A betegek kérdései (10587)

  • Üdvözlöm!6 hete eltört a bokám,kaptam 3 hét fekvőgipszet,utána 1 hét járót,ezután közölte az…

    Üdvözlöm!6 hete eltört a bokám,kaptam 3 hét fekvőgipszet,utána 1 hét járót,ezután közölte az orvos hogy meggyogyult a lábam.2 hét elteltével még mindig sántitok,nem birok ráállni csak nehezen!Mit tud ajánlani nekem hogy helyre álljon a lábam?Előre köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Miért csak 1 hét járógipszet kapott? Akkor még kellene bokarögzítőt viselnie. A törés gyógyulás 6 hét 3 hónap között van. Még természetes, hogy sántít.

  • T Doktornő! 2- éve volt egy terdműtetem mert porclevalasom volt arthroskopiaval de sajnos meg…

    T Doktornő! 2- éve volt egy terdműtetem mert porclevalasom volt arthroskopiaval de sajnos meg mindig bedagad. Voltam mr-en és szeretnem ha megmondaná mit jelent a leletem! Az all benne hogy az izületben kevés folyadek felszaporodas latható,a medialis meniscus elkeskenyedett, rajta az articularis felszint elerő szakadás mutatkozik.attól felek talan újra műteni kell. Várom válaszat.köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Igen, úgy néz ki, hogy ismét szakadás van porcon. Menjen vissza az orvosához.

  • Kedves doktorno,Erdelyben elek,ma vittem a 3 honapos kislanyomat csipoficam vizsgalatra! On szerint…

    Kedves doktorno,Erdelyben elek,ma vittem a 3 honapos kislanyomat csipoficam vizsgalatra! On szerint ez jo eredmeny: Ultrahang: jobb: alfa 69fok beta 47 fok, bal 63 fok,beta 45 fok. Nem ertem pontosan,ir meg a leleten valami 90⁄90 fokot. A doki szerint az egyik csipo kesobb kezdett fejlodni,de minden rendben! 1 evesen kellesz vinni ujra.On szerint is ez rendben van?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Ez teljesen negatív eredmény.

  • Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy felnőtt korban a kifózis mennyire…

    Tisztelt Doktornő!

    Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy felnőtt korban a kifózis mennyire javítható?!!! kiskoromban gerincferdülést diagnosztizáltak, ami persze el lett hanyagolva. Felnőtt korban már többszöri próbálkozásra tornagyakorlatok, tartásjavító heveder használata során , nem jártam sikerrel bár lehet nem voltam elég kitartó...... így ha rendszeres testmozgást illetve tartás javító hevedert használok, hozzá lehet szoktatni hátat a helyes tartásra vagy ez már marad ilyen domború amilyen most .... nagyon nagy fájdalmakkal jár mind a helytelen mind a helyes tartás, de ha látnék arra reményt ,hogy ez javítható ilyen korban is (36 év) akkor kitartóan használom és elvégzem a gyakorlatokat!

    Előre is köszönöm a válaszát

    Üdvözlettel:

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Nem véletlen, hogy mivel ez a serdülőkor betegsége, a növekedés befejeztéig lehet alakítani rajta. Felnőttkorban csak izomerősítést lehet végezni, hogy a panaszok minél később jelentkezzenek.

  • Kedves Doktornő! Nagyon köszönöm a gyors válaszát, csak annyit szeretnék még megkérdezni,…

    Kedves Doktornő!

    Nagyon köszönöm a gyors válaszát, csak annyit szeretnék még megkérdezni, hogy hallott-e nyaknyújtó gallérról( Kiromed termék) Ön szerint a habszivacs gallér, vagy ez lenne jobb, és ez nyaki sérv esetén is hasznos-e, ha az MR azt mutatja? Lehet, hogy a nyaknyújtó gallér is ugyanazt tudja mint a habszivacs gallér? Ön szerint az izomlazító szedését is folytassam ha a nyaktáji "abroncsérzésem" javult is? (Használok helyileg Flektor gélt és fekete nadálytő krémet, és idegi fájdalomra Orbáncfű teát is iszok, és fiziko th mellett, UH,masszázs, és torna is van) Köszönöm segítségét:Ilona

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Mindkettő használható. Egyelőre még folytassa az izomlazító szedését.

  • Tisztelt Dr. Nő! Egy számomra elég kellemetlen témával fordulnék önhöz.Sokat kutattam az interneten…

    Tisztelt Dr. Nő!
    Egy számomra elég kellemetlen témával fordulnék önhöz.Sokat kutattam az interneten és egy ún. Brachymetatarsia,láb-közép csont rövidülést szeretnék műtéti módon megváltoztatni.24 éves férfi vagyok,és a kérdésemeim azok lennének ,hogy van-e erre mód magyarországon?Milyen módok vannak rá?Mennyibe kerül?(ha van rá mód)És mennyi idő alatt lehet belöle felépülni?Ugyanis külföldön tartózkodom, éves állásba.Úgy olvastam h általában mind két lábon előfordul a csontrövidülés.Nekem csak az egyik lábamon és a 3. ujjam.Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Nem foglalkozom ilyen műtétekkel, felnőtt ortopédiával foglalkozó kollégához, vagy plasztikai sebészhez forduljon.

  • Jónapot Dr.Andrássy Ilona!! Én 17 éves vagyok. Most 2. éve járok gyógytesnevelés óraraert egy…

    Jónapot Dr.Andrássy Ilona!!
    Én 17 éves vagyok. Most 2. éve járok gyógytesnevelés óraraert egy kicsi gerincferdulesem van. De már lassan egy éve hogy fáj a bal lapockám, szüleim szerint mert nem ülök helyesen, de az utobbi időben odafigyeltem erre és tovabbra is fájt és egyre jobban. Azt szeretném megkérdezni hogy maga szerint forduljak orvoshoz vagy probaljak meg valamilyen tornagyakorlatokkal segiteni rajta.
    Előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Gyógytornászhoz kellene fordulnia, aki egyedül Önnel foglalkozik Schrott technikával, nem elég az iskolai gyógytestnevelés.

  • Tisztelt FŐORVOSNŐ! pár napja fáj a bal lábam,térdtől lefele. olyan nehéznek érzem,mintha…

    Tisztelt FŐORVOSNŐ!

    pár napja fáj a bal lábam,térdtől lefele. olyan nehéznek érzem,mintha feszitene benne valami. nem dagad,nem piros. nem tudom mitől lehet.pihenéskor sem mulik. most már a bokámig érzem a fájdalmat. tegnap este párszor olyan volt,mintha meleg folyna szét belőlről.kétszer-háromszor éreztem,utánna már nem. Ön szerint mi lehet a baj? milyen vizsgálatot és kezelést javasol? köszönöm válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Lehet izomláz, lehet érbetegség, lehet gerincsérv tünete. Személyes vizsgálatra forduljon háziorvosához, aki a megfelelő helyre fogja irányítani.

  • például mik lehetnek üdvözlöm létezik ólyan probléma ami kisugározhat alhas ill lágyékra…

    például mik lehetnek


    üdvözlöm létezik ólyan probléma ami kisugározhat alhas ill lágyékra honnét sugározhat s mien vizsgálat kell hozzá köszönöm


    tovább Dr. Andrássy Ilona adatlapjára


    Több betegség tünete is lehet. Forduljon a háziorvosához.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Ugye nem gondolja, hogy felsorolom a differenciáldiagnosztikát?!

  • Kedves Doktornő! Szeretném megkérdeni, hogy izomlazítót és fájdalom csillapítót(Miderizone…

    Kedves Doktornő!

    Szeretném megkérdeni, hogy izomlazítót és fájdalom csillapítót(Miderizone és Xilox)meddig lehet folyamatosan szedni. Sajnos kb 3 hete kezdett el nyak, váll és karfájdalmam lenni, karommal két hete ügyeletre kellett mennem annyira fájt.Tavaly karzsibbadás miatt MR vizsgálat meszesedést írt le, de kompresszió nem volt.Reumatológus doktornő fizikoterápiát javasolt és a korábban leírt gyógyszereket.Tüneteim hol javulnak, hol erősödnek.Sajnos táppénzen vagyok két hete,mivel gyermekek közt dolgozom, és karfájdalom miatt nem tudom emelni, fogni őket.
    Próbáltam elhagyni a gyógyszereket, mert nem akarok függővé válni, az izomlazítót el is hagytam, de éjszaka sok esetben beindult a karfájdalom és pihenni nem tudtam, ezért a Xiloxot eszem naponta. Ön mennyi ideig mondaná, hogy kell szedni a gyógyszert, mert attól félek nem tudom letenni a fájdalom csillapítót? 6.-ik kezelésemet vettem fel és 4.-én ismételt MR-t kértek gyöki fájdalom miatt. Jövő héten mennék dolgozni, de nem tudom,hogy tudok pihenni éjszaka, emelni stb. Ön szerint esetleg váltsak más gyógyszerre, vagy ezeket hónapokig is lehet szedni? Válaszát előre is köszönöm:Ilona

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Csak fizikoterápia nem elég. Nyaki gerinc torna, éjszaka habszivacs nyakgallér viselete javasolt. Emellett idővel fokozatosan megszűnnek a panaszai. A gyógyszereket lehet hosszabb ideig szedni, de javasolt gyomorvédő szedése mellé (pl. Quamatel).

  • Kedves dr nő vagy 4-5 éve fáj a alhasam s a lágyékom általában emelésre jön elő ha nagy sújt…

    Kedves dr nő vagy 4-5 éve fáj a alhasam s a lágyékom általában emelésre jön elő ha nagy sújt emelek voltam urologián de minden ok voltam gerinc röngenen egy minimális gerincferdülésem van honnét sugározhat ki

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Lehet lágyéksérv a háttérben, sebészhez forduljon.

  • Tisztelt Főorvos Asszony! 26 éves fiú vagyok, és már korábban észrevettem, hogy fiatal korom…

    Tisztelt Főorvos Asszony!

    26 éves fiú vagyok, és már korábban észrevettem, hogy fiatal korom ellenére szinte mindenem fáj. A nyakam és a trapézizmom és a fejem, a lapockám tájékán, a gerincem melletti részek, a derekam, sokszor érzek fájdalmat a combizmaimban és a vádlimban is. Mindezek mellett ezeken a részeken iszonyatosan recseg-ropog-kattog valami, különösen reggel, vagy hosszabb ülés után.
    Nem igazán sportolok (most, hogy ezeket tapasztalom, nem is tudom mennyire lenne egészséges), azonban rengeteget sétálok, 176 cm-es magasságomhoz 63 kiló vagyok. Inkább ülőmunkát végzek.

    Mitől lehetnek ezek a fájdalmak. Érdemes reumatológushoz fordulni, és normális, hogy ennyi helyen fájjon ilyen fiatalon? Mi okozhatja ezt.

    Üdvözlettel,
    Tamás

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A ropogás nem kóros. A fájdalmak oka viszont lehet a mozgáshiányos életmód, minél kevéssé vannak terhelve az izmok, annál gyengébbek, annál hamarabb fáradnak ki és fájnak. Tehát célszerű elkezdeni fokozatosan sportolni.

  • üdvözlöm létezik ólyan probléma ami kisugározhat alhas ill lágyékra honnét sugározhat s mien…

    üdvözlöm létezik ólyan probléma ami kisugározhat alhas ill lágyékra honnét sugározhat s mien vizsgálat kell hozzá köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Több betegség tünete is lehet. Forduljon a háziorvosához.

  • Tisztelt Doktornő! Térdizület, UH vizsgálata. A recessus suprapatellarisban 6 mm széles,…

    Tisztelt Doktornő!

    Térdizület, UH vizsgálata.

    A recessus suprapatellarisban 6 mm széles, többrekeszes folyadékgyülem. a synovium mérsékelten megvastagodott.
    A femur ábrázolódott porcborítása 2, 2 mm.
    Az ábrázolódott csontcorticalisok épek.
    A quadriceps ín és a patella ín szabályos.
    Az oldalszalagok megtartottak.
    A medialis meniscus középső szarvában lateralisan keskeny verticalis irányú echomentes sáv látható, mely rupturára susp.
    A fossa popliteában mediálisan 50x13x25 mm-es többrekeszes, sűrű bennékű Baker-cysta
    Vizualizálható.

    Kérem segítsen a hétköznapi nyelvre lefordítani, mit javasol hová forduljak.
    Köszönöm válaszát.

    Üdvözlettel: Juhász Imre

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Ki küldte el UH vizsgálatra? Mert hozzá kellene visszamennie. Ha nem volt orvosnál, ortopéd sebészhez kell fordulnia. A fizikális vizsgálat eredménye nélkül nem értelmezhető teljesen a lelet.

  • Tisztelt Doktornő!3 hete műtöttek nyaki gerincsérvvel. Cage került a nyakamba,C. IV-V-VI. részre.…

    Tisztelt Doktornő!3 hete műtöttek nyaki gerincsérvvel. Cage került a nyakamba,C. IV-V-VI. részre. Annyi lenne a kérdésem,hogy doktornő szerint ezt a gallért ,amit a kórházban kaptam, mennyi ideig kell hordani.Jelenleg alváskor éjszakára le szoktam venni,de napközben folyamatosan viselem,csak fürdés idejére veszem le.Válaszát nagyon köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Bocsásson meg, de a kezelőorvosának kell megmondania, hogy meddig szükséges a gallér viselése, mert Ő tudja, hogy mit és hogyan operált, és hogy az mennyire stabil.

  • Tisztelt Doktornő! Kérem segítsen a diagnózisomat hétköznapi nyelvre lefordítani,megérteni…

    Tisztelt Doktornő!
    Kérem segítsen a diagnózisomat hétköznapi nyelvre lefordítani,megérteni mi is tört el igazából. Mennyi ideg kell járógipsz -4 hétig lesz fekvő-.Valamint a gipsz levétele után milyen rehabilitációra esetleg segédeszközre lehet szükségem.
    A fibula distalis harmadában darabos spiráltörés látható 10 fokos medialis tengelyeltérés figyelhető meg. A belbokán az izület magasságában haránttörés ill. a Volkmann háromszögben hosszirányú törésvonala dislocatió nélkül.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Mindkét lábszárcsontja eltört, a vékonyabb (fibula = szárkapocscsont) darabosan, és tengelyeltéréssel, a vastagabb (sípcsont) a belboka magasságában. Mindegyik instabil törés, tehát hosszú gyógyulási időre kell számítani. A rehabilitációról, ill. a segédeszközről a kezelőorvosa fog dönteni.

  • Tisztelt Doktör nő! Én egy 14 éves sportoló fiú vagyok. A sportot azaz a focit 6 éve űzöm.…

    Tisztelt Doktör nő!

    Én egy 14 éves sportoló fiú vagyok. A sportot azaz a focit 6 éve űzöm. Sajnos azonban kb. 2 évvel ezelőtt volt egy súlyos bokatörésem. Az egyik mérkőzésen az ellenfelem rossz ütemben csúszott be és a labda helyett a "támaszkodó" (jobb) lábamat találta el. Rögtön éreztem a fájdalmat. A csapatorvos rögtön jelezte, hogy itt nagyon súlyos sérülésről van szó. Kórházba kerültem, ahol a vizsgálatok kimutatták, hogy kettős belbokatörést és teljes (bel- és részleges kül)bokaszalag-szakadást szenvedtem. A sérülés következtében 1 hétre gipszsínt rakott fel a lábamra, hogy a bekövetkezett törés helyén és környékén megjelenő duzzanat leapadjon. Az 1 hét letelte után műtétet javaslolt, amely már aznap meg is történt. A műtét következtében a törött csontokat a külboka esetében 2 csavarral és karmos lemezzel, míg a belboka esetében 2 tűződróttal rögzítette törött csontvégeket. A gyógyulás elősegítése érdekében és figyelemmel arra, hogy rendszeresen sportolok fekvőgipszet javasolt illetve tett fel a lábamra a doki. A fekvőgipsz 6 hétig volt rajtam. A fekvőgipsz levételekor a belbokából az egyik tűződrótot kivette. a továbbiakban 4 hét járógipsz következett. A járógipsz levételekor a külbokámból kivételre került az egyik csavar. Ezután következett 3 hónap intenzív (heti 3 óra) gyógytorna. A gyógytorna végét követően kb. 4 hónappal később kivételre kerültek a törést rögzítő csavarok, drótok és a karmoslemez. Sajnos azonban azóta is folyamatosan előfövő fájdalmat érzek sportolás, testnevelés óra illetve időjárás-változáskor. Voltunk már -vissza- vele a műtétet és az (első) kezeléseket végző orvosnál és rajta kívül más ortopéd valamint traumatológus szakorvosnál. Az orvosok a vizsgálatok során semmit nem állapítottak meg. A fájdalom visznt fentáll. Próbálkoztam már bokarögzítővel. A sportedzések és mérkőzések esetében nem használt. A tesiórákat követő valamint időjárás-változáskor eljövő fájdalmak esetében részben vagy egészben sikerül a bokarögzítővel enyhíteni.

    Mit tehetnék még, hogy elmúljanak ezek a rendszeresnek mondható fájdalmak? Mikor lesz már végre tünetmentes a korábbi sérülésem vagy egyáltalán lesz-e még tünetmentes?

    A válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Valószínűleg a sérülés és a műtét következtében a boka-láb ízületeiben egy fiziológiailag nem megfelelő helyzet alakult ki. Meg kellene próbálni egy manuálterápiával foglalkozó gyógytornász segítségével ezt a helyzetet oldani, és egy fiziológiáshoz közeli állapotot kialakítani.

  • Tisztelt Doktornő! Előre leszögezném, hogy lehetséges, hogy butaságokat fogok mondani és…

    Tisztelt Doktornő!

    Előre leszögezném, hogy lehetséges, hogy butaságokat fogok mondani és nem leszek szakszerű, de megpróbálom érzékletesen leírni a helyzetet.
    A páromnak - aki 24 éves - egy baleset és az azt követő nem megfelelő rehabilitáció következtében "háromdimenziós" gerincferdülése alakult ki. Ez úgy történt, hogy combcsonttörés következtében az egyik lába 1 cm-rel rövidebb lett, amit éveken át nem vettek észre az orvosai, illetve az az oldali medencéjéből is hiányzik egy kis darab, így összesen 2 cm-rel rövidült meg a lába azon az oldalon és feltehetően ennek következtében alakult ki nála pár év alatt a jelenlegi helyzet. Sajnos most már a csontosodás befejeztével nem igazán tudunk ezzel mit kezdeni ugye, de heti rendszerességgel jár Schroth terapeutához, itthon heti 2x tornázik a terapeuta utasításainak megfelelően, sarokéket használ minden lábbelijében, babzsákokkal kitámasztva az oldalát alszik (a bordapúpoknak megfelelően), ülőpárnája van, egyszóval úgy érzem mindent megtesz, hogy a helyzet ne romolhasson tovább, de így is heti 2-3 alkalommal szóvá teszi, hogy fáj a háta a lapockája körül.
    A gerincferdülés mértékét sajnos nem tudom megmondani pontosan, de inkább oldalirányú a görbület, a dereka az egyik oldalon majdnem teljesen egyenes, a másik oldalon pedig szépen megvan az a nőies ív. Ha oldalról nézem a hátát úgy egyáltalán nem látom, talán csak a bordapúpot egy picit.

    Az én kérdésem Önhöz egyrészt azzal kapcsolatos, hogy van-e a jelenlegi módszereken kívül valami más, amivel érdemes lenne próbálkozni, esetleg valami más jellegű szakrendelést felkeresni érdemes lenne-e még?
    Valamint amire én, mint az aggódó párja igazán kíváncsi lennék, hogy ez a helyzet mennyire rosszabbodhat az évek folyamán? Gondolok itt arra, hogy milyen mértékben romolhat az életminősége mondjuk 50-60 év felett? Mert természetesen engem nem tántorít el ez a dolog attól, hogy vele képzeljem el életem hátralevő részét, csak szeretnék felkészülni lélekben (és esetleg anyagiakban) arra, hogy esetleg rosszabbodhat az állapota.
    Nyilván nehéz így mondani bármit, gondolom a konkrét esetet látni kell a pontos képhez, de nagyon megköszönöm, ha bármi információval tudna szolgálni.

    Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!
    Tisztelettel:
    Jaloveczki Gábor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Úgy gondolom, hogy a kettő között nincs összefüggés. 2 betegségről lehet szó: éspedig egy serdülőkori gerincferdülésről, ami a baleset nélkül is kialakulhatott, és a balesetről. A sérülés után kialakult hosszkülönbség nem okoz olyan gerincferdülést, ami bordadeformitással is jár (bordapúp). Ebben a korban a gerinctorna már csak az izmok erősítését a megfelelő tartás kialakítását szolgálja, korrekciót nem tud létrehozni, de szükséges, hogy későbbiekben ne legyenek panaszai. Viszont a rossz terhelés miatt lehetnek kisizületi blokkjai, amit manuálterápiás kezeléssel lehet oldani.

  • Üdvözlöm, Gabriella vagyok. Hét hetes kisfiunkat 2014. október 10-én privát rendelésre vittük…

    Üdvözlöm, Gabriella vagyok.
    Hét hetes kisfiunkat 2014. október 10-én privát rendelésre vittük csípő uh vizsgálatra, ahol azt mondták teljesen rendben van a gyermek. Az orvosi véleményen ez szerepelt: jobb oldalon az alfa-szög 67 fok, a béta-szög 49 fok. Bal oldalon az alfa-szög 64 fok, béta szög 50 fok. A porcos és a csontos vápa is normális meredekségű. A csontos vápasarok szögletes, hangárnyékot ad. A femurfejek centrális helyzetűek,a csontosodási mag egyik oldalon sem jelent meg.
    2014.októ er 29-én a kötelező (gyermekorvosi beutalóval) végrehajtott vizsgálaton ezt írták: csípők Lorenz-abductiója 90⁄90 fok, luxátiós jel nincsen. Térd mozgása 0-130 fokig. Csípő uh vizsgálat Graf-szerint Jo: 2b Bo: 2a. Javasolt terpeszpelenkázás. Ezt szóban is elmondta a vizsgálatot végző orvos és nem értette hogy a korábbi magánrendelésen miért nem javasolták.
    A kérdésem az, hogy pontosan mit jelentenek az adatok a leleteken, 2,5 hét alatt lehetséges-e a csípő probléma kialakulása?
    Tisztelettel: egy első gyermekes anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Az első UH leírás alapján teljesen épek a csípők, és a fizikális vizsgálat sem utal eltérésre.

  • Tisztelt Doktor Nő! Azért írok Önnek, mert a 2,5 éves kisfiam nagyon bizonytalanul jár még,…

    Tisztelt Doktor Nő!

    Azért írok Önnek, mert a 2,5 éves kisfiam nagyon bizonytalanul jár még, neurológián jártunk már, befektettek. Epilepsziára gyanakodtak, de végül kizárták a betegséget, azt mondták, hogy valószínűleg kicsi még (másfél éves elmúlt akkor), és majd ügyesedik. Már ovis, az ovónő is megjegyezte, hogy elég bizonytalan még, és nagyon babásan jár, elvittem egy gyógytornászhoz, aki azt mondta, hogy a bizonytalan járás a ferde nyaka miatt van, mert járás közben sokszor oldalra teszi a fejét és emiatt kibillen az egyensúlya. Gyógytornára elkezdtünk járni, ami végülis csak maszírozás, azt mondta, hogy evvel ő már valószínűleg nem tud mit kezdeni, mert ez mostani probléma, és már rég tornára kellett volna járni, hogy megnyúljon az izom. Nagyon megijesztett. Úgy gondolom, hogy mindenképp szükség van ortopédiai vizsgálatra is. Félek, hogy már csak a műtét segít? Doktornő szerint szóba jöhet? Egyébként 2 hónapos korában szemtekerezgése jelentkezett, a neurológus gyenge nyakizmot állapított meg akkor, de csak otthoni tornát javasolt, a gyógytornász szerint már akkor el kellett volna kezdeni a tornát és most nem lenne ez. Vajon igaza lehet?

    Előre is köszönöm válaszát!

    egy aggódó anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Nem tudom megmondani, hogy van-e komolyabb eltérés, mert annak megállapításához vizsgálat szükséges. Úgyhogy célszerű az ortopéd szakvizsgálat.

Szerző

Dr. Andrássy Ilona

ortopéd orvos, terapeuta