkal később a fájdalom elmúlik, és miután hetente egyszer játszok mostanában a következő alkalomig tünetmentes, majd megint a játék végén előjön.

    Kosarazok és a gyakori forgás, mozgások, váltások elkerülhetetlenek, de idáig ilyen nem volt, és hát lement azóta több kiló súly is.

    Háziorvosom adott egy patikában kevert krémet, de nem érzek semmi különbséget ha bekenem vagy ha nem.

    Kérdésem: van értelme bármilyen átvilágításra elmenni pl. röntgen? Vagy hagyjak ki két hetet és hátha?

    Válaszát előre is köszönöm,

    Péter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A betonon futást hanyagolja! Inkább fűves, földes területen fusson. Átmenetileg kímélni kellene, addig próbáljon meg súly⁄terhelés nélküli mozgást végezni (pl. kerékpározás).

  • Kedves Doktornő! Kb 2 éve egy éjszakai horgászaton-télen-nem viseltem kesztyűt. Másnap rettenetesen…

    Kedves Doktornő!
    Kb 2 éve egy éjszakai horgászaton-télen-nem viseltem kesztyűt.
    Másnap rettenetesen fájt a kézfejem és csuklóm ráadásul bedagadt,szinte alig mozgott néhány napig.Most újra visszatért a kínzó fájdalom,alig bírok autót vezetni,vagy bármit is csinálni a jobb kezemmel.Kérem írja meg hogy mit tegyek,kihez forduljak,mert már elviselhetetlen a fájdalmam(40 éves vagyok)
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Forduljon reumatológushoz. (Lehet ízületi gyulladás.)

  • Üdvözlöm! Volt egy térd műtétem másfél éve, ínszalag metszés. Azóta sem javul, sőt talán még…

    Üdvözlöm!
    Volt egy térd műtétem másfél éve, ínszalag metszés. Azóta sem javul, sőt talán még rosszabb is. A volt kezelőorvosom javasolta a denks műtétet, de még csak 16 éves vagyok. A mostani kezelőorvosom nem javasolta még pár hónapja mivel fiatal vagyok. Mit javasol? mi lenne a jó?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Nem tudok választ adni, ezt a kezelőorvosának tisztje eldönteni.

  • Tisztelt Doktornő! 5. lábközépcsont töréssel kapcsolatban lenne néhány kérdésem, mert a rendeléseken…

    Tisztelt Doktornő!

    5. lábközépcsont töréssel kapcsolatban lenne néhány kérdésem, mert a rendeléseken semmi információt nem kaptam a leleteken kívül.

    Első röntgen leletem szerint:
    5. metatarsus distalis metaphysisenek ferde síku, dislocatio nélküli törése, a medialis corticalisból jó fél cm-es részlet külön kirepedt, kissé megbillent.

    Kaptam 1 hét fekvőgipszet (+ Zibor injekciót). 1 hét után a röntgen controll továbbra sem mutatott dislocatiot így 4 hét járógipsz következett.

    4 hét után gipszlevétel, majd röntgen, ami szerint 15° körüli medio-dorsalis tengelyeltérés észlelhető, a törésvonal még követhető, periostealis callus nem ábrázolódott.

    3 hétig bokarögzítő viselését „ajánlottak”, ilyen keresztpántos változatot (mert említettem, h duzzadt és fáj).

    Utolsó kontroll vizsgálatom szerint: jó callus, a konturon beépült fragmentum látszik, a kontur kissé egyenetlen. Gyógyultnak „minősítettek”, panasz esetén controll.

    Alkalmam sajnos nem volt a kérdéseimet feltenni, ezért fordultam Önhöz.

    A kérdésem az volna, h mennyi ideig normális a továbbra is fennálló bokaduzzanat és bizonyos mozdulatoknál a fájdalom? A bokámat elég kötöttnek érzem, munkahelyen a lépcsőn lefelé való közlekedés is nehézkesen megy.
    Gyógytorna gyakorlatokat nem kellene végezni?
    Mennyire terhelhetem?

    Valamint engem ezek a latin szavak is megijesztenek, mert nem lett lefordítva a törés szón kívül semmi… Ugye nem rejt egyik se olyasmit ami aggodalomra adna okot?

    Válaszát előre is köszönöm!

    Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A sérülés után 3 -6 hónapig duzzadhat, fájhat. Viseljen fáslit, vagy rugalmas harisnyát, vízben tornáztassa, de külön gyógytornára nincs szükség. De a teljes gyógyulás több, mint egy évig is eltarthat.

  • Kedves Doktornő! 15 éves kislányom jobb térde terhelésre nagyon fáj, ezért már tornaórán a futás,ugrálós…

    Kedves Doktornő!
    15 éves kislányom jobb térde terhelésre nagyon fáj, ezért már tornaórán a futás,ugrálós gyakorlatok alól felmentést is kapott. A szakorvos röntgen és UH.vizsgálatot kért, melyek eredményével november közepén kell visszamennünk. Addig is a tapintásos vizsgálat alapján az a véleménye,hogy a térdben a porc nem fejlődött korának megfelelően, ezért azt mondta, hogy vegyek vagy Proenzi 3-at, vagy más ilyen hatóanyagú készítményt.
    Bementem a gyógyszertárba, ahol több ilyen készítmény is kapható, de mindegyik csak felnőttek részére adható. A gyógyszerész nagyon segítőkész volt, a gépben átolvasta mindegyik leírását, de azt tanácsolta ne vegyek egyikből sem, mert gyermekeknek nem adható.
    Én sem mertem megvenni, ezért most tanácstalan vagyok, mert ha visszamegyünk, nem tudom hogyan mondjam meg a szakorvosnak, hogy én nem vettem porcerősítőt a gyermekemnek. Azt nem értem miért akart olyat adni, ami nem is adható gyermeknek? Ráadásul gyermek ort.szakrendelésen voltunk.
    Abban szeretném tanácsát kérni a Doktornőnek, hogy milyen porcerősítőt vehetnék a kislányomnak, ami nem káros a számára?
    Szives válaszát előre is nagyon köszönöm!

    Tisztelettel: Nagyné Kati

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A Chondrosulf az egyetlen 12 éves kortól alkalmazható készítmény, de ezt a kollegának fel kell írnia.

  • Tisztelt Doktornő! Lányom 12,5 éves. Pár hete vettem észre, hogy lábszárai kifelé kezdenek hajolni.…

    Tisztelt Doktornő!
    Lányom 12,5 éves. Pár hete vettem észre, hogy lábszárai kifelé kezdenek hajolni. Édesapjának ó lába van, ami emlékezete szerint 12-14 éves kora körül alakult ki a sport terheléstől.
    Én eddig nem láttam lányom lábán ezt az ívet, és ezért aggódom. A kislány is észrevette a változást. Tudunk-e valamit tenni, hogy a további deformálódást elkerüljük, esetleg visszafordítsuk. Kérem segítsen abban, hogy hová forduljunk segítségért.
    A kislány egyébként mindig sportolt, de soha nem versenyszerűen.
    Előre is köszönöm gyors válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Lehet, hogy normál fejlődési variáció, de érdemes ortopéd szakorvosnak megmutatnia.

  • Tisztelt Doktornő! Az elmúlt napokban igen sok időt kényszerültem gép előtt eltölteni, és…

    Tisztelt Doktornő!

    Az elmúlt napokban igen sok időt kényszerültem gép előtt eltölteni, és ez még december elejéig mindenképpen így lesz. A hátam és a derekam nagyon megsínyli a dolgot. Szakdolgozat írás miatt nem tudok nem ilyen életformát folytatni. Érdeklődnék, hogy tudna-e valamilyen hatékony házipraktikát ajánlani a dologra? Esetleg menjek el masszázsra?

    Köszönöm megértő segítségét!
    Tisztelettel Diána

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Vagy dyn-air párna a székére, vagy fitness labdán ülve dolgozzon, emellett a gerince folyamatos dinamikus mozgást tud végezni. A masszázs is segíthet.

  • Tisztelt Doktornö!pár napja nyaki fájdalmaim vannak és bal kéz kis ujjnál zsibbadás!!!Lehetséges…

    Tisztelt Doktornö!pár napja nyaki fájdalmaim vannak és bal kéz kis ujjnál zsibbadás!!!Lehetséges nyaki gerinc sérv?!válaszát köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Látatlanban nem tudom. Forduljon szakorvoshoz.

  • Tisztelt Főorvos asszony! A következő problémával fordulok Önhöz. 2011 májusában sportolás…

    Tisztelt Főorvos asszony!

    A következő problémával fordulok Önhöz.
    2011 májusában sportolás közben szenvedtem elülső keresztszalag szakadást a jobb térdemben. Ezt decemberben műtéti úton helyre állították és megkezdhettem hosszú (8 hónap), de mindenképp pontos és fontos rehabilitációmat. Ezt a 8 hónapot még eggyel meg is toldottam és szeptember végén tértem vissza az aktív sportoláshoz. Természetesen ezt is kíméletes üzem módban.
    A rehabilitáció alatt a torna, a futás és kondi termi erősítés közben nem voltak panaszaim.
    A specifikus mozgás (foci) megkezdése után 1 héttel még nem volt, de két héttel az akkori mozgás után már vizesedés jelent meg a jobb térdkalácsom felett és külső oldalán.
    Ezt követően a pihentetést és a jégpárna használatát választottam, ami a következő hétvégére teljesen el is mulasztotta a vizesedést. Sajnos a hétvégi mozgást követő napon újra jelentkezett.
    Megint egy hét pihentetés és jégpárna. Újra foci és most vagyunk a jelenben, amikor megint csak kisebb duzzanat és vizesedés látható és érezhető a térdízület körül.
    Fizikális fájdalmaim nincsenek, de a vizesedés miatt jelentkeznek extenzós és problémák a jobb lábamnál. Mitévő legyek?
    Várom mielőbbi javaslatát
    Üdvözlettel: László

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A kezelőorvosához kellene fordulnia elsősorban, mert ennyi idő után már nem illene bedagadnia a térdének.

  • Kedves Doktornő!Én 5-hónapja elestem,és izomhúzódásom volt a lábfejemben.Azóta sem jön rendbe,olyan…

    Kedves Doktornő!Én 5-hónapja elestem,és izomhúzódásom volt a lábfejemben.Azóta sem jön rendbe,olyan a lábfejem,mintha teljesen meg volna merevedve.Több alkalommal voltam vele orvosnál,beszedtem egy csomó gyulladáscsökentő gyógyszert rá,de nem akar rendbe jönni.Nem dagadt,de fürdés után,be van pirosodva a lábfejem.Néha esténként egy kicsit meleg.Törés,szakadás nincs,kétszer is röntgenezték.Mi lehet a probléma?Én több gyógyszert már nem tudok beszedni,mert már így is nagyon étvágytalan vagyok.Túlsúlyom sincs,51-kg vagyok.Előre is köszönöm a válaszát!Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Próbáljon meg manuálterápiával foglalkozó gyógytornászhoz fordulni, mert a sérülés következében blokk alakulhatott ki, amit oldani kellene.

  • Tisztelt doktornő! Májusban elestem két hétig nem tudtam lábra állni.Majd eleinte járókerettel…

    Tisztelt doktornő!

    Májusban elestem két hétig nem tudtam lábra állni.Majd eleinte járókerettel most már nincs olyan nagy gond a járással.Azonban az elesés óta szorító nyomó zsibbadó érzést érzek a csípőmtől végig mindkét lábamba .Orvosaim szerint a műtét kockázatos ezért újabb MR vizsgálatot kérnek.Már volt két Mr vizsgálat ami nyaki gerincsérvet állapított meg.A mostani vizsgálat kérés szerint:"Nyaki porckorongsérv rendellenesség radiculopathiával. A betegünket nyaki sérülést követő tetresiss miatt observáltuk. az elvégzett nyaki gerinc MR vizsgálat C.VI-VII discus herniát mutatott, myelopathiás jelekkel kezdődő syrinx képződéssel.
    Szeretném ha a doktornő javaslatát műtéttel kapcsolatban valamint mit is jelent ez tulajdonképpen? ez a szorító érzés mikor múlik el? 55 éves nő vagyok szeretnék még dolgozni sajnos jelenleg nem tudok és ez már fél éve így van egy elesés okozhat ilyen súlyos gondot. köszönöm válaszát és javaslatait
    TISZTELETTEL: Zsuzsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A lábába sugárzó fájdalmakat nem okozza a nyaki gerincsérv, a derekánál kellene keresni a panaszok okát.

  • Tisztelt Doktornő! 16 éves koromban állapítottak nálam meg ágyéki gerincferdülést. Akkor…

    Tisztelt Doktornő!

    16 éves koromban állapítottak nálam meg ágyéki gerincferdülést. Akkor Magyarországon ez nem volt műthető. 1 évig hordtam fűzőt. Állapotom nem súlyosbodott (akkor). Utána már nem is mentem kontrollra. Azóta sem jártam orvosnál és eltelt 22 év. Most 38 éves vagyok. A gerincem nem fáj, különösebb problémám nincs vele, de esztétikailag zavaró. Érdeklődnék, ebben az életkorban korrigálható - e. Akkoriban 45 fokos görbületem volt. (S alak)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Már 22 évvel ezelőtt is történtek gerincstabilizáló műtétek gerinferdülés miatt. De a gerinc későbbi szabad mozgásának biztosítására, ill. a gerincferdülés javítására ma is elsősorban tornát, és gerincfűző viselét javasoljuk. Ha ez Önt zavarja, akkor forduljon közvetlenül szakorvoshoz (aki végez gerincműtéteket is).

  • Tisztelt Főorvos Asszony! 43 éves nő vagyok. Egy hete elkezdett fájni a jobb lábam. Először…

    Tisztelt Főorvos Asszony!

    43 éves nő vagyok. Egy hete elkezdett fájni a jobb lábam. Először jobban csak a vádlim, később már az egész lábam. Ma főleg a combomban éreztem szúró, szinte csontig hatoló fájdalmat. Volt olyan is, hogy a talpamban éreztem bizsergő fájdalmat és néha olyan idegennek érzem a jobb lábam, vagyis mintha érzéketlen lenne. Nem is tudom ezt pontosan megfogalmazni. Forgó fájdalmat is éreztem már mostanában, de az elviselhető. Ezek a tünetek éjszaka nem jelentkeznek, csak nappal, miután kicsit már terhelni kezdem. Amit már régebben diagnosztizáltak nálam: nagy fokú gerincferdülés ( évente kellene tornára járnom vele), és 4 éve nyaki csigolya problémát is találtak, sajnos nem tudom a pontos diagnózist, mert nincsenek nálam a leletek. Akkor kezelésre és masszázsra jártam vele, ill. Schanz gallért kellett viselnem. Nem tudom ezek mennyire függhetnek össze a lábfájásommal, de talán így könnyebb Önnek a diagnózist felállítani. Már több mint egy éve rendszeres mozgást igénylő fizikai munkát végzek, amihez naponta hozzá jön még kb. 5 km gyaloglás. Előtte 4 évig ülő munkát végeztem. Az interneten olvastam erről a lábfájásról és igazából egy megnyugtató választ szeretnék, hogy nem érszűkületem van. Sajnos a Hazámtól távol élek ( megélhetési problémák miatt) és itt elég költséges lenne orvoshoz fordulnom. Bízom benne, hogy a Főorvos Asszony tud nekem segíteni.

    Üdvözlettel:

    Lászlóné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    (A gerincferdülés mellett naponta rendszeresen kellene tornáznia.) A panaszait okozhatja statikai probléma, de valójában vizsgálat nélkül nem tudok megfelelő választ adni, meg kellene próbálnia lúdtalpbetétet viselni. Ha emellett csökkennek a tünetek, akkor "nyert". Ha nem, akkor mindenképpen szükséges szakorvosi vizsgálat.

  • Tisztelt Doktornő!olvastam az étkezési zselatinról.eléggé fájnak az izületeim,térdemmel fizikoterápiára…

    Tisztelt Doktornő!olvastam az étkezési zselatinról.eléggé fájnak az izületeim,térdemmel fizikoterápiára is jártam.azt szeretném kérdezni,hogy valóban lehet belsőleg is használni és vajon későbbiekben nem lesz maradandó mellékhatása.válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Én viszont nem olvastam róla, így nem is tudok a kérdésére válaszolni.

  • TISZTELT DOKTÖRNŐ REMÉNYTELENÜL KERESEM A VÁLASZT 20 ÉVES FIAM LÁBPROBLÉMÁJÁRA.8 ÉVE JÁRUNK TRAMUMATOLÓGIÁRA…

    TISZTELT DOKTÖRNŐ REMÉNYTELENÜL KERESEM A VÁLASZT 20 ÉVES FIAM LÁBPROBLÉMÁJÁRA.8 ÉVE JÁRUNK TRAMUMATOLÓGIÁRA AKKOR FIAM 12 ÉVES VOLT ÉS KÉZILABDÁZOTT.BELETÉRDELTEK A COMBJÁBA ÓRIÁS FÁJDALMA VOLT A RÖNTGEN ÉS AZ ULTRAHANG VIZSGÁLATOK VOLTAK .MINDIG AZT MONDTÁK PIHENTESSE NEM KÜLDTEK TOVÁBB.ABBAHAGYTA A SPORTOT ÁLLANDÓ TERHELÉS UTÁNI FÁJDALMAI MIATT.ÉVENTE TÖBBSZÖR MENTÜNK MINDIG FELMENTÉS TESI ALÓL STB PEDIG MÁR 2004BEN 20X8MM MÉRETŰ KESKENY SCLEROTICUS SZÉLLEL HATÁROLT FELRITKULÁST LÁTTAK MOST JUTOTTUNK EL EMERRE MERT MÁR ALIG TUD AZ ÁLLANDÓ FÁJDALOMMAL EGYÜTT ÉLNI. 9CMX3CMX2CM TÖBBSZÖRÖSEN SEPTÁLT VÉRES BENNÉKŰ TERIMÉT IRTAK LE.INNEN KÜLDTEK ÉRFESTÉSRE HOGY TALÁN ÉRDAGANAT MAJD ELZÁRJÁK SZONDÁVAL A TÁPLÁLÓ ERET ERRE NEM VOLT LEHETŐSÉG ÁLLÍTÓLAG SEMMI KÖZE AZ ÉRDAGANATHOZ UGYANIS KÖZVETLENÜL A CSONT FELSZINÉN VAN ÉS MÉG EGY VAN A CSONT MÁSIK OLDALÁN ,MOST CT VEZÉRELT SZÖVETTANRA VÁRUNK AMI 31 LESSZ ÉS EZEKKEL AZ EREDMÉNYEKKEL FELIRÁNYÍTANAK MINKET A SZEMMELWEIS EGYETEM ORTOPÉD KLINIKÁJÁRA MERT ÁLLÍTÓLAG NEM ÉRTENEK HOZZÁ . MISKOLCON LAKUNK.dE MOST MEGINT OLYAN SZITEN VAN BEDUZZADVA A LÁBA ALIG BÍR MENNI EZ MÉG EGY HÓNAP MIRE EZ AZ EGÉSZ ÖSSZEÁLL MERT A BIOPSZIA EREDMÉNYT MEG KELL VÁRNI ÉS ADDIG SINCS SENKI A SEGÍTSEN AZ ÉRSEBÉSZ OVOS ANNYITT MONDOTT HOGY LEHET NAGYON RÉGÓTA FENNÁLLÓ KRÓNIKUS CSONTHÁRTYA GYULLADÁS UTÁNA OLVASDTAM ÉS A TÜNETEK TELJESEN ERRE UTALNAK AZT OLVASTAM A HOSSZAN ELHÚZÓDÓ KRÓNIKUS CSONTHÁRTYA GYULLADÁSNÁL KIALAKUL A CSONT MELLETT KIALAKULÓ CSONTHÉJ AMI A FEVÉTELEKEN DAGANASZERŰ KÉPZŐDMÉNYT MUTAT ÉS EZEK ÉRHÁLÓKKAL VANNAK TELE ÉZÉRT TUDTAK VÉRT LESZÍVNI BELŐLE .VÉGÜLIS DIÓHÉJBAN ÍGY TUDNÁM ÖSSZEFOGLALNI AZT SZERETNÉM KÉRDEZNI LÁTATLANBA TUD E SZAKVÉLEMÉNYT MONDANI ÉS HOGY MIT CSINÁLJUNK MÍG EZZEL TÉNYLEGESEN ODA JUTUNK AHOL TUDNAK SEGÍTENI MÁR MEG SZAKAD A SZIVEM A GYEREKEMÉRT OLYAN A BAL LÁBA MINTHA A COMBJA BŐRE ALÁ EGY NEGYED KG KENYÉR LENNE BETÉVE HA NINCS FELPÓCKOLVA SZÉTCSATTAN A LÁBA EGYETEMISTA DE MINDEN NPJA KINLÓDÁS HIHETETLEN AZ EGÉSZSÉGÜGY.KÖSZÖNÖM A SEGITSÉGÉT..

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Az Ortopéd Klinika megfelelő hely a tünetek beazonosítására és a kezelésre. Látatlanban nem tudok semmit sem mondani, de minél hamarabb el kellene jussanak a Klinikára. (Azt nem értem, miért nem küldték már hamarabb?)

Szerző

Dr. Andrássy Ilona

ortopéd orvos, terapeuta