A betegek kérdései (10590)

  • Kedves Doktornő! A kisfiam 4-éves, koraszülött volt és lélegeztető gép hiányából,sajnos oxigén…

    Kedves Doktornő! A kisfiam 4-éves, koraszülött volt és lélegeztető gép hiányából,sajnos oxigén hiányos lett mely a mozgásszervét érintette. Okos értelmes de még mindig csak segítséggel tud járni, egyedül állni sem tud.Feszes izomtónusa miatt a térdét berogyasztja ⁄térde összeér⁄lábfeje 25fokban befelé fordul.Bpestre járunk ortopédiára.Két orvosnál voltunk elöbbi műanyag kis csizmát javasolt⁄hordtuk is⁄ a másik már lebeszélt , mert olyan lúdtalpa lessz hogy nem bírjuk helyrehozni. Most kinek higgyek? Térd feszüléssel lehet valamit kezdeni? Üdv. fájószívű anyuka.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Ne haragudjon, de látatlanban nem tudok válaszolni megbízhatóan a kérdésére. Nagy általánosságban azt tudom mondani, hogy az ilyen feszes tónusú gyermekeknek mindenképpen javasolt valamilyen korrekciós eszköz viselete. Nem gondolnám, hogy a lúdtalp "veszélye" nagyobb mellette, mint nélküle.

  • Tisztelt doktorno ! 43 eves ferfi vagyok.Egy hete volt artroszkopias terdmutetem(meniszkusz…

    Tisztelt doktorno !
    43 eves ferfi vagyok.Egy hete volt artroszkopias terdmutetem(meniszkusz szakadas miatt).Idehaza labadozom.A korhazi gyogytornasz javaslatara elkezdtem tornaztatni a labam:combfeszites,nyujtott labemeles,labhajlitas mindezt fekvo helyzetben.Ket napja eleg eros fajdalmaim vannak,bar nem allando jelleguek,mar piheno helyzetben is(felpolcolt nyujtott lab).Kezeloorvosom majus 10-ig szabadsagon van,varratszedes is csak akkor lesz.Ez az ego fajdalom esetleg a tuleroltetes eredmenye(jaraskor a teljes testsulyomat meg nem helyezhetem a serult labamra),vagy teljesen normalis es csak en "panikolok"?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Szerintem a panaszai a műtét utáni állapotnak megfelelőek, idővel szűnni fognak. A gyógytornát ne hagyja abba.

  • Kedves Doktornő köszönöm a válaszát.A fent említett 3 db kortizon injekció ami várható, hogy…

    Kedves Doktornő köszönöm a válaszát.A fent említett 3 db kortizon injekció ami várható, hogy júniusban megint ad az orvos, el kellene fogadnom?, vagy jobb ha nem, mivel nem is segített és szteroid tartalma miatt az már nem ajánlott? Az még nem írtam, hogy a kortizon injekciótól kiütést is kaptam erre szedek januártól napi 1 szem Valaclickovir gyógyszert is. Ezt a gyógyszert mennyi ideig ajánlott szedni volt olyan orvos aki 6 hónapig ajánlotta, Az akupunktúrás kezelés mellet nem volt gyógytorna. Jövő héten ismét megyek gyógytornászhoz mit javasol? akupunktúrás kezelést, és mellé gyógytornát?
    Nem tudom milyen kivizsgálást javasol, hová forduljak a fájdalmammal?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Mivel nem ismerem ezt a gyógyszert (Valaclickovir), a Google-n keresztül megnéztem, a javallata elsősorban vírus eredetű fertőzések kezelésére vonatkozik. Mivel, mint mondtam, nem ismerem, azt sem tudom, meddig kellene szednie.
    Az ortopéd orvosnak komolyabban ki kellene vizsgálnia, és keresni, hogy van-e gyöki tünet, vagy izom eredetűek a panaszok.
    Én úgy gondolom, hogy csak az akupunktúrás kezelés önmagában nem hozza meg a várt eredményt, mindenképpen szükséges lenne a gyógytorna megtanulása, és rendszeres végzése.

  • Tisztelt Dr Andrássy Ilona, Rendszeres futó vagyok, kb 2 héttel ezelőtt elkezdett fájni a térdem,…

    Tisztelt Dr Andrássy Ilona,
    Rendszeres futó vagyok, kb 2 héttel ezelőtt elkezdett fájni a térdem, meniszkuszt diagnosztizált az orvos. Azt javasolta kb 10 napot hagyjak ki, majd minden mehet tovább mint eddig. A kérdésem az lenne, hogy ez tényleg csak ennyi, Én egészen mást olvastam erről a témáról. A fájdalom már jelentősen enyhűlt, mondhatni elmúlt. 8km-t gyalogoltam fájdalom nélkül: Jegeltem eddig, porcerősítőt szedtem. Kérdésem az lenne mikortól lehet elkezdeni futni, hogyan terheljem, mi mást tudok tenni, nem akarok komolyabb sérülést összeszedni.
    Válaszát köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Bocsásson meg, de a meniscust nem kell diagnosztizálni, mert az minden ember térdében benne van. Valószínűleg megerőltette az ízületét. Ha szűnnek a panaszai, akkor valóban ennyi. Fokozatosan kezdje el terhelni, lassan emelve az adagot.

  • Kedves Doktornő! Elnézést nem szeretnék a terhére lenni, de én nem Magyarországi vagyok, és…

    Kedves Doktornő!
    Elnézést nem szeretnék a terhére lenni, de én nem Magyarországi vagyok, és nálunk még nem hallottam ezt a kifejezést, hogy manuálterápia. Mármint értem a szót, de a manuálterapeuta az a masszőr, vagy ez hová tartozik melyik szakterülethez? Köszönöm a válaszokat és a türelmét! Tünde

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Nem masszőr. Lehet -szerintem- úgy rákeresni, hogy manuális medicina, manualmedicina. Olyan kézzel végzett diagnosztikai és terápiás fogások együttese amelyek a támasztó, mozgató rendszer működési zavarának felismerésére és kezelésére irányul. (Bocsásson meg, de én meg nem tudom, hogy Önöknél hogyan nevezik.) Mindenesetre olyan orvos, vagy gyógytornász végzi, aki ezt a tanfolyamot elvégezte, és sikeres vizsgát tett.

  • Tisztelt Doktornő! 27 éves férfi vagyok. Szív vagy cukorbetegségem nincs (nemrég ellenőrizték).…

    Tisztelt Doktornő!

    27 éves férfi vagyok. Szív vagy cukorbetegségem nincs (nemrég ellenőrizték). A napokban kénytelen voltan egy olyan cipőt hordani 2 napig ami eléggé összenyomta a lábujjaimat, és ebben voltam egész nap, a munkám miatt. Az egyik lábujjam alsó része azóta kicsit zsibbadt, mozgatásra nem fáj, hajlik rendesen. Orvoshoz kell fordulnom vagy elmúlhat a zsibbadás?

    köszönettel:
    maratonista

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Ön már felállította a dg.-t, hiszen érezte, hogy mitől kezdődtek a panaszai. Olyan cipőt viseljen, amiben kényelmesen elfér a lába, és idővel megszűnnek a panaszai.

  • tisztelt doktornö van egy 11 éves lányom nagyfokú gerincferdüléssel (29-45)fokos sajnos semmi…

    tisztelt doktornö van egy 11 éves lányom nagyfokú gerincferdüléssel (29-45)fokos sajnos semmi javulás annak ellenére hogy 3 éven át füzött viselt heti 5 alkalommal tornázni illetve uszni jár mi lenne a teendö mert igen erös fájdalmai vannak az orvosi szakvélemény igy szol:kissé obes lány Valak lecsapottak asszimetrikusak törzs kar háromszög és háti redök lefutása szabálytalan genu valgum rtg.háti szakaszon jobbra a lumbalis szakaszon balra convex kifejezett torsioval járo scolosis kérem a segitségét mi is a teendö még mert tul fiatal hogy erös gyogyszeres kezelést kapjon


    tisztelettel egy aggodo anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Gyógytorna, gyógytorna, további fűzőviselés szükséges. Még 10-12 évig alakul a gerince, ha nem korrigálják, akkor a rossz irányba.

  • Tisztelt Doktor nő! A páromnál pár éve gerinc ívszakadást állapítottak meg és azt mondták sok…

    Tisztelt Doktor nő!
    A páromnál pár éve gerinc ívszakadást állapítottak meg és azt mondták sok embernél előfordul és meg kel tanulnia ezzel együtt élni.
    Egyre többet fáj a dereka nem ritka hogy aludni sem tud tőle.
    Sokat dolgozik ezért azt mondja masszíroztatni és gyógytornára már nem lenne ideje és nem is hisz az eredményességében.
    Tudna valamit tanácsolni hová fordulhatna?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Fatime

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Ha nem hisz abban, ami elsősorban segít ( a gyógytorna), akkor nem igen tudok hatásos gyógymódot. Sajnos minden betegség alapvető kezelése a megfelelő gyógytorna rendszeres végzése. Jól mondták, sokan élnek panasz és tünetmentesen ilyen fejlődési variációval, nem elsősorban ez okozhatja a panaszait.

  • Tisztelt Doktornő! Én egy 54 éves nő vagyok. Iroda munkám van , ami azt jelenti egész nap…

    Tisztelt Doktornő!


    Én egy 54 éves nő vagyok. Iroda munkám van , ami azt jelenti egész nap gépelek majdnem. Tavaly oktober óta fáj a könyököm . föleg ha a gépnél dolgozom. Novemberben elmentem orvoshoz mert már sok minden kiesett a kezemből a fájdalomtól.Teniszkönyököt állapitottak meg, kaptam egy hormontartlamú inekciót. A fájadom gyengült és tanácsolták pihentessem sokat és használjak bandázst. A fájdalom nem múlt ez annyit segített hogy azért tudok dolgozni és nem minden esik ki a kezemből. Mert a jobb kezembről van szó. November végén kiírtak mütétre hogy az majd segít. Azt nem vállaltam be mivel utána 2 hónap betegállomány lett volna szükséges. És azt a munkahelyemen nem tolerálták volna. Így most kenem használom a bandázst és még rendeltem a neten egy kinesology szalagot ami segítet hogy a munkámat el tudjam végezni. De otthon már alig tudok valamit csinálni. A napokban elmentem a körzeti orvoshoz mert már amint a gépnél munkához láttam nagyon fájt.A körzeti orvos felírt egy inekciót ami a Diprophos inekció volt. Nekem azért volt furcsa mert amit előtte kaptam a traumatologusnál azt a könyökömben adta be több helyre.Ezt meg simán farba. És utána olvastam ennek az inekciónak . És nem találtam olyat hogy ez errre jó lenne . Allergiás tünetekre javasolják és izületre. A kérdésem az lenne hogy ez az inekció milyen modon segíthet az én betegségemben ?

    Válaszát előre is köszönöm :
    Magdi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Mint minden szteroid tartalmú szer, általános gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hastású, lehet izomba is adni. De alapvetően a kéz⁄csukló tartására kell figyelnie munka közben, kellene kiegészítőket alkalmazni a klaviaturához, ami megkönnyíti és pihenteti a csukló tartását, és elsősorban a csuklóját kellene rögzítenie, nem a könyökét. Sajnos a "végleges" megoldás a műtét, de meg lehet próbálni lézer, ill. lökéshullám kezelést.

  • Kedves Doktornő! Köszönöm a válaszát erre a jeligére. Sajnos az a helyzet, hogy én el is mentem…

    Kedves Doktornő!
    Köszönöm a válaszát erre a jeligére. Sajnos az a helyzet, hogy én el is mentem rögtön orvoshoz, mert annyira fulladtam. Mértek vérnyomást, vérvétel, vizelet ( nemtudom minek), aztán tüdőröntgen, ekg, csak az idegsebész meg az ortopéd maradt el. És ez a borda vagy kisizületi blokkot hogyan lehet diagnosztizálni? És ön szerint ha ismét megkell emelnem valamit, ez megint előfordulhat? Köszönettel: Tünde

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Manuálterápiás vizsgálat tudja megállapítani, hogy valóban van-e blokkja és ugyanő tudja oldani is. Gyógytorna megtanulása és végzése segíthet.

  • Kedves Doktornő Isiász kezdődött a jobb oldalamon 2010-szeptemberben. Azóta attól-e vagy mástól…

    Kedves Doktornő
    Isiász kezdődött a jobb oldalamon 2010-szeptemberben. Azóta attól-e vagy mástól nem tudom,de mozgásomban járásomban a jobb lábam a forgómnál és oldalt fájdalmat érzek. 2011-ben már nehezen viseltem a fájdalmam így
    gyógytornászhoz fordultam akupunktúrás kezelést adott,okt.-töl decemberig, több kevesebb sikerrel, mert a fájdalmam megvan. Elmentem 2012. ortopéd szakorvoshoz Ö jan. 1.márc 2.és ma a 3.májusban kortizon injekciót adott, szerinte ideggyulladásom van.sajnos ez sem segített. Javasolta a fájdalomcsillapítót is szedjem, szedem is mert szükségem van rá. Szeretném megkérdezni mennyi az a kortizon injekció ami ártalmas is lehet? Mikor mondhatok ellen az orvosnak? Vannak fájdalmak amelyeken nem lehet segíteni?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Szerintem a panaszait egy kicsit jobban ki kellene vizsgálni. Fél éven belül több szteroid tartalmú inj. nem ajánlott. Az akupunktúrás kezelés mellett gyógytornát végzett?

  • Tisztelt Főorvosasszony! Azzal a problémával fordulnék önhöz,hogy a bal térdem másfél éve kattog,recseg…

    Tisztelt Főorvosasszony!
    Azzal a problémával fordulnék önhöz,hogy a bal térdem másfél éve kattog,recseg és nagyon fáj amikor megmozdítom! Ez eléggé megnehezíti a napjaimat! 19éves vagyok és voltam már vele vidéken orvosná,meg sem vizsgált és csak annyit mondott rá hogy növés miatt van a fájdalom és a recsegés,de nekem az a fura hogy ez a fájdalom folyamatos,nem gyendül!
    Mit tanácsol mitől lehet ez a probléma?
    Nagyon aggaszt a térd fájásom!

    Válaszát előre is köszönöm!
    Alexandra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Ismét meg kellene vizsgáltassa magát szakorvossal. A folyamatos fájdalom hátterében bármilyen elváltozás lehet.

  • Tisztelt Doktornő! A férjem kb.4 napja arra panaszkodik ,hogy lágyékból sugárzó-induló fájdalma…

    Tisztelt Doktornő!
    A férjem kb.4 napja arra panaszkodik ,hogy lágyékból sugárzó-induló fájdalma van,ez a forgoban majd a térdben érezhető ami fájdalommal járó menést,felülést valamint ágyban való forgásnál tapasztalható.Lehet-e gerinc eredetű vagy forgókopás?-nagyon szenved tudom hogy kikell vizsgáltatni de addig is nagyonkiváncsi vagyok a véleményére!
    Köszönettel egy aggódó feleség

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    El kellene menjen orvoshoz, mert a találgatás sohasem vezet jóhoz.

  • Tisztelt Doktornő! 30 éves lány vagyok, és a problémám az lenne, hogy 1 hete nyomást érzek a…

    Tisztelt Doktornő!
    30 éves lány vagyok, és a problémám az lenne, hogy 1 hete nyomást érzek a mellkasomban, mintha csak fél tüdővel tudnák lélegezni, vagy olyan mint amikor görcsben van valami. A szegycsontnál érzem, vagy a mellcsontnál. Első 2,3 nap nagyon fulladtam, nehéz volt a levegővétel is. Több okra gondoltam, nem tudom melyik lehet. 1 hónapja kezdtem el számomra még nem próbált területen dolgozni: takarítok. Mivel a gerincem több helyen is ferde, lehet hogy amint emeltem (asztal, székek), sokat nyújtózkodtam beszorulhatott a levegő?Esetleg izomláz plusszba okozhat ilyen tüneteket? Ma már, így 1 hét után végre jobb, nem érzem hogy ülnek a mellkasomon, a hátgerincem viszont fáj, bár az gyakran. Tüdőröntgen negatív lett, még az erős tisztítószerekre gondoltam, hátha attól? Vagy a szivem, mivel ritmuszavarom is van, bár nem kezeltetem. Vagy mindez együtt? Teljesen jól most sem vagyok, de ha mondjuk a gerincemtől van, vagy hogy beszorulna a levegő, és megint előfordulna, ilyen esetben mit lehet tenni, hogy az ember ne szenvedjen hetekig?? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Tünde

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Ha előfordul, először is keresse fel a háziorvosát, mert a vizsgálat alapján sokkal könnyebb diagnózishoz jutni. Emellett lehet, hogy borda vagy kisizületi blokk alakult ki, manuálterapeuta segíthet.

  • Kedves Doktorno, Nemreg a sok futastol megfajdult a sipcsontom elulso resze. Mar hetek ota…

    Kedves Doktorno,

    Nemreg a sok futastol megfajdult a sipcsontom elulso resze. Mar hetek ota kimelem, de meg mindig faj ha egy nagyobbat kell lepnem. Arnika kremmel kentem, majd utana ibuprofen tartalmu kremmel, de nem akar elmulni. Az interneten utananeztem, talan csonthartya gyulladas. Paran azt irtak, hogy akar 6 honapra is le kell allni a sportolassal. Ez valoban igy van? Milyen gyogymodot javasol?

    Koszonom szepen.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Valóban steril csonthártya gyulladás lehet a panaszai hátterében. Ennek oka lehet statikai hiba, lehet, hogy nem ártana lúdtalpbetétet viselnie. Nem tudom megmondani, mennyi ideig fájhat.

  • Tisztelt Doktornő! Egyszer már írtam Önnek 2009.-ben akkor orbánc utáni visszérdaganatra panaszkodtam.…

    Tisztelt Doktornő!
    Egyszer már írtam Önnek 2009.-ben akkor orbánc utáni visszérdaganatra panaszkodtam. A lábam fájdalma azóta sem múlt, de sehol semmilyen más problémát nem állapítottak meg csak azt, hogy a lúdtalpam, a bütyök és a haránt boltozat süllyedés miatt lehetnek a fájdalmaim. Hiába említettem, hogy akkor miért nem a jobb lábam fáj ahol nagyobb a probléma és miért a bal lábam fáj. Semmi reakció erre, inkább azt mondták törődjek bele 50 felé és felett ez már normális így fogadjam el. Most februárban elmentem egy magánrendelőbe, ahol az orvos megvizsgált és azt mondta, hogy látja a problémákat , de ettől nem kéne így fájnia a lábamnak. Elküldött előbb egy röntgen vizsgálatra, ahol a szokásos dolgokat állapították meg újra. Ezután elküldött egy CT vizsgálatra, ahol kiderült, hogy: a bal os cuboideumban kb. 5 mm-es körülírt nagyrészt meszes, centrálisan inkább lágy rész denzitásunak látszó (nidus?) éles szélű képlet van....Az I. MTP ízületi rések mérsékeltem beszűkültek, az ízfelszín alatt itt sclerosis látható. A bal oldali m. peroneus longus ínban, egymás mellett egy 7 és egy 4mm körüli meszes képlet van. A vélemény : I. MTP ízületi mérsékelt fokú arthrosis. A bal os cuboideumban osteoid osteoma valószínű.
    Kérdéseim: Miért nem tudták ezt előbb megvizsgálni? A legutolsó ortopédus akinél novemberben jártam, elküldött egy elektromos kezelésre és amikor megkérdeztem mit csináljak, ha a fájdalom mégsem múlik, akkor azt mondta, hogy hozzá ne menjek vissza.
    A másik: ahogy olvasom ez a fajta jó indulatú csontdaganat jellemzően fiatal férfiakra jellemző, valamint azt is, hogy ez egy újonnan képződött szerves csontalapállomány elmeszesedés előtt. Én 52 éves nő vagyok. Miért alakulhatott ez ki, vagy ha már esetleg eddig is ott volt akkor miért az orbánc után jelentkezett az erre utaló fajdalom?
    Harmadik kérdésem: járok csontcintigráfiára. Ott ezt nem mutatja ki a felvétel, vagy csak akkor ha kifejezetten ilyenre is rákeresnek?
    Tudja Doktornő, annyiszor említettem az orvosoknak, hogy miért van az, hogy akkor is fáj a lábam amikor fekszem este, teljesen nyugvó állapotban van és mégis fáj. Senki nem mondott rá semmit, most meg olvasom, hogy ennek a daganatnak ez az egyik jellemzője. Kérem írja meg azt is, milyen kezelések lehetségesek. Az orvosom azt mondta, hogy valamilyen injekciózás lesz, de még nem beszéltük meg pontosan a dolgokat, mert amikor ez kiderült addigra voltam kiírva egy rekonstrukciós műtétre és majd utána megyek hozzá.
    Előre is köszönöm a válaszát: Tisztelettel: Kiss Julianna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Nem tudok mások helyet válaszolni (ki, mit, miért nem). De meg kellene próbálnia, hogy ha éjszaka jelentkezik a fájdalma, akkor vegyen be egy Kalmopyrint. Ha megszűnik a fájdalom, akkor valóban osteoid osteoma, ha nem szűnik, akkor is tovább kell vizsgálni (esetleg operálni), mert lehet gyulladásos góc.

  • Tisztelt Doktornő! 47 éves vagyok, a rendszeres mozgás (nem versenyszerű!)mindig az életem…

    Tisztelt Doktornő!

    47 éves vagyok, a rendszeres mozgás (nem versenyszerű!)mindig az életem része volt. Kb. 1 hónappal ezelőtt torna közben vettem észre, hogy a jobb térdem nem tudom rendesen behajlítani, végül nem is tudtam befejezni a gyakorlatokat.Otthon már alig tudtam felmenni a lépcsőn, mert a térdem-a térdkalács fölött és alatt nagyon bedagadt. Fájdalmat nem igazán éreztem, inkább szorító, feszítő érzést, a lábamban pedig mintha izomláz lett volna. Fastum géllel kentem be, napközben térdvédővel járkálok. Azóta a duzzanat csökkent, már lépcsőzéskor sem érzem,hogy feszülne, de még nem múlt el teljesen, az izomláz-szerű érzés estére jelentkezik. Menjek orvoshoz? Mikor kezdhetek újra tornázni?
    A jobb kezem hüvelykujja is fáj, mintha megerőltettem volna. A tavaszi nagytakarításkor ez előfordulhatott, de nem emlékszem rá. Lehet összefüggés a két probléma között?
    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Bocsásson meg, de általában az a célszerű, ha a panaszok jelentkezésekor felkeresik a szakorvost, hamarabb megszűntethetők a panaszok.
    Nem hiszem, hogy a kettő között összefüggés van, de mindkettőt okozhatta túlerőltetés következtében fellépett folyadékgyülem, ami feszíti az izületet.

  • Tisztelt Doktornő! A csuklómban nagyon erős fájdalmat érzek, ami forgatásra, vagy az ujjak mozgatására…

    Tisztelt Doktornő!
    A csuklómban nagyon erős fájdalmat érzek, ami forgatásra, vagy az ujjak mozgatására még erősebb. Előző nap kicsit röplabdáztunk, és meghúzódott, de nem volt erős fájdalmam, utána másfél órás hazaautózás közben ezzel a kezemmel kapaszkodtam a biztonsági övbe, így eztán jobban fájt. Éjjelre viszont annyira fájdalmas lett, hogy nem tudok aludni sem tőle. A legapróbb mozdulattól, de még a kar emelésétől is erős fájdalmam van. (Duzzanat, vagy bőrpír nem látható.) Majdnem olyan, mintha becsípődött volna ott valamilyen ideg. Létezhet ez? Mit tehetnék?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Nada

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Valószínűleg a röpladázás közbeni sérülés következménye. Borogatás, kímélet, fájdalomcsillapító kenőcs segít (de miért kellett kapaszkodni a biztonsági ővbe?)

  • Kedves Doktornő ! Sokat olvastam az orpopéd műszerészek által számítógépes vizsgálattal elkészítetett…

    Kedves Doktornő !

    Sokat olvastam az orpopéd műszerészek által számítógépes vizsgálattal elkészítetett talpbetétről. A kérdésem, hogy hol érdemes ilyet csináltatni ? Mert nem minden , hogy hogyan készítik el, ahhoz, hogy jó legyen , gondolom jó szakember kel !!

    Köszönettel: O. Anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Gyógyászati segédeszközt készítő ortopéd műhelyben célszerű készíttetni.

  • Tisztelt Doktornő! 26 éves nő vagyok,11 hónapja szültem a kislányomat. Kb 2 hónapja kezdődött,hogy…

    Tisztelt Doktornő!
    26 éves nő vagyok,11 hónapja szültem a kislányomat.
    Kb 2 hónapja kezdődött,hogy a kezemen az ujjaim nagyon fájnak,főleg reggelente,de mostanában már egész nap . Nem zsibbad,hanem olyan érzés,mintha el lenne törve(volt már onnan tudom) és fel is vannak dagadva és alig bírom mozgatni,csak fájdalom árán. A karikagyűrűmet sem tudom már hordani,pedig régebben nagy is volt. Néha a lábujjaimon is érzem,de azt még csak ritkán. Pár kg súlyfeleslegem van,de nem mondanám elhízottnak magam ( 170 cm 68 kg),minden nap sportolok 45-50 percet,próbálok egészségesen táplálkozni. Milyen irányban induljak el,milyen orvoshoz forduljak ezzel a borzalmas fájdalommal? Talán reumatológushoz? Próbáltam már borogatni,kenegetni mindenféle sportkrémmel,fájdalomcsillapítós kencével,szedek jó közérzet vitamin kollagént,de semmi változás. Kérem segítsen,hogy mi lehet!
    Köszönettel: Nagyné Katalin

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Vizsgálat nélkül nem egészen tudom a választ, de együttjárhat a szülés utáni hormonális változással, és az emelgetéssel. De célszerű lenne, ha megmutatná magát első lépésben a háziorvosának.

Szerző

Dr. Andrássy Ilona

ortopéd orvos, terapeuta