A betegek kérdései (10614)

  • Kedves Doktorno! Kb. 5 evvel ezelott kifordult a terdem, egy helyben alltam,mai napig fogalmam…

    Kedves Doktorno!

    Kb. 5 evvel ezelott kifordult a terdem, egy helyben alltam,mai napig fogalmam sincs mi tortent velem. Draga Anyukam elvitt akkor az ugyeletre,termeszetesen jegelest ajanlottak,mert a rontgen nem mutatott semmit.Ez a \\"terd kifordulas\\" az elkovetkezendo 1-2 ev folyam elkisert az eletemben, borzalmas volt! Kaptam porc erositot,de nem nagyon hasznalt. Aztan az orvosom hirtelen kitalalta,hogy keresztszalag szakadasom van, es hogy akkor meg is mutene,mert utana minden rendben lesz.Ez igy is torten,megmutottek reszleges szakadassal,persze semmit nem javult a terdem,pedig a tornara is eljartam.Az elso testneveles oran ugyan ugy kifordult,de mar nem csak bedagadt,hanem a jobb terdem belso resze iszonyatosan nyilalt is.Ezutan a korhazban azt mondtak,hogy ujra meg kell muteni.18 eves voltam,es masodjara akartak muteni,nem mentem vissza az orvoshoz,mert nagyon megijedtem.Ha jol emlekszem ezutan meg ketszer jartam a klinikan,ahol mas orvosok vizsgaltak meg,mint aki mutott,ok azt mondtak,nem is ertik miert mutottek meg,mert nincs keresztszalag szakadasom.Hozzateszem voltam ultrahang vizsgalaton is egy maganklinikan.ugyanezt mondta az orvos.2 eve volt utoljara,hogy torna kozben kugrott a terdem (ez mindig befele mozdulast jelent),reccsent egy nagyot es utana megint az a borzaszto szuro fajdalom,csak ez nem mult el 3 hetig,es nem is tudtam ralepni se a terdemre.A doktorno,aki megvizsgalt azt mondta,ha nem tudok jarni,mehetek a klinikara,mert orokre igy maradok.Kb, masfel honap utan tudtam normalisan ujra jarni,de kozben voltam egy maganklinikan,ahol azt mondta a doktor ur,hogy tenyleg nincs keresztszalag szakadasom,csak rosszul fejlodott ki a porcom es ezen nem lehet segiteni sajnos,igy maradok orokre,ne menjek sielni!
    A kerdesem igazabol az,hogy mi lehet a bajom.Tudom,hogy igy nagyon nehez megmondani,de tenyleg letezik olyan,hogy igy maradok orokre,nincs erre valami gyogyszer.Szeretnek sportolni,en evekig roplabdaztam,de most meg a busz utan is felek futni,mert kiugorhat akarmikor a terdem!
    Koszonom a valaszt elore is!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Lehet, hogy valóban fejlődési variáció, de akkor is szükséges a combizom erősítő torna végzése, mert az izmok tudják stabilizálni az izületet. Miután nem látta egyikünk sem műtét alatt a szalagok állapotát, nem etikus azt állítani, hogy nem volt sérült. A combizom erősödésig célszerű valamilyen térdrögzítőt viselni

  • TISZTELT DOKTORNŐ ! 4 HETE ODÉBB AKARTAM RAKNI EGY KB.80KG-OS ABLAKOT,A MUNKA HELYEN.HAJLOTT…

    TISZTELT DOKTORNŐ !
    4 HETE ODÉBB AKARTAM RAKNI EGY KB.80KG-OS ABLAKOT,A MUNKA HELYEN.HAJLOTT HÁTTAL HÚZTAM.DE BE AKADT ÉS RÁNTOTT RAJTAM EGYET.ÉN PEDIG SZINTÉN RÁNTOTTAM ÉS EMELTEM RAJTA.AKKOR BELEHASÍTOTT A GERINCEMBE MINT EGY NYÍL VESSZŐ.VOLTAM RTG.-EN.NEM MUTATOTT MÁST CSAK EGY KIS SZŰKÜLETET A 4-5 CSIGOLYA KÖZÖTT. VISZONT NEM JAVULOK,DE NEM KAPHATOK INJEKCIÓT MERT ÉVEK ÓTA SINCUMAR SZEDŐ VAGYOK. KRÉMEK,TAPASZOK,GYÓGYTORNA.SEMMI SEM SEGÍT,SE HOSSZAN GYALOGOLNI,SEM ÜLNI,SEM ÁLLNI,DE MÉG FEKÜDNI SEM TUDOK FÁJDALOM NÉLKÜL. GÖRCS SZERŰEN HASÍT BELÉM A FÁJDALOM ÉS ELŐRE SUGÁRZIK A MÉHEM IRÁNYÁBA.PEDIG EGY48 ÉVES NŐ VAGYOK, ÉS DOLGOZOK,DE SZERETNÉM HA ÚJRA FÁJDALOM NÉLKÜL TEHETNÉM MINDEZT. KÉREM SEGÍTSEN !!!

    ÜDVÖZLETTEL ZSUZSÓ.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Szakorvosi vizsgálat javasolt, hogy nincs-e gyöki sérülésre, porckorongsérvre utaló jel (reflexkiesés, stb), mert ezek megléte komolyabb terápiát (esetleg műtétet) igényel. De ha "csak" izomeredetűek a panaszai, akkor is pihenés, komplex fizioterápiás kezelés szükséges. Ezt vizsgálat nélkül nem lehet eldönteni.

  • Tisztelt Doktornő! Kisfiam 10 hetes, a születése után kezdett el fájni mind a két térdem,…

    Tisztelt Doktornő!

    Kisfiam 10 hetes, a születése után kezdett el fájni mind a két térdem, a székről felállás már csak támaszkodással megy, emellett a hátam, derekam is sokat fáj. A kérdésem az lenne, hogy van e olyan fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő gyógyszer, homeopátiás szer, kenőcs esetleg, amit a szoptatás mellett nyugodt szívvel szedhetek?

    Előre is köszönöm a válaszát!

    Üdvözlettel: Vera

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Sajnos nincs

  • Kedves doktornö.Egy hete elkezdett fájni a kulcsontom ,föleg karmozgáasra.Elmentem röntgenre…

    Kedves doktornö.Egy hete elkezdett fájni a kulcsontom ,föleg karmozgáasra.Elmentem röntgenre ahol meg álapitották hogy sternoclaviculáris izületi ficamom van. Nem emlékszem hogy elestem volna Külsöleg is látszik most rögzitöt kaptam ,de valoszinü ez már régebbi dolog lehet idáig nem fájt Kérdésem ez elmulik e?És milyen kezelést javasol,Köszönettel Anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Lehet, hogy most valamiért túlterhelte magát, és a korábban már meglévő elváltozás fájdalmassá vált. Ha már lehet, meg lehet próbálni manuálterapeuta segítségét kérni.

  • tisztelt dr nö! ludtalpas vagyok midkét lábamra, és még nem használok ludtalp betétet , pedig…

    tisztelt dr nö! ludtalpas vagyok midkét lábamra, és még nem használok ludtalp betétet , pedig néha vagy a bal vagy a jobbsarkam be feszül a ludtalptol , és még a derekam is fájtöle néha! milyen ludtalp betétet vegyek? kérem irjon köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Mennyi idős? Ha fiatal, vagy középkorú, akkor a Starflex-Globus tipisú, ha idősebb, akkor a szendvicsszerkezetű betét javasolt.

  • 26éve szenvedek gerinc, izom fájdalmakkal elöször gyogyszert kaptam fikoterápiát az orfi-ba…

    26éve szenvedek gerinc, izom fájdalmakkal elöször gyogyszert kaptam fikoterápiát az orfi-ba is voltam 26 éve, a kezelés jó egy darabig.Ilyen hosszú éven át szenvedni ,derékövem is volt most is járok kezelésre ,de meddig fog tartani .

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Amíg él, de a gyógytorna, időnkénti komplex fizioterápia segít.

  • Kedves Doktornő! 4,5 éves kisfiamnak kicsit befelé dől a bal bokája. Mindig nagyon jól tartó,…

    Kedves Doktornő!

    4,5 éves kisfiamnak kicsit befelé dől a bal bokája. Mindig nagyon jól tartó, magas kérgű cipőt hord, illetve időnként szupináló cipőt is visel. A normál kérgű cipők egy rövid idő után befelé dőlnek, a szupináló cipők kifele dőlő kérge pedig "kiegyenesedik". Nem nagy mértékű a dőlés, de van, mezítláb is látható, nem csak a cipőkön.

    Elvittem ortopéd szakorvoshoz, megnézte a kisfiam lábát és a cipőjét is, szerinte semmi gond nincs, sőt a cipők miatt kinevetett.

    Kérdésem az, hogy én nagyítom fel a problémát, vagy egy kis mértékű, de jól látható bedőlés még nem gond ebben a korban? Érdemes a továbbiakban foglalkozni a dologgal, vagy esetleg ez a probléma kinőhető?

    Köszönöm szépen a válaszát!
    Virág

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A szupináló cipő viseltetése nagyon jó, emellett lehet már a lábtornával próbálkozni, lábujjhegyen, sarkon járás, apróbb tárgyak lábujjal szedegetése sokat segít.

  • Tisztelt Doktornő ! 52 éves nő vagyok, ülőmunkát végzek a munkahelyemen. Egy-két éve kezdődött,…

    Tisztelt Doktornő !
    52 éves nő vagyok, ülőmunkát végzek a munkahelyemen. Egy-két éve kezdődött, hogy hétvégén otthon végzett házimunka során, amikor sokat vagyok "talpon" néhány órán keresztül (főzés, takarítás, vasalás, stb.), egy idő után úgy érzem, hogy szinte "leszakad a derekam", illetve ez a fájdalom a derék alá sugárzik ki. Általában ezen utána már a pihenés (ülés⁄fekvés) sem segít, sokszor még másnap is alig tudok lábra állni és elindulni, csak vonszolom magam, több mint egy nap kell, hogy a fájdalom elmúljon vagy magától, vagy Rheosolon tablettát szoktam időnként beszedni, ami segít. Most úgy döntöttem, kérek egy beutalót gerincröntgenre, amely ma meg is történt, és melynek alapján az alábbi leletet kaptam kézhez:
    "a lumbalis gerincen az S.I. teljes lumbalisatioja (*) látható, s így a lumbalis gerinc 6 csigolyából áll.
    Az L.I. rés mérsékelten, a V.I. rés kp. fokban szűkebb. A spondylarthrosis (**)jelzett. Egyéb kóros nincs."
    Utánaolvastam, hogy a lumbalisatio tulajdonképpen egy fejlődési rendelenesség, illetve a spondylarthrosis pedig a csigolyák közötti kisizületek kopása. Kérdésem, hogy mit tudok tenni annak érdekében, hogy a helyzet javuljon, de ha nem is javul, ne romoljon tovább ? Kb. 3-4 hónapja elkezdtem futógépen edzeni, heti 2-3 alkalommal, alkalmanként 40-40 percig. Nem káros-e ez a mozgásforma ?
    Válaszát előre is köszönöm: Csilla

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A lumbalizáció egy fejlődési variáció, önmagában nem okoz problémát. A spondylarthrosis az életkorral, terheléssel, mozgással összefüggő "kopásos" tünet. Mivel öregszünk, ettől nem tudunk eltekinteni. Az Ön panaszainak, úgy gondolom inkább statikai oka van. Vagy egy jól készített lúdtalpbetét, vagy gördülőtalpú (MBT, Joya, Ryn, stb.) cipő viselése sokat segíthet.

  • 3 hete műtötték férjem csípőprotézissel. ma erős szúró fájdalmat érez a műtéti heg alatt 15-20…

    3 hete műtötték férjem csípőprotézissel. ma erős szúró fájdalmat érez a műtéti heg alatt 15-20 cm-el. semmi - tudomása szerint - rossz mozgást nem végzett előtte. mi lehet az oka? izomláz, vagy más okoz ilyen jellegű fájdalmat? terheléskor nem érez fájdalmat a lábában, tehát nem járáskor hanem spontán időközönként alakul ki.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Forduljon a kezelőorvosához, nincs-e utóvérzés, stb...

  • Tisztelt Doktornő! 3,5 hónapos kislányom csípőjével kapcsolatos kérdésemet tegnap tettem fel,…

    Tisztelt Doktornő!
    3,5 hónapos kislányom csípőjével kapcsolatos kérdésemet tegnap tettem fel, és válaszolt is rá! Nagyon szépen köszönöm!
    Nem értette, hogy az instabil csípőjére mért nem kapott kengyelt?
    Egy kis javítás:
    Az újszülött osztályon, amikor megnézték laza volt a csípője, de viszont az ortopédián kapott leleteken Diagnózisként mindenhol instabil csípő szerepel!
    Ebből gondolom, hogy instabil a csípője! Viszont "csak" javasolt a rugibetétes pelenkázás!
    Önnek mi a véleménye?

    Köszönettel:
    Egy aggódó anyuka


    Az előző levelem, amire már válaszolt!:
    Kislányom 3,5 hónapos!Spontán született, 36-dik hétre, az újszülött osztályon észrevették, hogy laza a csípője!. Csípőficam nincs a családban!
    1 hónapos korában voltunk ortopédián, még mindig instabil a csípője! 3hónapos korában voltunk kontroll vizsgálaton ez az eredmény: 90⁄90 fokos abd. luxations jel nincs, min. jobb oldali farredő asszimetria, instabil csípő! Rugi betétes pelenkázás javasolt!
    2 hét múlva elmentünk komlex uh-ra, eredmény:A csontos vápa finoman lekerekített. A femurfejek centrális helyzetűek, a periarticularis lágyrészeket érintő kóros eltérés nem látható!
    A kérdésem az lenne, hogy ezekből a leletekből kiindulva, Ön szerint van esély a csípőficamra? Illetve milyen módszer segíthet, hogy ne legyen nagyobb baj? Illetve, hogy a rugi betétes pelenkázást helyettesíthetjük-e 2 pelenkával?

    Köszönettel:
    Egy aggódó anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Ha az újszülött osztályon volt laza csípője, és azóta nem, akkor az a szülési hormonhatások következménye (az anyuka hormonjai segítenek ellazítani a szalagokat, hogy a baba meg tudjon születni, de ez a hormon köldökzsinóron keresztül természetesen a baba szervezetére is hat). Ha egyébként a későbbi vizsgálatoknál stabil, akkor nincs teendő.

  • Tisztelt Doktornő! 12 éves fiam tegnapelőtt eltörte a bal csuklóját egy bicikliesés következtében.…

    Tisztelt Doktornő!
    12 éves fiam tegnapelőtt eltörte a bal csuklóját egy bicikliesés következtében. A traumatológiai ügyeleten megállapították, hogy törés van, de nincs "kimozdulva". Sin gipszbe tették, majd hétfőn kapja meg a körgipszet. A leleten ez szerepel: Fract.subperiost.metaphys.dist.radii l.s. sine disloc. Abrasio cubiti l.d. Semmilyen részletet nem mondtak a törés jellegéről, egyáltalán, hogy hol tört el pontosan, mivel sokan voltak, és szinte futószalagon történt a betegellátás. Szeretném megkérdezni Öntől, hogy ennél a törésnél lehet-e számítani teljes gyógyulásra, esetleg nem maradhat-e vissza valamilyen mértékű eltérés a csukló, kézfej, ujjak mozgásában? Fiam klarinétozik, zenekarban is játszik, nagyon fontos lenne, hogy ebben ne korlátozza a későbbiekben ez a sérülés. Tehetünk valamit azért, hogy elősegítsük a teljes gyógyulást? Válaszát nagyon köszönöm!
    V.Henriett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Ez az elmozdulás nélküli alkartörés. A gyógyulása jó, de a terápiát, a megfelelő ideig tartó rögzítést be kell tartani. Gipszlevétel után egy kis gyógytorna lehet, hogy szükséges lesz.

  • Kedves Dr.-Nő! 12éve szenvedek porckorong problémákkal.Egy ízben műtöttek kiszakadt sérvvel.Sajnos…

    Kedves Dr.-Nő! 12éve szenvedek porckorong problémákkal.Egy ízben műtöttek kiszakadt sérvvel.Sajnos állapotom nem, hogy javult volna, hanem még rosszabb lett.Sérveim szaporodtak.Jelenlegi diagnózisaim :Lumbago ischiassal ,Egyéb spondilosis Nyaki porckorong rendellenesség radiculopathiával Cervicobracialis Váll elváltozás, k.m.n. és egyebek.Szakorvosom azt mondta, hogy műtét nem jöhet szóba, mert egy épp porckorongom sincs. Több károm lenne belőle, ha hozzá nyúlnak mint hasznom, és nem is tudná, hogy a nyakamnál kezdje vagy a derekamnál. a csontritkulásom sem tenné sikeressé a műtétet..Így reumatológiai kezelés jöhet szóba .Éveken át kaptam kezeléseket, melyek nem is használtak.Jelenleg fentaníl tapaszt és apranaxot kapok.Ismételten a reumatológiára irányítottak.Csak a szteroidos kezelés volt számomra jó.Jelenlegi legnagyobb problémám, hogy iszonyatos szünni nem akaró fájdalmam van a bal csípőm és medencém tájékán.Már a bal oldalam kezd el deformálódni.A nagy lábom íjjánál egy hatalmas kinövés nőtt, a másik lábamon nem. A lábszáram bedagad a másik nem.A combnyak tájékán szemmel láthatóan elég nagy kidudorosodás keletkezett évek alatt.A fölötte való rész meg eltűnt.Szinte úgy néz ki most egy dupla hullám.Sántítani nem sántítok, de viszont ha ülök, vagy fekszem, iszonyatosan fáj. úgy hogy éjszakákon át sokat sétálgatok, mert még akkor elviselhető. Neurológusom, és a reumatológus is azt mondja hogy kisugárzik a gerincemből a fájdalom. Egy ízben mentem ortopédushoz ahol a vizsgálat abból állt hogy sétáltam és azt mondta, hogy minden rendbe mert nem sántítok.Hova fordukjak, hogy legalább meg röntgennezzék, hogy mi ez az el válltozás, mert ezt a fájdalmat sokáig elviselni nem lehet. Én úgy érzem mintha valami nőne benne. Lehetséges ez? Köszönöm előre is a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Úgy gondolom, hogy kopásos (arthrosisos) tünetei vannak, nemcsak a gerinc, hanem a csípőizület területén is. A szteroid hosszú távon nem jó, az osteoporosist is fokozza. Az életkorral és terheléssel együttjár, hogy a kis(és nagy)izületek degenerálódnak, bütyök alakul ki a statikai terhelés miatt, hogy a csigolyaközti porckorong magassága csökken, ezáltal "instabillá" válik a gerincoszlop, ami a szalagok túlterhelésével, meszesedésével jár. Tehát csak akkor nem szenvedünk általános porckorong problémáktól, ill. arthrosisos fájdalmaktól, ha fiatalon befejezzük az életünk. Szerencsére ez ritkán következik be. Tehát egyrészt meg kell tanulni vele élni, másrészt rendszeresen tornázni, mozogni kell, erősíteni az izomzatot, ez segít a panaszok csökkentésében. A komplex fizioterápiás (gyógytorna, fizikoterápia) segít.

  • most megyek majd nyaki gerinc MR re a légcsö is ábrázolodik majd rajta

    most megyek majd nyaki gerinc MR re a légcsö is ábrázolodik majd rajta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    igen

  • Tisztelt Doktornő! Kislányom 3,5 hónapos!Spontán született, 36-dik hétre, az újszülött osztályon…

    Tisztelt Doktornő!

    Kislányom 3,5 hónapos!Spontán született, 36-dik hétre, az újszülött osztályon észrevették, hogy instabil a csípője!. Csípőficam nincs a családban!
    1 hónapos korában voltunk ortopédián, még mindig instabil a csípője! 3hónapos korában voltunk kontroll vizsgálaton ez az eredmény: 90⁄90 fokos abd. luxations jel nincs, min. jobb oldali farredő asszimetria, instabil csípő! Rugi betétes pelenkázás javasolt!
    2 hét múlva elmentünk komlex uh-ra, eredmény:A csontos vápa finoman lekerekített. A femurfejek centrális helyzetűek, a periarticularis lágyrészeket érintő kóros eltérés nem látható!
    A kérdésem az lenne, hogy ezekből a leletekből kiindulva, Ön szerint van esély a csípőficamra? Illetve milyen módszer segíthet, hogy ne legyen nagyobb baj? Illetve, hogy a rugi betétes pelenkázást helyettesíthetjük-e 2 pelenkával?
    Köszönettel:
    Egy aggódó anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Bocsánat, de több dolgot nem értek. Tudom, nem Önnek a tisztje erre válaszolni, de: Ha 1 hónapos korában még instabil (??!!) a csípője, miért nem kapott Pavlik kengyelt? És ha ez 3 hónapos korában is fennáll, akkor még jobban megkérdőjelezem a kezelést. Úgyhogy ne haragudjon, de látatlanban nem tudok többet. Mert vagy nem instabil, akkor elég a széles pelenkázás, vagy igen, akkor meg a kengyel a kezelés.

  • Tisztelt DR NŐ olyan kérdésem volna hogy amiota lefogytam 30 kg ot akaratomtól függöen eltünt…

    Tisztelt DR NŐ olyan kérdésem volna hogy amiota lefogytam 30 kg ot akaratomtól függöen eltünt a zsir a nyakamról és hiába tornáztatom semmit nem javitok vele ugyanugy feszül elöl hátul tarkótájon is és a hátamnál is mit tegyek?Légzésem is néha rosszabb ugy érzem a nyakamtól van az izomtóllehetséges hogy akadályozza a légzést állva és ülve? Lajos

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Keressen fel egy manuálterápiával foglalkozó gyógytornászt, mert egyrészt a kialakult blokkokat kell oldani, másrészt meg kell tanulnia a megfelelő gyógytorna gyakorlatokat.

  • Jo napot Doktorno

    Meg szeretnem tudni hogy miert faj a hatam vagyis pontosabban a derekam, ugy erzem a kerincnel, pl ha a bal oldalamon fekszem egy ideig akkor amikor probalok hatamra fordulni akkor elegge fajdalmas.

    Az egesz ugy kezdodott hogy volt egy terd ficamom… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A gerinc valamelyik szintjén kisizületi blokk alakult ki. Azt kellene manuálterapeutával oldatni, akkor megszűnnek a panaszok.

  • Tisztelt Főorvosnő! Kisfiam 3éves, 2010-ben megállapították, hogy "a láb egyéb veleszületett, valgus…

    Tisztelt Főorvosnő!

    Kisfiam 3éves, 2010-ben megállapították, hogy "a láb egyéb veleszületett,
    valgus jellegű deformitásai" van.
    Most voltunk kontroll vizsgálaton és azt mondták, hogy sokat romlott
    a gyerekem lába, csak a készített cípőket hordja mostantól.
    Eddig minőségi betétes cipőket hordott(ezt ajánlották az első vizsgálaton)
    Mivel anyagi helyzetünk nem valami fényes kértem a szakorvostól,
    hogy a közgyógy nem e járna, de azt mondta, hogy nekünk nem jár.
    Tehát ami neki fel van írva:
    C-2 ortopéd cipő erősen deformált lábra,
    Kiemelt kategóriába tartozik, így a kihordási idő 6hónap.
    Sarkak bedőlnek, dupla boka, domború talp, belbokánál bőr érzékenyebb.
    Pes valgus 1.u. CV:3 P:1 TV:0
    Én utána néztem az OEP oldalán a gyógyászati segédezközök között,
    mely a tb. támogatásával adható és ezek között megtaláltam.
    Annyi van írva a pes valgus(CVPTV=3felett) és
    C-2 ortopéd cipő erősen deformált lábra jár.
    80%támogatás, közgyógy.
    Szóval az lenne a kérdésem, hogy akkor mi az igazság jár vagy nem?
    Előre is köszönöm válaszát, üdvözlettel Bea!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A közgyógy ellátásra más betegség miatt közgyógyra szoruló beteg esetén lehet a cipőt (és más segédeszközt) felírni. Ilyen pl. a veleszületett agyi károsodás, tónusfokozódási zavarral, úgyhogy azt kell mondjam, hogy örülni kell, hogy nem tartozik ebbe a kategoriába.

  • Tisztelt Doktornő!
    Már régóta küzdök egy problémával és most jutottam el addig hogy már elegem van. A térdemnél majdnem közvetlenül egy picit fölötte nagyon szokott fájni időnként. Mind a két lábam ugyan ott! 10 évet fociztam abbahagytam már 3éve és 21 éves fiú vagyok. Ezt azért irom le… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Miután rendszeresen sportolt, és abbahagyta, az addig edzésben lévő izmok elgyengültek. Combizomerősítő gyakorlatokkal csökkentheti a panaszait.

  • TISZTELT DOKTORNŐ EGY KÉRÉSEM LENNE !08.17 ÉN AJTÓBA RUGTAM,ÉS A IV UJJAM FÁJT BEIS LILULT.A…

    TISZTELT DOKTORNŐ EGY KÉRÉSEM LENNE !08.17 ÉN AJTÓBA RUGTAM,ÉS A IV UJJAM FÁJT BEIS LILULT.A TRAUMÁRA MENTEM AHOL A DIAGNOZISOM :S9310 fract phal 1 ,dig IV p.d.* LEGYENSZÍVES MEGIRNI HOGY EZ MIT JELENT. NYOMÁSRA MÉG MINDIG ÉRZÉKENY ÉS A KÖRÖM ALLATI RÉSZEN VAN EGY KIS DODOR IS. KÖSZÖNETTEL:ETELKA VÁLASZÁT ELÖREIS KÖSZÖNÖM!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    El van törve. A teendő: kemény talpú cipő viselése.

  • Kedved Doktornő! Kb. második hónapja szedek 100mg-os Aflamint. Meg tudná mondani, kb. mennyi…

    Kedved Doktornő!

    Kb. második hónapja szedek 100mg-os Aflamint. Meg tudná mondani, kb. mennyi idő alatt múlik el teljesen a hatása? Tegnap reggel vettem be utoljára, ehhez képest ma legyalogoltam kb. 14-15km-t és még mindig nem tért vissza a fájdalom a régi intenzitásával. Ez csak annyit jelent, hogy még nem ürült ki teljesen a gyógyszer a szervezetemből vagy már kezdhetek reménykedni, hogy múlóban a bajom?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Általában 24 óra.

Szerző

Dr. Andrássy Ilona

ortopéd orvos, terapeuta